NBA

  • 625 775
  • 4 344

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
CP3:n näytöstähän tuo viime öinen näyttänyt olevan kun highlightsit katsoin. Ei siinä, uskomattoman hieno urheilija ja hienoa että Clipsut jatkavat.
 
Mielenkiintoista tuo Golden State Warriorsien meininki. Joukkue pelaa kyllä vahvasti yhteen, mutta Curryn mukana joukkue loistaa tai kaatuu. Eilenkin Grizzlies räpiköi hyvin mukana ilman NBA:n eliittipointtia Conleyta, mutta Curry jatkuvasti omine yksilösuorituksineen ja aivan järjettömien kolkkien avulla löi aina Memphisin pojat mattoon. Ei vaan kertakaikkiaan Grizzlies oikein voi tehdä mitään, jos Curry upottaa noita heittoja tuolla tavalla ja tekee noin kovia yksilösuorituksia. Toki siinä rupesi sitten pomppimaan jo hyökkäyslevaritkin Warriorseille, mutta kyllä Curry sillä ennen puoliaikaa alkaneella showlla katkaisi vieraiden selän.

Tänään alkaa sitten Cavaliersien marssi finaaleja kohti Bullseja vastaan ja saapa nähdä paljonko vaikuttaa parhaimman kakkosen ja power forwardin puuttuminen ainakin tästä pelistä. Voi olla tosin, että Lovella on kausi paketissa, mikä kyllä tarkottaisi mestaruuden unohtamista Ohiossa.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Toivoisin, että ihmiset alkaisivat vihdoin herätä NBA:n suurimpaan ongelmaan, loukkaantumisiin. Peli on muuttunut niin paljon nopeammaksi, fyysisemmäksi ja vaativammaksi mutta edelleen runkosarjassa pelataan ne samat 82 ottelua kuin ennekin. Tuo yhtälö on yksinkertaisesti mahdoton, ja seurauksena on väkisinkin se, että äijät eivät enää pysy kasassa nyt kun kauden ratkaisupelit ovat käynnissä. Joka pelissä joltakulta vääntyy nilkka, olkapää tai jokin muu ruumiinosa. Isoja tähtiä on sivussa, saman verran on pelaajia jotka yrittävät pelata loukkaantuneena ja suoritustaso on kaukana siitä, mitä se terveenä olisi.

Hyvä esimerkki on vaikka tuo Atlanta Hawks. Ennen All-Star-taukoa joukkue oli tulikuuma ja pelasi mahtavaa korista. Sitten Millsap, Horford ja Teague yksitellen loukkaantuivat. Nyt Hawks vain varjo tammikuisesta itsestään, kun kolme heidän neljästä All-Staristaan on kipeänä. Läntinen konferenssi vaikutti alkukaudesta todelliselta ruutitynnyriltä, mutta nyt ainoa terve ja tuoreen oloinen joukkue Golden State kävelee konferenssimestaruuteen koska kaikilta muilta Lännen huippujoukueilta on bensa lopussa. Kaikkein ikävin tapaus oli tietysti OKC, joka ei mestarikandidaattina edes päässyt playoffeihin kiitos Durantin ja Ibakan loukkaantumisten.

Aina lasketaan, miten paljon seurat menettäisivät rahaa jos ottelumäärää vähennettäisiin. Mutta miten paljon omistajat häviävät siinä, että supertähdet ovat sairastuvalla tai sitten sinnittelevät kentällä esim. nilkka paskana? Ehkä ratkaisu on se, että parhaiden joukkueiden valmentajat alkavat säästellä supertähtiään tavallisissa runkosarjan (vieras)otteluissa. Tämä heijastuisi yleisömääriin ja tv-katsojalukuihin, mikä ehkä saisi omistajat nöyrtymään ja suostumaan ottelumäärän pienentämiseen.
 
Mutta miten paljon omistajat häviävät siinä, että supertähdet ovat sairastuvalla tai sitten sinnittelevät kentällä esim. nilkka paskana

Melkoisen varmasti nuo loukkaantumiset tuottavat omistajalle tappiota vähemmän kuin vaikkapa viidestä kotipelistä luopuminen. Siksi minä olisin valmis lyömään vetoa, että noita ottelumääriä ei mitenkään merkittävästi tulla lähitulevaisuudessa pudottamaan. Ja kyllähän niistä loukkaantumisista tulee usein jollekin myös taloudellista voittoa. Esim. Kevin Loven loukkaantuminen saattaa olla Bullsille jättipotti. Ja jos Rose taas teloo itsensä, sitten on Clevelandillä paremmat saumat tahkota hilloa.

Ehkä ratkaisu on se, että parhaiden joukkueiden valmentajat alkavat säästellä supertähtiään tavallisissa runkosarjan (vieras)otteluissa.

Eikös tuosta voi tulla liigalta sakkoa? Ei se katsojien kannalta ainakaan kovin reilua ole, jos maksavat jostain LeBronin ja Kyrien näkemisestä, ja sitten nämä eivät edes pelaa, vaikka ovat pelikunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Ei se katsojien kannalta ainakaan kovin reilua ole, jos maksavat jostain LeBronin ja Kyrien näkemisestä, ja sitten nämä eivät edes pelaa, vaikka ovat pelikunnossa.
Ihan varmasti on myös faneja, jotka ovat muutamaa kuukautta etukäteen hankkineet pääsylipun nähdäkseen Durantin ja Ibakan, ja mites kävikään. Ei pelaajilta voi vaatia sitä, että he pelaavat 82 ottelua isoja minuutteja ja sitten ovat valmiita johtamaan joukkoja kun pudotuspelit alkavat. Ei ainakaan, jos halutaan pitää edes alkeellinen doping-kontrolli mukana. Joko pelimäärää täytyy vähentää tai sitten valmentajat alkavat vetää johtopäätöksiä. Valmentajia kuitenkin palkataan ja erotetaan sen perusteella, millaiset näytöt heillä on playoffeista.

Tässä on juuri se ahneuden dilemma eli kaikkea ei voi saada. Joko vähennetään pelaajien kuormaa tai sitten katsellaan tällaisia playoffeja, jotka muistuttavat enemmän Selviytyjät-ohjelmaa kuin sellaista lopputurnausta, jossa parhaat iskevät täysillä parhaita vastaan.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Toivoisin, että ihmiset alkaisivat vihdoin herätä NBA:n suurimpaan ongelmaan, loukkaantumisiin. Peli on muuttunut niin paljon nopeammaksi, fyysisemmäksi ja vaativammaksi mutta edelleen runkosarjassa pelataan ne samat 82 ottelua kuin ennekin.

Ei todellakaan muuteta tuota 82 ottelun määrää. Tuo on pitkään ollut vakio, ja näin kuuluu olla jatkossakin, jotta mm. kausien välillä voidaan vertailla.
Määrä ei ole ongelma, vaan oikea ongelma on, että tällä hetkellä pelejä pelataan liian tiheään tahtiin. Tähän ollaankin puuttumassa ensi kaudella ja peräkkäisiä otteluita tullaan vähentämään.
Tiedoksesi parhaat säästelevät jo pelaajian, ala Spurs. Tästä puolestaan on aiheesta sakotettu seuroja, koska fanit ovat maksaneet kalliista lipuista nähdäkseen tähdet kentällä.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Ei todellakaan muuteta tuota 82 ottelun määrää. Tuo on pitkään ollut vakio, ja näin kuuluu olla jatkossakin, jotta mm. kausien välillä voidaan vertailla.
90 % faneista on kiinnostuneempi näkemään Kevin Durantin kentällä kuin vertailemaan jotain vanhoja tilastoja. Eikä niitä tilastoja muutenkaan voi verrata, koska esim. pisteiden tekeminen oli 80-luvulla paljon helpompaa kun joukkueet puolustivat runkosarjassa lujaa vain viimeisellä neljänneksellä, nykyisin täydet 48 minuuttia.
Määrä ei ole ongelma, vaan oikea ongelma on, että tällä hetkellä pelejä pelataan liian tiheään tahtiin. Tähän ollaankin puuttumassa ensi kaudella ja peräkkäisiä otteluita tullaan vähentämään.
Osaatko jotenkin perustella, miten tämä vähentäisi loukkaantumisten määrää? Off-seasonista tulisi ainakin lyhyempi, mikä tuskin olisi hyvä juttu.
Tiedoksesi parhaat säästelevät jo pelaajian, ala Spurs.
Joo, en tiennytkään... Mutta koutsit ovat tosiaan heräämässä tähän. Jos mä esim. koutsaisin Cavsia, en ikinä laittaisi koko Big Threetä kokoonpanoon jotain Sixersiä vastaan.

EDIT: http://sports.yahoo.com/news/lebron-james-doesn-t-like-idea-of-shortening-nba-games-235935490.html

LeBron: "We all as players think it's too many games in our season."
"We all know that without seeing the books that less games means less selling of tickets and prices and all of that," James said. "But at the end of the day, we want to protect the prize, and the prize is the players. We have to continue to promote the game and [when] guys are injured because there are so many games, we can't promote it at a high level."
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Curry siis valittiin MVP:ksi. Kaikki kunnia Currylle, mutta väärä mies palkittiin. Harden oli kauden paras pelaaja ja ARVOKKAIN. Warriors olisi mennyt pleijareihin ilman Curryakin, mutta Houston ei ilman The Beardia.

Ei sitten tullut sitä Warriorsin kunniakujaa mestaruuteen, niin kuin suurin osa täällä on uhonnut, kun Memphis tasoitti sarjan. Kuten sanoin jo aiemmin, Golden State ei ole se sama voittokone kuin runkkarissa. Löysäsivät runkkarin lopussa, ja kuten on aiemmin nähty on vaikeaa päästä takaisin tasolleen sen jälkeen. New Orleansia vastaan eivät missään vaiheessa vakuuttaneet, ja Pelicans pysyi hyvin mukana peleissä. Ja runkkarissakin nähtiin, että ainakin Cavs pystyy haastamaan tosissaan, kun kävivät hakemassa vakuuttavan vierasvoiton Bay Arealta.
 
Curry siis valittiin MVP:ksi. Kaikki kunnia Currylle, mutta väärä mies palkittiin. Harden oli kauden paras pelaaja ja ARVOKKAIN. Warriors olisi mennyt pleijareihin ilman Curryakin, mutta Houston ei ilman The Beardia.
Curry on ehkä tällä hetkellä Liigan paras pelaaja, joten palkinto nyt meni tällä perusteella. Harmi, kun NBA:ssa ei palkita parasta pelaajaa ja arvokkainta, vaan MVP käytännössä menee parhaimmalle, ei joukkueelle tärkeimmälle. Toki Curry on heti kakkosena siinäkin Hardenin jälkeen, kun puhutaan GSW:stä. Eivät pääsisi edes konfrenssifinaaleihin ilman Currya.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kieltämättä NBA:n loukkaantumistilanne on aika paha. Tempohan siinä on taustalla. Sitä on vaan paha laskea, koska säännöillä voidaan ehkäistä hidastelua helpommin.

Pudotuspelien eka kierros meni aika yllätyksittä, ainoa jonkinasteinen yllätys oli Clipperisien hyvät otteet Spurseja vastaan. Toka rundi on sitten kimurantumpi ja monessa parissa loukkaantumiset sotkevat voimasuhteita. Warriors on ehkä entistäkin vahvemmilla vaikka yhden pelin nyt hävisikin kotonaan Memphisille.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
"Pomminvarma mestari" Golden State on vaikeuksissa, kuten ennustin. Kuten sanoin Warriors ei ole se sama runkkarin voittokone, vaan se on nyt tappiolla Memphisia vastaan 2-1. Grizzlies on puolustanut vakuuttavasti sarjassa, ja johtaa ansaitusti. Nyt täytyisi Curryn ja kumppanien palata runkkarin tasolleen, jos haluavat jatkaa kannujahtiaan. Merkkejä on ilmassa, että voidaan saada eeppinen 7 ottelun sarja.

Cavs puolestaan voitti Bullsin ja sarja on tasan 2-2. Vakuuttavan voitosta teki se, että Lebron hoiti sen lähes yksin. Love on ulkona pleijareista ja Irvingin kunto on tällä hetkellä sitä luokkaa, ettei miehestä ole mitään apua kentällä. Olisi luullut, että Bulls olisi tästä ottanut helpon voiton, vaikka Gasol onkin poissa, mutta Lebron nousi esiin ja upotti ratkaisevan buzzerbeaterin. Vaikea nähdä, että Cavs pystyy mestaruudesta pelaamaan, ellei Irvingiä saada kuntoon. Bullsin puolelle ilahduttaa suuresti D. Rose. On kyllä todella hienoa nähdä mies kunnossa, ja ennen kaikkea pelaamassa lähellä entistä tasoaan. Vähän jopa liikuttui, kun miestä eilen katsoi kaikkien polvivaikeuksien jälkeen.

Atlanta-Washington sarjassa puolestaan Wizards johtaa 2-1 sarjaa. Odotetusti Hawksin lento ei ole kestänyt pleijareissa, ja kokeneempi joukkue on niskan päällä. Edes Wallin puuttuminen ei ole haitannut.

Clippers puolestaan otti 3-1 johdon sarjassa, ja homma näyttää pässinlihalta nyt, kun Paul palasi. Olisin odottanut, että Harden olisi kantanut Houstonia, kuten runkkarissa, mutta ei ole pystynyt siihen. Blake Griffin sen sijaan on ollut maaginen pleijareissa, ja on alkanut osumaan hyppyheitoilla kauempaakin. Vieläkun saa puolustustaan paremmaksi, niin alkaa olla todella kova pelaaja. Se kuinka pitkälle Clippers lopulta pääsee riippuu pitkälti CP3:n kunnosta. Jos mies saadaan täyteen kuntoon ja pääsee Spurs-sarjan vireeseen, tie on auki tähtiin.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Cavs puolestaan voitti Bullsin ja sarja on tasan 2-2. Vakuuttavan voitosta teki se, että Lebron hoiti sen lähes yksin. Love on ulkona pleijareista ja Irvingin kunto on tällä hetkellä sitä luokkaa, ettei miehestä ole mitään apua kentällä. Olisi luullut, että Bulls olisi tästä ottanut helpon voiton, vaikka Gasol onkin poissa, mutta Lebron nousi esiin ja upotti ratkaisevan buzzerbeaterin. Vaikea nähdä, että Cavs pystyy mestaruudesta pelaamaan, ellei Irvingiä saada kuntoon. Bullsin puolelle ilahduttaa suuresti D. Rose. On kyllä todella hienoa nähdä mies kunnossa, ja ennen kaikkea pelaamassa lähellä entistä tasoaan. Vähän jopa liikuttui, kun miestä eilen katsoi kaikkien polvivaikeuksien jälkeen.

Lebron ei ollut mitenkään vakuuttava toisella puoliajalla etenkin kolmas jakso oli huono. Smith ja Mozkov antoi Cavsille ja Jamesille sen sauman voittoon.
Buzzerbeater toki loistava. Hyvin pelannut Butler varoi ehkä virhettä tilaanteessa liikaa ja antoi yllättävän paljonkin Jamesille tilaa.

Clippers-Houston lienee tosiaan taputeltu.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Täytyy kyllä ihmetellä mitä lukemia tuo Clippersit iskee taululle. Ei tullut yllätyksenä se että tässä sarjassa ei paljoa defencea pelata, mutta että Houstoni jää toistamiseen alle 100 pongon on kyllä jonkinmoinen ihme. En kahta viimeistä peliä ole nähnyt, mutta mikäköhän siellä kentällä se suurin erottava tekijä on että tuollaisia lukemia nähdään?

Edit. Bullsia toivon Idästä finaaleihin, siellä on semmonen avausviisikko nyt jalkeilla kun äijät on terveenä että kykenevät haastamaan Lännen mestarinkin.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Pari huomiota pleijareista.

Juuri kun luulin, etta LeBron ei voisi saalittavampi hahmo olla niin han ylittaa nekin odotukset. Kaveri pelaa ilman hikipantaa, koska "Haluaa olla niin kun muutkin joukkuekaverit". Ihan sympaattista, mutta kun sun lempinimi on King James ja olet itse itsesi nimennyt (jopa tatuointi selassa) The Chosen One, niin ei oikeen mene yhteen noi hommat. Kaveri on aivan sekaisin ja niin tekopyha, etta toista ei liigasta loydy. Enpa tieda miten suhtautuisin mieheen, jos han Blazerseissa pelaisi? Olisin kai iloinen upeasta koripallosta, jota han pelaa, mutta fani-paitaa en sittenkaan ostaisin...?

Eilen han kuitenkin ratkaisi matsin Cavseille. Huikea veto, mutta on se hienoa kuinka liiga pitaa huolen siita, etta LeBronin joukkue saa edes mahdollisuuden voittaa mestaruuden. Oli meinaan niin, etta kun aikaa oli jaljella 0.8 (muutettiin sitten 1.5) sekkaa, niin tuomarit paatti tarkistaa hidastuksesta paljonko aikaa pitaisi olla kellossa. Ihan hyva, mutta talla liiga/tuomarit antoivat Cavseille taysin ilmaisen aikalisan (olivat jo kayttaneet kaikki aikalisat!), jonka aikana heilla oli aikaa suunnitella tuo viimeinen peli. Taysin kasittamatonta liigalta/tuomareilta! Jos tuossa tilanteessa aletaan tarkistelemaan tv-kuvaa, niin siina tapauksessa pelaajat keskiympyraan. Jos ei ole aikalisia kayttaa niin sitten ei ole. Noh, the show must go on!

Houston - LA sarjassa yritetaan hack-a-Howardia ja hack-a-Jordania, jotta pelin rytmi saataisiin rikki. Ja hyvin Houston sen saikin eilen, silla Jordania rikottiin 34(!!) vaparin arvoisesti. Shaqin sanoin: mitens naytti toimivan? Jengi havisi matsin lahes 30 pinnalla. Tuohon saantoon on saatava joku muutos tai sitten se kuolee itsestaan pois, silla nyt rikottava jengi on nayttanyt loytaneen laakkeen siihen miten se ei vaikuta peliin. Ja tappaahan se flown molemmilta joukkueilta, ei vain rikottavalta. Yksi ryhma, joka tasta tahallisesta rikkomisesta ei tykkaa on katsojat. Raivostuttavaa katseltavaa, vaikka onhan se huvittavaakin osin kun kentalla on miljoonia ansaitseva koripalloilija, joka ei osaa pallonheittamista edes perusperiaatteita.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Pari huomiota pleijareista.

Juuri kun luulin, etta LeBron ei voisi saalittavampi hahmo olla niin han ylittaa nekin odotukset. Kaveri pelaa ilman hikipantaa, koska "Haluaa olla niin kun muutkin joukkuekaverit". Ihan sympaattista, mutta kun sun lempinimi on King James ja olet itse itsesi nimennyt (jopa tatuointi selassa) The Chosen One, niin ei oikeen mene yhteen noi hommat. Kaveri on aivan sekaisin ja niin tekopyha, etta toista ei liigasta loydy. Enpa tieda miten suhtautuisin mieheen, jos han Blazerseissa pelaisi? Olisin kai iloinen upeasta koripallosta, jota han pelaa, mutta fani-paitaa en sittenkaan ostaisin...?
Vihaat Lebronia nyt enemmän, koska lopetti käyttämästä hikipantaa. Just....
Hyvä, että nyt heräät, kun on jo pidemmän aikaa pelannut ilman. Runkkarissa tippui jossain matsissa päästä, ja lakkasi sen jälkeen käyttämästä vallan. Teki pleijareissa yhden vai kahden matsin ajaksi paluun, mutta palasi takaisin uuteen tyyliin.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Noi kellonsiirrot ny on mitä on ja NBA:ssa tähdillä on vähän etuoikeuksia lähestulkoon jokaisessa tilanteessa. Los Angelesissa toimitsija soitti "vahingossa" summeria, kun Spurs oli asettunut viimeisen hyökkäykseen, jolloin Clippers näki aika selvästi mitä oli tulossa ja sai suuren edeun G7 viimeisen hyökkäyksen puolustamiseen.
 
Tuo viha mikä kumpuaa Lebronin nillittäjistä on niin uskomatonta ja vain vahvistaa hänen asemaansa kaikkien aikojen dominoivampana pelaajana. Olisihan se nyt ihan käsittämätön temppu viedä taas Cleveland finaaleihin täysin yksin, kun Love on kauden sivussa ja Irving pelaa yhdellä jalalla täysin Beno Udrih-tasolla tällä hetkellä. Tuota reaktiotahan James varmasti hakee myös vastustajassaan, kun hänen hikipantakin ylittää uutiskynnykset jatkuvasti.

Chicagolta löytyy laajuutta penkiltä ja kentältä, kun taas Cavseilla on heittää kehiin K-PERKiä ja kumppaneita. Viime kaudella näkyi vaan, että ei vaan yksinkertaisesti LeBron jaksanut yksin kantaa Miamia mestaruuteen asti, kun Waden ja Boshin taso pääsi laskemaan ja PG-osasto pelasi päin persettä. En näe Cavseilla muita vaihtoehtoa kuin ampua Jamesille pallo joka tilanteessa ja antaa mestarin ratkaista matsit. Tämä edellyttää sitä, että JR Smith, Jones ja kumppanit hakkaavat sitten kolkkeja sisään namupasseista, jotka King tarjoilee tuplauksista.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Clevelandin penkki: J.R.Smith, Matthew Dellavedova, James Jones, Kendrick Perkins, Shawn Marion, Mike Miller.
Chicagon penkki: Aaron Brooks, Nikola Mirotic, Tony Snell, Kirk Hinrich, Nazr Mohammed. Jos Gasol kunnossa, niin Taj Gibson.

Enpä tiedä millä mielikuvituksella Chicagon penkiltä löytyisi enemmän laajuutta kuin Cavsien. Cavsien penkiltä löytyy seitsemän mestaruutta ja Chicagon penkiltä yksi.

Aloitusviisikoissa ei dramaattista eroa. Cavs tehokkaampi pisteiden teossa ja Chicago puolustamisessa. Toki Clevelandilta löytyy James, joka on aika hyvä etu.
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Clevelandin penkki: J.R.Smith, Matthew Dellavedova, James Jones, Kendrick Perkins, Shawn Marion, Mike Miller.
Chicagon penkki: Aaron Brooks, Nikola Mirotic, Tony Snell, Kirk Hinrich, Nazr Mohammed. Jos Gasol kunnossa, niin Taj Gibson.

Enpä tiedä millä mielikuvituksella Chicagon penkiltä löytyisi enemmän laajuutta kuin Cavsien. Cavsien penkiltä löytyy seitsemän mestaruutta ja Chicagon penkiltä yksi.
Eipåä niistä mestaruuksista ole hyötyä, jos ei taso riitä edes parketille. Marion ja Miller eivät pelaa sekuntiakaan ja Perkinsillä reilu minuutti peliaikaa. Jones puolestaan heikko pelaaja, joka pystyy ainoastaan hyppyheittoon, eikä tuo Dellavedovakaan mitään riemunkiljahduksia saa aikaan pelaamisellaan. Smith ainoa hyvä pelaaja.

Bullsin penkillä puolestaan jokainen pelannut vähintään 6 minuuttia, jolloin avauksen kuorma on pienempi kuin Cavsilla, ja Mirotic on todella hyvä pelaaja. Gasolin palatessa, ja Gibsonin tippuessa penkille, etu on todella kova.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Clevelandin penkki: J.R.Smith, Matthew Dellavedova, James Jones, Kendrick Perkins, Shawn Marion, Mike Miller.
Chicagon penkki: Aaron Brooks, Nikola Mirotic, Tony Snell, Kirk Hinrich, Nazr Mohammed. Jos Gasol kunnossa, niin Taj Gibson.

Enpä tiedä millä mielikuvituksella Chicagon penkiltä löytyisi enemmän laajuutta kuin Cavsien. Cavsien penkiltä löytyy seitsemän mestaruutta ja Chicagon penkiltä yksi.

Aloitusviisikoissa ei dramaattista eroa. Cavs tehokkaampi pisteiden teossa ja Chicago puolustamisessa. Toki Clevelandilta löytyy James, joka on aika hyvä etu.

Joo näistä kommenteista kyllä huomaa, että yhtään Bullsien peliä ei ole nähty tällä kaudella. Mirotic on ihan huikaiseva penkkiveikko, jossain lähetyksessä jenkki-kommentaattorit spekuloivat että tuleva all stars- pelaaja. Ja on tuossa lisäksi 2-3 muutakin kelpo pelimiestä Chicagon penkillä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipåä niistä mestaruuksista ole hyötyä, jos ei taso riitä edes parketille. Marion ja Miller eivät pelaa sekuntiakaan ja Perkinsillä reilu minuutti peliaikaa. Jones puolestaan heikko pelaaja, joka pystyy ainoastaan hyppyheittoon, eikä tuo Dellavedovakaan mitään riemunkiljahduksia saa aikaan pelaamisellaan. Smith ainoa hyvä pelaaja.

Bullsin penkillä puolestaan jokainen pelannut vähintään 6 minuuttia, jolloin avauksen kuorma on pienempi kuin Cavsilla, ja Mirotic on todella hyvä pelaaja. Gasolin palatessa, ja Gibsonin tippuessa penkille, etu on todella kova.

Marion oli vielä viime kaudella hyvä aloituksen pelaaja ja Miller ollut pitkään hyvä roolipelaaja. Jos tälle kaudelle ukkoja ei ole osattu käyttää ja päästetty rapistumaan, niin siinä saa valmennuskin ottaa piikkiinsä. Clevelandin rosteri on ihan riittävän hyvin koottu palkkakaton vaatimuksille. Ja aika turha esittää tulokas Miroticia ja varsinkaan Snelliä jonain erottavana tekijänä verrattuna Smithiin ja Dellavedovaan.

Jotkut Hinrichin ja Brooksin kuudet minuutit eivät ratkaise näitä sarjoja yhtään mihinkään. Noissa yli kahden ja puolen tunnin mainoskatkojen ja aikalisien täyttämissä otteluissa täysin merkityksetöntä.

Molemmat joukkueet pelaavat pääsääntöisesti seitsemän pelaajan rotaatiolla.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joo näistä kommenteista kyllä huomaa, että yhtään Bullsien peliä ei ole nähty tällä kaudella. Mirotic on ihan huikaiseva penkkiveikko, jossain lähetyksessä jenkki-kommentaattorit spekuloivat että tuleva all stars- pelaaja. Ja on tuossa lisäksi 2-3 muutakin kelpo pelimiestä Chicagon penkillä.

Penkkipelaajat ovat edelleen tässä sarjassa sivuroolissa. Ennen Gasolin loukkaantumista Miroticia käytettiin tässä sarjassa täysin marginaalisissa "hajavaihdoissa". Eikä edes ollut järin hyvä neljännessä matsissa.

Noihin All Stars-juttuihin kannattaa palata sitten kun on oikeasti enemmän näyttöjä kuin pari hyvää kuukautta. Sälli on hyvä pelaaja, mutta tässä liigassa on vielä matkaa isompiin meriitteihin.

Ja jos todella penkeistä halutaan puhua niin katsotaan nyt vaikka tuota Houston-Clippers sarjaa. Clippers yksijalkaisella Paulilla ja käytännössä yhdellä kovalla penkkipelaajalla ja totaalisen limitillä pelaavalla Riversillä myllyttävät huomattavasti leveämmän materiaalin Houstonia (jolla riveissään MVP-kandidaatti Harden) ihan miten haluavat. Toisaalta osoittaa myös miten surkea joukkue Houston on puolustamaan. Sen näki jo Dallasia vastaan.

Siinäkään ei Houstonin ns.vahvempi penkki auta pätkääkään.
 
Viimeksi muokattu:

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipas sulaminen Clippersiltä. Nytkö se väsymys näkyi vai mitä lie. Pallon liike loppui täysin johtoasemassa. Viimeinen neljännes 15-40 ja lopussa 12 peräkkäistä heittoa ohi. Tunnelma tuolla Losissa oli todella tyrmistynyt. Viimeisellä mahdollisella hetkellä Houstonin laaja materiaali toi tulosta ja Hardenin siirryttyä penkille koko viisikko pelasi virheettä. Smithin ja Brewerin täytyy säilyttää tuo vire ylihuomiseen.

Edelleen sitä mieltä, että vain Spurs olisi voinut pysäyttää Golden Staten. Todella vaikea uskoa, että kumpikaan näistä siihen enää pystyisi. Mielenkiintoinen game 7 kuitenkin vielä sunnuntaina.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aikamoinen sulaminen Clipperssiltä. Olivat jo ratkaisemassa peliä (89-70) ja laittamassa Houstonin kesälomalle. Päästivät kuitenkin vielä mukaan ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin 92-79 lukemissa.

Tilanteesta 102-94 Houston vetikin sitten yhteen maaliin lukemin 2-25. Ottelun päättänyt vika Losin kolmonen oli kosmetiikkaa. Edessä toinen game Seven. Momentum kyllä nyt Houstonilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös