MTV3: Olet mitä syöt

  • 4 511
  • 11

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Mitäpä olette mieltä tästä tosi-tv-formaatista? Minä ainakin tykkään. Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen on jämerä ja tiukka täti (eikä ulkonäössäkään ole mitään vikaa...) Hanna pistää asiakkaalle jauhot suuhun eikä jeesustele.

Muutoskohteet ovat nykyilmaisulla "haastavia", ennen olisi sanottu vaikeita tapauksia. Ohjelma tuo kouriintuntuvasti esille muutoskohteelle sen mitä hän on eli sen mitä hän on syönyt. Kasat ovat melko karmeaa katsottavaa. Ihminen voi syödä käsittämättömän määrän rasvaa viikossa.

Ohjelman hyviä puolia on sekin, että välillä näytetään mielenkiintoisia grafiikoita ja tuodaan esille tavallisten ruoka-aineiden (yllättävän korkeita) kaloripitoisuuksia.

Kaupallista laatu-tosi-tv:tä, vai uskallatko katsoa? Vai onko?
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tulihan tuota yksi jakso katsottua. Olisiko ollut peräti ensimmäinen, en ole varma. Eipä miltää kovin ihmeelliseltä ohjelmalta vaikuttanut, mutta kyllähän tuota katsoi jakson loppuun. Päällimmäisenä jäi mieleen kuinka Partasen nimeä hoettiin jakson aikana jatkuvasti, ilmeisesti halutaan iskeä nimi nopeasti kaikkien mieleen. Lisäksi jakso oli yhtä samojen videopätkien toistoa. Tuntui ihan siltä, että tuskin se nainen edes niin paljoa oikeasti söi jos samoja ahmimispätkiä pitää toistaa koko ajan.

Ei mikään mullistava ohjelmaidea, mutta paremman puutteessa menee jos tv:n äärellä sattuu olemaan.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Ei kai ohjelma ole taas kerran tyhjää lässyttävää low fat -settiä? Kai Partasella on edes hiukan vakavamminotettava teoreettinen tausta? En ole nähnyt ohjelmasta vilaustakaan, vaikuttaa näkemättäkin paikalliselta kopiolta brittiläisestä formaatista.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
No tietysti on kyseessä jokin ulkomainen formaatti. Mutta ihme kyllä juuri tämä aihe tai formaatti on melko mielenkiintoinen. Ärsyttävää laihduttajan tekokiukuttelua toki ohjelmassa on. Mutta aikuinen ihminen näkee tällaisten typerien draamaefektien taakse. Ohjelmassa annetaan todella paljon hyviä vinkkejä terveelliseksi syömiseksi.

Hemmetti kun tuo omakin pötsi alkanut kasvaa viime vuosina. Siksi kai tämäkin ohjelma hiukan kiinnostaa. Tosin teoreettinen tieto on ollut aiemminkin olemassa, mutta itseään niskasta kiinni ottaminen ei ole helppoa.
 

julijussi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jack "matkalla" Kerouac
Eikö kukaan kiinnittänyt huomiota ensimmäisen jakson rouvan vihreän värin fiksaatioon? Kaikki kamppeet olivat vihreitä hiuksista lähtien. Hyvä sarja kyllä ja voi konkreettisina kimpaleina pisti yökkäilemään tehokkaasti.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Uleåborgir kirjoitti:
Mitäpä olette mieltä tästä tosi-tv-formaatista? Minä ainakin tykkään. Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen on jämerä ja tiukka täti (eikä ulkonäössäkään ole mitään vikaa...)
Tulipa taas katsottua. Eikä vähiten tämän juontajatädin vuoksi. Meinaisin kommentoida Ketä sit polkaisisit -ketjuun tästä ravintoterapeutista, mutta käyhän se tässäkin ketjussa. On aika "syötävän" näköinen tapaus tämä Hanna. Varsinkin ilman silmälaseja näytti oikein hyvältä.

Muuten itse ohjelma on tasapaksua tavaraa ja toistaa itseään. Samalla kaavalla ylipainoisia ihmisiä laitetaan dieetille ja samat fraasit toistuvat sekä Hannalla että taustalla puhuvalla miesäänellä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olen pari kertaa katsonut tätä sarjaa ja kyllähän tuo on ihan hyvin onnistunut formaatti. Lähinnä vaan ihmetyttää, miten ihmeessä jotkut ihmiset pystyvät syömään niin tukevaa ruokaa päivästä toiseen, kuin mitä nämä ohjelman kaverit... eikä hälytyskellot kilkkaa, kun varpaita ei enää ole vuosiin nähnyt...

Noh, ohjelma on ihan hauska ja saa sieltä hyviä vinkkejä eri ruokien suhteen. Ja juontaja on tosiaan varsin säpsäkkä tapaus.
 

Mikko-86

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voisi sanoa, että ei mikään huonompi ohjelma ollenkaan. Ei alunperin pitänyt katsoa koko ohjelmaa kun jo nimikin kuulosti sellaiselta, että ei voi olla kuin tylsää katsottavaa, emäntä sitä sitten alkoi katsomaan ja ajattelin vilkaista, että mikä siellä muka niin ihmeellistä katsottavaa on.
Siinäpä meni sitten se puolituntinen kun jämähdin sänkyyn ohjelmaa katsomaan.

Näytti kyllä aika kauhealta niiden "kasojen" syömiset kun ne kaikki lastattiin siihen keskelle pöytää. Ehkä sitä itekkin alkaa vähän miettimään mitä suuhunsa pistää, ei sillä ettäkö aina pitää katsoa mitä syö vaan niin, että välillä voi pistää jotain muutakin suuhun kun pelkkää makkaraa.
 
Eino_Mies kirjoitti:
Meinaisin kommentoida Ketä sit polkaisisit -ketjuun tästä ravintoterapeutista, mutta käyhän se tässäkin ketjussa. On aika "syötävän" näköinen tapaus tämä Hanna. Varsinkin ilman silmälaseja näytti oikein hyvältä.

Kaikilla on makunsa. Itseäni ärsyttää suuresti, että tuollainen fat-ass yrittää olla tiukka komentelija ruoan suhteen. Ei kai sen partasen naamassa mitään vikaa ole, mutta herranen aika, ohjelma on laihdutusohjelma ja sitä juontaa tuollainen läskiperse! Vie uskottavuuden täysin. Kyllä tuollaisessa ohjelmassa, varsinkin kun noin tiukkana ihmisiä ruuan suhteen komentelee, pitäisi olla juontajana joku timmi urheilijatypy, eikä mikään tyypillinen persjalkanen suomalaisnainen.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Naistakapuoli tieteen silmin

Sivuverkko kirjoitti:
Kaikilla on makunsa. Itseäni ärsyttää suuresti, että tuollainen fat-ass yrittää olla tiukka komentelija ruoan suhteen. .

Niin, itse olen saanut sen käsityksen, että perseen muoto vaihtelee lähinnä sen mukaan, minkälaiset lantioluut on sattunut saamaan.

Teininähän useimmat tyttöset ja kimalaiset ovat lantiottomia poikaperseitä. Myöhemmässä vaiheessa useimmilla lantio kasvaa johonkin suuntaan, mahdollistaen synnytyksen ja paremman otepinnan miessukupuolelle esimerkiksi ns. "aikuisten koiraleikissä."

On tietysti huomattava, että aina joukossa on sellaisiakin naisia, joiden perse pysyy teinimäisen ruipelona, vaikka kuinka ikääntyisi ja purkaisi ko. värkistään täyden tusinan kaupan kassajonoista tuttuja kirkuvia äidin pikku perkeleitä, jotka tekevät viattomasta kaljan- ja röökinhakureissusta todellisen via dolorosan ja ristintien.

Vastaavasti on myös olemassa naisia, joiden perse on lantioluiden muodosta huolimatta kuin Hummerin autotallin ovet, lähinnä siis leveyden perusteella. Tätä ko. ominaisuutta esiintyy lähinnä kovasti istumatyötä tekevillä ja liikuntaa vieroksuvilla naisilla ja naikkosilla.

Itse uskoisin, että tässä nimenomaisessa tapauksessa ko. juontajan ahterin naisellinen leveys johtuu nimenomaan lantion muodosta, eikä suinkaan laardista, koska ainakin itse olen käsittänyt em. tahon edustava perinteistä suomalaista lyhyenleveätä naistyyppiä, elikkäs siis sellaista aitanpolulla astelevaa ehtoisaa, joskin kipakkaa emäntää.

Täältä tähän
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Ai ervatsalo: mikä ihana ja ah, niin osuva analyysi naisten perän leviämisestä ja levähtämättä jättämisestä. Kyllä oli asiantuntijan puhetta :)

Itse ohjelmasta sanoisin sen verran, että ne törkeät roskaruokakasat , joita ohjelmassa näytetään saavat kiittelemään omaa, melkoisen terveellistä ruokavaliota. Voivuoret nähtyään ei todellakaan tee mieli sivellä mitään laardia leivän päälle. Mutsikin on aina opettanut, että ylimääräinen kilo perseessä (tai muualla) on kaksi voipakettia. Yäks! Onneksi tästä suomalaisesta ohjelmasta on jätetty alkuperäisen brittiformaatin kakka-analyysi. Ei kait oikein uppoa härmäläisluonteeseen...
 

Sandokan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sivuverkko kirjoitti:
ohjelma on laihdutusohjelma ja sitä juontaa tuollainen läskiperse! Vie uskottavuuden täysin.

Nyt on tainut mennä ohjelman idea vähän ohi. Kyseessä ei ole mikään varsinainen laihdutusohjelma, vaan opetetaan syömään ihmisiä terveellisemmin. Ohjelmaan on valittu tavallaan ääritapauksia ja näin ollen he ovatkin lihavia. Syödä voi huonosti, vaikka olisikin laiha. Siitä ei vaan saa tarpeeksi viihdyttävää ohjelmaa, jos muutokset ilmoitettaisiin esim. veriarvojen kohentumisena.

Oikeastaan samaan ideaan perustui Jamie Oliverin kouluruokaohjelma. Monipuolisemmin syömällä ihminen voi paremmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös