Nashville Predators 2014–2015

  • 39 545
  • 81

Apheu

Jäsen
Viimeöisen pelin katselleena pakko tulla itsekin kehumaan Forsbergiä. Oli mielestäni koko pelin paras pelaaja ja jatkuvasti vaarallinen. Hakee loistavasti kiekottomana vapaata tilaa ja ennakoi tilanteita hyvin. Luovuutta löytyy syöttöpeliin ja harhautuksiin, mutta miehellä vaikuttaa olevan myös loistavan tarkka laukaus. Lisäksi erityisesti huomioin, että Forsbergilla on loistava kyky luoda vaarallisia tilanteita oikeasti joka puolelta ja hyökkäysalueella päämääränä on selvästi se maalintekeminen - ei mikään syöttely kulmissa tai pyöriminen pelin ulkopuolella. Todella aktiivista peliä kaikilla osa-alueilla.

Ihmettelin jo varausvuotena, miten Filip tippui draftissa jopa sijalle 11, kun oli kuitenkin povattu top-5 -pickiksi ja koko draftin kolmanneksi parhaaksi hyökkääjäksi. Mutta Nashvillelle tästä äijästä on vielä kovasti iloa, todella kypsää pelaamista jo nyt. Jonon jatkona pakko myös mainita, että Capseissa varmaan mietitään nyt, että mikähän ihme siellä oikein naksahti pari vuotta sitten. Tämän luokan hyökkääjäprospecti päästettiin pois Martin Eratiin, joka ei ollut edes pelannut hyvin koko kautena (2012-2013). Ei tule äkkiseltään ihan lähivuosilta mieleen treidiä, jossa voisi näin selkeästi julistaa voittajan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onkos tuo Calle Järnkrokin viime kauden lopun hotstreak jotenkin selitettävissä Forsbergin ansioilla? Pelasivatko silloin samassa ketjussa tai jotain? Nyt on ollut Callella iljaisempaa, kun Fobba painaa ykkösketjussa? 12 peliä ja kiikaritehot Järnkrokilla tähän mennessä.
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Onkos tuo Calle Järnkrokin viime kauden lopun hotstreak jotenkin selitettävissä Forsbergin ansioilla? Pelasivatko silloin samassa ketjussa tai jotain? Nyt on ollut Callella iljaisempaa, kun Fobba painaa ykkösketjussa? 12 peliä ja kiikaritehot Järnkrokilla tähän mennessä.

Järnkrokin hotstreak viime kauden lopulla on selitettävissä täysin tuurilla. Kaikki syötöt olivat täysin onnenkantamoisia tai vastaavia. Heitti kiekon ränniin ja siitä syntyi maalipaikka jne. Maaleja en muista, mutta tuskin olivat mitään kovin erikoisia.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
A) Rinteen pelimäärän kanssa pitäisi himmailla
B) Alivoimapeli kuosiin
C) Aloitukset ovat merkittävä ongelma, mutta Fisherin paluu auttanee
D) Deadlinellä joku Malhotran tyylinen aloittaja/alivoimaspesialisti, hyökkäykseen lisää leveyttä?
F) Paraati
 

oxymoron

Jäsen
B) Ite nostaisin ylivoiman suuremmaksi ongelmaksi. Liigan toiseksi huonoin YV% ja onhan se ollut aika karseeta katottavaa. Jonkin verran ongelmia kiekon alueelle tuonnissa ja kun se pakkopeli saadaan käyntiin, niin sitä kiekkoa liikutellaan ihan kivasti reunoilla, mutta ne pari hassua vetoa jotka Ehkä saadan aikaan jää joko siihen pelaajasumaan tai menee ohi.
C/D) Alottajien taso joukkueessa on suhteellisen heikko. Gaustad tosin on jo se spesialisti. En näe syytä hankkia toista.
Ennemmin liputtaisin top6 hyökkääjälle, joka voisi ottaa Hornqvistin paikan maalinedustalla. Erityisesti ylivoima kaipaisi röyhkeyttä maalin edessä. Toivottavasti pistäisivät nyt parempien miesten puutteessa gaustadin sinne isona miehenä taistelemaan. Voisi ottaa niitä aloituksia samalla, että ylivoiman hyökkäyspään aloitukset eivät menisi surkeiden aloittajien kautta harakoille.

Samaan sumaan vielä Forsberg-hehkutus. Komppaan täysin Apheuta. On myös tunnollinen puolustussuuntaan ja saakin usein käännettyä pelin takaisin hyökkäyssuuntaan tai ainakin hidastettua vastustajaa huomattavasti.

Kehuja ansaitsee myös Calle Jarnkrok. Hyvää suoraviivaista peliä eikä kainostele kulmiin menoa. Tekee vielä jonkin verran virheitä hyökkäyssuunnassa, mutta on ansainnut paikkansa alivoimassa. Tulee vielä kehittyessään olemaan runkopelaajia ja saamaan vastuuta alivoimissa ja aloituksissa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
B) Ite nostaisin ylivoiman suuremmaksi ongelmaksi.

Ennemmin liputtaisin top6 hyökkääjälle, joka voisi ottaa Hornqvistin paikan maalinedustalla. Erityisesti ylivoima kaipaisi röyhkeyttä maalin edessä. Toivottavasti pistäisivät nyt parempien miesten puutteessa gaustadin sinne isona miehenä taistelemaan. Voisi ottaa niitä aloituksia samalla, että ylivoiman hyökkäyspään aloitukset eivät menisi surkeiden aloittajien kautta harakoille..

Kyllä teillä se ratkaisu tuohon ongelmaan on palannut saikulta jo 6 ottelua sitten. Mike Fisher on juurikin se aloittaja ja pätevä maskimies, mutta oikeilla käsillä varustettuna, toisin kuin joku Gaustad. Kysymys kuuluukin lähinnä, että kuka kolmikosta Ribeiro,Neal,Forsberg tiputetaan Fisherin tieltä kakkosylivoimaan. Tai sitten kokeilee yv:tä yhdellä pakilla.
 

oxymoron

Jäsen
Kyllä teillä se ratkaisu tuohon ongelmaan on palannut saikulta jo 6 ottelua sitten. Mike Fisher on juurikin se aloittaja ja pätevä maskimies, mutta oikeilla käsillä varustettuna, toisin kuin joku Gaustad. Kysymys kuuluukin lähinnä, että kuka kolmikosta Ribeiro,Neal,Forsberg tiputetaan Fisherin tieltä kakkosylivoimaan. Tai sitten kokeilee yv:tä yhdellä pakilla.
Fisher on mielestäni ollut palattuaan vain se pätevä aloittaja. Ei hän huonosti ole pelannut, mutta vielä pitäisi saada se viimeinen vaihde silmään. Toisaalta jo siitä, että suurempi osa kiekoista saataisiin hyökkäyspäässä omaan eikä vastustajan lapaan, olisi suuri etu. Maalinedustalla kaivattaisiin silti vielä enemmän röyhkeyttä ja ripaus ilkeyttä. Gaustad ei tietenkään ole pysyvä vaihtoehto, mutta henkilökohtaisesti haluaisin nähdä hänet tässä tuskaisessa tilanteessa vaikka sitten kakkosylivoimassa.

Mitä tulee tuohon ylivoimakoostumukseen, niin tahtoisin edelleen nähdä Weberin ja Josin viivassa, joten kahden pakin systeemiä liputan itse, ainakin ykkösessä. Weberin veto kun pyritään pelaamaan ensisijaisesti pois, niin Josin pitäisi laukoa vielä hanakammin itse. Josin laukaukset kuitenkin löytävät tiensä maalille asti aika hyvällä prosentilla ruuhkankin läpi.

Forsberg - Fisher - Neal
Weber - Josi

Muistaakseni tälläisellä hyökkäyskolmikolla ovat jonkin verran pelanneet ja tahtoisin nähdä sitä lisää. Ovat vaan mielestäni liian passiivisia. Tästä porukasta löytyy niin paljon tulivoimaa, että voisi aivan hyvin kierrättää paikkoja ja hakea liikkeen kautta tilaa laukauksille. Siinä sitten kaivataan niitä Fisherin käsiä enemmän kun Gaustadin röyhkeyttä ja voimaa.

Vaikka Ribeirolla se kiekko ihan mukavasti on pysynyt hallussa ja syötöt ovat napsuneet mukavasti omille, niin jos aloituksista häviää yli puolet niin valuu aivan liikaa YV aikaa hukkaan. Forsbergin kyky luoda tilaa ja tilanteita paineenkin alla pitävät hänet ykkösessä.

Kakkosessa voisi sitten tässä meikäläisen skenaariossa kokeilla sitä Gaustadia siellä maalinedustalla. Jones, Ribeiro ja Smith kiekollisina pelaajina ja Ellis hyvän laukauksensa kanssa toisena viivamiehenä. Yksinkertaista peliä, jossa kiekkoa pyritään toimittamaan maalille joka suunnasta ja survomaan sisään. Gaustadin ollessa turhake, Cullen tai Jarnkrok tilalle. Cullenilla vähän aloituksia, mutta ottanut niistä yli puolet. Jarnkrok vaihtoehto, mikäli jatkaa kehittymistään aloituksissa.
 

Jatzerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Minnesota Wild, Chicago Blackhawks
Mikäs Nealia on vaivannut, kun ruuti tuntuu olevan märkää? Oliko asiat Pinguilla paremmin?
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mikäs Nealia on vaivannut, kun ruuti tuntuu olevan märkää? Oliko asiat Pinguilla paremmin?

Nealia vaivaa se sama epätasaisuus mikä hänellä oli myös Penguins-aikanaan. Neal tuskin tulee Nashvillessä yltämään enää mihinkään ppg-tahtiin, koska on nyt osa aika monta sylinteriä pienempää hyökkäyskoneistoa kuin Penguinsissa. Esimerkiksi kaverin ylivoimatehot loistavat poissaolollaan, kun vielä viime kaudella oli tehdyissä YV-maaleissa top10:ssa vaikka ei pelannut kuin 59 ottelua.
Eiköhän Neal ole kuitenkin matkalla sellaiseen reilun 30 maalin sesonkiin, varsinkin jos Predators saa ylivoimapelinsä kuosiin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Osaisitteko sanoa mikä mahtaa olla organisaatiolla suunnitelma Saroksen varalle? Kerhon kanssa on sopimus vuoteen 2016 asti. Rinnehän tuolla heiluu vielä kauankin, mutta mikä noin muuten on maalivahtien tilanne? Halutaanko peluuttaa isossa roolissa ja hyvässä valmennuksessa vielä vuosi Suomessa vai joko halutaan herra AHL:n? Viime kausi ja nykyinen on Sarokselle olleet aika kiireiset ja nythän herra on taas U20 kisoissa oletettavasti isossa roolissa sielläkin, lisäksi on armeijassa ilmeisesti vielä tällä hetkellä. Olisiko vielä aikaa antaa yksi iso ja ehjä kausi Kerhossa?
 

jusu-11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Maalivahtitilanne on tällä hetkellä Rinteen pitkän sopimuksen myötä hyvä, enkä ainakaan itse näe tarvetta kiitehtiä Saroksen tuomista taalajäille. NHL:n puolella Rinne-Hutton kaksikko toimii ja näin nuoremmat Hellberg ja Mazanec saavat minuutteja AHL:ssä luukkuvahdin roolin sijaan. Parasta Saroksen kehityksen kannalta olisi varmasti olla vielä vuosi Kerhossa, pelata mahdollisimman paljon ja hoitaa armeijat yms. pois alta. Ikinä varmaksi ei mitään voi mennä sanomaan, mutta todella toivon, että Juuselle annetaan aikaa ja paras ympäristö huikean potentiaalin saavuttamiseen!
 

Anttiii

Jäsen
Kohta on ensimmäinen kokonainen Nashvillen peli katsottuna ja pitää kyllä ihailla peliä ainakin tämän iltaisen osalta. Los Angelesia vastaan noin monta tehtyä maalia. Joka kenttä sai tehoja ja tilanteita aikaan. Olli Jokinenkin alkaa heräilemaan... Jo hurjassa kahden ottelun pisteputkessa ;) Pekka Rinteeltä tänään ihan peruspeliä. Ensimmäinen maali upposi mielestäni liian helposti. Mielenkiinnolla seuraan mihin asti Nashvillen rahkeet riittävät tällä kaudella
 
Viimeksi muokattu:

Valetsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, ym. suomalaiset NHL:ssä
Terve. Salomäen NHL-debyytti toteutuu näillä näkymin ensi yönä Dallas Starsia vastaan! Olli Jokisen, ja Calle Jarnkrokin sentteröimässä 3. ketjussa todennäköisesti. Heh, oli muuten ensimmäinen tälle palstalle kirjoittamani postaus. On tullut jo aikoja tätä palstaa seurattua, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä tunnuksia.
 

Goose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Helsingin Jokerit
Ei se huonosti mennyt Salomäeltä. Rinne jatkaa myös älytöntä kauttaan. 27 voittoa kertynyt jo sarakkeeseen. Tällä tahdilla kauden päätyttyä 55 voittoa plakkarissa. Hävytöntä.
 

retro

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Ei se huonosti mennyt Salomäeltä. Rinne jatkaa myös älytöntä kauttaan. 27 voittoa kertynyt jo sarakkeeseen. Tällä tahdilla kauden päätyttyä 55 voittoa plakkarissa. Hävytöntä.

Tilastoista kun siivoaa viela alle 20 pelia pelanneet veskarit, niin Rinteella paras torjuntaprosentti ja paastettyjen maalien keskiarvo. Nollapeleissa "vasta" jaetulla 3. sijalla. Kovaa kautta pelaa ja toivottavasti pysyy terveena ja Nashville vireessa.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Predsien pelejä tullut useampi katsottua kun lähes aina ovat todella viihdyttäviä, tuolla Jatkoajan välikatsauksessa haukuttiin Jokista vaisuksi. Mielestäni kuitenkin raatanut aika urhollisesti päästä päätyyn ja esim. tuossa eilisessä pelissä loi useita tilanteita ja ei kaukana ollut maalikaan niistä muutamista paikoista. Ainakin yritystä oli. Mitäs enemmän pelejä seuranneet ovat mieltä, tyytyväisiä Jokisen panokseen? Palkkansa puolesta voisi toki tehdä niitä maalejakin vähän enemmän.
 

Grinder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canes, TPS, Wizards
Kevin Fiala siirtyy loppukaudeksi pelaamaan Milwaukee Admiralsin riveihin. GM Poilen mukaan seura katsoi, että Fialan kehitykselle katsottiin parhaaksi tulla totuttelemaan pienessä kaukalossa pelaamiseen. Fiala pelasi alkukauden lainalla HV71:ssä.

http://predators.nhl.com/club/news.htm?id=748877
(linkki vie Predsin kotosivuille, josta uutinen löytyy)
 

Joonasoks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Nashville Predators
Rinteen loukkaannuttua torjuntavastuu siirtyy pitkälti Carter Huttonille. Pystyykö mielestänne Hutton sellaisiin tekoihin maalin suulla, että Predatorsin hyvä vire saa jatkoa?
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Rinteen loukkaannuttua torjuntavastuu siirtyy pitkälti Carter Huttonille. Pystyykö mielestänne Hutton sellaisiin tekoihin maalin suulla, että Predatorsin hyvä vire saa jatkoa?

Mazanec ainakin oli melko karmea, mitä katselin. Huttonista ei ole tietoa.

Friedmanin mukaan Nashville on ilmoittautunut jonoon joukkueista, jotka ovat Chris Stewartin perässä.

Nashvillelle harvemmiten osuu tällaista kautta, jolloin joukkue on kärkiporukoita liigassa. Jotenkin en usko, että Poile jättää hommaa Huttonin ja Mazanecin varaan kakkosveskarin osalta. Tästä syystä en olisi kovin yllättynyt, että Murray ja Poile neuvottelevat kaupasta, jossa liikkuisi sekä Stewart että Enroth tai Neuvirth. Siitä Nashville saisi keskitasoa paremman kakkosveskarin samalla. Ja Murray varmasti mieluiten "paketoi" nuo pelaajat. Vastineesta en osaa sanoa mitään, todennäköisesti pick tai pickeja.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Rinteen loukkaannuttua torjuntavastuu siirtyy pitkälti Carter Huttonille. Pystyykö mielestänne Hutton sellaisiin tekoihin maalin suulla, että Predatorsin hyvä vire saa jatkoa?
Katselin tuon Caps -pelin ja omaan silmään Hutton oli hyvä. Pieni, mutta pirun liukas, on kyllä erilainen maalivahti mitä Rinne. Eiköhän se vire ala näkymään, kun nyt sitä vastuuta tulee. Puolustus varmaan on hieman varovaisempi, kun on tottunut Rinteen luottoon ja siihen mailankäsittelyyn.

Mazanec ainakin oli melko karmea, mitä katselin. Huttonista ei ole tietoa.

Friedmanin mukaan Nashville on ilmoittautunut jonoon joukkueista, jotka ovat Chris Stewartin perässä.

Nashvillelle harvemmiten osuu tällaista kautta, jolloin joukkue on kärkiporukoita liigassa. Jotenkin en usko, että Poile jättää hommaa Huttonin ja Mazanecin varaan kakkosveskarin osalta. Tästä syystä en olisi kovin yllättynyt, että Murray ja Poile neuvottelevat kaupasta, jossa liikkuisi sekä Stewart että Enroth tai Neuvirth. Siitä Nashville saisi keskitasoa paremman kakkosveskarin samalla. Ja Murray varmasti mieluiten "paketoi" nuo pelaajat. Vastineesta en osaa sanoa mitään, todennäköisesti pick tai pickeja.

Menee kyllä hyvin mielenkiintoiseksi nuo markkinat Sabresin osalta. Vaikka Stewart ei ole vakuuttanut, niin tälläisille voimahyökkääjille on monille käyttöä ja jos kilpailu on kova, voi Sabres saada hänestä kovankin siivun. Moni joukkue on kärsinyt maalivahtien loukkaantumisista ja tässäkin, Murrayn on hyvä iskeä kiinni. Mutta Huttonista voi kuoriutua nyt ihan hyväkin maalivahti, joten siellä suunnassa ei kannata tehdä nopeita päätöksiä.
 
Viimeksi muokattu:

Joonasoks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Nashville Predators
Mazanec ainakin oli melko karmea, mitä katselin. Huttonista ei ole tietoa.

Friedmanin mukaan Nashville on ilmoittautunut jonoon joukkueista, jotka ovat Chris Stewartin perässä.

Nashvillelle harvemmiten osuu tällaista kautta, jolloin joukkue on kärkiporukoita liigassa. Jotenkin en usko, että Poile jättää hommaa Huttonin ja Mazanecin varaan kakkosveskarin osalta. Tästä syystä en olisi kovin yllättynyt, että Murray ja Poile neuvottelevat kaupasta, jossa liikkuisi sekä Stewart että Enroth tai Neuvirth. Siitä Nashville saisi keskitasoa paremman kakkosveskarin samalla. Ja Murray varmasti mieluiten "paketoi" nuo pelaajat. Vastineesta en osaa sanoa mitään, todennäköisesti pick tai pickeja.

Voisi kyllä hommata jommankumman noista veskareista! Ainoo vaan on, että kun Rinne on kunnossa torjuntavastuu on hyvin pitkälti hänellä. Otetaanko keskitasoa parempi ja kalliimpi kakkosmaalivahti istumaan penkille, kun torjuntavastuuta ei riitä?
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Voisi kyllä hommata jommankumman noista veskareista! Ainoo vaan on, että kun Rinne on kunnossa torjuntavastuu on hyvin pitkälti hänellä. Otetaanko keskitasoa parempi ja kalliimpi kakkosmaalivahti istumaan penkille, kun torjuntavastuuta ei riitä?
Toisaalta, jos Rinteen takana olisi parempi kakkosveska, ei häntä välttämättä tarvitsisi peluuttaa niin valtavasti, vaan voisi häntä vähän säästellä playoffejakin varten. En Rinteen loukkaantumisen laatua muista, mutta onko mahdollista, että tuolla suurella pelimäärällä on jotain tekemistä sen kanssa?
 

DonBerry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Osaako joku Nashvillen tilannetta enemmän seuraava valottaa, mikä on Olli Jokisen tilanne? Ei ole miestä muutamaan peliin näkynyt kokoonpanossa, eikä mahdollisesta loukkaantumisesta ole ainakaan ilmoitettu mitään. Pisteiden valossa Ollilla on mennyt penkin alle, mutta ainakin viime vuoden puolella päävalmentaja antoi käsittääkseni täyden tuen hänelle.
 

Makija

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Osaako joku Nashvillen tilannetta enemmän seuraava valottaa, mikä on Olli Jokisen tilanne? Ei ole miestä muutamaan peliin näkynyt kokoonpanossa, eikä mahdollisesta loukkaantumisesta ole ainakaan ilmoitettu mitään. Pisteiden valossa Ollilla on mennyt penkin alle, mutta ainakin viime vuoden puolella päävalmentaja antoi käsittääkseni täyden tuen hänelle.

Ei tule varsinaisesti Nashvilleä erityisemmin seurattua, mutta ymmärtääkseni Jokinen healthy scratchina tällä hetkellä. Jossain toisessa ketjussa joku jo veikkailikin, että josko waivereiden kautta matkakohteena AHL. Taitaa tuo laidassa pelaaminen syödä miehen tehoja melkoisesti, kivahan olisi jos jollain olisi vielä käyttöä tälle veteraanisentterille esim. ensi kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös