Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Kisat siis ilmoitusta vaille peruttu. Maikkari voisi tehdä todellisen kulttuuriteon, ja näyttää viime vuoden kisat uusintana. Vaikka vain Suomen pelien osalta. Näyttää kaikki pelit studioineen ja erätaukoineen siihen aikaan, kun peli oikeasti pelattiin.

Veikkaisin katsojalukujen olevan kohtuu korkealla.
 
Ässät: Mielikuvitukseton ja muistuttaa lähinnä ydinpommista nousevaa sienipilveä.

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Harmi kanssa Sveitsin kannalta, koska mahdollisuudet saada kova joukkue kisoihin oli olemassa. San Jose ja New Jersey olivat jo pudotuspelitaistosta ulkona, joten Meier ja Hischier ja Muellerkin olisivat olleet käytettävissä. New Jerseyllä on sveitsiläisveska Senn, josta en tiedä olisiko häntä kisoihin kutsuttu ja olisiko hän pelannut AHL:ssä pitkää kautta.

Kun hahmottelin aiemmin Sveitsin joukkuetta joku kuukausi sitten niin silloin myös Nashville ja Minnesota eivät näyttäneet kovin todennäköisltä pudotuspelijoukkueilta, jolloin Josi ja Fiala olisivat olleet varmastikin halukkaita tulemaan kisoihin. Myös Weber olisi ollut mahdollinen, mutta hänellä on sopimus katkolla, joten siinä on pieni epävarmuus. Nyt Nashville oli villissä kortissa kiinni ja Minnesota oli hyvin paljon Fialan ansiosta noussut pudotuspelitaistoon. Siinä olisi vaan ollut aika huikea runko Sveitsin joukkueelle, jos se olisi saanut kuusikon Josi, Fiala, Meier, Hischier, Mueller ja Weber kisoihin.

Myös moni muu sveitsiläinen olisi ollut mahdollisesti käytettävissä, koska suurin osa sveitsiläisistä NHL-pelaajista oli joukkueissa, jotka olivat pudotuspelitaistossa mukana. Winnipeg (Sbisa), Carolina (Niederreiter), Toronto (Malgin), Columbus (Kukan) ja Vancouver (Bärtschi), osa näistä olisi karsiutunut, joskin toistensa kustannuksella, joten kaikkia NHL-pelaajia ei olisi tullut Sveitsin avuksi. Ja mainitaan vielä, että Malginilla ja maajoukkueella on kai jotain kränää ja kutsua ei olisi ehkä tullut ja Bärtschi olisi luultavasti pelannut AHL:ssä. Ainoastaan Edmontonin Haas ja Washingtonin Siegenthaler olisivat olleet kiireisiä jatkopelien kannalta, mutta aina on mahdollisuus liittyä myöhemmin mukaan.

Aikamoista spekulointia, mutta olisi vaan ollut hienoa nähdä yksi suosikki maajoukkueistani toiminnassa. Viime vuonna kisat loppuivat tylysti Kanadan tasoittaessa viimeisellä hetkellä ja tehden jatkoajalla voittomaalin. Nyt olisi ollut kotikentän hurmos ja mahdollisesti erittäin kova joukkue kasassa. Harmin paikka.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,SaPKo,Tappara,NY Rangers,Jokerit
Muuta hyväähän tässä ei ole kuin se että jää yhdet kalliit kisat välistä ja seuraavaksi mennään taas halpaan maahan. Sveitsi olisi muuten ollut miellyttävä maa matkustaa kisoihin ihan edellisen kerran perusteella.
Oma talous on ottanut kymmenia tuhansia damagea, joskaan ei ole mitään menetetty, mutta kyllä tuossa yli 2 tonnia säästyy kun Sveitsin reissu jää väliin. Semmosta tämä nyt on.

Harmi, että kisat on peruttu, mutta on täällä nyt paljon harmillisempiakin asioita.
 
"You lost your soul, it’s such a pity. It’s rock ‘n roll, it isn’t pretty.”

Hevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kisat siis ilmoitusta vaille peruttu. Maikkari voisi tehdä todellisen kulttuuriteon, ja näyttää viime vuoden kisat uusintana. Vaikka vain Suomen pelien osalta. Näyttää kaikki pelit studioineen ja erätaukoineen siihen aikaan, kun peli oikeasti pelattiin.

Veikkaisin katsojalukujen olevan kohtuu korkealla.
Kai torille mennään myös finaalin jälkeen?
 

Carlos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän. Max 9 henkeä. Loput streamin kautta mukana.
Tää on muuten aika kova haaste niille 9 hengelle. Siis vähintään 1 kaulailee Mantaa (jolla Suomi-paita), 2 pitää olla munasillaan suihkulähteessä, 1 juoksee lipun kanssa pohjois- ja yksi etelä-Espaa autojen välissä, ja loput 3 sitten juoksee kameran mukana paikasta toiseen luomassa juhlahumua. Tough shit.
 
Come on and get that feeling called pride.

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Luulisi että Sveitsi saa kompensaationa seuraavat mahdolliset kisat. Kuinka kauas niitä ikinä onkaan jaettu. Halukkaita järjestäjiä on kuitenkin aika vähän, joten samat maathan siellä pyörii vuodesta toiseen.
Näyttäisi vuoden 2026 kisaisäntä olevan seuraava epäselvä, joten ne kisat sitten Sveitsiin? Ensi vuonna on tosiaan V-Venäjä/Latvia, -22 sitten kotisuomessa ja Tampereen uudessa areenassa. -23 kisat on Venäjällä, -24 Tsekin vuoro (tänne voisi jo liput ostaa) ja 25 on Ruotsin ja Tanskan yhteiskisat. Joten luulisi, että -26 sitten Sveitsi saa hyvityskisansa. Jos sitte -27 kisat taas Slovakiaan, niin saa Suomikin sitten kultaa taas.
 
Suurin ongelma on se, että ei ole ongelmia, on vain ratkaisuja.
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kisat siis ilmoitusta vaille peruttu. Maikkari voisi tehdä todellisen kulttuuriteon, ja näyttää viime vuoden kisat uusintana. Vaikka vain Suomen pelien osalta. Näyttää kaikki pelit studioineen ja erätaukoineen siihen aikaan, kun peli oikeasti pelattiin.

Veikkaisin katsojalukujen olevan kohtuu korkealla.
Turhaa tv-ajan haaskausta. Paljon jää tänä keväänä ja kesänä väliin mutta MM-kisoja ja Euroviisuja en jää kaipaamaan.
 
Pistepörssikeinottelija

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
MM-kisat ovatkin sitten lopulta kuitenkin ehkä verraten järkevästi sittenkin peruttu noin 10 päivää ennen aiottua lopullisen viimeistä kokousta joka olisi ollut 31.3.2020 ja joka olisi kestänyt enintään 2.4.2020 asti kun tänään jo aiemminkin käytännössä lopullista sinettiä vaille varma peruuntuminen lopullisesti varmistui.

Toisaalta ei 10 päivää myöhemminkään koronavirus vitsauksena todennäköisemmin olisi ollut ohi eikä todennäköisesti siirtämällä MM-kisoja edes oikein toukokuun lopulle tai kesäkuuhunkaan mitään välttämättä olisi sillä voitettu kun näillä näkymin nuo kisoja järjestelevien organisaatioidenkin käynnistäminen uudelleen ottaa oman aikansa taudin ollessa mahdollisesti laantunutkin.

Siihen mennessäkään mikä vaikuttaa yhä epätodennäköisemmältä.

Sama ongelma koskee myös muutakin urheilua kansainvälisesti kun näyttää siltä, että ne eivät vain niin vain yksinkertaisesti saa asioitaan käyntiin niin nopeasti kuin miten niiden voisi luulla saavan asiat käyntiin aina ongelmatilanteissa tai poikkeustilanteissa.

IIHF:n toimia on kyllä paljon kritisoitu varsinkin jääkiekkopiirien ulkopuolella, mutta toisaalta oli yritys pelata MM-kisat sen eri muodoissa ainakin loppuun asti parempaa kuin myöskään aivan liian varhainen luovuttaminenkaan sinänsä.

Ainoa asia mitä voisi kritisoida jälkikäteen varsinaisesti ellei muutamaa muuta hieman vaisuhkoa perumisen huonoa tiedotusta lasketa julkisuuteen oli siinä se, että miksi toisaalta esimerkiksi MM-kisoja ei olisi pelattu poikkeuksellisesti huomattavankin paljon aikaisemmin kun peruuntumisia alkoi tulla julki?

Tai vaihtoehtoisesti sitten niin, että miksi ei olisi muun muassa MM-kisojen itsessään tullessa tai joutuessa peruutetuiksi edes yritetty pelata alempia MM-kisoja huomattavankin aikaistetummassa järjestyksessä sijalukujen, putoamisten ja nousemisten ratkaisemiseksi?

Ja ennen kaikkea sitäkin voisi kritisoida, että miksi MM-kisoja ei olisi poikkeuksellisesti ihan suoraan siirretty suorilta tein ongelmien alkaessa ilmetä riittävän innokkaalle varakisaisännälle eli Venäjän tai Valko-Venäjän sijaan ihan suoraan vaikka Iso-Britannialle mikä olisi ollut myös varaisännäksi riittävä maa kun heillä olisi ollut muun muassa Nottinghamin Motor Point Arena ja muutama muukin kunnostetumpi jäähalli tarpeen tullen näinkin isoon tapahtumaan?

Siinä vaiheessa kun Iso-Britanniassa ei vielä ollut koronaa samoissa määrin kuin mitä monissa muissa maissa oli ja Venäjän tai Valko-Venäjän asema oli mitä oli tai olisi ja Jään Visentit olisivat vuorossa jo ensi vuonna jaetusti taas muutenkin ellei muuta päätetä.

Jääkiekon Maailmanmestari 2020 ilman erillistä, myöhempää ilmoitusta toivon mukaan edes syksyllä tai alkutalvesta vielä tätä vuotta koskien myöhemmin pelattavasti toivon mukaan muuten vaikka Talviolympialaisten Karsinnan jälkeen on tänä vuonna murheellisella tavalla Koronavirus ja muutoin periaatteessa yhtä murheellisella tavalla mutkan kautta hallitsevana maailmanmestarina edelleen Suomi ellei muuta tietenkin päätetä.

Näin olisivat mietteeni myöskin mikäli maailmanmestari oikeastaan olisi mikä tahansa muukin jääkiekkomaa.

Vaikka onhan tässä kaksi muutakin hyvääkin asiaa tavallaan Suomen ensimmäisen 'perättäisen MM-kullan' lisäksi:

British Lions säästyi ensimmäistä kertaa 'tavallaan' peräkkäin MM-kisojen korkeimmalla sarjatasolla sitten vuoden 1951 kun vuonna 1950 se omissa kotikisoissaan oli ollut neljäs voittaen myös muun muassa Ruotsin niukasti maalein 5-4 josta muuten tuli kolme päivää sitten kuluneeksi 70 vuotta kun 18.3.1950 tapahtui tämäkin historiallinen voitto ja kun vuonna 1951 he olivat olleet Ranskassa pidetyissä MM-kisoissa viidensiä ja Ruotsista puhuttaessa sitten sen naisjoukkue hyvänä tai huonona asiana ruotsalaisittain joutuu ilman ihmeitä jäämään sitten 1. Divisioonan MM-tasolle sen ylempään sarjalohkoon eli 1A/B1.

Briteistä puhuttaessa kieltämättä vuodet 1952 ja 1953 omalla tavallaan olivat erikoisia kun paikka olisi ollut A-sarjan puolella, mutta erinäisten ja ehkä jonkun toisen kerran puhuttavien syiden takia britit tosiaan jäivät silloin sarjatasoa tuolloin alemmaksi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Mikäli eilen olisi menty tosiaan alkuperäisen suunnitelman mukaan ja peruttu MM-kisat teoriassa toisin käydessä vasta eilen niin kyllä koronaviruksen tilanne olisi ollut jo taas jälleen reilusti pahempi.

Mikäli muka joidenkin katsantokantojen mukaan pahempi vaihe olisi lieventynytkin niin tauti ennen kaikkea ei olisi ollut poissa mikä olisi sinetöinyt kyllä itse MM-kisojen perumisen.

Millään teoreettisella siirrollakaan kesäkuullekaan tai toukokuun lopullekaan apua asiaan ei välttämättä olisi tullut.

MM-kisojen osalta puhuttaessa näin peruuntumisten jälkeen on ollut kuitenkin vaikeaa näinä päivinä päättää jatkosta.

MM-kisoista on käyty kulisseissa varsinkin alempien vastaavien osalta melkoista vääntöä juurikin kustannuksista, nousemisista, putoamisista tai sarjojen tilapäisestä laajentumisesta seuraavaksi vuodeksi kun ei kerran tänä vuonna välttämättä niitä vain ehkä kyetä pelaamaan kenties edes siirrettynäkään.

MM-kisojen varsinaisilta puolelta puhuttaessa ongelmana lähtökohtaisesti nyt on vain ollut kustannukset ja vakuutukset kun muilta osin sarjapaikat näyttäisivät olevan turvatut mikäli niitä ei pelattaisi mitenkään edes siirrettyinäkään.

Sitten on tietenkin juurikin tuo lähtökohtainen aikomus pitäytyä 5 seuraavan vuoden ajalta jo ennalta määrätyissä kisaisännissä ja Sveitsi ei tosiaan saanut kisojaan tälle vuodelle.

Sveitsille olisi tietysti mukavinta myöntää sellaisinaan kisat heti näiden kisojen peruuntuessa ihan lopullisen kokonaan tänä vuonna siirrettynäkin seuraavalle vapaalle vuodelle, mutta siitäkin on tullut niin kustannuskysymys kuin osin myös muidenkin maiden vastustus kun osa muistakin maista haluaisi saada omat kisansa ja varsinkin sellaiset maat joissa ei ole juuri MM-kisoja järin viljalti ollut.

Tällä hetkellä epäselvää on myös lähtökohtaisten uusien päätösten lopullinen, pysyvä varmistus.

MM-kisojen perumisen aiheuttaman lähtökohtaisen imagofiaskon takia ainakin joissakin mediapiireissä halutaan niiden välttämiseksi (Joita ei välillä tässä maailmassa nykyään tunnuta huonoimmillaan välttävän mitenkään tekipä asiat toisinaan ihan pilkulleenkin medialäähkyäjienkin määräämässä järjestyksessä.) päättäjien puolella päätökset tietenkin yllättävänkin nopeasti tilanteeseen nähden.

Jopa jo tämän kuukauden lopussakin eli ennen tai täsmälleen päivämäärällä 30.4.2020 pidettävää seuraavaa kokousta joka on ollut suunnitteilla huolimatta siitä, että alustavasti mitään kokousta ei pitänyt olla ennen Kongressia kuten ei varsinaista päätöstäkään käytännössä ennen kuin koronatilannekin laantuisi.

Muussa tapauksessa odotetaan tietenkin IIHF:n omaa Kongressin pitoa ja sen päätöksiä.

Kun sitäkään ei koskaan ajallaan pidetty jolloin lopullinen päätös olisi tilanteen mukaan enemmin toukokuun lopussa ja jopa kesäkuunkin lopussa eli silloin ennen tai täsmälleen päivämäärällä 31.5.2020 toukokuussa ja 30.6.2020 kesäkuussa.

Päätöksessä panoksena tietysti on MM-kisojen 2020 pelaaminen vielä sellaisinaan tänä vuonna syksyllä tai talvella ihan Sveitsissä ja muutoin pelataan sitten tietenkin vain Valko-Venäjän ja Latvian jaetuissa kisoissa 2021 ja muut alemmatkin kisat yritetään määrittää vuodelle 2021 omille paikoilleen tai niille saattaa vielä ehkä tulla myös vuosille 2020-2021 ulottuva pelaamisjärjestys ihan vain jo niiden määränkin takia.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Näin pitkästä aikaa puhuttuna kaikkiaan MM-kisat todellakin peruttiin tänä vuonna kokonaan.

Mikäli olisin laittanut jotain viestiä aiemmin, vaikkapa kuukauden kuluttua silloisin näkymin edellisestä viestistä juuri vappuna niin tuolloin olisi varmistunut lopullisesti aivan juurikin MM-kisojenkin peruuntuminen kokonaan tältä vuodelta.

Erikoista jo silloin kuten nytkin on ollut se seikka, että missään vaiheessa toukokuuta tai nyt kesäkuutakaan esimerkiksi alempia MM-kisoja ei ole haluttu pitää tämän vuoden puolella tai tuolloin aiemmin itse varsinaisia MM-kisoja uudelleen aikatauluttaa toiselle ajalle sopivaksi.

Vapun jälkeenkin asiat ovat olleet kulisseissa melkoisen paikallaan pysyviä aina oikeastaan eilen pidettyyn IIHF:n Kongressiin joka sekin sitten pidettiin näkökannasta riippuen lopulta hieman joko arvioitua aikaisemmin tai muutoin jo huomattavankin paljon myöhemmin kuin mitä piti pitää.

Kongressin osalta melkein kaikki MM-kisat pelataan samoilla paikoilla kuin miten piti tänä vuonna pelata, mutta itse varsinaiset MM-kisat muun muassa Sveitsistä ovat perutut kun ensi vuonna pelataan normaalin suunnitelman mukaan Valko-Venäjällä ja Latviassa jaettuina kisoina.

Sveitsi joutuukin kisailemaan, mutta on silti hyvin vahvoilla seuraavan vapaan vuoden MM-kisojen pidon suhteen vuodeksi 2026.

Muina kisaisäntinä on ollut ehdolle Kazhakstan ja Iso-Britanniakin kieltämättä positiivisena yllättäjänä joskin tiedä haun tulemisesta sitten ehkä pikkuisen liian aikaisin kuitenkin.

Hyvien otteiden toki jatkuessa ei nyt ihan ole mitenkään huono asia, mutta toisaalta yllättävänkin helposti edes harkitsevat Iso-Britannialle kisojen myöntämistä kun tilannetta vertasi muutaman vuoden takaiseen Unkarin vastaavaan hakemukseen kun silloin Unkari tarjosi myös varakisaisännyyttä silloisten Valko-Venäjän osin jääkiekon ulkopuolistenkin ongelmien suhteen ja nihkeätä oli homma silloin.

Niin oli monta kertaa aiemminkin muissakin edes ehdotuksissa olleissa keskusteluissa verrattuna siihen miten todella nopeasti Iso-Britannia tuntuu saaneen edes kisaehdokkuudenkin itselleen.

Korona tosiaan on vaikuttanut moneen tapahtumaan tänä vuonna ja niistä juttua tuleekin sitten muihin turnaustapahtumiin.

Ensi vuoden MM-kisojen osalta jännitettävää riittää vieläkin koronatapauksessa joskin kisojen pitoaikaa on pidennetty ja jotenkin vaikuttaa siltä, että taudin tullessa kovemmaksikin uudelleen jossakin vaiheessa periksi ei annettaisi liian helpolla kuten ehkä osin tänä vuonna annettiin.

Toisaalta taas kun korona tuli voimalla niin ei IIHF:lle oikein jäänyt toteutuneen historian pohjalta paljon muitakaan vaihtoehtoja.

Vaikka IIHF on pysynyt kritisoituna niin ei se kuitenkaan ole NHL:n tapaan ollut härkäpäisesti jatkanut tilanteensa ajamista kohti kuoppansa kaivamista kautensa osalle.

Hirveän vahvaa tuntuu olevan kyllä luotto siihen, että korona pidettäisiin aisoissa.

Se asia ei kuitenkaan ilman merkittävää parannuskeinoa ihan kunnolla sitovasti ole kuitenkaan helposti päätettävissä jos sinänsä lainkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy