Myrskylinnut

  • 3 730
  • 17

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Onko palstalla tämän mainion 1960-luvulta olevan tv-sarjan faneja?
Myrskylinnut, Thunderbirds oli multivisionääri Gerry Andersonin luomus vuodelta 1964. Anderson kehitti tv-sarjan jossa pääosissa olivat ihmisten sijasta nuket ja tekniset vempeleet.
Nukkeja ohjailtiin perinteisesti "puppet on a string"-periaatteella mutta sen lisäksi nämä "henkilöt" tehtiin aidon näköisiksi liikkuvien silmien ja suun avulla. Tarpeen vaatiessa nuket myös hikoilivat, niillä oli mustelmia ja haavoja, tummat silmänaluset kuvasivat rasitusta ja isoissa lähikuvissa käytettiin sitten oikeitten ihmisten ruumiinosia, kuten lähiotoksia käsistä ja sormista näpelöimässä joitakin säätönamiskoita yms.

Sitten vuoden 1965 keväällä Thunderbirds tv-sarja alkoi menestyksekkään taivalluksensa televisiossa ympäri maailmaa.

Tv-sarjan perusidea on tämä:

Salaperäinen miljonääri nimeltä Jeff Tracy johtaa vuonna 2065 maailmanlaajuista pelastusjärjestöä nimeltä International Rescue. Järjestön tukikohta on jollakin salaisella ja hyvin naamioidulla Tyynen Valtameren paratiisisaarella.
Saarelta käsin järjestön huipputekniset lentolaitteet lähtevät apuun tarvittaessa joka puolelle maapalloa ja jopa avaruuteenkin.
Miljonääri Jeff Tracyn "työläisinä" ovat hänen viisi poikaansa, Scott, John, Virgil, Gordon ja Alan.
Thunderbirdsien villit ja tehokkaat laitteet on suunnitellut roolihahmo nimeltä Hiram K.Hackenbacker jota sarjassa kutsutaan ytimekkäästi nimellä Brains.
Järjestöllä on myös oma "Iso-Britannian osastonsa" jota edustaa nukke nimeltä Lady Penelope. Hän on tyypillinen kello-viiden-teetä rakastava brittiläinen aristokraatti... tämä leidi vaan sattuu myös rakastamaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita.
Lady Penelope kulkee yleensä paikasta toiseen uskollisen autokuskinsa, Parkerin ohjaamana. Parker on parannuksen tehnyt vankilakundi, joka on täysin Lady Penelopen hurmaama. Parker toimii samalla myös hovimestarina, puutarhurina ja vartijana.
Parker kuskaa Lady Penelopea kolmiakselisella, pinkillä Rolls Roycella (auton vakiovarustuksena on esim. eteenpäin ampuva 20 mm konetykki).

Tässä Thunderbirdsien kalusto pääpiirteittäin:

Thunderbird 1
- virtaviivainen, rakettimainen ja nopea lentokone

Thunderbird 2
- jättimäinen, lähinnä lentävää vihreätä suolakurkkua muistuttava kuljetuslaite jonka kyydissä kuljetettiin katastrofialueille tarvittavaa kalustoa konteissa

Thunderbird 3
- ohjuksen näköinen, avaruudessa tapahtuviin pelastustehtäviin suunniteltu laite

Thunderbird 4
- "Yellow Submarine"... vedenalaisiin tehtäviin kehitetty monitoimikone/sukellusvene

Thunderbird 5
- avaruusasema joka kykenee sieppaamaan hätäkutsuja maapallolta ja jopa ulkoavaruudesta

... onkos teillä muilla kommentteja tästä nykyisin niin kököltä näyttävästä tv-sarjasta...

EDIT: AI JOO, SARJAA SAA IHAILLA AINAKIN SUB-TEEVEEN NÄKYVYYSALUEILLA! SUBBI RULES!

Terveisin nimim. "Mitä meillä oli ennen MacGyveriä"....

Tässä hyvä sivu Myrskylinnuista:

www.thunderbirdsonline.co.uk/
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Thunderbird(tai siis sen edellinen esityskerta) osui oman kehitykseni kannalta sellaiseen vaiheeseen ettei siitä tullut samanlaista fanaattisen palvonnan kohdetta kuten tuo mainittu MacGyver. Kuitenkin sarja itsessään antoi ihan hauskan vaikutelman silloin joskus kun sitä viimeksi tuli katsottua, onhan se tavallaan vähän kökön näköinen mutta ei se haittaa koska loppujen lopuksi idea on varsin hyvä ja mielenkiintoinen.
Etenkin juuri se systeemi millä aluksiin siirryttiin jaksaa aina kiinnostaa, eikö sitä todellakaan voisi toteuttaa paremmin kuin kieputtamalla kuskia jokaiseen suuntaan.

Muutenkin omalla toivomuslistalla on juuri tuollainen Thunderbird-saari.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti varjo


Muutenkin omalla toivomuslistalla on juuri tuollainen Thunderbird-saari.

Olen antanut itselleni kertoa että Hunajan ja Maidon ihmemaassa, siis Hollivuudissa on kehitteillä Thunderbirds, The Movie! Tämä ei ole vitsi, vaan netistä siepattu uutinen. Nykyisellä tietokoneteknologialla hommasta voi hyvinkin kehittyä melkoinen kassamagneetti. Pääosien esittäjät eivät tällä kertaa ole kuitenkaan nukkeja, vaan seuraavat nimet on mainittu Thunderbirds-leffan tiimoilta:

- Keanu Reeves
- Alyssa Milano
- Tom Cruise
- Dana Delaney
- Clint Eastwood
 

MokkaSiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
tappara
Silloin ekalla kertaa , siis silloin vuonna yksi ja kohta melkein kaksi , kolahti ja lujaa. Ei pieni poika tiennyt parempaa .
Myöhemmin oma poika hurahti kanssa sarjaan ( 6-7 vuotta sitten ? esitettiin ) ja nyt taas on kiva katsoa ties monennettako kertaa esitettävää myrskylintuja .
On sitten aluksia , isoja ja pieniä sekä videoelokuva , HAH .

Toinen hupaisa sarja oli Jetsonit , siellä sitten mentiin ihan kaukana avaruudessa , tosin vain piirrettynä ( on siitääkin video HAH ja HAH ) .

Eiks nämä voisi olla jo ihan vähäsen kulttimaineessa ?
( kysyy vielä janoinen ja vielä kotona , ok , hoidetaan epäkohdat kuntoon ) .
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Viestin lähetti Predator
Olen antanut itselleni kertoa että Hunajan ja Maidon ihmemaassa, siis Hollivuudissa on kehitteillä Thunderbirds, The Movie! Tämä ei ole vitsi, vaan netistä siepattu uutinen. Nykyisellä tietokoneteknologialla hommasta voi hyvinkin kehittyä melkoinen kassamagneetti. Pääosien esittäjät eivät tällä kertaa ole kuitenkaan nukkeja, vaan seuraavat nimet on mainittu Thunderbirds-leffan tiimoilta:

- Keanu Reeves
- Alyssa Milano
- Tom Cruise
- Dana Delaney
- Clint Eastwood
Kyllä, elokuva'Thunderbirds 2000' on kaavailtu tehtäväksi vuonna 2004. Vielä näyttelijöitä ei ole kiinnitetty produktioon, mutta ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottajat ovat nimetty. Ohjaaja John Frankerin aikaisempia ohjaustöitä ovat mm. tv-sarjat Star Trek ja Roswell. Tulevan leffan käsikirjoittaja on Thunderbirdsin hahmojen keksijän entinen aviomies (!). Toivottavasti tuotoksesta kehkeytyy jotain.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Mullapa on tallella Corgi Toys -sarjaan kuuluva Lady Penelopen komea, kyömynenäisen kuskin ajama vaaleanpunainen limusiini, joka ampuu keulasta ohjuksen ja perästä harppuunoita.
 

OikeaPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, maajoukkue, sympatiat: HIFK
Jepjep.

Ne oli aikoja ne.

Ostin pari vuotta sitten muksulle lahjaksi setin jossa on mm. se Penelopin raskas kaara ja se kuljetusalus (vihreän värinen) jonka sisän mahtui pienempi purtilo.

Tämmöisen sienfäksön-fanin riemukas aloitus uralleen silloin aikoinaan. Täyttä tavaraa!
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Käytännössä kaikki Myrskylinnut-jaksot ovat nauhalla ja lisäksi yksi Englannista ostettu pitkä leffa. Aivan ehdotonta kamaa! Jäykkyys ja kulmikkuus eivät haittaa pätkääkään, koska sarjan koko perusidea on niin hervoton ja toteutus oman aikansa lapseksi aika näppärä. Toivottavasti uudet sukupolvet tulevat löytämään Myrskylinnut - onhan sarja aivan toista kuin mitä lapsille nykyään kaupataan. Ja kyllä, hyllystäni löytyy myös Lady Penelopen vaaleanpunainen loistoauto, ja alkuperäisessä paketissaan, jota en avaa. Haudattakoon se kanssani.
 

Dick Slasher

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT ♠
Yes!
Muistan itsekin sarjan tulleen tv:stä joskus 7-luvun puolivälin paikkeilla. Muutama vuosi sitten huomasin jossakin liikkeessä myytävän ko. sarjaan liittyviä pienoismalleja Rescue 1 jne. Ostin niitä omille muksuille ja kaiken huiopentuma oli kun löysin sarjan ko. ohjelman myyntivideoita. Näin 'baut 17 vuotta myöhemmin ohjelma näytti aika kököltä. lapset kuitenkin pitivät.
 
K

kangaroo

Lapsuuden ehdottomia mustavalkoisia suosikkeja, olikohan se noin v.-67 lähtien. YES ! Taisi sitten tulla Sky Channelilta joskus 80-luvun loppuvuosina. Muutaman vuoden takaiselta uusintakierrokselta tarttui aika monta jaksoa nauhallekin.

Nyt kyllä perkele missasin nämä jo esitetyt kokonaan. Milloin Subbari oikein aloitti esittämisen ? Ja kertokaa nyt minkälainen helmi mahtoi olla eilen (pe) esitetty jakso "Marsilaiset hyökkäävät" ? Tässä on vielä niin kesäkoomassa, ettei jaksa kaikkien kanavien ohjelmistoja selata.

Näköjään Thunderbirdsien jälkeen on tullut Monty Python´s Flying Circus. Onneksi on kaikki nauhalla.
 

Jet-Ace

Jäsen
Lapsuuteni kovinta kamaa yhdessä Batmanin ja Matkalla avaruuteen kanssa. Myrskylintujen ikimuistoista antia oli tarinan lisäksi omia aikoja heiluneet suut nukkien puhuessa. Näppäriä olivat kuljettimet aluksiin ja sankarien välkkyvät silmät seinätauluissa näiden ottaessa yhteyttä päämajaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK,HJK(futis)
Myrskylinnut.

Aivan loistava sarja, vaikka en sitä kuuskyt-luvulla nähnyt(en ollut syntynyt). Subilta olen kuitenkin muutaman sarjan nähny ja vaikutti loistavalta! Ihastuin siihen heti.
Olen aina ollut kiinnostunut noista lentohärveleistä sun muista.
PS. Voisiko joku kertoa mihin aikaan ja minä päivänä sarja subilta tulee?
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Re: Myrskylinnut.

Viestin lähetti Preerian poika
A
PS. Voisiko joku kertoa mihin aikaan ja minä päivänä sarja subilta tulee?

Thunderbirds tulee subilta ma, ti, ke, to , pe klo 17.20 alkaen. Ja ennen sitä saa nauraa maha kippurassa englantilaisen "scifi-sarjan" lumoissa. Kyseessähän on siis Saphire & Steel-sarja jossa näyttelijät kolistelevat pahvi- ja kovalevykulisseissa korkokengillään puolen tunnin jaksoissa. Täytyy kylläkin myöntää että sarjassa Safiiria esittävä Joanna Lumley oli melko käheen näköinen daami noihin aikoihin... ei ollenkaan tyypillisesti hevosen näköinen brittinainen.

PS: Subiltahan tuli aikaisemmin tämän Thunderbirdsien luojan toinenkin nukkeanimaatiosarja. Se oli nimeltään Captain Scarlet... joka ei mielestäni ollut mistään kotoisin. Scarletin nukkehahmot tosin olivat Thunderbirdsien Tracyn porukkaan verrattuna aidomman näköisiä "ihmisiä" mutta ne tv-sarjan jaksojen juonet olivat kamalaa tuubaa... yök.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Ehdin nyt vasta laittamaan kommenttini, Preda loistavaan keskustelun avaukseesi.

Lady Penelope on ensimmäinen ihastukseni. Kun Myrskylinnut säväyttivät maailmaa ensi kerran, olin n. seitsenvuotias ja vaikka minulla jo silloin oli tyttöystävä, niin kyllä Penelope oli se jokin. Lisäksi lentovehkeet olivat ihan mahtavia, aina kaverien kanssa ihmeteltiin miten paljon kaikkea tavaraa niiden sisään mahtuikaan.

No sitten tuli Batmanit yms. mutta silloin kun omat kersat olivat pienempiä ja yritin niitä katsomaan Myrskylintuja niin eipä kelvannut. Joku pirun Makkarankaivaja oli kuulema parempi. Näin ne ajat muuttuu, eskoseni.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti fiftyeight


Lady Penelope on ensimmäinen ihastukseni.

Joku pirun Makkarankaivaja oli kuulema parempi. Näin ne ajat muuttuu, eskoseni.

Dear fiftyeight. Koska minä olen ikäluokkaa fiftysix, niin minäkin olin aikoinaan lääpällään Lady Penelopeen. Todennäköisesti tuo viileän seksikäs blondi on osaltaan ollut muokaamassa meikäläisen pääkoppaan käsitystä vaaleista naisista.... ai niin, siis tässähän nyt kuitenkin on kyse nukesta eikä oikeasta naisesta.
Yhdessä kuluneen viikon jaksossa Penelope esittäytyi taas parhaimmillaan. Oikein pisti naurattamaan että tv-sarjan nukkeporukan "vaatetuksesta" vastaava tiimi oli loihtinut Penelopelle 11 erilaista asua (piruuttani laskin tämän kun jakso oli nauhalla) yhden jakson aikana esiteltäväksi! Niin kai todellisuudessakin tuollainen ylhäisödaami kuljettaisi mukanaan isoa garderoobia, joten siltä osin ihan hyvin huomattu juttu sarjan tekijöiltä (miespuoliset sankarit taas kulkevat aina ja ikuisesti samoissa kuteissa).
Kuluneella viikolla näimme myös Penelopen lepäämässä makuuhuoneessaan vaaleat kutrit avonaisina silkkisellä tyynyllä... NO NIIN, stop tykkänään, en minä nyt NIIN SAIRAS OLE, ajattelin vaan kertoa että onpas hyvän muotoi... siis taidokkaasti rakennettu nukke!

PS: Mikä ihmeen Makkarankaivaja?
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
58:
hmmm taidat kerjätä verta nenästäsi...jos ÄTPPOMK-klubi käyttää hevosenpäitä viesteinään niin kannattaa varautua johonkin vastaavanlaiseen....Ihan vain kuriositeettina oletko koskaan miettinyt että nukkuessa ollessasi joku voisi hiipiä luoksesi ja kiinnittää varpaasi siimalla pieneen pylpyrään joka on varta vasten kiinnitetty seinään. Tästä pylpyrästä siima sitten kulkisi katonrajaan jossa uusi pylpyri ohjaisi sen katon suuntaisena kohti katon sitä pistettä joka sijaitsee täsmälleen sinun ylläsi.
Katossa sitten olisi aivan viattoman oloinen tynnyri täynnä lannoitetta asennettuna siten että siiman kiristyessä tynnyri kääntyy ylösalaisin vapauttaen n. 10 l lannoitetta allaolevan päälle.
Ja jos jostain kumman syystä joku olisi nukkuessasi suihkutellut päällesi moottoriöljyä, asentaen samalla em. siimaan vedosta syttyvän tulitikku-aski-yhdistelmän.

Eli jos nyt vaikka sattuisi käymään niin että sitten heräisit tai muutenvain pyörisit sängyssä niin siima kiristyisi, lannoitetynnyri kaatuisi päällesi, lannoite ja moottoriöljy reagoisivat toistensa kanssa, tulitikku syttyisi...

Etkö ole ajatellut tuollaista? ihanko tosi, kannattaisi...
idea: jakso nimeltä Last Stand.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Viestin lähetti varjo
58:
hmmm taidat kerjätä verta nenästäsi...jos ÄTPPOMK-klubi käyttää hevosenpäitä viesteinään niin kannattaa varautua johonkin vastaavanlaiseen....

Jaaha, nyt vanha debiilikin tajusi että mikä se Makkarankaivaja on! Kiitos nimim. varjo!

Mutta pojat hei! Rauhoittukaas nyt! Thunderbirdsien ja MacGyverin välissä oli monta monituista sankaria ja supersankaria telkkarissa! Vai mitä sanotte näistä nimistä:

- Batman & Robin
- Lost in Space
- Star Trek
- The Saint
- Ivanhoe
- Fury
- Lahjomattomat
- Doctor Who
- Intruders
- High Chaparral
- Bonanza
- Laredo

... ja monia muita joita ei dalmatilaisen, eikun dementian vaivaama aivo muista ...
 

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Juu, noi Myrskikset olivat kakarana aina katsottava. Toki niitä tuli myös 90- luvulla tuijoteltua ja nauhoiteltua. Jonkun pari- kolme pätkää sisältävän videonkin onnistuin Anttilasta löytämään.

Kaveri osti Leppävaaran Maksista aikoinaan (taisi olla v. 1996) halvennuksella koko Myrskis-Saaren. Meikäläinen oli kateudesta vihreä ainakin kaksi viikkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös