Montreal Canadiens 2014–2015

  • 164 697
  • 849

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Minä en kykene ymmärtämään miten tuollaisesta keskinkertaisesta maalivahdista kuin Ben Bishop saadaan tehtyä sankari ottelu toisensa perään. Nyt sentään kiekko saatiin pariin otteeseen maaliin (Bishopin suosiollisella avustuksella), mutta ei vain voi voittaa pelejä tekemällä korkeintaan kaksi maalia per ottelu. Toivon mukaan joku muu tiputtaa Tampan ensimmäisellä kierroksella, Habsista ei siihen tänä vuonna taida olla. Jos ei sitten Lightningilla hiivi viime kevään sweeppi mieleen, kun tosipelit alkavat.

Kuvaavaa on, että Habs teki taas molemmat maalinsa vain vastustajan virheiden takia. Ensimmäinen oli ohjuri omiin ja toinen tuli sitten Bishopin seikkailun jälkeen. Toki nuo maalit ovat ihan yhtä arvokkaita, mutta eivät ne allekirjoittaneessa herätä yhtä paljon uskoa, kuin tekemällä tehdyt häkit.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Minä en kykene ymmärtämään miten tuollaisesta keskinkertaisesta maalivahdista kuin Ben Bishop saadaan tehtyä sankari ottelu toisensa perään.

Melkoinen peikko piispa vaikuttaa tosiaan olevan. TSN:ltä poimin tämän: "Bishop, 9-1-2 against Montreal, made 32 saves. Price stopped 30 shots and is 10-10-5 against Tampa Bay."

Varsin näyttävä passi Pac-manilta Stamkosille, ei ilmeisesti ollut Maxin ilta oikein muutenkaan, mikä herralle toki harvinaislaatuisena sallittakoon. Highlightien perusteella on turha sanoa itse pelistä mitään, mutta toisaalta luin, että peli olisi alkanut luistaa taas vasta, kun Habs oli jo kolmen maalin takamatkalla ja pelaajille annettiin lupa pelata systeemin ohi. Joku pelin nähnyt voinee tähän kommentoida, mutta sanon vaan omalta osaltani, että en erityisemmin pidä puolustusvoittoisesta pelistä ylipäänsä.

Mukavan lämmin peli kuitenkin vissiin oli, selvät kevään merkit ilmassa. Toivottavasti Tampa ei asetu vastaan missään vaiheessa playoffseissa.
 

habsniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, TPS, Packers
Päätin lopulta katsoa pari erää peliä vaikka aamu onkin ollut yhtä tuskaa. Sehän oli just sellasta, kun pelkäsinkin.

Heti pelin alusta 4min yv:lle ja Chucky laittaa tyhjästä maalista suoraan Bishopin räpylään. Tampa tappaa rangaistuksen ja sen jälkeen hirveällä munkilla johtoon omalla yv:llä. Tähän vielä Maxin aivopieru ja toisessa Hedman vaan luistelee Gilbertin ohi kolmannessa maalissa. Pelihän alko jotenkin kulkea sen jälkeen, kun Prust kävi taklaamassa Bishopia maalin takana ja viime vuoden jälkeen niin ei edes vituta tollanen rottailu. Hyvä, että joku edes yrittää sytyttää joukkuetta jotenkin.

On aivan älytöntä, että Habsin 5v5 kiekonhallinta nousee tilastollisesti sinne liigan kärkipäähän, kun ollaan häviöllä. Miksei voida pelata sellaista kiekkoa, kun tilanne on tasan tai kun johdetaan? Miksi pitää peruutella ja seisoa omalla alueella ja toivoa, että Price ei päästä yhtään?
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ihan peruspositiivisestihan tämä minihärkäviikko on käynnistynyt, pisteitä kuitenkin 4/6, vaikka vastukset eivät ole sieltä ihan helpoimmasta päästä olleet. Olkoonkin, että juuri peränpitäjille on ollut tapana taipua.

Viime yönä show:n varastivat yllättävät nimet: Tokarski, Prust ja De La Rose etunenässä. Hauska muuten seurata Habsiin peluutusta, joka tietysti perustuu tuohon pelitapaan, josta en itse ihmeemmin piittaa, vaikkakin kärkimateriaalin tietty kapeus siihen selvästi pakottaa. "Kakkosketjulaisten" peliajat ovat lähempänä nelosketjun vastaavia, kuin ykkösketjun, ja vastaavasti "kolmosketju" pelaa huomattavasti "kakkosta" isompia minuutteja.

Eller taisi lievästi sanottuna huokaista helpotuksesta kuun alussa. Ihan pari peliäkin nähtynä, mutta myös puhtaasti tilastoja ja raportteja tuijottamalla on nostanut profiiliaan huomattavasti.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Eller ja DLR ovat tosiaan saaneet kehuja viime otteluissa. Molemmilla pitäisi olla erittäin paljon potentiaalia. Toivottavasti DLR ei tyydy pelkästään tuohon kolmoskentän rooliin, vaan pyrkii kehittämään itseään entistä paremmaksi pelaajaksi, pisteidenkin valossa. Ikää on kuitenkin vasta 20v. Huima nousu kuitenkin jo ekalla kaudellaan P-Amerikassa ykkösmiehistöön. DSP:n otteet ovat olleet vähän ristiriitaisia; laittaa kroppaa likoon, mutta on hidas luistelija. Galch sen sijaan on saanut paljon kritiikkiä osakseen viime aikoina. On vaan pelannut huonosti. Tekisikö pelaajalle hyvää huilata yksi peli?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jeff Petry on sivussa ensi yönä vuotavan nenän vuoksi. Samaisen taudin vuoksi pari aiempaa ottelua poissa ollut Nathan Beaulieu ottaa Petryn paikan Gilbertin Tompan rinnalla.

Aamuharjoitusten perusteella kokoonpano on:

Pacioretty - Plekanec - Gallagher
Galchenyuk - Desharnais - Parenteau
De La Rose - Eller - Smith-Pelly
Prust - Malhotra - Weise
Flynn

Markov - Subban
Beaulieu - Gilbert
Emelin - Pateryn
Gonchar - Weaver

Olettaisin, että Price on maalilla.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Carey ja Price. 58 otteluun 39 voittoa, 93.7%, 1.89 pmk ja kahdeksan nollapeliä. Ja tämän miehen pään ei pitänyt koskaan kestää Montrealin paineita. Ei liene väärin sanoa, että olympiakulta viimeistään sinetöi miehen pään kestämään kaiken maailman paineet. Uskomatonta kautta vetää.

Hurricanes on siitä kiva häntäpään joukkue, että Habs poikkeuksellisesti osaa pelata heitä vastaan. Taisi olla kauden kolmas kohtaaminen ja voittoja on yhtä monta. Perinteisesti nytkin Canadiens oli ajoittain hukassa omassa päässä, mutta viestin alussa mainittu kaveri veteli taas sellaisia tupla- ja triplatorjuntoja, että siinä parempiakin maalintekijöitä alkaa ahdistamaan. Hienoa oli tällä kertaa joukkueen asenne loppuun asti, Pricelle haluttiin nollapeli. Vai kuinka usein heittäydytään 4-0 -tilanteessa viimeisellä minuutilla suunnilleen naama edellä kiekon eteen, kuten Gilbert ja Prust tekivät?

Ja loppuun vielä mainittava Dale Weise. Hän vain on niin Dale Weise.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Raporttien mukaan hyvä ja tasapainoinen peli, vaikka kolmas erä olikin Canesin. Ottelu taisi ratketa kahteen ekan erän maaliin. Peluutus oli erittäin tasaista, kun kaikki kentät pelasivat lähes yhtä paljon. Malhotra oli pelannut pirteästi ja suostu helpolla luovuttamaan pelipaikkaansa Mitchellille tai Flynnille. Hyvä niin, kyllähän joukkueen sisällä pitää olla kilpailua.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Dale Weise on seuraava Carey Pricen suitsuttaja. Henrik Lundqvistin ja Roberto Luongon seurakaverina pelannut Weise sanoi, että Pricen kausi on ylivoimaisesti paras, mitä hän on maalivahdilta nähnyt. 47 viimeisimmässä ottelussa Price on torjunut kiekot 94 prosentin varmuudella ja päästänyt 1,76 maalia 60 minuuttia kohti. Onhan se tahti melko hurja. Kausi on mukava päättää Vezinaan, Jenningsiin, Hartiin, Conn Smytheen ja Stanley Cupiin... Lisäksi mies nousisi kolmella voitolla jakamaan Canadiensin yhden kauden voittoennätystä (42) herrojen Jacques Plante (1955-56 ja 1961-62) ja Ken Dryden (1975-76) kanssa. Neljällä voitolla sitten historiaa. Toivon todella, että Price tuon ennätyksen nimiinsä ottaa.

Ensi yönä iso peli, sillä viimeksi tuli tylysti turpaan Sharksilta. Nyt pelataan kuitenkin Centre Bellissä oman kotiyleisön edessä, joten uskon ja toivon Habsin olevan ihan eri asenteella liikkeellä. Nelosketju Prust - Malhotra - Weise on ollut todella hyvä ja kuten viljelmo tuossa yllä kirjoitti, Malhotra ei takuulla anna paikkaansa suosiolla Sabresin miehille ja se on hyvä. Sääli, ettei ylemmissä ketjuissa ole samanlaista kilpailutilannetta kuin nelosessa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kapteeni Price jakaa kehuja koko joukkueelle, vaikka jokainen näkee, että Price ryöstää noita voittoja käytännössä yksinään. Onhan se ihan naurettavaa, että yksi mies johtaa kaikkia tärkeimpiä maalivahtitilastoja ja millaisia otteita hän jäällä esittääkään. Paras maalivahtisuoritus, mitä olen koskaan nähnyt. Thomas ja Quick vetelivät muutama vuosi sitten huiketa pudotuspelit, mutta Price on ollut samalla tasolla pian puoli vuotta. Eikä se taso heikko ollut viime kauden lopullakaan. Aivan käsittämätön äijä. Bob Gainey teki ainakin kaksi oikeaa päätöstä (draftasi Pricen ja treidasi Halakin) Canadiensin GM:nä, kiitos hänelle siitä.

Viimeiset 36 ottelua, 26-7-3, 94,9% ja 1,50pmk, seitsemän nollapeliä.

Harmi, että tuo maalinteko on niin tuskaa. Tämä joukkue on kaikkea muuta vaille valmis taistelemaan jopa kannusta. Pudotuspeleissä Habs on vielä enemmän kusessa pelillisesti, koska kahvaus vain lisääntyy ja tuomarilinja tulee sen sallimaan. Tällaisella pelillä ei siellä hirveästi juhlita.

Tässä nyt se viljelmon haluama kuva:
 

Liitteet

  • Price.jpg
    Price.jpg
    51,8 KB · kertaa luettu: 357
Viimeksi muokattu:

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Bob Gainey teki ainakin kaksi oikeaa päätöstä (draftasi Pricen ja treidasi Halakin) Canadiensin GM:nä, kiitos hänelle siitä.

Kiitän kaikkia maailman jumalia tästä!
Olin itsekkin Halakin huippukevään jälkeen sanomassa hyvästejä Pricelle. Mahtavaa nähdä kuinka sitä on itse usein täysin väärässä vaikka luulee olevansa kaikki tietävä.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
It's All Carey. Mitäpä tässä voi muuta sanoa. Mies pelaa aivan Jumalamoodissa tällähetkellä. Nyt on tosiaan kaikki tilastota hallussa ja on jo vääryys jos Vezina jonnekin muualle lipeää. Sen lisäksi pukkaa Jenningsiä ja ei tuo Hart oikeasti kaukaa haettua ole. Siinäpä olisikin maukas tripla välikruunuksi kaudelle. :)
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Ei ihan nappi ilta Tokarskille Jetsiä vastaan. 17 torjuntaa ja torjuntaprosentti 77,3%. Ei kaikki voi Toksin piikkiin laittaa mutta Pricen kanssa oltaisi voitosta taisteltu. Kyllähän Habs sortui perisyntiinsä eli maalintekoon. Paljon huippupaikkoja mutta kiekkoa hakataan siihen patjaan eikä osata nepata siitä yli.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Greg Pateryn, yksi positiivisimmista yllätyksistä tällä kaudella. Vaikka ei olekaan pelannut kuin 14 ottelua, niin on noiden aikana osoittanut olevansa ihan NHL-tason puolustaja. On vakaa omassa päässä ja jakaa myös hyviä taklauksia. Viime yönä kova niitti Panthersin Hayesiin, minkä seurauksena Hayes hieman teloi jalkaansa ja osoitti mieltään hakkaamalla mailaansa vaihtoaition reunaan kahden minuutin arvoisesti. Seuranneen ylivoiman viime sekunneilla Habs sitten teki ottelun avausmaalin.

Carey Price nousisi yhdellä voitolla jakamaan Canadiensin yhden kauden voittoennätystä. Kahdella voitolla #31 menisi jo kärkeen ihan yksinään. Viime yön pelottavin tilanne oli, kun P.K. Subban kaatui Pricen jalkoihin ja hetken näytti, että Pricer loukkasi itsensä. Nousi kuitenkin ylös ja palasi työmaalleen. Subban twiittasi, että Price on onneksi kunnossa, joten uskotaan tätä. Edelleen Hartin kausi.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Miten tuntuu, että suomalaispelaajat onnistuvat erityisesti Habsejä vastaan? Barkov teki uransa ensimmäisen kahden maalin pelin viime yönä. Taisi osua edellisessäkin kohtaamisessa. Korpikoski pelasi taannoin kauden parhaan pelinsä Habsejä vastaan. Ville Leino tuntui tekevän kahden viimeisen kauden ainoat pisteensä juuri Habsejä vastaan. Tietenkin on yksi, joka ei tykkää pelata Habsejä. Jätetään nimi mainitsematta, jotta ei jinxata.

Mitchell ja Flynn olivat viime yönä voittamassa ottelua Habsien paidassa. Hyvä homma! Paterynin tasonnosto on hienoa. Antaa lisää vaihtoehtoja ensi kauden joukkuetta kasatessa.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Ensi yönä sitten viimeinen mahdollisuus kaataa Bolts tämän kauden runkosarjassa. Sehän tiedetään, miten playoffeissa näissä on tavannut käydä. Ei vaan, en olisi tänä vuonna kovinkaan luottavainen siihen, että Habsilla olisi yhtään minkäänlaista yliotetta Tampaa vastaan missään vaiheessa. Maaliero edellisistä viidestä matsista on jokseenkin paljonpuhuva 20-7.

The Hockey Writersin -artikkelissa hyvä katsaus siihen, missä mättää.

Mitä tulee tuohon yllä keskusteltuun DSP:n istuttamiseen, niin Therrien yritti ainakin vakuutella, että tällä järjestettiin etenkin Flynnille mahdollisuus näyttää kyntensä hieman ylempänä hierarkiassa. Vakuutteli samaan aikaan suupielestään olevansa tyytyväinen DSP:n tuomaan fyysisyyteen, mutta aika jäykät ranteet kaverilla kyllä näyttää olevan. DSP:tä voisi kyllä mielestäni kokeilla kiekonsyöjänä YV:ssä vaikkapa ylivoimassa jo kykynsä osoittaneen PAP:n tilalla. Sille tontille ei Habsilla ole ollut ketään pätevää kaveria laittaa aikoihin...
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Niin se Tampa sitten vei kaikki keskinäiset. Kaksi erää jaksoin katsoa ja niistä jäi oikeastaan mieleen Habsin hyvä liike ja Tampan maalit. Oikeastaan kaikki kolme ensimmäistä tulivat kotijoukkueen huolimattomuuden seurauksena.

Jotenkin jäi sellainen fiilis että Tampaa en halua missään tapauksessa playoffeissa vastaan. Kaikki muut Habs voi neljästi voittaa, jopa Rangersin.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tällä hetkellä ekalla tulisi vastaan Bruins ja tokalla Tampa. Henk. koht. toivon, että saataisiin ekalla Washington ja toisella tulee joka tapauksessa Tampa, jos ei jotain yllätystä tule.

Tilastojen valossa peli Tampaa vastaan oli nyt huomattavasti tasaisempi, ei silti riittänyt.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Mikähän mahtaa olla Dustin Tokarskin rankkarikisa torjuntaprosentti tältä kaudelta? Tuntuu että aina Toksin ollessa maalilla rankkareilla niin tukkaan tulee.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mikähän mahtaa olla Dustin Tokarskin rankkarikisa torjuntaprosentti tältä kaudelta?

60,9%, yhdeksän päästettyä 23 yrityksestä. Pricella neljä päästettyä 20 yrityksestä. Kertoo aika hyvin siitä, että Price on suunnilleen kaksi kertaa parempi maalivahti kuin Toka-Arski. Tokarskin kausi on kyllä ollut vaikea. Ei tietenkään ole saanut kehityksensä kannalta riittävästi peliaikaa, mutta silloin, kun on tolppien väliin päässyt, on ollut poikkeuksetta epävarma. Epäilen, että ensi kaudella Habsin kakkosveskarina toimii joku kokeneempi pelimies.

Kolme ottelua runkosarjaa jäljellä, vaikka tässä viime aikoina onkin kone yskinyt, niin divisioonan ykköspaikka on ihan omissa käsissä. Toisaalta kakkospaikalla vastaan tulisi ensimmäisellä kierroksella todennäköisesti Red Wings tai Bruins ja näistä molemmista Habsilla on erittäin vahva niskalenkki runkosarjan osalta. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös