Naisten MM-kisat 2022 – otteluseuranta

  • 33 753
  • 647

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Some repii pelihousujaan ja Ylekin otsikoi kaikkien aikojen kisafarssista. Joskushan tämänkin piti tapahtua, ettei vakiopronssia tule. Odotan mielenkiinnolla Ylen 'asiantuntijoiden' jäätäviä kommentteja. Joku bändi lauloi 'And I've been here, I've been there and I've been fu...king where, so what!'
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Jaxuja sinne. On varmasti rankkaa, kun kokoajan kaikki tuntuu helvetin pahalta ja on päin persettä.
No ei nyt sentään mutta ihmettelisin kyllä, jos tällainen ei tuntuisi yhtään pahalta.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Voisi sanoa että tämä tappio olisi nyt hieno paikka ottaa opiksi ja alkaa kehittämään hommaa. Melkoista perseilyä tuo meiniki on nyt näiden kisojen aikana ollut kaikkine kohuineen, ei ainakaan niin järin ammatillista. Valmentaja pihalle? Jos sillä aloitettaisiin.

Täytyy kunnioittaa Kanadan ja Yhdysvaltain leidejä, siellä ollaan kunnon ammattilaisia ja vedetään sen mukaan. Jotain uudistusaskelia pitäisi täälläkin alkaa tekemään. Pelaajista se ei pelkästään ole kiinni.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Mä häpeän.

Tai oikeastaan en, enemmänkin surkuhupaisuttaa. Sorry, ihan sopiva päätös hää- ja synttärifarsseineen tälle saagalle.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Olihan tämä tavallaan jo odotettavissakin, että näin käy. Mutta tuo voittomaali, voi taivas sentään. Ensin Hiirikoskelta sellainen hyvin löperö syöttö suoraan hyökkääjän ulottuville ja sen jälkeen, kauniiksi lopuksi, maalivahti jättää etukulmaan, noin rekka-auton mentävän, väylän.

Onhan tämä ollut melkoinen taantuminen, kun muutama vuosi sitten oltiin jo muutaman minuutin ajan maailmanmestareita, kunnes videodirektoraatti päätti toisin. Nyt "taistellaan" sijoista ynnä muut Unkarin ja muutaman muun naisten jääkiekkojättiläisen kanssa.

Toivottavasti tästä aloitetaan suhtaumaan hommaan uudella tavalla, ammattimaisesti.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
No ehkä tämä tästä… Viikonlopun turhat pelit pois alta ja seuraavia kisoja odottelemaan. Sinänsä toivoisin, että saataisiin revanssi Tshekkiä vastaan.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Eihän Hiirikoski edes katsonut minne syötti vaan laittoi ihan sokkona vastustajan lapaan. Keisala vielä jätti etunurkan auki lähes nollakulmasta tulleelle vedolle. Toki Suomen ei olisi pitänyt alunperinkään joutua tilanteeseen, jossa semifinaalipaikka on jatkoajalla yhdestä maalista kiinni, joten pelkästään näiden kahden pelaajan piikkiin häviötä olisi epäreilua laittaa.

Edellisen kerran puolivälierä on hävitty Sotšin olympialaisissa 2014. Toivottavasti tästä ei tule tapaa. Seuraavaksi vastaan taitaa tulla Unkari kun pelataan viidennestä sijasta ja A-lohkon paikasta.

Toivottavasti seuraavissa kisoissa joukkue on täysillä mukana ja jätetään joukkueen jäsenten omat lomareissut kisojen ajaksi vähemmälle.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kanada–Ruotsi päättyi lopulta numeroihin 3–0
Laukaukset Kanadalle 57–9.

Ruotsi ja etenkin maalivahti Emma Söderberg taistelivat urhoollisesti ja pitivät numerot siedettävinä. Lopulta lopputulos on kuitenkin sama kuin rumemmillakin lukemilla olisi ollut – Kanada jatkaa mitalipeleihin.

3–0


 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Helppohan se olisi sanoa, että ajan kysymys milloin sattuu työtapaturma ja ei muuta kuin katsetta eteenpäin. Kuitenkin väkisinkin parin viime vuoden toimintamalleilla tämä paremminkin tuntuu kaiken amatöörimäisen häsläämisen ja egoilun kulminaatiolta. Vaikka Keisala päivänselvä ykkönen olikin, niin jotain runollista siinä on, että ensin hyllytetään herkkänahkaisuudessaan toinen maalivahti ja sitten otetaan historiallinen tappio, joka ratkeaa noin kamalaan imaisuun. Ja taustalla tietysti vielä tapaus Räty.

Vaatimattomana mielipiteenäni, aika ottaa uusi alku 100% puhtaalta pöydältä. Tuonne ei aina ole helppo rekrytä, mutta kulttuurin täytyy muuttua, jolloin valmennukseen tai johtoon ei auta jäädä yhtäkään vanhaa "myyrää". Enää ei ole varaa antaa Euroopan omistajien pyörittää rulettiaan, kun ei edes Eurooppaa enää omisteta.

Sitten tuleviin leirityksiin kaikki parhaat pelaajat paikalle ketkä vain saatavissa on ja joukkuelajien perusperiaatteet takaisin peliin siinä, miten joukkueena ollaan. Lähdetään pelaamaan niin hyvää ja yritteliästä peliä kuin osataan eikä ratsasteta takki auki paikalle hakemaan "varmaa" pronssia.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tänään la 3.9. on ohjelmassa kaksi välieräottelua ja sijoitusotteluiden ensimmäinen kierros.

Klo 13.00 Suomi–Unkari (Fredrikshavn) TV5/discovery+
Klo 15.00 USA-Tšekki (Herning) TV5/discovery+
Klo 17.00 Japani–Ruotsi (Fredrikshavn)
Klo 19.00 Kanada–Sveitsi (Herning) TV5/discovery+

Tämän päivän sijoitusotteluiden voittajat pelaavat huomenna himoitusta 5. sijasta ja häviäjien turnaus päättyy. Vaikka edellinen lause kuulostaa huvittavalta, niin 10 joukkueen naisten MM-kisojen nykyisessä sarjajärjestelmässä 5. sijassa on porkkana, jolla määritetään ensi kevään A-lohkon 5. joukkue välieriin selvinneiden neljän joukkueen lisäksi.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Naisleijonat jatkaa Unkaria vastaan täysin samanlaisilla koostumuksilla kuin puolivälierässäkin.

33 Michelle Karvinen – 77 Susanna Tapani – 16 Petra Nieminen
24 Viivi Vainikka – 40 Noora Tulus – 10 Elisa Holopainen
28 Jenniina Nylund – 91 Julia Liikala – 32 Emilia Vesa
34 Sofianna Sundelin – 12 Sanni Vanhanen – 25 Kiira Yrjänen
19 Emmi Rakkolainen (13. hyökkääjä)

6 Jenni Hiirikoski – 88 Ronja Savolainen
9 Nelli Laitinen – 7 Sanni Rantala
2 Sini Karjalainen – 14 Krista Parkkonen
8 Ella Viitasuo

36 Anni Keisala
(31 Jenna Silvonen)
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Itse kokeilisin vaihtaa ketjuja ja pakkipareja . Kaikki nykyisen ykkösketjun pelaajat eri ketjuihin. Näin voisi saada pelin pyörimään helpommin koko ajan.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Pitäskö kattoa vai eikö… Jotenkin samanlainen olo kuin hävityn välieräpelin jälkeen ettei pronssipeli vaan kiinnosta mutta sitten voitto tuntuukin yllättävän hyvältä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kaivelin tuossa tilastoja ja jos en ole täysin väärässä, niin Naisleijonat on pelannut ilmeisesti koko historiansa aikana vain kerran Unkaria vastaan. Tämä tapahtui kolme vuotta sitten heinäkuussa, kun Unkari tuli Vierumäelle pelaamaan harjoitusmaaottelun. Tuo ottelu päättyi Suomen 11–1-voittoon.

Unkari ei pelannut silloin vielä MM-kisojen pääsarjassa. Unkarin naiskiekolla on ollut yhteyksiä Suomeen, kun Mika Väärälä valmensi monta vuotta siellä ja myös Jari Risku oli yhden kauden. Molemmilla oli pestejä sekä seurajoukkueissa, että maajoukkueessa. Molemmat valmentavat alkavalla kaudella Naisten Liigassa.

Myös Kuortaneella ja Tyttöleijonissa pelannut Aino Laitinen torjui viime kaudella Budapestissa. Alkavalla kaudella hän edustaa Väärälän tavoin KalPaa Naisten Liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös