Mainos

Nashville Predators 2015–2016

  • 17 118
  • 48

Abdel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nashvillen osalta jo päättyneeseen kauteen lähdettiin uudella identiteetillä kun Barry Trotzin aika penkin takana tuli tiensä päähän, ja hyökkäävämmästä pelitavasta tunnettu Peter Laviolette palkattiin päävalmentajaksi. Kesällä nähtiin myös mielenkiintoinen vaihtokauppa Penguinsin kanssa, jossa Patric Hörnqvist ja Nick Spaling siirtyivät Penguinsiin, ja viime kausilla kovia maalimääriä Malkinin rinnalla tehtaillut James Neal siirtyi sitten Predatorsiin tuomaan juuri sitä kaivattua uudenlaista ilmettä ja hyökkäysvoimaa vahvasti duunaripainotteiseen hyökkääjistöön. Vapailta markkinoilta Predators kaappasi riveihinsä hyvän kauden pelanneen Olli Jokisen vahvistamaan keskustaa. Sentterihankinnat eivät suinkaan jääneet siihen, vaan uutta alkua uralleen hakenut Mike Ribeiro ja loukkaantumisista kärsinyt Derek Roy liittyivät myös joukkueeseen edullisilla sopimuksilla.

Kausi olikin lopulta erittäin onnistunut Predatorsin osalta, ja varsinkin alkukaudesta joukkue oli todella vahva, eikä vähiten upean paluun huipulle tehneen Pekka Rinteen ansioista. Joukkue oli jopa koko runkosarjan ykkösenä hetken aikaa. Rinteen ohella muut selkeimmät onnistujat olivat hienon tulokaskauden pelannut Filip Forsberg ja jälleen uudelle tasolle noussut Roman Josi. Josille olisi jopa suonut ehdokkuuden Norrikseenkin, mutta luulen että Shea Weberin ylitse nostaminen ei kumminkaan olisi tullut kuuloon, kun Weberiltä on jo se Norris kerran ryöstetty ja hän on siitä jos useamman kauden kisannut. Palkintokategoriossa Predatorsin pelaajista ovat Pekka Rinne (Vezina) ja Peter Laviolette (Jack Adams). Forsberg jäi upeasta kaudesta huolimatta vaille ehdokkuuta Calder Trophyyn, mutta tällä kaudella olikin kyllä useampi loistava tulokas.

Näistä sentterihankinnoista lopulta sentterinä pelasi vain Ribeiro, joka pelasi hänkin hyvän kauden ykkösketjussa Forsbergin ja Nealin kanssa. Roy treidattiinkin jo melko varhaisessa vaiheessa Oilersiin, josta vastineeksi saapui vuoden kiertolainen Marc Arcobello. Jokinen, joka haki pudotuspelejä vyölleen, joutui niin ikään kokemaan tylyn kohtalon kun hänet treidattiin pohjamudissa rämpineeseen Maple Leafsiin. Jokisen mukana kaupassa Toronton suuntaan liikkuivat kelvollinen prospekti Brendan Leipsic sekä tulevan kesän ensimmäisen kierroksen varausvuoro. Nashvilleen saapui siis jo aikaisempaakin historiaa joukkueesta omannut Cody Franson sekä hyökkääjä Mike Santorelli.

Vaikka Poilelle pitääkin antaa isosti plussaa siitä, kun lähti rohkeasti muokkaamaan joukkuetta palkkaamalla Lavioleten, ja hankkimalla tämän pelitapaan sopivan pelaajan (Neal), niin tämä Franson kauppa oli kyllä surkea. Joukkueessa oli jo alunpitäen oikean puolen pakkeina Weber, Jones ja Ellis ja muutenkin leftien ja rightien suhde pakistossa oli optimaalinen. Olkoonkin että Ellis oli kaupantekohetkellä loukkaantuneena, niin hätäisesti mielestäni toimittiin, ja onhan tuo hinta aika kova pelaajasta joka ei tuonut lopulta mitään joukkueeseen. Kausi päättyi ensimmäisellä kierroksella, kun Blackhawks oli vahvempi voitoin 4-2. Kaiken kaikkiaan siis hyvä kausi Predatorsilta, joukkue teki paluun pudotuspelijoukkueeksi ja sai sisäänajettua uudenlaista pelifilosofiaa organisaatioon. Tästä on hyvä jatkaa.

Seuraavat pelaajat omaavat sopimuksen seuraavalle kaudelle:

James Neal 17/18
Paul Gaustad 15/16
Viktor Stålberg 16/17
Eric Nystrom 16/17
Filip Forsberg 15/16
Steve Moses 15/16
Kevin Fiala 17/18
Miikka Salomäki 15/16

Shea Weber 25/26
Roman Josi 19/20
Ryan Ellis 18/19
Mattias Ekholm 15/16
Seth Jones 15/16
Victor Bartley 15/16
Kristian Näkyvä 15/16

Pekka Rinne 18/19
Carter Hutton 15/16

UFAt:
Mike Fisher
Matt Cullen
Mike Santorelli
Mike Ribeiro

Anton Volchenkov
Cody Franson

RFAt:
Colin Wilson
Craig Smith
Gabriel Bourque
Calle Järnkrok
Taylor Beck

UFA pelaajista ehdottomasti jatkot Ribeirolle ja Fisherille, muille en näe paikkaa joukkueessa. Ja RFA puolelta tietysti tärkeimpinä Craig Smithin sekä Colin Wilsonin jatkosopimukset. Toivottavasti myös Järnkrok ja Beck saavat jatkoa, eivätköhän.
Tulevalla kaudella riittää taas rutkasti mielenkiintoa, murtautuvatko Moses, Salomäki ja Fiala pelaavaan kokoonpanoon? Myös Näkyvä on mielenkiintoinen kortti katsoa. Harmi kun ei ole sitä ensimmäisen kierroksen varausvuoroa, etenkin kun tulevaa draftia on kehuttu niin kovatasoiseksi.
Luultavasti aika pitkälti samannäköisellä kokoonpanolla lähdetään tulevaan kauteen, sillä oletuksella että jatkosopimukset saadaan tehtyä:

Forsberg-Ribeiro-Neal
Wilson-Fisher-Smith
Salomäki/Stålberg/Fiala-Järnkrok-Moses
Nystrom-Gaustad-Beck

Josi-Weber
Ekholm-Jones
Hankinta/Bartley/Näkyvä-Ellis

Rinne
Hutton

Suomalaisittain olisi kyllä hienoa mikäli Salomäki onnistuisi vakiinnuttamaan paikkansa ylhäällä, Fiala pelannee kuitenkin tulevan kauden suurilta osin farmissa.
 
Viimeksi muokattu:

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Voipi olla, että saa Nashville vähän lisää suomalaisia fanipoikia kun Juuse alkaa tosissaan ottaa kiekkoa kiinni organisaation riveissä, mutta mukavaahan se varmasti on. Osaatko Abdel vaikka valoittaa vähän organisaation ajatusmallia Saroksen alkutaipaleesta seurassa? Mikä on tilanne AHL:n puolella, ilmeisesti siellä on parikin kohtuullisen lupaavaa kaveria vielä edessä, joten tapahtuuko mahdollinen aloitus farmin farmissa, jotta pääsee pelaamaan paljon?
 

Abdel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuolla HPK:n ketjussa olikin tästä ollut jo puhetta. Eli tosiaan hyvän kauden farmissa pelannut isokokoinen ruotsalainen Magnus Hellberg on nyt kesällä RFA, joten hänen tilanteensa ratkaisee paljon. Melkeinpä tässä toivoisi, että Hellberg kaupattaisiin toisaalle, jotta Saros pääsisi heti AHL:n puolelle. Eihän tuosta kummoista vastinetta varmasti saa, mutta organisaatiossa on jo niin paljon hyviä maalivahteja, että joku sieltä joka tapauksessa jossain vaiheessa saa lähteä.
Marek Mazanec on sitten se kolmas lupaava nuorukainen tuolla maalivahtiosastolla, hän omaa sopimuksen ensi kaudesta, ja lisäksi vyöllä on 27 peliä NHL:n puolelta ihan hyvillä näytöillä.
Kinkkinen tilanne, Saros on kumminkin näistä kolmesta selkeästi kovin talentti, joten toivottavasti toimiston puolella on sen verran pelisilmää että aukaistaan hänelle paikka AHL:n puolelta. Toinen vaihtoehto olisi tehdä Hellbergille vuoden jatko, ja katsoa tilannetta uudestaan ensi kesänä jolloin myös Mazanecin sopimus päättyy. Tällöin Saros siis joutuisi todennäköisesti ECHL:n puolelle, jossa saisi toki pelata tosi paljon, mutta kehittäisikö tuo sitten toivotulla tavalla?
En osaa tuosta ECHL:n pelillisestä tasosta AHL:n verrattuna sanoa oikein mitään. Saroksen varaan on kuitenkin laskettu paljon tulevaisuudessa, joten varmasti siellä parhaaseen ratkaisuun päädytään.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mikä on tilanne AHL:n puolella, ilmeisesti siellä on parikin kohtuullisen lupaavaa kaveria vielä edessä, joten tapahtuuko mahdollinen aloitus farmin farmissa, jotta pääsee pelaamaan paljon?

Itse en mitenkään tarkasti ole Nashvillen mokeja seurannut, mutta en millään nyt Mazenecia tai Hellbergia kohtuullisen lupaavaksi sanoisi enää 23-24 vuoden iässä. Kyllähän tuo Saros on Nashvillen maalivahtiosaston se seuraava potentiaalinen kassari. Jos tuota kokonaisuudessaan tarkastelee niin

Rinne, 32, 2019 UFA
Hutton, 29, 2016 UFA
Mazanec, 23, 2016 RFA
Hellberg, 24, RFA

Nyt jo Saros on tuosta porukasta se toiseksi paras maalivahti, joten pelaa melkoisella varmuudella AHL:ssä ja vieläpä reilusti. Hellberg pelasi farmissa paremman kauden kuin Mazanec, mutta Mazanecilla on vielä vuosi sopparia jäljellä. Siitäkin huolimatta uskoisin, että Hellberg saa myös sopimuksen - jos vaan tyytyy siis pelaamaan AHL:ssä. En pitäisi ihmeenä paluuta Eurooppaan. Joka tapauksessa Hutton on hyvä istumaan penkillä, joten Saros - Hellberg/Mazanec pelaa sitten farmissa. Ja jos tuosta joku ECHL:ään lähtee niin eiköhän se ole Mazanec.
 

jusu-11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Voipi olla, että saa Nashville vähän lisää suomalaisia fanipoikia kun Juuse alkaa tosissaan ottaa kiekkoa kiinni organisaation riveissä, mutta mukavaahan se varmasti on. Osaatko Abdel vaikka valoittaa vähän organisaation ajatusmallia Saroksen alkutaipaleesta seurassa? Mikä on tilanne AHL:n puolella, ilmeisesti siellä on parikin kohtuullisen lupaavaa kaveria vielä edessä, joten tapahtuuko mahdollinen aloitus farmin farmissa, jotta pääsee pelaamaan paljon?

Itse pitäisin melko varmana Hellbergin/Mazanecin siirtymistä pois Saroksen tieltä, jotta Juuselle saadaan minuutteja AHL:n puolella. Huttonilla sopimusta vuosi jäljellä, joten voisi olettaa, että viimeistään 2016-17 kaudella Saros olisi kiistaton ykkönen Milwaukeen riveissa, mikäli kehityskäyrä jatkaa nousuaan.

Erittäin suurella mielenkiinnolla odotan mitä Saros pystyy jo ensi kaudella rapakon takana esittämään, sillä niin kylmähermoisesta ja huikeasta veskarista on nyt kysymys!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Itse en mitenkään tarkasti ole Nashvillen mokeja seurannut, mutta en millään nyt Mazenecia tai Hellbergia kohtuullisen lupaavaksi sanoisi enää 23-24 vuoden iässä.

Et sanoisi heitä enää kohtuullisen lupaaviksi koska ovat mielestäsi siis liian vanhoja ollakseen enää lupaavia maalivahteja, vai heidän antamien näyttöjen pohjalta?

Nimittäin jos iän perusteella et kutsuisi heitä enää edes maltillisesti kohtuullisen lupaaviksi maalivahdeiksi, niin olisi kyllä mielestäni mielenkiintoinen toteamus, etenkin Canucks-kannattajalta. Mazanec ja Hellberg ovat vuoden Jacob Markströmiä nuorempia, ja onhan Markström edelleen lupaava maalivahti. Eddie Läck nousi NHL:ään vasta 25-vuotiaana, ja kyllähän hän aina siihen saakka ja jossain määrin vielä tänäkin päivänä edelleen on lupaava maalivahti. Parasta Läckiä ei ole vielä nähty. Myös huippuluokan maalivahtilupaus Cory Schneider nousi NHL:ään vasta 24-vuotiaana, ja olihan hän silloin vielä ja usean vuoden senkin jälkeen lupaava maalivahti. En siis yritä vertailla noita kahta Predators-maalivahtia noihin Canucksin maalivahteihin, vaan pisti vaan silmään toteamus etteivät he enää 23/24 vuoden iässä voisi olla kohtuullisen lupaavia. Ikään kuin olisivat tuossa iässä menettäneet jo prospecti-statuksensa. Mutta eihän tuo ole ikä eikä mikään maalivahdeille, he ovat vielä nuoria maalivahteja. Molemmat omaavat potentiaalia mennä edelleen eteenpäin urallaan, ja vasta saivat päätökseensä tulokassopimuksensa. Kyllä he tarjoavat Sarokselle todella kovat kilpailijat AHL-paikkoja jaettaessa.

Hellberg on noista kahdesta se lupaavampi maalivahti. Eräänlainen late bloomer kun varattiin vasta 20-vuotiaana, mutta osoituksena hänen lahjakkuudestaan olikin sitten ensimmäinen tuona vuonna varattu maalivahti, toisen kierroksen alkupäässä (juuri vuoroa ennen John Gibsonia). Todella isokokoinen maalivahti ja takana reilut 100 AHL-ottelua hyvin tilastoin, vaikka mitään todellista läpimurtoa ei ole vielä tapahtunut. Tällä kaudella kuitenkin sen verran hyvä, että sai kutsun AHL:n All-Stars otteluun. Mazanec puolestaan ei ole AHL:ssä ollut ihan yhtä hyvä, mutta on taas päässyt NHL:n puolella jo esittämään hyviä otteita (vaikkakin ollut epätasainen, mikä nyt on nuorille maalivahdeille tyypillistä). On kuitenkin osoittanut omaavansa riittävästi potentiaalia nousta vakituiseksi NHL-maalivahdiksi tulevaisuudessa nähdäkseni, vaikkakin ykkösmaalivahdiksi tuskin riittää eväät.

Onhan siinä kuitenkin kaksi kovaa kilpakumppania Sarokselle, jos Hellberg tuosta vielä tekee jatkosopimuksen. Saros tosiaan omaa parhaan pitkän tähtäimen potentiaalin tuosta kolmikosta, mutta ei Hellbergia tai Mazanecia kannata vielä kirjoittaa ulos sillä he ovat edelleen kohtuullisen lupaavia maalivahteja ja ovat jo antaneet usean kauden ajan näyttöjä Pohjois-Amerikassa, ja lisäksi omaavat sen ominaisuuden mitä Sarokselta ei löydy: kokoa. Mielenkiintoista nähdä miten Nashville ratkaisee tämän tilanteen, sillä kyllähän sitä toivoo että Saros saisi heti pelata AHL:n puolella. Vaikka tuo ECHL ei nyt ole mikään hautauspaikka maalivahtilupauksille, niin en silti näe sitä hyvänä paikkana Saroksen kaltaiselle kovemman luokan lupaukselle (tai Penguinsin osalta Tristan Jarrylle, joka niin ikään saattaa joutua sinne maalivahtiosaston runsauden johdosta).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Se nyt on tietty jokaisen määriteltävissä mikä on kohtuullisen lupaava. Hellberg toki noista on se lupaavampi, mutta kiinnostaako häntä enää pelata AHL:ssä? Mazanecin osalta itsellä on vaikeuksia uskoa hänen potentiaaliinsa, mutta toki jos sattuisi käymään niin että Rinne loukkaantuisi niin varmasti siellä pähkittäisiin että kenelle sitä vastuuta annetaan. Hutton nyt ei ole mikään ratkaisu, joten silloin kolmikosta Hellberg / Mazanec / Saros joku saisi paikan loistaa. Tokihan joku Andrew Hammond oli hyvä esimerkki siitä, että ihan puskista ja vaatimattomalta tasolta (AHL:ssä alle 90 %) voi nousta hetkessä ihan huipulle. Ja Hammondilla oli ikää 27-vuotta, kun tuota temppua teki.

Itse tuossa Hellbergiä ja Mazanecia arvioin lähinnä suhteessa muihin lupaaviin maalivahteihin. Jos itse tekisin nuorista maalivahdeista (NHL:n ulkopuolisista, esim alle 20 NHL-peliä) vaikkapa TOP20 tai TOP30 listauksen niin ei kumpikaan maalivahti pääsisi omalle listalle. Ja tuon listan osalta TOP10 moket olisivat huippulupauksia, 11-20 lupaavia ja 21-30 kohtuullisen lupaavia. Saros tuonne listalle pääsisi ja vieläpä ihan sinne kärkipäähänkin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ja selvyyttä tuli maalivahtitilanteeseen Poilen suusta: With Mazanec and Saros in Milwaukee we will look to trade Magnus Hellberg

Lähteenä Nashvillen twitter Nashville Predators Twitterissä: "With Mazanec and Saros in Milwaukee we will look to trade Magnus Hellberg. - Poile"

Rangersiinhan tuo Hellberg sitten kaupattiin, ja toiseen suuntaan vuoden 2017 6.kierroksen varausvuoro. Eli melkeinpä ilmaiseksi antoivat pois muutaman vuoden takaisen 2.kierroksen varauksensa, joka viime kaudella oli AHL:n All-Stars ottelussa. Mutta nyt on Sarokselle raivattu tilaa AHL:ään, hyvä niin.

Nashville Acquires a Sixth-Round Pick from the New York Rangers - Nashville Predators - News
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

imperial

Jäsen
Suosikkijoukkue
Predators, Pelicans
Päivitelläänpäs hiukan mitä Predseille on tapahtunut viime aikoina.

Kuten jo Abdel toukokuun puolella toivoi, jatkot tehtiin tärkeille palasille paria ensi kautta ajatellen - eli Fisherille ja Ribeirolle. Molemmille kahden vuoden lätkä - Fisherille 4,4M/vuosi ja Ribeirolle 3,5M/vuosi. Mielestäni ihan kelpo sopimukset. Fanien keskuudessa Ribeiron sopimus saattaa tuottaa hiukan närää tämän kentän ulkopuolisten asioiden takia. Mike Ribeiro settles sexual assault case - Nashville post

Cody Hodgson sai Nashvillesta 1 vuoden sopimuksen, arvoltaan 1,05 miljoonaa. 25-vuotiaalla ykköskierroksen varauksella on nyt mahdollisuus antaa uusia näyttöjä - samalla tavalla kuin viime kaudella Ribeirolla ja Roylla. Mielenkiintoista on nähdä, saako Cody tuulta purjeisiin.

Austin Watsonille kääräistiin 2 vuoden sopimus, joista jälkimmäinen vuosi on yksisuuntainen. Olen iloinen tästä jatkosta, sillä lupauksia Predsillä tuntuu kasvavan aika niukasti. Voidaanko Watsonin kohdalla puhua vielä lupauksesta vai jo menetetystä toivosta?

RFA-pelaajista Craig Smith, Colin Wilson ja Calle Järnkrok ovat vielä ilman sopimuksia. Eiköhän lähipäivinä aleta kuulla uutisia myös näihin herroihin liittyen. Capin alarajan alla ollaan vielä lähes kolmen miljoonan verran.
 

Abdel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tuohon voisi lisätä vielä muutaman uutisen.

Viktor Stålberg ostettiin ulos tuosta kesällä 2013 solmitusta neljän vuoden sopimuksestaan. Stålberg ehti pelata seuran riveissä runkosarjassa 95 ottelun verran tehden niissä tehot 10+18.

Reinhartin veljeksistä vanhin, Max hankittiin Flamesista vaihdossa ehdolliseen neljännen kierroksen varausvuoroon ensi kesälle.

Gabriel Bourquelle rustattiin vuoden jatko, arvoltaan $866,250. Bourque kilpailee alaketjujen pelipaikoista lukuisten muiden ehdokkaiden kanssa syksyllä.

Barret Jackman tarttui frenzyistä haaviin mielestäni ihan mukavalla sopimuksella joka on mallia 2x2. Jackman pelannee kolmosparissa Ellisin kanssa.

Taylor Beck kaupattiin Leafsiin vaihdossa samanikäiseen Jamie Devaneen. Devanella on sama juttu kuin Reinhartilla, eli farmissa tulee pelaamaan.

Noihin kahteen alimpaan ketjuun on tosiaan hirvittävästi tunkua, viime kesän ykköskierroksen varaus Kevin Fiala sekä niin ikään viime kesänä neloskierroksella varattu Viktor Arvidsson olivat kuulemma todella vakuuttavia tuolla Predatorsin Development campilla. Heidän lisäkseen kun on vielä Salomäki, Moses, Watson, Järnkrok(kunhan saa sopimuksen) ja Bourque niin ainakin kilpailua riittää.

Odotellaan tosiaan vielä Smithin, Wilsonin ja Järnkrokin sopimuksia. Kahden ylimmän ketjun pysyessä ainakin kauden alussa samanlaisena kuin viime kaudella, näkisin aleketjujen menevän jotenkin näin:

Fiala-Hodgson-Moses
Nystrom-Gaustad-Järnkrok

Nystromin paikka pelaavassa kokoonpanossa lienee selviö tuon hänen ison sopimuksensa turvin.
 

Larhii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jäähonka
RFA-pelaajista Craig Smith, Colin Wilson ja Calle Järnkrok ovat vielä ilman sopimuksia. Eiköhän lähipäivinä aleta kuulla uutisia myös näihin herroihin liittyen. Capin alarajan alla ollaan vielä lähes kolmen miljoonan verran.
Nyt hieman vähemmän. Calle Järnkrok tehnyt vuoden sopimuksen pudottamalla palkkaa vajaalla parilla sadalla tonnilla. Ensi kaudella yksisuuntainen 735 000. Predators sign Jarnkrok to one-year deal - Article - TSN
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Craig Smithillä on maanantaina edessään välimieskäsittely, mikäli osapuolet eivät pääse sopuun sitä ennen. Välimiehelle on annettu kirjelmät jo, ja Elliotte Friedmanin mukaan Smithin leiri pyytää $4.75 miljoonaa, kun taas Preds tarjoaa $3 miljoonaa. Summat perustunevat yhden vuoden mittaiseen sopimukseen, vaikka joukkueella olisi oikeus pyytää kahden vuoden mittaista välimiehen päätöstä. Se veisi Smithin kuitenkin suoraan UFA-statukselle, joten Nashville varmastikin pyytää yhden vuoden sopimusta. Varmaan sovinto tulee vielä ennen maanantain käsittelyä, tai sitten käsittelyn jälkeen mutta ennen välimiehen päätöstä. Riita laitettaneen puoliksi ja neljän millin tietämille menevä sopimus varmaan tuloillaan. Ehkä sitäkin suurempi, jos neuvottelevat vielä muutamaa vuotta pitemmän sopimuksen tässä seuraavan parin päivän aikana.
 

Abdel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Craig Smith saatiin kiinnitettyä mielestäni erinomaisella sopimuksella niin arvoltaan kuin pituudeltaan. Sopimus on siis viisivuotinen ja arvoltaan $21,25M, joten Cap Hit lukemaksi muodostuu $4,25M.

Vielä se Wilson, niin joukkue on kasassa.
 

jusu-11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kesän merkittävimmät liikkeet taitavat olla tehdyt ja joukkue kasassa, joten nyt on hyvä aika palailla jatkoajan ääreen.

Huomiot kesältä:

Draft:
Varaukset kohdistuivat joukkueen tarpeisiin ja rinkiin tuotiin jopa neljä sentteriä, joista Trenin kuulopuheiden perusteella esitti vahvoja otteita junnuleirillä. Muutoinkin pienellä perehtymisellä varaukset vaikuttivat onnistuneilta, vaikka itseäni jäikin ihmetyttämään, ettei yhtäkään leftin puolustajaa Preds poiminut.

UFA:
Sisään tuotiin Hodgson, Moses (lasken mukaan, vaikka olikin tiedossa jo paljon aiemmin) ja Jackman. Hodgsonin sopimus muistuttaa paljolti Ribeiron ja Royn sopimuksia vuoden takaa. Saa mahdollisuuden hakea uutta nostetta uralleen ja onnistuessaan tärkeä palanen Nashvillen menestyshaaveiden kannalta. Parhaassa tapauksessa Hodgson lunastaisi itselleen paikan 2.ketjun keskeltä, jolloin keskikaistan leveys olisi huomattavasti parempi, kuin viime vuosina (Fisher tässä tapauksessa 3.ketjun keskellä).

Moses on katsomaton kortti, mutta olen iloinen että saa vihdoin mahdollisuutensa ja todella toivon, että sen myös käyttää. Moses tuo joukkueeseen nopeutta ja maalintekovoimaa kahden kärkiketjun taakse ja paikkaa näin merkittävää vajetta, joka Nashvillellä viimekaudella joukkueessaan oli. Toki Mosesin paikka kokoonpanossa ei ole kiveenhakattu, mutta alustavasti nostaisin KHL:n maaliennätyksen tehtailleen kaverin AHL-pelaajien, kuten Watsonin edelle.

Jackman tuo puolustukseen kokemusta, fyysisyyttä ja alivoimaosaamista. Korvaa Volchenkovin roolin ja ottaa paikkansa todennäköisesti Ellisin tai Jonesin viereltä "kolmosparista". Erikoinen liike pelaajalle, joka on koko uransa edustanut yhtä seuraa, mutta uskon että hakee itselleen uutta kipinää ja uskoo saavansa itsestään parhaan irti, kun joutuu lunastamaan arvostuksensa ja peliaikansa uudessa seurassa.

Jatkosopimukset:
Merkittävimmät jatkosopimukset olivat Fisherin, Ribeiron, Wilsonin ja Smithin paperit, sekä Järnkrokille annettu mahdollisuus todistaa arvonsa uudelleen.

RIbeiro ja Fisher allekirjoittivat molemmat kahden vuoden jatkot (3,5 ja 4,4milj caphitit) ja jatkavat näin Nashvillen kärkiketjujen keskellä. Molemmat pelaajat ovat jo iäkkäitä, eikä tämäkään kesä tuonut pitkäaikaista ratkaisua keskikaistan ongelmiin, mutta itse sopimuksissa ja pelaajien jatkossa ei ole mitään valittamista. Fisher ja Ribeiro ovat osoittaneet arvonsa ja mikäli Preds haluaa tosissaan lähteä parantamaan viime kauden suoritustaan, on molempien onnistuttava.

Smith puolestaan allekirjoitti viiden vuoden (4,25cap) jatkopahvin ja sitoutui näin kantrikaupunkiin pitkälle tulevaisuuteen. Omasta mielestäni sopimuksen arvo on täysin kohdallaan ja pidän Smithin jatkoa arvokkaana, sillä uskon että Nashvillessä on kasassa hyvä ja nuori runko, jota Smith ehdottomasti edustaa.

Wilson jatkaa neljän vuoden ja hieman alle 4miljoonan capillä Nashvillessä ja edustaa Smithin kanssa samaa osastoa nuoren rungon osalta. Wilson nosti tasoaan 14-15kaudella ja Lavioletten systeemissä tuntui saavan itsestään enemmän irti, kuin Troztin pelikirjan alaisena. Wilsonilla on kokoa ja taitoa olla se ratkaisija, jota hänestä odotettiin varauksensa aikoihin (1.kierros 2008), mutta ei ole vielä saanut itsestään 100% revittyä irti....ehkä nyt?

Oma ihannekokoonpano:

Forsberg-Ribeiro-Neal
Fiala-Fisher-Smith
Wilson-Hodgson-Moses
Bourque-Gaustad-Järnkrok

Josi-Weber
Ekholm-Ellis
Jackman-Jones

Rinne
Hutton

Veikkaus kokoonpanosta 1.pelipäivänä

Forsberg-Ribeiro-Smith
Wilson-Fisher-Neal
Fiala/Moses/Watson-Hodgson-Järnkrok
Nystrom-Gaustad-Watson/Bourque

Josi-Weber
Ekholm-Ellis
Jackman-Jones
 

jusu-11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Ensimmäinen peli takana ja kausi avattu 2-1 voitolla jokseenkin vaisusta Canesista. Itse pelin Nashville aloitti kovalla sykkeellä ja pisti Carolinan melkoiseen mankeliin ensimmäisen erän aikana.Kovasta painostuksesta palkinto tulikin ensimmäisen kerran jo ajassa 2.23, kun Smith ohjasi Ellisin nerokkaan syötön tyylikkäästi sisään (Smith- Ellis, Jones). Illan toisesta vastasi varsin mielenkiintoisella tyylillä maalitilinsä NHL:n puolella avannut Arvidsson. Jones laukoi viivasta ja veto kimpoili Järnkrokin ja Arvidssonin kautta sisään kellon näyttäessä 17.03 (Arvidsson- Järnkrok, Jones). Canesin ainokainen syntyi aivan kolmannen erän lopussa, kun E.Staalin lähettämä kiekko pomppasi epäonnekkaasti Weberin luistimesta hölmistyneen Rinteen selän taakse.

Perään vielä arvioita ketjuittain

Hyökkäys

1. Forsberg-Ribeiro-Neal
- Hyvää painetta ja paljon tilanteita. Jos peli jatkuu samaan tahtiin tulos on taattu.

2. Wilson-Fisher-Smith
- Fisher pelasi hyvin ja jakeli pari näyttävääkin taklausta. Wilsonin nopeus miellytti myös silmää.

3. Arvidsson-Hodgson-Järnkrok
- Hieman kevyitä omassa päässä, mutta jos kemiat löytävät toisensa on varmasti parannus viimekautiseen (ja onhan farmissa vielä Fiala ja Moses....)

4. Nystrom-Gaustad-Bourque
- Teki tehtävänsä ja hoiti tonttinsa miehekkäästi. Gabby Bourque on kyllä nopea kaveri luistimilla ja karvasi muutamaan otteeseen oikein mallikkaasti.

Puolustus

1.
Josi-Weber
- Kapteeni palannut loukkantumisesta hyvin. Eivät joutuneet suureen rasitukseen ja pelasivat hyvin maltilliset minuutit.

2. Ekholm-Ellis
- Perusvarmaa peliä. Ellisin syöttö avausmaaliin tyylikäs.

3. Jackman-Jones
- Jackman vakuutti omassa päässä ja Jones pelasi huippuottelun josta palkintona 0+2 ja kolmostähti.

Maalivahti

Rinne
- Rinne oli Rinne, ei lisättävää.

Tästä on hyvä jatkaa. Lets go Preds!
 

jusu-11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
2 peliä takana ja plakkarissa 2 voittoa täysin oikeutetusti. Voiton takeena oli vähemmän yllättäen erinomainen maalivahti- ja puolustuspeli. Samalla peli oli Rinteelle merkkipaalu, sillä Peksistä tuli viimeyönä eniten otteluita Nashvillen maalilla torjunut veskari. Tätä saavutusta Pekka juhli tyylikkäästi nollapelillä.

Itse maalit syntyivät ajassa 38:52 (Smith- Wilson) ja 53:02 (Forsberg- Ribeiro). Peli oli hyökkäyksen osalta hieman takkuisempi ja ketjukoostumukset elivätkin ottelun sisällä varsin voimakkaasti. Forsbergin kauden avausmaali lämmitti syvästi mieltä ja vaikuttaa jatkavan siitä mihin viimekaudella jäi.

Hyökkäys

1. Forsberg-Ribeiro-Järnkrok
- Forsberg tosiaan tehtaili kauden ensimmäisensä, mutta muutoin ketju ei säväyttänyt ja Neal korvasikin Järnkrokin viimeisessä erässä.

2. Wilson-Fisher-Smith
- Ketjun peli toimii. Wilson löytänyt lisää vauhtia ja alati vaarallinen päästessään haastamaan jalalla. Fisher raataa ja jakelee aktiivisesti taklauksia. Smith 2 maalia 2 peliin ja muutoinkin peli vaikuttaa hyvältä.

3. Arvidsson-Hodgson-Neal
- Vaisumpi esitys, kuin ensimmäisessä ottelussa. Arvidsson penkitettiin ottelun lopussa, silä on hieman pulassa omassa päässä rajallien fysiikkansa johdosta. Hodgsonin pelistä nostettava positiivisena elementtinä esiin kova aloitusprosentti 78%.

4. Nystrom-Gaustad-Bourque
- Hoitivat jälleen roolinsa. Bourquen pelistä tykkään erityisesti, sillä jalat liikkuvat kyllä todella vikkelästi. Antaisin kuitenkin Watsonille näytönpaikan Nystromin paikalla, mutta voittavaa kokooonpanoa tuskin lähdetään turhaan kierrättämään.

Puolustus

1. Josi-Weber
- Hieman vaisumpi peli 1.parilta. Ei kuitenkaan yhtään omiin eikä varsinaisia vaaranpaikkoja, joten ei voi moittiakkaan.

2. Ekholm-Ellis
- Hyvää peruspeliä. Todella mukava ollut seurata molempien yksilökehitystä, sekä kehitystä parina. Näistä kavereista on iloa vielä vuosiksi!

3. Jackman-Jones
- Jackman antaa varmuutta puolustukseen ja on pelannut varsin hyvin ensimmäisissä peleissä. Jones tällä hetkellä puolustuksen paras! Onko läpimurtokausi käsillä?

Maalivahti

Rinne
- Ilman Carolina pelin lopun ikävää pomppua olisi nollapelejä 2/2. Itse varmuus tällä hetkellä.

Yritän kirjoittaa pientä analyysiä aina, kun pelejä kykenen katsomaan, mutta olisi mukavaa jos muitakin aktiivisempia Preds-faneja palstalle ilmaantuisi. Toivottavasti näistä joku saa jotain irtikin!

82-0-0 unelma elää, Lets go Preds!
 

jusu-11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Vasta toista kertaa seuran historiassa kausi on alkanut saldolla 3-0-0! Myönnettäköön, että vastustajat (Canes, Oilers, Devils) eivät varsinaisesti kuulu liigan ehdottomaan kärkipäähän, mutta itse koen, että yksi hyvän joukkueen merkeistä on kerätä tasaisesti täydet pisteet ns. huonompia joukkueita vastaan. Yhtään helppoa ottelua nyky NHL:ssä ei kuitenkaan enää ole.

Kauden ensimmäisessä vierasottelussa siis kaatui Devils luvuin 1-3. Illan ensimmäisestä vastasi ylivoimalla Josi (Josi-Weber, Forsberg), joka päätti Preds-ylivoiman painostuksen one-timerilla vastustamattomasti ohi Kinkaidin. Muut kaksi maalia syntyivät tyhjiin viimeisten minuuttien aikana Devilsin hakiessa tasoitusta miesylivoimalla. Maalit kirjattiin Josille (Josi-Gaustad-Rinne) ja Nystromille (ei syöttäjää). Rinteen kauden toinen nollapeli antoi yhä odottaa itseään, sillä huippuottelun pelannut suomalainen joutui antautumaan pelikellon näyttäessä 58:20.

Hyökkäys

1. Forsberg-Ribeiro-Neal
- Ketjun peli ei toiminut edellisten pelien tavoin ja osin tästä syystä Laviolette pyrki herättelemään pelaajia siirtämällä Fisherin ketjun keskelle ottelun loppupuoliskolla.

2. Wilson-Fisher-Smith
- Mielestäni paras Preds-ketju avausotteluissa. Tasavahvaa pelaamista molempiin suuntiin ja kentällisen nopeus tuntuu olevan vastujajille myrkkyä.

3. Bourque-Hodgson-Järnkrok
- Bourque hoiti tonttinsa taas mallikkaasti. Itse kokeilisin Mosesia/Arvidssonia Järnkrokin tilalla, jos ketjun hyökkäyspeli lähtisi nousuun.

4. Nystrom-Gaustad-Watson
- Perusvarmaa peliä. Ei ihmeitä, mutta niitä tältä ketjulta tuskin odotetaankaan.

Puolustus

1. Josi-Weber
- Josille 2 maalin iltapuhde ja kapteenikin hoiti roolinsa varsin mallikkaasti.

2. Ekholm-Ellis
- Ehkä hieman vaisumpi ottelu parilta, mutta kun joukkue ei ole päästänyt vielä yhtään maalia ilman että vastustaja pelaa ilman maalivahtia, ei ketään puolustuksen pelaajaa voi varsinaisesti moittiakkaan.

3. Jackman-Jones
- Molemmat jatkoivat vahvoja otteitaan. Jackman on todella yllättänyt positiivisesti! Seuranvaihdos tuonut ehkä uutta kipinää.

Maalivahti

Rinne
- Harmittavan lähelle jäi taas nollapeli...noh se voisikin korjaantua heti seuraavassa ottelussa!

Nashville testataan ensimmäistä kertaa todellisesti seuraavassa ottelussa, kun vastaan asettuu Islanders. Ottelu saattaa olla ensimmäinen, joka itseltäni tällä kaudella jää väliin, joten katson millaista raporttia voisin saada aikaiseksi.

Lets go Preds!
 

jusu-11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kuten arvata saattoi Islanders oli vastustajana huomattavasti tasokkaampi, kuin mihin kolmessa edellisessä kamppailussa oli totuttu. Peli pysyi silti melko hyvin Nashvillen kontrollissa ja vedot kantrikaupungin nimiin 28-47 harmittavasta 4-3 tappiosta huolimatta. Positiivisiksi elementeiksi pelistä voi nostaa parantuneen karvauspelin, sekä aggressiivisemman hyökkäyksen.

Nashvillen maaleista vastasivat Watson 2:14 (ei syöttäjää), Forsberg 24:22 (Forsberg-Neal) ja Neal 54:36 (Neal-Forsberg, Josi). Useampaankin kaappiin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta kiekko ei pomppinut Preds-pelureiden kannalta suosiollisesti. Ottelu kaatui lopulta Tavaresin upeisiin yksilösuorituksiin, sekä Ribeiron erittäin tyhmään jäähyyn ottelun lopussa, jonka päättymisen jälkeen Islanders löi pelin lähes tavoittamattomaan 4-2 tilanteeseen.

Hyökkäys

1. Forsberg-Fisher-Neal
- Mielestäni Nashvillen paras ketju viime yöltä. Neal pelasi alkukauden parhaan ottelunsa ja Filip on pääsemässä taas vauhtiin.

2. Wilson-Ribeiro-Smith
- Vastaavasti vaisuin peli 2. ketjulta neljään ensimmäiseen. Ribeiron täytyy löytää tasonsa. Nopeasti.

3. Bourque-Hodgson-Järnkrok
- Ketju loi Watsonin viimeistelän avausmaalin, mutta syöttöjä ei kirjattu, sillä Zidlicky siirsi kiekon lopulta omaan maaliin. Järnkrokin otteet huomattavasti parempia, kuin edellisissä otteluissa. SIlti jotain puuttuu.

4. Nystrom-Gaustad-Watson
- Watson ansainnut paikkansa. Tuo kokoa ja maalineduspelaamista. Nystrom taas liian hidas. Järnkrok 4. ketjun laitaan ja Nystrom hetkeksi syömään poppareita.

Puolustus

1. Josi-Weber
- Nashvillen paras pari tänään. Josi on kyllä huikea pelimies.

2. Ekholm-Ellis
- Taas hieman pimennossa, mutta johtuu ainoastaan puolustuksen laadusta. Saisivat paljon suurempaa huomiota missä tahansa muussa organisaatiossa.

3. Jackman-Jones
- Jonesin ratkaisu maksoi Okposon tekemän 2-2 tasoituksen. Muuten hyvä peli molemmilta.

Maalivahti

Rinne
- Ei alkukauden paras esitys, mutta kempeleläistä turha syytellä tappiosta.

Tappiosta huolimatta peli oli parempaa kokonaisuutena. Samaa totesi Laviolette. Kaikkia ei voi voittaa ja tästä jatketaan la-su välisenä yönä Ottawassa. Lets go Preds!
 

jusu-11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Myöhäiseksi meni tämän raportin kirjoittelu, mutta tehdään nyt kuitenkin. Kauden viidennessä pelissä kaatui rangaistuslaukausten jälkeen Ottawa lukemin 3-4 (Nashvillen saldo nyt 4-1-0). Peli itsessään oli heikompaa, kuin Islandersia vastaan, mutta onneksi tällä kertaa pisteet tarttuivat mukaan.

Maaleista vastasivat tällä kertaa Neal 9:49 (Neal-Josi), Smith 37:57 (Smith-Ribeiro, Ekholm), sekä illan toisella Neal 51:36 (Neal-Josi, Weber). Lisäksi rankkareista osuivat Forsberg ja illan ykkösmies Neal ratkaisten näin voiton Predatorsin hyväksi. Peli oli myös Carter Huttonin ensimmäinen tolppien välissä tämän kauden osalta. Hutton suoriutui tehtävästään kiitettävästi torjuen 38 laukausta.

Hyökkäys

1. Forsberg-Fisher-Neal
- Neal päässyt vireeseen. Viimeiseen kahteen peliin miehellä tehot 3+1.

2. Wilson-Ribeiro-Smith
- Smithille myös jo kauden kolmas viiteen peliin. Ribeirolta hyvä syöttö Smithin maaliin, mutta edelleen aloittaminen hirveällä tasolla (21%).

3. Bourque-Hodgson-Järnkrok
- Parempaan päin. Tehot odottavat vielä itseään.

4. Nystrom-Gaustad-Watson
- Gaustad on kultaa aloituksissa. 65% ympyrästä tällä kertaa ja helpottaa erikoistilanteissa merkittävästi.

Puolustus

1. Josi-Weber
- Josilta 2 identtistä syöttöä Nealin maaleihin. Nähtiin parina myös jatkoajalla Nashvillen mennessä välillä kahdella pakilla.

2. Ekholm-Ellis
- Perusvarma peli. Ellis loukkaantui ottelun loppupuolella viivakudin kimmottua polveen.

3. Jackman-Jones
- Jackman tiputti hanskat, mutta peliaika jäi vaan 12 minuuttiin. Jonesilta perusvarmaa suorittamista.

Maalivahti

Hutton
- Toinen maali helposti omiin. Muutoin hyvää peliä ja 2 pistettä aina Rinteen levätessä on plussaa.

Ensi viikolla tiukat kotipelit Tampaa, Anahemia ja Penguinsia vastaan. Rinne lepovuoronsa jälkeen oletettavasti aloittaa kaikki, sillä pelien välissä on vlipäiviä. Ellisin loukkaantuminen arvioidaan joukkuuen palattua Nashvilleen.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Mites muuten Salomäki on pelaillu noissa otteluissa tehopisteitähän ei oo tullu mutta muuten?
 

Itäpuu

Jäsen
Salomäki pelaa ihan ok-tasoista energialaituri-tyyppistä peliä. Kovaa luistelua, maalille ajoa ja taklaus aina kun on paikka. Kiekollisena ei mitään mainittavaa ainakaan vielä, mutta ei kyllä tyhmiä virheitäkään. Uskoisin, että paikka on NHL:n puolella pitempään, jos ei jopa loppukauden.
Piti vielä käydä tarkistamassa tilastot, ja ei ole yhtään plussaa eikä yhtään miinusta toistaiseksi.
 

oxymoron

Jäsen
Komppaan Itäpuuta, joka ilmeisesti luki etänä ajatukseni ja printtasi ne tuohon muotoon.
Loppukauden pelipaikan suhteen on huomioitava Watsonin ja Sissonsin onnistumiset.

Loukkaantumisten takia sivussa olevilla Nystromilla ja Gaustadilla taitaa veteraaneina olla jonkin sortin vakiopaikka tuolla nelosessa, joten vaikka pelillisesti Watson ja Sissons ansaitsisivatkin jatkaa, niin taistelevat he luultavasti jäljellä olevista paikoista yhdessä Salomäen kanssa kun nuo herrat Nystrom, Gaustad palaavat saikulta kokoonpanoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös