Montreal Canadiens 2013–2014

  • 100 440
  • 307

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Noin, katseet tulevaan ja ketju auki samantien, sillä Canadiensin kesä on tälläkertaa normaalitilannetta huomattavasti mielenkiintoisempi. Monestakin syystä.

Alkuun sopparitilanteet kaudelle 2013-2014 hamoteltuina ketjumuotoon pelaajien caphitin mukaan:

Hyökkäys:

Max Pacioretty ($4,500,000) - Tomas Plekanec ($5,000,000) - Brian Gionta ($5,000,000)
Rene Bourque ($3,333,333) - David Desharnais ($3,500,000) - Alex Galchenyuk (EL $3,225,000)
Travis Moen ($1,850,000) - Lars Eller ($1,325,000) - Brandon Prust ($2,500,000)
Brendan Gallagher (EL $870,000) - Louis Leblanc (EL $1,170,000) - Michael Bournival (EL $870,000)

Puolustus:

Andrei Markov ($5,750,000) - Josh Gorges ($3,900,000)
P.K. Subban ($2,875,000) - Alexei Emelin ($2,000,000)
Francis Bouillon ($1,500,000) - Nathan Beaulieu (EL $1,275,000)
Raphael Diaz ($1,225,000) - Jarred Tinordi (EL $1,082,500)
Greg Pateryn (EL $875,000)

Ja kermana kakun päällä:
Tomas Kaberle ($4,250,000) - Buyout.

Maalivahdit:

Carey Price ($6,500,000)
Budaj Peter ($1,400,000)

EL = Entry level


RFA:

D Yannick Weber ($850,000)
RW Ian Schultz (EL $845,833)
C Ryan White ($687,500)
G Dustin Tokarski ($672,222)
RW Mike Blunden ($575,000)
C Gabriel Dumont ($571,667)
G Robert Mayer (EL $530,000)

suluissa edelliset sopimukset.

UFA:

RW Michael Ryder ($3,500,000)
RW Colby Armstrong ($1,000,000)
C Jeff Halpern ($700,000)
D Davis Drewiske ($616,667)
C Petteri Nokelainen ($575,000)

Muut:

RW Danny Kristo (EL $1,300,000)
C Joonas Nattinen (EL $900,000)
D Morgan Ellis (EL $900,000)
RW Patrick Holland (EL $900,000)
D Darren Dietz (EL $900,000)
RW Steve Quailer (EL $875,000)
G Mike Condon (EL $680,000)
LW Charles Hudon (EL $650,000)

Salary Cap $64,300,000
Cap Payroll $65,775,833


Näillä palasilla siis lähdetään leikkimään. Mielenkiintoiseksi ensikauden tekee mm. seuraavat seikat:

-Scott Gomez. Ei enää penniäkään.
-Cap laskee joka aiheuttaa varmasti ylimääräistä liikehdintää siirtomarkkinoilla.
-Canadiensilla on hallussaan hyvä liuta varausvuoroja kesän draftiin. 20 kulmalla olevan ykköskiekan pickin lisäksi arsenaalista löytyy top 90 sisään lisäksi 3x2nd ja 2x3rd.
-Kesän draftin povataan olevan syvimpiä pitkään pitkään aikaan. Tämän lisäksi se on poikkeuksellinen myös Quebecin junnuliigan QMJHL:n osalta, ja näistä pelaajista varmasti tiedetään erityisen hyvin missä mennään.
-Trevor Timmins Canadiensin scouttipuolella on ollut erittäin hyvä työssään viimevuosina.

Näillä siis mennään. Bergevin aloitti joukkueen uudelleenrakennuksen mielestäni erittäin hyvin. Siirrot kaudelle olivat maltillisia ja pääosin onnistuneita vaikka Subbanin sopimus pitkään hiersikin. Lisäksi siirtorajalla oltiin maltillisia eikä lähdetty roiskimaan varausvuoroja kevään vuoksi. Joukkueen uusi valmennus ja pelitapa Therrienin johdolla onnistuivat myös lähtökohtiin nähden todella hyvin. Kuka olisi odottanut, että idän pohjasakasta ponnistetaan suoraan divisioonakärkeen. Ei kukaan. Noutaja toki tuli pleijareissa nopeasti, mutta ehkä on kuitenkin järkevää katsoa pettymystä pidemmälle. Tällä kaudella saatiin vastauksia moneen kysymysmerkkiin mm. Subbanin, Ellerin, Galchenyukin suhteen. Taso riittää. Nämä on niitä palikoita joiden varaan contender tason joukkuetta voi rakentaa. Onnistumisiin kuului myös ehdottomasti Gallagher, Markov, Tinordi, Diaz, Prust ja huonoista pleijareista huolimatta Pacioretty.

Isoja kysymyksiä ensi kaudelle lähdettäessä on miten uudistustyö jatkuu. Joukkueesta tullaan erittäin todennäköisesti ostamaan capin tieltä ulos Kaberle, ja tämän jälkeen ollaan ennen syvyyspelaajia n. 3 miljoonaa capin alla. Markkinoilla tulee olemaan pelaajia kun osa joukkueista siivoaa rosteriaan, joten mitä tekee Bergevin? Ja miten käy kapteeni Giontan? Aika on ajanut jo ohi, taas mentiin rikki ja ei se nopeus siitä enää parane. Jos todella meinataan joukkuetta uudistaa olisi Gionta mielestäni ensimmäinen palanen palkan takia, josta täytyy aloittaa. Samalla voidaan myös henkisesti jättää Gomez-Gionta-Cammalleri pelastajatrion viimeinenkin palanen taakse. Suuri kysymysmerkki lienee myös Desharnais:n kohtalo. Kouraan 3,5 millin sopimus ja umpisurkeat pleijarit, suorastaan oksettavan huonot. Tähän kun yhdistetään Ellerin onnistunut nousu vaikea nähdä kääpiölle kovinkaan pitkää tulevaisuutta joukkueessa... paitsi että se on local boy.

Markov oli tällä kaudella erittäin hidas, mutta on edelleen käyttökelpoinen pelaaja. Palkkapussi on iso mutta miehen rooli erityisesti erikoistilanteissa on merkittävä. Ei olisi Subban takonut noita pisteitä ilman Andrein apua. Kysymyksiä menee myös maalivahtiosaston suuntaan. Price petti pleijareissa, tai oli ainakin huomattavasti huonompi kuin vastustajan maalivahti. Riittääkö se taso kuitenkaan, ja kun ei syvyyspuolella sinne ole ketään olisiko tässä kuitenkin se akileen kantapää.

Tämä oli nyt tällainen melkoinen ajatuksenvirta-avaus, mutta tässä nyt ensiajatuksia. Kesää ja draftia kohti. Elämme mielenkiintoisia aikoja.
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Vahva avausviesti.

Ja miten käy kapteeni Giontan? Aika on ajanut jo ohi, taas mentiin rikki ja ei se nopeus siitä enää parane. Jos todella meinataan joukkuetta uudistaa olisi Gionta mielestäni ensimmäinen palanen palkan takia, josta täytyy aloittaa.

Näinhän se on, mutta jos ja kun Tomas Kaberle ostetaan ulos, Brian Gionta surffailee Montrealissa vielä ensi kauden. Vaikea uskoa, että miehestä treidillä pääsisi eroon, joten ainoa skenaario lienee, että mies vetää sopimuksensa loppuun Habs-paidassa. Mutta, kun tässä nyt kuitenkin pitää tuo uudelleenrakennus hoitaa maltilla ja tyylillä, niin turha hätäillä ja tehdä tyhmiä virheitä. Toinen iso riippakivi hyökkäyksessä on Travis Moenin sopimus, mikä ulottuu kauden 2015-16 loppuun. Vaikka ei ole caphitiltään iso, on ihan turhaa painolastia. Moen ei ole enää sellainen pelaaja, jota Canadiens kaipaa.

Colby Armstong aloitti kauden aika keskinkertaisesti, mutta melkeinpä loppukauden otteiden perusteella tarjoaisin miehelle jatkosopimusta. Ei ollut ollenkaan niitä turhimpia hyökkääjiä rosterissa ja hintakin lienee maltillinen. Jos tuon Moenin saisi vaihdettua johonkin kovanyrkkisempään kaveriin, niin noista alemmista ketjuistakin saisi varmaan ihan mielenkiintoiset koostumukset. Lisäksi Michael Ryderin tilalle tarvittaisiin se oikeasti maaleja tekevä hyökkääjä. Tomas Plekanec menee aika pahasti hukkaan, kun rinnalla on kaksi surffailijaa. Plekanec ei itsekään ole lamavaiheessa mikään pelillinen liideri, mutta kun kulkee, niin silloin kulkee.

Sekavaa, mutta niin on vielä tässä vaiheessa joukkueen ensi kauden rakennuskin. Kokoa ja voimaahan tuonne aina toivotaan, niin myös nyt. Lisäksi aika monen sopimuspelaajan (Desharnais, Pacioretty...) pitää nostaa tasoaan. Puolustuksessa Andrei Markovin peliaikaa pitää saada alemmas. Jalka ei enää liiku entiseen malliin ja mies on omassa päässä välillä pahasti hukassa. Tietysti terve Emelin auttaa asiaa aika paljon.

Kun tuota Antti Raantaa joka paikassa hehkutetaan, niin kieltämättä harmittaa näin jälkikäteen Peter Budaj'n jatkosopimus. Raanta olisi loistava kirittäjä Pricelle. Carey joutuisi oikeasti taistelemaan asemastaan ja tarvittaessa uskon Raannan tason riittävän NHL:aankin. Tietysti hieman arpapeliä vielä tässä vaiheessa, mutta se on nyt nähty, että Budaj ei ole mikään oikea kirittäjä. Ja parin viime kauden perusteella Pricey tarvitsee kirittäjää.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Täälläkin katseet suunnattu jo ensi kauteen! Kirjoitan nyt ensimmäistä viestiäni jatkoaikaan ja tarkoitus olisi jatkossa olla äänessä tasaisin väliajoin kunhan nyt Habs jotain uutta julkistaa.

Omista Habs taustoista sen verran että joukkuetta olen seurannut lähes koko elämäni ja fanittanut kunnolla viimeiset 10 vuotta.

En halua lähteä mennyttä kautta puimaan. Turha sitä on pettymyksiään uudestaan läpi käydä! Joten eikun sitä kuuluisaa uutta matoa koukkuun ja katsotaan mitä GM Bergevin saa aikaan.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Mielenkiintoista kyllä nähdä, mihin suuntaan joukkuetta lähdetään rakentamaan jo reilun kuukauden päästä, kun jotain muutoksia todennäköisesti tapahtuu jo draft-viikonlopun aikana.

Maalivahtikaksikko lienee selvä. Veteraani-kirittäjä olisi Pricen aisapariksi hyvä valinta, mutta nyt mentäneen näillä. Budajlle tuskin olisi kahden kauden jatkosopimusta kesken kauden sorvattu, ellei kaverin otteisiin oltaisi oltu tyytyväisiä. Ja miksei sinänsä olisi oltu. Haluaisin vain myös nähdä, pystyisikö Price vastaamaan huutoon, jos joku tämän paikkaa tosissaan tavoittelisi. Budajsta en usko siihen olevan, vaikka mainio kakkonen etenkin kaudella olikin.

Puolustus on mukavasti ja ikävästi kaksijakoinen paketti. Top-4 lienee paperilla selvä, Subban, Gorges, Emelin ja Markov - olkoonkin, että viimeksimainitun tasakentällisin pelattuja minuutteja täytyy saada vähennettyä. Ylivoimassa kuitenkin toistaiseksi korvaamaton palanen. Näitä seuraava nelikko Bouillon, Diaz, Tinordi ja Bealieu sen sijaan on aika epävarma setti. Tinordin voisi olettaa pääsevän aloittamaan kautensa ylhäällä, haparoinnista huolimatta pelasi ihan kelvolliset pleijarit. Diaz ja Beaulieu kilpailevat ainakin paperilla samasta tontista, jännä nähdä paljonko massaa Beaulieulle kesän aikana karttuu. Bouillon lienee seiskapakki, jokseenkin ihmettelen tämän jatkosopimusta, mutta toivottavasti jaksaa vielä painaa vuoden samaan tapaan kuin viime kaudella.

Ongelma on mielestäni se, että kunnollista all-round pakkia ei Subbanin takana ole. Siis sellaista kaveria, jolla olisi käyttöä paitsi kakkosylivoimassa, niin myös alivoimassa. Emelinillä saattaisi olla siihen jotain mahdollisuuksia, mutta Gorges on hyökkäyspään osalta nähty. En yllättyisi, jos hentoinen Diaz haluttaisiin kaupata kesällä. Kokonaan eri juttu toki, mistä löytyy innokas kauppakumppani, Diazin näytöt etenkin tosipeleistä kun ovat varsin heppoiset. UFA-listalta ei montaa huippukandidaattia löydy. Grant Clitsome voisi olla sopuhintainen vaihtoehto.

Jos puolustus aiheuttaa hiukan päänvaivaa, niin hyökkäys on todellinen tuhannen palan metsämaisemapalapeli. Gallagher, Galchenyuk, Eller, Pacioretty, Prust, ja varauksin Plekanec sekä Bourque. Siinä runko, jonka ympärille kasaamaan muuta kalustoa. Turhauttavammat minimiehet Gionta ja Desharnais pitäisi mielestäni jättää kyselemättä sidekickeiksi ja katsoa mihin lopulta mahtuvat.

Gallagher, Galchenyuk ja Eller ansaitsevat ensi kaudella lähdöltään top-6 paikat. Jos sophomore jinx jommalle kummalle Gallyista iskee, niin sitten taustalta apuja.

Niin ihailtavasti kun Bergevin on osittaista uudelleenrakennusta aloittanutkin, en vieläkään suostu ymmärtämään millainen Homer-hetki kaverin päässä oli meneillään, kun tarjosi DD:lle paperia, etenkin kun takaa oli jo silloin oletettavasti tulossa kaksi yli kassan reunan kurkottamaan ylettävää korkean potentiaalin sentteriä. Galchenyuk mahdollisesti löytää itsensä ensi kaudellakin laidalta, mutta on pelsepuupin tekosia jos DD on sentterihierarkiassa Ellerin edellä.

Toinen omissa ajatuksissani tyhjän päälle jäävä kaveri on Gionta. Ei todellakaan näyttänyt enää ykkösketjun kaverilta, eikä hauiksen repeäminen ainakaan vanhan herran odotusarvoa nosta. Mutta mihin nämä pienet väkkärät sitten pitäisi sijoittaa? Eivät sovi yhtään sen paremmin alempiin ketjuihinkaan, huonommin jopa, mutta tuskin käyvät helposti kaupaksikaan. On siinä setvimistä. En yllättyisi myöskään, jos jompikumpi kaksikosta Plekanec - Desharnais löytäisi uuden kodin. DD:lle tuskin riittää maksavia ottajia ihan jonoksi asti. Giontaa saataneen katsoa sopimuskauden loppuun asti, ellei sitten deadlinella olla siinä tilanteessa, että veteraanit voi laittaa tarjoukseen.

Bottom-6 vaatii jotakuinkin täyden remontin. Olettaen ja toivoen, että viime kauden "kolmonen" Galchenyuk - Eller - Gallagher ansaitsee ensi kaudella isompia minuutteja, eivätkä Armstrong ja Halpern enää joukkueessa jatka, pohjalla olisi tosiaan tilaa. Dumont saattaa hyvänä aloittajana nousta isompiin karkeloihin, mutta tuskin ihan vartin mieheksi. Hitaasta ja saamattomasta Moenista tuskin päästään eroon, ja jos päästäisiinkin, kauppalista alakertaan kävisi jo turhan pitkäksi.

Kovuutta ja suoraviivaisuutta sinne kuitenkin kaipaisin ja vapaissa agenteissa tällaista materiaalia onneksi riittää kohtuullisesti. Omissa toiveissa olisi vaikkapa pari osumaa listalta Boyd Gordon, Ryan Jones, Matt Hendricks, Eric Nystrom ja Patrick Bordeleau.

Muista vapaista agenteista David Clarkson olisi ehdoton ykköstoiveeni, mutta eiköhän tämän saa haudata, todennäköisesti kaikki muutkin joukkueet ovat tämän perässä.

Montrealin ilmassa roikkuvista, enemmän tai vähemmän vapaista agenteista toivoisin joukkueeseen jäävän vain Whiten ja Dumontin. Muut soisi tarvittaessa korvattavan räväkämmillä vaihtoehdoilla, Armstrong keikkuu siinä ja tuossa.

Ellei draftissa ihmeitä tapahdu, niin omista junnuista taitaa olla turha odottaa suuria tuhkimotarinoita. USA:n maajoukkueessa esiintyneellä Danny Kristolla saattaa olla jonkinlainen mahdollisuus joukkueeseen, mutta eipä tuo isosti jenkkijoukkueessakaan esiin noussut.

Silläkin uhalla, että kuulostan naarmuuntuneelta LP:ltä, ihmettelen ellei sentteriryppäässä Plekanec, Eller, Galchenyuk, Desharnais, White, Dumont ja bubblin' & floppin' under Leblanc tapahdu jotain muutoksia ennen heinäkuuta. Mielenkiintoinen kesä joka tapauksessa edessä!
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hyvä avaus!

Kauden jälkeen Bergevin puhui, että Kaberlesta pyritään päästä eroon ensisijaisesti treidaamalla, mutta jos ei onnistu, niin sitten mahdollisesti ostetaan ulos. Lienee selvää, että ulososto tapahtuu, jos ihme ei käy ja joku suostuu treidiin. Eihän Kaberle tällä kaudella ihan sysipaska ollut, mutta ei lähellekään palkkansa arvoinen.

Emelin on sitten sivussa vielä puoli vuotta, kun polveen tehtiin ristisiteen korjausleikkaus. Emelin missaa siis pari kuukautta kauden alusta. Tuo pakottanee Bergevinin hankkimaan hieman kokoa puolustukseen. Drewisken kanssa kannattaisi ehkä tehdä jatko, koska hänet pitäisi saada alle millin vuosipalkalla. Hän on ihan pätevä laajuuspuolustaja, vaikka ei pudotuspeleissä enää mahtunutkaan pelaamaan.

Habsit on näköjään tehnyt sopimukset ruotsalaisten Magnus Nygrenin ja Sebastian Collbergin kanssa. Nygren oli Elitserienin paras puolustaja, joten hän saattaa päästä jopa näyttämään taitojaan ylhäällä. Lupaava Collberg puolestaan opiskelee lajia ainakina kauden verran AHL:ssa.

Parilla hyvällä siirrolla Habsit taistelee ensi kaudellakin kärkisijoista, mutta saattaa myös tipahtaa taistelemaan pudotuspelipaikasta. Kauden 2011-12 tapaista romahdusta en usko tapahtuvan.
 

artomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Alexei Emelin
Hiljaista on, kolmannelta sivulta löytyi ketju vasta..

Boogeylta hyvä avaus ja Glory Hunterille tervetulloo mukkaan!

Viime kesän 3. kierroksen varaukselle Tim Bozonille tehty entry level soppari. Nimen alta löytyy linkki capgeekin sivuille. Bozon kiekkoili Ranskan joukkueessa tämän kevään mm-kisoissa.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Taitaa olla jo vanhaksi mennyttä tietoa, mutta Ryder ei agentin vahvistuksen mukaan jatka Montrealissa: http://www.journaldemontreal.com/2013/05/29/ryder-oublie-montreal

Hyvä näin. Vallan kelvollinen maaliniskijä, mutta ei sen tyyppinen pelaaja, jonka varaan haluaisi joukkuetta rakennettavan. Parasta Ryderin pikavisiitissä oli toki, että Colesta päästiin eroon. Koska aina voi uneksia, näen jo Clarksonin tämän tilalla...
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Drewiskelle 2 vuoden pahvi kouraan. Hyvä signaus pakiston syvyysosastolle, viimekaudella ihan ok näytöt täytepakkina ja menee siinä roolissa jatkossakin. Nuorille sitten vastuuta näyttöjen mukaan.

http://www.hockeyinsideout.com/news/habs-sign-drewiske-to-two-year-deal

Lisäksi NHL palkintoketjussakin mainittu: Subban ilmeisesti saa Norriksen. En tiedä oliko paras kolmesta vaihtoehdosta, mutta menköön nyt sitten sinne. Toivottavasti ei nouse ego uuteen sfääriin palkinnon myötä. Itseluottamus on hyvästä, mutta välillä se aina Subbanilla karkaa pahemman kerran lapasesta. Hyvät näytöt sisään jokatapauksessa. Ensi kaudella samaan tahtiin lukuja tauluun niin meillä on NHL:n halvin tähtipakki.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Drewiskelle 2 vuoden pahvi kouraan. Hyvä signaus pakiston syvyysosastolle, viimekaudella ihan ok näytöt täytepakkina ja menee siinä roolissa jatkossakin. Nuorille sitten vastuuta näyttöjen mukaan.

Jaa, mielenkiintoinen veto. Drewiskehän napattiin viime kaudella muistaakseni heti Emelinin loukkaantumisen jälkeen kokeilematta Tinordia ensin. Vaikka Davis perusvarma pakki onkin, niin ei tosiaan täytä sitä tyhjiötä, jonka minä Montrealin puolustuspäässä näen. Fyysistä pakkia se mielestäni huutaisi enemmän.

Enteilisiköhän tämä jotain muutoksia puolustuskalustoon kesän aikana. Nythän rivissä on jo Subban, Markov, Gorges, Emelin, Diaz, Bouillon, Tinordi, Drewiske ja varauksin Beaulieu, Weber sekä Pateryn. 11 enemmän ja vähemmän liigakelpoista pakkia siis, Kaberlea ei tarvinne pääluvussa enää huomioida. Weber ainakin löytänee uuden kodin, olisiko myös aika rahastaa se mitä Markovista on jäljellä ja korvata Diazilla / Beaulieulla?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Andrei Markovin aliarvioiminen se vaan jatkuu. :) Rahastetaanpa nyt Markovilla, just joo, sehän on sama kuin valkoisen lipun heilautus ennen kauden alkua. Älkää nyt hyvät ihmiset menettäkö sieluanne tuolle nuoruuden yliarvostamiselle ja kokemuksen aliarvostamiselle. :)

Markov myydän vain siinä tapauksessa, että Canadiens floppaa ensi kaudella ja menettää mahdollisuudet pudotuspeleihin. Muuten Markov tarvitaan ihan 100% varmuudella, jos halutaan menestyä ja runkosarja menee hyvin.

Eiköhän se ole enemmän nuo Yannick Weberit ja muut penkillä istujat, ketkä saa lähteä. Kaberle onkin jo saletti ulososto. Waiver-vapaat junnut menee farmiin. ylös, kun vakiväkeä loukkaantuu useampia samaan aikaan. Tämä peruskaava. Drewiske lienee kaikken terveenä ollessa seiskapakki, korvailee Emeliniä sen alkukauden.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Andrei Markovin aliarvioiminen se vaan jatkuu. :) Rahastetaanpa nyt Markovilla, just joo, sehän on sama kuin valkoisen lipun heilautus ennen kauden alkua. Älkää nyt hyvät ihmiset menettäkö sieluanne tuolle nuoruuden yliarvostamiselle ja kokemuksen aliarvostamiselle. :)

Nääh, kirjasinpa huonosti, viestin ei ollut tarkoitus sisältää toivetta Markovin kauppaamisesta kesällä. Sillä vaan on muillakin palstoilla kovasti spekuloitu. Suurin kiitos viime kauden loistavasta ylivoimasta kuuluu Markoville ja vastaavasti vahva ylivoima oli suurin syy Montrealin loistavaan runkosarjaan, joten en tahdo tätä rikottavan. Ainoastaan tasaviisikkoaikaa voisi jakaa muille enemmän, puolustuspäässä Markov jäi etenkin loppukaudesta pahasti jalkoihin kun luistin ei enää liiku entiseen tapaan.

Markov myydän vain siinä tapauksessa, että Canadiens floppaa ensi kaudella ja menettää mahdollisuudet pudotuspeleihin. Muuten Markov tarvitaan ihan 100% varmuudella, jos halutaan menestyä ja runkosarja menee hyvin.

Tästä olen tasan tarkkaan samaa mieltä. Uskoisin jopa, että Markovin arvo olisi deadlinella huomattavasti korkeampi kuin kesällä, jos siihen tarvitsee mennä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Drewisken jatkopahvi on ihan hyvä uutinen. Tinordi taisi tosin painaa hänen ohitse pudotuspelien aikana, mutta on hyvä, että on tuollainen peruspakki rosterissa.

Kohta alkaa mahdollisesti jotain siirtojakin tapahtumaan, kun draft-tilaisuus lähestyy.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Ajattelin vähän spekuloida sillä, mitä kesällä voisi tapahtua Habsin siirroissa.

Case Kaberle. Todennäköisin vaihtoehto on että Kaberle ostetaan ulos. GM Bergevin tosin vaikuttaa juuri siltä mieheltä joka voisi onnistua treidaamaan Kaberlen. Miehestä olisi mahdollista joitain varausvuoroja saada.

Muuten puolustus näyttää valmiilta. MUTTA mielestäni Yanick Weber olisi hyvää kauppatavaraa! Weberiä vastaan voisi saada kokoa alakertaan.

Hyökkäys osasto on kärpässarjaa valitettavasti... En tiedä mitä muut ovat mieltä mutta itse lähtisin jopa treidaamaan Plekanecia ja Desharnaisia. Plekanec on osoittanut olevansa hyvänä päivänä A-luokan sentteri. Mies vajoaa mielestäni turhan usein pimentoon.
DD:n jatkopahvi oli liian kallis. Hänestä olisi voinut saada ennen mennyttä kautta vaihdossa hyvän korvauksen!

Kiinnostaisi tietää teidän muiden mielipiteitä näistä asioista.

Innolla odotan tulevaa draftia ja joitain treidejä.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Case Kaberle. Todennäköisin vaihtoehto on että Kaberle ostetaan ulos. GM Bergevin tosin vaikuttaa juuri siltä mieheltä joka voisi onnistua treidaamaan Kaberlen. Miehestä olisi mahdollista joitain varausvuoroja saada.

Kaberlen voisi saada niin kaupaksi, että antaa draftiin jonkun 2.-3. kierroksen varauksen ja Habs saa jonkun jämäpickin tai jonkun neverhöörd-pelaajan. Toisaalta miksi antaa mitään Kaberlesta, kun tämän saa ilmaiseksi ja halvemmalla sopimuksella. Sillä omistajaporras säästäisi rahaa (jos Kaberlen onnistuu treidaamaan) ja jättäisi Bergevinille mahdollisuuden ostaa joku toinen pelaaja mahdollisesti ulos. Giontaa tuskin ostetaan ulos, vaikka syytä ehkä olisi. Moen pitäisi saada treidattua. Eipä tuolla oikein muita ole.

Muuten puolustus näyttää valmiilta. MUTTA mielestäni Yanick Weber olisi hyvää kauppatavaraa! Weberiä vastaan voisi saada kokoa alakertaan.

Niin, Weber on RFA, kutsuuko KHL? Jos Cupista halutaan taistella, niin puolustus kaipaa kyllä yhtä kovaa oman pään luutijaa.

Hyökkäys osasto on kärpässarjaa valitettavasti... En tiedä mitä muut ovat mieltä mutta itse lähtisin jopa treidaamaan Plekanecia ja Desharnaisia. Plekanec on osoittanut olevansa hyvänä päivänä A-luokan sentteri. Mies vajoaa mielestäni turhan usein pimentoon.
DD:n jatkopahvi oli liian kallis. Hänestä olisi voinut saada ennen mennyttä kautta vaihdossa hyvän korvauksen!

Valitettavasti Pleka pelaa 70% kaudesta hyvin, mutta tuon 30% hän voisi olla vaikka Hawaijilla lepuuttamassa akkuja. Siihen nähden tuo 5 milliä/kausi on hieman liian paljon. DD:tä tuskin kukaan suostuu ottamaan tuolla sopimuksella. DD:n sopimus vaikuttaa tähän asti Bergevinin huonoimmalta siirrolta. Toivottavasti DD tuosta vielä kehittyy, koska hänestä on tosiaan vaikea/mahdotonta päästä eroon.

Tällä hetkellä Habseillä on 4,7 milliä tilaa palkkakaton alla ja rosterista puuttuu top6-hyökkääjä ja 2-3 bottom6-hyökkääjää. Kun Kaberlesta hankkiudutaan eroon, niin rahaa onkin 9 milliä käytössä. Bottom6-hyökkääjiin menee 3,5-5 milliä, joten tuohon top6-hyökkääjään jää sellainen 4-5 milliä rahaa. Clarkson on varmaan monien hankintalistalla, joten hänestä tulee kova huutokauppa. Hinta nousee varmaan lähemmäksi tuota viittä milliä. Clarkson olisi pelaajatyyppinä juuri tuollainen, jota Habsit tarvitsee. Tosin Nathan Horton tai Ilari Filppula kelpaisivat myös minulle. Brad Boyes voisi myös olla kiva vahvistus.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Tosin Nathan Horton tai Ilari Filppula kelpaisivat myös minulle. Brad Boyes voisi myös olla kiva vahvistus.

Näistä kolmesta kaverista kaikki ovat itsellenikin mieluisia lisiä Habsiin! Jos nyt kukaan tulee.
Erityisesti Filppula ja Horton!
Filppulalle seuran vaihto tekisi hyvää. Gustav Nyqvist on tulossa/mennyt jo ohi.
Horton kuuluu niihin harvoihin Boston pelaajiin joita en juurikaan vihaa. Horton osaa olla kova ja ilkeä + tehokas.

Toisaalta Boyes on joka vuosi potentiaalinen 60 pisteen mies.
Kaikki näistä herroista olisivat vahvistuksia isolla V:llä!

Weberin RFA unohtui itseltä. Sanotaan nyt näin että ei jatkoa Yanickille.

Kun nyt tykkään jossitella niin pyörittelen vielä yhden asian ilmoille.
Carey Price. Jos kausi 13-14 menee penkin alle, olisitteko valmiita treidiin?
Mennyt kausi oli Pricelle vaikea. Aivan kuin miehen itseluottamus olisi ollut täysin kateissa. Mistä tämä mahtoi johtua?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kun nyt tykkään jossitella niin pyörittelen vielä yhden asian ilmoille.
Carey Price. Jos kausi 13-14 menee penkin alle, olisitteko valmiita treidiin?
Mennyt kausi oli Pricelle vaikea. Aivan kuin miehen itseluottamus olisi ollut täysin kateissa. Mistä tämä mahtoi johtua?

Hyvä, kun nostit ilmoille. Mä olisin jo nyt valmis treidaamaan Pricen, koska hän on mielestäni häviävä maalivahti. Onko voittanut urallaan yhden pudotuspelisarjan? Lie kuinka monta on ollut omalla panoksellaan häviämässä, kuten tänä keväänä? Onhan Price parhaimmillaan loistava, mutta pystyykö koskaan tiukan paikan tullen voittamaan? Pitää tietenkin muistaa, että Price on vielä nuorikin ja elämässä ei varmaan ole paljoa muuta kuin kiekko ja rodeo. Pari lasta kun napsahtaa kohdille, niin alkaa näkemään asiat oikeassa mittakaavassa. Tai sitten ei.

Kyllähän tämä Bergevinin paletti on rakennettu niin, että uutta ykkösmaalivahtia ei tarvitsisi lähteä etsimään. Se olisi voinut olla mahdollista saada viime kesänä, kun draftissä oli hyvä vuoro, mutta ei enää. Enkä tosiaan halua nähdään ketään vielä pehmeäpäisempää, kuten Luongo, Montrealissa. Paitsi imuroimassa vastustajan päässä. Tietenkin, jos ensi kaudellakin Price romahtaa pudotuspeleissä, niin epäilen hänen lähtevän kiertoon.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Onko voittanut urallaan yhden pudotuspelisarjan? Lie kuinka monta on ollut omalla panoksellaan häviämässä, kuten tänä keväänä?

Tämän takia nostin asian esiin. Pricen tilastot poffeissa 30 aloitettua ottelua, 9 voittoa, 17 tappiota. Okei ei kaikkia tappioita ole Careyn piikkin voinut laittaa. Mutta paremmalla suorituksella mies olisi yksin ryöstänyt noista 17 tappiosta ainakin 3-5 voittoa.
Odotan varauksella tulevaa kautta. kevään Senators sarja näytti, että Habs pärjäsi runkosarjassa hyvin osin tuurilla. Kausi 11-12 kummittelee mielessä edelleen ja väitän että ensi kaudella playoff paikka ei ole ollenkaan kiveen hakattu!
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Habseillä on monta kysymysmerkkiä. Jos moni nuori pelaaja jatkaa kehittymistä, niin mahdollisuudet ovat vaikka mihin. Toisaalta romahduskaan ei ole poissuljettua.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Habseillä on monta kysymysmerkkiä. Jos moni nuori pelaaja jatkaa kehittymistä, niin mahdollisuudet ovat vaikka mihin. Toisaalta romahduskaan ei ole poissuljettua.

Tässä olet täysin asian ytimessä! Varoittava esimerkki nuorista lupauksista löytyy jo, Louis LeBlancin muodossa.
Toivotaan että muut kärkipään varaukset eivät ota LeBlancista mallia.

Ja nyt tarkoitan näitä viime syksyn/talven uutisia joiden mukaan LeBlanc on kuikutellut jouduttuaan pelaamaan Hamiltonissa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
En nyt tiedä, että vaatiiko NHL:ssa pudotuspelisarjan voittaminen erityisen paljon kovempaa päätä, Price on kuitenkin voittanut AHL:n mestaruuden ollen samalla pudotuspelien arvokkain pelaaja ja lisäksi torjunut Kanadan aika vakuuttavasti alle parikymppisten maailmanmestariksi ollen samalla turnauksen paras maalivahti.

Mutta treidiä vain, elokuussa 26 vuotta täyttävä menetetty lupaus.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Tosin Nathan Horton tai Ilari Filppula kelpaisivat myös minulle. Brad Boyes voisi myös olla kiva vahvistus.

Ilari lähti KHL:ään, onkohan hänen sopimuksessaan NHL-pykälä? Hienoa olisi, että Ilari NHL:äänkin pääsisi!

:)
 
Viimeksi muokattu:

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Price ei taatusti ole liipaisimella tänä suvena, mutta olkoon kuinka 26-vuotias tahansa, niin odotuksiin nähden tulosta suuren liigan suurissa peleissä pitää alkaa tulla. Suunnilleen saman ikäiset Quickit ja Raskit ovat riman jo asettaneet, paljon vähempää ei pitäisi Priceltäkään odottaa.

Jos LeBrunia on uskominen, niin Montreal on Chicagon Bryan Bickellin perässä - olettaen ettei tämä saa haluamaansa jatkoa Hawksilta: ESPN. Tiedä sitten, kokoa ja näköä on, mutta minulla ei kovin kaksista kuvaa pelaajasta ole. Kaner voi varmaan tulla antamaan syvä-analyysin aiheesta.

Mitä Leblanciin tulee, niin viime kausi meni vihkoon osin myös pahan loukkaantumisen jäljiltä. En tuomitsisi menetetyksi lupaukseksi vielä tätäkään, olkoonkin, että kärkiketjujen prospekti ei taida olla.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Yhteensä 12 kertaa, joista Doug Harvey kuusi kertaa, Larry Robinson kaksi kertaa sekä Tom Johnson, Jacques Laperriere, Chris Chelios ja P.K. Subban kerran mieheen. Siinä Montreal Canadiensin paidassa Norris Trophyn liigan parhaana puolustajana voittaneet pelaajat.

Hieno saavutus Subbanilta, kyllähän hän olikin loistava koko tynkäkauden. Toivottavasti jatkaa ensi kaudella tästä ja kehittyy edelleen. Lähtökohdat ovat loistavat tulevaan kauteen, sillä harvalla 24-vuotiaalla puolustajalla on taskussaan Norris-voittoa.

Hieno mies.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Ilari lähti KHL:ään, onkohan hänen sopimuksessaan NHL-pykälä? Hienoa olisi, että Ilari NHL:äänkin pääsisi!

:)

Oho! Olipas aikamoinen lipsahdus. Valtterin mielelläni näkisin Habs-nutussa, mutta Ilarin en todellakaan toivo. Hyvä, kun huomasit ettei kukaan luule jotain muuta.

Huhuttu Bickell kyllä kelpaa. Pelannut hyvin Hawks-nutussa. Ongelma vaan monesti näillä yhden kevään ihmeillä on, että saavat liian kovan palkan todelliseen tasoon nähden. Parin kuukauden suonenveto, kun ei välttämättä koskaan toistu. Lisäksi pelaaja itse luulee olevansa jotain muuta kuin 3-4 kentän erikoismies ja ei pelaa niillä avuilla mitkä hänelle tuon palkan toivat.

En sano, että Bickell on juuri tuollainen. Hänhän on ihan kohtalainen maalintekijä (kaudella 10-11 17 maalia runkosarjassa), mutta ei kuitenkaan välttämättä top6-hyökkääjä. Toisaalta on hyvä, että bottom6:sta löytyy myös sellaisia, jotka osuvat kiekon kanssa maaliin.

Subbanille onnittelut Norris-voitosta! Tuolla kaverilla on vielä potentiaalia paljon enempään. Toivottavasti ei nouse kusi päähän ja jatkaa nöyrästi työntekoa.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
Philly käytti buy outin Danny Briereen.
Itse lähtisin GM Bergevinin saappaissa tarjoamaan Brierelle 1-2 vuotta. Caphit 2milj. Mitä mieltä muut?

Ainakin centteri osastolle tulisi kokenut vahvistus.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös