Ralph

Jäsen
Keskisen divisioonan, läntisen divisioonan ja koko NHL:n ykkönen Nashville Predators kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella divisioonanelosen ja huonomman villi kortti -joukkueen Colorado Avalanchen.

Viime vuosina koko NHL:n suurimmaksi ennakkosuosikiksi hiljalleen noussut Predators pääsi viime vuonna historiansa ensimmäisen kerran Stanley Cup -finaaleihin asti, mutta tällä kaudella joukkueelta odotetaan myös finaalien voittamista. Alla on Predatorsin ensimmäinen President’s Trophy ja seurahistorian paras runkosarja.

Avalanche eteni pudotuspeleihin neljän vuoden tauon jälkeen ja nousu koko NHL:n pohjilta pudotuspeleihin on jo niin kova saavutus, joten toisin kuin Predatorsilla, Avalanchella on jo nyt varmasti plusmerkkinen kausi. Yhteensä tämä on kahdeksaan kauteen vasta toinen pudotuspelikevät Avalanchelle.

Maalivahdit:

Predators:
Pekka Rinne
Juuse Saros


Avalanche:
Jonathan Bernier
Andrew Hammond

(IR: Semyon Varlamov)

Maalivahdeissa ero on valtaisa. Rinne oli koko runkosarjan paras maalivahti ja voittanee Vezina Trophyn sen kunniaksi. Rinne on myös kokenut ja pelannut ennenkin kovia pudotuspelisarjoja, joten häneen voi Predators luottaa todella. Avalanchen ykkösmaalivahti Varlamov pelasi vaihteeksi taas selkeästi paremman kauden, mutta huilaa loppukauden loukkaantumisen takia. Bernier oli hyvä hankinta tälle kaudelle ja haastoi Varlamovin vahvasti, mutta loppukausi oli pahasti rikkonainen päävamman vuoksi ja on lähtökohtaisesti suuresti Rinnettä perässä. Saroskin on parempi kuin Bernier.

Puolustajat:

Predators:
Roman Josi (C) - Ryan Ellis
Mattias Ekholm
- P.K. Subban
Alexei Emelin
- Matt Irwin

Avalanche:
Nikita Zadorov - Tyson Barrie
Patrik Nemeth
- Samuel Girard
Mark Barberio
- Mark Alt
(IR: Erik Johnson)

Jos maalivahdeissa ero on valtaisa, puolustuksessa se on vielä vähän isompi. Vastakkain on NHL:n paras ja kenties huonoin puolustuskalusto, varsinkin kun Avalanchelta puuttuu ykköspakki Johnson. Predatorsin kärkinelikko on erittäin tasainen ja laadukas, oikeastaan kaikki voisi olla kovia nimiä parhaan puolustajan palkinnon saajaksi, mutta syövät toistensa mahdollisuuksia pystiin. Kolmospari Emelin-Irwin ei ole erikoinen, mutta ei tarvitsekaan olla.

Avalanchen puolustuksen ykkösnimi on Johnsonin puuttuessa Barrie, joka pystyy vastaamaan kiekollisesti kelle tahansa Predatorsin pakeista, mutta toisaalta on omaan päähän NHL-puolustajaksi huono. Pelasi kuitenkin uransa tehokkaimman runkosarjan loukkaantumisesta huolimatta ja Johnsonin puuttuessa pelaa yli 25 minuutin keskiarvolla. Pakkipari Zadorov voitti NHL:n taklauspörssin, mutta voi olla vikkelien Predators-hyökkääjien kanssa pulassa. Barrien tavoin Predatorsista kesken kauden tullut Girard tuo nopeutta, mutta samalla lisää ongelmia omiin. Nemeth ja Barberio on ihan kivoja NHL-pakkeja, mutta ei sateentekijöitä ja Alt on AHL-tasoa.

Hyökkääjät:

Predators:
Filip Forsberg - Ryan Johansen - Viktor Arvidsson
Kevin Fiala
- Kyle Turris - Craig Smith
Colton Sisson
- Nick Bonino - Ryan Hartman
Miikka Salomäki
- Mike Fisher - Austin Watson
(IR: Calle Järnkrok)

Avalanche:
Gabriel Landeskog (C) - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
Sven Andrighetto
- Tyson Jost - Alexander Kerfoot
Matt Nieto
- Carl Söderberg - Blake Comeau
Gabriel Bourque
- J.T. Compher - Colin Wilson

Hyökkäyskin menee Predatorsille, vaikka sentään yksilönä paras pelaaja löytyykin Avalanchen puolelta eli ykkössentteri MacKinnon, joka loppukauden pienen hyytymisen takia jäi sadasta pisteestä, mutta pelasi silti huippukauden ja on ehdokas Hart Trophyn voittajaksi. MacKinnonille nämä on toiset pudotuspelit ja edellisellä kerralla paukutti varsin kovaa tulosta. Avalanchen hyökkäys on muutoinkin paljon MacKinnonin ketjun varassa. Tutkapari Rantanen painoi kovat tehot myös ja Landeskog kovaa duunia illasta toiseen sekä johtaa joukkuetta muutoin. Kakkosketju Kerfootin johdolla paransi loppukautta kohden, mutta secondary scoring ei ole kuitenkaan tasaista, eikä täten riittävä pitkässä juoksussa.

Predatorsin top-6 on erittäin tasainen ja vaikkei sieltä ketään erotukaan selkeästi, kuten Avalanchella, on se kakkosketjuvertailun vuoksi Avalanchea parempi ja vaikka ykkösketju jäisikin tehottomasti, Predators ei ole ongelmissa toisin kuin Avalanche. Predatorsin runkosarjan ykköstykit Forsberg (64 pistettä) ja Arvidsson (61 pistettä) eivät korkealla pistepörsissä olleet, mutta Forsberg jäi niukasti piste per peli -tahdista.

Predatorsin alaketjuista ei mitään hirveää kiekollista tykitystä puutu ja Järnkrokin loukkaantuminen tekee pienen loven sinne. Toki Järnkrokin odotetaan palaavan heti pudotuspelien alussa. Järnkrokin lisäksi muita alaketjun miehiä ei yli 30 pisteen päässyt, mutta Predatorsin alaketju ei kuitenkaan ihan kädetön ole ja erityisesti sinne löytyy laajutta katsomosta asti ja se pystyy horjuttamaan vastustajaa fyysisyydellään.

Avalanchen kolmosketju Söderbergin johdolla kestää vertailun Predatorsin vastaavaan. Söderberg palasi takaisin tasolleen umpisurkean viime kauden jälkeen ja iski yli 30 pistettä, kuten myös Comeau. Nelosketjussa pelaa pari Predatorsista tuttua duunaria sekä tulevaisuudessa isompaan rooliin nouseva Compher.

Maalivahdit ja puolustus menee Predatorsille varsin selkeästi, mutta hyökkäyskalustot ovat tasaisia, mutta Predatorsilla silti parempi. Molemmilla joukkueilla on erittäin nopea ja taitava joukkue, mutta silti fyysinen, joten tuloksen takana mielenkiintoiseen pudotuspelikiekkoon on eväät, vaikka tasoero olisikin suuri.

Runkosarjassa Predators esitti jo season sweepin 4-0. Vuoden 2017 puolella Predators otti kaksi varsin helppoa voittoa kotonaan, mutta vuoden 2018 puolella Avalanche haastoi Denverissä paremmin, vaikkei voittanutkaan. Yksi piste kuitenkin tuli, kun kolmas kohtaaminen meni Forsbergin maalilla Predatorsille vasta jatkoajalla. Yhteensä maalit meni Predatorsille 17-8. Ja noita lukemia katsoessa lienee selvää, että tehokkaimmat pelaajat löytyvät Predatorsilta. Forsberg keräsi tehot 3+3, Arvidsson 2+3, Sissons 4+1 sekä Smith ja Josi 1+4. Avalanchen tehokkain oli yllättäen MacKinnon tehoin 2+1. Predatorsilla oli 12 vähintään kahden pisteen miestä ja yhteensä 16 pelaajaa pääsi pisteille. Avalanchen vastaavat lukemat olivat kuusi ja 13.

Lähtökohdat sarjaa ovat, että yksikin voitto Avalanchelle olisi yllätys. Runkosarjassa Predators voitti 4-0 ja todennäköisesti myös tässä pudotuspelisarjassa. Avalanchen eväät yllätykseen ovat Bernierin jossain uskomattomassa pudotuspelimoodissa ja jos MacKinnon äityy yhtä hurjaan vireeseen kuin runkosarjassa parhaimmillaan. Siis tehoviressä pitäisi olla myös vieraissa ja Predatorsin puolustusta vastaan.

Eli 4-0 Predatorsille, ellei Avalanche nappaa jonkun jatkoaikavoiton kotiyleisön edessä kolmannessa tai neljännessä kohtaamisessa.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Kyllä sitä Predatorsille varmaan joku työtapaturma sattuu. Jos laskee runkosarjavoitotkin mukaan niin Predatorsin pitäisi voittaa kahdeksan kertaa peräkkäin Avs. Yksi voitto Avalanchelle, joko sarjan avauksessa tai sitten 3-0 tilanteessa sarjaa katkottaessa. Etukäteen ja paperilla selkeästi ennalta-arvattavin pudotuspelipari. Monesta ketjusta on osunut silmään, että jengiä on hypännyt Predatorsin bandwagoniin niin saanee sen myötä seuraajia ja ketju pysynee aktiivisena.

4-1 Predatorsille.
 

Manner

Jäsen
En kyllä usko Predatorsin kompuroivan yhdessäkään pelissä. Eniten siksi, että Colorado vaikutti olevan jo runkosarjan lopulla melko uupunut pitkästä taistelusta ja poffeihin pääsy on jo heidän "mestaruutensa". Voisiko Preds jopa peluuttaa Sarosta tässä sarjassa ja säästää Rinnettä?
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Joo, varmasti noin 99% on sitä mieltä että sarja on jo ohi ennen kuin peliäkään on nähty saati pelattu.
Niinhän tuo Predators oli monien papereissa "varma" mestari Pensiä vastaan viimeksi finaaleissa.

Itse pusken taas vastavirtaan kuten usein muulloinkin.
Tässä tilanteessa paineet on kaikki kasattuna Predatorseille ja eihän se voi olla vaikuttamatta kun nyt on tosi kyseessä.
Kyllä pleijareissa on aina nähty ihmetekoja eikä se nytkään ole mahdotonta vaikka näitä kommentteja lukiessa niin voisi luullakin.

Mielenkiintoinen sarja tästä tulee joka tapauksessa ja uskon/toivon että ei mene niin kuin on annettu ymmärtää.

Vaikka Predators on kova luu, niin minun mielestäni siitä puuttuu jotain sellaista mikä tekisi siitä minun arvioissani mestarin. Pianhan se nähdään miten asian laita on mutta ne paineet ne paineet, ne tulevat kyllä sieltä esiin. Ennemmin tai sitten myöhemmin.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
En odota Coloradolta jatkoon menoa mutta mielestäni työkalut kauden toiseen yllätykseen on olemassa. Ensinnäkin sen tuo jengi on jo osoittanut, että on vahvimmillaan, kun kukaan heihin ei usko. Kotipeleissä on ollut erittäin vahva ja sitten ykkösketjua ei tunnu pidättelevän välillä mikään. Olen ollut melkein koko kauden sitä mieltä, että Nashville voittaa mestaruuden, joten toisen yllätyksen tekeminen vaatisi kuitenkin erittäin paljon onnistumisia ja Nashvilleltä epäonnistumisia.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Niinhän tuo Predators oli monien papereissa "varma" mestari Pensiä vastaan viimeksi finaaleissa.
No eikä ollut. Moni korkeintaan toivoi Predsille mestaruutta, mutta veikkasi että Penguins sen tulee lopulta ottamaan.

Vähän tylsää sinänsä, kun Predatorsille tulee heti vastaan pienesti symppaamani Avalanche. Nuoruuden innolla painavat MacKinnon, Rantanen ja pojat joutuvat valitettavasti nöyrtymään Smashvillelle ja voitot kirjataan lopulta luvuin 4-1 kantrikaupunkilaisille. Avs ottaa ainoan voittonsa ensimmäisestä kotipelistään. Monesti vaan nämä ennakkoon "selvät" sarjat tuppaavat olemaan niitä, jotka menevät lopulta seiskapeliin asti...
 
Pöö

Ralph

Jäsen
Joo, varmasti noin 99% on sitä mieltä että sarja on jo ohi ennen kuin peliäkään on nähty saati pelattu.
Puhutko nyt enemmän tästä sarjasta vai koko playoffeista? Siis Predatorsilla on mielestäsi puutteita, mutta ei kai tämän sarjan suhteen? Varmaan Turrisin vaihtaminen MacKinnoniin nostaisi Predatorsin sinunkin papereissa mestarisuosikiksi?

Mutta tähän sarjaan ei pitäisi puutteita löytyä, kun Avalanchella on niitä paljon enemmän. Avalanchelta puuttuu pudotuspelimenestykseen vaadittavalla tasolla pelaava ykkösmaalivahti, kokonaisvaltainen ykköspakkipari ja riittävän tehokas kakkosketju eli seconady scoring -osasto.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Predators on suuri ennakkosuosikki, mutta NHL:n pudotuspeleissä voi mitä tahansa tapahtua.

Lähteeköhän Laviolette samanlaisella pelityylillä kuin viime kevään pudotuspeleissä eli pistää keskialueen träpin pystyyn ja pyrkii pelaamaan Avalanchen parhaimman valtin eli nopeuden pois? Materiaaliero on Predatorsin hyväksi, vaikka Avalanchella on sarjan paras pelaaja.

Mielenkiintoinen sarja tulossa.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Odotuksissa selvä sarja Nashvilleen, mutta ainahan mitä vaan voi tapahtua. Avseille alkuun ryöstö, paineet Nashvillelle ja lumipallo väärään suuntaan. Mutta eiköhän Nashville tämän 4-1 viimeistään vie.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Puhutko nyt enemmän tästä sarjasta vai koko playoffeista? Siis Predatorsilla on mielestäsi puutteita, mutta ei kai tämän sarjan suhteen? Varmaan Turrisin vaihtaminen MacKinnoniin nostaisi Predatorsin sinunkin papereissa mestarisuosikiksi?

Mutta tähän sarjaan ei pitäisi puutteita löytyä, kun Avalanchella on niitä paljon enemmän. Avalanchelta puuttuu pudotuspelimenestykseen vaadittavalla tasolla pelaava ykkösmaalivahti, kokonaisvaltainen ykköspakkipari ja riittävän tehokas kakkosketju eli seconady scoring -osasto.
Sekä että. Täytyy tarkentaa toki kun vähän sekavasti selitin että koen Avsin saumat paremmiksi kuin miten niihin enemmistö suhtautuu juuri tässä Predators-sarjassa. Materiaali on selvästi tasaisempi ja "laadukkaampi" paperilla Predatorsilla mutta tekemisen into ja hurja kyky venyä ovat Avsin aseet heitä vastaan unohtamatta tietenkään MacK:n johtamaa ykkösnyrkkiä. Lisäksi tapa jolla Avs selvitti St.Louisin tieltään kertoo myös siitä mihin jengi kykenee pakon edessä. St.Louis oli sekin nimittäin ennakoissa paljon Avsia laadukkaampi joukkue jossa myös oli selkeitä tähtipelaajia jotka taas Predatorseilta puuttuvat. Mun paperilla Avsilla siis isommat saumat tässä sarjassa kuin keskimäärin muiden arvioissa.

Jos taas puhutaan mestaruustaistelusta niin itse en usko että kumpikaan näistä kannua nostelee kauden päätteeksi, Avsin rajat tietysti tulevat jossain vaiheessa väkisinkin vastaan kun materiaali ei ihan mieletön ole. Mutta ei tuo Nashvillen tasaisuuskaan jaksa minua lumota, enempää kaavioita tutkimatta miten tiet voivat jatkossa kulkea, totean vielä että ei pidä tänä keväänä unohtaa Sharkseja tai Losia tai Winnipegiä lännen puolelta, pistän tuon kolmikon todella korkealle omissa arvioissani.

Sitten kun finaaleihin asti päästään niin eiköhän idän puolelta kuitenkin löydy se kaikkein kovin jengi joka sanoo viimeisen sanan. Toivottavasti Pens saa vielä hurmoksen päälle mutta Boston ja Tampa ovat varmaan asiasta eri mieltä.

Mielenkiintoista herkkua tästä tulee kuitenkin taas, todella iloinen olen siitä että Avs on mukana karkeloissa.
Paineet on täysin Predatorsin puolella, saas nähdä! Sorry virheet, puhelimella tää homma on melkoista tuskaa.
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
En jaksa uskoa Coloradon mahdollisuuksiin horjuttaa Nashvilleä, voi olla lähellä sweeppiä mutta veikataan 4-1, Colorado voittaa game 4:n kotonaan.

Jos Jets hoitaa Wildin ensimmäisellä kierroksella, nähdään ilmeisesti Preds-Jets pari kakkosrundilla ja siinä sarjassa Nashvillen tämän vuoden kyvyt testataan.
 
"Ei Tauno Palo koskaan menettää vois karismaa, vaikka lojuis kaatopaikalla ja dokais kolinaa"

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Otteluparin aikataulu on julkistettu. Kaikki ajat ET, eli seitsemän tunnin lisäys.

Thursday, April 12, 9:30pm: Avalanche @ Predators
Saturday, April 14, 3pm: Avalanche @ Predators
Monday, April 16, 10pm: Predators @ Avalanche
Wednesday, April 18, 10pm Predators @ Avalanche
*Friday, April 20, TBD: Avalanche @ Predators
*Sunday, April 22, TBD: Predators @ Avalanche
*Tuesday, April 24, TBD: Avalanche @ Predators

Yksi Suomen prime-time pelikin luvassa ensi lauantaina. Muuten mennään aikaisilla aamuilla.
 
Tärkeimmät urheilijat:

Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk

Ävssät

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Kyllähän tämä on aika Nashvillelle pedattu sarja. Avalanche oli heikko vieraissa jo runkosarjassa ja se tuskin muuttuu pudotuspeleissä. Nyt on pakko myöntää, että harmittavan vähän näin Coloradon pelejä kaudella, mutta mutuna uskon peluutuksen vaikuttavan tähän. Kotona Colorado voi peluuttaa MacKinnonin ketjua haluamallaan tavalla ja se tuottaa tulosta, mutta vieraissa vastustaja pystyy tähän paremmin vastaamaan ja sitten näkyy heikompi secondary scoring.

Ralph avausviestissään muisti hienosti MacKinnonin kovat tehot viimeksi playoffeja pelatessaan, mutta tuolloinkin tehot vieraskaukalossa olivat 0+0. Vaikka Coloradon ykkönen toimisikin kotona, sen pitää toimia myös vieraissa missä se on paljon vaikeampaa. Tai sitten pitäisi löytyä tasonnostoa muilta.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Colorado vie sarjan kuudennessa pelissä. Kaksi viimeisintä keskinäistä oli jo tasaisia pelejä, mutta nyt kyseessä on pudotuspelit ja MacKinnon on kevvään miehiä. Viimeksi MacKinnon nosti runkosarjasta pistekeskiarvonsa 0,77 PPG:stä pudotuspeleihin 1,43PPG:hen ja nyt samat luvut ovat ja tulevat olemaan 1,31 ja 2,43. Mikäli Bernier pystyy pitämään Nashvillen parissa maalissa per peli, niin Colorado tulee viemään tämän sarjan.

Coloradon erikoistilannepelaaminen on ollut runkosarjassa parempaa kuin Nashvillen, joten sieltä tulee ainakin pieni etu Avsille.

Coloradon ylivoimaprosentit: kotona 25% vieraissa 18,6%
Coloradon alivoimaprosentit: kotona 91,7% vieraissa 76,3%

Nashvillen ylivoimaprosentit: kotona 25,3% vieraissa 16,3%
Nashvillen alivoimaprosentit: kotona 79,2% vieraissa 84,5%

Colorado pääsee sarjaan suhteellisen terveenä, kun joka kausi vemppaavat Johnson ja Varlamov ovat vain poissa kokoonpanosta. Mark Barberio onneksi palasi runkosarjan kahteen viimeiseen otteluun, niin nyt Coloradolla on viisi vakituista pakkia ja kuudetta varmaankin kierrätetään Alt, Siemens, Warsofksy ja Lindholm -akselilla. Alt on toki pelannut ihan hyvin, joten voi olla, että rotaatiota ei nähdä.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Sen lisäksi että Nashvillellä on materiaalin suhteen valtava etu niin Avsilta puuttuu ykkösvahti ja ykköspakki. Coloradon jatkoonmeno olisi hirmuinen sensaatio ja vaikka ihmeitä voi tapahtua, niin minun on lähes mahdotonta nähdä Avsin etenevän toiselle kierrokselle. Predators vie 4-1.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!
Suosikkijoukkue
Ottelukohtainen euforia & Orastava toivonkipinä
Pieni sivuhuomio että otsikossa on virhe sillä sekä Preds että Avs ovat Central divisoonan joukkueita eikä suinkaan Pacific. Haluaako @Moderaattorit korjata tämän jossain vaiheessa?

Itse ottelupariin liittyen uskon, että vaikka Coloradon harppaus vuodessa liigan ylivoimaisesti surkeimmasta joukkueesta playoff-jengiksi on kunnioitettava suoritus, niin Predators janoaa viime kevään pettymyksen jälkeen Lord Stanleya enemmän kuin koskaan ja on myös suurin suosikki lännen finalistiksi.

Preds jatkoon voitoin 4-1.
 
~ I learnt how to breathe in the waves so I could learn to swim in your flames ~

Ralph

Jäsen
Pieni sivuhuomio että otsikossa on virhe sillä sekä Preds että Avs ovat Central divisoonan joukkueita eikä suinkaan Pacific. Haluaako @Moderaattorit korjata tämän jossain vaiheessa?
Pakko mainita, että tuo on siis moderaattorien virhe. Meikäläinen kirjoitin otsikkoon "lännen ensimmäinen kierros", mutta moderaattorit tahtoivat olla kansainvälisiä ja muokkasivat siihen tuon "Pacific".
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."
Suosikkijoukkue
Ottelukohtainen euforia & Orastava toivonkipinä
Pakko mainita, että tuo on siis moderaattorien virhe. Meikäläinen kirjoitin otsikkoon "lännen ensimmäinen kierros", mutta moderaattorit tahtoivat olla kansainvälisiä ja muokkasivat siihen tuon "Pacific".
Jaahas :D No toivottavasti tajuavat korjata oman kämminsä nyt kun kerta tägäsin heidät jopa tähän.
 
~ I learnt how to breathe in the waves so I could learn to swim in your flames ~

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nashville helposti jatkoon. Näistä ottelupareista mielestäni selvimmät ovat (ennakkoon) Jetsien ja Nashvillen meno toiselle kierrokselle. Toiset ovat sitten jo pahempia veikata ja saattavat vaatia G7:n monessa parissa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Viime vuonna Preds lähti viimeiseltä paikalta playoffeihin ja seuraavana vuonna he olivatkin jo suuri suosikki voittamaan koko homman. Sama tarina Coloradon kohdalla edessä? No ei ehkä, mutta kaikki on mahdollista. Predsin joukkue on kyllä niin vahva kaikinpuolin, että uskon sen painelevan tästä parista jatkoon, mutta pari voittoa Coloradolle kumminkin eli 4-2.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Viime vuonna Preds lähti viimeiseltä paikalta playoffeihin ja seuraavana vuonna he olivatkin jo suuri suosikki voittamaan koko homman. Sama tarina Coloradon kohdalla edessä? No ei ehkä, mutta kaikki on mahdollista. Predsin joukkue on kyllä niin vahva kaikinpuolin, että uskon sen painelevan tästä parista jatkoon, mutta pari voittoa Coloradolle kumminkin eli 4-2.
Tässä on mun mielestä koko sarjan ydin. Viime vuonna veikkasin Chicagon kävelevän Nashvillen yli 4-0. Monella muulla ei näin rajuja mielipiteitä ollut, mutta muistaakseni konsensus oli, että Chicago vie sarjan ja Nashville vikisee. No, toisin kävi.

Suurpelaajat ja suurjoukkueet muodostuvat lopulta vasta pudotuspeleissä. Nashville ei ollut suuri mestarisuosikki viime pudotuspeleihin lähtiessä, mutta hienojen esitysten jälkeen yleinen mielikuva koko joukkueesta koheni ja he lähtivät tähän kauteen mestarisuosikkina. Pelkkä hyvä runkosarja sitä ei olisi tehnyt, mutta taustalla oli tieto siitä, että he ovat pudotuspeleissäkin menestyneet.

En itse usko, että Colorado jatkoon menee, vaikka sitä toivonkin. Mutta aivan hypoteettisesti: Colorado pääsisi esimerkiksi konferenssifinaaleihin. Heillä on pudotuspelijoukkueista nuorin jengi. Tällä hetkellä moni nuori pelaaja, kuten Jost, Kerfoot tai Compher on suurimmalla osalle täysin nimetön. Jos nämä pelaajat pelaisivat loistavasti tänä kesänä, ensi kaudella odotukset Coloradoa kohtaan olisivat varmasti suuremmat, vaikka joukkue olisi täysin sama kuin tällä hetkellä, kun kukaan ei Coloradoon usko. Yksi pudotuspelikevät tekee ihmeitä nuorille pelaajille niin kokemuksena kuin maineenakin.

Ja sen takia on hienoa, että Colorado on jälleen mukana siellä, missä pelejä oikeasti pelataan. 82 peliä on nyt valmisteltu kohti näitä hetkiä. Näissä hetkissä katsotaan, kuka on uusi Forsberg ja kuka uusi Sakic. MacKinnonin hienot runkosarjaotteet eivät lopulta merkitse mitään, ellei pysty ottamaan joukkuetta samalla tavalla selkäänsä nyt kuin kuukausi sitten. Nashvillea vastaan on vaikea loistaa, mutta loistavat pelaajat nousevat esiin juuri silloin, kun tilanteet on vaikeimpia. Itse aion katsoa mielenkiinnolla, ketkä Coloradon pelaajista haluaa nousta valokeilaan.

Yleinen mielipide tästä sarjasta ei välttämättä näin ylväs ole, mutta katsoin juuri Fopan hienoimpia otteita uran varrelta, Taustalla soi The Rockin tunnussävelmä. Tähän malliin, jos joku haluaa nostaa mielialojaan pleijareiden vaatimalle tasolle. (Linkki vie youtubeen.)
 
Tärkeimmät urheilijat:

Petter Northug, Andrea Pirlo, Michael Schumacher & Pavel Datsyuk

Ralph

Jäsen
Avalanchen yön kokoonpanossa on viisi pelaajaa, jotka ovat pelanneet yli kymmenen pudotuspeliottelua NHL:ssä. Koko kolmosketju sekä kaksi nelosen äijää. Predatorsista täksi kaudeksi siirtynyt Colin Wilson on pelimääräkuningas 47 pudotuspeliottelulla. Toisena Matt Nieto 23 ottelulla, kolmantena Gabriel Bourque 15 ottelulla, neljäntenä Carl Söderberg 14 ottelulla ja viidentenä Blake Comeau 11 ottelulla. Kertoo aika paljon Avalanchen pudotuspelikokemuksesta.

Seuraavana tulee ykkösketjun Gabriel Landeskog ja Nathan MacKinnon seitsemällä ottelulla. Seuraavana pakkien ykkönen Patrik Nemeth ja ykkösmaalivahti Jonathan Bernier viidellä ottelulla. Sitten Mark Barberio ja Tyson Barrie, joilla on kolme ottelua. Ja vielä kakkosmokke Andrew Hammondilla on kaksi ottelua. Sven Andrighetto, Samuel Girard, Tyson Jost, Alexander Kerfoot, Mikko Rantanen, David Warsofsky ja Nikita Zadorov, kaikki nollilla. Eli puolet pakeista, koko kakkosketju ja ykkösen laituri.

Avalanchen 18 kenttäpelaajalla on tilillä yhteensä 135 pudotuspeliottelua. Vertailuna Predatorsin Mike Fisherillä on yksin 134 ottelua.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Ralph

Jäsen
Aika odotetulla kaavalla meni eka peli. Avalanche uskalsi haastaa, mutta peli oli täydet 60 minuuttia Predatorsilla hallussa ja tekivät tarvittavat maalit kolmannessa erässä.

Vaikea uskoa, että Predators varsinkaan kotona tuosta murenee. Avalanchen toivo on siis, että kotona saavat hurmoksen päälle ja yhdessä vieraspelissä Jonathan Bernier seisoisi päällään. Tämän ottelun perusteella Bernier ei vaan riitä.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
"If it bleeds, we can kill it." - Alan Schaefer

Colorado pelasi hyvin kaksi erää, mutta Rinne piti pelin tasaisena Predatorsille. Tuomarit olivat aivan kuistilla. Bernier ei loistanut, mutta oli tarpeeksi hyvä Coloradolle. Lopulta Forsbergin pomputtelu ja kynät olivat kolmannessa liikaa.

Seuraavaan peliin Barberio sitten katsomoon ja Siemensiä tai Altia kehiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy