Hyökkääjät:
Tom Kostopoulos 6½ 38 3+4=7 -2
Kreikkalaiset sukujuuret omaava jenkki hankittiin nelosketjun hommia varten, mutta on päässyt maistelemaan Carbon kokeilujen myötä pelaamista myös Koivun ketjussa sekä ylivoimalla. Peliaikaa tulee vähän reilut 10 minuuttia per ottelu, kuten Carbolaisuudessa nelosketjun miehillä yleensäkin. Kostopoulos painaa aina tilanteet loppuun eikä anna tuumaakaan periksi, mutta pelkällä yrittämisellä ei kovin kummoisesti NHL-tasolla pärjätä. Pelaa paljon alivoimaa, mutta joukkueen ollessa vasta 25. av-prosenteissa, ei hehkutukseen tältä osin ole aihetta.
Saku Koivu 8 40 7+24=31 +4
Kapteeni ei ole yltänyt tällä kaudella toivotulle tasolle, eikä tule näillä näkymin uhkaamaan viime kaudella syntynyttä piste-ennätystään. Alkukaudesta pelatessaan Ryderin kanssa ajautui itsekin maalinteko-ongelmiin, 28 viime ottelussa Saku on osunut vain kolmesti. Syöttöpisteitä on viime aikoina alkanut tulla jo parempaan tahtiin ja Saku on noussut viimeisten 10 ottelun osalta piste/ottelu -tahtiin. Ilman "kakkosketjun" tehoilua Saku saisi kuitenkin tuntuvasti enemmän kritiikkiä vähäisestä pistemäärästään. Koivu antaa edelleenkin joka ilta kaikkensa joukkueelle, ja tulee parantamaan pudotuspelien lähestyessä myös pistesaldoaan.
Tomas Plekanec 9+ 41 13+23=36 +3
Plekanec sentteröi Habsin tehokkainta hyökkäystrioa, joka on viime aikoina ollut lähes pitelemätön. Plekanec on 25-vuotiaana noussut realisoimaan potentiaalinsa NHL-tason kakkossentterinä, ja aloitti tämän oikeastaan jo viime keväänä tehden pisteitä nykyiseen lähes PPG-tahtiin. Tomasilla oli vielä viime kaudella vaikeuksia saada yhteispeli toimimaan Alex Kovalevin kanssa. Tsekki tuntui aina etsivän kentältä Kovalevia, eikä yrittänyt omaa ratkaisua juuri koskaan. Toki AK-27:n surkea viime kausi pilasi sitten viimeisetkin rippeet kaksikon yhteistyöstä. Tällä kaudella kyseinen kaksikko höystettynä A.Kostitsynilla on kuitenkin ollut joukkueen paras yhdistelmä. Plekanecin viime pelien saldo on huikea: 5 pelissä 2+7=9 pistettä. Daniel Briere on muuten tehnyt vain neljä pistettä Pleksiä enemmän, joten näin jälkiviisaasti voi todeta, ettei Danny-boylla olisi tehty yhtään mitään (hymiö).
Christopher Higgins 8½ 41 15+15=30 +7
Higgins nousi kapteenistoon kauden alla, ja onkin ottanut aiempaa isomman roolin etenkin kaukalon ulkopuolella. Kentälle rinnassa oleva A-kirjain on tuonut vielä lisää sisukkuutta ja Higgins pelaakin hyvin samantyylistä periksiantamatonta jääkiekkoa kuin Koivu, jota Higgins tullee aikanaan seuraamaan kapteenina. Vikkeläjalkainen laituri on pelinlukutaitonsa ansiosta erittäin hyvä molemmissa kenttäpäädyissä. Vaikkein +/- -tilasto se kaikista merkittävin lienekään, niin jokatapauksessa Higgins pitää sen kärkipaikkaa joukkueen sisällä. Kauden kynnyksellä Chris kertoi pystyvänsä parhaimmillaan yli 40 maalin kauteen, mikä saattoi nostaa fanien odotuksia tarpeettoman korkealle. Tällä kaudella amerikkalainen ei ihan noin suureen maalimäärään yllä, mutta 30-maalin rajapyykki rikkoutunee.
Mathieu Dandenault 7- 41 4+5=9 -9
Siirto hyökkääjäksi pelasti Dandyn Habs-uran, puolustajana hän ei olisi enää vastuuta saanut. Laitahyökkääjänä Dandenault pystyy hyödyntämään nopeuttaan paremmin karvauksessa, kun pakkina hän koohotti päättömästi ympäri kaukaloa saamatta aikaan mitään hyvää. Lähes kahden miljoonan palkkashekki on kuitenkin aivan liian iso kolmosketjun puolustavalle laiturille. Saanee pelata tämän ja vielä ensi kaudenkin nykyistä rooliaan, kunnes sopimus umpeutuu kesällä 2009.
Alexei Kovalev 10- 41 18+20=38 +6
Joukkueen arvokkain pelaaja toistaiseksi tällä kaudella ilman mitään epäilystä. On lähes mahdotonta uskoa, että kyseessä on sama viime kaudella 73 ottelun edestä flegmaattisuutta tarjonnut mies. Kovalev pelaa ennennäkemättömällä asenteella ja ennen kaikkea on todella tehokas. Kovalev on lisäksi ollut merkittävä apu Kostitsynin veljeksille sopeutumisessa Montrealin hektiseen elämään. AK-27 on tehnyt tuhoa jatkuvalla syötöllä, eikä tahdin hiipumisesta ole ollut havaittavissa minkäänlaisia merkkejä. Mielestäni olisi suuri vääryys, jos melkeinpä uransa parasta kiekkoa pelaavaa venäläistä ei nähtäisi All-Stars -ottelussa. Etenkin taitokilpailussa Kovalevin kikkoja olisi hauska nähdä, mailankäsittelytaidoltaan kun mies on kenties maailman paras.
Kyle Chipchura 7½ 36 4+7=11 -1
Chipper oli ennen Lapierren nousua joukkueen selkeästi paras puolustava hyökkääjä, nyt viime kevään AHL-playoffien aikainen seurakaveri on rynninyt arvoasteikossa ohi. Chipchuran otteet ovat olleet pienessä laskusuhdanteessa jonkin aikaa, ja Smolinskin palatessa lienee todennäköistä että Kyle hakee vauhtia Dogseista, vaikka onkin Smokea parempi peluri. Tulokkaaksi Chipchura on pelannut varsin miehekkäästi vastustajien parhaita vastaan ja pystynyt siinä sivussa itsekin onnistunut maalinteossa muutamaan otteeseen.
Maxim Lapierre 8 14 1+3=4 +1
Huonosti sujuneen training campin jälkeen Lapierre joutui monen yllätykseksi farmikomennukselle Hamiltoniin. Mies myönsi avoimesti haastatteluissa olleensa melko varma paikastaan ylhäällä viime kevään pelien pohjalta, mutta suhtautui ymmärtävästi alennukseensa. Ensimmäisissä otteluissa hän kunnostautuikin varsinaisena pistelinkona, mutta tahti hidastui koko joukkueen tapperruksen myötä. Smolinskin loukkaantuminen toi paikan ylhäällä ja tuon jälkeen Maxim onkin pelannut lähes 15 minuutin ottelukeskiarvolla. Lapierren suurimpana urotekona toistaiseksi voidaan pitää Ryderin herättämistä, sillä ainakin tällä hetkellä nallipyssyksi vajonnut maalintekijä näyttää saaneen juonesta kiinni nuoren sentterin vierellä. Lapierrea on usein syytetty (aiheellisesti) turhista jäähyistä, joita tuli runsaasti myös alkukaudella Hamiltonissa, mutta nyt hän on istunut jäähyllä vain kolme kertaa 14 pelaamassaan ottelussa. Näyttää vakiinnuttaneen paikkansa kolmossentterinä.
Andrei Kostitsyn 8½ 37 11+12=23 +4
Vanhemman Kostitsynin kauden ensimmäisen puolikkaan voi jakaa kahteen osaan; ensimmäiset 23 peliä (3+5=8) ja jälkimmäiset 14 peliä (8+7=15). Andrei istui alkukaudesta jopa katsomon puolella neljässä pelissä, ja hätäisimmät ehtivät kutsua häntä jo menetetyksi lupaukseksi. Mitä vielä, Kostitsyn oli joulukuussa aivan liekeissä ja näyttää jatkavan vuoteen 2008 samalla tahdilla. Kostitsynin pelaamisessa tällä hetkellä parasta on miehen tasaisuus, vain kahdesti 14 ottelussa hän on jäänyt kokonaan pisteittä. Tuotanto ei siis rajoitu muutamaan usean pisteen otteluun, vaan mies onnistuu lähes joka ilta, mikä on usein vaikeaa tulokkaalle.
Michael Ryder 5+ 36 6+8=14 -4
Kauden alisuorittaja numero uno. Jokaisella kaudellaan yli 25 maalia iskenyt Ryder ei ole tällä kaudella ollut edes varjo omasta itsestään, hän ei ole ollut kertakaikkiaan yhtään mitään. Mies on yrittänyt tehdä aivan liikaa asioita kiekon kanssa, kun aiemmin hän on tehnyt sitä minkä parhaiten osaa, eli laukonut. Itseluottamus on kadonnut täysin, ja laukausten laatu on ollut huono. Saatuaan siirron Lapierren ja Higginsin ketjuun Ryderin otteissa on ollut merkkejä paremmasta, sen takia plussa tuossa vitosen perässä. Neljässä viimeisessä ottelussa Ryder on onnistunut maalinteossa kolmesti, mutta vielä ei todellakaan voi julistaa miehen palanneen viime kausien tasolleen. Aika näyttää, syntyykö Ryder uudelleen maalintekijäksi Montrealissa, vai treidataanko hänet muualle pelaajakauppojen takarajalla.
Sergei Kostitsyn 7 11 2+4=6 +2
Sergei oli Hamiltonin paras pistemies ja tulokkaiden pistepörssin top5:ssä saadessaan kutsun kirkkaampiin valoihin. Carbo on antanut Kostitsynin pelata avuilleen sopivassa roolissa, eli hyökkäävässä ketjussa Saku Koivun ja Guillaume Latendressen rinnalla, ja tehoja on kertynyt ihan mukavasti. Kaikilla osa-alueilla, etenkin kiekottomassa pelaamisessa, on kuitenkin vielä parannettavaa ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka kauan valkovenäläinen saa jatkaa oppimisprosessiaan Montrealin paidassa. Passitus farmiin jossain vaiheessa kevättä on hyvin todennäköinen.
Guillaume Latendresse 8 37 11+3=14 -4
Kaikkien yllätykseksi Latendresse tuli training campille entistäkin hitaampana, ja alkukausi olikin sophomore-pelaajalle aikamoista suossatarpomista. Rymistelevä ja aina täysillä maalille ajavaa Latendressea ei nähty alkukaudesta tarpeeksi, mutta mies on koko ajan parantanut - ja yksinkertaistanut - pelaamistaan, ja pelaa nykyään enemmän omilla vahvuuksillaan. Hukkaa edelleen aikamoisen paljon maalipaikkoja, mutta voi jopa yltää 25 maaliin, jos saa jatkossakin pelata Koivun laidalla.