New Jersey Devils 2023–2024

  • 139 239
  • 871

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hischier (Selke), Hughes (Lady Byng) ja Ruff (Jack Adams) äänestettiin kakkosiksi omissa palkintokategorioissaan. Vielä niitä palkintoja tulee kummallekin pelaajalle, veikkaan.

Edit: Lisätään että Hughes oli 8. Hart-äänestyksessä.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA


Walshista ei ollut odotettavissa mitään tajunnan räjäyttävää vastinetta, joten siihen nähden tämä on ihan käypä vaihdokki. Bowersista saatiin ainakin omasta mielestäni mielenkiintoinen kehitysprojekti. Hän tuo ensisijaisesti kovempaa kilpailua Utican avainrooleista, mutta myös hieman lisää kilpailua viimeisistä paikoista ylhäällä.

NHL-palkintoäänestysten tuloksiin voisi heittää jatkoksi Hamiltonin kutossijan Norris-äänestyksessä. Olipa hän saanut myös muutaman äänen vuoden parhaaksi. Ero äänestyksen kovimpaan kärkeen oli tietenkin valtava, mutta ihan hienoa, että uransa tehokkaimman kauden pelannut Hamiltonkin sai rakkautta osakseen valitsijoilta.
 
Viimeksi muokattu:

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tapahtumarikas ilta-yö. Ensiksi Blackwood Sharksiin kutoskieppiä vastaan, hyvä että saatiin jotain takaisin(uusi Bratt kenties draftissa?, hymiö)ja Blackielle uusi alku.

Sitten yön isompi treidi, Toffoli-Shara ja kolmoskieppi Calgaryyn. Yllättävä siirto sinänsä minulle, sillä oli kalliimpi hankinta mitä odotin. Katsotaan jääkö syvyyspakin hankintaan enää mahdollisuuksia Meierin ja muiden RFA-jatkajien jälkeen. Toffolissa ei mitään moitittavaa, vuosi jäljellä sopparia(4,25m) ja hyvä maalintekijä(viime kaudella 34 maalia ja 73 pistettä) sekä SC-voittaja. Devilsin top9 näyttää hankinnan jälkeen erittäin vahvalle ja iskukykyiselle. Ilmeisesti Toffoli on myös kova taistelija, joten toivotaan että hankinnan kautta Devilsiä vastaan on entistä vaikeampi pelata. Edistyneet tilastot ovat olleet Toffolilla vahvat, vaikka edelliskauden tehot olivatkin todnäk. suonenveto. Tuo myös rightin pelaajana laukaisu-uhkaa ylivoimaan, jossa teki viime vuonna myös hyvät tehot.

Ensifiilis on vahva peukku minulta.







 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
@FinDevil in kanssa spekuloitiin illalla treidihuhut-ketjussa mahdollisuutta kaupata Sharangovich johonkin valmiiseen pelaajaan, ja näinhän siinä sitten tapahtui. Tosin siinä vaiheessa en kyllä itsekään osannut heittää pahemmin arvailuja pelaajasta, keneen Sharangovich voitaisiin kaupata. No, Toffoli sieltä tuli vaihdossa takaisin.

Toffoli on ainakin paperilla erinomainen vahvistus Devilsiin. Viime kaudella yli 30 maalia ja 70 pinnaa, mikä on aina kova suoritus. Vähän jopa pääsi yllättämään tuo kokonaispistemäärä, vaikka tiesin Toffolin pelanneen hyvin Calgaryssa. Rightin ampujana hänestä luulisi myös olevan apuja Devilsin ylivoimaan. Ainoa asia, mikä hieman mietityttää, on Toffolin hitaus, mikä sotii Devilsin pelityyliä vastaan. Toisaalta kaikkien kommenttien perusteella hän korvaa hitautensa peliälyllä, minkä avulla hän löytää tiensä vaarallisiin maalipaikkoihin. Voi olla, että Toffolin visiitti Devilsissä jää vain yhden kauden mittaiseksi rentaliksi, ainakin jos tilauksessa on nykyistä kalliimpi sopimus, mutta tämä on silti hyvä hankinta Fitzgeraldilta. Salaa (tai ehkä ei edes niin salaa) toivoin kauppakohteeksi toista Flames-pelaajaa eli Mikael Backlundia, mutta Toffoli kelpaa tänne suuntaan paremmin kuin hyvin.

Käytännössä tuo kauppa oli Toffoli <> Sharangovich + Seversonin neuvotteluoikeudet (tai 8 vuoden sign-and-trade) Columbukseen. Hyvä diili 70+ pisteen pelaajasta, olkoonkin että tämä on jo yli 30-vuotias.

Blackwoodille hyvää uran jatkoa San Joseen. Kummallekin osapuolelle välttämätön siirto.

Seuraavaksi vielä maalivahtiosaston päivitystä parempaan sekä kolmosparin rightin pakki rentaliksi sisään?
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Erinomaista asset managementtia Fitzylta!

Hiukan olen yllättynyt, että Wood ei ole vielä liikkunut samalla tavalla. Ehkä pyyntihintaa pidetään draftiin asti tarkoituksellisen korkeana.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kyllä maittaa treidit!

Toffolin myötä hyökkäysvitja näyttää entistä vaarallisemmalta. Jää nähtäväks, miten nopeasti sopeutuu joukkueen pelityyliin.

Sharalle ja Blackylle kaikkea hyvää.

Sharangovichin kohtaloks jäi oikean roolin löytyminen kokoonpanosta viime kaudella ja se aikalailla sinetöi sen tulevaisuuden, tai sen puutteen, Devilsissä. Rahkeet vois kuitenkin olla siihen 30 maaliin hyvänä päivänä.

Blackwoodista ei tullut uutta Brodeuria Devilsille. Loukkaantumiset teki tehtävänsä. Terveenä ollessaan oli parhaimmillaan oikein kelpo kassari.

Täällä ollaan huudeltu paljon uuden veskan perään. Olin ite kuvitellut, että joukkue menee satavarmasti Vanecekilla ja Schmidillä jatkossa. Oonko ainoa täällä, jolla riittää kyseiseen kaksikkoon usko? Joo, tiiän, että pleijareissa hyydyttiin, mutta mutta...
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Toffoli on ainakin paperilla erinomainen vahvistus Devilsiin. Viime kaudella yli 30 maalia ja 70 pinnaa, mikä on aina kova suoritus. Vähän jopa pääsi yllättämään tuo kokonaispistemäärä, vaikka tiesin Toffolin pelanneen hyvin Calgaryssa. Rightin ampujana hänestä luulisi myös olevan apuja Devilsin ylivoimaan. Ainoa asia, mikä hieman mietityttää, on Toffolin hitaus, mikä sotii Devilsin pelityyliä vastaan. Toisaalta kaikkien kommenttien perusteella hän korvaa hitautensa peliälyllä, minkä avulla hän löytää tiensä vaarallisiin maalipaikkoihin. Voi olla, että Toffolin visiitti Devilsissä jää vain yhden kauden mittaiseksi rentaliksi, ainakin jos tilauksessa on nykyistä kalliimpi sopimus, mutta tämä on silti hyvä hankinta Fitzgeraldilta.

Hyvä hankinta minunkin mielestä. Toffolin hitaus mietityttää vähän itseänikin, mutta veikkaisin, että istuu hyvin kuitenkin Devilsin kokoonpanoon juuri noista luettelemistasi syistä. Näen Toffolin ikäänkuin Tomas Tatarin korvaajana ja juuri tuon maalintekokyvyn ja rightin kätisyyden ansiosta näen Toffolin Tatariin nähden selvänä parannuksena.

Nyt Devilsin hyökkäys huutaa mielestäni enää sitä kolmossentteriä niin top9 näyttäisi siinä kohtaan melko täydelliseltä.

Bratt-Hischier-Toffoli
Haula-Hughes-Meier
Palat-x-Mercer
Foote-Mcleod?-Bastian
Lazar, Boqvist, Holtz

Holtzin tie kokoonpanoon alkaa olemaan aika tukossa jo tässä kohtaan.
 

Kalju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Calgary Flames, Helsingin Jokerit
Osaatteko kertoa tarkemmin Sharangovichista? Olen ymmärtänyt että hän on hyvä ja nopea luistelija, sekä laukauskin on toimiva. Mitä muuta Calgary saa hänestä?
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Osaatteko kertoa tarkemmin Sharangovichista? Olen ymmärtänyt että hän on hyvä ja nopea luistelija, sekä laukauskin on toimiva. Mitä muuta Calgary saa hänestä?
Sharangovichin parhaat avut ovat nuo mainitsemasi laukaus ja luistelunopeus. Niiden lisäksi mainitsemisen arvoisia ovat suht hyvä roolitettavuus, kyky pelata sekä laidassa että tarvittaessa keskellä ja kaikissa erikoistilanteissa. Hyvinä päivinään Sharangovich on myös hyvä laitojen lähellä ja kiekonriistoissa. Pukukopin puolella hän on hyväntuulinen luonnonlapsi, josta varmasti myös Calgaryssa on helppoa pitää.

Miinuspuolella on sitten niitä asioita, joiden vuoksi Sharangovich lopulta joutui kaupattavaksi. Laukaus lähtee lujaa ja nopeasti, erityisesti ranteella, mutta osumatarkkuus on ollut valitettavan huono. Tehottomuus vei Sharangovichin ensin pois kärkiketjuista ja ylivoimalta ja lopulta rotaatiopelaajaksi, jota heiteltiin katsomosta kulloiseenkin tarpeeseen.

Isoin ongelma on ollut kuitenkin katoaminen pitkiksi jaksoissa pois kuvasta. Olisi väärin sanoa, että kyse olisi laiskuudesta tai böömiläisestä taiteilijasielusta. Paremman termin puutteessa puhuisin aloitekyvyttömyydestä. Hän näyttäytyy työmaalla myös huonompina päivinään, mutta pelaaminen on hmv-puurtamista ja pyörimistä.

Sharangovich on jossain määrin klassinen mielialapelaaja, jota onnistumiset ruokkivat ja kuivat kaudet vastaavasti piinaavat luita ja ytimiä myöten.

Yhteenvetona: Sharangovichilla on paperilla 30 maalia paukuttelevan top 6 -hyökkääjän potentiaali ja hän voi toki sellaiseksi nousta, jos vain löytää maalijyvänsä ja tasaisuutta otteisiinsa. Ehkä maisemanvaihdos ja uusi kunnollinen näytön paikka on se, mitä tarvitaan. Toisessa vaakakupissa on hiljalleen hiipuva ura, joka jatkuu kahden vuoden päästä jossain päin Eurooppaa.

Minusta Sharangovich on lopulta niitä pelaajia, joiden NHL-uran kesto riippuu muuntautumiskyvystä. Sharangovich on riittävän monipuolinen kyetäkseen sopeutumaan puolustusvoittoiseen rooliin. Maalintekoon kykenevä kahdensuunnan pelaaja ei ole mitään seksikästä, eikä varmasti se Flames-fanien toivoma vastine Toffolista, mutta sellaisena Sharangovichista olisi mielestäni suurin arvo joukkueelleen ja minusta häntä kannattaisi roolittaa siihen suuntaan.

Tässä nyt muutama oma ajatus, muilta Devils-kirjoittajilta tulee varmasti myös hyviä ja/tai parempia näkemyksiä.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham




Eipä kerro vielä paljoa mitään, mutta itse näkisin Toffolin mielelläni tositoimissa ennen kun lähtisin jatkosopimuksesta keskustelemaan. Ja sen tiedän myös ettei Fitzgerald myöskään tule tekemään mitään hätiköityä. Toffoli on nyt 31v, vuoden päästä 32 kun sopimus päättyy ja nopeus ei kuulu vahvuuksiin niin en lähtisi kovin pitkää jatkolappua antamaan ja 70 pisteen kauden jälkeen voi Toffolin vuosi pyyntö ja palkka pyyntö olla pikkasen Devilsille liikaa. Toki tämä nyt on liian ennen aikaista lätinää, mutta tuli vaan nyt Novozinskyn twiitistä tämä mielen päälle.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Täällä ollaan huudeltu paljon uuden veskan perään. Olin ite kuvitellut, että joukkue menee satavarmasti Vanecekilla ja Schmidillä jatkossa. Oonko ainoa täällä, jolla riittää kyseiseen kaksikkoon usko? Joo, tiiän, että pleijareissa hyydyttiin, mutta mutta...
Riippuu varmaan siitä, mitä maalivahtimarkkinoilla on tarjolla ja mihin hintaan. Jos sopiva tilaisuus tulee vastaan, en epäile Fitzgeraldin epäröivän hetkeäkään. Heitetään nyt vaikka esimerkkinä Ullmark Bostonista, jos siellä joudutaan tekemään lisää tilaa palkkakattoon (veikkaan että hoitavat asian muilla tavoin). Mutta yhtä hyvin, tai jopa vielä todennäköisemmin, Devils lähtee ensi kauteen nykyisellä mv-kaksikolla.

Vähän riskialtis tuo kaksikko on, kun Vanecekilla ei mennyt pudotuspeleissä putkeen ja Schmid on aika katsomaton kortti. Paperilla mv-osasto onkin selkein heikkous tai ainakin isoin epävarmuustekijä tulevaa kautta ajatellen.

Eipä kerro vielä paljoa mitään, mutta itse näkisin Toffolin mielelläni tositoimissa ennen kun lähtisin jatkosopimuksesta keskustelemaan. Ja sen tiedän myös ettei Fitzgerald myöskään tule tekemään mitään hätiköityä. Toffoli on nyt 31v, vuoden päästä 32 kun sopimus päättyy ja nopeus ei kuulu vahvuuksiin niin en lähtisi kovin pitkää jatkolappua antamaan ja 70 pisteen kauden jälkeen voi Toffolin vuosi pyyntö ja palkka pyyntö olla pikkasen Devilsille liikaa. Toki tämä nyt on liian ennen aikaista lätinää, mutta tuli vaan nyt Novozinskyn twiitistä tämä mielen päälle.
Joo, samaa mieltä. Ensin katsotaan, miten homma lähtee kulkemaan ennen kuin neuvotellaan jatkosopparista. Mutta tuo Novozinskyn twiitti oli ihan ymmärrettävä, kun joku toimittaja kysyi asiasta Toffolin pressitilaisuudessa.
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Tämä nyt ei kenellekään NHL:lää seuraavalle ole uutinen eikä mikään, mutta on silti pakko todeta, että Devilsillä on pullat uunissa erinomaisella tavalla.

Hughesin 8v ja 8miljoonan caphitin sopimus näyttää jo yhden kauden jälkeen erinomaiselta joukkueelle ja tämä sopimus mahdollistaa sen, että Devils saa kasattua laadukkaan joukkueen hänen ympärillensä koko sopimuksen ajaksi. Tai no Devilsin tapauksessa saa pidettyä laadukkaan joukkueen kasassa Hughesin sopimuksen ajan, sillä joukkuehan on erittäin laadukas jo nyt, vaikka erityisesti kärkipelaajien parhaat pelivuodet ovat ainakin ikävuosien perusteella vielä edessä.

GM Fitzgerald sanoi muistaakseni viime kesänä, että Devils on ollut monena kautena ulkona playoffeista ja heillä on sen seurauksena paljon laadukkaita nuoria pelaajia. Tämä on toki totta ja kun joukkue ei ollut pudotuspeleissä 9/10 kautena ennen viime kautta niin onhan se joukkueen ystäville murheellinen tilanne, mutta nyt näyttää vihdoin olevan tämän korpivaelluksen palkintojen niittämisen aika. Mielestäni Devils on myös draftannut hyvin, vaikka toki noilla 1.1 tai top 10 vuoroilla harvemmin selkeitä huteja tuleekaan.

Devils vaikuttaa myös olevan yksi liigan fiksuiten johdotetuista joukkueista, jolla on viihdyttävä ja tulosta tekevä pelitapa ja jonka tekemät treidit näyttävät aika usein kivemmalta oman kuin kauppakumppanin näkökulmasta.

Ei nyt maalta piruja seinälle (heh), mutta pitäisin suorastaan ihmeenä mikäli Devils ei Hughesin sopimuksen aikana kävisi nappaamassa Stanley Cupia vähintään kertaalleen nimiinsä.

Devilsiähän on ainakin median toimesta yhdistelty paljon eri maalivahteihin, mutta kuuntelin viime viikolla GM Fitzgeraldin haastattelua Jeff Marekin podcastissa ja hän puhui erityisesti Vanecekista ja Schmidistä siihen sävyyn, että luottoa heihin tuntuu olevan. Devilsin kaltaisella prospect poolilla hyviä maalivahteja on saatavilla pelaajakaupoilla tulevillakin kausilla, joten ehkä tässä kohtaa on ihan fiksuakin palkita nykyisten maalivahtien pirteät otteet antamalla heille luottoa ensi kaudella. Devils kuitenkin muistuttaa profiililtaan siinä mielessä viime vuosien Coloradon kaltaista joukkuetta, että mikäli joukkue saa maalivahdiltaan edes keskivertopeliä ja pudotuspeleissä silloin tällöin vähän parempaakin niin tapahtuu hienoja asioita.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tämä nyt ei kenellekään NHL:lää seuraavalle ole uutinen eikä mikään, mutta on silti pakko todeta, että Devilsillä on pullat uunissa erinomaisella tavalla.

Hughesin 8v ja 8miljoonan caphitin sopimus näyttää jo yhden kauden jälkeen erinomaiselta joukkueelle ja tämä sopimus mahdollistaa sen, että Devils saa kasattua laadukkaan joukkueen hänen ympärillensä koko sopimuksen ajaksi. Tai no Devilsin tapauksessa saa pidettyä laadukkaan joukkueen kasassa Hughesin sopimuksen ajan, sillä joukkuehan on erittäin laadukas jo nyt, vaikka erityisesti kärkipelaajien parhaat pelivuodet ovat ainakin ikävuosien perusteella vielä edessä.

GM Fitzgerald sanoi muistaakseni viime kesänä, että Devils on ollut monena kautena ulkona playoffeista ja heillä on sen seurauksena paljon laadukkaita nuoria pelaajia. Tämä on toki totta ja kun joukkue ei ollut pudotuspeleissä 9/10 kautena ennen viime kautta niin onhan se joukkueen ystäville murheellinen tilanne, mutta nyt näyttää vihdoin olevan tämän korpivaelluksen palkintojen niittämisen aika. Mielestäni Devils on myös draftannut hyvin, vaikka toki noilla 1.1 tai top 10 vuoroilla harvemmin selkeitä huteja tuleekaan.

Devils vaikuttaa myös olevan yksi liigan fiksuiten johdotetuista joukkueista, jolla on viihdyttävä ja tulosta tekevä pelitapa ja jonka tekemät treidit näyttävät aika usein kivemmalta oman kuin kauppakumppanin näkökulmasta.

Ei nyt maalta piruja seinälle (heh), mutta pitäisin suorastaan ihmeenä mikäli Devils ei Hughesin sopimuksen aikana kävisi nappaamassa Stanley Cupia vähintään kertaalleen nimiinsä.

Devilsiähän on ainakin median toimesta yhdistelty paljon eri maalivahteihin, mutta kuuntelin viime viikolla GM Fitzgeraldin haastattelua Jeff Marekin podcastissa ja hän puhui erityisesti Vanecekista ja Schmidistä siihen sävyyn, että luottoa heihin tuntuu olevan. Devilsin kaltaisella prospect poolilla hyviä maalivahteja on saatavilla pelaajakaupoilla tulevillakin kausilla, joten ehkä tässä kohtaa on ihan fiksuakin palkita nykyisten maalivahtien pirteät otteet antamalla heille luottoa ensi kaudella. Devils kuitenkin muistuttaa profiililtaan siinä mielessä viime vuosien Coloradon kaltaista joukkuetta, että mikäli joukkue saa maalivahdiltaan edes keskivertopeliä ja pudotuspeleissä silloin tällöin vähän parempaakin niin tapahtuu hienoja asioita.
Kiitos divisioonavastustajan ulkoapäin tehdyistä huomioista. Tältähän se pääpiirteittäin näyttää myös "sisältäpäin" tehdyin havainnoin.

Joukkuetta on rakennettu viimeiset vuodet kärsivällisesti ja tämä työ alkaa pikkuhiljaa tuottamaan hedelmää. Itse näen, että aletaan olemaan maalisuoralla, muttei vielä maaliviivalla. Toki joissain skenaarioissa mestaruus on mahdollinen jo seuraavan kahden kauden aikana, mutta yhtä lailla kasvukivut saattavat vielä ottaa aikansa ja itse uskon tähän olevan todennäköisintä.

Draftaus ja onnistuneet kaupat ovat kiistämättä nostaneet Devilsin ennakkoasetelmissa kärjen tuntumaan. Alla olevassa twiitissä on hyvä osoitus tästä. Erityisesti hyökkäys alkaa olemaan NHL:n kärkeä, mutta puolustuksessa pitää vielä malttaa odottaa parin timantin kehittymistä sekä kiistatta maalivahtipeli mietityttää. Yksittäinen nousun ruumillistuma ja toki kasvot ulospäin on GM Fitzgerald. Hän vaikuttaa aika lailla napakympiltä tehtävään muutaman vuoden otannan perusteella.

Uskoin stabiiliin off-seasoniin, mutta jokin minussa uskoo, että Fitz ei pysähdy tulevaan Meierin isoon jatkosopimukseen, vaan jotain on vielä tulossa. Toivon, että se ei ole Toffolin aikaiset jatkot, vaan tämä katsotaan rauhassa ja rahavaraus ensi kaudelle pidetään Mercerille.


 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Toffoli on nyt 31v, vuoden päästä 32 kun sopimus päättyy ja nopeus ei kuulu vahvuuksiin niin en lähtisi kovin pitkää jatkolappua antamaan ja 70 pisteen kauden jälkeen voi Toffolin vuosi pyyntö ja palkka pyyntö olla pikkasen Devilsille liikaa. Toki tämä nyt on liian ennen aikaista lätinää, mutta tuli vaan nyt Novozinskyn twiitistä tämä mielen päälle.
Toisaalta voisi sanoa, että Toffolin peli ei ole ikinä liikkeeseen perustunut, joten en usko, että hyytyy yhtä nopeasti kuin jotkut jalkanopeuteensa enemmän pelinsä perustavat. Toki siinä kolmenkympin iän jälkeen yleensä se taantuminen lähtee jollain tasoa liikkeelle, mutta Toffifee pelannee vielä useamman hyvän vuoden.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Maalivahdeista: Tuossa edellä tuli jo pari sanaa kirjoitettua Hellebuyck-huhujen yhteydessä. On ihan selkeä asia, että Fitz käy ainakin potkimassa renkaita Hellebuyckin ympärillä. Hänen tai vastaavan ison kalan hankkiminen vaatisi kuitenkin isompaa palkkojen liikuttelua, joten ihan läpihuutona kauppa ei toteutuisi. Eikä vielä ole päästy siihen, miten hänet saataisiin mahtumaan palkkakaton alle varsinkaan pidemmällä aikavälillä huolimatta capin oletetusta noususta ja esim. Cory Schneiderin ulososton poistuessa kirjoista vuoden päästä.

Oon täysin tyytyväinen siihen, jos kauteen lähdetään kaksikolla Vanecek-Schmid. Samalla tiedostaen toki, ettei maalivahtipeli ole viime kauden perusteella aivan vielä siellä, missä sen pitäisi olla, että Devils olisi täysin valmis suosikki kannujahtiin. Cup-voittajilla on tavallisesti eliittitason maalivahti ja sikäli asia on ajankohtainen. Jos huippuveskaa ei ole kasvamassa omissa riveissä, katselisin Winnipegin sijaan tarkasti Long Islandin suuntaan ja miten asiat etenevät viimeistä sopimuskauttaan pelaavan Ilja Sorokinin kanssa.

Akira Schmidillä on toki vielä jäljellä waivers-vapaus, joten sen puolesta koodinimi Hellebuyckille tai jollekin toiselle selkeälle ykkösveskarille saataisiin järjestettyä paikka. Sen sijaan pitäisi miettiä, onko järjestelyssä mitään järkeä Schmidin kannalta. Itse toivoisin ennemmin sitä, että alkavalla kaudella katsottaisiin, pystyykö Schmid pelaamaan viime kauden pienen otoksen mukaisella tasolla ja pidemmän aikavälin päätökset tehtäisiin sen perusteella, miten hän ja Vanecek suoriutuvat.

JA JUMALISTE TIMO HÄMMENTÄÄ SHESTERKININ KEITTIÖSSÄ SEURAAVAT KAHDEKSAN VUOTTA!
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Timo-Timea tosiaan tarjolla seuraavat 8 vuotta! Sopimus osui omaan ennusteeseen, yläpäähän tosin. Esim. Horvatin ja Duboisin sopparit asettivat Timon hinnan perustellusti hieman ylemmäksi, joten omaan silmään tämä näyttää perustellulta.

Alla sopimuksen jakauma, Devils on laittanut hyvin haisemaan tänä kesänä, mutta hyvin onnistuneilla sopimuksilla - ainakin lähtökohtaisesti. Nyt voi jo olla tyytyväinen off-seasoniin, mutta katsotaan mitä loppuviikko tuo vielä tullesssaan.




 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
JA JUMALISTE TIMO HÄMMENTÄÄ SHESTERKININ KEITTIÖSSÄ SEURAAVAT KAHDEKSAN VUOTTA!

Mielestäni Timo oli yksi pahimpia floppeja Rangers-sarjassa. Ei oikein jäänyt mieleen miehestä muuta kuin Trouban kammotöötti. Joka pelin jälkeen vähän odotti, että herääköhän Timo pelaamaan, mutta en nähnyt miestä. Samaa voi varmasti sanoa Devils-laseilla Rangersin tähdistä.
Ihan hirveästi en Devilsin pelejä runkosarjan lopussa nähnyt, joten en uskalla kauhean paljoa huudella. Pakko kuitenkin sanoa, että odotin Timolta enemmän hommaamisen jälkeen. Olisi ehkä sopinut Rangersiin paremmin kuin Devilsiin, vaikka teillä Timon maamiehet kavereina ovatkin.
Eiköhän Timo ehdi kahdeksan vuoden aikana sopeutumaan jengiin ja tulee varmasti olemaan tärkeä pelaaja teille.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Mielestäni Timo oli yksi pahimpia floppeja Rangers-sarjassa. Ei oikein jäänyt mieleen miehestä muuta kuin Trouban kammotöötti. Joka pelin jälkeen vähän odotti, että herääköhän Timo pelaamaan, mutta en nähnyt miestä. Samaa voi varmasti sanoa Devils-laseilla Rangersin tähdistä.
Ihan hirveästi en Devilsin pelejä runkosarjan lopussa nähnyt, joten en uskalla kauhean paljoa huudella. Pakko kuitenkin sanoa, että odotin Timolta enemmän hommaamisen jälkeen. Olisi ehkä sopinut Rangersiin paremmin kuin Devilsiin, vaikka teillä Timon maamiehet kavereina ovatkin.
Eiköhän Timo ehdi kahdeksan vuoden aikana sopeutumaan jengiin ja tulee varmasti olemaan tärkeä pelaaja teille.
Et sinänsä ole tässä arviossa hakoteillä, koska kyllähän Meierin pelaaminen oli suurelta osin hakemista niin runkosarjan lopussa kuin pudotuspeleissä ja pelaajan statukseen nähden tehot olivat vaisut. Toisaalta Meier oli pudotuspeleissä myös käsittämättömän epäonninen viimeistelyssään, eikä maalinteko jäänyt yrityksen puutteesta kiinni tai siitä, etteikö hän olisi päässyt tonteille.

On kuitenkin täysin ennenaikaista julistaa, että Meier sopisi paremmin jonnekin muualle kuin Devilsiin. Kevään playoffsit olivat pettymys, mutta Timoa ei hankittukaan rentaliksi cupia tavoittelevaan jengiin.

Se on nähty moneen kertaan, etteivät kesken kauden / siirtorajalla hankitut core-palaset ole ns. plug and play -ratkaisuja, vaan sekä pelaaja että joukkue joutuvat sopeutumaan uuteen tilanteeseen. Eiköhän jo ensimmäinen täysi harjoitusleiri Devilsin kanssa nosta myös Timon tuloskunnon ihan uudelle tasolle. On myös hyvä muistaa, että muu joukkue Timon ympärillä on jälleen vuoden verran kokeneempi ja valmiimpi.

Lopuksi: Terveisiä myös sinne toiselle puolen Hudson-jokea, että alkavan kauden paikallispelejä odotellaan jo. Devilsin ja rankkureiden välistä isovihaa on ollut jo pidemmän aikaa ikävä. Mitä kovemmat panokset, sen parempi!
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Ehkä se kertoo jotain NHL:stä, mutta lopulta NJ:n ei ole tarvinnut tehdä edes mitään poikkeuksellisen erinomaista, jotta siitä on tullut likimain liigan parhaiten rakennettu (nyt ja tulevaisuuteen) joukkue. Hyvin riittää se, ettei tee mitään tyhmää.

Mua ei erityisemmin kiinnosta joukkueiden mahdolliset keskinäiset vihanpidot ja paikallisuusasetelmat vaan voin pitää Devilsiä hienona joukkueena siinä missä mitä tahansa muutakin, joka sellaiseksi päättää ryhtyä. Sellaisena katkerana "tämä kaikki olisi ollut mahdollista myös Rangersille, mutta" -muistutuksena Devils kyllä toimii seuraavat vuodet.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hiljainen eka päivä draftissa Devilsin osalta, kuten odottaa saattoi. Ei vetänyt jännityksessä/kiinnostavuudessa vertoja viime vuosien varaustilaisuuksille, mutta parempi näin päin. Mieluummin katson Devilsin menestystä peleissä kuin varaustilaisuuksissa.

Toisen draft-päivän kiinnostavin anti on siinä, tekeekö Devils lisää kauppoja ja minkälainen pelaaja sieltä valuu Devilsin kakkoskierroksen varausvuorolle. Kovin suurta aktiivisuutta en tosin odota treidirintamalla, ellei siellä sitten päätetä päivittää sitä aiemmin esillä ollutta mv-osastoa.

Siitä puheen ollen, LeBrunin mukaan Devils on edelleen osoittanut kiinnostusta Hellebuyckia kohtaan. Samalla hän kuitenkin huomauttaa, että Devils ei ole valmis maksamaan Hellebuyckista kovin korkeaa hintaa. Pidän näitä enemmän ajankohtaan kuuluvina puheina kuin todennäköisenä kauppavaihtoehtona, mutta mainitaan silti täällä.

• The Devils remain interested in Connor Hellebuyck. They know what he would mean to them as far as an upgrade. But I don’t believe they’re interested in paying a big price for him because they’re also comfortable just running it back in goal (minus MacKenzie Blackwood, who was traded to San Jose on Tuesday). I’m not convinced Winnipeg has a lot of traction yet on the Hellebuyck trade front, even though we’re talking about a Vezina Trophy finalist again this year. It probably speaks to how front offices see the goaltending position in today’s NHL (“don’t spend on goalies”) or just in general how goalie trades are always unpredictable. I mean, it’s not inconceivable for the Jets to start the season with Hellebuyck if the market doesn’t get more robust. But New Jersey remains the team to watch on him.

LeBrun mainitsee samassa jutussa, että Toffolilla olisi vissiin kiinnostusta tehdä jatkosopparia Devilsiin, mutta Fitzgerald haluaa tutustuttaa Toffolin ensin joukkueeseen. Vähän kuin tapahtui Haulan kohdalla.

 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ehkä se kertoo jotain NHL:stä, mutta lopulta NJ:n ei ole tarvinnut tehdä edes mitään poikkeuksellisen erinomaista, jotta siitä on tullut likimain liigan parhaiten rakennettu (nyt ja tulevaisuuteen) joukkue. Hyvin riittää se, ettei tee mitään tyhmää.

Stanley cup -contenderin rakentaminen on helppoa, hauskaa ja palkitsevaa! Leikki leikkinä, asia on tavallaan juuri noin niin kuin kirjoitat. Näissä tavallisissa asioissa onnistuminen on sitten oma lukunsa. Matkassa on ollut myös ripaus hyvää tuuria, kuten. lotteryvoitot, Taylor Hall -kaupat x2.

Liigan mittakaavassa Devilsin toiminnasta tekee poikkeuksellista organisaation ja ylimmän johdon kärsivällisyys. Jossain määrin tähän kategoriaan voidaan myös lukea onnistumiset henkilövalinnoissa sekä ylipäänsä satsaukset vahvaan taustaorganisaatioon.

Paperilla Devils alkaa olla valmis pelaamaan tosissaan pytystä, mutta edes tähän pisteeseen pääsyyn on kulunut kahdeksan vuotta. Ei ole mikään itsestäänselvyys, että omistajat jaksavat odottaa menestystä tai antavat siihen tarvittavat resurssit. Aiemman omistajan Jeff Vanderbeekin talousvaikeuksien jäljiltä monet seuran tukitoiminnot olivat retuperällä. Josh Harrisin ja David Blitzerin monin tavoin merkittävin satsaus onkin ollut farmijoukkueeseen, kykyjenetsintään, markkinointiin, mediaan sekä yhteisötoimintaan. Olen ollut vuosien varrella moneen kertaan epäileväinen Harrisia ja Blitzeriä kohtaan, mutta täytyy sanoa, että he ovat olleet puheidensa mittaisia.

Mua ei erityisemmin kiinnosta joukkueiden mahdolliset keskinäiset vihanpidot ja paikallisuusasetelmat vaan voin pitää Devilsiä hienona joukkueena siinä missä mitä tahansa muutakin, joka sellaiseksi päättää ryhtyä. Sellaisena katkerana "tämä kaikki olisi ollut mahdollista myös Rangersille, mutta" -muistutuksena Devils kyllä toimii seuraavat vuodet.
Moni asia voi olla totta samanaikaisesti. Mitään pohjoisamerikkalaisen markkinointikoneiston luomia tai someajan heimoyhteisöjen keinotekoisia vihollisasetelmia en kaipaa itsekään. Ajattelin isovihalla lähinnä kovaa keskinäistä kilpailua ja pelejä, joissa on ekstralatausta ja urheilullista panosta.

Eikä se aito, kuumana hehkuva rivalry synny, ellei kummankin osapuolen joukkue/organisaatio ole kunnossa. Siksi yhtä lailla Devils-näkökulmasta on tärkeää, että Rangers pärjää ja tekee asioita oikein.
 
Viimeksi muokattu:

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hiljainen eka päivä draftissa Devilsin osalta, kuten odottaa saattoi. Ei vetänyt jännityksessä/kiinnostavuudessa vertoja viime vuosien varaustilaisuuksille, mutta parempi näin päin. Mieluummin katson Devilsin menestystä peleissä kuin varaustilaisuuksissa.

Toisen draft-päivän kiinnostavin anti on siinä, tekeekö Devils lisää kauppoja ja minkälainen pelaaja sieltä valuu Devilsin kakkoskierroksen varausvuorolle. Kovin suurta aktiivisuutta en tosin odota treidirintamalla, ellei siellä sitten päätetä päivittää sitä aiemmin esillä ollutta mv-osastoa.

Siitä puheen ollen, LeBrunin mukaan Devils on edelleen osoittanut kiinnostusta Hellebuyckia kohtaan. Samalla hän kuitenkin huomauttaa, että Devils ei ole valmis maksamaan Hellebuyckista kovin korkeaa hintaa. Pidän näitä enemmän ajankohtaan kuuluvina puheina kuin todennäköisenä kauppavaihtoehtona, mutta mainitaan silti täällä.

• The Devils remain interested in Connor Hellebuyck. They know what he would mean to them as far as an upgrade. But I don’t believe they’re interested in paying a big price for him because they’re also comfortable just running it back in goal (minus MacKenzie Blackwood, who was traded to San Jose on Tuesday). I’m not convinced Winnipeg has a lot of traction yet on the Hellebuyck trade front, even though we’re talking about a Vezina Trophy finalist again this year. It probably speaks to how front offices see the goaltending position in today’s NHL (“don’t spend on goalies”) or just in general how goalie trades are always unpredictable. I mean, it’s not inconceivable for the Jets to start the season with Hellebuyck if the market doesn’t get more robust. But New Jersey remains the team to watch on him.

LeBrun mainitsee samassa jutussa, että Toffolilla olisi vissiin kiinnostusta tehdä jatkosopparia Devilsiin, mutta Fitzgerald haluaa tutustuttaa Toffolin ensin joukkueeseen. Vähän kuin tapahtui Haulan kohdalla.


Hellebuyckiin ja maalivahteihin viitaten.

Minä en usko, että kauppa toteutuu, mutta hullua kyllä, siihen olisi capin puolesta edelleen mahdollisuuksia. Se edellyttäisi Vanecekia toiseen suuntaan ja kolmosparin oikea pakkihankinta olisi tuolloin maksimissaan miljoonan ukko. Tämä sillä edellytyksellä, että reilun 10 miljoonan jäljellä olevasta palkkatilasta menee Bahlille, McLeodille, Bastianille ja Boqvistille enimmillään 6 miljoonaa. Tätä pidän realistisena mahdollisuutena ja kyllähän Helle-Vanecek-vaihto olisi huikea upgreidaus maalinsuulle ensi kaudeksi. Merkittävin kysymys olisi tässä skenaariossa mielestäni se, mitä Jets vaatisi vastineeksi kauppaan(Holtz, Casey)?

Lisäksi LeBrun oli maininnut jossain, että Devils kyselee myös Bruinsilta maalivahtien tilanteesta, mutta pidän Helleä todennäköisempänä kuin tätä mahdollisuutta. Kuten edellä totesin, en usko että näistä realisoituu mitään ja menemme Vanecekin ja Schmidin kanssa seuraavaan kauteen ja sen kanssa voin elää. Onhan sitä toki kiva spekuloida ja pohtia, nyt kun kesän isot kuviot ovat hienosti hoidettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös