New York Islanders 2012-13

  • 111 754
  • 331

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Ajattelin, että voisi avata Islandersille ketjun tulevaa kautta varten. Aloitetaan laittamalla tulevan kauden sopimuspelaajat. Pelaajan nimen jälkeen on cap hit, joka on otettu capgeek.comista.

John Tavares $5,500,000
Matt Moulson $3,133,333
Michael Grabner $3,000,000
Kyle Okposo $2,800,000
Nino Niederreiter $2,795,000
Frans Nielsen $2,750,000
Marty Reasoner $1,350,000
Joshua Bailey $1,050,000
Casey Cizikas $900,000

Mark Streit $4,100,000
Travis Hamonic $875,000
Matt Donovan $875,000
Andrew MacDonald $550,000

Rick DiPietro $4,500,000
Evgeni Nabokov $2,750,000

RFA

Hyökkääjät: Matt Martin

UFA

Hyökkääjät: Michael Haley, Jay Pandolfo, P-A Parenteau
Puolustajat: Mark Eaton, Steve Staios, Milan Jurcina, Dylan Reese
Maalivahdit: Al Montoya, John Grahame

Hyökkäystä on hyvä lähteä rakentamaan Tavaresin, Moulsonin, Grabnerin, Nielsenin ja Okposon ympärille. Parenteau taitaa kuitenkin lähteä muualle, ja jos ja kun näin käy, olisi hyvä saada hankittua joku nimi hyökkäykseen. Lisäksi toivon, että fyysinen Martin jatkaisi ja että Niederreiter saisi enemmän mahdollisuuksia näyttää kykynsä. Toivottavasti sveitsiläinen onnistuu training campilla.

Puolustuksessa on hyviä nimiä; Streit, Hamonic ja MacDonald kuuluvat kärkipakkeihin. Itse toivoisin UFA-statuksen pakeista jatkoa Reeselle. Ikää on kaverilla 27 vuotta, joten mahdollisuus on olemassa, että kehitystä tapahtuisi vielä. Jurcinalle en toivoisi jatkoa, enkä myöskään välttämättä Staiosille, vaikkakin kokemusta on hyvä olla joukkueessa.

Maalivahdeista sen verran, että Montoyan kanssa olisi hyvä tehdä jatkoa, tai antaa ensi kaudella vastuuta Andrers Nilssonille / Kevin Poulinille. DiPietron terveystilanteen kun jokainen tietää. Nabokov pelasi hyvän kauden ja olisi kyllä tärkeää, että hän jatkaa samalla tavalla, kun uusi kausi alkaa.

Lupauksista voisi nostaa esille muutaman nimen; Calvin de Haan, Ryan Strome, Kevin Poulin sekä Matt Donovan. De Haan pelasi kuluneena kautena jo yhden NHL-ottelun. Taitavalle kiekolliselle pakille voi olla enemmän käyttöä NHL:ssä tulevalla kaudella. Strome pelasi vahvat nuorten MM-kisat ja uskon, että hänellä on mahdollisuus pelata ainakin joku määrä pelejä. Poulin sai AHL:ssä lisää vastuuta Bridgeportin maalilla ja pääsee pelaamaan playoff-kiekkoa kyseisessä sarjassa. Donovan puolestaan pelasi todella hyvän tulokaskauden AHL:ssä ja pelasi kolmessa NHL-ottelussa. Vaikuttaa loistavalta neljännen kierroksen varaukselta. Lisäksi David Ullström pelasi 29 ottelua NHL:ssä ja onnistui kyllä hyvin.

Islanders pääsee varaamaan siis draftissa neljäntenä. Potentiaalisia nimiä ovat pelaajat kuten Filip Forsberg, Alex Galchenyuk ja Matthew Dumba. Tarkoituksenani on palata draftiin lähempänä ajankohtaa, mutta sanotaan nyt sen verran, että puolustukseen olisi hyvä saada vankka pelaaja, mutta en myöskään olisi yllättynyt, jos Islanders varaa hyökkääjän.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Hyvä, että uusi ketju on jo tulilla, kiitos Rafinha#18.

Tämän kauden osalta molempien suurempien lupausten; De Haan & Niederreiter, kausi meni melkoisen metsään ja ilman loistavaa harjoittelukautta heidän paikkansa NHL:ssä on ainakin kauden alkuun aika epävarmaa. Tällä hetkellä tekisi mieli sanoa, että se on jopa epätodennäköistä. Vastuu farmissa tekisi molemmille hyvää. De Haan ei ole edes siellä erottunut edukseen kummemmin. Loukkaantumiset toki ovat hänellä olleet riesana jatkuvasti.

Mikäli PA lähtee, niin 1-2. ketjuun avautuu Ninolle, Stromelle tai Kabanoville mahdollisuus raivata itselleen sopivampi hyökkäävä rooli, mikäli saapuvat leirille valmiina. Parenteaun lähdössä olisi melkein vaarana, että hyökkäyksen osalta otetaan taas askel taaksepäin, sillä korvaajan löytyminen vapailta tai omista varauksista on aika arpapeliä.

Parenteaun jatko olisi parempi vaihtoehto tulevaa kautta ajatellen ja jäisi tuolloinkin mahdollisuuksia jollekin ottaa kakkosketjun laiturin tai sentterin tonttia. Kukaan porukasta: Nielsen, Bailey, Grabner tai Okposo ei pelannut niin tasaisesti tällä kaudella, etteikö heitä joku voisi syrjäyttää. Bailey näytti laidassa kyllä ihan lupaavalta kakkosessa, mutta kun samalla Grabner taantui ja Okposokin oli pitkään pimennossa, niin aika sekava kuva tästä ketjusta eri koostumuksissaan silti jäi. Toki tästä alemmat ketjut vasta murheenkryynejä kiekollisen pelinsä osalta olivatkin. Mikäli ihan kärkiosaamista ei löydy, niin jotain secondary scoring-osaston laajennusta on pakko saada.

Maalivahdeista Montoya menetti vireensä loukkaantumisensa ja kilpailutilanteen kiristymisen jälkeen, joten en näe hänelle käyttöä enää tulevalla kaudella. Olisihan se kiva havahtua kauden alkuun, jossa ylhäällä aloittaisivat Nabby-Poulin parivaljakko ja farmissa DiPi ja Nilsson ottaisivat miehestä mittaa. Näin sen suurin piirtein pitäisi mennä, eihän se näin tule menemään, mutta olisihan se kiva silti. Onhan tuossa vielä Koskinenkin periaatteessa mukana hahmotelmissa, mutta farmissa ei ykköstorjujan paikkaa ole tarjolla eivätkä otteet muutenkaan osoita siihen suuntaan, että Kossusta kovin nopealla tahdilla NHL-maalivahtia olisi tulossa, joten tuskinpa käyttöä hänelle.

Draftia ajatellen, jos jotain ohjenuoraa toivoisin Snown noudattavan, niin mielellään ei mitään kikkailua, sillä nämä "out of the box"-ajattelun tuomat lupaukset (Kossu, DeHaan, Bailey) ovat jääneet hieman torsoiksi. Paras vapaana oleva pelaaja kiitos, tai sitten kauppa, jossa takaisin tulee joku runkopelaaja.
 

Alarik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Osaatteko selventää Islandersin tulevaisuuden näkymiä enemmänkin esimerkiksi yleisen tilanteen (huhut muutosta jne) ja prospectien kohdalla?
Millasta roolia Niederreiterille on kaavailtu ensi kaudelle ja miten pelasi viime kaudella? Tehoja puolesta näyttää ainakin heikolta, ja en ole itse päässyt seuraamaan pelejä yhtään. Jostain syystä Islanders on kuitenkin omalla tavallaa aika kiehtova porukka vaikka tarpookin ilmeisesti aika syvissä vesissä vielä tällä hetkellä.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Osaatteko selventää Islandersin tulevaisuuden näkymiä enemmänkin esimerkiksi yleisen tilanteen (huhut muutosta jne) ja prospectien kohdalla?
Millasta roolia Niederreiterille on kaavailtu ensi kaudelle ja miten pelasi viime kaudella? Tehoja puolesta näyttää ainakin heikolta, ja en ole itse päässyt seuraamaan pelejä yhtään. Jostain syystä Islanders on kuitenkin omalla tavallaa aika kiehtova porukka vaikka tarpookin ilmeisesti aika syvissä vesissä vielä tällä hetkellä.

Päätin tehdä tässä pienen kirjoituksen Islandersin lupauksista. Lasken lupauksiin ne, jotka ovat pelanneet alle 50 NHL-ottelua, joten esimerkiksi Niederreiteria en laske enää lupaukseksi. Aloitan viime kesän varauksista.

Ryan Strome, 1. kierros, 5. varaus, 2011

Strome pelasi loistavan kauden 2010-11 tekemällä OHL:n Niagarassa 106 pistettä. Strome oli useimmilla ennakkolistoilla 10 parhaan joukossa ennen viime kesän draftia, ja Islanders päätti varata hänet viidentenä. Strome pelasi hyvät nuorten MM-kisat vuodenvaihteessa. Hän on taitava pelintekijä, jolla on myös kelpo laukaus. Hyvän pelikäsityksensä ja korkean taitotasonsa ansiosta hän pystyy tekemään vaikeita syöttöjä. Strome pelaa myös hyvin trafiikissa. Minusta erittäin hyvä valinta Islandersilta.

Scott Mayfield, 2. kierros, 34. varaus, 2011

Mayfield pelasi vuodet 2009-11 USHL:ssä Youngstown Phantomsissa. Hän teki kahden kauden aikana 111 ottelussa 17 maalia ja 38 pistettä. Mayfield siirtyi 2011 Denverin yliopistoon. 193-senttiseksi puolustajaksi erinomainen luistelija ja omaa vahvat kiekolliset taidot. Kyseessä ei taida olla omassa päässä myöskään lapanen. Mayfield tarvinnee kuitenkin ainakin kauden tai kaksi yliopistossa ennen kuin siirtyy ammattilaiseksi.

Johan Sundström, 2. kierros, 50. varaus, 2011

Sundström varattiin yllättävästi jo toisella kierroksella, mutta tähän mennessä hän on kehittynyt mukavasti. Iso ruotsalaishyökkääjä teki Elitserienissä 11 pistettä. Melko taitava hyökkääjä, joka tekee pieniä asioita oikein. Pelaa myös melko fyysisesti. Luistelussa on vielä paljon kehitettävää. Voi kehittyä hyväksi kahden suunnan hyökkääjäksi Pohjois-Amerikan kaukaloihin.

Andrey Pedan, 3. kierros, 63. varaus, 2011

Pedan on 193-senttinen puolustaja, joka teki viime kaudella OHL:n Guelph Stormin joukkueessa runkosarjassa 12 pistettä. Playoffeissa hän sai kuitenkin tililleen kuudessa ottelussa kahdeksan syöttöpistettä. Tällä kaudella hän teki kuitenkin peräti 40 pistettä, joista 10 maalia. Pedan on iso puolustaja, joka osoitti tällä kaudella hyökkäyspotentiaalia. Ainakin viime kaudella hän otti kuitenkin paljon turhia jäähyjä. Kiinnostava puolustaja, josta voi vielä tulla jotakin.

Robbie Russo, 4. kierros, 95. varaus, 2011

Russo pelasi kaudet 2009-10 Yhdysvaltojen maajoukkueryhmässä. Häntä pidettiin viimeisenä kautenaan joukkueen yhtenä tasaisimmista puolustajista. Russo teki ensimmäisellä kaudellaan Notre Damen yliopistossa 15 pistettä. Taitava puolustaja, joka voi pelata niin yli- kuin alivoimaa ja on rauhallinen kiekon kanssa. Koko (183 cm, 86 kg) pieni kysymysmerkki.

Islanders varasi samassa draftissa vielä kolme pelaajaa: John Persson (hyökkääjä 5. kierros), Brenden Kichton (puolustaja, 5. kierros) ja Mitchell Theoret (hyökkääjä, 7. kierros). Heistä Kichton vaikuttaa kaikista lupaavimmalta pelaajalta. Hän on tehnyt kahdella viime kaudella molemmilla yli piste per peli kovatasoisessa WHL-sarjassa. Kichton voi ikänsä puolesta pelata AHL:ssä ensi kaudella.

Yritän laittaa myöhemmin juttua muista prospecteista.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Jatkoa lupauksista...

2010

Brock Nelson, 1. kierros, 30. varaus

Nelson varattiin 2010 draftin ykköskierroksen viimeisenä Warroadin high school -joukkueessa. Hänen ensimmäinen kautensa North Dakotan yliopistossa oli kohtalainen, mutta menneen kauden 28 maalia ja 47 pistettä olivat joukkueensa parhaimmistoa. Nelson on isoksi pelaajaksi hyvä luistelija ja omaa kahden suunnan potentiaalia. Laukaus on myös hyvä. Jos Nelsonista ei kehity kahden ensimmäisen ketjun pelaajaa, voi hän olla hyvä sentteri alemmissa ketjuissa NHL:ssä.

Kirill Kabanov, 3, kierros, 65. varaus

Kabanov tippui ykköskierroksen varuksesta aina kolmoskierrokselle. Kabanovin asennetta ja tahtoa on kyseenalaistettu, mutta hänen taitojaan ei voi kieltää. Hän on vahva luistelija ja on, kuten joku saattaisi arvata, taitava kiekon kanssa. Kabanov pelasi tällä kaudella QMJHL:ssä niin runkosarjassa kuin playoffeissa piste per peli -tahtia. Kyseessä on ehdottomasti kiinnostava lupaus ja jos Kabanov tekee lujasti töitä erityisesti fysiikkansa kanssa, on tässä potentiaalinen steal kolmannelta kierrokselta.

Islandersin osalta 2010 draft vaikuttaa muutoin melko vaatimattomalta. Kolmannella kierroksella varattu hyökkääjä Jason Clark on pelannut pienessä roolissa Wisconsinin yliopistossa, viidennen kierroksen valinta, puolustaja Tony DeHart pelaa ECHL:ssä ja Islandersin viimeinen valinta, maalivahti Cody Rosen pelasi vain yhdessä ottelussa tällä kaudella yliopistossa.

2009

2009 vuoden varauksista Tavares pelaa luonnollisesti NHL:ssä. Islandersin toinen valinta, puolustaja Calvin de Haan pelasi yhdessä NHL-ottelussa 2011-12 ja omaa tulevaisuutta NHL:ssä. Kehitystä pitää kuitenkin tapahtua rutkasti. Mikko Koskinen torjui kiekkoja Kalpan maalilla ja hänen NHL-tulevaisuuttaan ainakin Islandersissa on kyseenalaistettu. Sen sijaan Anders Nilsson on esittänyt AHL:ssä lupaavia otteita. Hyvä puolustava sentteri Casey Cizikas on pelannut 15 NHL-ottelussa ja on tärkeä palanen Islandersin tulevaisuuden hyökkäystä, vaikka hänestä ei puhutakaan paljoa. Lisäksi kuudennella kierroksella varattiin hyökkääjä Anders Lee, joka jatkaa vielä ainakin kauden Notre Damen yliopistossa, hyvistä tehoista huolimatta.

Aikaisemmista drafteista lupaavimpia pelaajia NHL:n ulkopuolella ovat puolustaja Matt Donovan ja venäläinen hyökkääjä Kirill Petrov. Tosin mitään tietoa ei ole tullut, että Petrov olisi tulossa Pohjois-Amerikkaan, mikä on harmi, sillä Petrov teki tällä kaudella KHL:ssä 29 pistettä ja taso riittäisi varmasti Bridgeportin eli Islandersin farmin kärkiketjuihin. Mainittakoon vielä maalivahti Kevin Poulin, 2008 vuoden varaus, joka on parantanut tekniikkaansa hyvin vuosien aikana.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Osaatteko selventää Islandersin tulevaisuuden näkymiä enemmänkin esimerkiksi yleisen tilanteen (huhut muutosta jne) ja prospectien kohdalla?
Millasta roolia Niederreiterille on kaavailtu ensi kaudelle ja miten pelasi viime kaudella?...

Prospectit tulivatkin jo ansiokkaasti esiteltyä Rafinhan toimesta, joten raapustelen jotain näistä muista aiheista.

Ninon tilanne oli jo alkujaankin haasteellinen kun yleinen uskomus oli, että junnusarjalla ei hänelle enää ole annettavaa ja farmiin ei voinut iän puolesta siirtää. Järkevin vaihtoehto tuntui vielä leirin aikaan olevan jääminen Islandersin kokoonpanoon, vaikka siellä ei top 6-hyökkääjistöön roolia ollutkaan tarjolla.

Moulson-Tavares-Parenteau sekä Nielsenin ketju Okposon ja Grabnerin kanssa olivat molemmat aika vakiintuneet kolmikot hyökkäysrooleihin. Grabnerin pelin takkuillessa Josh Baileyn siirto laitaan Ninon edestä oli oikea ratkaisu ja näytti loppukaudesta myös piristäneen Baileynkin otteita.

Nino jämähti lopulta nelosketjuun Reasonerin rinnalle. Reasonerilta oli kuitenkin syytä odottaa edes kohtuullista tukea myös ylöspäin verrattuna tilanteeseen, jossa Konopka olisi nelosen keskellä jatkanut. Toisin kävi ja Reasoner pelasi umpisurkean kauden molempiin suuntiin. (Pisteet 1+5 sekä -25 kertovat kaiken oleellisen hänen otteistaan) Vaikea tuossa ketjussa pienellä roolilla oli Ninonkaan tehoille siis päästä, mutta vähiin jäivät edes yksittäiset väläyksetkin hänen osaltaan.

Syyskuussa vasta 20 vuotta täyteen saavan pelaajan kohdalla on aikaista vielä sanoa kehittikö ammattimainen harjoittelu ja parhaita vastaan pelaaminen kuitenkin pitkällä tähtäimellä Niederreiteria oikeaan suuntaan. Väkisinkin silti näin surkean kauden jälkeen pohtii, että junioreissa dominointi olisi saattanut vielä menneellä kaudella hyödyttää enemmän. Enää ei voi kuin jossitella ja itsekin pidin syksyn ratkaisua oikeana vielä kun fyysisesti hän vaikutti sopivan jo miesten sekaan.

Hän muistuttaa kuitenkin ominaisuuksiltaan modernia kiltimpää versiota voimahyökkääjästä, joten voisi olettaa, että tuohon rooliin kypsyminen vie hieman enemmän aikaa kuten raamikkailla pakkilupauksillakin omaansa. Ensi kauden rooli on tällä tietoa hyökkäysvastuun kerääminen AHL:ssä, ellei kesällä löydä itseluottamustaan ja leirillä toimivaa kemiaa jossain Isles-ketjussa.

*******************

Muuton suhteen mitään konkreettista ei ole mihinkään suuntaan ja varmaan ensi kausikin mennään vielä huhujen varassa. Vuoteen 2015 asti sijainti on joka tapauksessa Nassaussa, joten olettaisin kauden 2013-14 vasta kiihdyttävän spekulointia. Itse olen lähes varma, että Nassaussa Islanders ei tule jatkamaan. Sen verran lukossa tilanne on poliittisesti sekä taloudellisesti ja käytännössä kaikkea on jo kokeiltu.

Pitkä ja rahakas tv-sopimus sekä talousalueen (ja ehkä joukkueenkin) potentiaali eivät tee Islesista ihan niin helppoa siirreltävää kuin nykyiset katsojaluvut antaisivat ymmärtää, mutta eivätpä nuokaan ilman hallia mitään paina.

Tällä hetkellä Brooklyn sekä Quebec ovat ainoat vapaan sekä modernin hallin vuonna 2015 omaavat todelliset vaihtoehdot pöydällä. Näistä ensimmäinen ei ole kiekolle mitenkään ideaali ja Quebec tarttunee ensimmäiseen tilaisuuteen, jonka saa ja muutaman seuraavan kauden aikana tarjolle saattaa tulla joku muukin organisaatio kuin Islanders. Näiden vaihtoehtojen jälkeen tulee vielä toistaiseksi ainakin selvä tyhjä rako, jonka yksittäinen raharikas yhteistyökykyisen kaupungin kanssa voi toki täyttää koska vaan.
 
Viimeksi muokattu:

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Vaihteeksi jotain uutisiakin.

Viime kesän varaus John Persson on tehnyt Entry Level -sopimuksen Islesin kanssa. 187-senttinen ruotsalaishyökkääjä keräsi viime kaudella WHL:ssä Red Deer Rebelsissä 58 pistettä 70 ottelussa ja käväisi loppukaudessa Bridgeportissa pelaamassa 12 ottelua tehoin 4+4. Ei ruotsalaisesta taida olla ainakaan heti apua Islesille, mutta eiköhän hän hyvää leveyttä farmiin tuo.

Hyökkääjistä sopimusta kaipaisin ainakin vielä Parenteaulle ja Martinille (ja farmista Rhett Rakhshanille). Parenteauta on kuitenkin tosiaan huhuiltu muualle, joten hänen jatkoonsa en oikein usko. Hänen tilalleen kyllä kaipaisin jotain korvaajaa, sillä vähän on vaikeaa uskoa Niederreiterin tai Stromen kykenevän vielä hänen korvaajakseen. Vapaiden agenttien markkinoille pitäisi siis mennä. Parise ja Semin ovat varmasti liikaa, mutta ehkä joku seuraavalta tasolta tarttuisi koukkuun. Tosin jotenkin sen tietää, ettei tänne edes mitään hudlereita, kostitsynejä tai joneseja hankita. Todennäköisemmin tosin pitää mennä monta tasoa alaspäin ja hankitaan Pandolfo vol. 2.

Puolustukseen voisi olla syytä tehdä myös jokin kiinnitys. Nykyisellään ryhmä on todella kapea, vaikka De Haan ja Donovan nousisivatkin ensi kaudella tasoa paremmaksi. En oikein vain tiedä, että kenet noista Islesin nykypuolustajista haluaisin ensi kaudellakin saarella näkevän. Olisikohan Reese se vähiten huono vaihtoehto? Silti täytyy mennä vielä pelaajaostoksille. Dennis Wideman, Matt Carle ja Jason Garrison taitavat olla UFA-markkinoiden kovimpia nimiä ja tämän hetken puolustukseen he olisivat niin kovia nimiä, että heille Islesin tulisi esittää kunnon sopimustarjous. Sekään tuskin riittää, vaan eiköhän isles nappaa lopulta jonkun 40-vuotiaan papan mallia Sean O'Donnell.

Mutta meillähän ei ole mitään hätää, sillä onneksi DiPietro on vieläkin mukana...
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Kesän draftin ajankohta lähenee päivä päivältä ja ajattelin tuoda hieman mietteitä keskusteluun. Islanders varaa siis ensimmäisellä kierroksella neljäntenä. Toivon, että varataan paras pelaaja, pelipaikasta riippumatta. Islandersilla on kuitenkin puutteita niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Useimmilla listoilla on Islandersin varauksen paikkeilla ollut Filip Forsberg, Alex Galchenyuk, Mikhail Grigorenko, Matt Dumba ja Ryan Murray. Nail Yakupov on hyvin todennäköinen ykkösvaraus ja vaikka Edmonton ei varaisikaan häntä ensimmäisenä, en usko Islandersilla olevan mitää saumaa saada Yakupovia, ellei tee jonkinlaista treidiä.

Mutta puolustajista Ryan Murray tai Matt Dumba kelpaisi hyvin. Murray voisi pelata NHL:ssä ensi kaudella ja on loistava luistelija, luotettava kahteen suuntaan ja johtaja, kun kapteenin kunnia WHL-joukkueessaan sen kertoo. Tulee mieleen hiukan Ryan Suter. Dumba on hyökkäysvoittoisempi puolustaja ja tekee enemmän pisteitä, mutta puolustamisessa Murray on vielä edellä. Vertauksia on tehty ainakin P.K. Subbaniin ja mielestäni Dumba on juuri samantyyppinen pakki.

Hyökkääjistä itseäni kiinnostaa eniten Alex Galchneyuk. Jotain hänen potentiaalistaan kertoo se, että hän pelasi kahdeksassa OHL-ottelussa viime kaudella, mutta on silti yksi draftin huippuhyökkääjiä. Ja kyllä kaudella 2010-11 tehdyt 83 pistettä kertovat hyökkäysosaamisesta. Galchenyuk pelaa siis samassa joukkueessa kuin Yakupov ja Galchenyukin pidettiin edelliskaudella nimenomaan pelintekijänä, jonka syötöistä Yakupov laukoi kiekkoja verkkoon. Mikhail Grigorenko on ehdottomasti myös kiinnostava pelaaja, mutta itse vain jollakin tapaa haluaisin nähdä ennemmin Alex Galchenyukin Islanders-paidassa.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Aika monessa yhteydessä mainitaan Dumban tai Murrayn olevan juuri Islesin tähtäimessä. Pakistoa kun katsoo, niin on helppo uskoa, että vaakakupissa painaa aika paljonkin kyky taistella paikasta NHL:ssä jo ensi kaudeksi. Vaarana on jälleen raakileen hoputtaminen miesten sekaan, mutta valitettavasti tuo saattaa olla ainoa vaihtoehto.

Puolustuksesta lähtee porukkaa ja ulottuvilla olevat tuskin tulevat olemaan tasoltaan radikaalisti parempia kuin mitä on tähän asti kesäisin saatu. DeHaanin loukkaantumisten sävyttämä ura ei paljoa anna odottaa vielä ensi kaudeltakaan ja samoin Wishart jäi telineisiin vaikka farmissa vastuuta saikin.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Puolustukseen hyvän jätkän hankkiminen olisi sikäli looginen askel, että pakkilupauksia katsomalla kovinkaan monella ei näyttäisi olevan potentiaalia nousta aivan kärkiparin tasoiseksi puolustajaksi. Sikäli Murray ja Dumba ainakin minua kiinnostaisivat eniten. Murray on näistä se monipuolisempi ja valmiimpi puolustaja, mutta veikkaan, että hänet on jo varattu Islesin vuoroon mennessä. Siinä tapauksessa Dumba olisi ihan looginen valinta. Hyökkäävällä puolustajalla on potentiaalia tehdä kovia tehoja hyökkäyspäässä ja vaikka hänen kohdallaan onkin vielä kysymysmerkkejä erityisesti puolustuspelaamisen suhteen, potentiaalia on huikea määrä.

Grigorenkoa en haluaisi varata ihan venäläisyyden vuoksi. Jos/kun elämä Long Islandilla ei menekään ihan nappiin, voi Venäjän ruplakasat kiinnostaa turhankin paljon. Galchenyukin kohdalla tuo koko kauden loukkaantuminen puolestaan on mielestäni vähän pelottava asia. Osittain tämänkin vuoksi varaisin ennemmin puolustajan kuin hyökkääjän.

Mutta Islesin tuntien sieltä tulee yllätysvalinta ja varaus kohdistuukin Teuvo Teräväiseen. Se olisikin hyvää jatkoa Baileylle ja Stromelle...
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Mutta Islesin tuntien sieltä tulee yllätysvalinta ja varaus kohdistuukin Teuvo Teräväiseen. Se olisikin hyvää jatkoa Baileylle ja Stromelle...

Itse toivon, että Teräväinen varataan minne tahansa muualle paitsi Islandersiin. Teille on valitettavan surkuhupaisa maine lupausten urien tuhoajina.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
En pidemmältä historiaa niin tiedä, mutta millaisia nimiä on sitten jäänyt vain lupauksiksi Islandersissa? Ainakin Tavares on siellä onnistunut. Teräväinen voisi toimia siinä kyljessä loistavasti ;) Ongelmakohtana taitaa olla vaan suhteellisen valmis kenttä Tavaresin vieressä ja pakostakin, seurasta riippumatta, teukalla menee vähintään pari kautta ennen kuin olisi valmis NHL-kentille.

Jos Islanders puolustajia kaipaa, niin miten olisi Määttä vai jääkö hän niin selvästi jälkeen ihan kirkkaimmista lupauksista?
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Itse toivon, että Teräväinen varataan minne tahansa muualle paitsi Islandersiin. Teille on valitettavan surkuhupaisa maine lupausten urien tuhoajina.

Vuodesta 2000 eteenpäin Islandersin 1. ja 2. kierroksien varauksien urat:

-Rick DiPietro 315 peliä
-Raffi Torres 591 peliä
-Sean Bergenheim 388 peliä
-Robert Nilsson 252 peliä
-Dmitri Chernykh 0 peliä
-Petteri Nokelainen 245 peliä
-Blake Comeau 319 peliä
-Ryan O'Marra 33 peliä
-Dustin Kohn 22 peliä
-Kyle Okposo 271 peliä
-Jesse Joensuu 60 peliä
-Josh Bailey 291 peliä
-Corey Trivino 0 peliä(p/g Boston Universityssa, lupaava)
-Aaron Ness 9 peliä
-John Tavares 243 peliä
-Calvin De Haan 1 peli(luoaava)
-Mikko Koskinen 4 peliä
-Nino Niederreitter 64 peliä(lupaava)
-Brock Nelson 0 peliä(lupaava)
-Ryan Strome 0 peliä(lupaava)
-Scott Mayfield 0 peliä(lupaava)
-Johan Sundström

Missä ovat ne pilatut urat? Olisiko Nokelainen tehnyt Washingtonissa 100 pistettä kaudessa, vai olisiko hidas liike ja puukädet vaivanneet häntä sielläkin? Columbus ikuisena esimerkki suosikkinani nyt on pilannut lähes kaikki 2000 -luvun varauksensa poislukien Nash ja Klesla, ja silti täälläkin toivottiin Blue Jacketseille ykkösvuoroa ja oli kuulemma todella sääli kun he eivät sitä saaneet. Miksi kukaan ei sanonut silloin, että Yakupovilla/Grigorenkolla/Murraylla on ura käytännössä loppunut ennen kuin se on kerennyt edes alkaa, koska Columbus on malliesimerkki seurasta joka pilaa varaamistaan pelaajista 88%.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
koko teksti

Josh Bailey oli aikoinaan todella lupaava, mutta Islanders peluutti häntä liian nuorena ja sen vuoksi hänestä ei ole tullut sen tason pelimiestä mitä hänestä läheskään odotettiin. Junnuissa olisi kehittynyt luultavasti paljon paremmin. Niederreitter on toinen esimerkki. Mitä helvetin järkeä on peluuttaa lupaavaa nuorta koko kausi nelosketjussa? Teräväinenkin luultavasti kurvailisi Islandersin nelosketjussa kaudella 2013-2014, jos Islanders hänet varaisi.

Pelimäärät eivät sinälläänsä kerro paljoa. Toki se kertoo sen, että Islanders tykkää nostaa nuoret lupauksensa vähän turhankin aikaisin NHL:llään.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Josh Bailey oli aikoinaan todella lupaava, mutta Islanders peluutti häntä liian nuorena ja sen vuoksi hänestä ei ole tullut sen tason pelimiestä mitä hänestä läheskään odotettiin.

Sen vuoksi? Kävitkö jossain vaihtoehtotodellisuudessa tarkastamassa, kuinka kova peluri Baileystä tuli, kun hän sai pelata junnukiekkoa kauden kaksi pidempään?

Jotkut eivät yllä odotuksiin. Jälkeenpäin voi pohtia mikä meni vikaan, mutta vähintäänkin ärsyttäväksi on käynyt tapa, jossa suhteellisen nuoren kaverin uran sanotaan menneen piloille arvailluista syystä.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Olisiko Nokelainen tehnyt Washingtonissa 100 pistettä kaudessa, vai olisiko hidas liike ja puukädet vaivanneet häntä sielläkin?

Nokelaisesta on kyllä helppo sanoa, miksi meni aikanaan ekalla kierroksella. Pelasi Bruinsissa kauden tai jonkun, en muista, ja aina välillä väläytteli pehmeitä käsiä ja komeita piruetteja, pisti vastustajia solmuun kuin supertähti. En tiedä mistä kiikasti, mutta ei ottanut tavaksi.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Josh Bailey oli aikoinaan todella lupaava, mutta Islanders peluutti häntä liian nuorena ja sen vuoksi hänestä ei ole tullut sen tason pelimiestä mitä hänestä läheskään odotettiin. Junnuissa olisi kehittynyt luultavasti paljon paremmin. Niederreiter on toinen esimerkki. Mitä helvetin järkeä on peluuttaa lupaavaa nuorta koko kausi nelosketjussa? Teräväinenkin luultavasti kurvailisi Islandersin nelosketjussa kaudella 2013-2014, jos Islanders hänet varaisi.

Kaipa siinä raha-asiat ratkaisee. Nuoret lupaukset ovat halpoja ja heidän bonus-painotteiset sopimukset vievät cap-tilaa. Esimerkiksi Niederreiterin sopimuksessa bonukset vievät cap-tilaa, vaikka oikea palkka on paljon pienempi. NY Islanders ei ole useaan vuoteen kunnolla panostanut rahallisesti joukkueseen ja lupausten bonus-painotteisilla sopimuksilla voi säästää rahaa. Lisäksi näitä muita bonus painotteisia sopimuksia löytyy organisaatiosta Ryan Stromella, Brock Nelsonilla, Mike Halmolla, Anders Nilsonilla ja Calvin de Haanilla.

Siihen en ota kantaa miksi kaikki lupaukset eivät kehity odotusten mukaisesti, mutta aina ei kaikki mene suunnitelmien mukaisesti. Mielestäni Islanders ei ole pärjännyt, koska sen joukkueeseen ei ole haluttu panostaa riittävästi rahaa. On hyvin vaikeaa pärjätä jos pelaa joka kausi liigan minimibudjetilla. Siinä antaa väkisin tasoitusta vastustajille.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Ruotsalaisinvaasio jatkuu, sillä viime kesän toisen kierroksen "Wisniewski-vuorolla" varattu Johan Sundström on pistänyt nimensä kolmen vuoden tulokassoppariin. Häntä suitsutettiin ensimmäisen junnuleirin aikaan kovasti ja nyt on kertynyt vielä yksi Elitserien-kausi lisää vyölle.

Sundström solmi hiljattain parivuotisen myös Frölundaan, joten pieni mahdollisuus kai on, että ensi vuoden vielä viettäisi Ruotsissa AHL:n sijaan.

***************

Yhä vahvistuvat huhupuheet ovat liittämässä Bridgeportin päävalmentaja Brent Thompsonia Capuanon tiimiin Weightin rinnalle. Chynoweth ja Allen tuolta ulkoistettiin kauden päätteeksi ja Thompson teki mahtavaa työtä farmissa junnujen kanssa. Siitä syystä olisin halunnut hänen myös jatkavan alhaalla nyt kun sinnekin on viimein kertynyt potentiaalista prospektia eri rooleihin.

Capuanon lieka toki kiristyy, sillä sekä Weight että Thompson kuitenkin ovat kärkkymässä juuri hänen paikkaansa.

***************
Aiempaan kiitettävän aktiiviseen keskusteluun viitaten, en itsekään osaa osoittaa sormella mitään tiettyä syytä miksi kukakin kehittyi miten kehittyi, sillä niin paljon on tapahtunut tälläkin rintamalla viime vuosina, että kaiken yksittäiseen syyhyn liittäminen on turhan ylimalkaista.

Pitkään lupaavimmat myytiin ja omia varattuja ei ollut montaakaan, joista olisi uskaltanut paljoa odottaa. Melkeinpä Bergenheim ja myöhemmin Okposo olivat niitä, joiden varaan laskettiin kaikki odotukset.

Islanders ei kuitenkaan ole montaa kertaa ihan idioottivarmalta paikalta a'la Ovechkin, Crosby yms. saanut valita, vielä kun vuoden 2000 kohdallakin varauksista vastasi idioottivarmuudelle immuuni kaveri. Tavares oli oikeastaan ensimmäinen ns. sateentekijälupaus.

Onhan noiden muidenkin varausvuorojen jälkeisillä vuoroilla mennyt koviakin pelaajia, mutta vaikea niistä on skouttausta täysin syyttää kun ei moni muukaan ole yllättäjien lopullista potentiaalia vuoroillaan nähnyt.

************

Suomalaisista Nokelaiselle tuli aikoinaan heti alkuun paha polvivamma, jonka jälkeen haki kauden verran vauhtia alhaalta. Itse en häntä nyt niin lupaavana koskaan pitänyt, vaikka alkuun hype sekä esitykset toiveita kyllä nostivatkin. Vaikea uskoa, että Islanders/Bridgeport onnistui parikymppistä pelaajaa puolessatoista kaudessa täysin pilaamaankaan.

Koskinen oli taas aika rohkea veto alunperinkin ja tulihan hänellekin ikävä vamma lonkkaan, minkä vuoksi yksi kausi meni hukkaan. Ihan lähitulevaisuudessa Kossu tuskin on NHL-tasoa, mutta mokeksi edelleen nuori.

Bergenheim on vähän rajatapaus, sillä välillä jalkojen lisäksi kävivät kädetkin väläyksittäin, joten olisiko jossain muualla tuosta saatu hiottua kovempi tekijä, en tiedä. Laadukkaiden ketjukaverien vierellä ehkä tasaisuus olisi hyökkäyspäässä saattanut löytyäkin, mutta Islandersissa isomman roolin vakiinnuttaminen tuntui tyssäävän typeriin jäähyihin joka puolella kenttää. Kävihän mies vuoden pelaamassa Euroopassakin parin Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen, eikä tuokaan nyt näkyvästi kehitystä edesauttanut vaikka olikin pois Islandersin vaikutuspiiristä.

Joensuulle paluu Eurooppaan teki varmasti hyvää, mutta en silti ole vakuuttunut, että hänen kohdallaan mitään täysin väärin tehtiin kun kärkipotentiaalia ei NHL-tasolle mielestäni ole. Toivoisin näkeväni häneltä kyllä mahdollisesti viimeisen luvun Islandersin suuntaan nyt hienon Ruotsin kauden jälkeen.

************

Muutoin mm. Jouni Niemisen vakio "liian paljon liian äkkiä"-esimerkki Josh Bailey on vaikea analysoitava kun aikoinaan häntä mainostettiin älykkäänä kahden suunnan pelintekijänä, jonka uskottiin parhaimmillaan yltävän luotettavan kakkossentterin rooliin NHL:ssä. Hyvä junnu-ura takana hyvässä joukkueessa ja mielelläni olisin nähnyt hänen jatkavan vielä lisäkauden siellä, mutta en silti usko että lopputulemana Isles olisi mitään maagista tekijää Baileysta ikinä saanut millään muotoa. Enemmän kyseenalaistan hänen valintaansa tuolla varausvuorolla kuin "pilaamista" peluuttamalla. Viimeaikaiset esitykset edelleen nuorelta Baileylta ovat antaneet merkkejä hänen kasvavan kahden suunnan laiturin rooliin, enkä ole vielä valmis hänen tulevaisuuttaan NHL:ssä mitätöimään

Toinen korkean potentiaalin hieman yllättävä haku Calvin deHaan on sentään saanut kypsyä farmissa ja junnuissakin, mutta hänelle on kertynyt nuoreen ikään jo kolme olkapäävammaa eikä meno farmissakaan ole päässyt kunnolla vauhtiin. Vaarana on, että kehityskäyrä on hänenkin osaltaan typistynyt, jollei suuria harppauksia eteenpäin pian tapahdu.

Niederreiter sekä Strome ovat ehkä ne prospektit, joiden kohdalla kannattaa Islandersin kykyä ajaa pelaajia NHL:ään seurata, sillä kiistatta molemmilla on kärkipään potentiaalia. Ninolla jo fyysinenkin puoli on ok kun taas Stromella taidot. Sveitsiläisen kohdalla juniorisarja NHL:n nelosketjun sijaan edelleen tuntuisi paremmalta ratkaisulta ja on virhe myönnetty jo Islandersinkin (Kenny Morrown) toimesta, mutta miten Niederreiter tästä toipuu ja onko kuitenkin kaudesta tarttunut jotain minkä päälle rakentaa, jää nähtäväksi ensi kaudella. Ei tuolla ikää vielä menetetyksi lupaukseksikaan leimata. Ninon kohdalla fysiikka sentään mahdollisti roolin alemmissakin ketjuissa, mikä jonkun teräväisen mitoilla nyt tuskin tulisi mieleenkään.

Strome on myös mielenkiintoinen tapaus, sillä taitojensa puolesta kolkuttelee leirillä varmasti jo paikkaa joukkueessa, mutta fyysisesti tarvinnee varmaankin vuoden vielä junnuja. Syksyllä nähdään miten hänen suhteensa toimitaan.

Ennen Tavaresia ei ollut varausta, jonka ympärille rakentaa (unohdetaan DP) ja muiden suhteen organisaatiolla ei taas ollut halua/mahdollisuutta rakentaa heidän ympärilleen joukkuetta, jossa avainpaikoilla olisi tarpeeksi laadukasta valmista pelaajaa tukemaan kehitystä.

Mielestäni kyseessä on lopulta niin monisyinen yhtälö, että harvemmin olen edes jaksanut "ääneen" spekuloida, eikä tämäkään teksti asiaa varmasti juurikaan selventänyt, mutta kuitenkin näkisin nykytilan prospektien kehittymisen suhteen olevan sentään astetta, paria parempi kuin 3-4 vuotta sitten. Tavares, Okposo, Nielsen ja Moulson sentään antavat paremmat eväät löytää rooliaan ylhäälläkin kuin esim. Mike Comrie, Randy Robitaille (!), Billy Guerin yms.

Jokaista Baileyta kohden unohdetaan päinvastaisia esimerkkejä kuten Frans Nielsen tai Andrew MacDonald, joiden kehitys on johtanut avainrooleihin ylhäällä. Tuoreimmista Travis Hamonic ja Kevin Poulin ovat ainakin jo lupaavalla polulla vaikka kovin aikaisin ovat vastuuta harteilleen saaneetkin.

************

Teräväisen suhteen en ole kuullut mitään huhuja kiinnostuksesta. Joukkueen kotisivuilla käydään tulevan varaustilaisuuden junnuja läpi ja toistaiseksi Suomesta mukana ovat Määttä sekä Pokka. Uskoisin Teräväisenkin sinne vielä tulevan, mutta silti en usko Isles-valinnan missään nimessä osuvan häneen.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joensuu palaa Islandersiin

Linkki vie MTV3 sivuille...

Hyvä juttu ehdottomasti Joensuun kannalta ja toivottavasti onnistuu saamaan sen vakiopaikan kokoonpanosta. Vuoden soppari kyseessä ja yksisuuntainen. Soppari sisältää europykälän mikä mahdollistaa paluun eurooppaan jos NHL paikka ei aukea.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Viimeksi Joensuu oli vähän siinä rajalla, että onko hän lopulta NHL-tasoa vai ei. Viimeisen vuoden aikana luistelu on kuitenkin ottanut harppauksen eteenpäin. Islesin alaketjuissa näyttää muutenkin olevan vielä hyvin tilaa, joten nyt pitäisi olla hyvät mahdollisuudet vallata vakituisesti paikka Islandersista. Paikka on kuitenkin siellä alaketjuissa, sillä Joensuulla ei mitään kärkiosaamista NHL-tasolle ole. Toisin sanoen rooli tullee olemaan samankaltainen kuin Suomen maajoukkueessa.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Hyvä, että Jesse tulee vielä kokeilemaan.

Esitykset Elitserienissä sekä maajoukkueessa antoivat viitteitä, että eteenpäin on menty, mutta vasta pienen kaukalon pelissä NHL-pelaajia vastaan näkee onko näin todella käynyt.

Parenteau on lähes varmasti jo menetetty ja aika monella laiturilla on takanaan nihkeä kausi, joten tarjolla voisi olla isoakin roolia. Eipä Joensuun tarvitse luistimilla liitää, mikäli ottaa aina suorimman reitin kohti maalia muiden kuskatessa kiekkoa. Mahdollista liikkeen puutetta pystyy kompensoimaan röyhkeydellä. Hienoa olisi, jos JJ pystyisi Matt Martinin kanssa muodostamaan mustelmia aiheuttavan kaksikon neloseen ja unelmana toki härkämäinen hyökkäävämpi laituri suurempaan rooliin hieman Okposon malliin.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
On kiinnostava nähdä, mihin Joensuu pystyy tulevalla kaudella. Ei hän viimeksi Long Islandilla pelatessaan erottunut massasta, mutta toivottavasti kausi Euroopassa ja isommassa kaukalossa on tehnyt hyvää. Ainakin maajoukkuepelejä nähneenä näin olisi tapahtunut. Joensuulle Pohjois-Amerikan pelityyli on tuttua usean siellä vietetyn kauden ansiosta, joten ihan hyvin mielin ollaan täällä sopimuksesta.
 

passenger

Jäsen
Siirtouutisia sen verran lähinnä Bridgeportin puolelta, että Rhett Rakhshani siirtyy Ruotsiin HV71:een ja Justin DiBenedetto Itävaltaa Salzburgiin. Kumpikaan ei ole pystynyt farmista nousemaan ja ikää alkaa kuitenkin olemaan jo lähempänä 25 vuotta eli uutta vauhtia haetaan Euroopasta. Rakhshani näytti kyllä ihan ok otteita viime talven peleissä nhl:n puolellakin, vaikka ei tehopistetiä saanutkaan aikaiseksi.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Aika suuri muuttoliike farmista on nyt käynnissä kun tosiaan Rakhshani, DiBenedetto ja Gillies ovat jo lähteneet ja ainakin Katic sekä Haley ovat lähtökuopissa.

Suurta vastuuta em. herrat eivät saaneet, mutta näyttöpaikkoja kuitenkin. Islandersin kauteen lähtijöillä ei ole merkitystä, mutta Bridgeport ja materiaalin syvyys toki kärsii. DiBo on puhdas nelosen mies ylhäällä ja Rakhsy liian heiveröinen omimpaan hyökkäävään roolinsa edes Islandersissa. Katic kärsi pahan loukkaantumisen eivätkä esitykset kuitenkaan vakipakiksi änärissä riittäneet. Gillies on Gillies ja Haleysta on noussut huhuja, että ei ollut pukukopissa ehkä niin suosittu kuin fanina kuvittelin. Sen verran Snow on valottanut, että kuulemma kysyi kauden mittaan tarvitaanko ylhäällä lisää kovuutta a'la Haley&Gillies ja vastauksen olleen joka kerta kielteinen.

Kaikki em. herrat ovat paikkaansa organisaatiossa jo hetken hakeneet ja nyt kun omia varauksia alkaa kasvaa sekä AHL:ään että Islesiinkin, niin varmaan pelkästään rahankin tähden osalla on tullut aika tehdä päätöksiä tulevaisuuden suhteen.

Jokunen saanee vielä "qualifying"-tarjoukset, joilla oikeudet säilyvät edelleen Islandersin hallussa, joten heistä saatetaan vielä kuulla. Itävallan tai Saksan liigoista tosin ei kovin suora tie NHL:ään vie.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös