NBA:n pleijareissa konferenssifinaalit menossa, joten nostellaanpa tätä ketjua hieman ylöspäin ja nakellaan päällimmäiset ajatukset pleijareista.
Pleijareista on tullut katsottua hyvinkin suurin osa kaikista peleistä. Noin puolet katsoituista tulospiilosta jälkilähetyksenä. Mitään suosikkijoukkuetta ei itsellä vielä ole, mutta sympatiat toki parin jengin puolella.
Pleijareiden ehkä viihdyttävin ja vauhdikkain joukkue, GSW teki yllätyksen pudottamalla Denverin ja oli tuo GSW:n takakenttä kyllä täyttä timanttia. Haastoi tosissaan Spursin, mutta tippui kuitenkin 4-2. Curryn pelaaminen oli mahtavaa seurattavaa. Aivan älytön mauste. GSW:llä aika hyvänoloinen nippu ensi kauttakin ajatellen. Spursia auttoi varmasti sarjassa enemmän tai vähemmän se, että se sai harjata puolivälierät raajarikkoista Lakersia vastaan, eikä joutunut yhdessäkään pelissä edes tiukille.
Konferenssifinaalit:
San Antonio Spurs- Memphis Grizzlies
Grizzliesille olen toivonut menestystä ja se voittikin Clippersin 4-2. Sitten vastaan tuli Westbrookiton Oklahoma. Vaikka osa matseista oli tiukkoja, niin Durant oli vain liian yksin kantamaan joukkuettaan. Hyvä pelaaja, mutta apuja olisi tarvinut ja varsinkin Ibaka alisuoritti oikeastaan koko pleijarit (tai en tiedä onko se hänen tasonsa). Westbrookkia ei tietenkään penkiltä pysty paikkaamaan, vaikka hänen pelaamisensa vähän jakaakin mielipiteitä. Voi olla, että erityylisellä hyvällä PG:llä Thunder olisi parempi joukkue.
Nyt Grizzlies on yrittänyt voitavansa, mutta on häviöllä konferenssifinaaleissa Spursille 0-3. Kaksi tappioista on tullut jatkoajalla ja kaikissa otteluissa Grizzliesillä on ollut pullat ihan hyvin uunissa viimeiselle neljännekselle asti, mutta ei ole onnistunut puristus voittoon asti. Puolustuksen kautta Grizzlies tunnetusti pelaa, mutta Dynamic Duo Gasol&Randolph tarvisi apuja hyökkäyksessä. Conley on ollut tässä sarjassa itselleni hieman pettymys, toisaalta myös Randolphin viimeistely on ollut melko heikkoa (nimenomaan Spursia vastaan, mutta kauhoo toki levyjä paljon ja pääsee ihan hyvin viivalle.) Spursin laajempi materiaali hyökkäyspäähän taisi tehdä sarjassa tarvittavan eron. Lisänä se, että Spurs pääsi hieman helpompaa reittiä tähän sarjaan.
Ennen tämän yön peliä Grizzlies oli voittanut kaikki kotimatsinsa pleijareissa, mutta nyt tuli pahaan paikkaan tilastotappio. Grizzlies saattaa viedä seuraavan kotimatsinsa, mutta luulenpa että viimeistään San Antoniossa sarja voidaan paketoida.
Miami Heat- Indiana Pacers
Suurin suosikkini runkosarjasta, eli Pacers on jyrännyt pleijareissa vakuuttavasti. Isokokoinen poppoo laittoi lauluun ensin odotetusti Atlantan. Odotin tosin, että sarja olisi mennyt poikki jo neljässä tai viidessä pelissä. Indiana jyräsi kahdessa ensimmäisessä kotimatsissa Atlantan parketinrakoon. Sitten kävi pelaamassa kaksi surkeaa vieraspeliä ja voitti seuraavat matsit. Seuraavassa sarjassa vastaan tuli Knicks. Todellinen vedonlyöjän unelmasarja, mediaseksikäs Knicks Carmelo Anthonyineen ja huonoine puolustuksineen, vastaan loistavasti puolustava, ISO ja vahva Pacers. Pacers otti heti ensimmäisestä pelistä vierasvoiton ja loppu meni mallikkaasti kotiottelut hoitamalla. Knicks oli melko aseeton loppujen lopuksi.
Heat tuli konferenssifinaaleihin ensin kaatamalla Bucksin suoraan neljässä. Materiaaliero oli aivan liian suuri. Seuraavaksi vastaan tuli loukkaantumisista huolimatta Netsin lauluun kammennut Bulls. Bulls otti ensimmäisestä pelistä vierasvoiton ja taisteli muissakin härän lailla, vaikka poissa oli koko ajan miehiä ja osa pelasi enemmän tai vähemmän vaivaisena. Heat meni sarjasta kuitenkin rutiinilla 4-1 jatkoon, mutta Bullsin periksiantamaton taistelu sulatti sydämiä.
Heat-Pacers sarjasta on nyt pelattu Miamissa kaksi matsia. Ensimmäisessä Pacers oli mielestäni parempi, mutta joutui taipumaan jatkoajalla yhdellä pisteellä kun James pääsi vika sekunnilla tekemään helpohkon lay-upin. Toisessa pelissä peli oli aika hyvin Indianan hallussa alussa. Sittemmin Heat punnersi tasoihin ja meni parilla pisteellä ohikin vikalla neljänneksellä. Indiana sai kuitenkin kammettua niukan voiton, josta aika suuri osakiitos menee Lebronin kahdelle viimeisen minuutin turnoverille. Hibbert on ollut kultakimpale tässä(kin) sarjassa ja touhusi toisessa pelissä paintilla mielensä mukaan. George joutui virhevaikeuksiin jo alussa ja joutui huilaamaan sen takia. Tämä näkyi aika suoraan Lebronin pisteissä. George on kuitenkin mielestäni matchannut hyvin Lebronia vastaan ja on keskinäisessä taistelussa plussalla, lisäksi pelitilanneheitot Jamesia vastaan 10/13.
Toisessa pelissä koko Miamin avausviisikko miinuksella, Pacersin avauksen jätkät reilusti plussalla. Mutta penkkimiesten osalta tilastot päinvastoin. Hansborough jäi mieleen ensimmäisen pelin kovalla suorituksella, mutta oli erittäin vaisu toisessa. Jotta Indianalla olisi mahdollisuuksia sarjassa, se tarvii penkiltä aivan optimaalisia suorituksia. Heatin penkki on kuitenkin selvästi parempi ja onhan tuo avauskin totta kai kovaa valuuttaa. Silti Pacersin avauksessakin on ainakin kokoa ja näköä hemmetisti. MM. West, Hibbert ja George eivät ole helppoja miehiä pelata vastaan.
Toisessa pelissä Lebron ajoi korille viisi kertaa niin, että vastassa Hibbert. Tuloksena neljä turnoveria ja yksi kori. Viisi kertaa ajoista oli Hibbertin ollessa penkillä. Tuloksena neljä koria. Voi vaan kysyä, miksi Vogel otti Hibbertin penkille jatkoajan viimeisellä minuutilla ja Lebron ajoi kahdesti korille sinetöiden neljä pinnaa, joista jälkimmäiset oli voittopinnat. Tiedä sitten oliko Hibbert vain niin väsynyt, mutta oudolta se tuntui siinä vaiheessa.
Anyway. Tilanne 1-1. Tänään pelataan Indianassa ja Pacers on ollut pleijareissa kotonaan tähän mennessä voittamatton. Jäi mieleen runkosarjassakin pirun kovana kotijoukkueena. Eniten mietityttää alkaako Indianan jääkaappi-pakastin-yhdistelmän kokoisia kavereita väsy painamaan. Heitä joudutaan kuormittamaan taas erittäin paljon. Toivon sydämeni kyllyydestä, että Indiana vie. Järjellä ajateltuna Heat lähtee otteluun kuitenkin niukkana suosikkina. Tässä sarjassa on kuitenkin mahdollisuudet johonkin legendaariseen.