New York Islanders 2013–2014

  • 118 348
  • 374

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
NHL Revealed-dokkari paljasti, että Tavares on vähintään apuvalmentaja jo nyt.
Katselin itsekin ekan jakson ja tämä oli kyllä mielenkiintoista nähdä. Tavares on todellakin ottamassa sitä roolia mitä mieheltä odotetaan, joukkueen ylivoimainen ykköspelaaja ja johtajahahmo sekä jäällä että kopissa. Jos Isles aikoo Stanley Cupin lähivuosina voittaa, on Tavares kyllä se mies joka sen seuralle tuo.

Oli muutenkin hienoa että Islanders sai noinkin paljon näkyvyyttä heti ensimmäisessä jaksossa. Bettmanin markkinointikikka saada vähemmin esillä olleille seuroille uusia faneja? Positiivinen juttu kuitenkin, on todella mukava nähdä Isles pelaajien elämää myös jään ulkopuolella.
 

passenger

Jäsen
Visnovsky ollut tänään treeneissä ilman oranssia paitaa, eli saanut ottaa kontaktia. Paluu on siis ehkä sittenkin lähempänä, mitä aiemmin oletettiin. Hyvähyvä.

Kokoonpano Pensejä vastaan tulee olemaan sama kuin viime pelissä, eli Boulton, Carkner ja Hamonic huilaavat.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
NHL Revealed-dokkari paljasti, että Tavares on vähintään apuvalmentaja jo nyt.

Minäkin katselin ihaillen miten Tavares neuvoi Stromea fläppitaulun kanssa. Tavares näköjään tekee kirjaimellisesti lähes kaiken Islandersissa. Erittäin rauhallisen oloinen kaveri terveellä järjellä varustettuna. Ehdottomasti oikea mies jonka varaan rakentaa seuraa.
 

passenger

Jäsen
Tukkaan tuli Bostonilta niin että rämisi. Peli sinänsä näytti taas ihan hyvältä, mutta nuo jo ennenkin mainitsemani ihmeelliset henkilökohtaiset virheet maksoivat pisteet. Poulin imuroi ensimmäisen ja kuudennen maalin, A-Mac jätti toisessa maalissa Marchandin yksin maalin eteen, kolmas oli sentään onnekas pomppu Bruinssille, neljännessä Soderberg kiersi Hickeyn kuin keilan ja Poulin heittäytyi liian aikaisin vatsalleen, viidennessä Marchand otti A-Macilta kiekon kuin tikkarin lapselta oman maalin takana ja syötti Bergeronin maalintekoon keskelle.

Ylivoimalla oli viisi mahdollisuutta, mutta ei tällä kertaa natsannut. Vetoja saatiin jonkin verran aikaiseksi, mutta pitää ihailla Bruinsin alivoimaa. AV pakotti erinomaisesti Islandersin vedot hieman heikommille sektoreille.

Kakkosketjun laidalla aloitti eilen Bailey ja Regin, ja peli näytti ihan juuri niin paskalta kuin voi kuvitella. Kaksikko on hädin tuskin nhl-tasoa tällä hetkellä, puhumattakaan kakkosketjun rooleista. Toisessa erässä kokoonpanoja sekoitettiinkin hieman ja Clutterbuck otti ykkösestä Okposon paikan. Okposo ja Grabner puolestaan pelasivat Nielsenin kanssa. Nelson joutui sitten ottamaan Baileyn ja Reginin laidoilleen. Nelosketjulla oli murheellinen ilta, sillä Martin ja McDonald ehtivät kerätä 10 minuutin peliajoilla -3 ja Cizikas vajaassa 12 minuutissa -4 saldon. Sinänsä noita miinuksia ei voi laittaa suoraan ketjun piikkiin, sillä he olivat kentällä mm. molempien Poulinin hörppyjen aikana.

Miltähän se muuten tuntuu kannattajasta, kun omalla joukkueella on maalivahti, joka pystyisi pelaamaan perusvarmaa peliä ilman hörppyjä illasta toiseen (Tai edes joka toinen peli) ja joskus silloin tällöin pelata haamupelejä ja antaa joukkueelleen mahdollisuus voittoon. Noin 20 vuotta Islandersin pelejä seuranneena ei ole nimittäin mitään käsitystä asiasta. On ollut Söderström, Saloa, Hextallia, Vanbiesbrouckia, Joey MacDonaldia, Osgoodia, DiPietro, Snow ja ties ketä maalilla. Koska Long Islandilla on viimeksi joku maalivahti suorittanut pari kautta putkeen hyvällä tasolla ja kertooko tämä esim. maalivahtivalmennuksesta jotain? Vai onko vain tyly fakta, että paskan joukkueen takana ei pysty kukaan nousemaan esiin?

Positiivisia asioitakin löytyy eiliseltäkin. Visnovskyn paluu! Kaveri on viimeksi pelannut lokakuun puolivälissä ja näytti kuin ei olisi ollut pois ollenkaan, vakuuttava esitys. Thomas Hickey, vaikka toimi keilana Soderbergin luistellessa ohi, niin tästä pikku kaverista on pakko pitää. Kentän pienin jätkä antaa aina kaikkensa, blokkaa mainiosti vetoja, eikä pelkää mennä ahtaisiin väleihin, vaikka tietää että tulee kyytiä.

Okposo näytti, että pystyy tehoihin ilman Tavaresia ja yritti ottaa porukkaa reppuselkään ollen mukana kaikissa maaleissa. Muutenkin tuo Grabneri-Nielsen-Okposo näytti erittäin hyvältä eilen. Jostain syystä kolmannessa erässä palattiin Bostonin maalien jälkeen vanhoihin ketjuihin. Islandersin maalivahtiosastoa surkutellessa kiinnitti huomion Bostonin maalilla erittäin varman ottelun pelannut Chad Johnson. Useita erittäin hyviä ja varmanoloisia torjuntoja.

Mielenkiintoista nähdä myös mitä tehdään, kun Hamonic tervehtyy. Tällöin meillä on kaksi seiskapakkia (Carkner ja Martinek) sekä Boulton reserveinä. Bouchard on muuten pelannut Sound Tigersissa nyt 18 ottelua tehoin 6+9. Stromella on komeat 10+30 29 ottelussa. Myös Anders Leellä on ihan mukavat tehot 17+17, pelejä pelattu toki jo 45. Leetä olisi mukava nähdä ylhäälläkin kauden aikana, sillä hän pystyi kuitenkin jo viime kaudella parissa pelissään ylhäällä osoittamaan potentiaalia nhl-tasollekin. Mitäs veikkaatte laitetaanko A-Mac lihoiksi ja mitä odotatte vastineeksi?
 
Viimeksi muokattu:

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
Mielenkiintoista nähdä myös mitä tehdään, kun Hamonic tervehtyy.
Tähän tuli hieman takapakkia sillä Hamonic on laitettu tänään takaisin IR-listalle. Ilmeisesti Travis on taas saanut jonkinlaisia aivotärähdyksen jälkioireita. Huolestuttavan paljon on mies kärsinyt näistä uransa aikana, olympiatauko voi olla hänen kannaltaan ihan hyvään aikaan.

Uskoisin että A-Macista vastineeksi voisi jopa saada jonkun prospectin ja ensimmäisen kierroksen loppupään varauksen. Islandersilla ei kyllä ole näille mitään erityistä tarvetta, mutta tuskin miehen viiden miljoonan palkkapyyntöönkään suostutaan. Jos A-Mac ei siis löydä järkeä palkkapyyntöön joutaa mies puolestani lihoiksi.
 

Falcao

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, Tottenham, Sport
Vähän ollut vaikeaa viime aikoina, varsinkin St Louisia vastaan kävi vähän huono tuurikin kun Vanekin maali hylättiin jatkoajalla. Nyt on neljän ottelun tappioputki alla kun Rangersilla tuli tappio talviklassikossa. Pleijareihin on mahikset, mutta pitkiä tappioputkia ei saisi tulla. Piste-eron kurominen umpeen on melko vaikeaa nhl:ssä nykyään, joten 8 pisteen takamatka on todennäköisesti liian pitkä.

Vanekin suhteen ei ole mitään uutta, mikäli mies ei allekirjoita tai ole halukas neuvottelemaan uudesta sopimuksesta ennen trade deadlinea niin Snow treidaa miehen muualle.

Visnovksy on tehnyt paluun ja varmaan pelaa Sotshissa jollei ihmeitä tapahdu. Saattaa olla Islesille ihan eduksi, että pelaa siellä. Sen verran paljon missasi otteluita aivotärähdyksen takia, joten saa pelirytmistä paremmin kiinni. Ykköskenttä kantaa liikaa vastuuta maalinteosta, kun Tavaresin ketju on kuuma niin voittoja tulee. Sitten kun on hiljaisempaa niin alemmista ketjuista ei meinaa löytyä secondary scoringia. Nelson on ollut mukava yllätys ja tehnyt mukavat 10+8 tehopisteet tällä kaudella.

Seuraavaksi on pe-la välisenä yönä MSG:ssä Rangersia vastaan ottelu, sitten on Washington vieraissa. Tämän jälkeen on kaksi kotiottelua ennen olympiataukoa, Calgary ja Colorado vastassa. Voittoja pitäisi kaapia näistä otteluista enemmän kuin häviöitä. :)
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Voisi yrittää kirjoittaa ajatuksia kaudesta tähän päivään mennessä.

Kausi ei ole mennyt aivan odotusten mukaisesti. Se aloitus oli todella huono eikä lokakuussa tai marraskuussa peli näyttänyt hyvältä. Heikosti menneet ensimmäiset ottelut ovatkin vaikeuttaneet sijoitukseen luonnollisesti paljon, vaikka joukkue on osoittanut hienoa asennetta. Islanders on pystynyt nousemaan monesti voittoon oltuaan tappiolla ja on pelannut usein hyvää vieraskiekkoa. Nyt on taas menossa huonompi jakso, joka pitäisi katkaista nopeasti.

Jos joukkueen pelaajistoa ajatellaan, niin John Tavares on jälleen parantanut ja on ehdottomasti yksi liigan parhaita pelaajia. Tavares on äärimmäisen tärkeä pelaaja Islandersille. Kyle Okposo pelaa myös hienoa kautta. Okposo on ollut erinomaisen työmääränsä lisäksi erittäin tehokas. Frans Nielsen on menossa kohti uransa tehokkainta kautta ja häneltä puuttuu enää muutama piste, niin oma piste-ennätys on rikottu. Tämän ohella Nielsen pelaa aina luotettavasti.

Toisaalta ei pidä unohtaa Brock Nelsonia, jonka 18 pistettä on erinomaisesti. Nelson on osoittanut loistavaa hyökkäyspotentiaalia. Puolustaja Thomas Hickey pelaa uransa parasta kautta. Hickeyta pidettiin pitkään menetettynä lupauksena, mutta hän on käyttänyt mahdollisuutensa NHL:ssä todella hyvin. Hyvä luistelija ja kiekonliikuttaja, joka pelaa hyvällä asenteella. Muutama muukin on pelannut hyvin, mutta halusin mainita nämä pelaajat.

Miinuksina täytyy mainita Josh Bailey, Michael Grabner ja Peter Regin. Bailey ja Grabner eivät ole onnistuneet pisteiden teossa toivotulla tavalla. Regin ei ole tuonut oikein mitään joukkueeseen ja täten en näe hänelle jatkoa ensi kaudeksi. Tosin viimeksi joulukuussa pelannut Pierre-Marc Bouchard ei vakuuttanut sitten lainkaan. Jotenkin näiden pelaajien esityksien perusteella tuntuu, että joukkueeseen pitäisi panostaa ensi kesänä enemmän. Bailey alkaa olla nähty ja Grabner on epätasainen. Ykkösketjun takaa ei ole tehoja tullut riittävästi.

Tietysti puolustuksen useat loukkaantumiset ovat vaikuttaneet omalta osaltaan ja aiheuttaneet ongelmia. Evgeni Nabokov on myös ollut paljon sivussa tällä kaudella. Matt Donovan ja Aaron Ness ovat pelanneet puolustuksessa, mutta kaikella kunniotuksella kumpikaan ei ole ainakaan vielä riittävän hyvä NHL-tasolle.

Kyllähän Islandersilla on hyviä palasia joukkueessa, mutta uusi ykkösmaalivahti ja muutama täsmähankinta tarvittaisiin. Tämä tällaisena tulevaisuuden pohdintana.

Toivottavasti joukkue alkaisi tosiaan löytää hyvää virettä, kun nyt on ollut hieman vaikeampaa.

Let's go Islanders!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllähän Islandersilla on hyviä palasia joukkueessa, mutta uusi ykkösmaalivahti ja muutama täsmähankinta tarvittaisiin. Tämä tällaisena tulevaisuuden pohdintana.

Toivottavasti joukkue alkaisi tosiaan löytää hyvää virettä, kun nyt on ollut hieman vaikeampaa.

Let's go Islanders!


Mites, jos sen Vanekin suostutte kauppaamaan Detroittiin, niin kelpaisiko maalivahtiprospekti yhtenä kylkiäsenä?

En tiedä yhtään, miten potentiaalisia molareita Islanderin prospekteissa on, mutta Detroitilla voisi olla antaa Kanadan U20-maajoukkueen Jake Paterson pois, koska Howard ja Mrazek pitänee tonttinsa hyvin pitkälle tulevaisuuteen.

Paterson + hyökkiprospekti + 1st + cap-dump <> Vanek tai jotain sitä rataa.
 

Juzbe#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, HPK
Mites, jos sen Vanekin suostutte kauppaamaan Detroittiin, niin kelpaisiko maalivahtiprospekti yhtenä kylkiäsenä?

En tiedä yhtään, miten potentiaalisia molareita Islanderin prospekteissa on, mutta Detroitilla voisi olla antaa Kanadan U20-maajoukkueen Jake Paterson pois, koska Howard ja Mrazek pitänee tonttinsa hyvin pitkälle tulevaisuuteen.

Paterson + hyökkiprospekti + 1st + cap-dump <> Vanek tai jotain sitä rataa.
Islandersilla on nuoria veskareita jo Poulin ja Nilsson, joista Poulin on nyt noussut NHL-kokoonpanoon. Lisäksi Isles omistaa Mikko Koskisen oikeudet. Maalivahtiprospekteille ei siis ole erityisen paljoa käyttöä. Tämän hetken tarve olisi enemmänkin ykkösmaalivahti Nabokovin tilalle. Tätä toki ei saa rentalia vastaan.

Täytyy nyt toivoa ettei Vanekia tarvitsisi kaupata ja mies tekisi jatkosopparin. Huhujen mukaan Islanders on valmis laittamaan rahaa palamaan kunnolla. Isles pystyy myös tarjoamaan Vanekille 8 vuoden sopparia toisin kuin muut. Näkisin että Vanekin pitäminen ja ykkösmolarin hankinta olisivat tällä hetkellä erittäin tärkeää ja ovat jossain määrin vaatimuksia jos halutaan menestyä tulevina kausina.
 

passenger

Jäsen
Voitto Capitalsista viiden ottelun tappioputken jälkeen lämmittää hieman ja pitää yllä pudotuspelihaaveitakin. Todella tasainen ottelu, jossa molemmat maalivahdit pelasivat mainion ottelun. Tätä Islanders on kaivannut koko kauden, että maalivahti pelaisi ne pisteet joukkueelle. Nabokov piti joukkuetta pystyssä ottelun alkupuolella Capsin hallitessa kenttätapahtumia. Islanders pääsi paremmin kiinni peliin sen edetessä.

Plussat Nabokovin lisäksi de Haanille joka on tällä hetkellä joukkueen paras puolustaja. Nuorista voi nostaa jälleen esiin myös Nelsonin, jonka otteista kertoo myös se, että hänet laitettiin kentälle ykkösketjuun korvaamaan Vanek ottelun lopussa Capsin yrittäessä tasoitusta. Allekirjoittaneen ikisuosikki Grabner pelasi taas vahvan ottelun, mutta tehoja maalipaikoissa tosiaan kaivattaisiin, eilen pääsi kokeilemaan mm. rankkaria, mutta tuloksetta.

Miinuksena voisi mainita Tavaresin tukkoiset otteet ja olipa tuolla lievää turhautumistakin näkyvissä ovien paukuttamisen muodossa häneltä. Nyt on menossa jo kuusi peliä ilman maalia ja neljä ilman tehopisteitä. Vanekilta jälleen kerran tavallisen ristiriitaisia otteita, pelasi pari avopaikkaa kavereille, mutta taisi tulla myös ainakin viitisen täysin turhaa kiekonmenetystä hyökkäysalueella, kun yrittää noita syöttöjä seläntakaa ym. Baileylle voisi tehdä hyvää huilia vaikka katsomossa pari peliä, sen verran sekaisin on miehen peli. Baileytä voisi yrittää myös kaupitella, mutta en tiedä onko hänellä juurikaan minkäälaista vaihtoarvoa.

Ketjuja oli hieman rustattu ja ne olivat tällaisessa muodossa eilen.

Vanek - Tavares - Okposo
Grabner - Nielsen - Clutterbuck
Bailey - Nelson - McDonald
Boulton - Cizikas - Martin

Strait - MacDonald
Hickey - Visnovsky
Donovan - de Haan

Vanek ei siis ole jatkamassa, ainakaan ennen kesää, sillä aikoo testata markkina-arvonsa vapaana agenttina. Uskon kuitenkiin miehestä saatavan kohtuullinen korvaus vielä siirtorajalla, vaikka tuo markkinoiden testaaminen saattaa hieman laskea hintaa. Kings ja Penguins mainittu ainakin mahdollisena määränpäänä, itseäni kiinnostaisi myös kauppa Anaheimin kanssa lähinnä seuran maalivahtiosaston vuoksi. On huhuttu myös jopa Vanekin ja MacDonaldin paketoimisesta samaan kauppaan. Meikäläiselle riittää ok korvaus Vanekista, sillä kuten ehkä on voinut huomata, ei kaveri ole tyyliltään omia suosikkeja. Itselleni kelpaisi kaupan osana kyllä myös maalivahti prospecti, sillä Poulin alkaa olla nähty ja Nilssonkaan ei ole vakuuttanut millään lailla. Koskinen on pelannut ilmeisen vahvaa kautta KHL:ssä ja voisi olla toisaalta vielä katsomisen arvoinen kortti.

MacDonaldista luopuminen ei oikeastaan riipaise tällä hetkellä yhtään, sillä uskon hänellä olevan kysyntää siirtorajalla ja korvauksen olevan ok luokkaa. Monissa spekulaatioissa (mm. The Hockey Newsin Adam Proteau) todetaan Islandersin tarvitsevan eniten vahvistusta puolustukseen, mutta en näe tilannetta ihan niin selkeänä, sillä esim. de Haan on pelannut todella tasaisesti ja myös Donovan on ottanut askeleita eteenpäin ja luottaisin heidän olevan ensi kaudella luotettava 2/3-pari. De Haanissa on potentiaalia vielä ihan ykkösparin pakiksi. Mainitut alivoimaongelmatkin ovat enemmän pelitavallisia, sillä mm. viime keväänä pelattiin erinomaista alivoimaa käytännössä samoilla nimillä.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Passengerin kirjoituksessa on hyvin kerrottu Capitals-ottelusta, mutta mainitaan itsekin jotain, vaikka aika samoja asioita. Islanders oli avauserässä melko pahasti pihalla, mutta onneksi Caps ei onnistunut tekemään maalia Nabokovin pelatessa hyvin. Peli todella tasottui sittemmin ja MacDonaldin hieno maali jäi ottelun ainoaksi. Pitää olla iloinen Nabokovin hyvästä ottelusta, ja myös Neuvirth pelasi vahvan ottelun Washingtonin maalilla. Bailey oli jälleen kerran kertakaikkiaan huono ja saisi kyllä mun puolesta olla pelaamatta vähän aikaa.

Vanek on hyvä pelaaja, mutta häntä puolustaminen ei kiinnosta useimmiten. Joku taisi tästä mainita täällä NHL-osiossa, mutta jopa maajoukkueessa nähtiin laiskaa puolustamista. Taitoja ei ole kiistäminen, mutta kaverista voisi saada hyvän korvauksen jossain vaiheessa. Maalivahti kiinnostaisi myös itseäni. En näe Vanekia korvaamattomana pelaajana ja uskonkin Nelsonin sekä Stromen kehittyvän lähivuosina erittäin hyviksi pelaajiksi ja parantavan hyökkäystä. MacDonaldin pitäisin joukkueessa, mutta en sillä noin neljän miljoonan cap hitillä.

Viisi seuraavaa ottelua pelataan Long Islandilla, vastustajina Flames, Avalanche, Maple Leafs, Devils ja Panthers. Flames on pelannut varsin hyvin viime aikoina - odotan mielenkiintoista ottelua.
 

passenger

Jäsen
Noista Vanekin ja MacDonaldin paketoimiseen liittyvistä huhuista sen verran, että The Fourth Period kertoo useimpien lähteiden mukaan myös Michael Grabnerin olleen mukana keskusteluissa mahdollisessa kaupassa Kingsin ja Islandersin välillä. Sivusto kertoo Islandersin olevan kiinnostunut erityisesti Tyler Toffolista, Alec Martinezista ja Jake Muzzinista. Harmittaa kyllä mikäli Grabnerista hankkiudutaan eroon, vaikka tällä kaudella ei ole tullut maaleja toivottuun tahtiin, niin Grabner on kuitenkin erittäin käyttökelpoinen energialaituri kolmosessa ja mainio alivoimapelaaja.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Islanders on ollut Chicagon kanssa kaupoilla. Pierre-Marc Bouchard ja Peter Regin vaihtavat maisemaa neljännen kierroksen varausvuoroa vastaan. Pettymyksiähän kumpikin olivat eikä kumpikaan ole tällä kaudella vakuuttanut, mutta silti pelkkä suhteellisen myöhäinen varausvuoro kahdesta pelaajasta tuntuu aika kevyeltä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Islanders on ollut Chicagon kanssa kaupoilla. Pierre-Marc Bouchard ja Peter Regin vaihtavat maisemaa neljännen kierroksen varausvuoroa vastaan. Pettymyksiähän kumpikin olivat eikä kumpikaan ole tällä kaudella vakuuttanut, mutta silti pelkkä suhteellisen myöhäinen varausvuoro kahdesta pelaajasta tuntuu aika kevyeltä.

Täytyy kyllä myöntää, että kun juttua kirjoittelin Blackhawksin ketjuun täytyi pari kertaa lukea juttu läpi ennen kuin uskalsin painaa enteriä. En meinannut millään uskoa, että vastine kahdesta NHL-tason pelaajasta voisi olla neljännen kierroksen varaus huonoista kausista huolimatta.
 

passenger

Jäsen
Peli Calgarya vastaan oli kerta kaikkiaan hirveää kuraa, kun Tavares ei onnistu Islanders ei näkäjään voita. Ylivoima oli sysipaskaa, onkohan viimeisestä 30 yv:stä tullut yksi maali vai mitenkäs se meni. Jos jotain plussaa pakko keksiä, niin Donovan, de Haan ja Hickey jäivät positiivisina mieleen.

Viime kesän markkinoiden tulikuumat hankinnat Regin ja Bouchard vaihdettiin neloskierroksen varaukseen ensi kesälle, lisäksi Islanders pitää molempien palkasta sen 50%. Joistain treidi on tuntunut halvalta, mutta ei tule kyllä millään lailla ikävä kumpaakaan. Karu tosiasia on myös, että Bouchard veti jo waiverit läpi eikä siis kelvannut kenellekään ja Regin ei ole esittänyt mitään mikä tekisi hänestä nhl-tason pelaajan. Eipä näistä kavereista kauheasti enempää olisi voinutkaan saada. Lisäksi nyt on mahdollisuuksia nostaa Strome tai Lee kokoonpanoon, tai sitten tehtiin lisätilaa rosteriin mahdollisten jatkokauppojen varalle.

Mielenkiintoista nähdä mitä tänään tapahtuu, meneekö sekä Vanek, että MacDonald, vai joudutaanko odottelemaan siirtorajalle saakka.
 

Falcao

Jäsen
Suosikkijoukkue
Islanders, Tottenham, Sport
Regin on kärsinyt loukkaantumisista ja haiskahti kesällä enemmänkin toivotaan-toivotaan hankinnalta Snowlta. Bouchardin piti korvata Boeysin jättämä aukko, mutta lopulta pelasi niin huonosti, että joutui lopulta farmiin. Kummallakaan ei ollut kovin isoa roolia Islesissa, joten vähän sinällään outoa, että Chicago hommasi miehet. Tosin, Isles ilmeisesti maksaa kummankin palkasta puolet loppukaudesta, joten ei tule kalliiksi Chicagolle.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Ilmeisesti Vanek lähtökuopissa? Huhuillaan, että jo tänään illalla saattaisi kuulua.

Mielenkiintoista nähdä, mitä tulee vaihdossa. Jos treidataan vaihdossa draft pickeihin, on kausi luovutettu. Jos haetaan vaihdossa laatua, niin ainakin vielä yritetään tapella siitä playoff-paikasta.

Katsellaan.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Täytyy kyllä myöntää, että kun juttua kirjoittelin Blackhawksin ketjuun täytyi pari kertaa lukea juttu läpi ennen kuin uskalsin painaa enteriä. En meinannut millään uskoa, että vastine kahdesta NHL-tason pelaajasta voisi olla neljännen kierroksen varaus huonoista kausista huolimatta.

Omasta mielestä taas tuo neljännen kierroksen varaus on jopa enemmän mitä ko kaksikosta olisi voinut kuvitella. Bouchard oli vapaasti poimittaessa aiemmin, mutta eipä yhtään seuraa kiinnostanut Bouchard. Regin taas ei viime aikoina mahtunut Islandersin miehistöön ja farmistakin löytyy useita lupaavia pelaajia jotka ovat jo nyt parempia kuin Regin. Ne pelit mitä oon Islanderilta nähnyt niin eipä Regin ainakaan positiivisesti ole erottunut, joskaan ei myöskään suuria virheitä ole tehnyt.

Pitää muistaa tuo 50 pelaajan rajoitus, jonka takia nykyisin pelaajia ei juurikaan kaupata ilman, että toisenkin joukkueen pitää ottaa vähintään jotain "kuraa" vastaan. Siinä mielessä Islanderilta loistava kauppa, että se vapautti 2 paikkaa ja täten esim Vanek voidaan kaupata kahteen tai kolmeenkin pelaajaan. Tulee ihan eri mahdollisuudet hieroa kauppoja, kun on vähän joustavuutta rosterissa.

Itse siis näen ilman muuta Islandersin voittaneen kaupassa, se että voittaako myös Chicago on sitten kiinni siitä tuleeko Reginille tai Bouchardille tarvetta tällä kaudella ja jos tulee niin onko noista pelaajista mitään hyötyä Chicagolle.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kyllähän tuo tosiaan täysin perusteltu kauppa oli. Islanders ei menettänyt mitään oleellista, sai 4. kiekan pickin ja pihin Wangin rahoja säästyi hieman alentuneiden palkkakulujen vuoksi.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Lähes kaksi erää tuli Cgy-matsia katseltua kunnes oli pakko luovuttaa. Toki vielä ennen petiä teksti-tv näytti tilanteen jopa tasoittuneen 2-2:een mutta sen verran kauheaa oli touhu ollut sitä aiemmin, ettei kovin luottavaisena voittoa uskaltanut aamuksi odottaa ja niinhän se oli taas sössitty.

Playoff-puheet voi jo unohtaa ja parasta vain keskittyä saamaan suurin vastine poistuvista sekä jatkaa nuorten sisäänajoa (jälleen kerran). Nelson ja deHaan ovat olleet kyllä hyviä ja Stromellekin olisi syytä löytää roolia loppukaudeksi.

AMac on kieltäytynyt 4x4milliä sopparista, joten se siitä ja mies pihalle. Agentin mukaan tietenkin haluaa pysyä saarella, mutta jos tuo summa ei kelpaa, niin löytyy niitä saaria muualtakin. Muutoinkin jo tuo tarjous on ihan liian pitkä ja kallis kun parissa vuodessa hän tulisi jäämään nuorempiensa varjoon ja pelkkään peruspakin rooliin. Halpa ja luotettava 3-4. pakki takarajalla on kauppatavaraa, mutta ei yksinään tuo mitään 1. kierroksen varausta, ellei joku jengi ajaudu suureen pakkipulaan.

Vanekista voi jotain jo saadakin ja kenties Visnovskysta. Muista mielestäni tarjouksia kannattaa kuunnella Baileysta ja Grabnerista, ehkä osana MacDonald/Vanek-kauppaa, mikäli se auttaa saamaan muutakin kuin varausvuoroja.

Nabokovin kauppa-arvo ainakin yksinään voi olla niin pieni, että voi olla melko sama antaa miehen jäädä, ellei häntäkin voi kasata osaksi useamman pelaajan diiliä.

Vaikka tyhjä arpa on taas jäämässä käteen, niin Snowlle maltillinen synninpäästö kun edes yritti tosissaan Tavaresille tutkaparin löytää kunnon hinnalla. Puheet kemian hajoamisesta Moulsonin poistumisen jälkeen ovat ihan puuta heinää kun sen jälkeen viimein on ollut käytössä paljon vahvempi ykkösketju ja vielä kun Moulsonin poistuminen oli kaikilla osapuolilla tiedossa jo kesällä, jolloin hintapyyntö tuli selville.

Loppukauden osalta positiivista on edes se, että kerrankin on käytössä liikuteltavia palasia, joilla on mahdollista saada vahvistuksia lyhyellä tähtäimellä. Vapaiden markkinoiden varaan ei tässä puljussa vieläkään uskalla laskea mitään.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Loppukauden osalta positiivista on edes se, että kerrankin on käytössä liikuteltavia palasia, joilla on mahdollista saada vahvistuksia lyhyellä tähtäimellä. Vapaiden markkinoiden varaan ei tässä puljussa vieläkään uskalla laskea mitään.

Itse näen asian niin, että juuri tämä ei ole mahdollista.

Kaikki rental-pelajaat ovat sellaisia, että ne kiinnostavat ainoastaan menestystä hakevia joukkueita, luonnollisesti. Nämä taas eivät anna mielellään takaisin mitään sellaista, joka heikentää heidän tämän kauden tavoitteita - eli niitä "lyhyen tähtäimen" vahvistuksia. Islanders tulee siis todennäköisesti saamaan noista rentaleista samaa vastinetta kuin mitä niistä yleensä saa - tulevaisuutta joko pickien tai prospectien muodossa.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Itse näen asian niin, että juuri tämä ei ole mahdollista.

Joo, en nyt tarkoittanutkaan mitään Vanek-P.Kane tai Nabokov-Hiller-treidejä vaan edes joku kauppa, jossa syvyyttä omaavalla jengillä on tarjota pieneen rooliin jumiutunut suht valmis pelaaja, joka on joukkueensa 2-3. mokke, kolmosketjun laituri/pakki ja parempi kuin Anders Nilsson, C. Mcdonald tai M.Carkner.

Vanekia tai Visnovskya (+ Bailey, Grabner, MacDonald...)on hieman eri kaupata kuin Bill Guerinia yms., joita yleensä on pistetty lihoiksi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Joo, en nyt tarkoittanutkaan mitään Vanek-P.Kane tai Nabokov-Hiller-treidejä vaan edes joku kauppa, jossa syvyyttä omaavalla jengillä on tarjota pieneen rooliin jumiutunut suht valmis pelaaja, joka on joukkueensa 2-3. mokke, kolmosketjun laituri/pakki ja parempi kuin Anders Nilsson, C. Mcdonald tai M.Carkner.

Vanekia tai Visnovskya (+ Bailey, Grabner, MacDonald...)on hieman eri kaupata kuin Bill Guerinia yms., joita yleensä on pistetty lihoiksi.

Joo, aivan. Voihan se olla, että joku jengi voisi jonkinlaisena "throw-inina" jonkun sellaisen "reklamaatio"-tapauksen laittaa menemään. En sitten tosin tiedä, puhuttaisiinko silloin enää varsinaisesti vahvistuksista - yleensä kun ne eivät sitä toivottua tulosta lopulta tuota. Kuitenkin Snown lienee turvallisempaa pyytää pääpalasena jotain selkeästi arvokasta pickia tai prospectia - vaikka se tarkoittaisikin lyhyen tähtäimen kannalta huonoa.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Joo, aivan. Voihan se olla, että joku jengi voisi jonkinlaisena "throw-inina" jonkun sellaisen "reklamaatio"-tapauksen laittaa menemään. En sitten tosin tiedä, puhuttaisiinko silloin enää varsinaisesti vahvistuksista - yleensä kun ne eivät sitä toivottua tulosta lopulta tuota. Kuitenkin Snown lienee turvallisempaa pyytää pääpalasena jotain selkeästi arvokasta pickia tai prospectia - vaikka se tarkoittaisikin lyhyen tähtäimen kannalta huonoa.

No siis, kun on mahdoton kotisohvalta hahmottaa jokaisen joukkueen tilannetta ja mistä kukin olisi valmis luopumaan vain kevättä ajatellen, joten en uskalla varmana vaihtoehtona esittää mitään.

Kuitenkin ihan ajatuksena esim. Kings kaipaa apua maalintekoon ja samalla ovat lähettäneet farmiin melko lupaavan Tyler Toffolin, jonka on myös huhuttu olevan kaupan. (Vanek + "jotain") Tai mikä on Anaheimin tilanne mokkejen suhteen, irtoaisiko Fasth jne.? Molemmat toisivat heittämällä laatua ohi monen samalla paikalla kärkkyvän Isles-pelaajan kohdalla jo tällä kaudella...

Molemmat Kalifornian joukkueet kuitenkin hamuavat Cupia tällä kaudella ja mahdollisesti Islandersilla on tarjota kevääksi apua, joita eivät itse pysty pitämään. Nämä nyt vain esimerkkeinä joukkueista, joilla voi olla kauppatavaraa oikeiden pelaajien muodossa. Tietenkin ko. organisaatioiden tuntijat voivat tulla korjaamaan nämä spekulaatiot, mutta tulivatpahan mieleen tässä yhteydessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös