Näyttelijägallup

  • 7 666
  • 50

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Vesa Vierikko, huonoin ikinä. Aina naurattaa, oli rooli kuinka vakava tahansa.

Veskuhan on aivan loistava,sitä paitsi Vesan äiti majoitti Juicen joskus kauan sitten. Vierikko on parasta A-ryhmää.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Aika väsynyt listaus tulee varmaankin, tosi vähän on inhokkeja. Toisaalta suosikkilistalla on perin vähän naisnäyttelijöitä, mistä jonkin verran menee käsikirjoitusten piikkiin - todella monessa leffassa naispääosan esittäjä jää hyvin etäiseksi + en juuri katso "naistenleffoja", joissa siis nainen on pääroolissa, eikä "miestenleffoista" jaeta palkintoja luonnenäyttelylahjakkuuden perusteella. Nicole Kidman on ollut hyvä parissa leffassa, se voi mennä kiintiöpaikalle.

Jos tosiaan muutaman sellaisen nimen listaisi, jolta ei löydy (ainakaan monta) sellaista elävää kuvaa, jotka jätän väliin:

Chuck Norris (okei, tää meni heti lekkeriksi), Stallone, Arska, Eastwood, Bruce Willis, Denzel Washington, Jackie Chan, Tom Cruise, Sean Connery, Harrison Ford, Pierce Brosnan, Liam Neeson, Christian Bale, Ben Stiller, Jim Carrey, Steve Martin, Will Ferrell(pitäisi itse asiassa olla toisena listalla) jnejne. Kyllä ne ammatti-ihmiset osaa.

Steven Seagalin elokuvia en, en pysty katsomaan. Ei vaan pysty eikä kykene. Russell Crowe myös jotenkin vähän vituttaa, samaten Ed Harris on liikaa joka paikassa ja on aina jotenkin kuspäänoloinen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Russell Crowe myös jotenkin vähän vituttaa...

Gladiaattorin takia Crowe ei yksinkertaisesti voi vituttaa, eeppinen leffa ja rooli kenraali Maximuksena ;) Kuinkahan monta kertaa tuon on jaksanut sivusilmällä kuikuilla telkkaristakin, vuorosanat ainakin alkavat olla jo hallussa.

Tuolta prettyboy-osastolta on tätä nykyä poimittavissa aina arvostamani Brad Pittin lisäksi myös Matthew McConaghey. True Detective, need I say more.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Hirvittävän pitkä listahan tästä tulee. Mutta otetaan nyt action-friikkinä itsestäänselvyydet pois eli Arska, Clint, Bronson, Sly, Chuck, Willis, Seagal.

Sitten otetaan naiset käsittelyyn: Gina Gershon, Linda Hamilton, Jamie Lee Curtis, Barbara Carrera, CCH Pounder, Pam Grier, Maria Conchita Alonso, Britt Ekland.

Sitten loput sekaisin: Michael Madsen, Ernest Borgnine, Tom Sizemore, William Forsythe, Samuel L. Jackson, Gary Busey, Steve McQueen, Lee Marvin, Lee Van Cleef, William Holden, Gene Hackman, Robert DeNiro, Al Pacino, Paul Newman, David Morse, Brian Cox, Christopher Lee, Carl Weathers, Yaphet Kotto, Nick Nolte, Eddie Murphy, Ed Harris, Vince Vaughn, Mel Gibson, Patrick Swayze, Donald ja Kiefer Sutherland, Danny Glover, Sam Elliott, Richard Roundtree, Dolph Lundgren, Sean Connery, Joe Pesci, James Coburn...

Lista jatkukoon, tässä nyt muutaman minuutin otannalla.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Suosikit: Clint Eastwood, Brad Pitt, Jean Reno, Samuel L. Jackson, Morgan Freeman, Michael Caine, Edward Norton, Gary Oldman, Jack Nicholson, Humphrey Bogart, Kevin Spacey, Will Ferrell, Robert De Niro, Javier Bardem, Matthew McConaghey, Adrien Brody

Inhokit: Channing Tatum, Ron Perlman(oli Desperationissa hyvä), Tom Cruise, Nicolas Cage, George Clooney, Danny DeVito, Shia LaBeouf, Ashton Kutcher, Bruce Willis, Tobey Maguire, Owen Wilson, Gwyneth Paltrow, Sean Penn, Robert Pattinson, Michael Douglas, Colin Farrell, Christopher Walken, Orlando Bloom, Michael Cera, Kevin Bacon, Ben Stiller, Woody Allen

Lista jatkukoon, kuten Dee Snider sanoisi.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Suosikkeja löytyy paljonkin, mutta on helpompaa mainita kaksi suurinta inhokkiani. Jennifer Aniston ja Adam Sandler. Parin ilmeen Aniston ratsastaa yhä Frendien menestyksellä, vaikka taitojen puolesta kuuluisi Kaunareiden näyttelijäkaartiin. Sandlerin komediataidot ovat roskaa, miehen "huumori" on ärsyttävää slapstickkoheltelua, en vain ymmärrä.

Huomautus!: Slapstick itsessään ei ole ärsyttävää, mutta Sandlerin esittämänä se on aivan hirveää.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Tähän tekisi mieli vastata kaikki räpätipäp-genren edustajat, mutta en viitsi sortua off-topicciin.

Ketäs sitä nyt tuleekaan sitten muita ekana mieleen... Positiivisia ei viitsi edes sanoa, kun niitä on niin pirun paljon ja helppoja namedropata.

Jack Black. Mutta onko hänkään näyttelijä ensinkään?
Ashton Kutcher. Huonoja rooleja, huonoja leffoja.
Johnny Depp friikinrooleissaan. Aivan helkutin rasittavaa.
Yleensäkin kaikki siloposkiset myöhäisteininäyttelijäpojat, joilla on persoonaton nimi (Taylor Lautner, Tatum Channing jne.) ja ~nollakarisma.

Seagalia joskus näkyy haukuttavan, mutta hän on hyvä roolissaan.
 

BattleHymn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara, Liverpool FC
Clint Eastwood, Johnny Depp, Al Pacino...näiltä herroilta täytyy katsoa elokuvat kun tulevat. Taattua laatua.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ylivoimainen suosikkinäyttelijäni on Kari Heiskanen. Mieletön karisma.

Inhokeista mainittakoon Irina Björklund. Teennäinen yhden ilmeen näyttelijä joka on joskus ollut suosittu lähinnä miehensä ansioilla siipeilemällä. Itse asiassa Peter Franzen oli jossain vaiheessa myös inhokkini, mutta sittemmin olen päässyt siitä yli.
 
Gary Oldman, Christopher Walken, Mikael Persbrandt, Jeremy Renner, Woody Harrelson.. kuninkaita ainakin tällä hetkellä.

Ehdottomasti ei osastoa: Aku Hirviniemi, Krista Kosonen, Samuli Edelman, Mikko Leppilampi.. oikeastaan kaikki suomalaiset "suosikit" ja etenkin Putouksessa yms. paskassa itsensä lianneet. Tommi Korpelan voin kyllä armahtaa.

Ylivoimainen suosikkinäyttelijäni on Kari Heiskanen. Mieletön karisma.
.

Olen joskus tavannut oikeassa elämässä, todella vittumaisen ja ylimielisen oloinen tyyppi. Toki tästä on jo aikaa. Mutta kieltämättä asiansa osaava herra lavalla ja myös ohjaajana.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Hyviä on niin paljon, että ei kannata lähteä kaikkia luettelemaan. Yksi on taas niin huono, että on joko näytellyt vain alunperin huonoissa leffoissa, tai sitten on pilannut ne itse. Tämä mies on nimeltään Ben Affleck.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Jees: Robert DeNiro, Harvey Keitel, Tim Roth, Jack Nicholson, Edward Norton, Gary Oldman, Al Pacino, Kevin Bacon, Donald Sutherland, Willem Dafoe, Kevin Spacey, Clint Eastwood

Ei näin: Denzel Washington, Jim Carrey... Kumma kyllä, enempää inhokkeja ei tule mieleen.

Tjaah. Hauskaa löytää yhtäkkiä viestiketju, johon on spämmännyt yli 13 vuotta sitten. Maku ei ole juurikaan muuttunut ja sama lista päätee suht hyvin yhä, tosin en kyllä ymmärrä itseäni lainkaan sen suhteen, että millä meriiteillä Kevin Bacon on aikanaan päässyt plussapuolelle. Ei toki mikään inhokki, mutta en pidä missään nimessä myöskään huippuna. Denzel puolestaan oli näemmä vuonna 2002 miinuspuolella ja veikkaanpa, että olin vastannut silloin ennen kuin olin nähnyt Training Dayn (2001) ja tuon lisäksi myös American Gangster (2007) nosti myöhemmin miehen osakkeita. Sanotaanko näin, että noussut neutraaliin kategoriaan.

Jotta jotain uuttakin tulisi ketjuun, niin erikoismaininta Nicholas Cagelle. Veti Hollywoodille epätyypilliseen tapaan juopon roolin kunnialla ja sai Oscarin siitä hyvästä elokuvasta Leaving Las Vegas. Mainio suoritus. Suurin osa muista rooleista on kuitenkin leffoissa, jotka edustavat sanalla sanoen tusinaviihdettä. Jos Cage olisi muusikko, hän olisi Daruden kilpakumppani kategoriassa "legendaariset one-hit-wonderit".

Vuonna 2028 sitten seuraava päivitys. Saa nähdä ketkä mainituista ovat silloin ylipäänsä hengissä ja/tai tekevät enää elokuvia. Clintin kohdalla ei tarvitse edes näytellä - riittää, kunhan ohjaa, niin taso riittää.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Jos pitäydytään siinä, että listataan vain ne näyttelijät, joiden leffat pitää ehdottomasti nähdä, niin mieleen tulee lähinnä Vin Diesel. Vakkei omaan makuun sinänsä kuulukaan juurikaan aivottomat rymistelyleffat, niin Dieselissä on jotain sellaista selittämätöntä äijäkarismaa, mikä tekee huonoistakin leffoista katsomisen arvoisia. Muuten yleensä leffat valikoituu katsottavaksi enemmänkin ohjaajan perusteella.

Huonojen leffojen puolella kruunaamaton kuningas on Adam Sandler, jolta pitäisi viedä pois kaikki oikeudet tehdä elokuvia.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Suomalaisista ylivoimainen suosikkini on Kari Hietalahti. Hissu hallitsee niin draaman kuin komediankin eli ei ole kahlitunut tiettyyn genreen. Toinen vahva nimi kotimaasta on Juha Veijonen, ne velmuroolit sisältävät jotain selittämätöntä karismaa!
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Suomalaisista ehdottomasti edellisessäkin viestissä mainittu Juha Veijonen. Veksi on jopa käynyt kämpässäni lainatakseen Joulupukin asuani. Sulevi Peltola kolahtaa myös.
Ulkomaalaisista Dustin Hoffman ja Paul Newman. Erityismaininta kaikkien aikojen parhaan TV-sarjan Boston Legallin näyttelijälle James Spaderille. Näytteleehän se Blacklistissäkin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Parhaina päivinään Samuel L. Jackson oli sidekickien kuningas. Hän pystyi tuomaan aivan uudenlaista syvyyttä leffoihin, esim. Die Hard 3 ei olisi järin ihmeellinen ilman Sampan roolia. Puhumattakaan Rennyn parhaasta filkasta, eli Long Kiss Goodnightista. Ei ihme, että Jackson piti leffasta niin paljon, mieshän antoi kaikkensa.

Näyttelijöistä jos pitäisi sanoa joku yliarvostettu niin Spede. Kyllä, erinomainen käsikirjoittaja ja esiintyjä sekä bisnesmies. Sen sijaan näyttelijänä Spede oli suoraan sanoen surkea. Jokainen tunnetila jouduttiin alleviivaamaan ja oikeastaan jokainen rooli oli vaan jonkinlainen versio Spedestä itsestään. Tupakki paloi ja Spede heitti muutaman sloganinsa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Näyttelijöistä jos pitäisi sanoa joku yliarvostettu niin Spede. Kyllä, erinomainen käsikirjoittaja ja esiintyjä sekä bisnesmies. Sen sijaan näyttelijänä Spede oli suoraan sanoen surkea. Jokainen tunnetila jouduttiin alleviivaamaan ja oikeastaan jokainen rooli oli vaan jonkinlainen versio Spedestä itsestään. Tupakki paloi ja Spede heitti muutaman sloganinsa.
Onko Spede nyt näyttelijänä niin arvostettu? Mielestäni ei. Kuten aivan oikein sanoit, Spedehän näytteli lähinnä itseään, eikä muuta osannut. Bisnesmiehenä ja mediapersoonana Speden arvostus taitaa olla korkeimmillaan. Äijähän jaksoi muistaakseni valittaa vuosia siitä, miten häntä ei arvosteta, vaikka kansa käy Uunoja katsomassa. Legendaarinen elokuva- ja tv-viihteen monitoimimies, ei sen enempää eikä vähempää.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika vähän tulee katsottua leffoja - enimmäkseen Areenasta suomalaisia sellaisia. Joo, joo - suomalaiset leffat ovat täysin paskoja ja muuta shittiä. Pitäkää mieliipiteenne, mutta katson niitä ennemmin kuin jotain bäng-däng-zzzuih-hyrskyn-myrskyn -"toimintaleffoja".

Suosikkini on ehdottomasti Kai Lehtinen. En tiedä onko syynä erinomainen näyttelijätyö, oikeat roolit, karisma vai mikä, mutta onhan siinä jotain maagista. Toinen erityisesti mainittava on Jani Volanen, joka valitettavasti on siirtynyt enemmän kameran taakse.

Jos nyt ulkolaisista näyttelijöistä joku pitäisi mainita niin Meg Ryan. Ei ehkä näyttelijätyönsä perusteella, mutta häntä voin seurata hamaan loppuun asti.

Inhokkeja en ryhdy luettelemaan - kaikki eivät voi olla parhaita.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
On vain yksi Clint Eastwood. Naisnäyttelijöistä vaikea valita, viime aikoina pidin parista Mila Kunisin roolisuorituksesta.
 

Steeger#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kovalchuk, Zinovyev, Morozov, Zherdev & Versteeg
Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Cate Blanchett ja Meryl Streep. Nykyään ei edes mahdollisuutta elokuvalle jos kyseisestä nelikosta, joku löytyy. Ei vain pysty.

Paremmasta päästä sitten taas Carey Affleck, Matthew McConaughey ja naisista Julianne Moore ja Naomi Watts.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Mulla on vain yksi suosikki, paras kaikista ikinä, James Stewart.

Kohta eletään taas sitä aikaa vuodesta, kun saan kyyneliä pidätellen katsella televisiosta kuinka James Stewart keskustelee enkelin kanssa. Ikäänkuin minulla ei olisi kyseistä elokuvaa tallenteena mutta se on aina vuosittain katseltava, kuuluu joulunviettoperinteeseen. Kuten kaikki - siis joka ikinen - tietävät, James Stewart teki myös muita loistoluokan näyttelijäsuorituksia, yhtenä niistä mainittakoon uutisvalokuvaajan rooli elokuvassa Takaikkuna, jossa vastanäyttelijään toimi itse Grace Kelly.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kari Heiskanen, jota harmillisen vähän televisiossa näkee.

Ulkomaisista juuri tällä hetkellä mieleen tulee Olafur Darri Olafsson.

Molemmilla aivan uskomaton karisma ihan jo television välityksellä.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Onhan näitä iso liuta, mutta koitin nyt tähän miettiä tusinan verran, vähän vanhempaa ja nuorempaa polvea:

Clint Eastwood
Jack Nicholson
Al Pacino
Robert De Niro
Jeff Bridges
Sean Penn
Ryan Gosling
Audrey Hepburn
Juliette Binoche
Marion Cotillard
Emily Blunt
Carey Mulligan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös