Montreal Canadiens 2007-2008

  • 206 373
  • 907

rivet

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Canadiens, ManU
Hyökkääjistä miinuksen voi antaa ainakin Latendresselle, jonka peli ei tunnu kulkevan tällä hetkellä yhtään. Mies pysyi todella näkymättömissä koko ottelun, kahta jäähyään lukuunottamatta. Guin peliaika täysin ansaitusti koko joukkueen pienin (10.54). Hyökkääjistä eniten (19.29) pelasi Chris Higgins, jolle ei vieläkään tullut onnistumista hyökkäyspäässä. Ilman maalia jatkaa myös Ryder. Toivottavasti kaksikko saisi "pään auki" keskiviikkona Pittsburghissa.
Kostitsyn-Kovalev -kaksikko on mielestäni ollut todella hyvä molemmissa otteluissa. Grabovski sen sijaan sentterinä tuntuu olevan melko hukassa, ja ketjumuutoksilla voitaisiin saada lisää tehoja irti laituriduoista.

Kostitsyn-Koivu-Kovalev
Higgins-Plekanec-Ryder
Latendresse/Lapierre-Smolinski-Kostopoulos
Begin-Chipchura-Dandenault

Eli lähettäisin Grabovskin farmiin ja nostaisin Chipchuran kokoonpanoon. Kovasti haluaisin nähdä Grabon onnistuvan tuossa kakkosentterinä, mutta ainakaan toistaiseksi hän ei ole esittänyt hyökkäyssuuntaan mitään.
Plekanecia ei voi laittaa venäläisten väliin, sillä hänen ja Kovalevin yhteistyö ei viime kaudella toiminut lainkaan ja Tomas itsekin taisi joskus todeta, ettei "osaa" pelata Kovalevin kanssa. Ryder ja Higgins eivät ole vielä onnistuneet Koivun vierellä ja Plekanec on joutunut pelaamaan puolustavassa roolissa tasakentällisin, ylivoima-aikaa on toki kertynyt. Plekanec on mainio pelintekijä ja saadessaan kaksi motivoitunutta maalintekijää ympärilleen jälki voisi olla tuhoisaa.
Ykkösketjussa olisivat kaikki tähän mennessä maalinteossa onnistuneet hyökkääjät (paitsi Dandy), ja samalla kolme kokonaisuudeltaan parhaiten pelannutta hyökkääjää. Koivu-Kovalev -kaksikko on toiminut ennenkin, ja myös Kostitsyn on onnistunut löytämään yhteisen kemian Kovalevin kanssa, mikä on ollut todella vaikeaa useille hyvillekin pelaajille. Tämäkin voisi olla erittäin toimiva koostumus, ainakin ajatuksen tasolla.

Samoilla linjoilla M@thieu:n kanssa eilisen pelin nähneenä. Kostitsyn voisi sopia ykkösen laitaan hyvin, kun vierellä ovat kokeneet ja taitavat Kovalev ja Koivu, Kostitsyn toisi pirteää nuorta energiaa. Kakkosketju voisi toimiakin tuollaisessa koostumuksessa kuin M@thieu esitti, eli kaksi nälkäistä hyvää maalintekijää suht hyvän pelinrakentajan laidoille, saattaa olla että jälki tosiaan olisi tuhoisaa. Kolmosketjua katselisin mielelläni juuri koostumuksessa Lapierre-Smolinski-Kostopoulos. Latendresse vaan on aika tukossa juuri nyt ja hänelle kaavailisin 4-ketjun roolia yhdessä Beginin ja Chipchuran kanssa. Grabovski ei tosiaan hirveästi mitään esittänyt eilen ainakaan. Taitoa ja vauhtia kyllä on, jääkö se sitten kiinnipeliälystä, vai eikö pää vaan kestä heti 2-ketjun keskellä ----> Farmista vauhtia.
 

M@thieu

Jäsen
Dogs avasi kauden voitolla!

Canadiensin farmijoukkue Hamilton Bulldogs avasi AHL-kautensa jatkoaikavoitolla Rochester Americansista. 3-2 voittomaalin iski jatkoajan ensimmäisellä minuutilla Maxim Lapierre, joka oli ottelun paras pelaaja tehoin 2+1. Lapierre sanoi farmiin jouduttuaan tulevansa tekemään kovasti töitä ansaitakseen paikan ylhäältä, ja alku ainakin näyttää todella hyvältä. Maalinteossa onnistui myös Matt D'Agostini, jolla niinikään on hyvät mahdollisuudet nousta jossain vaiheessa Montrealiin. Huomionarvoista on myös Sergei Kostitsynin ensimmäinen ammattilaissarjoissa tehty piste!

Maalin suulla Jaroslav Halak torjui 27 laukausta ja pelasi hyvän ottelun, vaikka valmentaja Don Leverin mukaan "Jaro" on ollut henkisesti alamaissa pudottuaan farmiin.

Otteluraportti Dogsin virallisilta kotisivuilta.
 

Leone B.

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens
The Gazetten mukaan kiinnostavia muutoksia Pittsburghia vastaan:

Grabovski <> Chipchura
Brisebois <> Gorges

...ja Price aloittaa! Saman tien Crosbya ja kumppaneita vastaan, saapa nähdä miten poika pärjää. Kentät olisivat siis:

Chris Higgins-Saku Koivu-Michael Ryder
Alex Kovalev-Tomas Plekanec-Andrei Kostitsyn
Guillaume Latendresse-Bryan Smolinski-Tom Kostopoulos
Steve Bégin-Kyle Chipchura-Mathieu Dandenault

Andrei Markov-Mike Komisarek
Josh Gorges-Roman Hamrlik
Francis Bouillon-Mark Streit

Hyvältä näyttää etenkin kakkoskenttä, samoin Chipperin debyytti. Grabovskiakin olisi mielellään katsellut - esim. Latendresse ei kuulu aloittaneen kovin vakuuttavasti - mutta selkeä sentteri-sentteri -vaihto on ymmärrettävä. Ja alkaahan tuossa ainakin paperilla olla kiinnostavaa roolitustakin... Carbon lupaamaa kolmea hyökkäävää kenttää saataneen odottaa ainakin kotiavaukseen.
 

M@thieu

Jäsen
Hieman, tai oikeastaan aika paljon, epäilyttää Plekanec-Kovalev -akselin toimivuus. Viime vuonna herrat eivät saaneet yhdessä aikaan mitään, tosin pitää muistaa, että tuon ketjun kolmas lenkki oli useimmiten toveri Samsonov. Grabovski ei saanut oikein mitään aikaan parissa ekassa ottelussa, ja ihan hyvä veto ottaa hänet istumaan ainakin yhden pelin ajaksi. Chipchura tekee hirvittävän määrän töitä jäällä, voittaa hyvin aloituksia ja on johtajatyyppiä kaukalon ulkopuolellakin. Kylesta odotetaan jo nyt tulevaa kapteenia, mutta siihen on vielä kovin pitkä matka nuorella miehellä.

Brisebois'n putoaminen kokoonpanosta on aika yllättävää, mutta toisaalta on erittäin hienoa nähdä Josh Gorgesin saavan tilaisuuden näyttää, oliko hyvä training camp vain silmänlumetta, vai onko hän todella ottanut ison askeleen eteenpäin. Veikkaan ja toivon jälkimmäisen vaihtoehdon olevan totta.

Price maalilla tekee ottelusta sata kertaa mielenkiintoisemman. Tulikasteessa vastassa yksi liigan parhaista hyökkäyksistä, toivottavasti Carey osaa käsitellä tilanteen oikein ja suoriutuu debyytistään hyvin. Bell Centren ensi-illassa hän kuitenkaan tuskin on maalilla, vaan Huet saanee tuolloin vuoron ja Pricen vuoro saattaisi olla jälleen viikon päästä Floridaa vastaan.

Ykkös- ja kakkossentterit kun vaihtaisivat paikkoja, niin kokoonpano olisi nykymiehistöllä täydellinen omaan makuuni. Hienoa Carbo!
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Näkyykö Penguins-matsi streamina ensi yönä? Tämähän on jonkinasteinen "must-peli" Habs faneille kun Price pelaa debyyttipelinsä NHL:ssä ja bonuksena Chip tekee myös ensiesiintymisensä isossa liigassa. Alku oli mielestäni odotettua parempi, sillä 3 pistettä kahdesta ensimmäisestä vaikeasta vierasmatsista on hyvä suoritus.

Pienenä triviatietona mainittakkoon että myös Dryden ja Roy tekivät aikoinaan NHL debyyttinsä Pittsburghissa...
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Price oli radiosta nähtynä kentän kuningas ensimmäisessä erässä. Yhdeksän torjuntaa tulokkaalle, ja ainakin pari isoa sellaista mahtui joukkoon.
Canadiens tuntuu olevan melkolailla ahdingossa, organisoituihin hyökkäyksiin pääseminen on tuskaista ja heti alkuun otettiin pari jäähyä, mikä sekoitti hommaa entisestään.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Striimiä itse katellut (suht huono kuvanlaatu, mutta jotain sentään näkyy). Price on ollut aivan uskomattoman hyvä, Pensien maalissa kaveri piti ajella maahan asti, että edes yhden saivat tehtyä. No Hamrlik töni Crosbyn päin, joten kaipa se ihan hyväksyttävä maali oli. Plekanecin ja Kovalevin yhteistyö tuntuu sittenkin toimivan, taisi Samsonov olla sen kentän heikoin lenkki. Ykkönen pelaa koko ajan Crosbyja vastaan ja ovat siksi pimennossa.

Price pelaa ylhäällä koko kauden jos jatkaa tähän tahtiin. Jompikumpi lähtee kauden edetessä Huet tai Halak.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Striimiä itse katellut (suht huono kuvanlaatu, mutta jotain sentään näkyy). Price on ollut aivan uskomattoman hyvä, Pensien maalissa kaveri piti ajella maahan asti, että edes yhden saivat tehtyä. No Hamrlik töni Crosbyn päin, joten kaipa se ihan hyväksyttävä maali oli. Plekanecin ja Kovalevin yhteistyö tuntuu sittenkin toimivan, taisi Samsonov olla sen kentän heikoin lenkki. Ykkönen pelaa koko ajan Crosbyja vastaan ja ovat siksi pimennossa.

Price pelaa ylhäällä koko kauden jos jatkaa tähän tahtiin. Jompikumpi lähtee kauden edetessä Huet tai Halak.

Mistä katselit striimiä? Sopcastin kautta ei ainakaan ennakkotietojen mukaan ottelua näytetty? No joka tapauksessa aamulla rähmät karisivat silmistä, kun texti-tvstä totesin Pricen napanneen NHL-uran ensimmäisen voittonsa ensimmäisessä pelissään. Rapakon takana fanit kehuivat myös Chipchuran avausmatsia. Mielenkiintoinen on myös laukaisutilasto, Montreal voitti Pittsburghin 35-28, mikä ainakin itselleni on erittäin positiivinen yllätys. Kausi on nyt alkanut samoissa merkeissä kuin viime vuonnakin ja toivottavasti jatkuukin.

Helvetti, osaltani kauden avaus ei ole mennyt putkeen, sillä yhtään matsia en ole vielä suoirana nähnyt. Ensin Canal+ teki oharit ja striiminäkään matseja en ole onnistunut näkemään. Ensi viikonloppuna kausi avataan NHL-radion merkeissä Carolina-matsissa. Radioselostuksen kautta välittyy parhaiten myös Bell Centren loistava fiilis kotisohvalle asti...
 

M@thieu

Jäsen
Aivan loistava voitto ja samalla upea päätös kauden alun vieraskiertueelle. Viisi pistettä mahdollisista kuudesta on erinomainen suoritus.

Carbonneaulle (vai Gaineylle?) on annettava iso tunnustus maalivahtivalinnasta. Monet epäilivät, mahtaako tämä olla paras mahdollinen ottelu Pricelle aloittaa NHL-ura; enää epäilyjä ei ole. Carey oli juuri niin hyvä, kuin kaikki Canadiens-fanit olivat odottaneet. Paitsi omilta, sai Price ottelun jälkeen kehuja myös vastustajan leiristä: "The kid played pretty well, obviously made some big saves," Whitney said. "He won the game for them."
10.10.1985 Patrick Roy teki ensiesiintymisensä aloittavana maalivahtina vastaavalla areenalla, tuolloin voittolukemat Habsille olivat 5-3. Torjuntoja Roylle tuona iltana kertyi 23, Price pysäytti kiekon 26 kertaa.

Kotiavauksessa maalia vartioi jälleen Cristobal Huet, joka toivon mukaan jättää tällä kertaa sen yhden helpon päästämättä. Huet joutuu Pricen vahvojen otteiden takia taistelemaan paikastaan, mutta on edelleen lähtökohtaisesti ykköskassari eikä häneltä tuota titteliä ihan helpolla riistetä.

Ainiin, olihan siellä tosiaan muitakin kentällä kuin Price. Plekanec ja Kovalev osoittivat, että yhteispeli luonnistuu varsin mallikkaasti ja peliaikaakin kaksikolle kertyi hyökkääjistä eniten. Kostitsyn taisi jäädä tavallaan sivurooliin tässä triossa, mutta mitään syytä huoleen ei liene.

Andrei Markov oli jälleen puolustuksen ykkösmies ja teki siinä sivussa voittomaalin, ja venäläispakki on tällä hetkellä puolustajien pistepörssissä kolmantena tehoilla 2+3. Onneksi Andreille saatiin sorvattua keväällä pitkä sopimus, ilman häntä alakerta olisi huomattavasti heikompi.
 
Montrealin tämän hetken tilanne

Maalivahtitilanne on tosiaan erittäin mielenkiintoinen tällä hetkellä habseissa. Ranskalaisella Huethan lähti tähän kauteen selkeänä ykkösveskarina, mutta Carey Pricesta ennakoidaan tulevaa tähteä.Nyt Price on hieman yllättäen saanut vastuuta ja hän torjuikin viime yönnä tärkeän 3-2 voiton Penseistä. Saa nähdä pystyykö Huet jatkossa näyttämään olevansa joukkueen ykkösmolari vai pystyykö Price haastamaan hänet tosissaan.

Puolustuksen tähtinimi on hienon viime kauden tehoilla 6+43 pelannut Andrei Markov. Materiaaliltaan puolustus on nähdäkseni hieman kapea Markovin Ja Harmlikin jälkeen, ja näin ollen esimerkiksi Komisarek saa isoa roolia tällä kaudella, viime yönnäkin minuutteja tuli 22:12.

Hyökkäyksen suurin tähti on viime kaudella 75 tehopinnaa napsinut Saku Koivu. Hyökkäyosastokin vaikuttaa 4-5 kovan nimen jälkeen varsin kapealta. Näin ollen viime yönnä tehot 1+1 tehneen 24-vuotiaan Tomas Plekanecin on jatkossakin otettava Koivun ja Kovalevin ohella isoa roolia.

Pleijareihin pääsystä tämä joukkuee tulee taistelemaan taas tiukasti ja joukkueen pelaajien on illasta toiseen taisteltava kovasti, jos he sinne mielivät.
 
Viimeksi muokattu:

Nolan

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues ja TPS + Dougie
Maalivahtitilanne on tosiaan erittäin mielenkiintoinen tällä hetkellä habseissa. Ranskalaisella Huethan lähti tähän kauteen selkeänä ykkösveskarina, mutta Carey Pricesta ennakoidaan tulevaa tähteä.

Mukava nähdä, että Habsilla menee tällä hetkellä suht. koht hyvin. Ja etenkin maalilla on myös viellä positiivinen ongelma - niin sehän tuo ihan hyviä asioita legendaariselle C:lle.

Miten päin muuten arvon Habs-fanit näkevät tämän taiston kääntyvän: Pitääkö Huet viellä tämän kauden ykkösveskarin viittaa, vai läppäiseekö tuleva uusi Patrick Roy sen pois?

Puolustuksen tähtinimi on hienon viime kauden tehoilla 6+43 pelannut Andrei Markov. Materiaaliltaan puolustus on nähdäkseni hieman kapea Markovin Ja Harmlikin jälkeen, ja näin ollen esimerkiksi Komisarek saa isoa roolia tällä kaudella, viime yönnäkin minuutteja tuli 22:12.

Markov on tosiaan Habsin selvä puolustuksen tukipilari vähän joka puolella - Hamrlik taas tuli juuri Sourayn tilalle, ja yv:llä tulosta voi odotella kovan laukauksen muodossa. Hamrlik taklaa myös erittäin kovaa, ja hän onkin enemmän myös all-around -pakki. Komisarek tuleekin tällä kaudella tekemään piste-ennätyksensä - rooli isompi, laukaus kova, taklaukset kovia, sekä myös alivoimalla luotettava työjuhta. Ja kehitystä on viellä muutenkin vähäisen viellä odotettavissa.

Pleijareihin pääsystä tämä joukkuee tulee taistelemaan taas tiukasti ja joukkueen pelaajien on illasta toiseen taisteltava kovasti, jos he sinne mielivät.

Jospa nyt käykin Canadiensin kannalta niin mukavasti, että joukkue tosiaan pelaa niin kovaa kun se vaan pystyy (Kovalev yltyy vireeseen). Ja Carbonneau saa antaa vihdoin medialle myös hyvää palautetta; niin eikös se pudotuspelipaikka sieltä voisi tullakkin Montrealiin.

Mutta tämäkin kausi tulee olemaan yhtälöiden summa.
 

M@thieu

Jäsen
Miten päin muuten arvon Habs-fanit näkevät tämän taiston kääntyvän: Pitääkö Huet viellä tämän kauden ykkösveskarin viittaa, vai läppäiseekö tuleva uusi Patrick Roy sen pois?

Maalivahtitilanne kokonaisuudessaan on tällä hetkellä erittäin ongelmallinen, positiivisella tavalla. Habs-johdon suunnitelmista on saanut lukea toinen toistaan varmempia "tietoja" tässä viime viikkojen varrella. Jotkut ehdottavat, että Pricelle annetaan tässä kauden alussa vain "kiertoajelu" NHL-maailmassa, minkä jälkeen hänet lähetetään Hamiltoniin ja Halak saisi tulla Huet'n backup -mieheksi. Tämä ei kuitenkaan taida enää tulla kysymykseenkään loistavan debyytin jälkeen.

Ottelu Sid the Kidin johtamaan Pens -miehistöä vastaan oli tietynlainen miehuuskoe Careylle. Kaikki olettivat Cristowallin torjuvan tuossa ottelussa, mutta tolppien väliin luistelikin Williams Laken pikkukylästä kotoisin oleva nuorukainen, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Itse olen melko varma, että tällä suorituksella Price varasi itselleen paikan Montrealin kokoonpanosta seuraavien 79 pelin ajaksi. Kyseessä oli vain yksi ottelu, mutta kun esitys oli noin vakuuttava, sen merkitys on jättiläismäisen suuri. Price todisti rauhallisella ja varmalla pelillään kuuluvansa maailman kovimpaan liigaan, eikä häntä ole enää mitään järkeä lähettää farmiin. Enkä edes tahdo kuvitella millaisen kaaoksen tuo liike saisi aikaan kaupungin mediassa...

Toisen onni on toisen epäonni, ja Pricen edesottamuksista saa kärsiä viime keväänä Habsin playoff -kamppailussa mukana pitänyt Jaroslav Halak. Halak on jo nyt todella hyvä maalivahti, ja uskon että hänestä kehittyy ykkösmaalivahti NHL -tasolle, valitettavasti tuo vain ei tule tapahtumaan Montrealissa. Viime päivinä huhut hänen siirrostaan Sharksiin ovat vain vahvistuneet, aika näyttää miten tässä hommassa käy.

Taistelussa ykkösmaalivahdin paikasta pallo on tällä hetkellä Huet'lla, ja All-Star -veskari saa varmasti nuorta uhkaajaansa enemmän tilaisuuksia vankistaa asemaansa. Huet on parhaana iltanaan häikäisevä, eikä varsinaisia katastrofi-iltoja tule juuri koskaan. Ranskalaisella on valmennusjohdon vakaa luotto, ja uskon että hän tulee pelaamaan tällä kaudella valtaosan otteluista, mikäli taso pysyy hyvänä. Miehellä on kuitenkin paha tapa silloin tällöin päästää taakseen todella helppoja kiekkoja, ja tämän hän tiedostaa itsekin. Huomenna Carolinaa vastaan Huet saa seuraavan tilaisuutensa vakuuttaa Bell Centren yleisö, joka tällä hetkellä palaa halusta nähdä maalinsuulla #39 sijasta #31.

Price on ottanut ympärillään vellovan valtavan hypen uskomattoman rauhallisesti, mies on ollut täydellinen viilipytty kaikissa antamissaan haastatteluissa. Habs-fanien tuki on jo alkanut kääntyä hänen puolelleen, ja myös täydellinen viime kausi puhuu hänen puolestaan.

Pricelle on toistaiseksi 25 ottelua käsittävällä ammattilaisurallaan sattunut yksi huono ottelu, kun hänet jouduttiin viime keväänä vaihtamaan yhdessä ottelussa pois muistaakseni neljän päästetyn maalin jälkeen. Torjuntaprosentti noissa 25 ottelussa on uskomaton 93,9%. Päästettyjen maalien keskiarvo on 1,88 per ottelu. Uskon ja toivon, että tämä kaveri tulee olemaan se, jonka kanssa Habs voittaa seuraavan Cupinsa. Meneekö siihen sitten aikaa yksi kausi vai kymmenen, aika näyttää.

Tämä kausi on joka tapauksessa Pricelle vasta opettelua, mikä ei tietenkään estä häntä olemasta maalillaan hyvä. Luulenpa kuitenkin, että ilman loukkaantumista Huet tulee pelaamaan 50+ peliä tällä kaudella, Careyn hoitaessa loput. Sen sijaan mahdollisissa playoffeissa ykkönen saattaisi hyvinkin olla Price, jonka ura jatkaisi täten kulkua Patrick Royn jalanjäljissä.

Price käytti muuten eilisissä harjoituksissa uutta David Gunnarssonin maalaamaa maskia. Ainakin omasta mielestäni tuo on erittäin hieno, kuvia häkkyrästä löytyy täältä.

E: Price ja Huet Gazetten haastattelussa
 
Viimeksi muokattu:

Leone B.

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Montreal Canadiens
Miten päin muuten arvon Habs-fanit näkevät tämän taiston kääntyvän: Pitääkö Huet viellä tämän kauden ykkösveskarin viittaa, vai läppäiseekö tuleva uusi Patrick Roy sen pois?

Tähän on useampikin vaihtoehto. Jos kaikki menee "tavallisesti", ainakin minä uskon Huet'n olevan vielä tämän kauden ykkönen, vaikka Price pelaisi miten hyvin - tämä vaatii toki sitä, että myös Huet pelaa omalla korkealla tasollaan.

MUTTA jos Huet jatkaa viime vuodesta, Price onnistuu mahdollisuuden saadessaan Canadiensissa ja Halak Canadiensissa, toivoisin siirtotakarajan lähestyessä ainakin harkittavan Huet'n kauppaamista. Tämä olisi todellinen win-win -tilanne: All Star -maalivahti saattaisi tuossa vaiheessa olla siirtomarkkinoilla todella kovaa valuuttaa, ja organisaatioon jäisi kaksi nuorta, todella lupaavaa ja jossain määrin tasonsa todistanutta maalivahtia (näyttää siltä, että Price tulee jatkossakin pelaaman enemmän kuin silloin tällöin, Halakillahan on alla viime kevään loistavat esitykset. Myös Huet'lle tämä voisi sopia, onhan tulevaisuutta Montrealissa niin paljon pedattu Pricelle - kenties jo ensi kaudesta lähtien. Tämän ratkaisun puolesta puhuu myös se, että Huet saatetaan muuten menettää kesällä ilmaiseksi (tuntuu tosin siltä, että mies viihtyy hyvin Montrealissa) ja se, että tämän kauden nuorelta joukkueelta ei muutenkaan varsinaisesti odoteta mitään.

Tietysti on vielä aivan liian aikaista spekuloida näillä, kun loukkaantumisiakin voi vielä tulla jne. Samoin on mahdollista, että kauppatavarana onkin Halak, ja Huet'lle sorvattaisiin (kallis) jatko... Toivotaan kuitenkin tällaista best-case-scenariota:

- Huet torjuu Habsit voitosta voittoon ja itsensä All Star -matsiin
- Price oppii Huet'lta NHL-maailmaa kentällä ja kentän ulkopuolella
- Halak on kuningas AHL:ssä
- Siirtotakarajalla Huet siirtyy hyvässä yhteisymmärryksessä ja innoistaan uusista haasteista johonkin lännen playoff-joukkueeseen, vaihtokaupassa Montrealiin nuorta potentiaalia ykköskentän laitaan / kovaa taklaava pakki
- Loppukausdella ykkösvahdin paikasta kisaavat Price ja Halak, katsotaan mennäänkö pleijareihin.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Kaikista järkevintä on pitää joukkueessa yksi kokenut NHL-maalivahti junnujen tukena. Huet ykkösenä ja tukena Price, Halak ja Danis..maalivahtitilanne on varovaisestikkin arvioituna helkatin hyvä. Ja totta myös on että nykytilanne ja "runsaudenpula" tolppien väliin on otollinen mahdollisille pelaajakaupoille, varmasti jotain tulee tapahtumaan kauden aikana, in Bob we trust....
 

M@thieu

Jäsen
Dogs - Amerks 4-5 rl.

Bulldogs joutui siis taipumaan kotiavauksessaan revanssimielellä matkassa olleelle Rochesterille rankkareilla. Liekö sitten ottelun alun juhlallisuudet sekoittaneet kotijoukkueen peliä, mutta vierailijat ehtivät jo käydä 1-4 -johdossa, kunnes Dogs aloitti hurjan kirinsä Lapierren ja D'Agostinin johdolla ja nousi tasoihin 3. erän puolivälissä. Rankkarikisassa ensimmäinen onnistuja oli 12. laukonut Clarke Macarthur, jonka toinen yritys takasi joukkueelleen kaksi pistettä.

Maxim Lapierre jatkoi hurjaa pistetahtiaan pelaten jälleen kolmen pisteen illan (1+2) ja kahden pelin jälkeen miehellä on siis kasassa jo kuusi pistettä. Matt D'Agostini teki kaksi maalia ja Sergei Kostitsyn merkkautti itselleen tehot 1+1. Maalilla Jaroslav Halak vaihdettiin neljännen osuman jälkeen pois ja Yann Danis nollasi vastustajan rankkarikisaa lukuunottamatta 18 torjunnallaan.

Raportti

---

Ensi yönä sitten jatkuu Canadiensin kausi ensimmäisellä kotiottelulla, vastaan tulee Kanadan-kiertueellaan toistaiseksi täydellisesti onnistunut Hurricanes. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Habs vei pisteet jatkoajalla tasaisen väännön jälkeen, eikä mikään ihme olisi, vaikka tälläkin kertaa pelattaisiin yli 60 minuuttia. Ainoat kokoonpanomuutokset ovat Huet'n palaaminen maalille ja Patrice Brisebois'n paluu takalinjoille Pensiä vastaan haparoivasti pelanneen Gorgesin tilalle.
 

M@thieu

Jäsen
Eipä irronnut voittoa kotiavauksesta, vaan 'Canes riisti pisteet lukemin 1-3. Habs meni johtoon heti ottelun alussa Chris Higginsin kauden ensimmäisellä, mutta vierailija nousi tasoihin ja ohi Cory Stillmanin ja Matt Cullenin ylivoimamaaleilla. Raporttien mukaan Habs pelasi kaksi ensimmäistä erää varsin huonosti ja kyllähän tuon pystyy laukaisutilastoistakin näkemään, vain 8 laukausta kohti maalia 40 minuutin aikana. Kolmannessa joukkue sitten heräsi ja Ward joutui kiekkosateeseen, mutta kesti kuin kestikin ja lopussa LaRose pääsi tekemään tyhjiin loppulukemat.

Canadiensin paras pelaaja oli koko ottelun ykköstähdeksi valittu, 35 kertaa kiekon eteen ehtinyt Cristobal Huet. Ei voi kuin olla iloinen hänen puolestaan, sillä media ja osa faneista tuntuvat jo kokonaan unohtaneen hänet, mutta suoritukset puhuvat puolestaan. Kapteenistoon täksi kaudeksi kohonnut Chris Higgins avasi myös suunsa asian tiimoilta:
“What can you say, really? He kept us in there all night even though we practically didn’t play the first two periods,” grunted Higgins, whose first goal of the season did little to brighten his mood. “He was at it again the third period when he made that huge stop to allow us another chance to tie the game up.”

Peliaikavertailussa on mielenkiintoista huomata, että eniten peliaikaa hyökkääjistä merkkautti jälleen AK-27. Kolmos-ja nelosketjujen peliajat olivat muutaman minuutin pienempiä kuin edellisissä peleissä, mikä tietysti selittyy osittain sillä, että lopussa jahdattiin tasoitusta parhailla voimilla. Puolustuksessa mentiin vanhan kaavan mukaan, Markov pelasi about 5 minuuttia enemmän kuin kukaan muu.

Patrice Brisebois'lle ilta oli hyvin tunteikas, paluu kotihalliin sujui pelillisesti hyvin, ja joukkueen esittelyssä ottelun alla Breezer sai kotiyleisöltä valtavat suosionosoitukset, säästyen buuauksilta joihin hän sai edellisellä Habs-kaudellaan tottua.

---

Myös Hamilton Bulldogs pelasi viime yönä, ja Amerksille kärsitty kotitappio pyyhkäistiin unholaan komealla 6-1 -vierasvoitolla Lake Erie Monstersista. Lapierre merkkautti tällä kertaa tehot 1+1 ja johtaa liigan pistepörssiä 8 pisteellään. Jonathan Ferland iski kaksi häkkiä, yhteen ylsivät Kostitsyn, Milroy sekä Archer. Kahden syöttöpisteen iltamia viettivät Cory Urquhart ja ottelun parhaana palkittu Janne Lahti. Yann Danis oli torjuntavuorossa ja tilille kertyi 28 torjuntaa.
Raportti
 

M@thieu

Jäsen
Noniin homma jatkuu taas ensi yönä kun vieraaksi Bell Centreen saapuu Florida Panthers. Kolmella tappiolla kautensa aloittanut Panthers on herännyt parissa viime ottelussaan Jokisen, Hortonin ja Murphyn johdolla ja kasassa on nyt neljä pistettä. Joukkue on pelannut varsin hyvää ylivoimaa, mutta toisaalta Canadiens ei paljoa huonommaksi tehokkuusvertailussa jää. Toisaalta merkillepantavaa on, ettei Florida ole tehnyt yhtään ylivoimamaalia vierasotteluissaan, kun Montreal puolestaan on tehnyt kaikki yv-osumansa nimenomaan vieraissa.

Carbo on jälleen päättänyt muokata hyökkäysketjuja. Kokoonpanosta poistuu vaisusti kauden aloittanut Guillaume Latendresse ja toiseen suuntaan liikkuu Mikhail Grabovski, joka pääsee sentteröimään kolmosketjua. Kakkosketjun vasempaan laitaan puolestaan siirtyy Brian Smolinski, Kostitsynin pudotessa kolmoseen.

Higgins-Koivu-Ryder
Smolinski-Plekanec-Kovalev
Kostitsyn-Grabovski-Kostopoulos
Murray-Chipchura-Dandenault

Puolustajaparit pysyvät ennallaan ja maalissa nähdään Cristobal Huet.

Edit. Begin saakin tehdä tilaa Garth Murraylle.
 
Viimeksi muokattu:

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Patrice Brisebois'lle ilta oli hyvin tunteikas, paluu kotihalliin sujui pelillisesti hyvin, ja joukkueen esittelyssä ottelun alla Breezer sai kotiyleisöltä valtavat suosionosoitukset, säästyen buuauksilta joihin hän sai edellisellä Habs-kaudellaan tottua.
Pian ne buuaukset varmaan alkaa, sen verran pihalla Brisebois on ollut Florida pelissä. Karmivia kiekonmenetyksiä ja ihme tunarointia koko ajan.

Brisebois ja Dandenault. En vaan ymmärrä??
 

M@thieu

Jäsen
Carolinaa vastaan pelattiin 20 viimeistä minuuttia ja kärsittiin niukka tappio Wardin pelattua loistopelin. Nyt sitten Panttereita vastaan pelattiin 58 minuuttia loistavaa jääkiekkoa, mutta taas siellä vastustajan maalilla oli muuri vastassa, tällä kertaa selässä nimi Vokoun. Aivan helvetin turhauttavaa! Viimeistelyn on parannuttava, yhdellä maalilla harvemmin ottelua voittaa, vaikka se tänään olikin lähellä. Kaksi maalia kahdessa kotiottelussa on sanalla sanoen surkea saldo.

Kovalev oli todella lähellä upottaa rankkarin sisään, ja sitkeän flunssan kourissa olevalle venäläiselle olisi kyllä game-winnerin suonut mielellään. Toivottavasti RDS:llä olleet huhut miehen treidaamisesta eivät pidä paikkaansa, sillä Kovalev pelaa tällä hetkellä Habs-uransa parasta lätkää. Alexei valittiin ottelun kolmostähdeksi, ja miehen kommentit pelin jälkeen olivat varsin positiivisia:

“We have to feel good about our performance, this is the best effort this group has shown so far this season,” said Kovalev. “We gave it all we had for 60 minutes. If we can play this way and just bury our chances we’ll be fine. We just have to build on the good things we showed tonight.”

Seuraavat kaksi peliä ovatkin taas todella pahoja, kun ensiksi matkataan konferenssin suursuosikki Ottawan luokse torstaina, minkä jälkeen pari päivää myöhemmin kovan vireen löytänyt Sabres tulee kyläilemään Belliin. Ainakin toinen näistä peleistä on pakko voittaa, sillä neljän pelin tappioputki tässä vaiheessa kautta söisi varmasti nuoren joukkueen itseluottamusta rajulla kädellä.
 

M@thieu

Jäsen
Ketjulotto saa jatkoa, Ottawaa vastaan mennään todennäköisesti näin:

Higgins-Koivu-Ryder
Kostitsyn-Grabovski-Kovalev
Latendresse-Plekanec-Kostopoulos
Bégin/Chipchura-Smolinski-Dandenault

Maalissa tällä kertaa Carey Price, jonka sisäänajo tahdotaan näemmä tehdä todella kovia porukoita vastaan.

Habs-kannattajia haukutaan usein (aiheesta) lyhytpinnaisuudesta, mutta eipä valmentajakaan mikään malliesimerkki tässä asiassa ole. Ketjulotto jatkuu järkyttävällä tavalla pelistä toiseen, vaikka joukkueen pelissä ei sinänsä mitään ongelmia viimeistelyä lukuunottamatta ole ollut. Kun Carbo muokkailee ketjuja pelistä toiseen ja pelien sisälläkin monta kertaa, on pelaajien todella vaikea löytää toisiaan kentällä. Paras ratkaisu omasta mielestäni olisi antaa ketjukoostumuksille edes pari peliä aikaa rauhassa kokeilla miten homma toimii, mutta ei.
Edelliseen matsiin kasattu trio Smolinski-Plekanec-Kovalev toimi varsin mallikkaasti, nyt kaikki ovat eri ketjuissa. Etenkin Smolinskia heitellään ihan järjettömästi ketjusta toiseen.

Carbo on nyt jo muutoinkin joutunut myrskyn silmään, kun penkitti Beginin antamatta pelaajalle itselleen minkäänlaista tietoa asiasta. Asia selvisikin Stevelle pukukopissa taululle hahmotellun kokoonpanon välityksellä. Lisäksi Carbo oli ollut varsin nyrpeä toimittajia kohtaan antaessaan kommentteja episodista. Lisämaustetta tähän soppaan tuo vielä Kovalevin kritiikki "väärien" pelaajien peluuttamisesta Florida-matsin loppuhetkillä. Alexein mukaan Carbon olisi pitänyt ottaa aikalisä, jotta hän olisi päässyt vaihtamaan oikeat pelaajat kentälle. Myöhemmin Kovalev on kuitenkin jutellut Carbolle asiasta tehdäkseen selväksi, ettei kyseessä ollut hyökkäys valmentajaa kohtaan.

Bob Mckenzie: Don't blame Carbo just yet
Jack Todd: Whoa! Relax, Habs fans, it's early

Asiat ovat siis jälleen normaalilla mallilla Canadiens-sirkuksessa, saa nähdä mitä seuraava näytös tuo tullessaan.
 

M@thieu

Jäsen
Visiitti pääkaupunkiin ei tällä kertaa kartuttanut pistetiliä, Senators puristi itselleen 4-3 -voiton. Voittomaali tuli vain puolisen minuuttia Kovalevin iskemän tasoituksen jälkeen, kun Kostopoulos syötti kiekon omalla alueella suoraan Alfredssonin lapaan, jonka laukauksen reboundista Spezza pääsi tekemään kauden ensimmäisensä.

Vaikka tämä oli jo kolmas tappio peräjälkeen, syytä huoleen on tämän ottelun jälkeen mielestäni paljon vähemmän, kuin Florida-matsin jälkeen. Viime kautta paremmin töitä kentällä tekevä Michael Ryder avasi vihdoin maalitilinsä, mikä antaa roiman annoksen itseluottamusta sniperille. Viime ottelun katsomosta tiiraillut Guillaume Latendresse onnistui samassa tempussa, ja hänen peliaikansakin kohosi yli 16 minuutin, eli kuudenneksi eniten hyökkääjistä. Mikäli nämä kaksi pystyvät olemaan tuotteliaita jatkossakin, alkavat nämä yhden maalin tappiot taas kääntymään voitoiksi. Toistaiseksi jokainen Habsin ottelu on päättynyt yhden maalin erolla suuntaan tai toiseen, pl. Carolinan 1-3 -voitto, jossa siinäkin maali tuli vasta lopussa tyhjiin.

Price pelasi maalissa kelvollisen ottelun, tasaisen varma suoritus nuorukaiselta, joskin ensimmäinen maali tuli luvattoman helposti. Huet saanee jälleen torjuntavuoron Sabresia vastaan lauantaina, ja toivon mukaan nollaa Sabresin, tuo peli on nimittäin pakko voittaa.

Garth Murrayn nilkka murtui Panthersia vastaan Andrei Markovin laukoman kiekon osuttua siihen, ja mies on sivussa toistaiseksi. Tässä vielä AK-27:n viimeinen puheenvuoro aikalisä-kohusta.
 

M@thieu

Jäsen
Bulldogs kärsi viime yönä kauden ensimmäisen tappionsa varsinaisen peliajan puitteissa, kun Syracuse Crunch osoittautui vahvemmaksi lukemin 2-1. Maalittoman ensimmäisen erän jälkeen toisen erän puolivälissä syntyi kaksi maalia 11 sekunnissa; Darcy Campbell vei ensin kotijoukkueen johtoon, mutta Janne Lahti iski ensimmäisellä AHL-maalillaan pelin tasoihin seuraavassa vaihdossa. Syötöt tähän maaliin merkattiin Francis Lemieux'lle sekä Eric Manlow'lle. Crunchin Joakim Lindström ratkaisi kuitenkin ottelun kotijoukkueen hyväksi, ylivoimamaali syntyi kolmannen erän alussa. Yann Danisille 18 torjuntaa, eikä ottelu ollut hänenkään osaltaan mikään nappisuoritus.

Raportti

---

Bell Centreen saapuu tänään epäilemättä viime öisestä 0-3 -kotitappiostaan Columbukselle sisuuntunut Sabres. Joukkueen kausi on alkanut hieman takerrellen, mutta merkkejä vuoden takaisesta pelistä on kuitenkin ajoittain nähty, tosin CBJ:ta vastaan taidettiin olla melko kaukana siitä.

Canadiens tarvitsee kipeästi voittoa tänään, ja mahdollisuudet siihen ovat ihan hyvät. Canadiens tuntui viime kaudella syttyvän erityisellä tavalla otteluihin konferenssin silloista kärkeä vastaan, ja joukkueiden väliset kohtaamiset olivatkin viime kaudella pääosin hyvin tiukkoja. Myös runsasmaalisuus leimasi tätä paria, sillä kahdeksassa kohtaamisessa nähtiin peräti 56 maalia, eli keskimäärin seitsemän per ottelu. Kovimmat maalikarkelot nähtiin maaliskuun alussa HSBC-Arenalla, jolloin Sabres höykytti David Aebischeria ja muuta Habs-laumaa luvuin 8-5.

Huolia Carbonneaulle aiheuttaa Kapteeni Koivun mahdollinen sivuun jääminen, mies missasi Kirk Mullerin vetämän aamujään flunssan vuoksi. Päävalmentaja pitää kuitenkin Koivun pelaamista todennäköisenä, ja kyllähän Saku olisi iso menetys todella hyvän alkukautensa keskellä. Koivu on tarjoillut Higgins-Ryder kaksikolle mielinmäärin maalipaikkoja, mutta pojat eivät ole vielä pystyneet hyödyntämään tarjoilua parhaalla tavalla. Olisi hyvin mielenkiintoista nähdä Sakun pelaavan samassa ketjussa tämän hetken ykköshyökkääjämme Alex Kovalevin kanssa, mutta tämä ajatus tuntuu olevan Carbolle mahdoton.
Mutta eipä hätää, muutoksia ketjuihin on kuitenkin jälleen tehty! Mikäli Saku on mukana, kokoonpano näyttää seuraavalta:

Higgins - Koivu - Ryder
Latendresse - Plekanec - Kovalev
Kostitsyn - Grabovski - Smolinski
Begin - Chipchura - Dandenault/Kostopoulos

Markov - Komisarek
Hamrlik - Brisebois
Bouillon - Streit

Huet

Nelosketjusta ei ole vielä varmaa tietoa, mutta tuskinpa Beginia nyt keskelle siirretään, joten Chipchuran on pakko pelata, mikä jättää viimeisen paikan ratkaistavaksi Dandyn ja Koston välillä. Smolinski aloittaa jälleen eri ketjussa kuin viimeksi, voisi kuvitella ettei tuo nyt ihan optimitilanne tänelle ole aloittaa kaikki 7 ensimmäistä peliä uudessa joukkueessa eri paikalla ja eri miesten vieressä. Latendressen pirteä pelaaminen palkittiin jo Sensia vastaan kolmannessa erässä nostolla tuohon ketjuun, toivottavasti työnteko jatkuu eikä ylennys saa miestä jälleen veltoksi.
Josh Gorges oli muuten toissapäivän harjoituksissa pelannut hyökkääjänä, milloinkahan saamme nähdä power forward-Komisarekin ensiesiintymisen?

Veikataan ja toivotaan Habsille voittoa 4-2.
 

rivet

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Canadiens, ManU
Ei huono M@thieu, 4-2 olivat oikeat luvut Bell Centressä.

1.Erässä nähtiin yksi maali. Peliä oltiin pelattu 2.34 kun Hamrlik laukoi ranteella ohi maalin, kiekko kimposi päätylaidan kautta toiselle puolelle maalia, jossa kärkkyi Smolinski, jolla oli helppo työ siirtää Habs johtoon ylivoimalla. Toinen syöttö menee Grabovskille. Montreal hallitsi ekaa erää hieman, joten sinäänsä ansaittu maali.

2.erässä tulikin sitten synkempi hetki Canadiensin kannalta ajateltuna. Ensin ajassa 4.12 Paul Gaustad ohjasi tyylikkäästi kiekon maaliin Tim Connollyn lämäristä, toisen syötön maaliin sai Brian Campbell. 9 sekuntia myöhemmin Sabres siirtyi jo johtoon. Koivu yritti siirtää kiekon oman maalin taakse, väliin ehti kuitenkin Thomas Vanek, joka ohjasi kiekon maalin eteen, josta Derek Roy tuikkasi kiekon ohi hyvin pelanneen Huetin. Ajassa 7.10 Montreal sai kuitenkin pelin tasoihin. Kyle Chipchuran NHL uran avausmaali syntyi, kun hän heitti kiekon maalille, ja yllätti Ryan Millerin, joka ei nähnyt kiekkoa pienen maskin takaa. 2-2 tilanteessa vietettiin siis toinen erätauko.

3.erä oli aika tasainen. erässä nähtiin yksi maali, kun Buffalolta istui jäähyä samaan aikaan Drew Stafford ja Brian Campbell. Maali oli hyvin sekava, tekijäksi merkattiin Chris Higgins, syötöt tililleen kuittasi Roman Hamrlik ja Mark Streit. Lydmanin luistimen kautta se kuitenkin selostajien mukaan kai meni. Higgins teki vielä toisenkin maalin, tyhjiin. Hamrlik avasi hänet vauhtiin laidalle, Higgins nousi vähän yli punaviivan ja heittä tyylikkään lätyn tyhjään Sabres verkkoon.

Montrealin tehokkain pelaaja oli Roman Hamrlik, tehoin 0+3. Huet torjui 25 kertaa.

Kaiken kaikkiaan tästä on hyvä jatkaa kohti Ma-Ti yönä pelattavaa ottelua, mihin vastaan asettuu Bell Centressä Boston Bruins.
 

M@thieu

Jäsen
Aika hyvin tosiaan osui veikkaus kohdilleen, jatkossa täytynee alkaa ennustelemaan suurempia voittoja. ;)
Tappioputki saatiin siis hienosti poikki 4-2 -voitolla, vaikkakin on pakko myöntää, että tuuria oli mukana melko rutkasti tuossa voittomaalissa, joka nyt ilmeisesti merkataan lopulta Hamrlikille. Myös Higgins sai kuitenkin lopussa maalimerkinnän lyötyään kiekon tyhjiin. Smolinskille ensimmäinen maali Habsissa, ja Chipchuralle ensimmäinen maali NHL:ssä, onnittelut molemmille! Maanantaina Smolinski on muuten juhlakaluna ottelussa Bostonia vastaan, miehelle tulee täyteen 1000 NHL-ottelun rajapyykki, ja Kovalev yltää samaan perjantaina Carolinassa.

Raporttien mukaan kaksi ensimmäistä ketjua olivat melko vaisuja, ja ainakin osittain ykkösketjun vaisuutta selittää Koivun flunssaisuus, mikä näkyi myös hänen peliajassaan (16.16). Kovalev sai vaisuudestaan huolimatta peliaikaa yli 20 minuuttia. Onneksi kuitenkin uudistetut kolmos- ja nelosketjut toimivat tänään todella hyvin. Kostitsyn oli lopulta sivussa ottelusta healthy scratchina, ja kolmosketju nähtiin muodossa Grabovski-Smolinski-Dandenault, nelosessa häärivät Begin-Chipchura-Kostopoulos. Kumpikin trio sai tililleen maalin, mutta eiköhän näitä taas ruukata uuteen muotoon maanantaiksi.

Ottelun parhaana palkittiin Roman Hamrlik, jonka pisteet ovat joko 1+2 tai 0+3. Hamrlik on ollut todella hyvä omassa päässä koko alkukauden, ja nyt rävähti sitten kolmen pisteen ilta toisessa päädyssä. Carbo palkitsikin tsekin reilulla peliajalla (26.56), ja myös Komi (22.18) pelasi tällä kertaa enemmän kuin Markov (21.54). Puolustuspeli onnistui hyvin toisen erän mustaa 9-sekuntista lukuunottamatta, ja Huet oli maalilla oma varmaotteinen itsensä.

Tilastoja tutkailemalla selviää, että Canadiens pesi vastustajansa tänään selkeimmin fyysisessä pelissä, taklaukset peräti 34-16 isännille. Oikeastaan kaikki muut tilastot menivät lähestulkoon tasan, ja maaleissakin käytännössä vain yhden ero, kuten Habsilla joka ottelussa tähän mennessä. Tasaista on, mutta jos nämä saadaan käännettyä jatkossakin voitoksi, niin eipä tuo mitään haittaa.

---

Bulldogs palasi voittokantaan kotiottelussa Hartford Wolf Packia vastaan lukemin 2-1. Lauri Korpikoski antoi vieraille johdon ensimmäisessä erässä, minkä jälkeen Jaroslav Halak tukki maalinsa täydellisesti kooten yhteensä 26 torjuntaa. Toivottavasti Jaro alkaa jo päästä yli farmikomennuksestaan ja pystyy jatkamaan omalla tasollaan jatkossakin. Duncan Milroy tasoitti ottelun toisessa erässä kauden toisellaan, ja Corey Locken lämäri ylänurkkaan käänsi ottelun Dogsille viimeisen erän puolivälissä.

Raportti

Hamiltonilla pelit jatkuvat ensi yönä kotona Manitoba Moosea vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös