New York Islanders 2020–2021

  • 9 940
  • 36

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
NHL-kausi alkaa keskiviikkona, olisikohan jo korkea aika avata saarelaisillekin oma kausiketju?

Odotuksiin nähden loistokkaasti sujuneen playoff-kesän jälkeen lähtökohdat uuteen kauteen ovat varsin lupaavat. Hyvän kauden pelannut Devon Toews menetettiin halvalla Coloradoon ja Mathew Barzalin kanssa sopimus on edelleen tekemättä, mutta onneksi Barry Trotz jatkaa edelleen Islandersin pääpiiskurina. Trotzin luoman lähes konemaisen pelisysteemin kautta Islanders kykenee jälleen menestymään kapeasta ja keskinkertaisesta materiaalista huolimatta.

Maalivahtiosasto on nyt kokonaan venäläisväritteinen, sillä pitkään kotimaassaan viihtynyt Ilja Sorokin saatiin vihdoin ja viimein Islesin vahvuuteen. Vuoden 2014 kolmoskierroksen varaukseen kohdistuu kovia odotuksia ja vastuuta lienee luvassa jo tulevalla kaudella. Lähtökohtaisesti hyvän viime kauden pelannut Semjon Varlamov on kuitenkin selkeä ykkösmaalivahti, mutta kilpailuasetelma kahden venäläisvahdin välillä tulee olemaan mielenkiintoista seurattavaa tulevalla kaudella.

Viime kaudella edukseen esiintynyt Devon Toews siis treidattiin Coloradoon vaihdossa kahteen varausvuoroon ja Johnny Bouyhuk lopetti uransa, joten Islandersin puolustus on lähtökohtaisesti heikentynyt. Noah Dobsonissa pitäisi kuitenkin olla potentiaalia Toewsin saappaiden täyttämiseen ja jatkosopimuksen allekirjoittanut veteraani Andy Greene täyttää paikkansa, joten suurta hätää ei pitäisi olla. Taustalla on sitten vielä Thomas Hickey, joka ei Trotzin aikana juurikaan ole vastuuta saanut. Kaksi ensimmäistä paria tulevat pelaamaan todella paljon eikä kapea kalusto juurikaan loukkaantumisia kestä. Loukkaantumisten varalle farmista ovat tyrkyllä se parempi Sebastian Aho ja Graig Hutton, joista ensimainitulla voisi olla jopa potentiaalia murtautua NHL-miehistöön kauden aikana.

Hyökkäykseen ei off-seasonin aikana uusia naamoja tullut, mutta palikat ovat silti varsin hyvin järjestyksessä. Kalustossa on ainakin toistaiseksi Barzalin kokoinen aukko sopimusneuvottelujen ollessa edelleen kesken. Huhujen mukaan Barzal vaatii 10m$ kaudesta, joka ymmärrettävästi on Lamoriellolle liikaa. Vanha jäärä Lou tuskin tässä periksi antaa, joten pelatakseen Islandersissa on Barzalin tultava hiukan vastaan vaatimuksissaan. Todennäköisesti Barzal kuitenkin tähdittää Islesin ykkösketjua ensi kaudellakin vierellään tutut veijarit Anders Lee ja Jordan Eberle. Viime kesäisissä playoffeissa liekeissä olleeseen Brock Nelsonin johtamaan kakkosketjuun kohdistuu kovia odotuksia ja kolmosketjussa nähtäneen kahden ykköskierroksen varauksen taistelu paikasta todennäköisesti Uncle Leon ja Jean-Gabriel Pagaeun rinnalla. Ottaako paikan sitten 2014 vuoden ykköskieppi Michael Dal Colle vai 2016 vuoden painos Kieffer Bellows? Näistä MDC murtautui NHL-miehistöön lopullisesti viime kaudella, Bellowsilta läpimurto on vielä toistaiseksi tekemättä. Olisikohan nyt jo aika? Nelosketjun niittovitja ei petä koskaan, mutta valitettavasti etenkin Clutterbeck ja Cizikas ovat usein myös paljon sivussa loukkaantumisten vuoksi. Hyökkäyksestä löytyy puolustusta enemmän reserviä, sillä tarvittaessa kehiin voidaan lyödä mm. viime kaudella brekanneen Michael Dal Collen ja Ross Johnstonin kaltaiset nimet. Farmista on sitten enemmänkin tarjontaa alempiin ketjuihin, mutta ylempien ketjujen loukkaantumisia tämäkään osasto ei juurikaan kestä.

Ketjut voisivat olla vaikkapa näin:

Lee - Barzal - Eberle
Beauvillier - Nelson - Bailey
Bellows/MDC - Pageau - Komarov
Clutterbuck - Cizikas - Martin
Bellows/MDC, Johnston, Koivula, Wahlström, Fritz...

Pulock - Pelech
Leddy - Mayfield
Greene - Dobson
Hickey, Aho, Hutton

Varlamov
Sorokin

Eipä tuolla materiaalilla kannata maljasta haaveilla, mutta Trotzin vahvassa komennossa playoff-paikka on jälleen selkeää realismia. Tulevalla kaudella pelataan vain Itäisen divisioonan joukkueita vastaan eli Isles pelaa kaikki 56 otteluaan Bostonia, Buffaloa, New Jerseytä, NY Rangersia, Philadelphiaa, Pittsburghia ja Washingtonia vastaan. Kausi alkaa torstain ja perjantain välisenä yönä -kuinkas muutenkaan- New Yorkin paikallisottelulla. Mennäänkö silloin Barzalilla vai ilman?

Toivon mukaan tämä kausiketju on edeltäjäänsä aktiivisempi. Ainakin itse lupaan skarpata tällä saralla!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Ihan hyvä ja maltillinen diili tähän saumaan eikä mitään 8v 10milj$-tyylisiä sopimuksia. Ja mikä parasta, Barzal on RFA tämänkin 3v jälkeen. Lou näytti jälleen hauista!
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ihan hyvä ja maltillinen diili tähän saumaan eikä mitään 8v 10milj$-tyylisiä sopimuksia. Ja mikä parasta, Barzal on RFA tämänkin 3v jälkeen. Lou näytti jälleen hauista!

Toisaalta Barzalilla on vain 1 vuosi UFA:ksi ja voi valita välimiehen ja siltä 1 vuoden sopparin, joten on UFA sitten 3 + 1 kauden jälkeen eli ensimmäisenä mahdollisena ajankohtana. Lisäksi tuo QO on silloin 10 miljoonaa, joten pakosti saa hyvän liksan siitä yhdestä vuodesta.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Toisaalta Barzalilla on vain 1 vuosi UFA:ksi ja voi valita välimiehen ja siltä 1 vuoden sopparin, joten on UFA sitten 3 + 1 kauden jälkeen eli ensimmäisenä mahdollisena ajankohtana. Lisäksi tuo QO on silloin 10 miljoonaa, joten pakosti saa hyvän liksan siitä yhdestä vuodesta.

QO on jotain 8.4 miljoonaa, säännöt tuon suhteen muuttuivat keskiarvoksi + maksimissaan 120% siitä tms.
 

Fishstick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Islanders
Islanders kokoonpano näyttää alustavasti tältä, ainakin Newsdayn Andrew Grossin twiitin mukaan. Kolmosketjussa Pageau ainoa jolla varma paikka kokoonpanossa, ja muut ketjut onkin lukittu varmaan toviksi ellei tule loukkaantumisia.

Lee-Barzal-Eberle
Beauvillier-Nelson-Bailey

Johnston/Ladd/Czarnik-Pageau-Komarov/Dal Colle/Wahlstrom/Koivula/Bellows

Martin-Cizikas-Clutterbuck

Pelech-Pulock
Leddy-Mayfield
Greene-Dobson
Hickey

G -Varly, Sorokin
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Onpas tämä ketju aktiivinen. Onko Trotzin Islanders todellakin niin tylsä, ettei sanottavaa ole? Toki, itsekin olen ollut turhan passiivinen alkukauden aikana... Kieltämättä Islandersin nykyjoukkue on ilman tähtiä melkoisen väritön ja suoritustaso tasapaksua ilman sen kummempia kohokohtia, joten sikäli tämän ketjun viestimäärä ei edes kovin paljon yllätä.

Alkukausi on mennyt aika lailla odotusten mukaisesti. Isles ottaa suurimman osan voitoistaan kotikentällä, viimeksi kova Boston kaatui hienosti 4-2. Kapea ja keskinkertainen materiaali ja lievähköön epätasaisuuteen taipuvainen Varlamov maalilla taas johtaa väkisinkin siihen, että myös tappioita tulee väkisinkin. Onneksi se taannoinen viiden ottelun voitoton putki saatiin poikki nopeasti.

Pelaajistosta ei suuremmalti kerrottavaa ole. Kukaan noussut ylitse muiden tai erottunut heikkoudellaan. No Barzal on onneksi onnistunut säilyttämään tasonsa ollen suurimman osan ajasta johtava pelaaja ja Eberle vaikuttaisi jatkavan siitä mihin jäi viime pudotuspeleissä. Puolustuksessa nuori Dobson ansaitsee kyllä kehut esityksistään.

Seuraavaksi on sitten taas neljä vieraspeliä edessä. Noistakin pitäisi ainakin muutama pystyä voittamaan, jotta kohtuulliset asetelmat konferenssissa säilyvät.
 

Harppuuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders/Kraken ja Doro Wierer
Isles ketju etusivulla, siitä posia. Vähempi tullut pelejä katsottua, mutta tuttua Trotz kiekkoahan tuo on.
Leksaa pistetty välillä waiver listoille, mutta Boston pelissä taas pisteillä, saa nähdä näkeekö kautta loppuun isossa omenassa.
Sorokkinilla vaikea alku, mutta uskoa löytyy, kunhan saa pelin tai pari onnistumista pohjalle.
Eiköhän tästä kovasta lohkosta kuitenkin jatkoon mennä !
 

Chatterer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Islanders, KalPa
Nostetaanpa Isles-ketju pohjamudista, koska todellakaan saarelaiset eivät siellä rämmi vaan ovat komeasti idän divisioonan kärjessä! Tuli katseltua nuo Buffalon prime time rökitykset ja kuten tulokset sanoo, eipä noissa epäselvyyttä jäänyt. 7 voittoa on kahdeksasta viimeisimmästä pelistä. Nyt pikku huili ja vastaan idän kakkonen Boston jonka jälkeen 3x Devils, joista ainakin pisteitä on lupa odottaa lisää laariin.

Barzal luonnollisesti joukkueen paras pistemies. Pisteitä kuitenkin onneksi pystyy muutkin vitjat tekemään, kuten huikea nelonen joka tehoillut mukavasti viimeisimmissä matseissa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Hieno kausi meneillään jälleen. Islanders ei todellakaan loista tai pelaa viihdyttävää kiekkoa, mutta onhan tuo Trotzin luoma systeemi aivan sulaa neroutta. Tällä hetkellä Barry-setä repii Islesistä irti lähes maksimaalisen suoritustason, joka näkyy sarjataulukossa. Ajatelkaa, jos Trotzilla olisi käytössään esimerkiksi Tampan kaltainen pelaajamateriaali... Kyllä Isles nostelisi pyttyä siinä tapauksessa.

Se fantasioinnista. Viime yönä Islanders otti seitsemännen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Devilsin 5-3. Toki Isles on voittoputkensa aikana kohdannut umpisurkean Buffalon kolmesti ja Devilsinkin muutamaan otteeseen. mutta on siellä joukossa hienot voitot Pittsburghista ja Bostonista eli ei saarelaisten virettä ole syytä vähätellä liikaa. Valitettavasti viime yön pelissä loukkaantunut Anders Lee on poissa toistaiseksi alavartalovamman vuoksi. Toivon mukaan kippari ei joudu pitkäksi aikaa sivuun, koska siinä tapauksessa saattaa sarjasijoitus alkaa tippumaan hiljalleen.. niin tärkeä mies Lee etenkin Islandersin ylivoimapelissä on.

Ilahduttavaa Islandersin alkukaudessa on ollut erityisesti Noah Dobsonin ja Oliver Wahlströmin otteet. Nuorukaiset ovat murtautuneet kokoonpanoon ryminällä ihan mukiinmenevin pistelukemin: Dobson 27 3+9=12 +7 ja Wahlström 20 4+5=9 +5. Noilla lukemilla Wahlström pyyhkii jäätä toisen prospectin Kieffer Bellowsin vastaavalla saldolla 8 0+0=0 -1. Ja minä kun kaavailin ennen kautta Bellowsin ottavan pelipaikan Wahlströmin nenän edestä... Maalilla Ilya Sorokin on pelannut muutaman nollapelin, mutta hieman tuntuu kaverin esitykset vielä ailahtelevan. Esimerkiksi viime yönä kaksi erää erittäin varmaa tekemistä todella vaisua Devilsiä vastaan, mutta kolmannessa erässä omiin upposi kolme varsin helpon näköisesti vieläpä. Aika sama laulu oli viime sunnuntain pelissä Buffaloa vastaan, jossa pari helppoa kolmannessa meinasi vetää jo selvältä näyttäneen pelin tiukaksi. Varlamov pitäköön ykkösmolarin tonttinsa, mutta muutamat hyvät esitykset kertovat jo tiedossa olleen Sorokinin potentiaalin.

Loppuun pitänee jälleen kerran esittää todennäköisesti turhaksi jäävä toive tämän ketjun aktivoitumisesta.
 

Fishstick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Islanders
Ilahduttavaa on myös se että vihdoin kolmosketjuun Pageaun laitureiksi on alkanut vakiintua Wahlstrom ja Dal Colle, Komarov käy satunnaisesti vaan stunttaamassa siinä kun ei oikein enää pelin taso riitä millään ainakaan oman siniviivan yläpuolella.

Itse olen vähän toista mieltä tuosta pelin viihdyttävyydestä, sillä kokoonpanossa on ihan mukavasti mailataitureita ja ihan nättejä maaleja tulee, vastahyökkäyksetkin lähtee kiekonriistoista todella nopeesti pystysuuntaan ja joukkue pelaa todella hyvällä itseluottamuksella.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Mielenkiintosta seurata tuota Varlamovia. Kyllä se puolustus sen maalivahdin kuitenkin aika isosti tekee.

Pidän Varlamovia kyllä huippumaalivahtina, mutta jos nyt miettii Coloradon aikaa niin kyllä ne tilastot aina vaan painu siihen 90-92 prosentin tuntumaan kauden mitalla vaikka saatto olla pitempäänki 93. Ei vaan tasaisuus riittäny. Islesissä on löytyny jopa nollapelejä, jotka Coloradossa oli niin tiukassa että sen arvas et se yks sinne menee kuitenkin. Viime kaudesta ei muistu mieleen miten alotti, nyt .929, saa nähdä mihin sitte asettuu.

13-14 kaudelta ei Vezina kyllä vääryys ois ollu.
 

Harppuuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders/Kraken ja Doro Wierer
Vähän tosiaan hämää sarjasijoitusta, noi umpisurkean puhveli lauman voitot, mutta kyllä toi mun silmään on niin tasainen nippu, että minkä tahansa joukkueen voi kaataa.
On toi Trotz ihme poppamies, Timonen kehui Mäkisen podcastissä oikeinkin kovasti.
Kapun poissaolo on kyllä tosi menetys, nyt on jonkun muun mentävä siihen sotaalueelle.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Itse olen vähän toista mieltä tuosta pelin viihdyttävyydestä, sillä kokoonpanossa on ihan mukavasti mailataitureita ja ihan nättejä maaleja tulee, vastahyökkäyksetkin lähtee kiekonriistoista todella nopeesti pystysuuntaan ja joukkue pelaa todella hyvällä itseluottamuksella.

Mielikuva epäviihdyttävyydestä liittynee siihen, että aika usein safety-nappi lyödään pohjaan jo hyvissä ajoin ennen ottelun loppua, jos Islanders on esimerkiksi kahden maalin johdossa. Järkevää kylläkin, ei siinä mitään. Mieluummin tätä katsoo kuin Doug Weightin kauden 2017-18 kaaoskiekkoa, jossa kyllä verkot heiluivat molemmissa päissä, mutta pelissä ei ollut päätä eikä häntää.

Mitä tuohon Varlamoviin tulee niin häneen kiteytyy aika lailla koko Trotzin Islanders. Varly ei todellakaan ole mikään NHL:n huippumaalivahti, mutta toimivan pelisysteemin takana homma toimii. Toki Varlyllekin synkkiä hetkiä on sattunut, kuten tammikuinen Capitals-vieraspeli, jossa heppu ei toisesta erästä lähtien saanut enää edes silmiään kiinni.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Perjantaina hienoisesti dissaamani Kieffer Bellows nousi sitten hyvin Anders Leen saappaisiin. Kaksi maalia kolmannessa erässä, joilla kurottiin Devilsin johto tasoihin ja mentiin lopulta ohi. Ei ollut kummoinen esitys enkä totuuden nimissä ollut kovin luottavainen pelin kääntymiseen kahden erän jälkeen, mutta Islanders näyttäisi nyt löytävän aina keinot ottelun voittamiseen. Tänään sitten taas varmasti revanssihenkiset Newarkin pirulaiset vastassa, toivottavasti Bellowsin lentokeli jatkuu!
 

Fishstick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Islanders
Anders Lee laitettiin LTIR-listalle, ja huilaa vähintään 10 peliä, Athleticin Staples epäilee saikutuksen kestävän runkosarjan loppuun, joten saarelaisille jäisi 7M caphittiä käytettäväksi siirtorajalla rentaleihin.

Bellowsilla luistin kulki ja näyttöhalut olivat katossa, hyvältä näyttää nuoriso-osaston meno ja alkaa tuntumaan siltä että Bailey ja Beauvillier joutaisi hyvin Seattlen poimittavaksi jotta vapautuisi pelipaikkoja näille kavereille.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Anders Lee sitten loppukauden telakalla. Massiivinen takaisku, sillä etenkin ylivoima on Leen loukkaantumisen jälkeen ollut aika heikkoa ja kyllähän kokeneen kapteenin menettäminen on myös iso henkinen isku joukkueelle. Jokaisella pilvellä on kuitenkin hopeareunus, sillä nyt on ennakkoluulottomasti esiintyneille Kieffer Bellowsille ja Oliver Wahlströmille tarjolla isoa ruutua.

Islandersin cap hitiin vapautui juuri Anders Leen kokoinen määrä fyrkkaa, joten kyllähän Loun pitäisi lähteä nyt markkinoille. Heppoisen Czarnikin paikka on reservissä tai farmissa ja Bellows, niin hyvin kuin on aloittanutkin, on vielä aika vihreä kaveri ykkösketjuun etenkin kovempia vastustajia vastaan. Esimerkki Islandersin materiaalin heppoisuudesta nähtiin viime yönä Capsia vastaan. Ensimmäisessä erässä oli paikat tehdä 1-2 maalia, mutta ne jäivät tekemättä ja sitten astuivat Capsin isot aseet esiin.
 

Fishstick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Islanders
Kolmen ottelun sarja sekaisin olevaa Flyersia vastaan takana ja pienen koronahuilin jälkeen ensi yönä vastassa Boston. Islandersilla ainoa sairastunut pelaaja Noah Dobson joka huilaa vielä ainakin seuraavat kolme peliä.

Sebastian Aho paikkasi hyökkäyspäässä enemmän kuin hyvin Dobsonia mutta oman pään tekeminen vähän vajaata ilmeisesti kun Thomas Hickey korvasi Ahon kahdessa edellisessä pelissä.

Bellows sai hetken nauttia paikasta ykkösketjussa, mutta paikan otti Komarov, joka saikin jo uuden lempinimen Uncle-Leon tilalle, eli jatkossa tunnetaan myös nimellä Firstline-Leo, ihme on jos Leksa ei saa maalihanoja auki kun maalipaikkoja siunaantuu liukuhihnalta. Mielummin näkisin tuolla paikalla jonkun näistä nuorista kavereista jolla on hieman parempi "quick release" kuin Komarovilla.

Maalivahti tilanne on loistava, ja sopivalla tahdilla ajettu Sorokin sisään änärivauhtiin. Oli todella hyvä viimeisimmässä flyers pelissä, ja oli ensimmäinen kerta kun starttasi kaksi peliä peräkkäin. Sorokinilla on 8 ottelun voittoputki menossa, mutta luultavasti Varlamov aloittaa Bostonia vastaan.

Kaikki Islandersin pelit olen pystynyt katsomaan ja tällä kaudella ei ole joutunut montaa kertaa turhautumaan yrityksen puutteeseen.
 

Harppuuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders/Kraken ja Doro Wierer
Trotzin joukot ne vaan porskuttaa, ei paljon puhuta Suomi medioissa, mutta pikkuhiljaa sekin on muuttumassa.
Mäkisen ja Timosen bodcast hehkutti kovasti ja ilmeisesti myös Nyholm on astunut remmiin.
Työmiesten joukkue, missä ei oteta omia vapauksia. Ratkaisijoita löytyy yllättäviltä suunnilta ja Sorokin astunut hienosti esiin.
Ika Lehkosta lainatakseni toi Oliver Wahlström on oikein hyvä poika.
Boston yöllä, hyvä matsi tulossa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Aika suomalaisen lätkämedian tutkan ulkopuolella Isles on tosiaan saanut liitää koko ajan, mutta onko tuo toisaalta ihmekään. Ei isoja suomalaisnimiä eikä isoja tähtiä muutenkaan joukkueessa. Mukava kuitenkin kuulla, että asiantila on viimein muuttumassa.

Siellähän se Islanders divisioonan ykkösenä patsastelee pienen hairahduksen jälkeen, uskomatonta, mutta totta! On kapteenia telakalla, yksi kärkipakeista covid-bannissa jne, mutta Islanders se vaan porskuttaa. Ehdottomasti parasta Trotzin Islandersissa on tuo äärimmäinen tasaisuus, jota on aivan alkukautta lukuunottamatta saatu taas kerran ihastella koko rahan edestä. Viime yönäkin Bruins näytti kruisailevan selvään voittoon mentyään nopeassa tahdissa kahden maalin etumatkalle, mutta niin vain Isles sieltäkin punnersi rinnalle ja lopulta ohi.

Nick Leddyä ei voi olla hehkuttamatta, sillä ihan uskomatonta kautta ukko vetää. Okei, ei kauheasti maaleilla juhli eikä siten juhli pakkien pistepörssin kärkisijoilla, mutta ihan huikea kiekollinen pakki on kyseessä. Viime yönäkin Leddy alusti nousullaan Beauvillierin jatkoaikaosuman ja noita Leddyn nousuja sekä yleensäkin kiekkovarmuutta on saatu ihastella tällä kaudella enemmänkin.

Oliver Wahlström 9+7=16. Vuoden tulokas-pysti mennee Kaprizoville, mutta jämäkällä tasolla vetää Wahlströmikin pelistä toiseen.

Jottei tämä nyt ihan hehkutukseksi menisi, niin Leo Komarov ei (kaikella kunnioituksella) ykkösketjuun kuulu. Valitettavasti Trotzilla ei tällä ole oikein vaihtoehtojakaan tuon peluutuksen suhteen, joten odottakaamme Loun taikasauvan heilahdusta uuden ykkösketjun laiturin toivossa...
 

Harppuuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders/Kraken ja Doro Wierer
Vaikka arvostan herra Trotzia todella korkealle, niin täytyy kyllä ihmetellä tuota kokoonpanoa. Ei vaan Leksa kuulu ykköseen, miksi roikotetaan siinä ? Mahtavasti sisään tullut Whalström poppareilla, ei voi käsittää, ainut mikä voi olla, niin oisko Leksa näyteikkunassa ennen siirtorajaa ?
 

Fishstick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Islanders
Vaikka arvostan herra Trotzia todella korkealle, niin täytyy kyllä ihmetellä tuota kokoonpanoa. Ei vaan Leksa kuulu ykköseen, miksi roikotetaan siinä ? Mahtavasti sisään tullut Whalström poppareilla, ei voi käsittää, ainut mikä voi olla, niin oisko Leksa näyteikkunassa ennen siirtorajaa ?

Wahlstromillä on jotain pikku vammaa, ja siksi poppareilla tosin Trotz kertoi että mies olisi jo riittävästi parantunut jotta voisi pelata mutta jätti vielä pois (Tämä siis ennen philly peliä).
Eiköhän jo seuraavassa pelissä ole kokoonpanossa ja Leksa siirtyy poppareille kun ei joudu edes wavereiden kautta sinne menemään.

Barzal ja Eberle sen verran köykäisiä pelaajia niin varmasti Leo tuossa tuomassa kamppailuvoimaa kulmavääntöihin ja suhteellisen kelvollisesti pelannutkin.

Zajacin ja Palmierin sisäänajo saattaa kestää ja nyt jo viime yön rags-pelissä molemmat kävivät kokeilemassa Barzalin ketjussa kolmannessa erässä. Itse näkisin mielelläni Pageaun siinä tontilla kun omaa kuitenkin osaamista hyökkäyspäässäkin.

Rangers tappio oli vasta kauden toinen suora häviö kotihallissa, joten ei kannata alkaa panikoimaan vaikka veriviholliselle tappio turhauttaakin.
 

Dagoberto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotenkin oli kyllä Lamoriellomainen veto hankkia klassinen isokokoinen puolustava puolustaja Braydon Coburn siirtorajalla. Mietin itse, että ehkä parempi olisi ollut hakea Jon Merrill Detroista, mutta ehkä viidennen kierroksen varausvuoro vaihdossa olisi ollut liikaa pelaajasta, joka parhaassa tapauksessa ei pelanne minuuttiakaan.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Brayden Coburnin treidaaminen vaihdossa korilliseen Hart Sporttia(7. kierroksen varaus) oli mielestäni ihan hyvä veto Loulta. Olkoonkin hasbeen niin kyllähän noin kokenut ja iso(196cm/101kg) ukko on ihan kelpo syvyyspelaaja muuten varsin kapeaan kalustoon. Toistaiseksi rotaatiossa ollut kaksi mikki hiirtä eli Hickey ja Aho, joten sikälikin Coburn oli ihan tarpeellinen lisä kalustoon. Lisäksi Coburn tuo koppiin ripauksen kokemusta voittamisesta, sillä olihan mies nostelemassa pyttyä Tampassa viime kauden päätteeksi. Hyvän treidistä tekee kuitenkin ennen kaikkea sen halpuus.

Viime yönä Komarov oli viimein viskattu huitsin nevadaan kokoonpanosta. Zajacilla on ollut aikamoista hakemista ensimmäiset pelit uudessa joukkueessa, mutta Ragsia vastaan olin ja havaitsevinani häivähdyksen paremmasta. Toivottavasti Zajac nyt istutetaan pysyvästi ykköseen, sillä kyllä hän siihen enemmän tuo kuin Komarov, jonka anti ykkösessä on jäänyt muutamaan kieltämättä maukkaaseen maalisyöttöön. Kyle Palmieri oli ensimmäisessä pelissään kentän surkein ilmestys, mutta Rangers-peleissä oli jo merkkejä paremmasta. Kemiat Pageaun kanssa vaikuttaisi toimivan jo nyt, joten eiköhän Palmierista ihan kelpo kolmosketjun laituri saada.

Ihan hyvä voitto viime yönä, vaikka otteen kirpoaminen loistavan ensimmäisen erän jälkeen pistikin hieman tympimään. Seuraavaksi edessa haastava Bruins-tupla, jossa saarelaisia taas mitataan todenteolla. Sikälikin voitto Ragsista oli arvokas tähän saumaan.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Nihkeältä näyttää Islandersin tekeminen tällä hetkellä. Bostonissa jäätiin selkeästi jalkoihin molemmissa peleissä ja viime yönä Phillyä vastaan voittoon tarvittiin onnekas voittomaali sekä Ilya Sorokinin loistopeli. Vaikuttaisi siltä, että Zajacin ja Palmierin raahaaminen pakettitavarana oli virhe, sillä kumpikaan ei ole oikein paikkaansa Islandersin kokoonpanossa löytänyt. Yksinään esimerkiksi Palmieri olisi todennäköisesti sulautunut rosteriin helpommin, mutta tällä hetkellä näitä kahta peluutetaan vähän siellä sun täällä. Viime yön ottelussakin hyökkääjien peluuttaminen tuntui olevan ihan mitä sattuu, koska Zajac pelasi milloin nelosessa ja milloin ykkösessä. Palmierikin tuntui sahaavan vähän kakkosen ja kolmosen välillä, mutta tuntuisi löytäneen paikkansa palapelistä Zajacia paremmin. Sellainen tuntuma on, että Islandersin peli kulkisi paremmin ilman kaksikkoa, mutta Devilsille maksettu hinta oli yksinkertaisesti niin suolainen, että pakko herroja on peluuttaa.

Brayden Coburn oli hieno haku Loulta! Iso pökkelö, jonka kädet ja jalat on umpipuuta. Boston-tuplan heikoista otteistaan huolimatta Dobsonista on huomattavasti enemmän iloa kokoonpanossa kuin Coburnista, joten toivottavasti Dobson ei tätä pidempään hodareilla istu. Onneksi Coburn vaihdettiin korilliseen Hartsportia, muuten voisi kismittää...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös