Viestin lähetti mission16W
Yksi hyvä syy on biologinen. Jos pariskunta päättää hankkia lapsen, tulee naiselle automaattisesti vuoden, parin tauko työelämästä. Tällöin miehen on pakko hankkia töitä elättääkseen perheensä ja koko asetelma kääntyy päälaelleen. Tätä taustaa vasten miehen olisi alunperinkin helpompi mennä töihin ja vaimon huolehtia kodista.
Oikeassa elämässä äitiyspäivärahaa maksetaan ainoastaan 105 arkipäivältä. Tämän jälkeen kaikki Kelan etuudet lapsiperheille on kumman tahansa käytettävissä. Tämän 105 arkipäivän jälkeen on mahdollista kumman tahansa vanhemman saada ansioihin sidottua vanhempainrahaa 158 arkipäivää.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että äidin poissaolo työelämästä ei tarvitse olla vuoden kahden mittainen.
Nykytilanne usein pakottaa molemmat vanhemmat töihin ansioihin pohjautuvan etuuskauden jälkeen. Tässä tilanteessa poissaolo työelämästä on noin 10 - 11 kuukauden mittainen riippuen yhdistetäänkö vuosilomia vanhempainrahakauteen.
Jos jompikumpi vanhemmista haluaa jäädä kotiin hoitovapaalle siihen asti kun nuorin lapsi täyttää kolme, kannattaa sen vanhemman jäädä jolla on huonompi palkka. Jos siis ajattelee vain raha-asioiden kannalta. Taitaa enemmän vaikuttaa se, kuinka paljon ympäristön suhtautumisesta välittää. Ehkä siinä menee ura ja uskottavuus miehiseltä mieheltä jos viettäisi aikaa kotona vaihtamassa vaippoja?
Niin ja sopivuus töihin on enemmän riippuvainen persoonasta kuin sukupuolesta. Oman työurani aikana olen havainnut idiootteja ja työhönsä kyvyttömiä molemmissa sukupuolissa.
Jos työpaikalle on kerääntynyt pätevyydeltään kyseenalaisia työntekijöitä, kannattaa miettiä kuka heidät on palkannut. Monesti huomaa, että nämä virherekrytoinnit kertyvät usein samalla esimiehelle. Samalla esimiehelle tulee tietysti tarve "suojella" näitä omia virheinvestointejaan. Virheitä peitellään ja vähätellään sen sijaa että tunnustettaisiin, ettei tämä rekrytointi ole aivan onnistunut.