Musavisa 21 - osa 9

  • 1 699
  • 18

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Luonnontieteet oli vaikea osio, mutta siinä oli kuitenkin jaossa niin isot kokonaispisteet, että vaikeudestaan huolimatta toi kisaajille ihan kohtalaiset pisteet (keskiarvo 15,2). kimbe66 oli kierroksen kovin (24,5p.), heavy keuli taas vaihteeksi kärkeen ja Klose16 kyllästyi jumbosijaan, mutta muutokset sarjataulukossa jäivät varsin pieniksi:

1. heavy HIFK 183,5
2. Moto HIFK 177,5
3. Anselm Raato JYP 147,5
4. kimbe66 KooKoo 147,5
5. Musta Nuoli TuTo 133,5
6. Miguel Pelicans 128,0
7. Ted Raikas SaiPa 102,5
8. Knox Flyers 90,0
9. Kulminaatiopistelijä ? 84,0
10. motamoro Ässät 83,0
11. V-G- Jokerit 82,0
12. mice Tappara 77,0
13. Bronco Ilves 73,0
14. Roku Lukko 72,0
15. NDT665 TPS 64,5
16. Nikke Blues 56,5
17. CuChulainn Blues 55,0
18. Vellihousu Ässät 46,0
19. M@rko77 Pelicans 44,5
20. MacRef Tuomarit 36,5
21. Ollakseni Red Wings 23,5
22. cottonmouth KooKoo 20,5
23. DTremens Jokerit 19,5
24. Klose16 Saksa 13,5
25. Molkke ??? 11,5
26. Fernando Ässät 10,5
27. Linjatuomari JYP 7,5
28. adolf SaiPa 7,0


Toiseksi viimeinen oppitunti alkamassa aivan pian. Aiheena on maantietämys sekä vieraat kielet ja kulttuurit.

1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.)

2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.)

3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.)

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.)

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.)

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.)

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.)

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.)

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.)

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.)

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on (tai oli) kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea)

A)
B)
C)
D)
E)
F)
G)
H)
I)
J)

12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.)

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.)

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.)

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.)

16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi, huom: kartalle on läiskitty myös ylimääräisiä täpliä hämäyksenä!) (0,5p. / oikea)

Aawastock
Kivenlahtirock
Naamat
Puustock
Rock To The River
Rockperry
Räyhärock
Saapasjalkarock
Simerock
Tapsan tahdit
 

Liitteet

  • kuvatehtava9.jpg
    kuvatehtava9.jpg
    84 KB · kertaa luettu: 434
  • kuvatehtava9-1.jpg
    kuvatehtava9-1.jpg
    132,6 KB · kertaa luettu: 385

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En bild mer tai jotain.

Pääsiäisen suunnitelmat ovat avoinna, mutta varautukaa siihen että visa sulkeutuu lauantaina.
 

Liitteet

  • kuvatehtava9-2.jpg
    kuvatehtava9-2.jpg
    34,1 KB · kertaa luettu: 328

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
1. Tyhjä
2. Passi ja hammasharja?
3. Tyhjä
4. Armenia?
5. Unkarista
6. Nottingham?
7. Dimmu Borgir
8. Tyhjä
9. Emmä tie Rolling Stones perustettiin siellä?
10. Tyhjä
11.
A) USA!
B) Englanti
C) Italia
D) Irlanti
E) Ranska
F) Etelä-Korea
G) Hollanti
H) Saksa
I) Venäjä
J) Jamaika
12. Richmond Virginia jos yhtye on Lamb of God.
13. USA!
14.
15. Paavo Väyrynen
16. Kivenlahti Rock on 3. muista ei havaintoa.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.) Afrikka

2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.) leipää ja piimää vaan

3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.) monikielisin maa lienee Sveitsi

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.) Armenia liittyy ainakin SOAD:iin

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.) Puola

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.) Nottingham

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.) Sólstafir

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.) Tampere

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.) hippiliikkeen pesäpaikkoja

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.) laulavat "siansaksaksi"

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on (tai oli) kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea)

A) Kuuba
B) Ruotsi
C) Italia
D) Irlanti
E) Ranska
F) Etelä-Korea
G) Alankomaat
H) Englanti
I) Suomi
J) Etelä-Afrikka

12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.) Panteran

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.) S&M

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.) -

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.) Andy McCoy

16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi, huom: kartalle on läiskitty myös ylimääräisiä täpliä hämäyksenä!) (0,5p. / oikea)

Aawastock 15
Kivenlahtirock 3
Naamat 3
Puustock 7
Rock To The River 4
Rockperry 11
Räyhärock 9
Saapasjalkarock 12
Simerock 16
Tapsan tahdit 5
 
Toiseksi viimeinen oppitunti alkamassa aivan pian. Aiheena on maantietämys sekä vieraat kielet ja kulttuurit.

1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.) Afrikka!


2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.) Huuliharppu...



3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.) Kuulostaisi siltä, että neljän virallisen kielen Sveitsi olisi todennäköisin vastaus?

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.) Hatarasti muistelisin, että olisin kuullut keskimmäiseltä kappaleen Collapsing new people tai jotain sinne päin? Iso-Britannia...?

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.) Puolako vai Valko-Venäjä? Puola.

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.) Birmingham....

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.) Mörkastel...

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.) Eppujen laulussa lauletaan "Helsinki, Tampere, Jyväskylä, Oulu" ja Ultra Bran "onko Helsinki tunnin edellä vai jäljessä?". Noita kahta muuta en tunne, mutta veikataan Helsinki!

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.) Jälkimmäinen lienee taiteilija-kaupunginosa New Yorkissa, ehkä tuo toinenkin on semmoinen?

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.) Liverpool...

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on (tai oli) kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea)

A)
B)
C)
D)
E)
F)
G)
H)
I)
J)
Kts alempaa.



12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.) Anthrax...

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.) Seattle.

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.) Arvataan Gangnam style....

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.) Olisikos nähnyt Leninin muotokuvan?


16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi, huom: kartalle on läiskitty myös ylimääräisiä täpliä hämäyksenä!) (0,5p. / oikea)

Aawastock
Kivenlahtirock
Naamat
Puustock
Rock To The River
Rockperry
Räyhärock
Saapasjalkarock
Simerock
Tapsan tahdit


Kysymys 11
A. Olisko Harry Belafonte ja Haiti?
B. Oliskos ruotsalainen?
C. Venäjää veikkaan...
D. Saksa?
E. Italia?
F. Tämä on se etelä-korealainen Gangnam-kaveri...
G. Se hollantilainen hevibändi, joka esiintyi Qstockissa?
H. Onkohan tämä Rock Goddess ja Iso-Britannia?
I. Suomalaisilta näyttävät...
J. Ranska....?

Kysymys 16
Aawastock 15
Kivenlahtirock 3
Naamat 8
Puustock 9
Rock To The River 10
Rockperry 11
Räyhärock 6
Saapasjalkarock 12
Simerock 16
Tapsan tahdit 5
 
15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.)


Patti esiintyi Kulttuuritalolla vuonna 1976, eikä 1977!
 

Bronco

Jäsen
1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.)
Afrikka

2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.)
Kaljaa

3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.)
Ranskan

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.)
Turkki

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.)
Saksasta

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.)
Englanti

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.)
Sigur Ros

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.)
Kaikki ovat saaneet inspiraationsa tietystä kaupungista (Moskova, Nokia, Kingston jne)

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.)
Surffirockista

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.)
Islanti

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on (tai oli) kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea)
A) Yhdysvallat
B) Saksa
C) Italia
D) Irlanti
E) Espanja
F) Etelä-Korea
G) Norja
H) Kanada
I) Englanti
J) Ghana

12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.)
Avenged Sevenfold

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.)
Moottoritie

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.)
Guano Apes - Big In Japan

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.)
Rotta

16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi, huom: kartalle on läiskitty myös ylimääräisiä täpliä hämäyksenä!) (0,5p. / oikea)

Aawastock - 14
Kivenlahtirock - 4
Naamat - 8
Puustock - 7
Rock To The River - 6
Rockperry - 11
Räyhärock - 10
Saapasjalkarock - 12
Simerock - 18
Tapsan tahdit - 5
 

Miguel

Jäsen
Vanhana Turtles-fanina arvostin edellisen osan kuva-arvoitusta suuresti, vaikkei omat hoksottimet leikanneet. Eikä paljon leikkaa nytkään.

1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.) - Eurooppa

2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.)

3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.) - Sveitsin

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.) - Armenia

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.) - Itää muistelisin. Ukraina?

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.) - Ruotsi

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.) - Solstafir

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.) - Kulkuväline

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.) - Levy-yhtiöistään

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.) - Laulavat keksityllä kielellä

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on (tai oli) kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea)

A) Jamaika
B) Norja
C) Espanja
D) Britannia
E) Sveitsi
F) Etelä-Korea
G) Hollanti
H) Britannia
I) USA
J) Senegal

12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.) - Ihan puhtaalla intuitiolla, mahdollisesti väärällä, yhdistin Ozzyn lepakot Des Moinesiin. Ja sieltä taitaa olla Slipknot.

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.) - Sonic Highwaysista voisi johtaa montakin arvausta, kokeillaan tätä: jokainen biisi on äänitetty eri kaupungissa

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.)

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.) - Neuvostoliiton lippu

16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi, huom: kartalle on läiskitty myös ylimääräisiä täpliä hämäyksenä!) (0,5p. / oikea)

Aawastock 15
Kivenlahtirock 3
Naamat 8
Puustock 9
Rock To The River 2
Rockperry 11
Räyhärock 12
Saapasjalkarock 13
Simerock 16
Tapsan tahdit 5

Aika maltillinen pisteytys vikassa tehtävässä, ei ollut helppo. Saapasjalkarock jäi häiritsemään ja vielä enemmän Tapsan tahdit, josta juuri jostain luin.
 

Miguel

Jäsen
Vastasin pariin kohtaan Britannia, joka tarkoittaa UK:ta, ilman Irlantia. Ei ollut tarkoitus olla epämääräinen.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Taitaa karata kultamitali lopullisesti. Varmat tai edes hatarat tiedot ovat vähissä.

1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.) - Afrikka

2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.) - Leipää ja piimää vaan

3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.) - Sveitsin

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.) - Armenia

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.) - Puola

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.) - Ruotsalaisuus

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.) - Sigur Ros

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.) - Lenin

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.) - Swinging London-alueita (Lontoossa siis)

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.) - Islanti

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on (tai oli) kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea)

A) Kuuba
B) Australia
C) Italia
D) Suomi
E) Sveitsi
F) Etelä-Korea
G) Hollanti
H) Suomi
I) Ruotsi
J) USA


12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.) - Pantera

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.) - Jokaista levyä on tehty useilla paikkakunnilla USA:ssa.

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.) - Noin paljon pisteitä jaossa, niin olisiko muuta kieltä kuin englantia. Rammstein ja mitähän biisejä niillä olikaan? Rammstein - Du Hast

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.) - Lepakko (eläin)

16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi, huom: kartalle on läiskitty myös ylimääräisiä täpliä hämäyksenä!) (0,5p. / oikea)

Aawastock 15
Kivenlahtirock 3
Naamat 13
Puustock 14
Rock To The River 2
Rockperry 1
Räyhärock 4
Saapasjalkarock 8
Simerock 11
Tapsan tahdit 8
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.)

Afrikka.

2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.)

Leipää ja piimää vaan.

3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.)

Sveitsi?

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.)

Armenia tulee mieleen.

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.)

Eivätköhän The Demonin sukujuuret ole Unkarissa.

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.)

Nottingham, sheriffistä päätellen. Ja varmaan Sabbatkin on sieltä, kulttibändi ehdottomasti.

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.)

Solstafir.

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.)

Kommunismi/vasemmistolaisuus.

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.)

Hippiliikkeestä, "Rakkauden kesästä" ja ns. vastakulttuurista.

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.)

Folk-musiikkivaikutteet? Ainakin metallibändi Eluveitie on ympännyt folkia goottiheviinsä ja tehnyt akustisen levynkin, ja Sigur Ros samoin ammentaa kansanperinteestä.

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on (tai oli) kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea)

A) Yhdysvallat
B) Norja
C) Argentiina
D) Ruotsi
E) Saksa
F) Etelä-Korea
G) Sveitsi
H) Brasilia
I) Iso-Britannia
J) Yhdysvallat

12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.)

Slipknotin kotikaupunki, Des Moines.

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.)

Tehty kaikki Los Angelesissa?

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.)

Ohi kokonaan tämä.

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.)

Ei mikään, sillä Patti Smith ei edes ollut Suomessa keikalla 1977 vaan vuotta aiemmin eli 1976, jolloin hän keikkaili myös Turussa, ja eräs naapurikaupungin tutuntutuntuttu/kollega oli Smithiä katsomassakin tuolloin.

16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi, huom: kartalle on läiskitty myös ylimääräisiä täpliä hämäyksenä!) (0,5p. / oikea)

Aawastock -15
Kivenlahtirock -3
Naamat -4
Puustock -9
Rock To The River -7
Rockperry -11
Räyhärock -17
Saapasjalkarock -6
Simerock -16
Tapsan tahdit -5

Ihan näppituntumalta osa, osasta koskaan kuullutkaan, osa sentään pitäisi mennä oikein.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
1. Eurooppa
2. leipää ja piimää vaan
3. Belgia
4. Armenia
5. Bulgariasta
6. Kaikki Englannista
7. Mörktslott
8. Tampere
9. Beatlesien kotipaikkana
10. Hmm. Sigur Ros on Islannista ja tunnelmallista maalailua. Eluveitie mielestäni Keski-Euroopasta, Sveitsistä tai vastaavasta, ja sisältää örinää ja kaunista naislaulantaa. Muita en tunne. Mikä näitä nyt sitten yhdistää. Kaikissa islantilainen jäsen?
11.
A) USA
B) Saksa
C) Italia
D) Iso-Britannia
E) Ruotsi
F) Etelä-Korea
G) Hollanti
H) Norja
I) Venäjä
J) Senegal

12. Powerwolf
13. Kaikki kertovat paratiisista/toisesta maailmasta, johon kaikki päättyy
14. -
15. -
16.
Aawastock 15
Kivenlahtirock 3
Naamat 10
Puustock 9
Rock To The River 2
Rockperry 11
Räyhärock 14
Saapasjalkarock 8
Simerock 5
Tapsan tahdit 6
 

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.)
>Africa eli Afrikka

2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.)
>Leipää ja piimää

3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.)
>Ruotsi

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.)
>Hollanti

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.)
>Puolasta

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.)
>Susi

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.)
>-

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.)
>Amsterdam

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.)
>Hipeistä

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.)
>Bändien jäsenet kaksosia

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on (tai oli) kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea)

A) Skotlanti
B) Irlanti
C) Kreikka
D) Venäjä
E) Ruotsi
F) Etelä-Korea
G) Islanti
H) Puola
I) Suomi
J) Etelä-Afrikka

12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.)
>Cardiff

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.)
>-

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.)
>-

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.)
>Käärmeen

16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi, huom: kartalle on läiskitty myös ylimääräisiä täpliä hämäyksenä!) (0,5p. / oikea)

Aawastock 11
Kivenlahtirock 3
Naamat 10
Puustock 12
Rock To The River 6
Rockperry 18
Räyhärock 2
Saapasjalkarock 9
Simerock 17
Tapsan tahdit 8
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Toiseksi viimeinen oppitunti alkamassa aivan pian. Aiheena on maantietämys sekä vieraat kielet ja kulttuurit.

1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.) -Afrikka

2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.) -Leipää ja piimää vaan

3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.) -Heitetääs lonkalta. Joku Keski-Euroopan maa, jossa puhutaan useampaa kieltä + Eluveitie on Sveitsistä mikä vetää jollai gaelishinkielellä, joten joo... Sveitsi.

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.) -Armenia?

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.) -Jaa-a. Eikös hällä oo Israelista suku. Mut onko Israel Eurooppaa vai Aasiaa?

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.) -Nottingham?

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.) -Solstafir vai miten lie kirjotetaankaan...

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.) -Helsinkihän tämä on

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.) -Hippejä perkeleesti ollu 60-luvulla.

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.) -Laulavat jollain muinaiskielellä?

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on (tai oli) kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea)

A) Kuuba
B) Norja
C) Italia
D) Irlanti
E) Ruotsi
F) Etelä-Korea
G) Hollanti
H) Yhdysvallat
I) Iso-Britannia
J) Äh... Tutun näköne mutta kuka tää oli? Perhana. Sanotaan Etelä-Afrikka

12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.) -Ei hajuakaan.... Sanotaan Manowar

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.) -Rick Rubin?

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.) -?????

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.) -Kiertue-Managerin?

16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi, huom: kartalle on läiskitty myös ylimääräisiä täpliä hämäyksenä!) (0,5p. / oikea)

15 Aawastock
3 Kivenlahtirock
8 Naamat
9 Puustock
7 Rock To The River
11 Rockperry
13 Räyhärock
10 Saapasjalkarock
16 Simerock
5 Tapsan tahdit
 

motamoro

Jäsen
1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.)
- Afrikka

2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.)
- Leipää ja viinaa

3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.)
- Sveitsi

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.)
- Armenia

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.)
- Saksa

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.)
- Australia

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.)
- Dimmu Borgir

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.)
- Ohi

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.)
- Ohi

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.)
- Ohi

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on (tai oli) kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea)

A) USA
B) Saksa
C) Italia
D) Islanti
E) Suomi
F) Etelä-Korea
G) Hollanti
H) Kanada
I) Venäjä
J) USA

12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.)
- Ohi

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.)
- Ohi

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.)
- Ohi

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.)
- Poron

16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi, huom: kartalle on läiskitty myös ylimääräisiä täpliä hämäyksenä!) (0,5p. / oikea)

Aawastock = 16
Kivenlahtirock = 3
Naamat = 17
Puustock = 10
Rock To The River = 7
Rockperry = 11
Räyhärock = 4
Saapasjalkarock = 14
Simerock = 13
Tapsan tahdit = 5
 

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jaahas, ei tarvinne liikoja pisteitä odotella.
Toiseksi viimeinen oppitunti alkamassa aivan pian. Aiheena on maantietämys sekä vieraat kielet ja kulttuurit.

1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.) Afrikka

2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.) leipää ja piimää

3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.) Pakko olla Sveitsi.

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.) Armenia arvatenkin.

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.) Unkarista?

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.) Nottingham

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.) En tiedä muita islantilaisia bändejä kuin Sigur Ros.

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.) Helsinki

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.) Hippien pesimispaikkoja.

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.) Ei aavistustakaan.

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on (tai oli) kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea) Tekisi mieli vastata kaikkiin kummelityyliin Kanada, mutta kokeillaan nyt arvuutella:

A) Kanada
B) Kanada
C) Italia
D) Kanada
E) Ruotsi
F) Etelä-Korea
G) Kanada
H) Kanada
I) Kanada
J) Kanada


12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.) Olisikohan Slipknot?

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.) Ei tietoa.

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.) En tunnista.

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.) Rotta.

16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi, huom: kartalle on läiskitty myös ylimääräisiä täpliä hämäyksenä!) (0,5p. / oikea) Muutaman uskon tietäväni, mutta joitakin piti arvailla:

Aawastock - 15
Kivenlahtirock - 3
Naamat - 2
Puustock - 9
Rock To The River - 10
Rockperry - 11
Räyhärock - 4
Saapasjalkarock - 12
Simerock - 16
Tapsan tahdit - 5
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.) - Italia

2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.) - Leipää ja piimää

3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.) - Sveitsi

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.) - Armenia

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.) - Itävalta

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.) - Nottingham

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.) - Ei hemmetti, olen joskus kyllä kuullut tuon nimen, mutta eipä nyt tule mieleen... Ohi!

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.) -

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.) -

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.) - Kaikissa lauletaan keinotekoisella kielellä?

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on (tai oli) kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea)

A) Trinidad & Tobago
B) Australia
C) Espanja
D) USA
E) Ranska
F) Etelä-Korea
G) Hollanti
H) Suomi
I) Iso-Britannia
J) Tansania

12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.) - Paradise Lost

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.) -

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.) -

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.) - Ilkka Lipsanen

16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi, huom: kartalle on läiskitty myös ylimääräisiä täpliä hämäyksenä!) (0,5p. / oikea)

Aawastock 12
Kivenlahtirock 3
Naamat 8
Puustock 9
Rock To The River 7
Rockperry 1
Räyhärock 6
Saapasjalkarock 16
Simerock 15
Tapsan tahdit 5
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
1. Afrikka
2. leipää ja piimää vaan
3. Sveitsin (edustajaa en tiedä mutta eihän tässä sitä kysytäkään vaan maata)
4. Sveitsi
5. Ukrainasta
6. ---
7. ---
8. ---
9. ---
10. ---
11. G. Suomi
12. ---
13. ---
14. ---
15. varmaan joku nurkassa lymyillyt hämähäkki ja se oli hämähäkkikammoiselle basistille liikaa
16. ---
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oikeat vastaukset:

1. Mikä maanosa yhdistää D'Angeloa, E-Typea, Hall & Oates -duoa sekä Dannyn ikivihreää Kuusamo-kappaletta? (1p.) - Afrikka. Kaikilla ensinmainituilla on kappale nimeltään Africa. Kuusamo on puolestaan käännösversio kappaleesta, jonka alkuperäisversio on italialaisen Albatros-kokoonpanon ja nimeltään Africa.

2. "Matkustan ympäri maailmaa, laukussa…" on mitä? (1p.) - …leipää ja piimää vaan. Tämä lastenlaulu on nimeltään Matkalaulu.

3. Eräs kokoonpano on edustanut maataan Euroviisuissa neljä kertaa - ja esiintynyt joka kerralla eri kielellä. Minkä maan edustajasta on kyse? (2p.) - Sveitsin. Peter, Sue & Marc -trio esiintyi ensin ranskaksi (1971), seuraavaksi englanniksi (1976), sitten saksaksi (1979) ja lopulta italiaksi (1981).

4. Mikä maa yhdistää Cheriä sekä yhtyeitä Einstürzende Neubauten ja System of a Down? (2p.) - Armenia. Cher on puoliksi armenialainen ja SOADin jäsenten juuret ovat kanssa sieltä. Einstürzende Neubauten on puolestaan tehnyt kappaleen nimeltä Armenia.

Nyt oli suhteellisen helppo alku. Kaikkiin neljään ekaan kysymykseen tuli nimittäin 10 oikeaa vastausta. Sitten kuitenkin meni vähän hankalammaksi.

5. Gene Simmons syntyi Israelissa ja muutti 9-vuotiaana Yhdysvaltoihin. Mutta mistä Euroopan maasta hänen sukujuurensa olivat? (3p.) - Unkarista. Vanhemmat olivat selviytyneet keskitysleireiltä, tavanneet kokoamisleirillä ja muuttaneet kimpassa Israeliiin, jossa saivat muutamaa vuotta myöhemmin pojan. Oikein neljällä.

6. KUVATEHTÄVÄ: Mikä yhdistää kaikkia tässä kuvassa? (3p.) - Kotipaikka Nottingham. Kuvissa Jake Bugg, Sabbat-yhtyeen logo, Stereo MC's -bändin nokkamies "The Head", kitaristi Alvin Lee ja Nottinghamin sheriffi Disneyn Robin Hoodista. Pisteet kuudelle.

7. Minkä bändin nimi on islantia ja tarkoittaa synkkää linnaa? (3p.) - Dimmu Borgirista räpsähti pinnat parille visaajalle. Google Translatesta tarkistelin: Dimmu = dark ja Borg = kylä, eli monikossa mahdollisesti sitten tuolla nimellä tarkoitettu linnaa tai linnoitusta. Hyviä arvauksia muilla. Sólstafir tarkoittaa ilmeisesti auringonsädettä ja Sigur Rós on voiton ruusu.

8. Mikä tai kuka yhdistää kaikkia seuraavia kappaleita: Eppu Normaali: Vanha kellarissa valittaa, Kapteeni Ä:ni: Hamppukaupunki, Kari Peitsamo: Nokia-rock ja Ultra Bra: Moskova? (3p.) - Kaikkien sanoissa mainitaan Helsinki. Muutamalle pisteet tästäkin.

9. Mistä tunnetaan Haight-Ashbury ja Greenwich Village? (3p.) - Ne ovat hippikulttuurin kehtoja. Haight-Ashbury sijaitsee San Franciscossa ja Greenwich Village New Yorkissa.

10. Mikä yhdistää seuraavia yhtyeitä/artisteja: Chavalambides, Cocteau Twins, Eluveitie, Magma ja Sigur Rós? (4p.) - Kaikki esittäneet kappaleita itse keksimillään kielillä. Tai Eluveitie ei keksinyt omaa kieltään, vaan kaivoi haudasta kuolleen gallin kielen. Siansaksa tai muu kieliin liittyvä vastaus riitti pisteisiin.

11. KUVATEHTÄVÄ: Mikä on kuvan yhtyeiden / artistien kotimaa? (1p. / oikea)

A) Desmond Dekker on Jamaikalta
B) Moonspell lienee puolestaan tunnetuin portugalilaisyhtye
C) Placido Domingo on syntnyt Espanjassa (mikä hyväksyttiin myös), mutta kasvanut ja kotoisin Meksikosta
D) Teitur on heppu Färsaarilta
E) DJ Bobo, tuo Sveitsin lahja maailmalle
F) Psy ja Etelä-Korea oli oikein melkein kaikilla.
G) Within Temptationin kotipaikka Hollanti oli toisiksi helpoin.
H) Tormentor on bläkkisbändi Unkarista, mutta kukaan ei arvannut oikein
I) Vavamuffin jäi kanssa tunnistamatta. He ovat Puolasta
J) Miriam Makeban kotipaikka oli Etelä-Afrikka

12. Minkä metalliyhtyeen kotikaupunki tunnettiin ennen tämän bändin läpimurtoa musiikkimaailmassa aiemmin ainoastaan paikkakuntana, jossa esiintyessään Ozzy puri lepakolta pään? (5p.) - Slipknotin kotipaikka Des Moines, Iowa.

13. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: The Coal Porters: Land of Hope and Crosby, Foo Fighters: Sonic Highways, Lita Ford: Wicked Wonderland ja Little Feat: The Last Record Album? (5p.) - Kaikkien kansissa on Hollywood-kyltti. Tähän ei löytynyt oikeita vastauksia.

14. Tunnista kappale vapaasta suomennoksesta: "Pekingistä kuulu ei mitään, ei mitään. Katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa, katon telkkaa"? (8p.) - Tätäkään ei tiennyt kukaan, vaikka monet päättelikin hyvin että ei ole englanninkielisestä alkuperäisbiisistä kyse. Tämä on todennäköisesti ruotsalaisen punkin tunnetuin biisi, Ebba Grön: Tittar på TV (I från Peking hörs det inget, ingenting. Jag tittar på TV...)

15. Patti Smith Group oli keikalla Kulttuuritalolla 1977. Basisti näki taloon tultuaan jotain ja pelästyi niin pahoin, että pälyili ympärilleen koko keikan ja livahti heti soiton päätyttyä takaovesta ulos. Mikä hänet pelästytti? (8p.)

- Oikea vuosi olisi tosiaan ollut 1976, pahoittelut virheestäni. Hyviä veikkauksia. Teini-ikäistä Andy McCoyta olisi varmaan ollut aihettakin peljästyä. Puolisoni puolestaan näki "kissan kokoisen" rotan, kun oltiin menossa katsomaan Nick Cavea Kulttikselle, eli sekin olisi ollut ihan mahdollinen pelästymisen aihe...

Neuvostoliiton lippu liippasi jo läheltä ja siitä sai osan pisteistä, mutta Kulminaatiopistelijä oli ainoa joka sai täydet pojot. Oikea vastaus oli nimittäin Leninin kuva seinällä.

Syy pelästymiseen oli siinä, että basisti Ivan Kralin perhe oli loikannut Tsekkoslovakiasta jenkkeihin, eikä Ivanilla edes ollut vielä Yhdysvaltojen kansallisuuttakaan vaan oli siellä pakolaisstatuksella.

16. KUVATEHTÄVÄ: Lopuksi vielä kotimaanmatkailua… Eli yhdistä kinkerit oikeaan täplään kartalla (pelkkä numero riittää siis vastaukseksi) (0,5p. / oikea)

Aawastock 15 - Ylitornio
Kivenlahtirock 3 - Espoo
Naamat 8 - Muurame
Puustock 9 - Juva
Rock To The River 7 - Imatra
Rockperry 11 - Vaasa
Räyhärock 4 - Loviisa
Saapasjalkarock 12 - Pihtipudas
Simerock 16 - Rovaniemi
Tapsan tahdit 5 - Nokia

Kivenlahtirock, Rockperry ja Tapsan tahdit tiedettiin parhaiten. Vaikeimpia olivat puolestaan Loviisan, Imatran ja Pihtiputaan kekkerit. Paras tulos oli 8 oikein.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös