New York Islanders 2015–2016 – ”no sleep till Brooklyn”

  • 59 673
  • 247

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Hyvä saldo Kanadan rundilla: 5-1-0. Ainoa kauneusvirhe oli sitäkin nolompi; ei Oilersille saisi hävitä, vaikka peli olikin vieraissa... Yhtä kaikki, tärkeitä pinnoja ja samalla yhdeksäntenä oleva Philly on jäänyt jo kahdeksan pisteen päähän.

Rangers-Islanders playoff-sarja on ollut mun päiväuni jo muutaman kauden ajan Islesin ollessa siinä formussa, että playoffeihin pääsy on realistista. Rangers-natiivit jaksaa sitä paitsi aina kuittailla Islesin voittaneen playoff-ottelusarjan viimeksi 23 vuotta sitten. Onhan tuo nolo statistiikka, mutta mikäpä olisi maukkaampi vastakuitti kuin pudottaa Rangers lauluun keskinäisessä rivarly-sarjassa?
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Hiljaista on...

On tämä Islesin otteiden aaltoliike kyllä ärsyttävää. Vielä reilu viikko sitten näytti hyvältä, kun voittoja tuli hyvään tahtiin. Noh, nyt on sitten yksi voitto viidestä viime ottelusta ja ensi yönä todellinen kuuden pisteen peli Flyersia vastaan.

On tässä ollut vaikeitakin vieraspelejä viime aikoina, mutta tehtyjen maalien määrä ei valehtele: 1-1-2-0. Ei noilla määrillä voi voittaa, jos maalivahti ei ole huippuvireessä ja sitä Greiss ei ole.

Nyt tekisi taas voittoputki gutaa playff-haaveille. Ehkä sitä voisi olla playoff-paikan suhteenkin jo levollisemmin mielin...

Islanders-aktiiveilta toivoisin skarppia mitä tulee kirjoitteluun tähän ketjuun!
 

Falcao

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, Tottenham, Sport
On jäänyt kirjoittelu vähille, mutta tosin on tullut nähtyä melko huonosti matseja. Islesin kausi on ollut melko, noh, krapulainen viime kauden "menestyksestä". Osittain on otettu askeleita eteenpäin, mutta samaan aikaan otettu myös takapakkia. Viime kauden murheenkryyni eli alivoimapeli on nyt liigan huippua.

Periaatteessa Islesin tilastot ovat melko hyvät:
GOALS PER GAME 2.7 - 11th Overall
GOALS AGAINST 2.5 - 8th Overall
POWER PLAY PCT 19.4 - 12th Overall
PENALTY KILL PCT 85.1 - 2nd Overall

Viime kauteen verrattuna maalivahtipeli on myös parantunut ja nyt kun Halak on saikulla, on Greiss niitä parempia kakkosveskoja mitä tällä kaudella liigassa on. Suurempi kysymys onkin, jos Halak ei ehdi kuntoutua pleijareiden ensimmäiselle kierrokselle niin onko Greiss voittava maalivahti pleijareissa? Todennäköisesti ei ole.

Jos haluaa jotakin positiviista koskien loppukautta niin tämä:

Kotiotteluita on siis paljon luvassa eikä loppukaudesta tarvi enää hirveästi matkustaa. Oma toive on vain se, että Washington saataisiin väistettyä pleijareiden ekalla kierroksella, muuten ei ole niin väliä... tosin Rangersia vastaan olisi kiva matsata. :)
 

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
On kyllä ollut tosi tahmea kausi Islesilta. Tosi huonosti olen pelejä ehtinyt katsoa ja ne mitä olen nähnyt ovat usein olleet niin nihkeitä, että ei ole heti huvittanut yöllä herätä katsomaan seuraavia. Playoff-paikan uskon joukkueen kyllä klaaraavan mutta eipä tuolla pelillä kauhean pitkälle kevääseen tarvitse pelata. Potentiaalia joukkueessa on, mutta nyt meidän nuoret hyökkääjät ja jossain määrin myös Tavares ovat alisuorittaneet.

Se mikä tällä kaudella on jaksanut yllättää on maalivahtipeli. Greiss on mielestäni ottanut jo ykkösroolin ja nyt Berube vaikuttaa kovalta tekijältä. En pitäisi yhtään mahdottomana että Halakin pelit Isles-paidassa ovat pelattu. Berube vaikuttaa koko ajan enemmän tulevaisuuden tähdeltä, eli vaikea on nähdä etteikö hän olisi ensi kaudella rosterissa. Sen takia Garth on häntä varmaankin roikuttanut rosterissa koko tämän kauden, vaikka se onkin vaatinut kikkailua. Selkeästi potentiaali tunnistetaan myös johtoportaassa.

Jos nyt jotain toivoisi Islesiltä, niin Caps olisi syytä pystyä 1. kierroksella välttämään. Ensi yönähän vastassa on Tampa Bay, joka taitaisi tämän hetken sijoituksilla olla ensimmäinen playoff-vastus. Jos vaikka aamulla katselisi matsin uusintana niin olisi ehkä jopa jotain viisautta joukkueen pelistä sanottavana.
 
Joo täälläkin suunnalla ollut kiireitä sen verran, että pelejä on ehtinyt katsoa todella vähän. Ja pakko yhtyä tuohon, että aika nihkeää tuo pelaaminen on ollut ja jotenkin sellainen punainen lanka puuttuu pelistä. Islandersia seuraavana pitäisi toki playoff-paikasta olla jo tyytyväinen mutta hieman kyllä nuo vaihtelevat peliesitykset luovat epävarmuutta. Hieman on sellainen olo, että Capuanon eväät olisi syöty ja jännä nähdä miten kesällä ruoriin hyppäävä uusi johtoporras näkee Capuanon tulevaisuuden organisaatiossa.

Ja mitä tulee tuohon maalivahtitilanteeseen ja muutenkin ensi kesän mahdollisiin pelaajasiirtoihin, niin alla Staplen kysymys&vastaus-osiosta poimittuja huomioita.
-Strait won't be back, Hickey may take the 7th d-man spot.

-He seems to indicate Halak will be traded and seems pretty sure of it, and the Isles will roll with Greiss-Berube next year. He literally said Halak will be traded to whoever will take him. Wow.

-Okposo about 10% chance of returning, Nielsen around 85%, Martin about 50%.

-Bailey and Grabo most likely trade candidates for Isles.

-Pelech possible to return before the end of the year, BPT first though.

-Good chance of finding a top winger for this offseason.

-Barzal could make team next year, MDC and JHS to BPT.

Aika pitkälti lähellä omia "suunnitelmia" ja ajatuksia rosterin suhteen ja melko tyytyväinen saa olla jos mainitut toimenpiteet toteutuvat. Halakin treidaamiseen liittyy riskejä, sillä kumpikaan Greiss eikä Berube ei ole päässyt näyttämään taitojaan selkeänä ykkösmaalivahtina. Toki Berubessa näen rutkasti potentiaalia ja toissa yön ottelussa Ottawaa vastaan oli ilmiömäinen. Halakin loukkaantumisherkkyys ja vielä pari kautta jatkuva soppari voi osoittautua treidaamisen kannalta hankalaksi. Baileytä taikka Grabovskia tuskin kukaan jäänee kaipaamaan varsinkin jos se huippulaituri saadaan naarattua riveihin. Staplehan taisi twiittailla jossain kohtaa, että Hamonicin kohdalla ei olekkaan itsestäänselvyys, että vastineeksi saataisiin puolustaja. Itsellä ainakin tuli ensimmäisenä mieleen Edmonton ja märät päiväunet Taylor Hallista. Eberlekin toki kelpaisi.

Puolustukseen Hamonicin treidaaminen puolustajan sijaan hyökkääjään jättäisi toki aukon, mutta mielestäni Pulock voisi nykyisillä otteillaan nousta jopa top-4 puolustajaksi ensi kaudella. Lisäksi puolustuksen tilannetta helpottaa huomattavasti kun Brian "warrior" Strait ei jatkane Islesin riveissä. Barzal olisi kyllä hieno nähdä jo ensi kaudella Islandersin riveissä, jännä nähdä ajetaanko Stromen kaltaisesti laidan kautta sisään vai pääseekö suoraan luonnolliselle paikalleen sentteriksi. Barzalhan on käsittääkseni "puhtaampi" sentteri kuin Strome, mutta silti hyppäys junnuista isoon liigaan voi olla liikaa.

Mitäs mieltä muut ovat tuosta Matt Martinin tilanteesta, sopparia vai ei? Itse näkisin mielelläni kaverin ensi kaudellakin Islesin riveissä, mutta taklaustilaston kärkimiehenä tulee saamaan UFA-markkinoilta taatusti koviakin tarjouksia. Martinin kohdalla on huhuissa liikkunut jopa 3 miljoonan caphitiä mikä mielestäni on liikaa. Joku max. 2 milj. on ainakin omasta mielestäni maksimi. NHL:n parhaan neloskentän pitäisi mielellään kasassa, mutta uskoisin, että esimerkiksi Shane Prince voisi olla hyvä ja pirteä energiapelaaja tuohon nelosen laitaan.

Vaikka kausi on vielä pahasti kesken niin laitetaan jonkinlaista hahmotelmaa ensi kauden kokoonpanosta noiden Staplen infojen ja omien toiveiden/haaveiden mukaan.

"Hall/Eberle" - Tavares - Strome
Nelson - Nielsen - Lee
Kulemin - Barzal - Prince/Bailey
Martin/Prince - Cizikas- Clutterbuck

Leddy - Boychuk
de Haan - Pulock
Hickey - Pelech/Mayfield
7.pakki Veteraani UFA
 

Śmierć

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders & Frans Nielsen + Karhu HT
Ihan positiivisia juttuja siis ilmassa.

Nielsen on mielestäni todella tärkeä palanen, joka tulisi joukkueessa pitää. Nuoria kasvaa taustalla, mutta ei vielä noihin saappaisiin ja pelivuosia tanskalaisella pitäisi olla hyvin jäljellä.

Straitin poistaminen on todella hyvä juttu, vaikka taisteleva kaveri onkin. Mieluummin nuorille enemmän vastuuta, sillä Strait ei tuosta enää nuorru/kehity ja nykyinen maksimi ei ole (tai siis pitäisi olla) riittävä pelaavaan kokoonpanoon. Bailey ei myöskään heilauta venettä suuntaan tai toiseen, joten voidaan ihan hyvin luopua.

Samat ajatukset täälläkin Martinista, että mielellään pitäisin. Jos suostuu lyhyeen jatkoon (1-2v), niin voisi jopa harkita 2,5milj. sopparia. Pidemmäksi aikaa ei kuitenkaan yli tuota ehdottamaasi 2milj. Prince on ollut ihan hyvä haku ja menee alemmissa kentissä ensi kaudella.

Pitkästä aikaa ollaan myös tilanteessa, jossa meillä on oikeasti useampi potentiaalinen maalivahti NHL-tasolle. Riskiähän siinä silti ilmassa on lähteä Berubella ja Greissilla seuraavaan kauteen, mutta ei Halak ole niin ilmiömäinen ollut, että tuota pitää kannattaisi (omasta mielestä ollut jopa vähän heikko tällä kaudella ja palkka on kuitenkin melko suuri).

Ei sitä tarkkaan tiedä, että mitä Islesin toimistolla Hamonicin kanssa suunnitellaan, mutta ei tuollainen pakki->hyökkääjä välttämättä huono kokeilu olisi. Ei taida vaan Hall irrota niin helpolla kuin Eberle.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Matt Martinin jatkosopimus ei ole ainakaan papereissani mikään ykköskysymys. Martin tekee kyllä jonkin verran pisteitä ja taklaa paljon, mutta pelillisesti hänen arvonsa ei ole lopulta kovin iso ja esimerkiksi mielestäni Clutterbuck on huomattavasti varmempi kiekon kanssa. Martin on hyvä palanen neljänteen ketjuun, mutta koska ennen pitkää palkkakattokin alkaa lähestyä, ei mitään älyttömiä summia Martinille kannata antaa. Kaksi miljoonaa alkaa olla pelaajalle, joka on lähinnä taklauskone, jo todella paljon. Jo kaksi miljoonaa kuulostaa paljolta ja kaikki sen yli suorastaan liioittelulta. Samalla summalla saisi saman tasoisen, joskin todennäköisesti hivenen erilaisen pelaajan vaikka kesän vapaista agenteista.

Mutta jos Martin suostuu sopuhintaiseen jatkoon, katselen kyllä miestä mielelläni nelosketjussa myös jatkossa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Mahtavaa spekulaatiota tässä ketjussa, kiitos!

Otetaan ensinnäkin kiinni tuohon maalivahti-kysymykseen. Asiaa on lähestyttävä siltä kantilta, millaiseen menestykseen Isles tähtää. Tyydytäänkö edelleen keskinkertaisuuteen vai onko tavoitteena voittaa jopa pudotuspelisarja. Greiss-Berube-kaksikko riittäisi hädintuskin playoffeihin. Halak pelasi muistaakseni koko viime kauden ilman loukkaantumisia vai muistanko väärin? Tämä kausi on toki mennyt erilaisten vammojen takia hieman vihkoon, mutta kyllä silti luottaisin Jaroon nykyisen sopparin loppuun asti.

Matt Martinin jatkon määrittää täysin hänen palkkapyyntönsä. Tykkään Martinista pelaajana varauksettomasti, mutta 2 milj. $ per kausi on hänen kaltaiselleen nelosketjun jyrälle aivan maksimi.

Olisiko Taylor Hall riittävä vastine Hamonicista edes vähää alusta? Minulle on jäänyt hänestä kuva ikuisena lupauksena, mutta onko tähänkin mielikuvaan syynä ainoastaan Edmonton Oilersin maine?
 

Luxray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Telian Liiga-lähetysten laatu
Olisiko muka mahdollista että Hamonic ja Hall vaihdettaisiin päittäin? Minusta ei. Hall teki kaksi kautta sitten runkosarjassa 80 pistettä ja on tällä kaudella iskenyt 60 pistettä 78 otteluun. Aika kovia tilastoja.
 
Pahoittelut epäselvästä ilmaisusta, en siis tarkoittanut, että Hamonic päittäin Hallin kanssa vaihtuisi vaan Islandersin suunnasta on Edmontoniin matkattava muutakin. Kuten Luxray mainitsikin Hall on tehnyt kovaa tulosta Edmontonissa enkä itse ainakaan uskoisi, että kaveri olisi edes tarjolla, mutta Friedman kirjotteli viime viikolla, että Edmontonin hyökkääjistä koskemattomia ovat vain McDavid ja Draisatl mikä herätti päiväunenin koskien Hallia. Hall ei todellakaan ole ilmainen hankkia, joten mielestäni joku 1st+Hamonickaan tuskin riittäisi Halliin, mutta sen sijaan Eberle voisi Hamonicin kanssa vaihtua päittäin. Mutta kaikkihan melko puhdasta spekulaatiota ja huhupuhetta.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Ok, eli pahasti kujalla olin kuvitelmissani Taylor Hallin tasosta. Periaatteessa Stromenatorin idea on oikein hyvä; Hallista Tavaresille se kauan odotettu huippulaituri ja Pulockille aito paikka näyttää isossa roolissa. Onhan sieltä vielä Mayfield ja Pelechkin tulossa, jotka molemmat ovat oman käsitykseni mukaan enemmän stay-at-home tyylisiä pakkeja, joten tarjontaa tälle osastolle riittää. Kenties liikaakin?
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Hamonic ja 1st on ihan minimi millä Hallia kannattaa edes kysyä, tosin tuskin lähtee silläkään. Mutta voi veljet kun olisi pelottavan kuulonen kaksikko: Tavares & Hall samassa vitjassa. Huh.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Hamonic ja 1st on ihan minimi millä Hallia kannattaa edes kysyä, tosin tuskin lähtee silläkään.

Jo pelkkä Hamonicin menettäminen kirpaisee, joten ei Kari Lumi tule kuuna päivänä luopumaan myös ykköspickistä. No way. Baari-illan jälkeisissä änärihassutteluissa nämä... Saa Hall jäädä, jos hinta on tuota luokkaa.

Mikähän Snown suunnitelma on Michael Dal Collen ja Josh Ho-Sangin varalle? Kaverit ovat parikymppisiä molemmat ja tahkoavat edelleen OHL:ää eivätkä ole enää ensi kaudella ikänsä puolesta kelpaa siihen sarjaan.

Ho-Sangin pelipaikka on C ja Dal Collen LW. Olisiko kummastakaan vielä ånärikelpoiseksi ensi kaudella? Ainakin tehot lupaavat hyvää: Dal Colle on tehnyt 80p ja Ho-Sang 82p. Molemmat ovat kesän 2014 varauksia, joten sinänsä kiire ei ole; varaukset vanhenevat vasta ensi kauden jälkeen. Islesin hyökkääjistö on jo nyt aika täynnä, joten näkisin molemmat Bridgeportissa ensi kaudella tuntumaa ottamassa.

Sen enempää ei viitsi spekuloida johtuen runsaista päättyvistä soppareista, mutta mielelläni näkisin Islesin sentterinelikon 2017-18 muodossa Tavares-Ho-Sang-Nielsen-Cizikas. Särkymävaraakin olisi sillä ainakin myös Strome ja Grabovski pystyvät pelaamaan laadukkaasti sentterin paikalla. Michael Dal Collessa näen sen paljon puhutun tutkaparin Tavaresille kaudella 17-18.
 
Sen enempää ei viitsi spekuloida johtuen runsaista päättyvistä soppareista, mutta mielelläni näkisin Islesin sentterinelikon 2017-18 muodossa Tavares-Ho-Sang-Nielsen-Cizikas. Särkymävaraakin olisi sillä ainakin myös Strome ja Grabovski pystyvät pelaamaan laadukkaasti sentterin paikalla. Michael Dal Collessa näen sen paljon puhutun tutkaparin Tavaresille kaudella 17-18.
Itse näkisin Barzalin varmempana tapauksena tuohon kakkos/kolmossentterin tontille tulevaisuudessa. On puhuttu, että Barzal saattaisi nousta jo ensi kaudeksi NHL:n puolelle Ho-Sangin ja Dal Collen aloittaessa Bridgeportissa. Barzal on melko puhdas sentteri kun taasen Ho-Sang pystyy pelaamaan myös laidalla ja vaikka prospektien kehitys on vähän vaikeaa arvioida näkisin, että Barzal on "varmempi" prospekti kun taasen Ho-Sang on tuollainen High Risk-High Reward -tyyppinen prospekti. Muista hyökkääjäprospekteista nostaisin tulevaisuutta ajatellen esiin myös viime kauden ykköskiekan varauksen eli Anthony Beauvillierin, joka pystyy pelaamaan myös keskellä että laidassa. Beauvillierin tehot tällä kaudella QMJHL:ssä 47 otteluun 40+39=79. Ja tosiaan Barzal paukuttanut myös WHL:ssä ihan kivat tehot 58 otteluun 27+61=88.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Itse näkisin Barzalin varmempana tapauksena tuohon kakkos/kolmossentterin tontille tulevaisuudessa. On puhuttu, että Barzal saattaisi nousta jo ensi kaudeksi NHL:n puolelle Ho-Sangin ja Dal Collen aloittaessa Bridgeportissa. Barzal on melko puhdas sentteri kun taasen Ho-Sang pystyy pelaamaan myös laidalla ja vaikka prospektien kehitys on vähän vaikeaa arvioida näkisin, että Barzal on "varmempi" prospekti kun taasen Ho-Sang on tuollainen High Risk-High Reward -tyyppinen prospekti. Muista hyökkääjäprospekteista nostaisin tulevaisuutta ajatellen esiin myös viime kauden ykköskiekan varauksen eli Anthony Beauvillierin, joka pystyy pelaamaan myös keskellä että laidassa. Beauvillierin tehot tällä kaudella QMJHL:ssä 47 otteluun 40+39=79. Ja tosiaan Barzal paukuttanut myös WHL:ssä ihan kivat tehot 58 otteluun 27+61=88.

Islandersilla on kyllä positiivinen ongelma käsissään, mikäli kaikkien prospectien kehityskaari sujuu positiivisesti ja siihen päälle lyödään vielä franchise-pelaaja Tavaresin toivottavasti pitkä jatkosopimus. Talenttia hyökkäyspäähän nimittäin löytyy.

Ho-Sangin ja Dal Collen murtautuminen kokoonpanoon ei välttämättä ole vielä kauden 2017-18 juttuja, sillä tuo on Grabovskin ja Kuleminin viimeinen sopimusvuosi ja molemmat vetää kyllä liian arvokkailla soppareilla ollakseen rotaatiopelaajia.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Kukakohan se oli, joka sanoi että Beauvillier muistuttaa Girouxia... En ole peliäkään nähnyt nuorukaiselta, mutta tuskin tuo huonokaan pelaaja on jos Giroux on se verrokki. Ja nimenomaan Claude eikä Alexandre, vaikka hänkin tietysti oli hyvä pelaaja farmitasolla.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Takuuvarmaa suorittamista taas eilen Islesiltä primetime-ottelussa. Mikähän siinä on, että Islanders pelaa nämä paikallista aikaa iltapäiväpelit lähes poikkeuksetta päin helvettiä? Ihan ok avauserän jälkeen olikin luontevaa siirtyä El Clasicon pariin.

Niin, ja jumalauta Cappy! Kannattaa lähteä Berubella tulikuumaa vastustajaa vastaan eikä edes playoff-paikka ole vielä varma... ymmärrän, että Berubelle on saatava rutiinia kovista peleistä, mutta ei se eilen ihan nappiin tainnut mennä. Avauserässä ensin yv-koomailua ja sitten jonkun rookien veto ilman maskia sisään. Pahaan paikkaan tuli, koska ennen sitä Islesin touhu näytti jopa ihan lupaavalta.

Oli muuten Barclay'sissa meno kuin kirkossa eilen. Huhut vievät Islesiä pois ko. areenasta jo tämän kauden jälkeen. Kaiholla muistelen Nassaun hornankattilaa, vaikka ymmärränkin syyt Islesin lähtemiseen sieltä...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Islanders varmisti siis playoff-paikkabsa viime yönä jatkoaika-voitolla Capsista. Gibson otti uransa avausvoiton änärissä ja paljosta on häntä kiittäminen; Gibby teki muutaman gamesaverin jatkoajalla ennen Hickeyn voittomaalia.

Hyvää on myös Tavaresin heräileminen; kaksi viimeistä peliä ovat menneet 3 pisteen keskiarvolla. Sanomattakin on selvää, että jos Islanders aikoo voittaa ensimmäisen playoff-sarjasta 23 vuoteen niin se vaatii kapteenilta hyviä otteita. Tavares on alisuorittanut suhteessa omaan tasoonsa koko kauden, mutta ne tärkeimmät pelit ovat onneksi vasta edessä.

Playoffeissa on tyrkyllä vastaan Panthers tai Penguins. Näistä Pantterit kuulostaisi mukavammalta, jos joku Isles-henkinen on tästä eri mieltä niin huutakoon HEP. Panthers tulee vastaan, jos Islanders jää Rangersin alapuolelle. Huomenna onkin sopivasti paikallispeli, joten kerrankin voi sanoa ettei Islesin tappio Rangersille kismittäisi yhtään, vaikkakin kyllähän saldo 5-0-0 Ragsia vastaan mukavalta näyttäisi.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Islandersin viime vuoden 4. kierroksen varaus Parker Wotherspoon debytoi Bridgeportissa sunnuntaina Springfieldiä vastaan. Samalla 18-vuotiaasta puolustajasta tuli nuorin pelaaja Bridgeportin historiassa. Wotherspoon on kehittynyt vahvasti tällä kaudella ja teki WHL:ssä 56 pistettä pelaten Tri-City Americansin puolustuksessa kaikissa tilanteissa. Pari lainausta Connecticut Postin kirjoituksesta debyytin jälkeen:

"I thought he was confident," Bridgeport coach Brent Thompson said. "He was poised with the puck. He made really good puck decisions.

"He had really good battle. His hockey IQ: He was ready to play. He understood where to be on the ice."

Later in the first period, for instance, he broke up a Springfield two-on-one.

Jos Bridgeport pääsee AHL:n pudotuspeleihin, niin joko Michael Dal Colle tai Josh Ho-Sang saapuu todennäköisesti vahvistamaan joukkuetta. Heidän joukkueensa Kingston ja Niagara nimittäin kohtaavat OHL:n pudotuspelien toisella kierroksella. Mahdollinen seitsemäs ottelu pelataan kaksi päivää AHL:n runkosarjan loppumisen jälkeen.
 
Florida olisikin tulossa vastaan 1. kierroksella, ellei Islanders ota kahta pistettä viimeisestä pelistä Philadelphiaa vastaan. Ei kyllä kannattaisi ottaa. En tosin ole katsonut Floridan pelejä sen jälkeen kun alkoivat voittaa joskus tammikuussa, mutta eiköhän heitä vastaan olisi paremmat mahdollisuudet jatkoon kuin Pittsburghia vastaan. Olipa Malkin mukana tai ei (en ole seurannut).
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Minimitavoite kauden osalta on onneksi saavutettu, mutta sen verran ailahtelevia ja välillä täysin flegmaattisia otteita on sarjaan mahtunut ja nyt vielä lopun loukkaantumissuma, että vastustajasta riippumatta 1. kierroksen läpäiseminen vaatii selvää tason nostoa. Loukkaantuneista osa saadaan parsittua kokoon ekaan peliin ja jopa Hamonic sekä Halak ovat täysissä varusteissa jäällä jo olleet, mutta pelikunto on edelleen arvoitus. Lee oli yksi niistä kourallisesta hyökkääjistöä, jota jatkopeleissä ehdottomasti olisi kaivattu maalin edessä vääntämässä. Baileyllä, Stromella ja Nelsonilla on nyt ne viimeiset hetket "...to pick their shit up" kuten Capuano asian taannoin ilmaisi.

Välillä on hiipinyt epäilys, että onko porukka enää Capuanon näpeissä vai joko tuon "battle hawd"-kiekon eväät on syöty. Oli miten oli, niin playoffeissa luulisi yhteisen sävelen vielä kerran löytyvän, kun kesällä perusrungosta hyvästellään varmaan ainakin Hamonic ja Okposo (Staplen arvion mukaan Martinin jatko on 50/50 ja Nielsenin 80% todennäköistä). Putoaminen ekalla kiekalla luulisi tietävän myös Capuanon potkuja kun uusi omistajaporras ottaa ohjat ensi kaudesta eteenpäin.

Florida tai Pittsburgh, molempi pahempi, sillä Pens olisi mukava voittaa, kun taas Pantherseille häviäminen ei harmittaisi ihan hirveästi. Haluaisin vain nähdä yhtenäisen ja periksiantamattoman Islandersin nyt kun vaikeuksista huolimatta pelit jatkuvat runkosarjan jälkeenkin ja kaikki on mahdollista, mikäli sen eteen on valmis kaikkensa antamaan.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Islandersin playoffien kannalta lupaavaa on Tavaresin herääminen: 4 peliin tehot 4+5. Islesin Stanley cup on yhden play-off sarjan voittaminen. Tuo saavutus on mahdollista vain Tavaresin kannatellessa joukkuetta tehojensa kautta. Hyvä, että kapteeni sai onnistumisia juuri playoffien alla.

Muuta positiivista Islesistä? Staplen twiitin mukaan Hamonic on vetänyt treeneissä täysillä muun joukkueen kanssa, joten hän on mitä ilmeisimmin pelikunnossa playoffien alkaessa.

Scott Mayfield ja Alan Quine tekivät muuten NHL-uransa avausmaalit viime yönä Sabresia vastaan. Hienoa, että kaverit saivat näyttöpaikan. Näkisin ainakin Mayfieldin jatkossa vakituisestikin ylhäällä etenkin, jos Hamonic lähtee.

Negatiivista on Anders Leen kauden päättyminen jo tässä vaiheessa loukkaantumiseen. Lee on etenkin maalineduspelaajana vahva, mutta eiköhän Isles tule toimeen ilman häntäkin.
 

Śmierć

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders & Frans Nielsen + Karhu HT
Jo kokoonpanoa katsellessa tuli sellainen fiilis, että tässä taidetaan oikeasti haluta se Florida vastaan ja kun tässä näitä muutamia yv-kenttiä katselin, niin ei tätä ainakaan veren maku suussa olla edes yrittämässä voittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös