NES - Nintendo Entertainment System

  • 1 325
  • 1

Janezky84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Argentiina, AC Milan, RiKi
Mites on, löytyykö porukalta vielä tätä legendaarista "kasibittistä" konsolia? Ja ennenkaikkea, vieläkö joku meikäläisen lisäksi pelailee tätä aktiivisesti? Eka NESsihän tuli tietty hommattua silloin 90-luvun alun kultaisina vuosina, mutta sittemmin konsolipelit on kehittyneet isoin harppauksin eteenpäin ja itsellänikin vanha matolaatikko sai tehdä tilaa sittemmin Playstationille, yms. konsoleille.

Tuossa keväällä/kesällä heräsi kuitenkin kiinnostus retroiluun kun pelailtiin kaverin Nintendolla aamuvarhaiseen Marioita, Megamaneja ja muita legendaarisia pelejä. Aika ei ollut kullannut muistoja, vaan esim. Megamanit olivat kaikessa yksinkertaisuudessaan (vrt. nykypelit) edelleenkin aivan loistavia. Hommasin sitten itsellenikin NESsin ja siihen on tullut tässä muutaman kuukauden aikana hommattua jo yhteensä 15 peliä. Alla listatut pelit löytyy tällä hetkellä ja lista hommattavista peleistä on vielä pitkä.

Hommatut pelit:
- Super Mario Bros.
- Super Mario Bros. 3
- Megaman 1
- Megaman 2
- Megaman 3
- Megaman 4
- Megaman 5
- Megaman 6
- Werewolf: The Last Warrior
- Startropics
- Bionic Commando
- Batman
- Batman: Return of the Joker
- Turtles 2
- Shadow Warriors (aka. Ninja Gaiden)

Ja kuten sanottu, lista on vielä pitkä. Sen verran tosissaan ajattelin aloittaa tämän harrastuksen, että keräilen peleistä lähinnä versioita joissa tulee mukana sekä hyväkuntoinen manuaali, että hyväkuntoinen kotelo (ns. CIB = Complete In Box). Noista yllämainituista peleistä pari onkin jo CIB, mutta niissä ohjeet on saksankielellä. PAL-versioita (eli Euroopassa julkaistuja) olisi tarkoitus haalia, mutta on tietty pelejä joita ei ole julkaistu Euroopassa (esim. omista haluamistani Ninja Gaiden 3, Megaman 6 CIB, jne.), joten täytyy tyytyä jenkkiversioihin.

Löytyykös laudalta muita NES-retroiluun hurahtaneita? Mitkä pelit uppoaa? Megamanit? Mariot? Zeldat? Disneyn pelit? Ninja Gaidenit? Itselle rakkaimpia on ehdottomasti Megamanit ja Super Mario Bros. 3, eli samat kuin varmaan monelle muullekin.

ps. jos joltain löytyy ullakon kätköistä NES-pelejä, joista haluaa päästä eroon, niin pistäkää ihmeessä YV:tä. CIB:nä käy lähes kaikki pelit (jopa yllämainitut), loosena (eli pelkkä kasetti) voi myös pelejä, joten nekin käy.
 

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Vanha, mutsin vuonna 1991 ostama NESsi löytyy vieläkin kaapista ja onpa tuota tullut pelailtuakin tietyin väliajoin. Muutama peli on vieläkin sellainen, joissa hermoradat joutuvat kohtuullisen kovalle koetukselle ja peleissä on oikeasti haastetta. Kaverin kanssa pelatessahan tämäkin tarjoaa parhaimman viihteen, esim juuri tuo Janezkyn mainitsema Turtles kakkonen on mahtavaa viihdettä kaksinpelinä.

Laitetaan vielä oma pelilista tähän, osa peleistä on 90-luvulla ostettuja ja osa jälkeenpäin netistä.

-Super Mario Bros./Tetris/Nintendo World Cup
-Super Mario Bros. 2
-Super Mario Bros. 3
-Snake Rattle'n' Roll
-Shadowgate
-Turles 2
-The Legend Of Zelda
-Zelda II: The Adventure of Link
-Probotector
-Little Nemo
-Bucky O' Hare
-Blades of Steel
-Icehockey
-Duck Tales

Siinäpä nuo tämän hetkiset pelit. Sehän näissä NESsin peleissä on hyvä että vaikka ne olisivat kuinka rähjäisiä ja sisukset kolisevat niin ne luultavasti toimivat aivan moitteetta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös