Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

New York Islanders 2018–2019 – uusi aikakausi

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Jack Daniel's, 04.07.2018 klo 13.50.

 1. tombz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
  Lainaus:
  Häviäjien puhetta. Tuollaisia pistemääriä ei sattumalla saada, peli on siinä kunnossa että mahdollisuudet on mihin vain. Tälläistä saumaa tuskin ihan hetkeen tulee.
   
  Natu Multanen tykkää tästä.
 2. Fishstick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Islanders
  Lainaus:
  Itse olen @Jack Daniel's kanssa samoilla linjoilla että aika nöyrästi kyllä lähdetään poffeja vääntämään, vähän tuntuu että aikamoisilla käärmeliemillä ja laastareilla on nelosketjun trio kursittu kasaan.
  Lisäksi Filppulaa tuuraamaan nostettu Tanner Fritz on nyt loukkaantunut pari kuukautta, joten toivottavasti Valtteri tervehtyy ennen pingu sarjaa jottei siihen lähdetä Komarov sentterinä.

  Tosin olisi upeaa olisi jos Otto Koivula olisikin tämän kevään tuhkimotarina, tämä vaihtoehto siis täyttä utopiaa.

  (edit typoja)
   
  Harppuuna tykkää tästä.
 3. tombz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
  Loistava runkosarja, 103 pistettä! Suomalaiset pelasivat myös loistavan runkosarjan ja täyttivät paikkansa. Sieltä tulikin melkein vittumaisin vastus mikä voi tulla eli pingviinit. Heillä on niin paljon kokemusta voittamisesta että lähtevät sarjaan kyllä selkeänä ennakkosuosikkina.
   
 4. Stromenator Jäsen

  Ei olisi kyllä ikinä uskonut, että runkosarjan lopussa Islanders olisi Metron toisena, pisteen perässä Capitalsia. Lisäksi ensimmäistä kertaa sataan vuoteen koko liigassa kahdessa kaudessa eniten maaleja päästäneestä joukkueesta vähiten päästäneeksi. Suuri kiitos tästä kuuluu kyllä ihan koko Islandersin front officelle ja omistajille, kun pistettiin tuulemaan ja viimeisetkin Wangin ajan hyvävelikerhon saunakaverit heivattiin pois ja tilalle oikeita tekijöitä, Lamoriello, Trotz ja Mitch Korn etunenässä. Pelaajahankinnoista tuli vahvaa kritiikkiä, itse mukaanlukien, mutta kyllä se Lou vähemmän yllättäen tiesi taas mitä teki. Filppula ja Komarov tasapainottivat kolmoskentän ja viime kauden umpisurkean alivoiman ja Martinin myötä se NHL:n paras neloskenttä oli taas paras. Alla vielä joitain arvioita pelipaikoittain.

  Maalivahdit
  Monet epäilivät Thomas Greissin kykyä nousta enää huipulle, kun katastrofaalisen viime kauden tuoksinnassa itseluottamus oltiin lauottu monta kertaa murskaksi. Vähintään yhtä paljon kysymysmerkkejä oli myös Robin Lehneriä kohtaan, joka avoimesti myönsi henkilökohtaista elämää varjostaneet ongelmat mm. masennus ja riippuvuudet. Eilen nämä kaksi kuitenkin voittivat itselleen William M. Jennings Trophyn, eli runkosarjan vähiten maaleja päästäneille maalivahdeille myönnettävän palkinnon. Kuka olisi uskonut? Paljon menee Trotzin puolustuksen organisoinnin ja Kornin mentoroinnin piikkiin, mutta kumpikin teki kyllä itse paljon töitä ja kaksikko loi hyvän pohjan menestykseen ns. 1a & 1b -mallilla, jossa maalivahdit jakavat taakan puoliksi. Lehner kuitenkin nousi hieman vahvemmin esiin ja hän lähteneekin ykkösveskana pudotuspeleihin.

  Puolustus
  Viime kaudesta kaikki tarpeellinen on sanottu, mutta puolustuksenkin osalta alkavaan kauteen liittyi paljon kysymysmerkkejä. Varsinaisia vahvistuksia ei kauden alkaessa hankittu, ainoana Hickey Mousen jatkosoppari. Nuoriso-osastolle tarjottiin isompaa roolia ja kaikki käyttivät annetun vastuun loistavasti hyväkseen, epäonnistujia on vaikea löytää. Ryan Pulock nousi puolustajista ykköseksi pisteissä ja peliajassa, hänen kehityksensä varmasti vielä jatkuu ja hänestä voidaan kohta puhua ihan oikeana ykköspuolustajana. Sitä taakkaa ovat tähän mennessä kantaneet Nick Leddy sekä Johnny Boychuk, jotka kumpikin esiintyivät tasonsa mukaisesti kuluvalla kaudella, ei mitään Norris-tasoa, mutta luotettavaa peruspeliä.

  Muista pakeista Adam Pelech esiintyi tasaisen varmasti muutamia aivopieruja lukuunottamatta, Devon Toews nousi raketin lailla kokoonpanoon mahdollisuuden saatuaan ja ehkä suurin yksittäinen yllättäjä oli Scott Mayfield. Mayfieldiä pidettiin huonosti luistelevana kovanaamana, mutta tällä kaudella kehittyi harppauksin Trotzin alaisuudessa ja sementoi paikkansa kolmosparissa. Teki yllättävän kovat pisteet ja jatkaa taatusti vielä kehittymistään. Sopimus vielä neljä kautta voimassa, 1,45m caphitillä, se jos mikä on ryöstö.

  Hyökkäys
  Oli hyvin tiedossa, että viime kauden hurmlumhei-kiekon jälkeen edessä oli siirtyminen hieman puolustavampaan jääkiekkoon ja tämä luonnollisesti tiputti useampien pelaajien pistesaraketta. Mitään suuria pettymyksiä ei voi hyökkäyspäästäkään osoittaa, ehkä olisin odottanut samanlaista tasonnostoa prospektiosastolta, mitä tapahtui puolustuspäässä. Dal Colle sekä Ho-Sang eivät käyttäneet mahdollisuuksiaan juurikaan hyväkseen ja kummankin jatko organisaatiossa on vaakalaudalla. Myöskin miinuksena (tai ehkä toisaalta plussana) voi nähdä, että umpisurkealla kontraktilla pelaava Andrew "Badd" loukkaantui jälleen keväällä ja uran jatkuminen LTIR:llä yhä todennäköisempää.

  Positiivisena voi nähdä yllä mainitun neloskentän paluu yhteen ja Casey Cizikasin 20 maalia ilman yv-vastuuta. Brock Nelson nosti tasoaan, mutta en ole edelleenkään vakuuttunut onko hän contenderin (mitä siis Isles toivottavasti pian on) kakkoskentän sentteri. Valtteri Filppula oli erinomainen kolmoskentän sentteri ja todella tärkeä pelaaja joukkueelle, myös pudotuspelikokemuksensa perusteella. Sen enempää ensi kauteen menemättä, top-6 huutaisi kyllä yhtä tai kahta ihan kovan luokan hyökkääjää, ehkä se Panarin saadaan houkuteltua..

  Mutta nyt kohti pudotuspelejä, LGI!
   
  FutureHockey, Marlboro, tombz ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 5. Finnish Isles Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Islanders
  Olipahan runkosarja! Vaikka palkinnoista ainoastaan Stanley Cupilla on itselleni merkitystä, niin on Jennings-palkinnon voittaminen vaan pirun kova saavutus tämän kauden lähtökohtiin nähden. Tuohon kuitenkin vaaditaan sekä valmennukselta, että koko joukkueelta suunnitelmallisuutta sekä sitoutumista, puhumattakaan että viime kaudella päästivät eniten maaleja omiin. Jack Adams Trotzille ja Masterton Lehnerille ovat toki melko mahdollisia myös, mutta tullessaan ovat lähinnä kermaa kakun päälle, sillä tärkeintä olisi tätä hyvää tarinaa jatkaa myös pudotuspeleissä.

  Hankalaa tulee rutinoitua Pittsburghia vastaan olemaan, mutta onneksi perussapluuna on kunnossa ja kotietukin auttaa. Ylivoimaan ja maalintekoon yleensä tulisi jotain piristystä keksiä, sillä muutoin tulee noutaja. Filppulan ja Cizikasin johtamat ketjut todennäköisesti pystyvät tuon 3.-4. ketjujen vastuun kantamaan, mutta Barzalin sekä Nelsonin kärkiketjujen on pakko nostaa tasoaan.
   
  Gneisenau, Marlboro & Jack Daniel's tykkäävät tästä.
 6. Jack Daniel's Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Islanders
  Loistavaa analyysiä yllä! Hieno nähdä palstaveteraani Finnish Islesin aktivoituneen jälleen. Sinua on kaivattu!

  Uskomattoman hieno runkosarja tosiaan takana. Ainoana joukkueena alle 200:n päästetyn maalin pääseminen on viime kauden sekoilun jälkeen upea suoritus. Kiitos kuuluu ennen kaikkea huippukauden pelanneelle maalivahtikaksikolle sekä myös Trotzin luomalle pelisysteemille, jota pelaajat jaksoivat noudattaa koko kauden ajan loistavasti.

  Kuka olisi ennen kauden alkua osannut ennustaa "Zeeker" Cizikasin tekevän 20 maalia? Tuo nelosketju on enemmän kuin osiensa summa, kemia on huikealla tasolla. Varmasti äijät tulevat tutuksi Pensin kärkihepuille tulevan sarjan aikana...

  Penguinsia vastaan asetelma on nopeasti kiteytettynä Islesin tasaisuus+pelitapa vs. Pittsburghin huipputalentit+playoff-kokemus. Pahoin pelkään, että kylmät käy lopulta, mutta NHL:n playoffeissa kaikki on mahdollista. Toivottavasti Pens jatkaa epätasaista suorittamistaan ja Trotzin luoma tarkkaan puoluatuspeliin ja vähämaalisuuteen perustuva systeemi vie pelihuumorin kärkiukoilta. Lisäksi jo yllä mainitun ylivoiman olisi syytä alkaa toimia paremmin.

  Yhtäkaikki, tervetuloa vaan Pensin pojille Nassau Coliseumin hornankattilaan. Rock the barn!
   
  FutureHockey ja Marlboro tykkäävät tästä.
 7. Finnish Isles Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Islanders
  Lainaus:
  Kiitos kohteliaisuudesta ja on joukkuetta toki tullut seurattua tiiviisti edelleen, mutta kirjoittamisen suhteen tuli lopulta ähky pettymysten seuratessa toisiaan, kun mistään vakaudesta ei ollut tietoakaan. Sitten kun tämänkin kauden alku näytti että taas ollaan sekä joukkueen, että vielä sen perkeleen hallinkin osalta, jälleen kerran uudelleenrakennusvaiheessa, niin vetihän se sanattomaksi, kun ihan samoista aiheista joutunut jauhamaan tänne liittymisestä saakka.

  Vieläkin muistissa kun 2009 käytännössä koko kausi oli täälläkin Islandersin osalta draft-seurantaa ja vieläpä spekulointia, että onko Tavares sittenkään paras valinta ykkösenä ja taisi Wangin Lighthouse-projektikin olla jokseenkin realistinen tuolloin. Kymmenen vuotta mennyt nopeasti, mutta Islanders-aikajanalla aika samoissa asetelmissa ollaan, Tavares vaihtui Barzaliin ja Lighthouse-projekti Belmontiin :D

  Toivottavasti Trotzin johdolla joukkuepeliin on nyt löytynyt toimiva pohja myös tuleville kausille ja Belmontissa lapio rikkoo maaperää syksyllä halliprojektissa, jossa katsomoiden lisäksi on jääkiekkoa ajatellen otettu huomioon myös jää, jolla pystyisi pelaamaan laatukiekkoa pitkälle kevääseen.

  Tulee mitä tulee, niin hienoa on nähdä Coliseum playoff-moodissa taas ja toivottovasti auttamassa joukkuetta jatkoon.
   
  Tiiviste tykkää tästä.
 8. Fishstick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Islanders
  Tuosta Belmontin hankkeesta on vuotanut julkisuuteen esittely PDF missä on havainnekuvia ja kyllähän se ihan hienolta näyttää. Ilmeisesti laukkaratakin säilyy alueella.
  Jääkiekkopelissä katsojakapasiteetti on 17200 ja konserteissa 18800.  Tässä linkki Twitter viestiin josta voi ladata esitelmän: x - New York Islander Fan Central on Twitter
   
 9. Jack Daniel's Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Islanders
  Hyvin menee, mutta menköön.

  Onko jossain ihan faktatietoa siitä, pelataanko jatkossa Nassau Coliseumilla vai Barclay's Centerissä? Ainakin aiemmin oli puhetta ensimmäisen kiekan pelattavan Coliseumilla ja myöhemmät Brooklynissa. Toivottavasti tämä on kaikessa hiljaisuudessa muuttunut...
   
 10. Yopo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  NY Post uutisoi Islandersin siirtyvän Brooklyniin tämän kierroksen jälkeen.

  https://nypost.com/2019/04/17/islanders-will-have-to-win-without-coliseum-from-here-on-out/

  Melkoista on ollut kyllä Islandersin kausi tähän mennessä. Ei olisi viime kesänä uskonut, että joukkue pelaisi pudotuspelejä, saati sitten menisi ensimmäiseltä kierrokselta puhtaalla pelillä jatkoon. Toivottavasti viime pelin loukkaantumiset eivät olleet pahoja, ja toisella päästään hyvin levättyinä jatkamaan tästä.
   
 11. The Great Cornholio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Islanders
  Kirottua. On surullista, toki jo pidemmän aikaa tiedossa ollutta todellisuutta, että Islanders joutuu lähtemään hornankattilastaan pois.

  Toivottavasti myös täpötäysi Brooklyn areena kykenee tarjoamaan Islandersille sen tärkeän kuudennen kenttäpelaajan desibelien muodossa.

  On kyllä ollut ilo seurata tällä kaudella Islandersin tarinaa. Joukkue täynnä hienoja persoonia päävalmentaja Trotzista maalivahti Robin Lehneriin.
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2019 klo 17.07
  M.Rönkkö-83 tykkää tästä.
 12. Fishstick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Islanders
  Islandersin 2014 varaama maalivahtiprospekti Ilya Sorokin valittiin KHL:n pudotuspelien MVP:ksi. Sorokinin sopimus jatkuu vielä seuraavan kauden Moskovan CSKA:n kanssa, muttei ainakaan täysin tyrmännyt mahdollisuutta siirtyä sopimuksen päätyttyä rapakon toiselle puolelle.

  En tosin ole varma säilyykö vielä pelaajaoikeudet Islandersilla, jostain luin että europelaajien kohdalla oikeudet säilyy 4 vuotta draftista, joten Ilya on varmaan nykyisen sopparin päätyttyä UFA ja tekee saarelaisille oharit. Osaisikohan @Bosco kertoa miten tuo sääntö pelaajaoikeuksien kohdalla menee?
   
 13. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  NHL:n ja KHL:n välillä ei ole siirtosopimusta joten CBA:n pelaajaoikeuksien raukeamista koskevat rajat eivät silloin päde. Islanders säilyttää Sorokinin pelaajaoikeudet käytännössä ikuisesti (sitten jos joskus tekee tulokassopimuksensa niin ne RFA/UFA-statuksia koskevat säännöt tietenkin alkavat koskea myös Sorokinia).
   
  Fishstick tykkää tästä.
 14. Finnish Isles Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Islanders
  Ei kehtaa valittaa, jos suurin huoli tässä vaiheessa kautta on liian pitkä huili...toki otteluiden siirtyminen Barclaysiin ja Boychukin loukkaantuminen sapettaa, mutta kyllä Brooklynissakin täysi halli ääntä tuottaa, eikä Hickeykään ihan märkäkorva ole. Eipä kumpikaan mahdollisista tulevistakaan vastustajista parhaalla kokoonpanollaan tule sarjastaan selviämään.

  Tokaa kierrosta odotellessa linkin takana ihan mukavaa Isles-juttelua ex-Islanders Mark Parrishin kanssa nykyhetkestä sekä kausista, jolloin mies itse pelasi saarella ja kannujen sijaan voitti lähinnä vain fanien sydämet puolelleen ja kuinka vanhemmiten tuota saavutusta liikuttunein mielin osaa arvostaa
  http://www.theislesfaithful.com/2019/04/20/episode-33-sweeping-up-with-mark-parrish/
   
  passenger tykkää tästä.
 15. The Great Cornholio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Islanders
  Carolina Hurricanes sieltä sitten vastaan tulee perjantai-lauantai välisenä yönä ensimmäisen kerran. Tiedossa on ottelut perättäisinä päivinä Long Islandilla.

  Toivottavasti puolustaja Scott Mayfield tervehtyy tulevaan otteluun eikä kyseessä ole sen pahempaa. Olisi kapealle puolustusmateriaalille vähän liian kova pala purtavaksi, jos Mayfield istuu katsomossa yhdessä loukkaantuneen Johnny Boychukin kanssa.