Musavisa 13 - joulurauhan ja voittajien julistus

  • 1 146
  • 19

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Musavisan järjestysnumero ei tuonut ainakaan laatijalle huonoa onnea, vaan kisa sujui näkökulmastani mukavasti. Ilmeisesti myös osallistujien, sillä teitä oli yhteensä 43, joista aktiivisia kolmisenkymmentä. Vaikeista kysymyksistä napistiin jonkin verran, mutta hyvin tiesitte joka tapauksessa.

Aloitetaan tuloslistauksen purkaminen joukkuekisasta:


1. HIFK 946,5
2. JYP 637,0
3. Ässät 350,5

4. TPS 292,5
5. Blues 217,0

6. HPK 199,5
7. Kärpät 179,5
8. Jukurit 153,0
9. D-Kiekko 150,5
10. HC Kerava 127,5
11. Red Wings 109,0
12. Pelicans 86,0
13. SaiPa 75,5
14. Lukko 72,5
15. Haukat 46,0

16. Jokipojat 44,0
17. Jokerit 32,0
18. KooKoo 31,0
19. Tappara 23,0


Ja sitten henkilökohtaisen kisan tuloksiin. Kisa oli varmasti yksi kaikkien jännittävin, sillä voittaja ratkesi vasta maalikameran tiiraamisen ja tarkistuslaskennan jälkeen.

Vikaan osaan osallistui 28 uskaliasta, komein keskiarvopistein 15,7. Kovimmat pojot keräsi jesse72 (32p.), joka nousi samalla ohi jyväskyläläisrintaman. Kärjessä pisteet jäivät jonkin verran pienemmiksi, mutta niin vain pygmalion repäisi riittävästi pisteitä ja nousi niukasti hopealta uusimaan musagurun tittelinsä.

Huomioikaa myös todella tiukka taistelu viimeisestä top-kympin sijoituksesta. 11. sijan kohtalo ratkesi tasapistesääntöjen toisen kriteerin mukaan, eli korkeimmalla yhden osakisan pistepotilla Takapassille 20-16, kun eka kriteeri (osallistumisaktiivisuus) oli molemmilla korkein mahdollinen. Tiukaksi meni myös länsirannikon erikoismiehillä Arnoldilla (eurojumputus) ja Rokulla (vanhat pierut ja huumoriveijarit). Mutta kyllä sielläkin ratkaiseva yksi piste eroa saatiin aikaiseksi.

Löpinät seis ja taulukkoa kohti:


1. pygmalion TPS 202,5
2. obi-wan HIFK 201,0
3. korkki Ässät 170,5

4. Maple Leaf HIFK 165,0
5. Thumb Kärpät 158,5

6. baddinki HIFK 157,5
7. jesse72 Jukurit 153,0
8. Köpi JYP 148,0
9. HerraHermanni JYP 140,5
10. Viikate D-Kiekko 133,5
11. Takapassi JYP 132,5
12. Nikke Blues 132,5
13. ELÄKELÄINEN HC Kerava 127,5
14. Moto HIFK 113,5
15. rosswell JYP 111,5

16. Voittaja Red Wings 109,0
17. Koirapoika JYP 104,5
18. heavy HIFK 103,0
19. mikkoz HPK 90,5
20. stouni TPS 90,0
21. Sledge Hammer! HIFK 76,0
22. Bon SaiPa 75,5
23. Arnold Ässät 73,0
24. Roku Lukko 72,5
25. Tykki Ässät 71,0

26. Boomhauer HIFK 66,0
27. Ioota Rhoo HIFK 64,5
28. costi Blues 61,0
29. Sistis HPK 59,5
30. Miguel Pelicans 57,0
31. Rok Haukat 46,0
32. Mzt_t Jokipojat 44,0
33. paze17 Ässät 36,0
34. Mike Jokerit 32,0
35. cottonmouth KooKoo 31,0

36. m@rko77 Pelicans 29,0
37. odwaz HPK 27,5
38. Vintsukka Tappara 23,0
39. PV HPK 22,0
40. Stonecold Kärpät 21,0
41. DAF D-Kiekko 17,0
42. Elmeri Hautamäki Blues 12,5
43. King Blues 11,0



Nimimerkki obi-wan saa hiukan lohtua karvaaseen hopeaansa Mäkelä-Trophyn muodossa. Hän oli kovin 3+1 osakisassa. Etappivoittoihin ylsivät myös jesse72 ja pygmalion (1+1), baddinki, cottonmouth ja Thumb (1+0) sekä Maple Leaf (0+1).

Moto-kiertopalkinto saa puolestaan tällä kertaa kaarrella 21 kisaajan kotona. Kaikkiin osakisoihin osallistuivat: Arnold, Boomhauer, costi, ELÄKELÄINEN, heavy, HerraHermanni, Koirapoika, korkki, Köpi, m@rko77, mikkoz, Moto, Nikke, obi-wan, pygmalion, Roku, Takapassi, Thumb, Tykki, Viikate, ja Voittaja.

Kiitokset jälleen kaikille osallistujille, erityisesti aktiivisimmille. Vaikeista kysymyksistä huonoa omatuntoa potevana annan jälleen Moto-palkituille mahdollisuuden nimetä yksi tai kaksi aihetta, josta haluavat seuraavassa Musavisassa kyseltävän. Yritän sitten keksiä parhaani mukaan jotain tivattavaa niistä.

Koska pitkä tauko ei ollut vieroittanut teitä visailujen maailmasta, on jatkoa luvassa. Todennäköisesti ainakin joulukuun ajan kuitenkin on lomaa, sillä remontti- ja (toivottavasti, edellisen onnistumisesta riippuen...) muuttopuuhat pitävät allekirjoittanutta kiireisenä ja mahdollsiesti jossain vaiheessa netittömänäkin. Mutta viimeistään alkuvuodesta visataan taas - ja varsin kirjaimellisessa hengessä...

Nythän jollain muulla innokkaalla kyselijällä olisi taas hyvä sauma järkätä jokin, vaikka sitten pienimuotoinenkin, kyselyskaba. Wink-wink.
 

Voittaja

Jäsen
Kiitokset taas siniselle hienosta kisasta. Täytyy myöntää että oli ainakin henkilökohtaisesti luultavasti ylivoimaisesti hankalin kisa tähän mennessä. Koskaan ei ole ollut näin paljoa sellaisia kysymyksiä, mihin ei ole mitään aavistusta, ei pienintäkään. No eihän siitä voi kysyjää syyttää vaan omaa tietämättömyyttään. Joka tapauksessa hieno kisa, ja taas jäi jotain uutta omaan "tietopankkiin".

Seuraavassa musavisassa toivoisin yllättäen Danzig-kysymyksiä. Toisena toivoisin vaikkapa Impaled Nazarenea...kylläpä taisi Everton yllättyä.

Niin joo, onnittelut kisassa pärjänneille, ootte te kovia hemmoja(lienee kaikki miespuolisia? jos ei niin sitten myös kovia hemmottaria).
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Täältäkin suuret kiitokset Evertonin suuntaan, oli taas vaivaa nähty ja hankalia kysymyksiä oli runsain mitoin. Mukana oli onneksi semmoisiakin mihin tiesi vastauksen ja se Bon Jovi kysymys missä olin ainoa tietäjä (rasti seinään.) Kysymysten repertuaari on ollut mieleen, monelta eri ajalta ja tyylisuunnalta on ollut edustusta. Mitään toivomusta ei taida tulla kysymysten suhteen, sen verran tyytyväinen olen kattauksiin, laatu korvaa määrän.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Sattana, kun jäi väliin tuo eka osakisa. Siinä meni todenäköisesti pronssi. Wittuilessani olisin toki heiluttanut Jukurilippuani myös Kouvolan suuntaan kavutessani podiumille..
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Kiitos Evertonille! Ja onnittelut Rokulle!
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Hopee ei oo häpee

Ainakaan tällä kertaa.

Viimeksi muuttoa tehdessämme vaimoke kirosi meikäläisen Soundi,Sue,Rumba,NME,Q yms. kokoelman alinpaan helvettiin. Niistä kuulemma mitään hyötyä ole ja vievätkin vain tilaa.Ja samaan paikkaan kuulemma saisi toivomittaa levyhyllyn.Nyt on sitten todistettu niidenkin hyödyllisyys.

Onnea kovasti pygmalionille ja isot kiitokset Evertonille.Ensikerralla otetaan sitten voitto.
 

Thumb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Edmonton Oilers, Liverpool
Kiitokset Evertonille hienosta visasta, tämä taisi olla toinen Musavisa minulle ja koukkuunhan tähän jää. Visa alkoi hienosti ensimmäisen osakisan voitolla mutta sen jälkeen tie mutkistui ja kovempia tietäjiä meni muutama vasemmalta ja oikealta ohi.

Onnittelut kovimmille ja nähdään ensi kerralla!
 

stouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Kiitokset Evertonille jälleen visailun pystytyksestä, ja onnittelut Pyggikselle voitosta!

-Stouni-
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Everton kirjoitti:

1. pygmalion TPS 202,5
2. obi-wan HIFK 201,0
3. korkki Ässät 170,5

4. Maple Leaf HIFK 165,0


Hienoa, näin tuli siis hopeaa sarjoista tärkeimmässä eli HIFK-kannattajien sellaisessa. Opetuksena Evertonin hauskoihin visoihin osallistumista harkitseville tässä nyt sellainen asia, että kannattaa sitten osallistua myös jokaiseen osakilpaan. Sivullekirjoittanut jätti tässä kisassa epähuomiossa yhden väliin, ja jos siitä olisi lohjennut pistekeskiarvomaisesti 18 pojoa, killuisi kaulassa nyt kokonaiskisan pronssimitali 183 pisteellä... mutta se selityksistä, oma moka. Evertonille kiitos ja joulurauhaa juuri niin kahmalokaupalla kuin hän itse hyväksi tuntee.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Yhdyn muihin...verbaalisesti. Eli siis Evertonille iso tattis!

Seuraavaan skabaan toivoisin aihekysymyksiä Eläkeläisistä ja musiikista noin yleensä. Siis ei välttämätä mitään bändijuttuja.

Kiitos vielä. Oli kiva päästä kympin sakkiin! Köpikin varmaan lupaa sen, että ensi kerralla JYP on listaykkönen seuratilastossa. :)
 

Miguel

Jäsen
Everton kirjoitti:
Nythän jollain muulla innokkaalla kyselijällä olisi taas hyvä sauma järkätä jokin, vaikka sitten pienimuotoinenkin, kyselyskaba. Wink-wink.

Onkohan tässä nyt kolme vuotta siitä, kun ensimmäisen kerran mainitsin kerääväni aineisto suomimusiikin visaa varten... On vain tuntunut siltä, etten halua tuhlata sitten energiaani pieneen kokonaisuuteen vaan järjestää kerralla kunnollisen. Hiljaista on sitten ollut Mutta kysymysaineisto on karttunut, ja pienen innokkaan työrupeaman päätteeksi voisin saada aika hyvän rungon kasaan. Katsellaan, jos pukki tuo jonkun kivan alan kirjan, niin ehkä innostus palaa. En kyllä vieläkään lupaa mitään.


Kiitokset tästäkin visasta. Moto-palkinto jäi saamatta, kun skandaalimaisesti unohdin vastata yhteen osaan. Lisäksi uskallan kysymykset katsottuani väittää, että juuri tuosta osasta olisin saanut vähän toistakymmentä pistettä, siis selvästi yli keskiarvoni. No, olisihan tuo nostanut sijoitukseni kenties jopa niinkin korkeaksi kuin 26! Selitykset menestymättömyydelle ovat aika vähissä, kun edes Siekkari-klassikon lyriikkakysymyksessä ei kellot soi.

Odotellaan seuraavia visoja, niin musiikista kuin muustakin, suurella mielenkiinnolla.
 

pygmalion

Jäsen
Jopas jotakin, tämä tuli ikään kuin yllättäen ja pyytämättä. Olin jo heittänyt toivon viimeisten vastausteni jälkeen. Hienolle kisalle hieno päätös.

Everton kirjoitti:
Kiitokset jälleen kaikille osallistujille, erityisesti aktiivisimmille. Vaikeista kysymyksistä huonoa omatuntoa potevana annan jälleen Moto-palkituille mahdollisuuden nimetä yksi tai kaksi aihetta, josta haluavat seuraavassa Musavisassa kyseltävän. Yritän sitten keksiä parhaani mukaan jotain tivattavaa niistä.

Kiitos kuuluu toki koko jo... tai siis kisan järjestäjälle. Huikeaa settiä taas. Tänk juu veri meny. Olisi muuten joskus mielenkiintoista nähdä, miten herra Visailumestari itse pärjäisi tämän tason skabassa.

Ja jos kerran toivoa saa, niin varmistan jo ensi kiekan mestaruuden pyytämällä mahdollisimman paljon grunge-aiheisia tehtäviä. Tai vaihtoehtoisesti kysymyksiä Shirley Mansonista. Jos taas tyylilajeihin vaikuttaa, niin jäin tällä kertaa kovasti kaipaamaan viihdyttäviä tunnistamis- ja yhdistelytehtäviä. Käännöstehtävän makuunkin päästin vasta lopussa.


obi-wan kirjoitti:
Viimeksi muuttoa tehdessämme vaimoke kirosi meikäläisen Soundi,Sue,Rumba,NME,Q yms. kokoelman alinpaan helvettiin. Niistä kuulemma mitään hyötyä ole ja vievätkin vain tilaa.Ja samaan paikkaan kuulemma saisi toivomittaa levyhyllyn.Nyt on sitten todistettu niidenkin hyödyllisyys.

Niistä mitään hyötyä ollut... pistän privalla osoitteeni, voit ensialkuun lähettää vaikka levysi tänne emännän mieliksi.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Jep, kiitokset myös täältä toiselle Toffeemiehelle. Taas kerran meikäläinen sai hyvän alun mutta kunto ei kestänyt loppuun asti. Vaikeita olivat nämä kyssärit varsinkin loppua kohden.

Sen tässä on huomannut etten aiemmin omasta mielestäni tiennyt suomalaisesta musiikista mitään, nyt tiedän jo esim nimeltä ehkä 5 CMX:n kappaletta joten edistystä on sillä saralla tapahtunut. Pitäisi varmaan lukea vähän elämänkertoja jne kun nykyään ei enää noita musalehtiä tule luettua yhtä paljon kuin ennen.

Mutta aiheita? Mä toivoisin ehkä vähän enemmän kyssäreitä ns kaupalliselta puolelta. Pakkohan se on myöntää että kateellisena ja ihaillen katselee kun muutamat tietävät vastauksen kysymykseen joka on tyyliä "kuka suomalainen juoppo soitti banjoa Skigge Böjn levyllä Urumdurum bändin alkuperäisen banjoistin telottua kännissä sormensa yrittäessään laittaa matoa uistimeen".

Kai mä esim grungesta ja Gunnareistakin saattaisin jotain tietää. Tai Britney Spearsista. Emmätiiä.
 

Boomhauer

Jäsen
Everton kirjoitti:
Moto-kiertopalkinto saa puolestaan tällä kertaa kaarrella 21 kisaajan kotona. Kaikkiin osakisoihin osallistuivat: Arnold, Boomhauer, costi, ELÄKELÄINEN, heavy, HerraHermanni, Koirapoika, korkki, Köpi, m@rko77, mikkoz, Moto, Nikke, obi-wan, pygmalion, Roku, Takapassi, Thumb, Tykki, Viikate, ja Voittaja.

Kiitokset jälleen kaikille osallistujille, erityisesti aktiivisimmille. Vaikeista kysymyksistä huonoa omatuntoa potevana annan jälleen Moto-palkituille mahdollisuuden nimetä yksi tai kaksi aihetta, josta haluavat seuraavassa Musavisassa kyseltävän. Yritän sitten keksiä parhaani mukaan jotain tivattavaa niistä.

Joo, kiitoksia vaan Evertonille. Ilokseni huomasin että voitin tällä kertaa jopa kaksi kaikkiin osiin osallistunutta.

Vai että olisi oikein mahdollisuuksia vaikuttaa asioihin. Vastuu kuulostaa suurelta joten en taida uskaltaa toivoa mitään.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitokset taas järjestäjälle. Enpä minäkään oikein osaa mitään erityistä toivoa. Kuten Jari Tervo vastasi aikoinaan Suomen tietoviisaassa erikoisalaa tiedusteltaessa, minunkin erikoisala on helpot kysymykset.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos Everton, oma toiveaihe on tällä kertaa Lynyrd Skynyrd.
 

Thumb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Edmonton Oilers, Liverpool
Minä en muistanutkaan toivoa kysymyksiä mutta jos nyt laitetaan toivelistalle Iron Maiden ja Metallica.
 

costi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, #33 Timo Hirvonen
No heitetään oma toivomus jos ens kerralla Boomhauerin voittas. Suomalainen heavy/metal.
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Aiheiksi Hurriganes ja 70-luvun purkka ja jytä.
Yhden visan avustajana vasta tajusin, kuinka kova vaiva tämmöinen on. Eli kovasti kiitoksia Evertonille.
 

Viikate

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos, JYP, KooKoo, HeKi
Kiitos taas. Sijoitus kymmenen joukkoon on OK, nykyharjoittelulla ei ole rahkeita mitaleille muuten kuin äärimmäisen suotuisan kysymyssetin kanssa.

Ensi kerralla mahdollisimman paljon goottia ja hippimusiikkia, kiitos. Jos yksilöidympiä aihetoiveita sai esittää, niin Joy Division ja 1960-70-lukujen taitteen suomalainen avantgarde.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös