New York Islanders 2013–2014

  • 118 338
  • 374

passenger

Jäsen
5-2 Kotitappio Avalanchelle. Ottelun alku oli Islandersilta hyvä, mutta epäonnistumiset maalintekopaikoissa söivät joukkueen itseluottamusta karmealla tavalla ja tämä näkyi turhautumisena, todella väkinäisenä yrittämisenä sekä paikoin melkoisena lepsuiluna. Pahin tilanne oli tuon Avalanchen jäähysuman alussa, kun näytti siltä, että kukaan ei edes halunnut saada kiekkoa ylivoiman aikana. Kotiyleisökin palkitsi melkoisella buuauskonsertilla joukkueensa.

Kahden miehen ylivoima tuotti lopulta tulosta ja tuo karmea yv-putki saatiin poikki. Islanders ehti pelata 31 ylivoimaa ilman maaliakaan. Edelliset 56 ylivoimaa olivat tuottaneet neljä maalia. Eilen siis molemmat maalit ylivoimalla.

Capuanon peluutuspolitiikkaa voisi hieman kritisoida, sillä kun ykkösketju on ollut vaisu eikä saanut siis viime otteluissa tehoja aikaiseksi, niin Capuano on kuormittanut ketjua entistä enemmän. Toki ylivoimapelaaminen on saattanut vaikuttaa peliaikoihin, viime aikoina kun ylivoimat ovat kestäneet aina täydet kaksi minuuttia kerralla... Joka tapauksessa näkisin tasaisemman peluutuksen järkevämpänä. Erikoistilanteiden vuoksi nelosketjun peliaika jäi todella vähälle, Martinin jääaika 4.23, Boultonin 3.37 ja alivoimaa pelaavalle Cizikasillekin kuitenkin vain 8.34.

Frans Nielsen jätti pelin lopussa kesken Erik Johnsonin huitaisun jälkeen, vasempaan käteen tuli pahannäköinen isku, toivottavasti ei ole mitään isompaa vammaa.

Nelson joutui Avalanchen toisessa maalissa pakin paikalle ja Matt Duchesne kiersi hänet helposti, mutta muuten Nelson oli jälleen todella hyvä, hän pelasi omilla haastoillaan kolme erittäin hyvää maalintekopaikka. Muutenkin melko harmillisia maaleja meni omiin, ensimmäisessä Boulton työnsi Coloradon pelaajan Nabokovin päälle ja MacKinnonin oli helppo laittaa kiekko tyhjään reppuun. Toisessa siis Nelson kierrettiin todella helposti ja kolmannen taas Nabokov voi ottaa omaan piikkiinsä. Islanders ei taas viime pelien tapaan saanut mistään sisään.

Colorado muuten teki oikeastaan vain neljä maalia, sillä viimeinen maali merkattiin Stastnylle jälkikäteen Vanekin heitettyä mailan Stastnyn yrittäessä kiekkoa tyhjiiin. Maaliin kiekko ei mennyt, eikä olisi mennyt vaikka Vanek olisi jättänyt mailansa heittämättä.

Rumia lukemia saatiin miinusaldoihin, kärjessä Grabner ja MacDonald -4:llä, de Haan ainoa puolustaja, joka ei jäänyt miinukselle, vaan selvisi nollalukemilla. Olympiatauon jälkeen 22 peliä ja mielenkiintoisinta loppukaudessa on taas kerran, että ketkä myydään ennen deadlinea ja mitä saadaan tilalle.
 
Viimeksi muokattu:

passenger

Jäsen
No niin, Tavaresilla mahdollisesti polven multiligamenttivamma. Tänään varmistuu tutkimuksissa lopullinen diagnoosi. Pitkä saikku tulossa, mikäli tuo pitää paikkansa. Toisaalta saikku tulee parhaaseen mahdolliseen aikaan, jos niin voi sanoa, sillä tämän kauden mahdollisuudet ovat menneet ja ehtii kuntouttamaan itsensä ensi kauden alkuun kuntoon. Saapa nähdä annetaanko Stromelle sauma ykkösketjussa.
 
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Dale Tallon
Tavares loukkaantuu

Joo eiköhän kärkipään varaus viimeistään nyt varmistunut. Olisi kyllä hienoa nähdä ja ei siitä haittaakaan taida organisaatiolle olla jos Strome saisi kokeilla siipiään ykkösvitjassa. Hauska myös nähdä nostaako Vanek tasoaan vielä kun siihen on otollinen paikka, nyt on aika näyttää että millaista palkkaa täytyy ensi kaudella maksaa.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ei mennyt Tavaresin kisat ihan putkeen, kiikaritehot ja saikulle! Nooh, voihan se olympiakulta vielä tulla..
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ei mennyt Tavaresin kisat ihan putkeen, kiikaritehot ja saikulle! Nooh, voihan se olympiakulta vielä tulla..

Tehottomuus on ollut kautta linjan Kanadan hyökkääjien vaiva, mutta siitä huolimatta minä en laskisi Tavaresia isoimpiin epäonnistujiin. Sai kenttänsä kuitenkin toimimaan ja pelaamaan hyvin, mutta kun rooli jäi niin auttamattoman pieneksi ettei sieltä ollut asiaa parrasvaloihin. Pointti siis on, että pelasi paremmin mitä pisteet antavat ymmärtää ja ne vähäiset pisteet voi samaan syssyyn selittää tuolla pienellä roolilla.

Harmi juttu kun tähtipelaajia loukkaantuu olympiakisoissa. NHL vetoaa tulevaisuudessa niihin kun kieltäytyvät osallistumasta koko kinkereihin ja se jos mikä on sääli jääkiekon kannalta.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Ryan Strome, Anders Lee ja Michael Halmo on kutsuttu Bridgeportista. Nämä kolme ovat pelanneet vahvasti AHL:ssä, joten mielestäni oikeat pelaajat pääsevät pelaamaan nyt NHL:ssä. Halmo on loistava energiapelaaja, joka ei koskaan luovuta ja joka on tehnyt tällä kaudella 37 (17+20) pistettä. Maaleista yhdeksän ylivoimalla. Strome pelasi hyvin aikaisemmin tällä kaudella NHL:ssä ja Lee on tehnyt jo pisteet 22+19 AHL:ssä. Nyt kun Matt Martin on loukkaantuneena, on mielenkiintoista nähdä miten Halmo onnistuu, koska on samantyylinen pelaaja.

Tässä linkki Islandersin sivuille: New York Islanders - Islanders Recall Halmo, Lee Strome From Sound Tigers - New York Islanders - News

Islanders on harjoitellut viimeksi tällaisilla ketjuilla, seuran twitteristä poimittuna:

Vanek-Nelson-Okposo
Grabner-Bailey-Clutterbuck
Lee-Strome-McDonald
Boulton-Cizikas-Halmo

Sanotaanko, että ei tuo ole kaikista vaarallisin hyökkäys, mutta onhan tuossa kuitenkin mielenkiintoista seurattavaa. Miten Nelson pelaa kun saa todennäköisesti lisää vastuuta? Entä nuoret kuten Lee ja Strome? Lisäksi nelosketjun pitäisi olla fyysinen!
 

passenger

Jäsen
5-4 voitto Maple Leafsista eilen. Hieman oli pelailun makua, ja näytti ihan juuri siltä, että kaverit olivat olleet parin viikon lomalla. Kaksi pistettä joka tapauksessa ja nuorilta kavereilta erittäin pirteää peliä.

Näyttöpaikan ylhäällä saanut 22-vuotias "liian pienikokoinen voimahyökkääjä" Mike Halmo esitti muutaman todella komea avojään taklauksen, muutenkin pirteä esitys, vauhtia ja energiaa ainakin riitti. Muutaman kerran ajeli itsensä kyllä totaalisesti pihalle tilanteesta hakiessaan taklausta.

Anders Lee puolestaan teki kaksi maalia ja jatkaa ihan ok tehoilla Islanders-paidassa. On päässyt pelaamaan ylhäällä kolme peliä, viime keväänä ensimmäisessä matsissa syöttöpiste, toisessa maali ja tällä kaudella ensimmäisessä pelissä kaksi maalia. Ainakin voi sanoa, että Lee on käyttänyt näyttöpaikat hyväkseen.

Strome ei oikein näkynyt tasakentällisin, mutta ylivoimalla otti ihan mukavasti roolia. Ykkösylivoima ei ilman Tavaresia oikein toiminut, mutta kakkosyv sai parempaa pyöritystä aikaiseksi. Ykkösessä siis Nelson Tavaresin tilalla ja MacDonald Nielsenin paikalla. Kakkosessa Bailey, Strome ja Lee.

Pitää kehua myös Eric Boultonin otteita, äijän luistelu on ollut ihan erinäköistä mitä viime kaudella ja on onnistunut pelillisestikin ihan ok. Eilenkin löysi muutaman kerran hyvälle maalintekopaikalle sekä tiputti hieman kevyemmässä sarjassa painivan Tim Gleasonin melko tyylikkäästi.

Grabner upotti kaksi maalia saman alivoiman aikana ja osui kerran tolppaan, pirteä peli Grabnerilta.

Pudotuspeleihin ei asiaa, mutta mukava katsella näiden nuorten sisäänajamista, hyvältä vaikuttaa ainakin tällä hetkellä. Nelson on ollut jo jonkin aikaa porukan parhaita pelaajia, Lee osoitti jälleen, että pärjää mukavasti ylhäällä ja muutenkin esim. nyt Bridgeportissa olevan Donovanin otteet ovat parantuneet kauden alusta huimasti.

Vajaa viikko aikaa jännittää myös minkälaista vastinetta Vanekista ja MacDonaldista saadaan.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
passengerilta hyvä raportti Leafs-ottelusta.

Pelin taso nyt ei ollut kovin laadukasta, mutta todella hieno seurata näitä nuoria kuten Lee, Halmo ja Strome! Halmosta voi tulla fanien suosikki, on vahva luistelija, pelaa korkealla energialla eikä pelkää taklata. Lee todellakin on ollut todella tehokas Islanders-paidassa, ja Stromesta näkee, että taitoa löytyy todella paljon.

Kiva myös, että Grabner onnistui maalinteossa kahdesti. Pääsi maalipaikoille todella hyvin. Hyvin menneet olympialaiset näyttäisi kohentaneen hänen itseluottamusta. Toivottavasti jatkaa samalla tavalla jatkossa, niin eiköhän niitä maaleja tule vielä tällä kaudella. Joka tapauksessa ilman maalejakin Grabner on hyödyllinen pelaaja joukkueelle, pelaa usein energisesti ja tekee hyvää työtä alivoimalla.

Jossei muuta, niin nuo mainitsemani nuoret ovat seuraamisen arvoisia kavereita loppukaudella. Ja tietty on myös mielenkiintoista nähdä, millaista treidiä on tulossa.
 

passenger

Jäsen
Kamalaa kuraa ovat olleet kaksi viimeistä matsia. Positiivisena asiana ainoastaan Nielsenin nopea paluu kentille. Sen myötä Halmo lähetettiin takaisin Sound Tigersiin. Niin, ja Strome teki uransa toisen maalin viime matsissa ja Stromen pelissä oli osittain näkyvissä enemmän punaista lankaa myös tasakentällisinkin.

Nilssonin otteet maalissa ovat järkyttävää katseltavaa. Kaverin rebound-kontrolli on olematon, eikä liikkeitä maalilla voi oikein edes torjumiseksi sanoa, vaan isokokoinen kaveri yrittää kädet kropassa kiinni peittää ja lähinnä olla kiekon edessä. Ei tietenkään ole täysin Nilssonin vika tämä asia, vaan sitä saattaisi joku kunnollinen maalivahtivalmentaja saada tuosta aihiosta enemmän irti.

Edit. Viimeiset huhut kertovat, että MacDonaldista tulleet tarjoukset ovat olleet reippaasti alakanttiin Snown odottamista. Jotenkin ikävä kutina, että jää Musta Pekka käteen näiden veijareiden kanssa ja joudutaan tyytymään vähempään mitä on ennakoitu.
 

Falcao

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, Tottenham, Sport
Islanders tuntuu löytävän aina uusia tapoja hävitä ottelun. Aika synkkiä on tän kauden tilastot: 33 home games. 9 wins. Auts. 12th time in 63 games #Isles have surrendered a 2-goal lead. 2-5-4 in previous 11. Ei näin.

Ite toivon, että nuoriso saa lisää itseluottamusta ja onnistumisia loppukauden otteluista. Tämän lisäksi toivoisi, että Vanekista ja MacDonaldista tulisi paluupostissa mahdollisesti pelaajia, jotka voisivat auttaa heti tai ensi kaudella parempaan sijoitukseen sarjassa. Olisi mielenkiintoista jos Isles tekisi jälleen Buffalon kanssa kauppoja ja Halak tulisi saarelle. Toki on UFA kauden päätyttyä, mutta Isles voisi tarjotta ykkösveskarin paikkaa moneksi vuodeksi eteenpäin. Kunnon ykkösmolari on pakko kuitenkin löytää.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Olisi mielenkiintoista jos Isles tekisi jälleen Buffalon kanssa kauppoja ja Halak tulisi saarelle. Toki on UFA kauden päätyttyä, mutta Isles voisi tarjotta ykkösveskarin paikkaa moneksi vuodeksi eteenpäin. Kunnon ykkösmolari on pakko kuitenkin löytää.

Eikö Blues juuri hankkiutunut Halakista eroon, koska tämä ei ole kunnon ykkösmolari, ei edes erittäin hyvin puolustavan joukkueen takana? Kannattaako sellaiselle tarjota sopimusta, puhumattakaan, että maksaisi treidissä?

Maalivahtia ei oikeasti ole niin vaikea löytää. Ensin tarvitaan hyvä valmentaja. Sitten kierrätetään potentiaalisia kassareita häkin edessä niin kauan että tärppää. Isles on toiminut mielestäni tässä asiassa juuri niin kuin ei olisi pitänyt. Hankittiin vanha ja väsynyt Nabokov pelaamaan ykkösmaalivahdiksi nuoren joukkueen taakse, vaikka tiedettiin, että kyse ei ole pidempiaikaisesta ratkaisusta. Mitä saatiin? Yksi pleijarisarja, mutta joukkueen maalivahtitilanne on edelleen levällään, kun muu joukkue alkaa pikkuhiljaa olla valmis NHL-peleihin.
 
Ite toivon, että nuoriso saa lisää itseluottamusta ja onnistumisia loppukauden otteluista. Tämän lisäksi toivoisi, että Vanekista ja MacDonaldista tulisi paluupostissa mahdollisesti pelaajia, jotka voisivat auttaa heti tai ensi kaudella parempaan sijoitukseen sarjassa. Olisi mielenkiintoista jos Isles tekisi jälleen Buffalon kanssa kauppoja ja Halak tulisi saarelle. Toki on UFA kauden päätyttyä, mutta Isles voisi tarjotta ykkösveskarin paikkaa moneksi vuodeksi eteenpäin. Kunnon ykkösmolari on pakko kuitenkin löytää.

Halak olisi todella tervetullut, mutta enpä usko. Erittäin todennäköisesti Islandersin ensi kauden maalivahti on joku seuraavista 1-2 vuoden sopimuksella:
Ilja Bryzgalov
Nikolai Khabibulin
Tim Thomas
Ray Emery
J-S Giguere
Thomas Vokoun

Tai Hasek tai Christobal Huet. Tai yhtä hyvin Nabokov voisi jatkaa vielä 2-3 kautta.


Nythän Islanders on sijalla 5 liigassa, mutta näyttää ihan lupaavalta sen suhteen, että voisi päätyä vielä sijalla 4 tai 3 kun Tavares ja Vanek ei pelaa.
Mielenkiinnolla voi odottaa draftia, vaikka ei nyt mitään suurta intoa herätä tämän vuotinen ikäluokka kapasineen ja virtasineen. Mutta kyllähän jos sijoilla 3-5 pääsee varaamaan, niin saa taattua tulevaisuuden NHL-laatua. Mietityttää vaan, että mitenhän pitkä "proggis" se taas Islandersille on, kun sieltä se junnu varataan.
Ekblad olisi kyllä varhaiskypsä talentti, mutta valitettavasti en ole ollenkaan vakuuttunut hänen erityisominaisuuksistaan. Voi kuitenkin olla Islandersin ulottuvilla, eikä Reinhartin meneminen kahden ensimmäisen joukossa ole sekään varmaa.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Onhan tuo nyt ihan kamalaa katsottavaa. Koko kauden hyvät asiat on miltei laskettavissa yhden käden sormilla. Kyle Okposo on ottanut harppauksen eteenpäin ja pari nuorta pelaajaa on noussut runkopelaajiksi. Muuten todella turhauttavan heikkoa touhua miltei kaikilla. Nabokov nyt ei edes ole koko farssin suurin syyllinen.

Islanders saa taas aikaisen varausvuoron, mutta ei noistakaan oikein jaksaisi innostua. Niitä aikaisia varauksia on jo nyt tullut ihan tarpeeksi ja tämä varausikäluokka vielä taitaa olla suhteellisen heikko. Ja muutenkaan tämän(kään) hetken Isles ei ole nuorille nyt ehkä se paras mahdollinen ympäristö kehittyä kohti huippuluokan NHL-pelaajaa. Pitkään alisuorittanut organisaatio, jossa ei ole tarpeeksi hyvän tason veteraaneja avittamassa nuoria vaikeilla hetkillä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Islanders saa taas aikaisen varausvuoron, mutta ei noistakaan oikein jaksaisi innostua. Niitä aikaisia varauksia on jo nyt tullut ihan tarpeeksi ja tämä varausikäluokka vielä taitaa olla suhteellisen heikko. Ja muutenkaan tämän(kään) hetken Isles ei ole nuorille nyt ehkä se paras mahdollinen ympäristö kehittyä kohti huippuluokan NHL-pelaajaa. Pitkään alisuorittanut organisaatio, jossa ei ole tarpeeksi hyvän tason veteraaneja avittamassa nuoria vaikeilla hetkillä.

Erittäin hyvä kommentti. Jotenkin tuntuu, että Islandersissa taasen ovat ne taustavoimat edelleen rempallaan, olleet jo ties kauan, ja sitten ykkösvarauksetkin vaan kummasti alkaa taantua, kun organisaatio ei osaa ohjastaa niitä oikealla tavalla eteenpäin. Nykypäivän kovassa kilpailutilanteessa vaatimustaso muihin organisaatioihin nähden on äärimmäisen korkea.

Sinne pitää hankkia niitä esimerkillisiä veteraaniurheilijoita, jotka asettavat junnuille tietyt standardit, neuvovat heitä kaikissa uusissa asioissa jne. Eikä mitään kaljapäissään olympiakisoissa pyöriviä Vanekkeja.

Tavares on joukkueella erinomainen johtohahmo, jonka ympärille sen voittavan paketin vielä toivottavasti joskus joku (muu kuin Garth Snow) osaa rakentaa. Haminic, Strome, Nelson nyt muita nousussa olevia hyviä rakennuspalikoita. Mutta yksi Tavareskaan ei kesää tee, kun vakavaksi contenderiksi muututaan vain ja ainoastaan hyvällä alempien kiekkojen draftaamisella ja sillä että ne taustavoimat ja kehitysohjelmat laitetaan viimeisen päälle kuntoon.

Nämä yksilöurheilijat, kuten joku Grabnerkin on, pitäisi myydä sieltä nyt vaan Buffalon tyyliin kylmästi pihalle.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Kyllähän se valitettavasti totta on, että Islandersilta puuttuu kunnon veteraanipelaajat. Lisäksi joukkueessa on muutama kaveri, kuten Bailey ja Vanek, joista ei kyllä ole osoittamaan kunnon asennetta. Bailey on ollut tällä kaudella luvattoman huono. Ja ajatelkaa, että tämä kaveri on pelannut kohta 400 NHL-ottelua! Vanek on hyvä pelaaja ja tekee kyllä pisteitä, mutta asennetta ei löydy. Tosin luultavasti tuo on kohta jo mennyt muualle. Grabner on ihan hyvä pelaaja, en itse olen hänen suurin fani enkä myöskään hirveästi harmistuisi, jos kaupattaisiin muualle.

Turhauttavaa tätä kautta on ollut seurata Islanders-fanina. Enkä kyllä itsekään erityisemmin innostu enää noista kärkipään varauksista. Tämän vuoden draft ei lisäksi tällä hetkellä vaikuta olevan vahvimpia, mikä on luultavasti monien tiedossa.

Toivottavasti nuoret kuten Strome, Lee, de Haan jne. onnistuvat loppukaudella plusmerkkisesti, niin olis jotain seurattavaa. Kyllä kaikki mahdolliset matsit tulee joka tapauksessa seurattua, vaikka aika helvetin hankalaa on löytää hyviä asioita Islandersin pelistä...
 

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
Yksi tärkeä hahmo nuorten pelaajien kehityksessä on myös valmentaja. Ikävä kyllä Islandersilla ei ole NHL-tason päävalmentajaa. On käsittämätöntä että Capuano on saanut jatkaa tämän kauden sukelluksen jälkeen. Ensi kaudeksi siis valmentajavaihdos, kiitos!

Veteraaneja toki kaivattaisiin myös. Varsinkin hyökkäys on turhan nuori jopa tällaiselle nuorten pelaajien fanille. Ykkösmaalivahti pitäisi myös löytää jostain, nykyisistä kun ei tunnu olevan siihen. Maalivahteja on UFA-markkinoilla luultavasti melko paljon mutta Islanders ei varmasti ole monien pelaajien listalla erityisen korkealla. Paljon on siis kysymyksiä ensi kautta ajatellen.

Tämän kauden viimeiset jännitykset pääsemme kokemaan huomenna siirtorajalla. Vanekin ja Amacin treidien pitäisi olla sen verran varmoja että tuskin edes Snow onnistuu niitä tyrimään. Vastineeksi varmaankin tulossa pari pickiä ja prospect tai kaksi. En lähde veikkailemaan sen enempää. Uskoisin että esim. noita varausvuoroja voidaan liikuttaa ennen draftia, Snow tuskin haluaisi käyttää kaikkia.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Olisiko Bäckström Wildista ihan hullu kokeilu?

Jos vain löytäisi itsensä kaudeksi niin tarjoaisi hetken vakautta
 

passenger

Jäsen
MacDonald päätyi sitten Flyersiin. Onnea matkaan A-Macille, toivottavasti saa ensi kesänä hyvän sopimuksen jonnekin, hirveään alihintaanhan mies on koko uransa pelannut. Hieno mies ja tyylikäs pelaaja, vaikka tämä kausi ei ole ollut miehen paras, niin ei hänestä oikein voi olla pitämättä. Uskoisin, että hieman pienemmillä minuuteilla MacDonaldista on enemmän hyötyä, Islandersissa hän on joutunut hieman liian isoon rooliin.

Eilen oli täysin erinäköinen ottelu Winnpegissä, mitä edellinen Floridaa vastaan. Vauhtia, taklauksia ja hyvä taisteluilme. Jetsiä vastaan nuo matsit ovat yleensä hyvää viihdettä, kun kaksi vauhdikasta ja paljon taklaavaa joukkuetta ottavat yhteen.

Vanek ei eilen pelannut, joten tämän näköisillä ketjuilla aloitettiin

Okposo - Nielsen - Grabner
Bailey - Nelson - Clutterbuck
Lee - Strome - McDonald
Boulton - Cizikas - Martin

Boulton loukkasi kätensä eikä pelannut enää ensimmäisen erän jälkeen. Tämän jälkeen sitten hieman ketjut elivät, pääosin Grabner pelaili tuplavaihtoja. Jostain syystä myös Bailey saa jatkuvasti luottoa ja pelasi eilenkin yli 18 minuuttia. Kolmosketju oli erittäin toimiva kokonaisuus ja sai hyviä tilanteita Jetsin päähän. Kakkonen ei taas oikein toiminut ja Nelsonillakaan ei ollut kovin vahva peli.

Nilsson maalilla petrasi huomattavasti viime matsista ja koko oman alueen puolustuspeli oli hyvällä mallilla. Hamonic pelasi nyt MacDonaldin poistumisen jälkeen yli 26 minuuttia, de Haan ja Hickey molemmat yli 24, kun taas Carknerin peliaika jäi kymmeneen minuuttiin. Terveenä sivussa tällä hetkellä oli siis ainoastaan Vanek ja Martinek. Saa nähdä nostetaanko joku hälytyksenä ylös mikäli Boultonkaan ei kykene seuraavassa matsissa pelaamaan. Toisaalta kai tässä varmaan odotellaan iltaan mitä Vanekista ollaan saamassa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Onko porukka edelleen shokissa eilisestä Kari Lumen "taidonnäytteestä" vai eikö enää (ymmärrettävästi) kiinnosta.

Täytyy sanoa, että Snow on kyllä ihan jäätävän surkea GM. Vanek, Moulson, 1. ja 2. kierroksen varaukset on treidattu pois, mitä on hommattu tilalle? Yksi 2. kiekan picki ja Montrealin prospect Sebastian Collberg.

Propsit Snow:lle, että edes yritti saada Tavaresille tutkaparin Vanekista, mutta tuo kauppa oli jo alunalkaen älytön johtuen Vanekin sopimustilanteesta.

Vituiks män sanois savolainen.

Kauankohan Isles-kannattajia vielä koetellaan Wangin ja Snow:n muodossa?
 

Falcao

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, Tottenham, Sport
Tää on vain mun mielipide, mutta yks Vanek treidi ei nyt saa Snowta ihan paskaksi GM:ksi. Kerran nyhtäsi Ottawalta Mike fucking Comriesta ykköskiekan varauksen. Täytyy myös muistaa, että Yashin ja DiPietro diilit tehtiin silloin kun Snow ei ollut vielä GM tai siis en halua muistaa...

Vanekin kohdalla otettiin ihan looginen riski, viime keväänä seura sai ensimmäistä kertaa vuosiin pääsyn pleijareihin. Vanekin kohdalla otettiin riski ja hankittiin silloin paras markkinoilla ollut hyökkääjä. Isles tuskin pystyisi saamaan miestä UFA-markkinoilta, joten Vanekin treidaaminen oli sinällään ihan järkevää. Vanekille tarjottiin pitkää ja rahakasta sopimusta, josta toki kieltäytyi. Vanek sinällään pelasi hyvin Islesissa ja muodosti Tavaresin ja Okposon kanssa pisteiden valossa ehkä koko NHL:n parhaan ketjun? Isles oli viimeksi ostajana joskus 06-07 (?) kun hankkivat Ryan Smythin Edmontonista. Sinällään ihan virkistävää, että sen sijaan vuosi toisensa jälkeen myydään pelaajia pois niin yritetään kerrankin vähän aggressiivisemmin parantaa joukkoetta.

Isles on hyvin pitkälti samassa tilanteesa kuin Edmonton, niitä lupaavia nuoria löytyy jo organisaatiosta ihan tarpeeksi. Kumpikin seura tarvitsee pelaajia, jotka voivat auttaa välittömästi seuraa. Siksi en hirveästi stressaa pickistä jonka Buffalo tulee saamaan, ehkä saavat lupaavan pelaaja, ehkä ei. Se nähdään todennäköisesti vuosien päästä sitten miten kävi. Sillä välin Isles tarvitsee parempia pelaajia joukkoeeseen heti.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Täytyy myös muistaa, että Yashin ja DiPietro diilit tehtiin silloin kun Snow ei ollut vielä GM tai siis en halua muistaa...

Tuo DiPietron sopimus oli kylläkin Garth Snow'n yksi ensimmäisistä, ellei jopa ensimmäinen, työnäyte toimitusjohtajana. Että vastuu siitä ihan Snow'lle itselleen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
->Snown virhe oli se, että yhdellä Vanekilla ei tee vitun mitään, jos ja kun puolustus ei vakuuta ja maalivahdit häviävät otteluita. Ymmärsin Vanek-kaupan vielä siinä vaiheessa kun se tapahtui, mutta kun muita liikkeitä ei sitten odotuksesta huolimatta seurannutkaan, niin kyllähän se laittoi ihmettelemään, mitä Snow treidillä yritti.

Eikä kyse ollut missään vaiheessa siitä, että olisi pitänyt saada Pronger ykköspakiksi tai Miller maalivahdiksi. Kunhan Snow olisi hankkinut vahvistusta top4ään ja kelvollisen tuuraajan/kirittäjän Nabokoville, niin se olisi voinut riittää jo pitkälle.

Kyllä tämän kauden sukellus Vanek-farsseineen on mielestäni epäonnistuminen, jonka pitäisi johtaa potkuihin. Toinen asia sitten lienee, että Wang tuskin osaa palkata pätevämpääkään.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Ainakin omalta osaltani kommentointia hillitsee, että näitä samoja asioita on täälläkin puitu jo tarpeeksi monta kautta putkeen. Vähän kuin elokuva Groundhog Day, mutta siinäkin Bill Murray veti saman päivän usealla eri tavalla, toisin kun Islanders, joka astuu siihen kadun vesilammikkoon aina uudelleen.

(Kerta kiellon päälle siis...)
Ei Snow liigan kautta-aikojen heikoin GM ole kun ei ole sitä edes Islandersin historiassa, mutta toki ainakin Vanekin, Niederreiterin ja DiPietron osalta hän yhdessä Wangin kanssa on tapahtumiin syyllinen. Wangin alkutaival oli niin täynnä sekoilua, että uskottavan GM:n kiinnittäminen ei Milburyn ( ja etenkään Smithin) jälkeen ollut mahdollista. Sama ongelma varmasti vaivaa edelleen vaikka mies on tajunnutkin jäädä taka-alalle.

Tuskinpa yhdelläkään GM:llä lähihistoriassa on yhtä haastavia olosuhteita ollut kuin Snowlla ja mukaan on mahtunut onnistumisiakin vastoin kaikkia odotuksia. Vanekin kohdalla ajatus oli hyvä, mutta silti uskon, että kulisseista olisi hyvä GM onnistunut kaivamaan tiedon miehen haluista testata vapaita markkinoita kesällä, sillä kyllä se tiedossa oli muillakin kuin miehen agentilla ja Vanekilla itsellään jo tuolloin.

Se, että Ninosta sekä Vanekista saatu vastine oli noin heikko, ei ole suoranaisesti Snown vika. Huutokaupassa kun huudot jämähtävät tietylle tasolle, on sitä vaikea myyjän nostaa, vaikka lähtökohtaisesti olisi halunnut kuinka paljon enemmän. Niederreiterin kohdalla tosin markkina-arvon tultua esille, olisi ehkä syytä ollut jättää poika hakemaan pelipaikkaa Euroopasta/KHL:stä ja palata seuraavana kesänä asiaan, mikäli mieli olisi muuttunut tai arvo kohonnut.

Ensi kaudelle jää taas liikaa aukkoja (ykköspakki-mokke, -laituri...), joita eivät omat prospektit tai kesällä haalitut vanhemmat pelaajat pysty täyttämään riittävästi ehkä edes viimeistä pleijaripaikkaa ajatellen. Ensimmäinen etsikkoaika Milburyn jälkeen hukattiin tällä kaudella ja uskon seuraavan olevan vasta Brooklynissä ja muuton yhteydessä voisi olla saumaa naarata GM:n ja valmentajan pallille jo osaamisensa NHL:ssä osoittaneita tekijöitä. Wang tuskin luovuttaa ennen kuin on päässyt kokeilemaan bisnestä uudessa hallissa, eikä hän nykyisellään ole niin suuri ongelma, sillä ei juurikaan pidä meteliä ja on useaan otteeseen antanut vapauksia tarjota kunnollisia summia pelimiehille markkinoilla. Kuten Snow GM:nä, ei Wang ole omistajana edes Islandersin historian huonoin, mutta kyllähän tälläkin osastolla muutos kaikella todennäköisyydellä olisi muutos parempaan, vaikka Islesin ollessa kyseessä joku legendaarinen banaaninkuori varmaan odottaa tässäkin vain kulman takana

Vähän jopa säälin muiden jengien kannattajia kun kaikki on niin tasaista, kunnes ehkä jonain päivänä; PAM! Stanley Cup, ja taas pian kausi lähtee nollilta keskittyen jo seuraavaan voittajaan ja sitä seuraavaan jne. Islandersin kannattajalle herääminen yöllä ja jonkun pelitavan analysointi yksittäisen ottelun osalta ei tunnu missään kun draamaa ja rytinää riittää oli kausi käynnissä tahi ei tai onko kyse menneestä, nykyisyydestä vai tulevasta.

Etuoikeutettujahan tässä ollaan; Let's Go Islanders!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös