Noose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chargers, HPK, Oakland A's, Tampere Saints
Tässä kun näitä aloin laskemaan niin en päässyt hirveän pitkälle.
<BR>_Jos_ nyt Liigaan voisi nousta niin monellako joukkueella olisi potentiaaliset mahdollisuudet nousuun taloudellisesti sekä pelillisesti?
<BR>
<BR>Mitä taloudelliseen puoleen tulee, niin taitaa useimmilla \"Mestis\"-seuroilla olla ensimmäisenä vastassa tämä surullisen kuuluisa hallivaatimus 5000 hengen kämppä. Näin lähes Vorssalaisena voin sanoa hyvillä mielin, että saa aikamoinen vedenpaisumus tulla ennen kuin Vorssan Gardeniin saa kahtakin tuhatta. Tämä kaksituhatta ehkä vielä saattaisi olla realistista, mutta HML:n ollessa tuossa naapurissa ihmiset haluavat mennä katsomaan mielummin Kerhon liigapelejä kuin Vopsin vastaavia (nyt oletan siis Vopsin pelaavan liigassa). Hämeenlinna on sikäli iso kaupunkin jos verrataan Vorssaan, niin sekin tekee heti tuhannen pari yleisössä.
<BR>
<BR>Mitä muihin joukkueisiin tulee, niin taloudelliset mahdollisuudet nousuun olisivat, ehkä parhaat Jukureilla. En nyt Jukureista hirveitä tiedä, mutta mitä noita yleisömääriä olen katsellut niin taitaa Jukureilla olla suurin yleisökeskiarvo divarissa ja päälle tuhannen vielä (?). Se on nykydivarissa paljon kun noususta ei voi edes haaveilla, vain jostakin kuppasesta \"Jääkiekkoliiton mestaruudesta\", lohdutuspalkinnosta. Käsittääkseni myös TuTolla olisi taloudelliset mahdollisuudet nousuun. Eri asia taas on miten Turkuun mahtuu jälleen kaksi Liiga joukkuetta?
<BR>
<BR>Mitä pelilliseen puoleen tulee, niin nämä kaksi joukkuetta eli Jukurit ja TuTo ovat myös ainoita kenellä on edes teoreettiset saumat selvitä liigassa olematta heittopussi.
<BR>
<BR>Lisätkää listaan jos mielestänne joukkueenne voisi nousta, taloudellisesti sekä pelillisesti. Perusteluiden kera kiitos.[addsig]
 
"If you have to count your money you ain't got none" - Don King

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Minusta tuo spekulointi on turhaa niin kauan kun urheilulliset perusteet on unohdettu liiganousun mahdollistajana. Mahdollisuuksia liigajoukkueelle _periaatteessa_ näkisin ainakin Joensuussa, Kuopiossa, Vaasassa, miksei Mikkelissä tai Kouvolassakin. Mutta eihän sinne liigaan voi nousta, pitäkööt siis SM-liigansa.
 
JOE E. TATA! \o/

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Joo spekulointi on turhaa, eikä tämän hetken mestisseuroista kellään ois mahdollisuuksia nousuun. Nousu vaatis jo mestiksessäkin valtavat taloudelliset satsaukset joihin kukaan ei etenkään nyt halua lähtee. Eri asia on sit mikä on tilanne 2-3 vuoden kuluttua..
<BR>Liigakelpoisiksi halleiksi on muuten jääkiekkoliitto määritellyt (mestis-halleista) Jyväskylän, Vaasan, Joensuun, Mikkelin, Kouvolan ja Turun. Eli 5000 katsojaa ei oo enään se ehdoton raja.. Asiasta oli juttua toissa viikolla nelosen urheilussa...
<BR>Jukureilla tosiaan taloudellinen tilanne tuntuis olevan hyvä ja reilun kahden miljoonan budjettiin nähden yleisöäkin käynyt mukavasti (tavoite kaudelle on 850 maksanutta). Huhut kaupungilla myös kertovat, että sponsorirahaa on menestyksen myötä virrannut Jukureiden kassaan yhä kiihtyvällä tahdilla. Kuulemma FC Mikkelillä alkaa olla jo pieniä vaikeuksia sponsorirahojen kokoon haalimisessa. Pienessä kaupungissa urheilu-sponsoreita on vähän ja enpä uskalla Jukureiden prosenttiosuutta siitä kakusta arvioida, mutta se on aika iso pala.
<BR>Turussahan ei ainakaan edellisellä yrittämällä kaks liigajoukkuetta mahtunu samaan kaupunkiin ja kai TPS:llä on aika (liian..?) vahva asema.. Mistä la:n TuTo-Sport peliin oli saatu haalittua yli 3000 katsojaa?? Näin ainakin txt-tv:ssä luki, oliko ilmaset liput?
 
"Komeita maalit eivät ole olleet, mutta tärkeitä siitä huolimatta tai ehkä juuri siksi." -Bubi Wallenius-

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
La Tuto-Sport matsin katsoja määrä selittyy varmaankin sillä, että TPS:llä ei ollut kotipeliä ja käsittääkseni Turussa ollaan niin sanotusti samalla puolella, koska Tuto on selkeästi ns. farmijoukkue, joten ei ole synti käydä Tuton peleissä.
<BR>Toinen syy, että vastakkain olivat ennen kauden alkua kärkeen veikatut joukkueet, vaikka Sport nyt rypeekin niin siitä huolimatta.
<BR>Kolmanneksi Tuto ei ole vielä Sporttia tänä vuonna voittanut, joten siinäkin mielessä peli varmasti kiinnosti.
<BR>Neljänneksi Sportin riveissä Turkulasiten omia poikia Vidman, Viinanen ja yks laina Kajaanilainen Happo.
 
Ei voi muuta sanoo ku hattuu nostaa.

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Markinna-alueista...
<BR>
<BR>Lauantain Karjalaisessa oli tilastoitu mielenkiintoisen jutun (jossa mollattiin erityisen paljon Kuopiota <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_razz.gif"> ) oheen markkina-alueita, mitattuna kotitalouksissa. Tilastot periaatteessa potentiaalisten liigapaikkakuntien kesken näyttävät tältä:
<BR>
<BR>8. Joensuu 75 381
<BR>9. Kuopio 72 170
<BR>........
<BR>12. Vaasa 52 929
<BR>........
<BR>14. Kouvola 46 167
<BR>........
<BR>17. Mikkeli 37 475
<BR>........
<BR>23. Kokkola 29 028
<BR>
<BR>Joensuun edelle menevät siis Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä ja Lahti (+ Seinäjoki). Mitä me tästä sitten päättelemme? Ainakin sen, että asukasluvut hämäävät helposti.
<BR>
<BR>(ja sen, että Jokipojat kuuluu liigaan <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif"> )
<BR>
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Tosiaan, jos kiinnostaa lukea koko juttu, se löytyy <!-- BBCode Start --><A HREF="http://www.karjalainen.fi/cgi-bin/vk?Newsp=karj&Depa=etusivu&Date=010203&Model=juttusivu.html&Story=00951582.txt&StDate=010203&StTime=00%3A00%3A00&SPage=True" TARGET="_blank">täältä</A><!-- BBCode End -->.
 

D mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Diskos, PiTa...
Minusta ollaan lähtökohtaisestikin väärillä jäljillä, jos keskustellaan asukaslukujen sun muiden tilastojen valossa siitä kenen pitäisi nousta liigaan. On kaksi mahdollisuutta: joko a) jaetaan sitten kaikki liigapaikat tilastojen mukaan tai b) pelataan sarjapaikasta urheilullisin perustein.
<BR>
<BR>Suoraan sanoen vituttaa, että tämä touhu on nyt jätetty ikäänkuin puolitiehen, ei osata reilusti olla kummallakaan puolella: urheilullisella tai markkinataloudellisella.
<BR>
<BR>Jos nimittäin HPK, Lukko ja SaiPa eivät olisi sattuneet olemaan liigassa kun se suljettiin, ei niitä sinne enää ikinä olisi haluttukaan.
 
"En ole pessimisti, vaikka syytä kyllä olisi"

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Ja ettei väärinkäsityksiä pääse syntymään, minä en todellakaan halua, että liigapaikkoja aletaan jakamaan muilla, kuin urheilullisilla perusteilla. Olen siis ihan samoilla linjoilla D Miehen kanssa tässä asiassa, kunhan nyt vaan heitin nuo tilastot tuohon.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Realismia!!!
<BR>
<BR>Parin kauden päästä voi nousta porukka, jolla on talous hyvässä kunnossa. Iso halli. Talousalue josta irtoaa rahaa.
<BR>
<BR>1. Vaasan Sport (jos raha-asiat kunnossa).
<BR>2. Kalpa (jos nousee tällä kaudella ja raha-asia OK).
<BR>3. Jukurit (jos on rahaa jäljellä ja saavat pelimiehiä)
<BR>4. TuTo (musta hevonen, Kupittaan Henki, mahtuuko Turkuun vielä kaksi liigaseuraa)
<BR>
<BR>Nuo vaihtoehdot sitä silmällä pitäen, että nousuun tarvitaan kunnossa olevat taustatekijät. Jos em. seuroista jokin nousisi, veikkaan vielä että putoaisi seuraavana kautena takaisin Mestikseen.
<BR>
<BR>Jos nousija valittaisiin vanhan play-offs kaavan mukaan - se olisi se joukkue joka olisi kyseisellä kaudella parhaassa iskussa. Vaikka velkaa olisi millitolkulla jne...
<BR>Ts. sitä en lähtisi ennustamaan lainkaan.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Hehheh, vai Kupittaan Henki! Joo, olihan sitä viime liigavisiitillä, mutta Paksal ja pojat siirsivät silloisen toveriveteraani- jengin Turkuhalliin ja siihen se fiilis loppui.
<BR>
<BR>Tepsi on menettänyt tällä kaudella tonnikaupalla yleisöä ja koko kaupungin kiekkoinnostus on Turussa kenties maan selvimmässä laskussa (noh, Porin jälkeen). On aika turhauttavan turvallista tahkota pitkää runkosarjaa Tepsinä, kun useimmiten voittaa. Todella toivon, että TuTollakin olisi taas välillä rohkeutta Tepsi haastaa, eikä vain lammastella tylsänä kakkosseurana. Ajan henkikin (zeitgeist) voisi suosia, joskaan ei nimimerkki...
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No jos ei Kupittaan Henkeä enään ole, niin onhan siellä sentään Mr.Ääni, Aulis Virtanen<IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif">. Toivottavasti häntä ei ole sysätty pois.
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kotkafani: Arviot joukkueiksi millä tulevaisuudessa on mahdollisuudet nousta liigaan Sport, KalPa, Jukurit ja TuTo.
<BR>Mielestäni tähän joukkoon voidaan perustellusti lisätä myöskin ainakin KooKoo ja Jokipojat vaikkakin molemmat tällä hetkellä ovatkin divarin häntäpäässä. Olen aiemmin myös täällä sivuilla kertonut KooKoon yleisömääristä menneinä vuosina ja ei ne yhtään kalpene mm nykyisten liigajoukkueiden HPK, SaiPa, Pelicans, Lukko, Ässät rinnalla. Menestyessään KooKoo ja Jokipojat vetävät takuuvarmasti yhtäpaljon yleisöä ja tärkeitä sponsoreita kuin esim. KalPa. Ja pelaahan KalPa tällähetkellä vieläkin alempana kuin KooKoo tai Jokipojat. Esittämistäsi joukkueista on 80-ja 90-luvuilla muuten noussut liigaan ainoastaan KalPa ja TuTo kuten myös on tehneet KooKoo ja Jokipojat. Sportin liigavuosista on kulunut jo kotvanen ja Jukurithan ei tiettävästi koskaan ole liigassa pelanneet. Mielestäni on lyhytnäköistä arvioida mahdollisia liigajoukkueita yhden kauden esitysten perusteella kuten Jukureitten kohdalla vaikkakin kaikki kunnia heille hyvin menneestä kaudesta. Tulevaisuudessa liigaan on mahdollisuuksia myöskin Kiekko-Vantaalla jos heitä liiga kiinnostaa. Vantaalla on riittävä väestöpohja ja väkimäärähän pääkaupunkiseudulla vaan lisääntyy. Tietysti ei kovin toivottavaa ole että pääkaupunkiseudulla olisi 4 liigajoukkuetta, mutta pelaako Jokerit enää liigassa 3 vuoden päästä? Vai Hjalliksen euroliigassa?
<BR>
<BR>Jos halutaan kartoittaa kaikki uudet potentiaaliset liigajoukkueet olisi lista siis: Sport, TuTo, KalPa, KooKoo, Jokipojat, ehkä myöskin Jukurit ja Kiekko-Vantaa.
<BR>
<BR>Ps. Eiköhän nuo kaikki 7 joukkuetta voitaisi nostaa liigaan niin saataisiin Suomeen 20 joukkueen liiga (heh heh).
<BR>
<BR>Lisäisin perusteluja KooKoon ja Jokipoikien osalta vielä sillä että molemmat joukkueet tekevät erinomaista juniorityötä ja menestyvät juniorisarjoissa tämäkään ei ihan vähäpätöinen asia ole.
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Ja lisäisin cockin kommenttiin juniorisarjoissa menestymiseen vielä sen, että miten esim. Jokipoikien a-junnut pärjäisivätkään omissa sarjoissaan, mikäli edustusjoukkue ei joutuisi aina kuppaamaan puolta joukkuetta omaan käyttöönsä...
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei pelkästään suuri yleisömäärä ratkaise. Käsittääkseni talousalueella pitää olla myös rahakas/rahakkaita sponsoreita. Ilman niitä ei nykyään rakenneta toimivaa liigatason joukkuetta.
<BR>Totta, että Jokipojat ja KooKoo jäivät pois listaltani. En tiedä, jotenkin vaan tuntuu ettei em. paikkakunnilta liigaan nousta ainakaan viiden vuoden sisällä.
<BR>Jos vielä tarkentaisi niin Sport ja KalPa ovat pitkässä juoksussa mielestäni potentiaalisimmat nousijat.
<BR>En oikein pysty perustelemaan tätä, mutta ehkä tämä onkin niitä fiilisperäisiä tuntemuksia:).
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Abloyhan voisi ostaa samoin tein koko Jokipojat, eikä tuntuisi paljon missään <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif">
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kotkafani, uskoakseni Kouvolan seudulta löytyy myös sponsoreita jotka tarvittaessa ovat valmiit tukemaan KooKoota. Eli kun mahdollisuus liigaan aukeaa löytyy alueelta mm suuria metsäjättejä jotka ovat huhujen mukaan enemmän kuin kiinnostuneita tukemään siinä tapauksessa KooKoota. Kouvolan seudulla pärjää tänä päivänäkin laji kuin laji paremmin kuin Kuopiossa. On MyPa, Kouvot, KooKoo, KPL. Eli futis, koris, lätkä ja pesis ovat Kouvolan seudulla kaikki korkeammalla kuin vastaavat Kuopion seudun joukkueet. Hiukan outoa on se että olet ensimmäisenä nostamassa liigaan konkurssin tehnyttä ja Suomisarjassa pelaavaa joukkuetta.
 

Kotkafani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
KalPa meno on Suomi-sarjassa ollut aika vakuuttavaa. Jos joukkue nousee divariin, niin uskoisin siellä löytyvän vetoa liigaan päin, ja perinteitäkin löytyy.
<BR>Olisi hyvä kuulla kuopiolaistenkin kommenteja asiasta.
<BR>Käsittääkseni nykyinen joukkue koostuu nuorista ja kehityskykyisistä pelaajista.
<BR>Huomauttaisin vielä, että Kalpalla on potentiaalia nousta liigaan kolmen-neljän vuoden päästä - ehkä.
<BR>Ja kukas sen tietää vaikka Junno palaisi takaisin KalPan vetojuhdaksi ja rahaa keräämään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy