Mainos

NBA

  • 674 493
  • 4 514

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Ilmeisesti Timberwolves on ilmoittanut Townsille, että tämä tulee olemaan varaustilaisuuden 1st pick. 2nd onkin mielenkiintoinen vuoro. Uusimmat minun silmiini osuneet huhut ison veden takaa kertovat, että Lakers ja Magic järjestelevät kolmen joukkueen tradea, jossa DeMarcus Cousins matkaisi Lakersiin ja Nikola Vucevic lähtisi paikkaamaan hänen jättämää aukkoa Sacramentoon. Minun on vaikea nähdä Lakersin saavan Cousinsia itselleen liikuttamatta tuota 2nd varausta. Ilmeisesti kuitenkin Vlade Divac on ilmoittanut, että Cousins ei ole lähdössä minnekään. No niin kauan kun jutuissa on mukana Lakers, mikään ei ole mahdotonta. Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että Lakersin tulisi pitää kiinni toisesta varausvuorosta ja varata sillä joko Okafor tai Russell. Kysymys lienee, että riittääkö lakernationin maltti offseasoniin ilman NBA-valmista huippupelaajaa.

edit. Kiitokset @Havumetsien GM ansiokkaasta viestistä tulevaa draftia koskien.

edit2. Ilmeisesti Kingsin päävalmentaja George Karl on halukas luopumaan DeMarcus Cousinsista.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Muistaakseni Mats Bedökin olisi tässä taannoin mielellään ottanut koodinimi Iguodalan Portlandiin opettamaan nuorille jätkille työntekoa.

Kylla kylla ja oli edelleen "se" pelaaja tuossa sarjassa. Ottelusarjahan kaantyi varsin suvereenisti GSW:lle kun Iggy laitettiin aloitukseen ja Bogut jai penkkimieheksi. Siina meinas meinaan kayda juurikin niin mita Barkley aiemmin sanoi, etta hyparitiimi ei mestaruutta voita. Ei ollut voittamassakaan, kunnes Kerr teki joukkueestaan juoksevan tiimin.

Blazershan on nyt viime vuodet ollut loistava joukkue, jolta on puuttunut juuri tuollainen liimamies. Ensin yritettiin Crawfordia, sitten Mo Williamsia ja nyt Afflaloa. Ei toimineet. Viime kauden lopussa tasoaan kovasti nostaneet Leonard & McCollum ottanevat hieman sita paikkaa, mutta huoli tassa on siina mita LA tekee. Noh, heinakuussa tiedetaan millaista Blazersia ensi kaudella kannatetaan. Lahtotelineissa LaMarcus, Lopez ja Wes. Veikkaan, etta yksi tai kaksi noista jaa, mutta yksi lahtee. Lopez sais lahtea ja tilalle sitten kovempaa sentteria. Wes lahtenee, kun han haluaa niin paljon rahaa, etta sita ei ainakaan taalla hanelle makseta. LaMarcus sitten taas voi vain haluta maisemanvaihtoa, eli takaisin kotiin Texasiin. Periaatteessa aewan shama. En meinaan usko, etta Blazerseista ikina tulee niin hyvaa joukkuetta, etta se olisi edes Lannen finaaleissa. Ja jos ei sinne asti paase, niin aikalailla sama miten joukkue liigassa parjaa. Ja miksei Blazersista tule edes Lannen finaalijoukkuetta? Ei tanne saada free agentteja siihen malliin, etta joukkueesta niin vahva tulisi. Kunnon FA:ta tarttis 2-3 samaan aikaan ja sitahan ei tule tapahtumaan. Kai? Portland on vahan turhan valkoinen ja sateinen kaupunki, jotta taalla tietynlaiset jannut kunnolla viihtyisivat.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Jaahas. 45min Draftin alkuun ja ei voi kun arvailla, etta minkalaista suhinaa siella NBA joukkueiden toimistoilla ja puhelimissa juuri nyt on. Jos jatetaan pleijarit veke, niin tama draftin ja free agencyn aika on sita jannittavinta NBA-aikaa.

Ja mielenkiintoisinta. Eilen meinaan lahti Nic Batum. Enpa nahnyt sellaista tapahtuvan, mutta eikohan tuo meinaa sita, etta nyt tapahtuu jompi kumpi naista kahdesta: 1) re-building tai 2) tehdaan jengista todella nopeaa korista pelaava joukkue. Tuon lisaksi, hetki sitten LA kertoi Blazers omistajalle ja officelle, etta han ei taalla ensi kaudella enaa pelaa. Eli nyt kun draftiin on aikaa 44minuuttia, niin meilta on siis jo lahtenyt kaksi aloitusviisikon jannua: Batum & LA. Seuraavaksi lahtee Robin Lopez, on veikkaukseni. Eli se Portland TrailBlazers mita tassa on kannatettu viimeiset 8 vuotta on tullut tien paatokseen. Lillard edustaa uutta suuntaa ja jos siihen viela Wes liittyy mukaan, niin hankin on periaatteessa sita uudempaa suuntaa edustava pelaaja.

Tuleeko meille sitten keta? Jengi puhuu kovasti Kevin Lovesta (onhan han Portlandin poikia)... Hornetseista tuli jo Henderson ja Vonleh. Hendersonista ei voi muuta sanoa kun "taattu 10-15 pinnan mies", mutta Vonleh voi olla hyvakin kaappaus. Viime draftin top-10 picki ja mittaa seka atleettisuutta on. Voi olla hyvakin projekti? Saas nahda. Viikon sisaan kasassa on varmasti uusi Blazers, joten katellaan sita nyt sitten. Voi olla pleijarit joksikin aikaa pelattu tassa kaupungissa...
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko nuo Knicksin fanit oikeasti noin idiootteja? Mitä ne niinkuin odotti tuosta draftista? Vähän vituttaisi joutua pelaajana tuollaistten ääliöiden eteen pelaamaan. Toki ei saa yleistää, mutta oikeasti nyt. Se on teidän tulevaisuuden lupaus saatana.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Bostonin drafti oli ehkä lievä pettymys. Niin alas ei valunut mielenkiintoisia pelaajia ja ylöspäin treidaaminen ei onnistunut.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Omasta mielestä mielenkiintoisimmat liikkeet viimeöisessä draftissa teki lopulta Lakers. Ensinnäkin itse arvostan sitä, että seura piti kiinni 2nd pickistään eikä lähtenyt tavoittelemaan valmista tähteä Koben apuriksi. Luonnollisesti mitä tahansa voi tapahtua, mutta minä näen D'Angelo Russellissa todella ison potentiaalin, ehkä jopa Kobeksi Koben paikalle. Toivottavasti lakernationin maltti riittää, ja pitävät nyt tästä huippulupauksesta kiinni. Lopulta kuitenkin paljon mielenkiintoisempi on Lakersin varaustilaisuuden 27. pelaajana varaama Larry Nance jr. Mielenkiintoiseksi tämän nuoren miehen tekee hänen aiempi some-käyttäytyminen. Herra on twitterissä haukkunut LeBronia idiootiksi ja Kobea raiskaajaksi. Varmasti tiedossa mukava ensitapaaminen vanhaherra Bryantin kanssa.

Kokonaisuutena näen Lakersin tulevaisuuden varsin kirkkaana. Russellin ja viime vuoden 7th pickin Julius Randlen varaan on hyvä lähteä rakentamaan organisaation tulevaisuutta. Tähän kun lisätään Lakersin houkuttelevuus organisaationa ja verrattain hyvä cap tilanne, uskallan povata Lakersille nopeaa ja onnistunutta rebuildia Koben jälkeiselle aikakaudelle. Paljon on mielenkiintoisia pelaajia vapautunut tai vapautumassa sopimuksistaan parin vuoden sisällä, ja tokihan Lakers on tässä kohtaa all in isojen nimien perässä.

Jazzin draftiin olen jossain määrin pettynyt. Pelaajana Trey Lyles ei sano minulle mitään muuta kuin, että on draftin 12. varattu pelaaja. Ei siis mikään turisti. Mutta kun nyt ei minusta hankittu sitä mitä joukkue olisi tarvinnut. Utahissa on valmiina jo hyvä nuori runko, joka lähenee kovaa vauhtia primeaan. Minusta nyt olisi ollut erinomainen mahdollisuus hakea joukkueeseen kokemusta ja kirittäjä Rudy Gobertille korin alle. Minusta tämä drafti olisi ollut mitä mainioin paikka vaihtokaupoille, luulisi tuolla 12th pickillä olleen mahdollista saada vähän kokemusta korin alle. Burke, Exum, Gobert, Hayward ja Favors kuitenkin takaavat sen, että tulevaisuus näyttää valoisalta Lylesistä riippumatta. Jazzin kokemattomuutta kuvaa hyvin se, että joukkueen vanhin pelaaja on -87 syntynyt Joe Ingles. Toki Jazz voi vapailta markkinoiltakin hakea kokemusta joukkueeseensa. Se ei vaan ole Utahissa sijaitsevalle organisaatiolle kovin helppo homma. Edellä esitetyn vuoksi olen erittäin pettynyt Utahin draftiin. Niin joo ja 42. vuorolla Jazz varasi takamies Olivier Hanlanin. Noin isolla varatun pelaajan suhteen minulla ei ole mitään odotuksia.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Vapaat agentit 2015 - taustoitus

Sieltä se sitten tulee. Huomenna klo 19.01 Suomen aikaa. Nimittäin NBA:n vapaiden agenttien markkinat. Jokainen muistaa varmasti viime kesän, kun NBA-insiderit Adrian "Woj" Wojnarowskin, Chris Broussardin, Marc Steinin ja Brian Windhorstin johdolla olivat yhtäkkiä suuria julkkiksia. Syynä oli tietysti LeBronin päätöksen vahtaaminen, johon mukavan höystön tarjosi aimo annos Melo-spekulaatiota. Kyytipojaksi vähän Chris Boshia.

Tänä kesänä ei ole yhtään MVP-tasoista pelaajaa vapaana agenttina pl. LeBron, joka jatkaa satavarmasti Cavsissa. Mutta mielenkiintoista tästä tulee silti. NBA:n uusi tv-diili tuo liigalle valtavasti lisää tuloja, ja tämä näkyy myös palkkakaton nousuna. Käytännössä se cappi kokee hurjan nousun sekä ensi kesänä että vielä sen jälkeen kesällä 2017. Tämän jälkeen palkkakaton olisi tarkoitus vakiintua karvan alle 110 miljoonaan, ja tässä vaiheessa parhaat pelaajat alkavat tienata sellaiset 30 miljoonaa kaudessa. Mm. Curry ja Westbrook ovat tuona kesänä vapaita agentteja. Ensi kesänä on puolestaan Kevin Durantin vuoro. Isoja hilloja on näille kaiffareille tiedossa, mutta toki myös rivipelaajat hyötyvät tästä palkkakaton loikasta ylöspäin. Vastaavasti moni tänä kesänä tai ennen tehty sopimus alkaa näyttää todella edulliselta.

Jo viime kesänä tätä tilannetta hyödynsi LeBron, joka teki 1+1-vuotisen sopimuksen, toinen vuosi pelaajaoptiolla. Tänä kesänä hän tekee samoin - kenties LeBron kikkailee näin sinne 2017 asti ennen kuin hän tekee seuraavan pitkän sopimuksensa, jotta hän maksimoi tienaamansa dollarit. Tällä tavalla LeBron pitää myös sopivasti tulta organisaation perseen alla. Hän voi esim. uhata lähtevänsä lätkimään, jos omistaja ei suostuisi maksamaan luxury taxia. Mutta ei LeBron toki mihinkään ole enää lähdössä, joten sikäli tätä "painostusnäkökulmaa" ei pidä liioitella.

Myös rajoitetut vapaat agentit pystyvät kikkailemaan siten, että perinteisten pitkien maxisopimusten sijaan he tavoittelevat lyhyempiä sopimuksia, jolloin heistä myös tulee rajoittamattomia vapaita agentteja aikaisemmin. Jimmy Butlerin huhutaan olevan kolmen vuoden sopparin perässä, eikä Kawhi Leonardillekaan välttämättä kelpaa viiden vuoden sopimus. Palkka näissä tapauksissa on toki se nykyisen palkkakaton mukainen maksimi.

Seuroille tällainen kikkailu lyhyen sopimusten kanssa on hieman perseestä. Varmasti Bulls ja Spurs haluaisivat niin monta taattua kautta Butleria ja Leonardia kuin mahdollista sen sijaan, että he ovat jo 2018 vapaina agentteina valmiita lähtemään mihin tahansa. Toisaalta miksi mikään joukkue lähtisi raivaamaan palkkakaton alle tilaa luopumalla mahdollisesti tärkeistäkin pelaajista vain saadakseen sen ison kalan yhden tai kahden vuoden soppariin? Käytännössä olen mm. samaa mieltä Windhorstin kanssa siitä, että Cavs tulee tarjoamaan Kevin Lovelle vain ja ainoastaan pitkää sopimusta. Jos haluat lähteä pelleilemään lyhyillä sopimuksilla, teet sen jonkun muun kanssa.

Pelaajille tämä sopimuskikkailu on tietysti myös eräänlaista uhkapeliä, sillä pelaaja luopuu pitkän sopimuksen antamasta turvasta voidakseen maksimoida uranaikaiset ansionsa. Teoriassa voisi käydä niin, että pelaaja loukkaantuisi tai jotenkin muuten menettäisi arvoaan seuraavan 1-2 kauden aikana, jolloin hän ei saisikaan enää niitä isoja rahoja uuden palkkakaton mukaisesti. Vaatii siis hieman uhkapelurin luonnetta jättää tässä vaiheessa rahaa pöydälle - erityisesti jos kyse on pelaajan ensimmäisestä mahdollisuudesta rahastaa oikein kunnolla. Mutta usein se uhkapeli kannattaa. Tulee mieleen esim. Tristan Thompson, joka jätti viime syksynä oikeinkin messevän sopimustarjouksen pöydälle ja luotti siihen, että hän tekee läpimurtonsa ja pystyy nyt kesällä vaatimaan enemmän. Sieltä se läpimurtokausi sitten tulikin. Baseballin puolelta vähän vastaavanlaisessa tilanteessa oli Max Scherzer, jolle hänen oma joukkueensa Tigers tarjosi 144 miljoonan jatkosopparia ennen viime kauden alkua. No, Scherzer sanoi "njet", pelasi toisen huippukauden peräkkäin ja otti kopin vasta talven vapailla markkinoilla kun Nationals tarjosi 210 miljoonaa.

Mutta lähiviikot näyttävät, kuinka moni pelaaja lopulta uskaltaa lähteä ottamaan riskejä. Joka tapauksessa tuleva on seuroilla mielessä koko ajan. Esim. Wizardsille tämä kesä on vain pohjustusta sitä varten, että ensi kesänä houkutellaan oman kaupungin poika Kevin Durant takaisin kotiin. Mutta silloin riittää kilpailijoita, sillä lähes joka joukkueella tulee olemaan tilaa ainakin yhdelle maxisopimukselle. Siitä tulee villi kesä, mutta on tämäkin heinäkuu ihan jännä meille NBA-diggareille.

Seuraavassa viestissä mennään sitten jo asiaan, ja käydään läpi ainakin Clevelandin tilannetta ja LaMarcus Aldridgen vaihtoehtoja. Näitä juttuja kun tuli tänään töissä pyöriteltyä päässä oikein urakalla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Vapaat agentit 2015 - tärkeimmät puheenaiheet

Itäisen konferenssin puolella oikeastaan ainoa todella mielenkiintoinen joukkue on Cavaliers. Kuten tiedetään, oli Cavsin meno loppukaudesta aika kovaa, ja lopulta vasta Loven ja Irvingin loukkaantumiset ja Warriorsin monipuolisuus pysäyttivät ohiolaisten marssin. Mutta koko ajan siellä taustalla vaani tämä kesä, joka on isojen päätösten aikaa. Käytännössä Cavsin tilanne on se, että heillä ole cap spacea hankkia juuri ketään uutta pelaajaa ainakaan sieltä kalliimmasta päästä. Toisin sanoen GM David Griffinin intentiona on pitää tämä nykyinen bändi kasassa. Bird rightsien ansiosta palkkakatosta ei tarvitse välittää, mutta luxury tax -raja paukkuu niin että ryske kuuluu. Kuitenkin olettamus on, että omistaja Dan Gilbert on valmis raottamaan kukkaronnyörejään, jotta LeBron saa ympärilleen sellaisen joukkueen, jolla se mestaruus olisi mahdollista vihdoin voittaa. Tulevaisuuden cap spacet ovat myös kohtuullisen toissijainen asia, sillä Cavsin mahdollisuus voittaa on tässä ja nyt, joten tähän täytyy ladata kaikki panokset.

Se mielenkiintoinen tapaus Clevelandilla on tietysti Kevin Love. Itse pidän Lovea mahdollisesti paljonkin suuremmassa arvossa kuin mediaanikeskiarvon mukainen NBA-fani. Syynä on isoilta osin herran toissa kausi, jolloin hän Minnesotassa pelatessaan oli koko NBA:n top-4 niin tehokkuusindeksissä (PER) kuin win shares -tilastossakin (myös win shares per 48 minutes played). Käytännössä sillä kaudella NBA:ssa vain KD, LeBron ja CP3 olivat tilastojen mukaan Kevin Lovea parempia pelaajia. Tuollainen kausi ei yksinkertaisesti tule sattumalta, vaan se kertoo että kyse on aivan poikkeuksellisen lahjakkaasta ja hyvästä koripalloilijasta. Viime kausi oli vaikeampi, kun Love joutui sopeutumaan pienempään rooliin ja kärsi selkävaivoista. Mutta silti tilastojen mukaan Cavs pelasi parasta koristaan silloin kun Love oli kentällä. Ihan käytännön tasolla Love tuo ainutlaatuisen yhdistelmän inside scoringia, outside scoringia, hyviä syöttöjä ja hyökkäyspään levypalloja. Puolustuspäässä on sitten puutteita, mutta ei hän nyt mikään katastrofi ole puolustajanakaan.

Näin ollen Cavsin on ehdottomasti kannattavaa tarjota Kevin Lovelle se viiden vuoden sopimus jopa maksimipalkalla. Viimeisimpien tietojen/huhujen mukaan Love sen todennäköisesti myös allekirjoittaisi, vaikka siitä hänen lähdöstään on puhuttu kuukausikaupalla. Tämän jälkeen seuraavana (pl. LeBron) prioriteettilistalla ovat rajoitetut vapaat agentit Tristan Thompson ja Iman Shumpert, joita pidetään aika varmoina jatkajina. JR Smith on rajoittamaton vapaa agentti. Ihan "Swishin" itsensäkin kannalta toivoisin, että hän jatkaisi Cavsissa ja nimenomaan siinä spot-up-shooterin roolissa, joka sopi hänelle erinomaisesti. Finaaleissa nähtiin, ettei Smith ole kuitenkaan riittävän hyvä luomaan jatkuvasti omia heittojaan hyvää puolustusta vastaan. Mutta ei se toki mahdotonta ole, että joku huonomman joukkueen GM tarjoaa ylisuurta sopimusta ja isoa roolia, jolloin Cavs joutuu päästämään Smithin menemään. Dellavedovankaan lähtö ei olisi mikään jymypaukku, jos joku kilpailijajoukkue näkee Dellyssä enemmän sen pelaajan, joka pimensi välillä Curryn kuin sen, joka pelasi varsin keskinkertaisesti läpi runkosarjan.

Lännessä sitten se iso mielenkiinnon kohde on LaMarcus Aldridgen päätös. Tai toki hän voi myös siirtyä Itään, mutta tällä hetkellä se tuntuu epätodennäköiseltä. Aldridgen lähtöä Blazersista pidetään tässä vaiheessa selvänä, vaikka Blazers pystyykin sääntöjen mukaan tarjoamaan pidempää sopimusta kuin kilpailijat. Tiettävästi Spurs on jonkinlainen frontrunner, mutta huhuissa on ollut myös Lakers. Ja toki Rockets GM Daryl Morey on jälleen leikissä mukana. Aldridge yhdessä Hardenin ja Howardin kanssa kuulostaisi mestaruudelta, mutta Houstonin palkkakattotilanne ei ole mikään kovin suotuisa sille, että he pystyisivät tarjoamaan maxisopimusta kenellekään vapaalle agentille. Lisäksi se Big Three olisi totuuden nimissä aika usein Big Two, sillä Howardin kunnossa pysymisestä ei ole oikein mitään takeita. Muuten Houstonia kannattaa seurata tämän ja tulevien kesien aikana, sillä heillä on muutamia varsin edullisia sopimuksia mukaanlukien Hardenin (olisi pitänyt valita päättyneellä kaudella MVP:ksi, pakko mainita tässä) pitkä ja kohtuuhintainen diili. Lisäksi Rockets on toistuvasti osoittanut myös kykenevänsä sainaamaan näitä isoja kaloja toisin kuin joku Mavs, joka aina uhoaa ja ampuu lopulta kaikista ohi. Toki viime kesänä Moreylle meinasi jäädä paska käteen, mutta Arizan sainaus pelasti paljon.

Jos sitten katsotaan sitä Spursia, niin äkkiseltään Aldridge-Spurs kuulostaa täydelliseltä avioliitolta. Aldridge on Teksasista kotoisin ja entinen Longhorn eli University of Texas -jättiyliopiston opiskelijaurheilija. Eräänlaisen kotiinpaluun lisäksi LaMarcus pääsisi pelaamaan NBA:n parhaan koutsin alaisuudessa. Big Three alkaa olla ikämiessarjaa, mutta Duncan pystyy edelleen pelaamaan korkealla tasolla ja on ilmeisesti jatkamassa uraansa. Parkerin nilkat ovat alkaneet tuottaa ongelmia, mutta Patty Mills pystyy jatkossa pelaamaan yhä isomman osan Parkerin minuuteista. Ginobili ei ole enää mikään korvaamaton. Ja ennen kaikkea Spursilla on myös Kawhi Leonardin johtama nuorempi pelaajarunko, jonka toiseksi keulakuvaksi Kawhin rinnalle Aldridge sopisi kuin nenä päähän.

Mutta mutta. Ei se palkkakattotilanne ole helppo Spursillakaan. Tässä kirjoitus siitä, millaisia uhrauksia se Aldridgen naaraaminen Spursiin käytännössä vaatisi: https://tautonomy.wordpress.com/201...marcus-aldridge-and-keep-their-core-in-place/

Itse jäin miettimään tuota Ginobilin tilannetta. Viime kaudella Manulla alkoi ikä painaa jo ihan ilmiselvästi, ja varsinkin niitä pallonmenetyksiä tuli aivan liikaa. Jos hän jatkaa uraansa, ei Spurs varmasti haluaisi maksaa kovin paljoa. Toisaalta Spurs ei myöskään halua missään nimessä ajautua mihinkään riitoihin seuralegendan kanssa, jos Manu haluaa tuollaiset 7-8 miljoonaa. Vaikea tilanne.

Splitteristä luopuminen tekisi varmasti myös kipeää. Paljon puhutaan siitä, millaiset pelaajatyypit (stretch-nelonen, 3 and D...) ovat nykyään arvossa, ja kyllähän Splitterin ja Noahin kaltaiset hyvin syöttävät isot miehet kuuluvat näihin pelaajatyyppeihin. Usein niissä Spursin kaikkein hienoimmissa hyökkäyskuvioissa on nimenomaan Splitter mukana. Myös Splitterin puolustusosaaminen on todella arvokasta. Splitterin treidaaminen cap spacen luomiseksi olisi aika rankka päätös.

Lakers taas? Aldridgella on asunto Etelä-Kaliforniassa, ja tiettävästi hän on kiinnostunut mahdollisesta siirrosta Lakersiin. Silti pitää muistaa, että yksi hyvä drafti ei tee Lakersin kehnosta pelaajarungosta lyhyellä tähtäimellä kovin paljoa parempaa. Jos mestaruudesta taistelu lähivuosina kiinnostaa, voisin kuvitella Aldridgen katselevan muualle. Toisaalta olen jotenkin vakuuttunut siitä, että joku vapaa agentti jossakin vaiheessa Lakersiin päätyy.

Zach Lowe spekuloi uusimmassa kolumnissaan, että nimenomaan Aldridge saattaisi alkaa kikkailla lyhyiden sopimusten kanssa palkkakaton nousua silmällä pitäen. Aldridgella on vielä sellainen porkkana, että ensi kausi on hänelle kymmenes NBA:ssa, minkä jälkeen maksimisopimuksen suuruus nousee 35 %:iin palkkakatosta. Näin hän voisi myöhemmin rahastaa selvästi enemmän kuin nyt. Mutta saas nähdä, kuinka moni joukkue tällaiseen järjestelyyn LaMarcuksen kanssa suostuisi.

EDIT: Edelliseen viestiin pieni korjaus, että kyllä se markkina avautuu jo puoliltaöin jenkkilässä. Joukkueiden sales pitchit Aldridgelle Losissa alkavat tuolloin klo 19.01. Kuulemma Spursin pitchissä mukana ovat Popovich, Duncan ja Kiinasta asti Losiin lentävä Parker. Edellisen kerran Duncan on ollut suoraan rekrytoimassa 2003, jolloin mielenkiinnon kohteena oli Jason Kidd.

EDIT2: ESPN:n Dunleavy-uutisessa sanottiin tuo, että homma alkaa klo 19.01 Suomen aikaa, eli olin sittenkin alunperin oikeassa. Pikku asia sinänsä, mutta muutamassakin paikassa tunnuttiin puhuvan "midnightista". No, näillä mennään sanoi koulutukseltaan opettaja Saukkonen.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
...että kyllä se markkina avautuu jo puoliltaöin jenkkilässä.

Tahan korjauksena, etta kylla se FA alkaa taalla Lannessa tanaan kello 9.00pm meidan aikaa. Ei tarvitse odottaa puolille oin.

Aika jannaksihan tuo menee, mutta en millaan voi uskoa siihen, etta LA Lakerseihin menee. Sita puoltaa parikin asiaa: 1) Blazers ja Lakers on toistensa vihamiehia, joten tuskin tuon tason pelaaja Blazerseista Lakerseihin siirtyy. 2) Muistissa on todella hyvin Pau Gasolin (myos PF!) vaikeudet tuossa seurassa (Kobe etc). 3) LA on ihmisena sellainen, etta tuskin kaipaa Losin tapaisen kaupungin paineita ja hulinaa. Yksi loma-asunto SoCal:issa ei merkkaa yhtaan mitaan tassa pelissa. Meilla sateisen North Westin asukkailla on paljonkin loma-asuntoja SoCalissa. Siina ei ole mitaan erikoista. Kahden tunnin lento ja olet "paratiisissa". Sita me tehdaan taalla. Incl allekirjoittanut.

Houstonin voi pyyhkia samantein listalta. Samoin Torontot ja muut.

Itse uskon joko Spursiin tai Blazersiin. On totta, etta LA on Dallasin kulmilta ja etta han oli muinoin Longhorn. Ihmisia on toki erilaisia, mutta tallaisena maailmanmatkaajana (kuin itse olen), en ole niinkaan varma, etta NBA-pelaajat hinkuvat "takaisin kotiin". Sellasiakin pelaajia varmaan on, mutta ne on prosentuaalisesti aika vahissa. Jos LA Spurseihin menee, niin han menee sinne pelkastaan sen takia mita se seura edustaa ja mita se on aikaan saanut viimeisen 15 vuoden aikana. Pop:in valmennus on yksi iso asia. Dunkun lasnaolo on toinen. Ja kolmas se, kuinka Spruseissa on mahdollista pelata ikamiehenakin ja voittaa samalla mestaruuksia. Moni ei sinne uskalla menna. Ne jotka menee, palkitaan ruhtinaallisesti.

Blazersia puoltaa sopparin viides vuosi ja millaiseksi hahmoksi LA on noussut taalla luoteessa. B-Royn piti olla "se" jannu. Ei ollut. Odenin piti olla "se" jannu. Ei ollut. Lillardin pitais olla se jannu. Ei ole ainakaan viela ollut. Jengi vilpittomasti tykkaa LAsta taalla. Hanesta on tullut yksi kovimmista Blazers-pelaajista ikina. Ja jos han tanne jaa, niin han tulee jaamaan historiaan kovimpana Blazers-pelaajan ikina. Siina on takya NBA-pelaajalle.

Meilla on muuten ollut ihan hyvaa meininkia jengin rakentamisessa. Hieman kylmaa se kylla, etta jos LA lahtee, niin ollaanko siella toimistolla oltu tarpeeksi ajanhermolla, etta hanen paikkaajansa tanne saadaan? Ja jos LA ja Robin lahtevat, niin siina on kova paikkaaminen FA-sirkussessa. Puhumattakaan, jos Wes:kin lahtee... Tulee Olsheylla kiire heinakuu!
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Tahan korjauksena, etta kylla se FA alkaa taalla Lannessa tanaan kello 9.00pm meidan aikaa. Ei tarvitse odottaa puolille oin.
Aivan, siis 9 PM PT eli puoliltaöin ET eli kello seitsemän aamulla Suomen aikaa. Mua hämäsi vain tuo puhuminen klo 9:stä, kun Suomessa sanottaisiin klo 21. Mutta ne Aldridgen sales pitchit alkanevat kuitenkin nimenomaan 9 AM PT, sillä tuskin ne ilta-aikaan näitä esittelyitä hoitavat.

Muuten tuohon viestiin täytyy sanoa, että vähän erikoisesti dumaat sen ajatuksen että esim. loma-asunto Orange Countyssa tai Teksas-tausta olisivat relevantteja asioita samaan aikaan kun nostat esiin omia perusteluitasi, jotka eivät ole mitenkään sen vakuuttavammalla pohjalla. Otetaan nyt nuo sinun kolme "miksi ei Lakersiin" -perustelua.

1) Jos Jacoby Ellsbury voi suoraan mestaruuskauden jälkeen siirtyä Red Soxista Yankeesiin, on vaikea nähdä että tuollainen (kaikella kunnioituksella) pienempi rivalry olisi tässä tapauksessa mikään ratkaiseva este. Ja ESPN:n lähteiden mukaan Aldridge on jo ilmoittanut olevansa kiinnostunut Lakersista, ja se on käytännössä virallista tietoa että Aldridgen leiri kuuntelee Lakersin myyntipuheen heti tässä free agencyn alussa.

2) Kobe pelaa enää yhden kauden, joten jos kyse on nelivuotisesta sopimuksesta, ei Koben vittumaisuus välttämättä ole kovin merkittävä tekijä. Ja eihän Lakers nyt mikään huono organisaatio ole, vaikka tässä parina viime kesänä onkin tullut vähän lunta tupaan vapaiden agenttien markkinoilla. Se on sentään Lakers. Showtime. NBA:n kuuluisin, rikkain ja rakastetuin seura.

3) Edelleen, Aldridge on tietojen mukaan varsin vastaanottavainen Lakersin kosiskelujen suuntaan. Myös Knicks on yksi niistä joukkueista, jotka pitävät oman pitchinsä, eli ei Aldridge ole suurkaupunkeja tyrmäämässä. Sitä paitsi hän on kuitenkin Dallasista kotoisin, eikä myöskään University of Texas Austinissa ole mikään pieni rauhallinen idylli. Ei myöskään voi yleistää liikaa, minkä tyyppiset ihmiset viihtyvät suuressa kaupungissa ja minkä tyyppiset landella/pikkukaupungissa.

Mitä taas tulee Aldridgen asemaan Blazers-legendana, niin suhteellista on tämäkin. Tuskin esim. Kevin Garnettia pahemmin harmittaa, ettei hän ole pelannut koko uraansa Minnesotassa "kaikkien aikojen Timberwolves-pelaajana" vaan käväisi välissä Bostonissa nostelemassa kannua. Toki Garnett siirtyi nimenomaan pelaajakaupassa eikä vapaana agenttina, mutta yhtä kaikki asema "kukkona tunkiolla" ei välttämättä hirveästi merkitse jos jossakin isomman prestiisin seurassa on parempi mahdollisuus voittaa mestaruus. LeBronkin olisi varmaan jo "kaikkien aikojen Cavalier" jos ei olisi välissä käynyt hoitamassa paria mestaruutta Miami Heatin pelaajana. Toki Blazersilla oli kasassa ihan laadukas joukkue päättyneellä kaudella, mutta tuskin LaMarcus ihan hakoteillä on jos hän kokee että mestaruusunelmat esim. San Antoniossa olisivat selvästi realistisempia.

Sellaistakin muuten spekuloitiin jossain Bill Simmonsin podcastissa tuossa keväämmällä, että Aldridge olisi vittuuntunut Lillardin kasvaneeseen statukseen. LaMarcus ei siis tuntenut olevansa se ykkösstara, koska ainakin valtakunnanmediassa nuori Lillard sai paljon enemmän julkisuutta. Lillardin All-Star-valintakuvioista keskusteltiin kaikkialla siinä missä Aldridgen huippukausi ja itsestäänselvä valita tähdistöotteluun ohitettiin olan kohautuksin. Ja tietysti Lillard on saanut paljon julkisuutta myös siitä buzzer-beateristä Houstonia vastaan ja videosta, jossa hän räppää kieltämättä varsin taidokkaasti. Mutta en toki tiedä, jos siellä paikallisessa mediassa ja fanien keskuudessa Aldridgen status on kuitenkin Lillardin statusta kovempi.

Jotain siinä Aldridgen ja Blazers-organisaation väleissä on joka tapauksessa täytynyt tapahtua. Kuka olisi vielä sanotaan tammikuussa uskonut, että Kevin Lovea pidettäisiin tässä vaiheessa varmana jatkosopimuksen tekijänä ja Aldridgea yhtä varmana lähtijänä? Kumpikin taisi viime vuonna puhua siitä, miten he varmasti tekevät viiden vuoden jatkosopparin tänä kesänä, mutta ainakin tällä hetkellä nimenomaan LaMarcus näyttäisi olevan ihan toisilla linjoilla. Mutta ehkä tämä menee osastolle "saamme lukea syyt henkilö X:n elämäkerrasta vuonna X".

Sen haluan vielä näistä spekuloinneista sanoa, että ainakin puolet tästä on viihdettä, reading tea leaves. Jos mietitään niitä todellisia syitä, miksi pelaaja valitsee tietyn seuran jonkin toisen vaihtoehdon sijaan, on niitä yleensä lähinnä kolme:

1) Tutut seurat ovat aina etusijalla. Esim. LeBron ei viime kesänä edes harkinnut muita kuin senhetkistä joukkuettaan Miamia ja entistä joukkuettaan Clevelandia. Lähes jokainen vapaa agentti antaa edelliselle seuralleen ainakin jonkinlaisen mahdollisuuden.
2) Mahdollisuus pelata muiden tähtien kanssa, tavoitella mestaruutta. Tietysti myös koutsi ja koutsin taso vaikuttaa.
3) Se, joka lyö eniten fyrkkaa pöytään, on harvoin kisassa heikoilla.

Se, että LaMarcus Aldridgella on loma-asunto Etelä-Kaliforniassa ei välttämättä merkitse mitään. Kuten ei sekään, että DeAndre Jordan sanoi joskus pelireissulla pitävänsä New Yorkista. Tai se, että Kevin Love hengaili vastikään samalla uima-altaalla LeBronin kanssa. Mutta viihdearvoa näissä jossitteluissa riittää, ja siksi tämä heinäkuun alku on NBA-fanille kivaa aikaa.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Aivan, siis 9 PM PT eli puoliltaöin ET eli kello seitsemän aamulla Suomen aikaa. Mua hämäsi vain tuo puhuminen klo 9:stä, kun Suomessa sanottaisiin klo 21. Mutta ne Aldridgen sales pitchit alkanevat kuitenkin nimenomaan 9 AM PT, sillä tuskin ne ilta-aikaan näitä esittelyitä hoitavat.

Hoitavat hoitavat. 9.01pm PT tana iltana alkaa ruljanssi. Silloin on Lakersien vuoro.

Joo ja ensin sanon, etta olen useammin ollut vaarassa kuin oikeassa naissa FA jutuissa, joten ei noita mun mielipiteita voi missaan tapauksessa ottaa faktoina. Samaahan se on tuolla mediankin puolella, joten niitakaan en ottaisi mitenkaan tosina 90% ajasta. Ajanviihdetta siihen asti kunnes plajahtaa.

Pelaajia on niin erilaisia. Toiset eivat valita rivalry-asetelmista. Toiset valittaa rahasta enemman kun toiset. Ja toiset alkaa kolmikymppisina jahtaamaan sita mestaruutta, jota ei ole nakynyt edes lahimaastossa siina jengissa missa on koko uransa pelannut. Toiset taas viduuntuu siihen, etta joutuu soittamaan esim kolmatta viulua jengissa, jossa on kovia pelaajia iso rivi. Kuka painottaa mitakin. Yleistyksia on vaikea ja turhakin tehda. Samoin kun esimerkkeja muista.

Lakersista sanon kuitenkin sen, etta se jengi on ollut nyt viime vuodet taysi floppi ja jos joku kuvittelee, etta joku LA lahtee sellaseen jengiin, vaikka kuinka draftista tuli asiallinen nuorukainen, niin en voi olla samaa mielta. Ma en vaan nae tuollaista tapahtuvan ihan vaan siksi, etta jengi on joskus ollut showtime tai kova juttu. En tieda milta tama on sinne asti viime vuodet nayttanyt, mutta kyllahan Lakers on ollut iso naurun aihe taallapain. Alotuksessa ollut jotain Sacrea ym... Vanha ja raihnanen Kobe ei sita ylos enaa nosta. Koben ja (sanotaan nyt sit vaikka) LAn palkat pitaa kylla huolen siita, etta ihan hirveen isoa tasonnostoa ei siella tule vielakaan tapahtumaan. Siis Lannen huipulle asti. Toki paljon voi heinakuussa tapahtua, mutta en vain nae sita, etta LA haluaisi esim jollekin Byron Scottille pelata...

Mutta niin kun sanoin, olen ollut usein vaarassakin. Nyt vain en siihen usko. Mun markka on vedetty Spurs/Blazers suuntaan.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Tassa kun FA on n. 16 tuntia pyorinyt ja monet pelaajat ovat jo sopparinsa allekirjoittaneet, niin ei voi kun paata pyoritella... Kaikenmaailman keskinkertaiset "not so much impact players" saa hurjia diileja. Taahan tassa on vaarana, tassa FAssa. Kun isot pojat jahtaa franchise-pelaajia, niin siina vanavedessa, ja osin paniikissakin, jotkut tiimit maksaa keskinkertaisista pelaajista aikamoisia summia.

K-Love jai kun jaikin Cleveen. Ei painanut kotiseuturakkaus eika showtime. Harmi vaan kun Kevin kuuluu tahan Melo-sarjaan, eli huikeita pelaajia, mutta eivat juurikaan vaikuta jenginsa parjaamiseen. Siksi hanen n. 109miljoonan diilinsa onkin osin ymmarrettava ja osin taysin ylimaksettua. Nooooh, NBA on showta ja showmiehista pitaa maksaa, vai?

Aldridgen miittinki Lakersien kanssa oli aika haalea, kuulemma. Ei mitaan ihmeellista odotettavissa sen suhteen. Uusia tiimeja on saapunut oven taakse koputtelemaan, mutta veikkaan, etta olen silti aika oikeassa arvailuni kanssa... Saas vaan nahda, lahteeko LA yksinaan vai Robinin kanssa?
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Pitää kuitenkin huomioida että palkkakatto tulee nousemaan parin vuoden sisällä aika merkittävästi joten välttämättä ne sopimukset mitkä nyt vaikuttavat isoilta (edes maksimisopimukset) eivät sitä enää ole parin vuoden päästä. Tai toki ne edelleen ovat suht isoja mutta suhteessa siihen mitä maksimi parin vuoden päästä on eivät enää ole.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Joo ei, ma tarkotin noin niin kun yleensa... Aikamoisia rivimiehia saa just alle 10 miljoonan vuosipalkkoja. Hirveita summia suhteessa siihen mita todella koville aijille maksetaan.

Nyt kun Monroe meni Buckseihin ja LAn paatosta odotellaan, niin olen valmis lyomaan hanskat tiskiin sen suhteen, etta meilla olisi ensi kaudella viime kautta kovempi joukkue. Se Blazers mita tassa on kannatettu sen 7-8 vuotta on nyt historiaa ja uutta ollaan rakentamassa. Ajattelin viela eilen, etta jos, JOS!, me saatais Monroe&LA paketissa, niin tasta vois tulla viela hyva juttu. Nyt kun siis Monoe paatti menna Buckseihin (juu onnea vaan!), niin eikohan tuo ollut sidoksissa siihen, etta han ehka tiesi, etta LA ei Blazerseissa ensi kaudella pelaa. Eli siis Monroe -> Bucks ja LA -> Spurs. No, ei mennyt kauaa Monroen ilmotuksen jalkeen, niin Blazers sainasi Ed Davisin. Power forward. Nuori. Ja levaripelaaja. Sopii kun sormi nenaan siihen mita Blazers on nyt ensi kaudeksi rakentamassa: nuori, nopea ja levarivahva joukkue. Kun kaikki aloitusviisikon jannut (paitsi Lillard) on lahteneet, niin nyt aloitusviisikko vilisee nuoria ja nopeita kavereita. Penkiltakin tulee samanlaista apua, joten eikohan tama (ehka yksi, kaksi FAta tulossa?) ole tassa ja silla ilmeella lahdetaan ensi kauteen. Pleijarit olis bonusta, mutta hiina hiina kylla. Vuosittain katsotaan kuka jaa ja kuka treidataan ja uuteen nousuun tahdataan 2-3 vuoden sisaan.

Olisko toi aika tarkka arvaus tulevasta...?
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
A
Jotain siinä Aldridgen ja Blazers-organisaation väleissä on joka tapauksessa täytynyt tapahtua. Kuka olisi vielä sanotaan tammikuussa uskonut...

No niin, LA siis meni Spursiin. Varsin hyva valinta omasta mielestani. Etten sanoisi taydellinen.

Mita niissa LA ja Blazersien valeissa tapahtui oli maaliskuun 9. paiva: Wes:in akillesjanne. Siihen pysahtyi kaikki ja siita muuttui kaikki. Vuosien varrella Blazers on saanut oman osansa jalkansa loukkanneista pelaajista eika niista yksikaan tullut takaisin lahellekaan samana pelaajana kun he olivat ennen. Jotkut eivat tulleet takaisin ollenkaan. Taman tiedostaen oli aika selvaa, etta Blazers ei olisi tullut tarjoamaan Wes:ille yli 10 miljoonan vuosipalkkoja, joita han itse metsasti. Eli Wes:in Blazers-ura paattyi siihen. Samalla muut kundit tajusivat, etta kun ei ole Wes:ia, heidan roolinsa tuleisi muuttumaan taydellisesti. Afflalo ei pystynyt astumaan Wesin sniikkereihin. Lopezin ja LAn peli tuli muuttumaan taydellisesti. Ja se nakyi jo pleijareissa, jolloin meilla ei ollut rehellisesti sanoen MITAAN mahiksia Memphisia vastaan. Osa jengista (varsinkin Lopez & LA) nayttivat jopa haluttomilta pelaamaan. Oli muutoksen paikka ja varsinkin noille pelaajille, jotka olivat saamassa hurjia palkankorotuksia, jos vaan sainaisivat jonkun muun joukkueen kanssa. Ja sen Lopez ja Wes tekivatkin: hirvean isot diilit, vaikka kumpikaan ei todellakaan ole mitaan franchise-pelaajia. Dallas varsinkin otti hurjan riskin Wes:in kanssa. Knicks nyt taas sukkaa niin pahasti, etta he maksavat mita vaan kunhan joku tulee sinne antamaan toivoa.

Nyt meilla on siis iso kasa rahaa odottamassa paria pelaajaa. Saas nada mita Olshey keksii tassa kesan aikana. LA-time is history in Rip City. Time to move on.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Huh huh, mikä offseason Spursilla on ollut. Täytyy sanoa, että GM R.C. Buford on pyyhkinyt pöytää lähestulkoon samaan malliin kuin Pat Riley 2010. Toki Popovichilla ja joukkueen kokeneimmilla pelaajilla on varmasti ollut oma osuutensa - jopa Patty Millsilla, joka entisenä Blazerina auttoi raporttien mukaan vakuuttamaan Aldridgen siitä, että San Antonio on parempi paikka pelata ja menestyä kuin Portland. Mutta kyllä Bufordille täytyisi antaa vielä enemmän krediittiä kuin mitä hän esim. mediassa saa, sillä ei tällainen dominointi olisi mitenkään mahdollista ilman huippuosaavaa ja pelotonta front officen nokkamiestä.

Kerrataan nyt vielä vähän:

1) Heti markkinan auettua Leonard sitoutuu pitkään jatkosopimukseen. Joukkueen paras nuori pelaaja on näin sainattu moneksi vuodeksi ja voidaan siirtyä eteenpäin.
2) Toinen maailmanluokan wing defender Danny Green tekee omaan markkina-arvoonsa nähden todella edullisen sopimuksen.
3) Splitter kaupataan ja saadaan lisää cap spacea, Duncan ilmoittaa jatkavansa ja osallistuu ensimmäiseen Aldridge-tapaamiseen joka menee hyvin.
4) Aldridge twiittaa lauantaina siirtyvänsä Spursiin, ja heti perään selviää että kyseessä on nimenomaan pitkä sopimus.
5) Maanantaina Ginobili twiittaa jatkavansa. Sekä Duncan että Ginobili ovat ilmeisesti valmiita reiluihin palkanalennuksiin.
6) Myöhemmin maanantaina David West siirtyy Spursiin 1,5 miljoonan pikkusopimuksella jätettyään aiemmin pöydälle 12 miljoonan option Indianan kanssa.

Katsotaan nyt vielä, tarvitseeko palkkakaton kanssa vielä painia jotta Aldridgen sopimus saadaan rajan alle, mutta just nyt joukkue näyttäisi tältä:

First unit

PG Parker
SG Green
SF Leonard
PF Aldridge
C Duncan

Second unit

PG Mills
SG Ginobili
SF Anderson
PF West
C Diaw (toki oikeasti SF/PF)

Head coach

Gregg Popovich

Ihan jäätävä porukka kasassa, ja 65 voittoa on ihan rutiinisuoritus tuolla poppoolla. Ainakin Warriors ja Thunder pystyvät kyllä haastamaan mutta aika tempun se vaatii jos joku mielii estää tämän joukkueen marssin NBA-finaaleihin.
 
Viimeksi muokattu:

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Huh huh - mikä korispeli! Toronto - Chicago 113-115.

Toronto sai vielä mahdollisuuden voittaa kolmosella, kun 4,5 sekuntia oli jäljellä ja pallo omassa päässä. Pallo onneksi kiepahti koriraudasta ulos ja Chicago voitti.

Chicago nousi Jimmy Butlerin shown (42/4/5s) ansiosta kaukaa takaa rinnalle ja lopussa ohi. Todella huikean tästä showsta teki se, että Butler heitti pisteistään peräti 40 pistettä pelin jälkimmäisellä puoliajalla.

Peli meni lopussa jännäksi, kun Chicago onnistui lopun vapareissaan vain 1/4, vaikka joukkue oli sitä ennen heittänyt vaparit täydellisesti 21/21. Tämäkin on varsin erikoista.

Milloinkohan viimeksi joku pelaaja on tehnyt NBA:ssa 40 pistettä yhden puoliajan aikana?
 
Viimeksi muokattu:

Steeger#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kovalchuk, Zinovyev, Morozov, Zherdev & Versteeg
Tällä kaudella yli 40 pinnaa ovat tehneet ainakin, Steph Curry, James Harden, Paul George, Russel Westbrook, Klay Thompson, Anthony Davis, Kevin Durant, sekä Jimmy Butler, Ulkomuistista sanoisin että Klay Thompsonin 43 pinnaa joskus joulukuun puolenvälin tienoilla olisi edellinen tällä kaudella.
Curryhän tosiaan seitsemän kertaa tällä kaudella tuon 40 pistettä rikkonut joista huikeimpana kauden alussa tullut 53 pisteen ilta.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Tällä kaudella yli 40 pinnaa ovat tehneet ainakin, Steph Curry, James Harden, Paul George, Russel Westbrook, Klay Thompson, Anthony Davis, Kevin Durant, sekä Jimmy Butler, Ulkomuistista sanoisin että Klay Thompsonin 43 pinnaa joskus joulukuun puolenvälin tienoilla olisi edellinen tällä kaudella.
Curryhän tosiaan seitsemän kertaa tällä kaudella tuon 40 pistettä rikkonut joista huikeimpana kauden alussa tullut 53 pisteen ilta.
Kirjoitin näköjään hieman eri tavalla miten ajattelin ja lauseeni jäi kesken, sillä minun piti kysyä näin.

Milloinkohan viimeksi joku pelaaja on tehnyt NBA:ssa 40 pistettä yhden puoliajan aikana?
Eli kahdella ensimmäisellä tai kahdella viimeisellä neljänneksellä.

Butlerkin oli heittänyt uudeksi ennätyksekseen 43 pistettä joulukuussa, mutta nyt hän heitti käsittämättömät 40 pistettä jälkimmäisen puoliajan aikana.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Tim Duncan on pelannut noin 1600 NBA-ottelua ja toissayönä tuli ensimmäinen jossa mies jäi ilman pistettä. Heittoja tuli kolme ja peliaikaa 13:45.
 

Steeger#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kovalchuk, Zinovyev, Morozov, Zherdev & Versteeg
Kirjoitin näköjään hieman eri tavalla miten ajattelin ja lauseeni jäi kesken, sillä minun piti kysyä näin.

Milloinkohan viimeksi joku pelaaja on tehnyt NBA:ssa 40 pistettä yhden puoliajan aikana?
Eli kahdella ensimmäisellä tai kahdella viimeisellä neljänneksellä.

Butlerkin oli heittänyt uudeksi ennätyksekseen 43 pistettä joulukuussa, mutta nyt hän heitti käsittämättömät 40 pistettä jälkimmäisen puoliajan aikana.

Okei, hieman siinä mietinkin kun pikkasen hassulta kuulosti tua kysymys, mutta eiköhän se taida olla tua Thompsonin suoritus vajaan vuoden takaa jolloin on viimeksi 40 pistettä tehty ennen/jälkeen puoliajan.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Steph teki lokakuun lopulla Pelsuja vastaan muistaakseni 38 pinnaa toisella puoliajalla. 38 ei toki ole 40, mutta silti.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Jatkaako Golden State siitä mihin viime kaudella jäi ja pystiä voidaan jo alkaa ojennella jälleen sinne suuntaan? Kauden aloitus voittoennätyksellä ei ainakaan kylmäksi jättänyt ja nyt jopa kaksi tappiota tilillä, kun aletaan lähestyä puolta väliä kaudesta. Onko old school-San Antonio ainoa haastaja? Onko Clevelandilla jotain uutta joka kääntäisi finaalit tällä kertaa heille? Lännessä pääsee alle 46% pleijareihin, eikö tämä ole ollut idän hommia, mitä on tapahtunut? Mikä on Lakersin suunnitelma Koben ajanjakson jälkeen, jatkuuko kyntö? Mitä sanoo asiantuntijat ja pelien seuraajat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös