Naisten MM-kisat 2016

 • 6 527
 • 38

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Kisoja on jo takana pari pelipäivää, mutta ehkä vielä ei ole liian myöhäistä omistaa näille kisoille omaa ketjuaan, vaikka naisten maajoukkueen yleisessä keskusteluketjussa onkin jonkin verran jo ehditty keskustella kisoista.

Vastaava ketju löytyy ainakin vuosilta 2001, 2008 ja 2015.

Tämän vuoden MM-kisat pelataan siis Kanadan Kamloopsissa, josta jatkoajan kisatoimitus kirjoittikin oman artikkelinsa.

Kahdeksan joukkuetta on aiempien vuosien tavoin jaettu kahteen lohkoon. A-lohkossa pelaavat puolustava mestari USA, viime kevään hopeamitalisti Kanada, vuosi sitten mitalikantaan palannut Suomi sekä neljän parhaan joukkoon selvinnyt Venäjä. Tuttuun tapaan kaikki A-lohkon joukkueet selviävät lohkovaiheesta pudotuspeleihin ja A-lohkon kaksi parasta pääsevät suoraan välieriin.

B-lohkossa pelaavat viime vuonna puolivälieriin selvinneet Ruotsi ja Sveitsi sekä äärimmäisen karsinnan kautta sarjapaikkansa selvittänyt Japani. Viime keväänä 1A-divisioonan voittanut Tshekki nousi pudonneen Saksan tilalle. B-lohkon kaksi parasta selviää puolivälieriin ja kaksi huonointa joutuu karsimaan sarjapaikastaan.

Maailmanmestaruuden lisäksi näissä kisoissa pelataan jo paikoista Pjongjangin talviolympialaisiin 2018. IIA-divisioonan MM-kisoissa pelaava Korea on luonnollisesti emännän ominaisuudessa varmistanut paikkansa tuohon turnaukseen ja näiden ylimmän tason kisojen jälkeen selviää viisi joukkuetta lisää. Olympiapaikkoja ei jaeta automaattisesti sijoitusten perusteella, vaan IIHF:n rankingin mukaan. Viime MM-kisojen jälkeisessä rankingissa Suomi on kolmantena. Käytännössä USA ja Kanada ovat varmoja olympiajoukkueita ja Suomikin ilman yllätyksiä oman paikkansa nappaa. Suurin kisa neljännestä ja viidennestä paikasta syntynee Venäjän, Sveitsin ja Ruotsin välille, joista kaksi saattaa kohdata toisensa myös puolivälierissä. Kaksi muuta olympiapaikkaa ratkaistaan myöhemmin.

Poikkeuksena muutamiin aiempiin kisoihin TV-lähetykset ovat palanneet Maikkarin maksukanavilta Ylen avoimille kanaville ja otteluita voikin väijyä joko suorina yölähetyksinä tai sitten jälkikäteen vaikka Areenasta. Yle lähettää kaikki Suomen ottelut sekä mitalipelit. Otteluista tehdään myös tunnin koostelähetykset.

- MM-kisojen virallinen sivusto
- MM-kisat Leijonat.fi-sivustolla
- Jatkoajan naiskiekko-osio

SUOMEN MM-KISAJOUKKUE

Maalivahdit:
1 Tiina Ranne
18 Meeri Räisänen
31 Anni Keisala

Puolustajat:
4 Rosa Lindstedt (C)
5 Anna Kilponen
6 Jenni Hiirikoski
7 Mira Jalosuo
8 Ronja Savolainen
10 Ella Viitasuo
15 Minnamari Tuominen

Hyökkääjät:
9 Venla Hovi
11 Petra Nieminen
13 Riikka Välilä (A)
14 Sanni Hakala ()
16 Vilma Tanskanen
19 Tanja Niskanen
20 Sari Kärnä
21 Michelle Karvinen (A)
23 Sara Säkkinen
24 Noora Tulus
25 Suvi Ollikainen
26 Saana Valkama
27 Saila Saari

Johtoryhmä:
Pasi Mustonen, päävalmentaja
Juuso Toivola, valmentaja
Tommi Pärmäkoski, valmentaja
Simo Vehviläinen, maalivahtivalmentaja
Markus Arvaja, joukkueenjohtaja
Karri Kirjasuo, lääkäri
Teemu Silius, naprapaatti
Mika Kukkonen, hieroja
Hemmo Järä, huoltaja
Arto Sieppi, GM
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
28.3.2016 Venäjä-Suomi 3-5

Naisleijonat nappasivat heti avausottelusta tärkeän voiton. Ottelu alkoi kyllä suomalaisten osalta hieman hermostuneesti ja venäläiset aiheuttivatkin ahnaalla karvauksella ongelmia. Suomi lähti kuitenkin erätauolle 1–0-johdossa, kun Jypille mestaruuden jatkoaikamaalillaan ratkaissut Tanja Niskanen laukoi B-pisteiden välistä ranteella kiekon yläkulmaan. Toisen erän puolivälin jälkeen venäläiset tasoittivat Gavrilovan maalilla. Taitava venäläinen hyödynsi hetkittäisen sekaannuksen naisleijonien puolustuksessa ja laukoi kiekon tarkasti Räisäsen olkapään yli. Alle kolme minuuttia myöhemmi Suomi siirtyi uudestaan johtoon ylivoimalla. Kapteeni-Hiirikosken siniviivalaukaus otti osumaa venäläiskarvaajasta ja kiekko meni ruuhkan läpi aina maaliin asti. Alle kaksi minuuttia tästä ja Venäjä tuli jälleen tasoihin niin ikään ylivoimalla. Venäläispuolustaja laukoi suoraan pakki–pakki-syötöstä kiekon sivuttaisliikkeessä olleen Räisäsen suojuksien läpi. Suomi pääsi kolmannen erän alkupuolella jälleen ylivoimalle ja Niskanen upotti illan toisen maalinsa venäläispuolustajan luistimen kautta maaliin. Venäläiset tulivat vielä kerran tasoihin ylivoimalla, kun Gavrilova pääsi nousemaan pisteiden väliin ja laukomaan tarkasti kiekon Räisäsen ohi. Suomalaisten vastaus tuli kuitenkin heti. Ottelun hahmo Niskanen löysi keskeltä nousseen Ronja Savolaisen ja nuori puolustaja laukoikin kiekon venäläismaaliin. Noora Tulus kasvatti Suomen johdon kahteen maaliin alle kahden minuutin päästä ja 5–3 jäikin loppunumeroiksi.

Ottelun maalikooste IIHF:n Vimeo-tilillä

Suomen kokoonpano

21 Karvinen - 13 Välilä - 11 Nieminen
27 Saari - 19 Niskanen - 24 Tulus
9 Hovi - 23 Säkkinen - 20 Kärnä
16 Tanskanen - 25 Ollikainen - 26 Valkama

7 Hiirikoski - 4 Lindstedt
5 Kilponen - 15 Tuominen
8 Savolainen - 7 Jalosuo

18 Meeri Räisänen 22/25 - 88,0%
(31 Anni Keisala)


- - - Muut päivän ottelut - - -

USA-Kanada 3-1

Ruotsi-Tshekki 3-2
Sveitsi-Japani 4-2
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
29.3.2016 Suomi-USA 1-2

Jos Venäjä-ottelu alkoi hermostuneesti, niin USA-otteluun naisleijonat pääsivät hienosti sisään. Aktiivinen karvauspeli toimi, eikä puolustava maailmanmestari päässyt kovin vaarallisia paikkoja rakentamaan. Suomi onnistui jälleen tekemään avausmaalin, kun Välilä ja Karvinen pääsivät 2–1-hyökkäykseen. USA tasoitti avauserän lopulla, kun paine jäi Lindstedtin jäähyn jälkeen Suomen päätyyn. Lopulta Hilary Knight ohjasi Räisäsen edestä puolustajan laukauksen maaliin. Toisesta erästä lähtien pelin ote alkoi kääntymään yhä selkeämmin USA:lle ja 35 minuutin jälkeen Räisänen joutuikin antautumaan toistamiseen. Ottelussa ei nähty enempää maaleja, vaikka vaarallisia tilanteita syntyi etenkin Suomen maalille. Tosin myös yhdysvaltalaisvahti Jessie Vetter joutui venymään muutaman terävän vastahyökkäyksen edessä parhaimpaansa, vaikka laukaukset 51-7 kertovatkin paljon pelin painopisteestä. Joka tapauksessa hieno taistelu naisleijonilta.

Ottelun maalikooste IIHF:n Vimeo-tilillä

Suomen kokoonpano

21 Karvinen - 13 Välilä - 11 Nieminen
27 Saari - 19 Niskanen - 24 Tulus
9 Hovi - 23 Säkkinen - 20 Kärnä
16 Tanskanen - 25 Ollikainen - 26 Valkama

7 Hiirikoski - 4 Lindstedt
5 Kilponen - 15 Tuominen
8 Savolainen - 7 Jalosuo

18 Meeri Räisänen 49/51 - 96,1%
(31 Anni Keisala)


- - - Muut päivän ottelut - - -

Kanada-Venäjä 8-1

Sveitsi-Tshekki 1-3
Japani-Ruotsi 0-2
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
31.3.2016 Kanada-Suomi 6-1

Joukkueiden kautta aikojen 19. kohtaaminen MM-kisoissa, eikä Suomi onnistunut vieläkään selättämään Kanada-peikkoa. Jos USA-ottelussa sitkeä taistelu piti numerot tasaisina, niin nyt lukemat vastasivat selkeämmin pelitapahtumia. Välierissä on kuitenkin mahdollisuus revanssiin, mikäli Suomi selvittää tiensä sinne asti. Suomi kohtaa puolivälierissä B-lohkon kakkosen, Tshekin.

Turnauksen aiemmissa otteluissa naisleijonat ovat päässeet avausmaalin muodossa kuskin paikalle. Nyt kylmää vettä tuli niskaan jo minuutin jälkeen. Avauserässä ei nähty enempää maaleja, mutta pelin puolivälin paikkeilla alkoi tapahtua. Kanada siirtyi ensiksi kahden maalin johtoon, johon Suomi pystyi vielä vastaamaan alle 20 sekunnissa. Nieminen laukoi hienosti suoraan Välilän aloitusvoiton jälkeen. Valitettavasti viisi minuuttia myöhemmin Kanada iski kolme maalia 2,5 minuutin sisään ja ratkaisi käytännössä pelin. Kolmannessa erässä Räisänen teki tilaa Keisalalle tolppien välissä. Suomi ei saanut kummoista kiriä aikaiseksi ja Keisalakin joutui antautumaan loppuhetkillä kertalleen Niskalan jäähyn aikana.

Ottelun maalikooste IIHF:n Vimeo-tilillä

Suomen kokoonpano

21 Karvinen - 13 Välilä - 11 Nieminen
9 Hovi - 19 Niskanen - 14 Hakala
27 Saari - 23 Säkkinen - 20 Kärnä
24 Tulus - 25 Ollikainen - 26 Valkama
16 Tanskanen

7 Hiirikoski - 4 Lindstedt
5 Kilponen - 15 Tuominen
8 Savolainen - 7 Jalosuo
10 Viitasuo

18 Meeri Räisänen 27/32 - 84,4% - 40:00
(31 Anni Keisala 8/9 - 88,9% - 20:00)

Kokoonpanossa nähtiin kaksi uutta leijonaa, kun Sanni Hakalan ja Ella Viitasuon kisapassit leimattiin ennen Kanada-ottelua. Asia varmistui, kun ringeten SM-finaalit eivät ratkenneet kolmessa ottelussa ja Susanna Tapani jäi Suomeen pelaamaan sarjan loppuun.


- - - Muut päivän ottelut - - -

USA-Venäjä 8-0

Ruotsi-Sveitsi 2-1 VL
Tshekki-Japani 3-2 VL

B-lohkon ottelut olivat tiukat ja venyivät aina voittolaukauskilpailuun asti. Korkeimmalle tasolle palannut Tshekki yllätti lohkovaiheessa lunastamalla paikan puolivälieriin asti ja kampeamalla samalla Sotshin pronssijoukkue Sveitsin karsimaan sarjapaikastaan Japanin kanssa. Ensi vuoden nousijajoukkue on jo selvinnyt, kun Saksa voitti 1A-divisioonan kisat ja palaa yhden vuoden tauon jälkeen korkeimman tason kisoihin.

- - - Lohkovaiheen taulukot ja ottelut - - -

Rich (BB code):
Lohko A:
USA    3  3  0  0  0  13 - 2  9
Kanada  3  2  0  0  1  15 - 5  6
Suomi   3  1  0  0  2  6 - 5  3
Venäjä  3  0  0  0  3  4 - 21  0

Ma 28.3. Venäjä - Suomi  3-5
Ma 28.3. USA   - Kanada  3-1
Ti 29.3. Suomi  - USA   1-2
Ti 29.3. Kanada - Venäjä  8-1
To 31.3. USA   - Venäjä  8-0
To 31.3. Kanada - Suomi  6-1

Lohko B:
Ruotsi  3  2  1  0  0  7 - 3  8
Tshekki  3  1  1  0  1  8 - 6  5
Sveitsi  3  1  0  1  1  6 - 7  4
Japani  3  0  0  1  2  4 - 9  1

Ma 28.3. Sveitsi - Japani  4-2
Ma 28.3. Ruotsi - Tshekki 3-2
Ti 29.3. Sveitsi - Tshekki 1-3
Ti 29.3. Japani - Ruotsi  0-2
To 31.3. Tshekki - Japani  3-2 VL
To 31.3. Ruotsi - Sveitsi 2-1 VL
 
Viimeksi muokattu:

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Onko tuo live-seuranta tuolla en - WW - International Ice Hockey Federation IIHF -sivulla joku vitsi vai ovatko he muuten vaan kujalla? Ei ilmeisesti kenelläkään käynyt mielessä että tuollaiseen puolen minuutin välein päivittyvään seurantaan olisi voinut laittaa myös senhetkisen kuluneen (tai jäljelläolevan) peliajan? Nyt siellä on vaan joku epäselvä graafinen palkki.

Joidenkin huhujen mukaan René Fasel olisi lukenut elämässään vain kaksi kirjaa ja niistäkin tosiasiallisesti vain katsellut kuvat. Ei tämä ainakaan niitä huhuja hälvennä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Onko tuo live-seuranta tuolla en - WW - International Ice Hockey Federation IIHF -sivulla joku vitsi vai ovatko he muuten vaan kujalla? Ei ilmeisesti kenelläkään käynyt mielessä että tuollaiseen puolen minuutin välein päivittyvään seurantaan olisi voinut laittaa myös senhetkisen kuluneen (tai jäljelläolevan) peliajan? Nyt siellä on vaan joku epäselvä graafinen palkki.
Valitettavasti tuollainen seuranta on ollut jo useamman vuoden. Tuli tutuksi mm. viime vuonna, kun kisoja ei nähnyt edes TV:stä. Ehkä jonain päivänä naisten MM-kisatkin ovat sen verran iso juttu, että Suomen otteluiden lisäksi näytettäisiin myös muiden maiden otteluita. Onneksi edes Suomen pelit näkee nyt Ylen kanavilta/Areenasta ilman kanavapakettien hankkimista.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
1.4.2016 Suomi-Tshekki 5-0

Vaihteeksi Suomikin pääsi lähtemään otteluun ennakkosuosikkina. Joukkue kestikin paineet hyvin, vaikka peli eteni maalittomana 29 minuuttia. Vielä viime vuonna 1-divisioonassa pelannut Tshekki antoikin hyvän vastuksen ennen väsähtämistä ja lukemien repsahtamista.

Avausmaali syntyi hieman erikoisesti. Suomi ajautui jäähysumaan, mutta Välilä ja Karvinen taistelivat kiekon alivoimalla Peslarovan taakse. Selvitettyään jäähysuman, johon sisältyi myös kaksi pätkää kahden pelaajan alivoimalla, Suomi pääsi vuorostaan ylivoimalle. Hyviä kisoja pelaava Niskanen siirsi Suomen kahden maalin johtoon. Vielä ennen erätaukoa enemmän työhaalariosastolla ahkeroinut Hovi palkittiin maalin muodossa, kun Minttu Tuomisen viivalaukaus muutti hänestä hieman suuntaa. Kolmannessa erässä Suomi sinetöi voiton kahdella Karvisen ylivoimamaalilla. Tanskalaissuomalainen keräsi siis komeasti 2+1 tästä ottelusta. Täytyy mainita erikseen vielä turnauksen avausosumaa metsästävä Sari Kärnä, joka laukoi kiekon kaksi kertaa tolppaan.

Kaikkiaan naisleijonilta ihan mallikas peli, jonka jälkeen on hyvä lähteä haastamaan ennakkosuosikki Kanada välierissä. Mikä olisikaan sen parempi paikka ottaa kanukeista historiallinen ensimmäinen voitto MM-kisoissa kuin välieräottelu vaahteralehden kotimaalla?

Ottelun tilastot kisasivustolla
Ottelun maalikooste IIHF:n Vimeo-tilillä

Suomen kokoonpano

21 Karvinen - 13 Välilä - 11 Nieminen
9 Hovi - 19 Niskanen - 24 Tulus
27 Saari - 23 Säkkinen - 20 Kärnä
14 Hakala - 25 Ollikainen - 26 Valkama
16 Tanskanen

7 Hiirikoski - 4 Lindstedt
5 Kilponen - 15 Tuominen
8 Savolainen - 7 Jalosuo
10 Viitasuo

18 Meeri Räisänen 8/8 - 100%
(31 Anni Keisala)

- - - Karsintasarja - - -

Sveitsi - Japani 3-1

Sveitsi otti ensimmäisen kiinnityksen sarjapaikkaan, vaikka Japani tekikin avausmaalin jo parin minuutin kohdalla. Japani on siis selkä seinää vasten, kun sen täytyy voittaa kaksi peliä putkeen. Tällä hetkellä näyttääkin, että hissijoukkue ei säily ylimmällä tasolla kolmatta vuotta putkeen.

- - - Olympiapaikat - - -

Välieräjoukkueiden selvittyä ratkesi myös tässä turnauksessa jaettavat olympiapaikat. Sotshin pronssijoukkue Sveitsi lähti turnaukseen rankingissa neljäntenä, mutta karsintaan joutuminen pudotti joukkueen kuudenneksi. USA, Kanada, Suomi, Venäjä ja Ruotsi pelaavat nyt siis varmuudella Etelä-Korean ohella Pjongjangissa. Jäljellä olevien kahden olympiapaikan karsimisesta päätetään toukokuussa IIHF:n kokouksessa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensimmäisen erän jälkeen Kanadaa vastaan 1-1. Suomi luonnollisesti altavastaajana, mutta ei mielestäni niin pahasti mitä aiempina vuosina.

Edit: Sotshi ja Kaj Kunnaksen käkikellot erätauolla. Kukkuu! Kukkuu!
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Sotshi ja Kaj Kunnaksen käkikellot erätauolla. Kukkuu! Kukkuu!

Tästä tulikin mieleen, että kuuntelisin mieluummin Kunnasta ja Haapasaloa selostamossa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan tämä naislätkä kaikilta osa-alueiltaan täyttä sontaa... Taktinen puoli, yksilöt ja lisäksi vielä tuomaritoiminta... Siksi sattuu ja tapahtuu...

Mielestäni tämä ottelu ei ole ollut naiskiekoksi todellakaan huonoa. Hienoja suorituksia nähty useita. Puputti menee ihan ok asiantuntijana, mutta kai tuohon nyt oikean selostajankin olisi voinut saada..
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Räisänenhän on antanut hyvillä torjunnoillaan täysin mahdollisuudet Suomelle upottaa Kanadaa, ei mitään eroa kiukuttelevaan Rätyyn. Homma riippuu tehokkuudesta toisessa päässä. 2-1 maalikin meni kenttäpelaajien piikkiin, kun reboundia ei siivottu tarpeeksi nöyrästi pois maalilta.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Räisänenhän on antanut hyvillä torjunnoillaan täysin mahdollisuudet Suomelle upottaa Kanadaa, ei mitään eroa kiukuttelevaan Rätyyn. Homma riippuu tehokkuudesta toisessa päässä.

Niinpä niin, kyllä tässä tosiaan oli/on melkeinpä kaikkien aikojen tilaisuus tähän asti Kanada kaataa, mutta pronssiottelu se taitaa taas jäädä kohtaloksi. Mitenkään liukuhihnalta Suomi ei maalipaikkoja ole luonut, mutta tarpeeksi kuitenkin tuon tason vastustajaa vastaan.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Nyt pistetään kaikki peliin ylivoimalla, Räisänen pois maalilta kun melkein 9 min peliä jäljellä.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No, helppo sanoa nyt jälkiviisaana kun ei onnistunut, mutta maalin päähän päästiin, YV:kin vielä saatiin ja aikaa oli yli 3 minuuttia jäljellä, niin...
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Kanadan voittomaaliksi jää sitten lopulta tyhjiin isketty osuma. Olisiko tuota Suomen kolmatta maalia sitten syntynyt ollenkaan ilman noita tyhjiin iskettyjä, mene ja tiedä. Hyvä taistelu kuitenkin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ero kaventuu koko ajan. Onnistuneen 6-4-ylivoiman jälkeen seuraavaa kokeilua olisi kannattanut harkita aloituksen yli. Mutta pieniä juttuja, eikä ilman jotain yritystä voittaja olisi välttämättä toinen ollut.

Hyvä Suomen naiset! Mustonen vaikuttaa asialliselta kaverilta tuohon hommaansa, onneksi ennen olympialaisia pääsee kokopäiväiseen työhön maajoukkueeseen.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Tuo kolmas erä oli muuten viihdyttävää peliä ja Suomi iski ennakkoluulotta vähän hidastelevaan Kanadaan. Yllättävän pieneltä ero näytti (ilmeisesti alkupeli oli sitten vähän perinteisempää Kanadan pyöritystä, sitä en nähnyt).
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Harmittaa vähän tuo Karviseen kohdistunut taklaustilanne, jossa tuomarilla ei ollut munaa(:D) laittaa Kanadan akkaa ulos. Päivänselvä polvitaklaus ja vielä jäähyn nimikin taisi mennä väärin. Tosiaan olipa hyvä nähdä kuinka Kanada oli lopussa ihan purjeessa. Harmittavasti aloitustappio ja sitten tyhjiin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Tosiaan jälkiviisaana on helppo olla... 3-2 tilanteessa kun tuli se yv ja noin 3 min jäljellä, niin mielestäni Salonen otti veskarin liian aikaisin pois. Ehdottomasti aloitus ja ainakin minuutti ylivoimaa olisi pitänyt katsoa normi 5-4 yv:llä ja jollei tulosta synny niin sitten lisää painetta 6-4 yv:llä. Lisäksi Tulukseen kohdfistunut takalus oli päähän kohdistunut eli 2+10 olisi vähintään pitänyt antaa. Ei tainnut Tulus enää tulla matsiin mukaan...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Joo tuo Balounin mainitsema taklaus Karviseen oli päivänselvä polvitaklaus ja ulosajo, mutta eu riittänyt tuomarilla uskallus viheltää vaahteran lehteä vastaan, tuo oli oikeusmurha.

Kyllä huvittaa, että Smolander-Puputti duo ei tuohon(kaan) sen enempää osannut kiinnittää huomiota, vaan homma meni aivan raakkumiseksi. Vaikka kyseessä on naisten mm-kilpailut, jotka huomioarvoltaan ovat mitä ovat ja pelataan meikäläisittäin kehnoon aikaan, niin kyllä tuohon selostukseen ja asiantuntijuuteen pitäisi YLE:n nyt hieman panostaa. Tuo touhu on nyt osaamiseltaan, tietämykseltään ja reagoinniltaan niin ala-arvoisella tasolla, että Kunnasta tuli ikävä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
3.4.2016 Kanada-Suomi 5-3

Harmillinen tappio, koska Suomi taisteli harvinaisen hyvin voitosta ottelun loppuun asti. Toki Kanadalle 39-19 menneet laukaukset ja mutulla maalipaikatkin kertovat, että voittaja oli luonnollisesti hallitsevampi osapuoli, mutta iso osa laukauksista tuli vaarattomista paikoista, kun Suomen maalivahti- ja puolustuspeli toimi mallikkaasti. Luistelu- ja maalikilpailussa Suomi ei vieläkään pärjää Kanadalle, mutta tuollaisella taktisella toteuttamisella se vielä jonain päivänä onnistuu. Avaintekijä loppuun asti voittotaistelussa roikkumiseen oli toisen erän torjuntavoitto. Päävalmentaja Mustosen sanoin pitkien vaihtomatkojen toinen erä tuntuu yleensä olevan pahin testi USA- ja Kanada-otteluissa.

Erikoistilanteissa näkyi selkeimmin ero, josta joukkueiden välillä aina puhutaan. Kanada teki käytännössä kaksi maalia ylivoimalla ja kolmesta alivoimamaalistaan yhden maalivahtia vastaan. Suomi onnistui vain kerran ylivoimalla ja silloinkin ilman maalivahtia pelatessa.

Tässäkin ketjussa on ollut paljon puhetta tyhjiin tehdyistä maaleista. Jälkikäteen on tietysti aina helppo olla viisas, mutta 3–2-tilanteessa maalivahdin ottaminen pois jo aloitukseen tuntui vähän oudolta, kun pelikellossa oli vielä kolme minuuttia. Suomihan napsi aloituksista vain noin 40%. En tiedä, liittyikö kuvissa näytetty Mustosen raivoaminen tähän. Jotain tulikivenkatkuista palautetta tuli muulle valmennusjohdolle. Blayre Turnbull pääsi tilanteessa harmillisen vapaasti lähettämään aloituksen jälkeen kiekon Suomen avoimeen maaliin. Karvinen ei mennyt heti iholle ja Tuominenkin piti siniviivalla laitaa kiinni sen sijaan, että olisi sijoittunut kiekon ja oman maalin väliin.

Hattua täytyy kuitenkin nostaa naisleijonille sitkeästä taistelusta. Kanada joutui hieman vetäytymään kuoreensa lopussa ja pohjoisamerikkalaista kovisteluakin nähtiin Tuluksen ja Karvisen kolaamisten muodossa. Kovemmat rangaistuksetkaan eivät olisi olleet suuri vääryys noista tilanteista, kun Tulusta osui ilmeisesti päähän ja Karvista polveen. Nyt Suomen vaisu ylivoimapeli valitettavasti maksoi ottelun voiton ja mahdollisti myös pohjoisamerikkalaisen kovistelun ilman takaiskuja. Samaan hengenvetoon täytyy todeta, että Räisänen kalasteli jo toisen jäähyn näissä kisoissa maalivahdin estämisestä. Ei sillä, että molemmilla kerroilla osuma tapahtui kyllä selkeästi maalivahdinalueella, vaikka piruetit hipaisusta kaatumista hieman auttoivatkin.

Ottelun jälkeen asiantuntija ja entinen maajoukkuemaalivahti Tuula Puputti totesi Kanadan kaatumisen olleen lähempänä kuin koskaan. Suomihan ei ole arvokisoissa onnistunut tuossa vielä koskaan ja ylipäätään kaikista kohtaamisistakin voittoja lienee yksi jostain 90-luvulta. Nyt on kasassa 20 tappiota MM-kisoissa ja siihen päälle vielä 5 olympialaisissa.

En tiedä tarkoittiko Puputti sanomaansa ihan kirjaimellisesti, mutta ainakaan ihan puhtaasti tuloksen perusteella en nyt ihan niinkään menisi sanomaan. Toki tyhjiin tehdyt kaunistelivat hieman lukemia Kanadalle ja ilman muutamaa karkeaa virhettä peli olisi hyvinkin voinut jatkua varsinaisen peliajan jälkeenkin. Aika lähellä Kanadan kaataminen on ollut muutaman kerran aikaisemminkin, kun takkiin on tullut vain yhdellä maalilla ja osa peleistä on pelattu niin ikään MM-kisojen välierissä.

Rich (BB code):
24.03.1990 MM-kisat, Ottawa 5-6 	(välierä)
05.04.1997 MM-kisat, Kitchener 1-2 	(välierä)
11.03.1999 MM-kisat, Espoo 0-1 		(alkulohko)
08.04.2000 MM-kisat, Mississauga 2-3 	(välierä)
08.04.2012 MM-kisat, Burlington 2-3 	(alkulohko)


Ottelun tilastot kisasivustolla
Ottelun maalikooste IIHF:n Vimeo-tilillä

Suomen kokoonpano

21 Karvinen - 13 Välilä - 11 Nieminen
9 Hovi - 19 Niskanen - 24 Tulus
14 Hakala - 23 Säkkinen - 20 Kärnä
27 Saari - 25 Ollikainen - 26 Valkama
16 Tanskanen

7 Hiirikoski - 4 Lindstedt
5 Kilponen - 15 Tuominen
8 Savolainen - 7 Jalosuo
10 Viitasuo

18 Meeri Räisänen 34/37 - 91,9% - 56:07
(31 Anni Keisala)


- - - Muut päivän ottelut - - -

USA - Venäjä 9-0

Ruotsi - Tshekki 4-2
Japani - Sveitsi 0-4

Toisessa välieräparissa ennakkosuosikki USA murskasi Venäjän hämäläislukemin.

Sijoitusottelussa Ruotsi otti voitolla turnauksen viidennen sijan. Näiden otteluiden tarpeellisuudesta voi tietysti olla montaa mieltä, mutta eipä tuosta nyt haittaakaan taida olla naiskiekkoilulle, että kärkipään maajoukkueet pääsevät kohtaamaan toisiaan.

Toisessa karsintaottelussa Sveitsi löi viimeiset naulat Japanin arkkuun. Nousevan auringon maassa pelataan siis ensi kaudella 1A-divisioonaa, josta palaa ylimmälle tasolle Saksa.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Pronssipeli Suomi-Venäjä kahden erän jälkeen 0-0. Kuten jo edellä on todettu, niin selostaminen on todella ala-arvoista ja tänään sitä on vielä värittänyt ilmeisesti Smolanderin flunssa. Kuulostaa siltä kuin ääni loppuisi hetkenä minä hyvänsä. Onko tämä nyt taas joku tasa-arvojuttu, että pakko on ollut väkisin kaivaa nainen selostamaan vaikka palkkalistoilla ei yhtään sellaista (naisselostajaa) olekaan?
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt ei ole kyllä Suomi parhaalla latauksella pronssiottelussa. 0-0 kahden erän jälkeen, ja vaikka paikkoja onkin joitain siunaantunut, niin aivan yhtä paljon niitä on ollut Venäjällä. Arvaamaton loppu tulossa. Ylivoiman kautta Suomi ratkaisun todennäköisimmin tekee jos tekee ja saa siihen mahdollisuuden. Liikaa on jo Suomi joutunut jäähyjä ottamaan.

Michelle Karvinen on kyllä tietyllä tavalla ärsyttävä pelaaja. Luistelu ja kiekonkäsittely on Suomen pelaajien parhaimmistoa ja hienon näköistä, mutta siinäpä se, kun ratkaisut eivät tunnu tulevan millään. Kukahan olisi miespuolinen vastaava pelaaja? Ossi Saarinen?
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ylivoima 1,5 minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Nyt olisi se paikka sitten iskeä...

Edit: Kiikareista edelleen jatkoajalle. Meeri Räisäselle kyllä nostettava isosti hattua. Ilman hänen varmaa ja rauhallista pelaamista olisi jo Suomi tämän hävinnyt vajavaiseen suorittamiseen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös