NCAA College Football kausi 2012

  • 7 739
  • 58

Rocco

Jäsen
Ja nyt tuli varmistus ettei WAC jatka enää ensi kaudella.

Linkki uutiseen:
WAC will not have football after this season - Yahoo! Sports
Aika odotettu uutinen. Nyt jää sitten nähtäväksi mihin konferenssiin joukkueet siirtyvät ensi kaudeksi. Kaikki ovat aika heikkoja joukkueita, eli mikään BCS-kytköksissä oleva konferenssi tuskin ketään näistä mukaan huolii. Lisäksi kun kalliovuorten länsipuolella toimii vain kolme konferenssia, niin vaihtoehdot on vähissä, tai sitten ruvetaan reissaamaan kunnolla. Pac-12, Mountain West ja nyt kuopattu WAC. Lisäksi keskilännessä on Big-12, mikä sekin on todella kova konferenssi.

Louisiana Tech varmaan tähyää, kuten pitkään on jo tehnytkin, johonkin maantieteellisesti lähempään konferenssiin. C-USA tai Sun Belt lienevät vaihtoehdot. Muille lienee helpointa liittyä Mountain Westiin tai olla Independent jonkin aikaa. Veikkaan että Mountain West kasvaa 14 joukkueen kokoiseksi, kahden seitsemän joukkueen lohkoihin. San Jose State ja Utah Stase sinne ovat jo liittymässä ensi kaudella.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jaaha, USC hävisi näköjään Stanfordille. Turha kai odottaa nimimerkki Fawkes:ia tänne kirjoittelemaan sitten? Floridan saldo on toistaiseksi 3-0, mutta voittojen marginaali ei vakuuta, joten en edelleenkään seuraile kautta sen kummemmin.
En ole pariin kauteen pystynyt college jefua oikein kunnolla seuraamaan, mutta nyt näkyy taas kotona ESPN America, joten jatkossa pääsee katsomaan NCAA-matsejakin. USC:ta ei ole sitäkään ihan samalla innolla tullut enää seurattua kuin Coach Carrollin aikakaudella. Barkleyn touhut kuitenkin kiinnostaa, joten eiköhän tännekin palstalle tule kauden mittaan jonkun verran Trojansin matseista kirjoitettua.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pitäisiköhän tässä nyt ruveta seuraamaan sitten taas college footballia vähän tarkemmin, kun Gaattorit laittoivat LSU:n ketoon kotonaan käsittääkseni aika suvereenisen toisen puoliajan esityksen jälkeen. Kuuntelin radiosta toista puoliaikaa ja näin vähän loppua televisiosta. Ainakin LSU:n radioselostajat olivat ihan lamiksessa ja ylistivät Gaattoreita. Gaattoreiden hahmo on nyt ollut RB Mike Gillislee. Seuraava tositesti on sitten parin viikon päästä Etelä-Karjalan taistelukukkoja vastaan, jotka Steve "stay off the damn grass" Spurrier on vihdoinkin saanut lentoon. Vielä kun Free Shoes Universitykin hävisi, niin tämähän oli varsin mukava viikonloppu.

Lännessä UCLA:lla oli hyvä mahdollisuus saada tuulta siipiensä alle ja nousta rankingeissa, mutta "kuinkas kävi niin kuin ain', kurat roiski Cal päällensä nyt vain". Pomoni on taas huonolla tuulella, kun vielä USC:kin onnistui tuskien kautta voittamaan Utahissa. Muista tuloksista nyt pisti silmiin tuo Texasin ja Länsi-Virginian päästä päähän sota, joka päättyi lopulta 48-45 Länsi-Virginian voittoon. Puolustus hei, älä jätä!
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Aktiivisesti ei ole vieläkään tullut seurattua, eikä USC:n peleihin ole löytynyt lippuja, mutta Gaattorit vielä jatkavat nousuaan mielipidemittauksissa (polls). Nyt hallussa ovat sijat 3-4 pollsista riippuen. Ensi viikolla on sitten kovempi paikka kun vastaan tulee Spurrier ja Gamecocks.

Tämän viikon ilotulitusotteluita näyttävät olleen Indiana - Ohio State 49 - 52 ja Louisiana Tech - Texas A&M 57 - 59. Katsoiko kukaan noita matseja? Ehkä NFL:n matsejakin viitsisi katsella jos siellä pystyttäisiin moisiin tuloksiin. Jaa, no onhan sielläkin tänä vuonna päästy jo 44-41 lukuihin, ei huono.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Nyt pitää ruveta kyllä katsomaan Gator-fanien kokoontumispaikkoja Losista, joukkue on rankattu kakkoseksi ja tänään kaatui Etelä-Karjalan kukot (tai kaatoivat itsensä) ihan suvereenisesti. Go Gators!
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ja se oli siinä se kausi, bye bye Gators. Southern Californiakin hävisi, joten heilläkin on kausi "ohi".

On tainnut lopahtaa muiltakin jatkoaikalaisilta kiinnostus college footballia kohtaan. No, ehkä ensi kaudella sitten yritetään taas uudestaan.
 

#76

Jäsen
Itsellä NFL game passin hankkiminen tappoi yliopistopelien katsomista ja ESPN America on aika SEC-painotteinen, eikä sitä voi Elisa Viihteellä nauhottaa. USC taitaa kuitenkin hoidella tiensä PAC-12 mestaruuspeliin Oregonia vastaan, joten yhden pelin varaan jää pääseekö joukkue Rose Bowliin.

Ensi viikolla tavallaan houkutteleva Bama vs LSU, mutta viime kaudelta vielä viimeinen ottelu liian tuoreena mielessä :) Sarjan kannalta LSU voitto tekisi aika mielenkiintoisen tilanteen.
 

Rocco

Jäsen
On tainnut lopahtaa muiltakin jatkoaikalaisilta kiinnostus college footballia kohtaan. No, ehkä ensi kaudella sitten yritetään taas uudestaan.
Eikä mitä! Itse seuraan tiiviisti kuin juhannuskokon polttamista!

ACC:ssa saatetaan nähdä todella harvinainen tapaus, sillä Duke on tällä tahdila menossa ACC:n mestaruusotteluun! Matka on vielä aika pitkä, mutta muut ACC Coastal:in joukkueet ovat tupeksineen oikein urakalla. Duke on lähes aika ollut lohkon jumbo, mutta nyt kovat North Carolina, Miami, Virginia, Virginia Tech ja Georgia Tech ovat kaikki pelanneet todella surkeasti ja Duken kannalta sopivasti ristiin. Duke on tunnettu koripallokoulu, missä jenkkifutis on todella altavastaaja. Mutta, näin ne voi valtasuhteet joskus heitellä. Okei, Duke pelaa vielä Miamia, #13 seedattua Clemsonia sekä Georgia Techia vastaan, eli lähtökohtaisesti kaksi aika varmaa tappiota on tulossa... Mutta bowl-otteluun Duke on itsensä jo varmistanut. Florida State on Atlantic:issa kovassa iskussa, kuten ennakkoon on odotettukin.

Big 12:ssa Kansas State on ollut huippukovassa iskussa. Matkalla on kaatunut West Virginia, Texas Tech ja Oklahoma, joten mistään tähdenlennosta ei ole kyse. Kansas State varmistanee paikkansa johonkin isoon bowl-otteluun lähes varmasti, eikä loppukauden ottelut voittamalla olisi mahdotonta nähdä Kansas State loppuottelussa. Vastassa on vielä rankatut Texas ja Oklahoma State, sekä TCU ja Baylor.

Beg Eastissa Louisville tiedettiin kovaksi, ja se on vetänyt toistaiseksi puhtaalla pelillä, samoin Rutgers konferenssipelinsä. Rutgers otti aika yllättäen kuokkaan Kent Statelta, joka on perinteisesti ollut heittopussi. Louisville ja Rutgers kohtaavat päätöskierroksella, eli siellä on isot panokset.

Ohio State on Big Ten:in puhtaan pelin joukkue, mutta jollen väärin muista niin aiempien skandaalien takia joukkue ei pääse bowl-peleihin? Yllättäen rajut sanktiot saanut Penn State on aika hyvin onnistunut pelaamaan. Nebraska näyttää vievän kuitenkin aika vahvasti tämän konferenssin nimiinsä, mutta erot on vielä tosi pienet ja etenkin Michigan Staten alisuorittaminen on ollut yllättävää.

Notre Dame on myös puhtaalla pelillä huippuiskussa. Jo neljä rankattua joukkuetta on voitettu tällä kaudella, ja vain perinteinen USC-kohtaaminen jäljellä huippukohtaamisista. Notre Dame saattaa olla kauden päätyttyä loppuottelussa, jos USC pystytään hoitamaan. Stanford, Michigan, Michigan State ja Oklahoma ovat kaikki kaatuneet. Vastassa on USC:n lisäksi Pittsburgh, Boston College ja Wake Forest, keskikastia vähän parempia joukkueita kaikki, eli voitettavissa olevia.

Boise State on vetänyt huonotasoisessa lohkossa voittoja, ja ainut tappio oli Michigan Statea vastaan. Loput neljä matsia on kohtalaisen helppoja, eli yhdellä tappiolla Boise varmasti kauden päättää, mutta otteluohjelma on ollut niin helppo, että hyvästä saldosta huolimatta tuskin pääsee mihinkään isoon bowl-otteluun.

Pac-12 on ollut aika odotetustikin Oregonin heiniä. Heillä on vielä vastassa kolme rankattua konferenssivastusta, USC, Stanford ja verivihollinen Oregon State. Eli helpolla ei voittoja tule. Jos nämä Oregon klaaraa, paikka loppuottelussa on varma, ei kahta sanaakaan. Oregon State on ainut yhden tappion joukkue, eli sekin varmasti mielii vielä lohkovoittajana isoon bowliin päästä. USC on vähän yskähdellyt, mutta edelleen silläkin on hyvät saumat voittaa Pac-12. Ohjelma on kuitenkin hieman helpompi kuin Oregonilla, mutta toki joukkueet kohtaavat ensi viikolla. Se matsi kertookin hyvin paljon.

SEC:issä Alabama on ollut odotetusti kova. LSU:lla on tappio alla Floridaa vastaan, ja ensi viikolla onkin Bama-LSU ohjelmistossa. Sen matsin voittaja on lähes varmasti myös SEC West:in mestari. Eastin puolella on vielä Florida, Georgia ja South Carolina ovat taistelussa mukana. Georgialla on loppukauden ohjelma selkeästi helpoin näistä kolmesta, South Carolinalla vastassa vielä kova Clemson, ja Floridalla vastassa kova Florida State. Keskinäiset ottelut on tuo kolmikko jo pelannut, ja ristiinhän ne menivät. Mielenkiintoiset loppuvaiheet SEC:ssä.

Tämän hetken veikkaukset: (Sulkeissa konferenssit, kenen voittajalla on paikka kyseiseen otteluun. "At large" on käytännössä paras saatavilla oleva vastustaja.)

National Championship Game (BCS #1 ja #2): Oregon - Alabama
Rose Bowl (Pac-12 ja Big Ten): Oregon State - Nebraska
Orange Bowl (ACC ja "At large" -valinta): Florida State - Georgia
Fiesta Bowl (Big-12 ja "At large" -valinta): Kansas State - Louisville
Sugar Bowl (SEC ja "At large" -valinta): Florida - Notre Dame

Lisäksi löytyy muita isompia bowl-otteluita, missä on konferensseilla kiintiöpaikkoja, mutta niiden toteutuminen on aina kyseenalaista. Näissä bowleissa nähdään monesti myös pienten konferenssien parhaita, jos isojen konferenssien kärkijoukkueet ovat hyvin edustettuna muualla, eli Boise State varmaan on yksi, Tulsa ehkä toinen? Kuten näkyy, niin SEC on mukana lähes joka bowlissa, mutta tietenkään mukaan ei oteta sellaista joukkuetta, joka vetää kautensa tyyliin kahdella voitolla. Tottakai silloin otetaan joukkue, joka on eri konferenssista, kovalla saldolla. Esimerkkinä viime vuoden Sugar Bowl. Molemmat joukkueet olivat eri konferensseista, kun SEC oli niin vahvasti edustettuna finaalissa (LSU-Alabama). Siellä pelasi Michigan ja Virginia Tech. SEC:ssä vaan noita kivenkovia joukkueita riittää...
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Pac-12 on ollut aika odotetustikin Oregonin heiniä. Heillä on vielä vastassa kolme rankattua konferenssivastusta, USC, Stanford ja verivihollinen Oregon State. Eli helpolla ei voittoja tule. Jos nämä Oregon klaaraa, paikka loppuottelussa on varma, ei kahta sanaakaan. Oregon State on ainut yhden tappion joukkue, eli sekin varmasti mielii vielä lohkovoittajana isoon bowliin päästä. USC on vähän yskähdellyt, mutta edelleen silläkin on hyvät saumat voittaa Pac-12. Ohjelma on kuitenkin hieman helpompi kuin Oregonilla, mutta toki joukkueet kohtaavat ensi viikolla. Se matsi kertookin hyvin paljon.
Kiitos laajasta katsauksesta.

Pac-12:lla on pomoni mukaan vielä UCLA:llakin mahdollisuus päästä konferenssin loppuotteluun. Vaikea vaan uskoa siihen.
 

#76

Jäsen
Nyt UCLA Ja USC tasatilanteessa ja heillä keskinäinen peli edessä. Täysin mahdollista, että UCLA vie pac-12 southin tittelin, mutta lopuista neljästä pelistä vastassa kolme rankattua vastustajaa Arizona ja Stanford tuon mainitun USC:n ohella. USC vastaavasti kohtaa Oregonin ja Notre Damen viimeisessä neljäss pelissään Arizona Staten olessa neljäs vastustaja. Sanoisin, että USC:llä vaikeampi ohjelma, mutta keskinäinen peli ratkaisee paljon. Hauska sivujuonne, että UCLA kohtaa kaksi joukkuetta, jotka ovat tällä kaudella kaataneet USC:n.

Torstaina america näyttää ND vs. Oklahoman 2130 alkaen telkku.comin mukaan.
 

Rocco

Jäsen
UCLA:lla on mahdollisuudet, mutta he ovat pelanneet tosi yläkanttiin, kun taas USC ei. Epäilen, että USC vie keskinäisen matsin, ja sitä kautta menee Pac-12 finaaliin. En usko että UCLA:n lento jatkuu loppukautta. Tosin mukavaa vaihteluahan se olisi nähdä hieman eri joukkueita menestymässä.
 

#76

Jäsen
Kun USC:n Barkleyn kausi ollut aikamoista tervanjuontia, niin haittasikohan hänen NFL-mahdollisuuksia yhden yliopistokauden pelaaminen? Viime draftin qb-varaksista tullut useampi starter jo rookiekaudellaan, joten mielenkiintoista nähdä minne Barkley päätyy ja milla numerolla.

Mielenkiintoista, Alabama pelannut yhdeksän peliä päästämättä td:tä ekalla nelänneksellä ja tänään kolme td:tä ekalla neljänneksellä.

Floridalla hieno nousu voittoon parin vikan minuutin aikana. Olikohan valmentajalta taktinen veto olla ottamatta aikalisää, kun vastustajalla oli 3rd down? Tuuditettiin vastustajaa ajatukseen, että jatkoaikaa odotellessa, mutta puntilla sitten raivolla päälle ja blokkaus onnistui, mistä vielä td pisteenä iin päälle.
 
Viimeksi muokattu:

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Bye bye Alabama. Johan se oli aikakin Baman hävitä.

Floridalta taas rämpimistä jotain täysin tuntematonta joukkuetta vastaan. Jollain ihmeellä sitten kaksi sekuntia ennen loppua puntin blokkaus ja siitä touchdown ja ekstrapiste ja voitto kotiin. Ei tuo kyllä hyvää lupaa esimerkiksi Florida Statea vastaan.

Kansas Staten peliä vähän ehdin katsella...tämä QB Collin Klein oli aika vakuuttava, vähän jotenkin tebowmainen kaveri, noin pikaisesti katsottuna. Olkoon hän nyt sitten suosikkini Heismanin voittajaksi.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kun USC:n Barkleyn kausi ollut aikamoista tervanjuontia, niin haittasikohan hänen NFL-mahdollisuuksia yhden yliopistokauden pelaaminen? Viime draftin qb-varaksista tullut useampi starter jo rookiekaudellaan, joten mielenkiintoista nähdä minne Barkley päätyy ja milla numerolla.
Barkley on itselleni ainakin tällä hetkellä koko draftin mielenkiintoisin pelaaja. Trojansia tulee aina seurattua tarkimmin collegejengeistä joten Barkleyn matseja on tullut katseltua ihan freshman-vuodesta asti. En tiedä onko tervanjuonti ihan oikea termi kuvaamaan Barkleyn kautta, mutta toki hän on ennakko-odotuksiin nähden pelannut vaisummin. Tosin eipä ole USC:n ajoittain surkeasti pelannut puolustus auttanut asiaa, kun monesta pelistä on muodostunut shootout ja Barkleyn on pitänyt heittää palloa julmetusti. Tilastojen valossa hän on ollut ihan ok, kuitenkin tällä tahdilla jaardeja kertyy kauden loppuun mennessä yli 3800 ja touchdowneja yli 40. Ongelma ovat olleet syötönkatkot, joita Barkley on heittänyt jo 13 kpl. Tuo määrä on ehdottomasti liikaa, kun puhutaan ykköskierroksella varattavasta pelinrakentajasta.

Barkley ei ole ensimmäinen QB, jonka draft stock tippuu viimeisenä collegevuotena. Kaudella 2004 Matt Leinart voitti Heismanin ja johdatti USC:n National Championshipiin. Häntä pidettiin suht selvänä ykkösvarauksena 2005 draftissa, mutta Leinart päätti palata collegeen vielä senior-vuodeksi, jonka seurauksena Alex Smith oli 2005 draftin ykkösvaraus, ja Leinart valui 2006 draftissa sijalle 11. Toinen esimerkki on Jake Locker, jota hehkutettiin 2010 draftin ykkösvarauksena, mutta palasi collegeen vielä neljänneksi vuodeksi, pelasi odotuksia huonommin ja oli lopulta 2011 draftin 8.varaus. Ei toki huonosti sekään, itseasiassa tuo oli lopulta odotettua korkeampi varausvuoro, sillä ennen draftia spekuloitiin jopa, että olisiko Locker voinut tippua kokonaan pois ykköskierrokselta. No lopulta Titans sortui "reachiin" ja ylidraftasi Lockerin ennen aikojaan.

Tällä hetkellä Barkley ei varmasti ole monenkaan draft boardin kärkinimi, mutta kuten joka vuosi nähdään, moni joukkue on valmis varaamaan pelinrakentajan aikaisemmin kuin ehkä pitäisi, koska hyvä QB on avain onneen NFL:ssä. Niinpä uskoisin, että myös Barkley tullaan lopulta varaamaan ykköskierroksen alkupäässä.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Tällä hetkellä Barkley ei varmasti ole monenkaan draft boardin kärkinimi, mutta kuten joka vuosi nähdään, moni joukkue on valmis varaamaan pelinrakentajan aikaisemmin kuin ehkä pitäisi, koska hyvä QB on avain onneen NFL:ssä. Niinpä uskoisin, että myös Barkley tullaan lopulta varaamaan ykköskierroksen alkupäässä.

Eikös tällä hetkellä hehkuteta enemmän esim Gene Smithiä ja Collin Kleinia? Smith aloitti kauden aivan järkyttävän hyvillä statseilla tosin vastustajatkin olivat mitä sattuu ja nyt vauhti on hiljentynyt.

Te jotka seuraatte enemmän college-palloa. Millainen prospect Oregonin QB Marcus Mariota on? Statsien perusteella kova pelimies mutta koko Oregon on aika hurja kova muutenkin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Eikös tällä hetkellä hehkuteta enemmän esim Gene Smithiä ja Collin Kleinia? Smith aloitti kauden aivan järkyttävän hyvillä statseilla tosin vastustajatkin olivat mitä sattuu ja nyt vauhti on hiljentynyt.

Te jotka seuraatte enemmän college-palloa. Millainen prospect Oregonin QB Marcus Mariota on? Statsien perusteella kova pelimies mutta koko Oregon on aika hurja kova muutenkin.
Geno Smithia ainakin hehkutettiin hirvittävän alkukauden jälkeen tosi paljon, mutta nyt on tosiaan ollut hiljaisempaa. Tämä Collin Klein on itselleni tuntemattomampi tapaus. Varmasti on Barkleyn osakkeet laskeneet paljon preseasonista, jolloin hänestä puhuttiin vielä 2013 draftin ykkösvarauksena. En tosin itse ole missään vaiheessa pitänyt Barkleyta Luckin tasoisena selvänä tulevaisuuden NFL-starana. Häneltä puuttuu tiettyjä fyysisiä ominaisuuksia mitä esim. Luckilla on. Mutta oikeassa systeemissä ja valmennuksessa Barkleylla on kyllä kaikki eväät nousta hyväksi NFL-pelinrakentajaksi.

Marcus Mariota on loistanut Oregonin hyökkäyksen kapellimestarina, mutta ainakin tällä hetkellä hän on vielä enemmän athlete kuin quarterback. Paljon on vielä tapahduttava, jotta hänestä voitaisiin puhua tulevana NFL-pelinrakentajana.
 

Rocco

Jäsen
Klein on aika tuore pelinrakentaja. Hän aloitti collegessa laitahyökkääjänä, mutta on myöhemmin siirtynyt pelinrakentajaksi. Klein on kookas ja fyysinen, eikä pelkää ottaa kontaktia, ja hän myös juoksee todella paljon itse. Siinä mielessä aika poikkeuksellinen QB. Mutta pitkä matka hänelläkin on vielä NFL:n tähdeksi. Vielä on tekniikassa hiomista paljonkin, mutta kun kaveri on älykäs ja fyysinen, siitä on helppo jatkaa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tilanne on nyt sellainen, että Notre Damen kellonsoittajat ovat ainoa voittamattomana Bowl-championiship geimiin pääsevä joukkue. Vastustajana on ilmeisesti Alabama, joka ei rankingissa paljon pudonnut, vaikka juuri hävisikin edellisviikolla. Floridan Alligaattorit eivät pääse ilmeisesti edes SEC:n finaaleihin vaikka menisivät yhdellä tappiolla koko kauden, koska se tappio oli Georgiaa vastaan. No, joku hyvä Bowl-paikka varmaan tulee, mutta kuka siitä välittää, kun ei kerran pelata mestaruudesta. Jos Alabama ja Georgia häviäisivät viimeiset pelinsä, niin voisikohan silloin periaatteessa Gaattorit nousta vielä mestaruuspeliin, vaikkeivat SEC-mestaruuspeliin pääsekään? Taitaa mennä ihan liian vaikeaksi, eikä viimeisen pelin klaaraaminen Tallahasseessa ole mikään helppo homma varmaankaan.

Heisman Trophy on vissiin kahden kauppa, Texasin maatalous ja mekaanikka eksperttien kuuppa Johnny Manziel ja Kellonsoittajien linebacker Manti Te'o. En tiedä kumpaisestakaan mitään. Joku voisi vähän valottaa heidän hienoja kausiaan, jos on aikaa ja inspiraatiota.

Lännessä sinällään mielenkiintoinen tilanne, että UCLA meni ja voitti USC:n, ja nyt UCLA:n pääsemiseksi Rose Bowliin USC:n pitäisi kuulemma voittaa Notre Dame. Siinäpä kinkkinen tilanne UCLA:n faneille. Kai paljon muutakin pitäisi tapahtua, jotta noin kävisi (UCLA:n voittaa loput pelinsä ennen Bowleja, jne.). Pelaavatko Stanfordin voittaessa ensi viikolla UCLA ja Stanford kahdesti peräkkäin?
 

#76

Jäsen
En tajua tätä Rose bowl kuviota USC:n osalta? Eikös ND ole marssimassa hyvää vauhtia loppuottelua kohti ja Rose Bowlissa kohtaa Big Ten ja Pac-12 mestaruusotteluiden voittajat? UCLA varmisti Southin voiton ja Stanford pitää Northia omissa käsissään. Mielenkiintoiseksi kuvio menee, että UCLA voi tavallaan valita kumman kohtaa Pac-12 mestaruusottelussa. Voittamalla Stanfordin ja Oregonin voittaessa oman pelinsä taitaisi Oregon tulla vastaan. Häviämällä Stanfordia vastaan tulisi kaksi ottelua.
 

Rocco

Jäsen
En tajua tätä Rose bowl kuviota USC:n osalta? Eikös ND ole marssimassa hyvää vauhtia loppuottelua kohti ja Rose Bowlissa kohtaa Big Ten ja Pac-12 mestaruusotteluiden voittajat? UCLA varmisti Southin voiton ja Stanford pitää Northia omissa käsissään. Mielenkiintoiseksi kuvio menee, että UCLA voi tavallaan valita kumman kohtaa Pac-12 mestaruusottelussa. Voittamalla Stanfordin ja Oregonin voittaessa oman pelinsä taitaisi Oregon tulla vastaan. Häviämällä Stanfordia vastaan tulisi kaksi ottelua.

Pac-12 finaaliin menee UCLA toisesta lohkosta, ja vastaan tulee toisen lohkon voittaja. Notre Dame ei tähän vaikuta millään tavalla. ND on konferenssisitoutumaton joukkue. Periaatteessa UCLA voi kikkailla ja hakea itselleen sopivaa vastusta, mutta tuskin kannattaa sellaiseen lähteä.

Rose Bowlissa kohtaa oletusarvoisesti Pac-12:n ja Big Ten:in mestarit, ellei jompikumpi pelaa mestaruusottelussa. Silloin Rose Bowlissa pelaa konferenssin kakkonen, tai joku vapailla markkinoilla olevista joukkueista. Toissakaudellahan toinen vastustaja oli huippukauden pelannut Mountain Westiä edustava TCU.
 
Viimeksi muokattu:

#76

Jäsen
Ihmettelinkin tuota aiemmin ollutta ajatusta, että UCLA:n kannattajien pitäisi toivoa USC:n voittoa, että UCLA:n Rose Bowl toive pysyisi elossa. En keksi suoranaista mallia, missä USC:n voitto edesauttaisi UCLA:ta mitenkään.
 

Rocco

Jäsen
Ihmettelinkin tuota aiemmin ollutta ajatusta, että UCLA:n kannattajien pitäisi toivoa USC:n voittoa, että UCLA:n Rose Bowl toive pysyisi elossa. En keksi suoranaista mallia, missä USC:n voitto edesauttaisi UCLA:ta mitenkään.
Ehkä se edesauttaisi UCLA:ta siinä, että USC:n voittaessa keskinäisessä ottelussa Notre Damen, saisi ehkä pudotettua Notre Damen BCS-rankingin kärjestä, ja sitä kautta UCLA voisi Pac-12 mestaruuden mahdollisesti voittaessaan päästä mestaruusotteluun? Eihän se nytkään ole mahdotonta, mutta jos ND voittaa USC:n, sen paikka mestaruusottelussa on varma. Jos ND häviää, voi olla että ND:n ranking putoaa aika alas, jolloin UCLA:n pääsy loppuotteluun olisi ainakin paljon helpompi. Nyt jos ND voittaa, sen vastustaja on todennäköisesti SEC:n mestari. Jos ND häviää, mestaruusmatsiin menee mitä ilmeisemmin Pac-12/BIG 12 ja SEC:n mestarit. UCLA kohtaa kuitenkin Stanfordin tai Oregonin, ja molemmat ovat rankattu UCLA:ta korkeammalle, joten jos UCLA voittaa Pac-12 mestaruuden, on se aika kova ehdokas loppuotteluun - jos ND ei sinne selviä.
 
Viimeksi muokattu:

#76

Jäsen
Ameriikanihme viittaa nimenomaan Rose Bowliin. Aika kaukainen rakennelma, että UCLA voisi nousta BCS mestaruusotteluun. Kyse kuitenkin kahden tappion tiimistä ja viime viikot on jo spekuloitu, että tänä vuonna olisi yhden tappion joukkue mestaruusottelussa. Kahden tappion joukkueen sinne pääseminen lienee lähinnä teoreettinen mahdollisuus.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Ameriikanihme viittaa nimenomaan Rose Bowliin. Aika kaukainen rakennelma, että UCLA voisi nousta BCS mestaruusotteluun. Kyse kuitenkin kahden tappion tiimistä ja viime viikot on jo spekuloitu, että tänä vuonna olisi yhden tappion joukkue mestaruusottelussa. Kahden tappion joukkueen sinne pääseminen lienee lähinnä teoreettinen mahdollisuus.
OK, jos joku on menettänyt yöuniaan tästä, niin pahoittelen. Kommentti UCLA-fanien toiveesta USC:n Notre Dame voitosta (jota ei siis loppujen lopuksi tapahtunut) oli sen vuoksi, että UCLA siten parantelisi asemiaan Bowl-paikkaan nähden, ainakin USC:hin verrattuna. Sen kummemmasta ei ollut kyse. Anteeksi, että olin vähän väärin ymmärtänyt tuon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös