Michael otti vielä viimeisen spurtin juuri ennen rannikkoa ja voimistui aika huimasti viimeisten ehkä muutaman sadan kilometrin (?) matkalla. Mikäs siinä kun pintaveden lämpötila on siellä +30C kieppeillä niin energiaa on tarjolla aikalailla. Tässä ilmastonmuutosraportin jälkimainingeissa (heh) kun miettii että jos merivedet alkaa olemaan esim. +32 astetta niin millähän voimalla hurrikaanit, taifuunit ja trooppiset syklonit pyyhkii sitten menemään. Thoughts and prayers vaan rannikkoseuduille.
Tuostahan saatiin kai esimakua Tyynenmeren puolella Taifuuni Haiyanin yhteydessä. Tuolla Tyynenmeren puolella käytetään ilmeisesti myrskyjen voimakkuuden mittaamiseen nk. Dvorakin menetelmää, joka perustuu satelliitti- ja infrapunakuvien analysoimiseen. Eli myrsky arvioidaan 8 portaisella asteikolla. Eli siis minun käsittääkseni siellä ei lennetä Atlantin puolen tyyliin myrskyn silmään mittauksia tekemään. Jos joku tietää paremmin, niin korjatkoon minua.
No, tuon artikkelin mukaan Haiyan nk. maksimoi tuon Dvorakin asteikon ja jätti alan ihmiset miettimään onko ko. asteikko kenties vanhentumassa ja kykeneekö se enää luotettavasti arvioimaan näiden kaikista kovimpien myräköiden voimaa.
Tuossa vähän tuubista vielä pätkää ko. myrskystä.
Viimeksi muokattu: