Mainos

NBA 2013–2014

  • 38 204
  • 205

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Noi on aina ollut ravostuttavia juttuja, kun toisaalla isot miehet saa painia ja jopa hakata toisiaan ilman virheita, mutta guardien kasiin hipaisut on virheita... Olis joskus kiva jutella hetki noitten tuomarien kanssa naista. Eilenkin jokaisessa kolmessa matsissa oli erittain huonoja tuomioita viime hetkilla. Nyt pelataan sentaan pleijareissa ja pelkista voitoista! Huippuna oli kun Teague (ATL) heitti kolmosen ensin asuttuaan ulos kentalta. Heitto tarkastettiin ja hyvaksyttiin, koska liigan ohjeiden mukaan kentalta ulosastumista ei "tarkasteta", koska ei oltu viela viimeisen 2n minuutin sisalla. Siis nama tuomarit nakivat selvasti videolta, etta jannu astui rajan paalle ja heitti sen jalkeen tsaga-kolmosen, mutta kuitenkin hyvaksyivat korin, koska aikaa oli viela yli 2 min. Huh huh. Uskomatonta pelleilya liigalta.

Noh, se siita. Huippu-pleijarit menossa! Milloin viimeksi on nahty nain paljon yllatyksia ja jopa paniikkia! Vain Miami, Portland ja DC johtavat 2-0 (mika ei viela tarkoita mitaan, paitsi Miamin kohdalla. se homma on jo tapulteltu). Muuten OKC is down, Indiana is down seka Spurs karsi juuri noyryyttavan tappion kotona. Brooklyn - Raptors on taysin auki, vaikka veikkaan Netsien vievan sen ihan pelkan kokemuksen takia. Ajatelkaa, jos Pacers ja OKC tippuisivat jo tassa vaiheessa! Ja Spurs!?

Pleijarien early MVP on ehdottomasti ollut LaMarcus Aldridge. Jannu tykittanyt 46 ja 43 pinnaa ja ollut taysin pitelematon Houstonille. Tanaan nahdaan mista Rockets on tehty. Paikkana yksi liigan vierailijoille pahimmista areenoista: Moda Center, Portland OR. Paikalla aanekas joukko portlandilaisia, tupa taynna ja tiedossa huikea peli. Olishan se upeeta jos... Joutuu taas vahan jannittamaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Hieno taistelu Portlandissa, vaikka tulos jättääkin toivomisen varaa.

Mutta kuulinko oikein, että koskaan liigan historiassa mikään joukkue ei ole noussut 3-0 tappioasemasta sarjavoittoon?

Eihän siitä helppoa olekaan nousta, mutta että kukaan koskaan.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Kyllahan tuossa ottelussa Blazers oli perassa tulija lahes koko matsin. Ihan lopussa ja jatkoajan puolessa valissa naytti hyvalta, mutta niin vaan Rockets loysi tarvittavat stopit ja teki korit. Ratkaisuksi jai D-liigan "no namen" kolmonen ihan puskista. Kova suoritus! Ja kova veto McHalelta laittaa tollanen kundi jatkoajan lopussa kentalle. Daniels, mika lienee....?

Noh, taa peli oli vahan samanlainen "ryosto" kun oli meidan eka voitto Houstonissa. Nyt on siis niilta osin matsit tasan. Mun mielesta ratkaisuksi jai meidan penkin huono esitys ja vastaavasti Hardenin huippupeli, vaikka se 37 pinnaa tulikin 35:lla heitolla. Rockets voi parjata vain jos Harden on tikissa. Veikkaankin, etta Hardenia pidetaan huomenna tiukemmin ja LaMarcukselle jarjestetaan parempaa tilaa. Nyt kaveri oli aika ahtaassa tilassa koko matsin. Rytmi puuttui taysin. Ihmettelen vahan sita, etta hack-a-howardia ei kaytetty ollenkaan. Ehka kaksi kertaa, mutta jai vahan epaselvaksi.

Sivuhuomatuksena, niin mulle tulee aina "kylma", jos vastustaja tulee porteista vahvasti. Eilenkin Rockets teki 35 pinaa ekalla jaksolla. Ja vaikka ottelut ratkeaakin vasta viimeisen 2n minuutin aikana, niin tollanen 35 pinnaa antaa vastustajalle hyvan sykkeen otteluun ja parempaa itsetuntoa niille, jotka sita siella kentalla tarvitsee. Ei siis hyva ikina!

Tossa 3-0 nousemisessa on se, etta harvoin se selvasti huonompi joukkue on 3-0 johdossa. Meinaan, jos ajattelet, niin pleijareissa (mika on vahan kun shakkia, pelista peliin) on hyvin vaikea (siis mahdotonta) voittaa neljaa kertaa putkeen, jos olet jo valmiiksi pelannut huonosti ja havinnyt ekat kolme... Yleensa vain se huomattavasti parempi joukkue voi voittaa nelja pelia putkeen. Niin kun naissa pleijareissa nayttais vaan Miami tekevan. Eli siis, jos ajattelet sen silta kantilta, etta kuinka vaikeaa pleijareissa on yleensakin voittaa neljaa kertaa putkeen. Ja sitten sen jalkeen kun on ekaksi havinnyt jo kolme. Aika paha yhtalo ja siksi kai noita ei juuri ole...?
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Eli siis, jos ajattelet sen silta kantilta, etta kuinka vaikeaa pleijareissa on yleensakin voittaa neljaa kertaa putkeen. Ja sitten sen jalkeen kun on ekaksi havinnyt jo kolme. Aika paha yhtalo ja siksi kai noita ei juuri ole...?

Näin se on, 3-0 tilanteesta ei ole koskaan noustu sarjan voittoon. Näytti olevan MLB:ssä noustu kerran, eikä NHL:ssä määrä ole kummoisempi kun kolmasti on moinen ihme nähty.

On kyllä huikeat playoffit menossa monella tavalla - on yllätyksiä, kuumia tunteita ja huikeita suorituksia. Hieman alamaissa (?) runkosarjan loppupuolella ollut LMA on kyllä ollut huikea ja tuo Houston-Portland sarja on uskomattoman hienoa hyökkäyksen tykitystä muutenkin. Pakko tykätä!
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Pari huomiota talta paivalta:

- Nene (Wizards) sai ottelun pelikiellon taysin turhasta isottelusta viime ottelussa. Nama jos mitka on hyvia esimerkkeja siita, etta pelaaja ei tajua mista nyt pelataan. Kaveri haluaa isotella jostain taysin turhasta oman edun nimissa ja nyt jengi pelaa ilman hanta ensi pelin. Herne pyorii kattilassa.

- Pacers haki voiton Atlantasta. Taisi sekin sarja kaantya siina?

- OKC haki Memphista voiton, vaikka seka Westbrookilla etta KD:lla oli off nite. Lopussa, vaikka jatkoajalle menikin naki hyvin, etta Memphisilla ei ole kovan luoka ratkaisijoita, joten eikohan tama mene tasta eteenpain aika selvasti OKC:lle?

- Clippers omistaja sitten jai kiinni rasistisista kommenteista. Ja kaverilla on NBA joukkue. On naa pelleja naa tyypit! Tatahan tietysti tapahtuu koko ajan, mutta kukaan ei jaa koskaan kiinni. Ja sitten kun jaa... PUM! Nyt sitten ihmetellaan. NBA antaa rangaistuksensa lahipaivina, joten jaamme seuraamaan mita "massa" saa... Taalta ei ainakaan tule yhtaan respectia.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No nyt tuli jo vahan kakkaakin housuun... Eihan tata jaksa eika pysty enaa katsomaan! Neljasta pelista kolme jatkoajalle eika noissa peleissa ole mikaan varmaa. Ihan hirveeta katsoa ja jannittaa! Pienen hetken kun luulee, etta no nyt, ni ei. Ja kun Houston tekee pari eteen, ni on jo vahan etta eiiiiijjjj. Mut ei.

On noi pelit vaan pitkia. 4. jakson lopusta (n. 4:30 jaljella) jatkoajan loppuun meni pikkasen reilu tunti. Eihan tossa ole mitaan jarkea kaikkine aikalisineen ja review:ineen. Nitroa!

Tilanne nyt siis 3-1 meille ja voittaja tasta taistosta kohtaa joko Spursin tai Mavsin. Teksasissa siis jatkuu. Jos jatkuu.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
No nyt tuli jo vahan kakkaakin housuun... Eihan tata jaksa eika pysty enaa katsomaan! Neljasta pelista kolme jatkoajalle eika noissa peleissa ole mikaan varmaa. Ihan hirveeta katsoa ja jannittaa! Pienen hetken kun luulee, etta no nyt, ni ei. Ja kun Houston tekee pari eteen, ni on jo vahan etta eiiiiijjjj. Mut ei.

On noi pelit vaan pitkia. 4. jakson lopusta (n. 4:30 jaljella) jatkoajan loppuun meni pikkasen reilu tunti. Eihan tossa ole mitaan jarkea kaikkine aikalisineen ja review:ineen. Nitroa!

Tilanne nyt siis 3-1 meille ja voittaja tasta taistosta kohtaa joko Spursin tai Mavsin. Teksasissa siis jatkuu. Jos jatkuu.

Tämä kirjoitus pienellä varauksella, hoidin aamutoimia neljännen neljänneksen ja jatkoajan aikana, mutta:

Mitä on käynyt James Hardenille? Pelin ratkaisu hetkiä eletään ja muutama erikoinen homma.

-2p takana ennen varsinaisen peliajan loppua. Harden ajaa sisään, mutta ei heitä vaan siirtää pallon vielä Howardille. Howardille(!!!?) joka on noin 55% vapaaheittäjä.

olihan -2 vai -3p jatkoajan lopussa, heitto pelataan ensin Parsonsille ja lopuksi taas no name rookielle. Missä on joukkueen supertähti ja mahdollisesti koko liigan paras shooting guard?

Omassa fantasy NBAssa joukkueen runko rakentuu GS:n ja Portlandin kundeista joten viime yö oli enemmän kuin hyvä!
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Game five. Aijjai-ai. Joo, kyllahan se on muakin ihmetyttanyt, etta nk isot nimet Houstonissa ei ole ottanut isompaa roolia pelien lopuissa. Taa pleijari-koris on kuitenkin just tota. Shakkia pelista toiseen ja yritetaan "kusettaa" vastustajaa aikalisien jalkeen. Ja ehka tuossa D-Howardin kohdalla on myos siita, etta vaikka mies on heittanyt "ok" noita vapareita naissa peleissa, niin ihan lopussa niihin ei voi luottaa. Itse pidan Hardenia kuitenkin vasta "starana", en superstarana tassa liigassa. Mika ero? No, mun mielesta liigassa on kymmenisen "staraa", jotka on high profile-pelaajia, mutta eivat pysty vaikuttamaan juurikaan pelin lopputulokseen pelien lopussa. Melo, Z-Bo, Harden, Griffin, L-Train, Pau Gasol, Noah, George jne jne isoimpina nimina. Lisaksi melkeen joka joukkueessa on tallainen pelaaja, mutta he eivat ehka ole viela ihan talla tasolla kun nama paljon puhutut pelaajat. Sitten on naita, jotka tekevat sen korin jos se on tehtava, siis superstarat: LeBron, KD, Westbrook, Parker, Lillard, Curry ja varmaan pari muutakin.

Nyt on Houstonilla paineita tanaan. Katsotaan mita tapahtuu. Jos peli menee taas ihan sinne kahdelle vikalle minuuutille, niin vapiseeko kasi kun on pakko voittaa. Meilla on nyt kolme ottelupalloa, joista yksi himassa. Toisaalta, Houston ei ole viela edes voittanut omassa kotiluolassaan, joten...?

Wizards laittoi Chicagon lomille. Aikamoinen pommi, vai oliko? Bulls:ien hyokkays on ollut surkeaa ja moni pelaaja on nayttanyt olevansa runkosarjapelaajia, ei ratkaisupelaajia. Boozer nyt etunenassa. Lisaksi, en ole koskaan ymmartanyt tota Noahin "MVP, MVP" juttua. Joo ok, mies on tulisieluinen puolustukseen erikoistunut pelaaja, mutta jos MVPksi aletaan kutsua pelaajaa, joka on 10/12 pelaaja ja jolla on hieman syottotaitoa, niin huh huh. Rosea Chicagossa tarvitaan, jotta tallasille hulluuksille saadaan joku perspektiivi.

Memphis tonaisi OKCn kuilun partaalle. Yhdesta kymmenyksesta oli kiinni! Ibaka sai MELKEEN tokattya pallon koriin. Ajatelkaa, tilanne on nyt 3-2 Memphisille ja kotipeli edessa, kun taas jos Ibaka olisi irrottanut pallon sormistaan 0.1 sekkaa aikasemmin, niin OKC lahtisi Memphis -vierailulle 3-2 johdossa. Olishan se pommi, jos OKC tippuis! Onko jengi sittenkin liikaa kahden miehen jengi? Silloin kun niilla oli kunnollinen "kolmas mies" (vaan eihan Ibakassakaan ole sillai mitaan vikaa, mutta pitaako se kolmas olla SG?), jengi oli todella vaikea voitettava. Nyt kun Westbrook & KD sahlailee pelien lopuissa (ja sitahan se on ollut!), niin tikkari viedaan kasista. Kuudes ottelu on pakko katsoa!
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sitten on naita, jotka tekevat sen korin jos se on tehtava, siis superstarat: LeBron, KD, Westbrook, Parker, Lillard, Curry ja varmaan pari muutakin.

En kyllä voisi itse laittaa Westbrookia tuolle listalle, jotenkin ihmetyttää sun aikasemman kirjoittelun perusteella että arvostat kaveria kun on jäänyt kuva ettet niin välitä "roiskijoista". Itsellä on ainakin sellainen fiilis ettei Westbrook tuo nykyiseen Thunderiin sellaista lisäarvoa kuten esim. Wade ja Bosh Jamesille. Vai onko sitten vika valmentajassa?
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Mun mielestä ongelma on siinä, että Westbrook yrittää olla yhtä iso pelaaja kuin Durant, ja valmennus on antanut tälle hyväksynnän. Kun Westbrook oli runkosarjassa loukkaantuneena, oli OKC suorastaan dominoiva joukkue ja KD latoi pisteitä ihan järkyttävällä tahdilla. Silloin Thunder oli selvästi KD:n joukkue ja kaikille oli selvää, että KD saa pallon aina kuin haluaa. Nyt kun Westbrook on mukana, heittää hän jopa enemmän kuin KD ja kaiken lisäksi osa heitoista on aika vaikeita, matalan onnistumistodennäköisyyden yrityksiä. Jos verrataan siihen, miten nöyrästi Wade suostuu olemaan LeBronin "sidekick", olisi Westbrookilla aika paljon oppimista. Kyllä OKC edelleen Memphisin saattaa harjata, mutta mestarikandidaattina en tuota joukkuetta tällä hetkellä voi pitää.

Bullsista täytyy puolestaan sanoa se, että kyllähän tuo joukkue väsytti itsensä runkosarjan aikana, eikä postseasonin käynnistyessä löytynyt enää mitään lisäbuustia. Jos Rose on vielä joskus terveiden kirjoissa, auttaa se tietysti paljon, mutta kyllä mestaruutta ajatellen Thibsin täytyisi myös miettiä sitä, miten paljon niitä avainpelaajia täytyy kuormittaa runkosarjan aikana. Thibs sijoittui toiseksi Vuoden valmentaja -äänestyksessä Popin jälkeen, mikä on tavallaan ironista, sillä Pop on Thibsin täydellinen vastakohta siinä, miten runkosarja vedetään sopivan kevyesti, jotta ratkaisupelien aikaan bensaa riittää tankissa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
En kyllä voisi itse laittaa Westbrookia tuolle listalle, jotenkin ihmetyttää sun aikasemman kirjoittelun perusteella että arvostat kaveria kun on jäänyt kuva ettet niin välitä "roiskijoista". Itsellä on ainakin sellainen fiilis ettei Westbrook tuo nykyiseen Thunderiin sellaista lisäarvoa kuten esim. Wade ja Bosh Jamesille. Vai onko sitten vika valmentajassa?

En ma nyt eri mieltakaan ole. Sanon vaan, etta en ma arvosta Westbrookia sen kummemmin henk koht tasolla. Jannu on mielestani hyva hakemaan ratkaisuja itse ja hyvalla prossalla tekee korin niista. Paitsi nyt tassa sarjassa, jossa ne ratkaisut on olleet lahinna kolmos-roiskaisuja.

Siina olen kylla kummankin teidan kanssa samaa mielta, etta Westbrook vie KD:lta paljon heittoja ja valilla tuntuu, etta KD seisoo kun Westbrook kehittelee. KD:lta haviaa rytmi ja hankin tekee pahoja virheita. Ja kylla, KD oli todella hyva kun Westbrook oli hetken poissa.

Mun mielesta kylla jos Westbrook menisi toiseen tiimiin (Lakers?) ja hanen ymparille kasattaisiin joukkue, se voisi olla todella hyva joukkue. Siina mielessa han ei ole "sidekick".

Wade ja Bosh on saaneet jo joukkueensa eika he pystyneet kuin lahinna surkeisiin esityksiin. Ennen kun LeBron tuli... (ja Waden kohdalla myos Shaq).
 

The_Trooper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noniin, NBA:ssa yhdet historian tasaisimmista poffeista menossa. Ensimmäisellä kierroksella peräti viisi otteluparia on venynyt seitsemänteen otteluun. Dallas jatkaa upeita otteitaan ja tasoitti huippu tasaisessa matsissa ottelusarjan Spursia vastaan 3-3 tilanteeseen. Viime yön sykähdyttävimmästä hetkestä vastasi kuitenkin D.Lillard joka upotti ratkaisevan kolmosen. Heitto irtosi käsistä noin 0.5sec ennen ottelun loppua (Houstonin johtaessa 98-96). Mats Bedöllä sydän hakannut varmasti hyvään tahtiin viime "yönä". Kommentteja odotellessa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No joo, rehellisyyden nimissa pitaa sanoa, etta siina meinas eilen huonekalut saada kyytia, kun varsin kettera Mats veti kamppaa paasta paahan varsin iloisissa tunnelmissa. Jo heti lahtokohtaisesti Houston oli meille ehka se pahin vastus (OKCn rinnalla) talle kierrokselle ja kun jatkat vetaa kuusi pelia ja kaikki oli noin tasaista (Houston taisi tehda 2 pinnaa enemman koko sarjassa), niin huikea sarjahan tuo oli. Itse en ole nahnyt parempaa playoffs-sarjaa ikina. Nytkin lopussa taas naytti, etta meidan kundit hoitaa ja sen jalkeen pari kolmosta ohi ja Lillard tuomitaan ottaneeksi pallon kentan ulkopuolella kiinni (eika ottanut, katoin oman tv:n hidastuksesta!) ja Parsonsin todellinen munkki korin alta. Yht'akkia ollaan kaksi pinnaa persiillaan. Mita v*ttua??!?? Noh, 0.9 sekkaa jaljella ja samantein mieleen tuli TAMA kuuden vuoden takaa, jota olin itsekin todistamassa tuolla hallissa. Ajattelin, etta voisko ne taas...?? Vastassa Houston. Sama jengi. Ja kun Lillard heitti pallon ilmaan... Kylla siina avovaimo ja lapset ihmetteli, etta mikakohan tuolle nyt tuli. Katsoin meinaan matsin lopun makkarin telkkarista kun en pystynyt olohuoneessa niiden kanssa olemaan. Ja makkarin tv oli n. 5 sekkaa olkkarin tv:ta edella.

Noh, se siita. Huikea sarja, huikea taistelu ja huikea lopputulos. Houstonista ehka hieman lisaa tassa lahipaivina...

Nyt edessa joko Mavs tai Spurs. Texasiin siis taas vie tie. Kumpikin kay, silla musta tuntuu, etta niiden matchupit sopii meille huomattavasti paremmin kun Houston-sarjassa. Eika kummallakaan ole Hardenin ja/tai Howardin tyyppista "vaikeesti pideltavaa". Popsin "systeemi" huolestuttaa, mutta olemme pelanneet varsin hyvin kumpaakin joukkuetta vastaan tana vuonna, joten enemman positiivinen ma tasta ottelusarjasta olen kun Houston-sarjasta. Aivan mahtavaa tama menestys! Blazers ei ole minun aikanani taalla ikina selvinnyt tokalle kierrokselle ja enempaakin on mahdollisuus. Ja meidan aloitusviisikko parjaa vertailussa minka muun aloitusviisikon kanssa, joten tahdosta ja penkista se taas jaa kiinni. Huh huh!

Tanaan ja huomenna on luvassa viisi (5!!) game sevenia. Uskomatonta pleijari-aikaa eletaan kylla! Kaikkien aikojen paras NBA-kausi menossa?
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Katsotaanpas noita viitta "game sevenia" ja arvaillaan tuloksia:

1) Hawks at Indiana: Indiana. Pakko uskoa, etta loppujen lopuksi se vahvempi (vaikka horjuvampi) vie taman, ja viela kotona.

2) Memphis at OKC: OKC. 100% varmuudella. Pienimmatkin yllatyksen sirpaleet kaikkosivat toissapaivana kun Z-Bo taas tyhmyyttaan lahti matkimaan vastustajaa ja on nyt siis ulkona tasta pelista. Mahtaa koutsi ja GM taputella Z-Boa selkaan ja "onnitella" suorituksesta!

3) Warriors at Clippers: Clippers. Ihan vaan sen takia kun Staples Centerissa pelataan. Liigan top-3 PG:t taistelevat ja CP3 jatkaa semeihin.

4) Nets at Raptors: Haluaisin uskoa veteraanien joukkueeseen, mutta tasta haen sita yllatysta. Torontossa ei koripallolla juuri juhlita ja olishan se huikeeta, jos the Hockey City lahtis viela jatkoon tasta. Voi kanukit kiinnostua koriksesta taas vaihteeksi?

5) Mavs at Spurs: Mavs... Spurs... Spurs... Mavs... Ei, kylla tassa taytyy uskoa Parkeriin ja Popsiin. Sympatiajoukkueeni voittaa rutiinilla, "sen viimeisen kerran" ja kohtaa Blazersit semeissa. Unelma meikalaiselle!

Montako menee pieleen? Vain OKCn voitosta olisin valmis lyomaan vetoa.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Mun mielestä ongelma on siinä, että Westbrook yrittää olla yhtä iso pelaaja kuin Durant, ja valmennus on antanut tälle hyväksynnän. ...
Jos verrataan siihen, miten nöyrästi Wade suostuu olemaan LeBronin "sidekick", olisi Westbrookilla aika paljon oppimista.

Särähtää korvaan kyllä kovasti. Miksi ihmeessä Westbrookin pitäisi ruveta KD:n aseenkantajaksi? Nyt ei puhuta mistään Wadesta tai Boshista, vaan liigan ehdottomasta top5-pelaajasta, ja oman pelipaikkansa parhaasta, varsinkin nyt kun Rose klesana. Ei tuon tason pelaajalta ruveta katkomaan siipiä, vaan annetaan miehen lentää. Ja sieltähän se tripla-tupla pamahti game7:iin.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Särähtää korvaan kyllä kovasti. Miksi ihmeessä Westbrookin pitäisi ruveta KD:n aseenkantajaksi? Nyt ei puhuta mistään Wadesta tai Boshista, vaan liigan ehdottomasta top5-pelaajasta, ja oman pelipaikkansa parhaasta, varsinkin nyt kun Rose klesana. Ei tuon tason pelaajalta ruveta katkomaan siipiä, vaan annetaan miehen lentää. Ja sieltähän se tripla-tupla pamahti game7:iin.
Vähän tilastovertailua Wade vs. Westbrook, koko uralta (basketball-reference.com).

Wade

True Shooting: .568
Total Rebounding-%: 8.2
Assist-%: 31.8
Steal-%: 2.5
Block-%: 2.1
Turnover-%: 13.8

Westbrook

.523
8.4
36.1
2.5
0.7
15.5

Heittäjänä kaiken kaikkiaan Westbrook on siis aika vaatimaton Wadeen nähden, erityisesti jos otetaan huomioon, että Waden tämän kauden heittotilastot (TS, FG, eFG) olivat hänen uransa parhaat. Syöttäjänä hän on kieltämättä Wadea parempi, riistäjänä ja levypallojen kahmijana samaa tasoa, blokkaajana heikompi. Mikään turnover-kone RW ei varsinaisesti ole, mutta kuitenkin Wade pitää pallosta paremmin huolta.

Kun kerran väitit Westbrookia pelipaikallaan parhaaksi, otetaan vielä samat tilastot omasta mielestäni NBA:n parhaalta PG:ltä eli Chris Paulilta.

CP3

.575
7.1
46.5
3.5
0.2
13.0

Paul on Westbrookia selvästi parempi heittäjä, syöttäjä ja riistäjä, ja hänelle tulee vähemmän pallonmenetyksiä. Ainoastaan takamiesten näkökulmasta vähemmän tärkeiksi jäävissä blokki- ja levypallotilastoissa RW päihittää CP3:n.

Westbrook on usage-tilastoissa NBA:n kärkeä, mikä tarkoittaa, että hänellä on käytännössä koko ajan pallo käsissä. Toki hän saa sen kanssa myös paljon hyvää aikaan, mutta ei hän silti ole erityisen efficient, jos verrataan NBA:n tehokkaimpiin pelaajiin.

Alla olevassa linkissä on muuten Bleacher Reportin tuore rankkaus NBA:n parhaista pelintekijöistä (ilman Rosea). Top-5 järjestyksessä CP3-Curry-Wall-RW-Parker. Aika samoilla linjoilla olen.

http://bleacherreport.com/articles/2010636-br-nba-200-top-37-point-guards-in-2013-14
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Hyva lista! lol Missa siella on sellanen kaveri kun Damian Lillard? Tiedan, etta olen vahan ehka puolueellinen taman asian kanssa, mutta onhan Damian, toisen kauden PG, ehdottomasti top-5 PG tassa liigassa. Ehka jopa top-3. Ehka jopa top-2. CP3 ehdottomasti viela ykkonen, loput on up for discussion.

Damian Lillard on lyhyen uransa aikana tehnyt historiaa niin monella tavalla, etta ajatelkaa mita tuosta viela tulee. Ja nyt jo vetaa buzzer beatteria joka ratkaisee koko sarjan. Samassa sarjassa sen suhteen Stocktonin ja MJn kanssa. Eika vain se veto, vaan ne lukuisat muut pelien lopuissa mitka auttoivat voittamaan ne pelit tassa(kin) sarjassa.

Totuuden nimissa, onhan naita vaikea vertailla kun kavereilla on eri rooleja eri jengeissa ja ne pelaavat eri systeemeissa. Ja sen suhteen usein paremmaksi asetetaan se, joka on omissa ajatuksissa se paras.

Sen vaan sanon Damianista, etta kundi vetaa ekaa pleijarisarjaa todella pahaa joukkuetta vastaan ja miehen iholla oli seka Parsons etta Beverley ja D heittaa 2p 47%, 3p 49% ja vaparit 88%. Ja lisaksi ratkaisee koko sarjan. Eika ole top5 PG? Noh, minusta on. Ja olishan se huikeeta, jos ens kierroksella vastakkain olisi Parker ja Damian seka Duncan ja L-Train.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Missa siella on sellanen kaveri kun Damian Lillard?
Niillä on erillinen rankkaus combo guardeille, ja Lillard laskettiin siihen. Ko. listauksessa Lillard sijoittui kakkoseksi Phoenixin Goran Dragicin jälkeen.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No joo, mitapa noista rankingeista. Ne on aina vahan subjektiivisia ja se sallitaan.

Eilen seka Clippers etta Wizards haki vierasvoitot vahan yllattaenkin. Mielenkiintoista molemmissa peleissa oli kuinka pahasti kotijoukkueet sossivat hyokkayspaassa ja kuinka heikkoa niiden puolustus oli. Oon sanonut taman ennenkin, etta kun sa annat vierasjoukkueen tulla sun kotiluolaasi ja tehda 30+ pinnaa ekalla jaksolla, olet epaonnistunut ja matsista tulee todella vaikea. Sulta lahtee yleison tuki ja annat kaverille hyvan fiiliksen loppupeliin. Mentaalisesti iso juttu.

Eilen Wizads - Pacers eka jakso: 28 - 15. Clippers - OKC 39 - 25.

Toki nama sarjat venyvat kuuteen seitsemaan peliin, mutta pari huomiota kuitenkin jo naista avauksista: Pacers sentteri Hibbert on surkea naissa isoissa peleissa. Eilen taas "goose egg/goose egg" statseissa. Ja viis virhetta. Taytyy edelleen kiittaa Pacers officea, etta halusivat pitaa Hibbertin toissa kesana! Kaverilla max contract ja 0/0 statsit. Aha.

OKCn jengin syvyys saattaa kaataa heidat Clippersia vastaan. Eilisessa pelissa naki hyvin, kun Clippers kaivaa pelaajia penkilta, OKC ei siihen pystynyt. Paineet kasvaa KDn (onneksi olkoon MVPsta!) ja Westbrookin ymparille eika siita oikeen tahdo tulla mitaan. Ei varmaan koskaan ole OKCta viety omassa kotiluolassa tuolla tavalla. Melkein jopa saalitti. Melkein.

Tanaan sitten ensimmainen era Blazers - Spurs taistosta. Veikkaan, etta Dunkulle annetaan Lopez vartioitavaksi, etta puolustuksessa tulisi enemman "lepoa". Parkerin hyokkays taas tunnetaan (ja sita pelataan), mutta puolustajaksi patongista ei ole, joten mita tekee Lillard tassa sarjassa? Piru vie, mina naen meilla nyt hyvan sauman paasta Lannen finaaliin. Niin tai nain, tahan ensimmaiseen peliin on hyva lahtea vahemman hermona, kun kyseessa on vierasmatsi ja vastassa kova joukkue. Kaikki on siis plussaa. Jopa niukka tappio. Katotaan miten kay!
 
Viime yön kamppailut olivat melko odotetusti läpihuutojuttuja kotijoukkueille. Spurs hotkaisi Blazersit jo ensimmäisellä neljänneksellä välipalakseen ja Miami hoiteli yhtä vakuuttavasti Netsit. Uskoisin molempien altavastaajien ainoa mahku olevan otteluissa 3-4 kotona, jotka on pakko voittaa kaikki. Tämä voisi kääntää psykologista asetelmaa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Hassu juttu joo, etta toissapaivan pelit meni molemmat vierailijoille ja eiliset hyvinkin selvasti kotijoukkueille. Nets oli vienyt runkosarjan ottelut 4-0 Miamia vastaan ja Blazers oli 2-2 Spursia vastaan, mutta aika harvoin runkosarjan pelit painaa toukokuussa...

Tuossa eilisessa, and I quote, pers'raiskauksessa ei ollut muuta hyvaa kun, etta sen teki pitkaaikainen suosikkijoukkueeni San Antonio Spurs. Voi veljet, kylla naki, etta toinen joukkue tuli matsiin 100% keskittyneena ja toinen "pelaamaan". Ja kun heitot ei uponnut ja Parker kaveli korille jatkuvasti, niin ennen kun kerkesin hakemaan toisen Coors Lightin kaapista, tilanne oli 20p persiilleen meille. Over and out, katse seuraavaan peliin. Onneksi pleijareissa ei haittaa paljollako haviaa. Tilanne on nyt 1-0 Spurseille, mika oli aika odotettua. Anekdoottina sanottakoon, etta Tim Duncanilla on nyt 218 play offs pelia allaan. Saman verran kun koko Blazers-joukkueella. Ei siis talla joukkueella, vaan Blazerseilla koko historiassa. Ei voinut kun ihailla Dunkun ja Parkerin paattavaisia katseita heti ekasta hyokkayksesta lahtien. Siina naki, etta sinne ei tultu antamaan Blazerseille koytta Houstonin tapaan. Ja se 7. pelin murskavoitto Mavseista antoi vahan jo esimerkkia siita minkalaista Spursia voimme tulla nakemaan koko loppukauden. Sama siis jatkui nyt.

Nooooooh, uutta juustoa loukkuun huomenna. Huippukorista on aina hauska katsoa, kavi miten kavi.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Mikä tuota Durantia vaivaa? Pelasi aivan luokattoman matsin, heitot eivät osuneet yhtään. Oklahoman onneksi joukkueesta löytyy Westbrook, joka kantoi joukkueensa voittoon tänään.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Roy Hibbert palasi sitten ainakin yhden pelin ajaksi vuoden 2013 pudotuspelien tasolleen: 28 pts; heitot 10/13; vaparit 8/8; 9 riparia ja 2 blokkia. Eikä edes virhevaikeuksia!

Jenkkilässä media on kohtalaisen paljon spekuloinut, mikä ihme voi olla Hibbertin järkyttävän tason laskun takana. Kun kyseessä ei ole vielä edes sen ikäinen (27 vuotta) peluri, että tason pitäisi laske noin nopeasti. Aika moni on veikannut, että niin Hibbertin kuin Pacersin alamäen taustalla on joukkueen sisäiset kiistat, minkä vuoksi sitten jengi ei enää vihalla yhteen läheskään sillä tavalla kuin kaksissa edellisissä pudotuspeleissä. Kauden jälkeen sitten odotetaan paljastuksia!

Indylle tajuttoman iso voitto. Jos Hibbertiltä saa tuollaisen monster-pelin, täytyy peli myös voittaa. Kyllähän Indyn konttaaminen on vienyt vähän maun idän pudotuspeleistä. Miamille on ihan tajuton etu, että itä ei tasoltaan ole lähelläkään länttä. Rasitus ennen finaaleja tullee olemaan paljon vähäisempi kuin lännen edustajalla.

OKC ja Clippers on kyllä huikea pari.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Mikä tuota Durantia vaivaa? Pelasi aivan luokattoman matsin, heitot eivät osuneet yhtään. Oklahoman onneksi joukkueesta löytyy Westbrook, joka kantoi joukkueensa voittoon tänään.

Tais olla "vahan" tunnerikas paiva/alkuviikko MVP valinnan johdosta. Naitko miehen puheen? Siina oli kyyneleet silmissa itse kullakin.,
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Kylla tama kausi oli sitten tassa. Ei voi muuta kun ihailla Spurseja ja niiden fokusta tohon hommaan. Siina Dunkku juoksee ja taistelee pallosta kun 20v vuotias poika, Parker vie nuorempiaan 6-0 ja kun Pops heittaa penkin pelaamaan, niin ne vetaa 10 koria putkeen 10/10 ja ratkaisee koko pelin. Harmittaisi ellei kyseessa olis toinen suosikkijoukkueistani. Ehka me yksi voitto saadaan seuraavasta kahdesta kotipelista, mutta eikohan se sitten ollut siina? Siella meinaan pelaa niin kaksi eri tasolla pelaavaa joukkuetta, ettei tuota tuosta kaanneta vaikka ollaankin havitty "vasta" vieraspelit. Toinen jengi pelaa ihailtavan tehokasta play offs -korista ja toinen on kun pikkupoika karkkikaupassa kun ollaan kerran tuonne asti jo paasty. Noh, ei siina mitaan. Ensi kaudeksi pari uutta kovemman tason pelaajaa (penkki-SF & -C) ja jatkoa talle juoksulle on odotettavissa. Haluaisin nahda myos toisen koutsin ohjaimissa. Stotts on tehnyt ihan hyvaa duunia tahan asti, mutta selkeesti hanesta ei ole sen seuraavan askeleen ottajaksi.

Mista "Pops kakkonen" meille ensi kaudeksi?? Ei taida sellaista edes olla...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös