MM-kisat 2022: Helsinki & Tampere, Suomi

  • 216 899
  • 971

Fresh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toisaalta mietin kanssa, että mitenkä Jalonen näkee vaikka jonkun Kuokkasen ja Thomsonin. Fanit nyt varmasti rakentaa innokkaasti joukkueita NHL-pelaajien pohjalta, vaan onko Jalosen kirjoissa Kuokkanen semmoinen pelaaja, jota kannattaa ottaa joukkueeseen? Ja voi tietenkin olla, että sopimuksettomat pelaajat jättävät kisat surutta välistä kuten vaikka Laine, Lammikko, Lankinen ja Jalonen tietää tämän jo. Kannattaa varautua pettymykseen.

Olisi kiva kyllä nähdä suomalaisia NHL-pelaajia, kun tuntuu ettei parina viime vuonna ole ollut juurikaan ja vielä kun NHL-pelaajat jättivät olympialaisetkin väliin. Ilmankin pärjätään kuten on nähty.

Joo itseasiassa pitikin juuri kirjoittaa tuosta kanssa että Jalonen ei Thomsoneille ja Kuokkasille soittele ihan pelkän NHL-statuksen takia kun eivät joukkueeseen merkittäviä vahvistuksia ole. Euroopasta löytyy erinomainen runko jolla menestystä tullut jo kolmissa kisoissa peräkkäin ja NHL-pelaajia mukaan sitten pari "täsmävahvistuksena". Laineen sopimustilannetta en tosiaan muistanut, voikin muuten hyvin jäädä hänellä kisat väliin. Ajattelin että olisi kyllä aika hyvä markkinointinaama kisoille kun kotikaupungissa pelataan, mutta siellä voi tosiaan olla nyt muuta mielessä.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
@Moderaattorit Saisiko näille kisoille jo oman alueen, jossa voisi alkaa spekuloida eri maiden joukkueilla ja keskustella kisojen järjestelyistä? Ei tarvitsisi yhteen ketjuun laittaa kaikkea.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Kartoitin vähän sellaisten NHL:ssä piipahtaneiden suomalaisten tilanteita jotka eivät olisi pudotuspeleihin menossa. Sisäinen karjalalippikseni jopa hieman pettyi, muutenhan tämä on oli aika hienoa luettavaa suomalaisittain.

Alla lueteltuna joukkueittain suomalaiset pelaajat ja heidän sopimustilanne kesällä.
(muutama RFA/UFA saatto mennä sekasin, ei jaksa selvittää)

Columbus:
Laine (RFA)
Korpisalo (UFA) (kausi ohi leikkauksen takia)

Islanders:
Koivula (RFA)
Salo (RFA)

Detroit:
Juolevi (RFA)

Buffalo:
Jokiharju
Ruotsalainen (RFA)

New Jersey:
Kuokkanen (loukkaantumisia?)

Philadelphia:
Ristolainen (tekosyy?)

Ottawa:
Thomson

Montreal:
Armia
Ylönen

Dallas Stars: (pudotuspeleihin?)
Heiskanen (?)
Lindell (?)
Kiviranta (?)
Hintz (?)
Hakanpää (?)

Winnipeg:
Vesalainen (RFA)
Heinola

Vancouver:
Lammikko (RFA)

San Jose:
Kähkönen (RFA)
Hatakka

Anaheim:
Vaakanainen (RFA)

Chicago:
Borgström
Lankinen (RFA)

Seattle:
Donskoi

Arizona:
Maccelli
Säteri (UFA)

Eli tosiasiassa hyvin harva pelaaja kisoihin pääsee mikäli Dallas menee pudotuspeleihin ja sopimuksettomat pelaajat jatkavat vanhaa linjaa.
Joukossa myös muutama sellainen pelaaja jolla ei todennäköisesti vaan MM-kisoihin riitä, tai ovat pelanneet raskaan kauden eikä kisat välttämättä kiinnosta (mm. Donskoi, Armia ja Ristolainen (taas :D))
Ja myös kun kisat alkavat 13.5 ja NHL:n pudotuspelien pitäisi alkaa 2.5(?) niin en pitäisi mahdottomana ettei sieltä ketään enää oteta, tietäen Jalosen kun ei Liigan finaaleistakaan ota pelaajia viimekädessä. (Joo, vähän eriluokan pelimiehiä, mutta kuitenkin)

Seuraavaksi hieman omia ajatuksia mahdollisten pelaajien todennäköisyyksistä lähteä mukaan.

"Varmasti" mukana:
Jokiharju
(+Dallasin suomalaiset?)

Jaksaako lähteä?
Ristolainen
Donskoi
Armia
Säteri

Riittääkö näytöt Jaloselle?
Maccelli
Kuokkanen (vai jääkö parantelemaan itseään kesäksi?)
Borgström
Heinola
Thomson

Ei riitä MM-kisoihin:
Hatakka
Ylönen

Ei pääse näillä näkymin sopimustilanteen takia kisoihin:
Laine
Korpisalo (myös loukkaantunut)
Salo
Koivula
Juolevi
Ruotsalainen (en toki ihmettelisi vaikka lähtisi)
Vesalainen
Vaakanainen
Kähkönen
Lankinen

Laihaksi jää, vaan seuraillaan nyt. Jos Dallas nyt jää rannalle, tai Jalonen mikäli ottaa ekalta kierrokselta tippuneita mukaan tulee sopasta moninkerroin kiinnostavampaa.

Edit. Säteri lisätty.
 
Viimeksi muokattu:
Jokos muuten Helsingin peleihin lippuja hankkineille on tullut uudet liput hallivaihdoksen myötä? Lipunmyyntihän on jo avattu uudelleen. Tämä kiinnostaa sen takia, että itselläni muutamat liput hankittuna, eikä vaihdoksesta ole mitään vielä mitään kuulunut ja Hartwall Areenan liput näkyy omissa tiedoissa Ticketmasterin sivuilla.
 

Krokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, K-espoo
Ohueksi jää näillä näkymin NHL avut. Onneksi sielä on lähes koko olympiajengi ringissä ja pääsee hiomaan kisakuntoa jalosen kanssa lähes kuukauden.

1. Ketjun sentteriä tuo nahilasta huutaisi, mutta heikolta näyttää. Hintz jos Dallas ei pääse tai putoaa ekalla kierroksella, muut potentiaaliset taitaa painella pidemmälle kevääseen.
Lammikko olisi varmasti 4 kenttään vahvistus ja ottaisin kyllä jos tulisi.

Täytyy toivoa että armia, donskoi, jokiharju ja Ristolainen tulevat. Ullätyskorttina näen myös laineen jos saa sopparikuviot kuntoon niin Tampere ja kotikisat voivat innostaa kovasti.

Lankinen vai säteri ykköseksi? Molemmat mielestäni suht tasaisia ja heihin homma ei kaadu. Toinen maailmanmestari ja toinen olympiavoittaja.

Puolustus näyttää taas hemmetin kovalta. Varsinkin jos Ristolainen ja jokiharju tulisi.
Lindbohmin mentyä Floridaan Suomi kaipaa vähän ilkeämpää pakkia vatasten ja muiden vastapainoksi. Ristolainen toisi tällekin puolelle kaivattua vahvistusta. Pitää muistaa että myös Lehtonen on mahdollinen tulija (ja todella kova lisä) vaikka tuota SKA jatkamista en oikein hyväksy.

Donskoi - filppula - armia siinäkö ykkönen? UFA ketju säestää kakkosena. Tai toisinpäin.
 

Krokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, K-espoo
Olisiko edes? Onhan Björninen aivan timanttisen kova neloskentän sentteri ja sanoisin, että Lammikon NHL-statuksista huolimatta viiksivallu menee kyllä edelle tuohon rooliin. Täydellinen pelaaja.
Totta. Unohtui tosiaan että björninen oli meillä 4 senana. Sanoisin että molemmat täyttävät hyvin tuon ruudun, mutta björnisellä on pientä edgeä kun on tuossa parit kisat rallatellut menemään.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Luulempa että Laineet, Lammikot ja Lankiset saa unohtaa sopimusten päättymisten takia. Niinkuin näissä tapauksissa aina ennenkin. Jos joku noista tulee niin se on Lammikko joka haluaisi antaa vielä näyttöjä uutta sopimusta varten mutta eiköhän senkin näillä kauden näydöillä luulisi tulevan.
Donskoi ei myöskään lähes varmasti tule kun vaikea kausi alla ja eikös sille lapsikin syntynyt tässä kauden aikana niin haluaa varmaan jäädä kotiin.
Eli eiköhän aika pitkälti mennä Olympiajoukkueella muutamalla NHL/AHL miehellä, sekä Liiga "vahvistuksella" höystettynä. Kun nämä jäljelle jääneet KHL miehet jätetään pois tottakai.
Ihan hyvä vaan sikäli jos saadaan sitoutunut ja valmiiksi hyvän kemian omaava ryhmä, sillä kevään ainoa tavotehan on saada Filppula kolmen kullan kerhoon.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
@Vatanen Hyviä pohdintoja! Muutamia pointteja aiempaan viestiisi:

- Laittaisin Thomsonin vielä tuonne "Riittääkö näytöt Jaloselle?" laariin, kun et ollut häntä erikseen maininnut tuossa.
- Arizonassa on Säteri, jonka uskoisin olevan kisakoneessa, mikäli vain kiinnostaa.

Tilanne on kyllä semmoinen, että idässä pudotuspelijoukkueet ovat selvät ja lännessä on vielä vähän epävarmuuksia. Lännessä näyttää, että viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat Vegas, Dallas, Winnipeg ja ehkä Vancouver, jos kukaan edelläolevista joukkueista ei täysin romahda. Dallasilla on eniten pelejä pelaamatta ja kovin pistetahti, joten pudotuspelipaikka on Dallasin hävittävänä. Suomalaisittain itsekkäästi toivoisi Dallasin jäävän pudotuspelien ulkopuolille, koska siellä vaan on kovia potentiaalisia vahvistuksia joukkueelle, joilla on vielä sopimusasiat kunnossa.

Jos itse veikkaisin, niin kisoihin tulevat:
- Armia. Uskon että hänellä löytyy vielä virtaa, vaikka kausi menikin joukkueelta ja Joelilta huonosti. Armia on näihin kisoihin kuitenkin hyvä vahvistus.
- Ristolainen. Rasse antoi hiljattain positiivisia merkkejä kisoja kohtaan, mitä ei ole varmaan vuosiin nähty. Sopimusasiatkin ovat kunnossa ja Ristolainen oli aiemmin kaudella yhteydessä valmennusryhmään, kun puhe oli olympialaisiin lähdöstä. Uskon, että hänellä on haluja näyttää. Tällä tasolla Rasse on myös hyvä vahvistus.
- Jokiharju. Jaloselle tuttu kaveri. Buffalo ei ole menossa pudotuspeleihin, mutta joukkue on kauden mittaan parantanut tekemistään, niin runkosarjan jälkeen hänellä on varmaan ihan hyvä fiiliskin.
- Ruotsalainen. Kausi meni miltei kokonaan AHL:ssä, jossa varsinkin viime aikoina on tullut tulosta. Viime vuonna kulta jäi saamatta, joten tänä vuonna uusi yritys.
- Säteri. Toinen kulta haussa.

Sanoisin vielä, että Maccelli ja Thomson tulevat leirille, mutta en tiedä, onko heille paikkaa luvassa itse kokoonpanosta.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Suomen mahdollisesta joukkueesta hämmentävän tekee tuo, että kuinka paljon hyviä rightin puolen puolustajia on tarjolla. Yleensähän näitä rightin puolen puolustajia ainakin Euroopassa etsitään kissojen ja koirien kanssa joukkueissa, mutta Suomella ei tätä ongelmaa ole, kun teoriassa melkein koko 8 hengen puolustuksen voisi rakentaa näistä.

NHL:sta mahdolliset Ristolainen ja Jokiharju varmasti kisapaikan halutessaan ottavat. Siihen päälle leirillä mukana olevat olympialaistakin tutut Pokka, Vatanen, Hietanen sekä varamiehenä ollut Kaski. Ja onhan siellä vielä Kemiläinenkin mahdollinen Ruotsin playoffeista mukaan myöhemmin. Sitten jokerikortteina vielä nuoret Thomson ja Liigassa dominoinut Saarijärvi. Tuossa nyt 9 nimeä ketkä teoriassa tulevat mahdollisina mieleen ja joista kenenkään valitsemisesta ei jaksaisi hirveästi nokkaa koputtaa. Käytännössä varmasti ihan maksimissaan 6:lla rightin pakilla kuitenkin mennään Jalosen papereissa vaikka kuinka hyviä vaihtoehtoja sillä kätisyydellä olisi.

Leftin pakeista ei sitten ainakaan ilman Dallasin putoamista samanlaista laatua / valinnanvaikeutta ole. Sensaatiomaisen kauden pelannut Friman ja sekä Ohtamaa voisivat olla nuo pari nimeä sille puolelle. SKA-Lehtonen toivottavasti sivuutetaan valinnoissa täysin ja jatkakoon kautta vaikka SKA:n armeijaleirillä.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Mulle ihan sama onko Lehtonen, Lehterä tai Pulkkinen joukkueessa nyt tai koskaa,n sillä suuremmin en ole heistä koskaan perustanut. Mutta perhana että vituttaa tuo Komarovin omiin muroihin kuseminen. Yksi meikäläisenkin lempipelaajia pitkältä ajalta ja juuri kun pääsi takaisin maajoukkuerinkiin niin käy näin.
Silti. Seuraan mielenkiinnolla mitä nämä yllämainitut tekevät ensikauden suhteen, muitahan siellä ei taida enää pelata?
 

TheRikza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho, Florida Panthers
Mulle ihan sama onko Lehtonen, Lehterä tai Pulkkinen joukkueessa nyt tai koskaa,n sillä suuremmin en ole heistä koskaan perustanut. Mutta perhana että vituttaa tuo Komarovin omiin muroihin kuseminen. Yksi meikäläisenkin lempipelaajia pitkältä ajalta ja juuri kun pääsi takaisin maajoukkuerinkiin niin käy näin.
Silti. Seuraan mielenkiinnolla mitä nämä yllämainitut tekevät ensikauden suhteen, muitahan siellä ei taida enää pelata?
Mä haluaisin uskoa että SKA on vaan jengi josta ei syystä tai toisesta ole päässyt lähtemään. Sieltähän ei yksikään ulkomaalainen pelaaja ole lähtenyt sodan alettua, pl. loukkaantunut Kemppainen.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Mä haluaisin uskoa että SKA on vaan jengi josta ei syystä tai toisesta ole päässyt lähtemään. Sieltähän ei yksikään ulkomaalainen pelaaja ole lähtenyt sodan alettua, pl. loukkaantunut Kemppainen.

Haluan uskoa samaa. Ja voi olla ihan hyvin mahdollistakin koska SKA on kuitenkin sellaisen statuksen omaava jengi Venäjällä että siellä tod.näk pidetään tai uhkaillaan ja pidetään.

Maajoukkueen näkökulmasta kyllä me tarvitaan Mikko Lehtosta tulevaisuudessakin, Komarovilla ei taasen paljoa pelivuosia enää ole. Pulkkinen ei ole esiintynyt maajoukkueessa vuosiin joten aivan sama.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
"Varmasti" mukana:
Jokiharju
(+Dallasin suomalaiset?)

Jaksaako lähteä?
Ristolainen
Donskoi
Armia
Säteri

Riittääkö näytöt Jaloselle?
Maccelli
Kuokkanen (vai jääkö parantelemaan itseään kesäksi?)
Borgström
Heinola
Thomson

Ei pääse näillä näkymin sopimustilanteen takia kisoihin:
Laine
Korpisalo (myös loukkaantunut)
Salo
Koivula
Juolevi
Ruotsalainen (en toki ihmettelisi vaikka lähtisi)
Vesalainen
Vaakanainen
Kähkönen
Lankinen
Oma fiilis on, että kotikisat tulee jälleen vetämään pelaajia puoleensa normaalia enemmän. Eli lähtökohtana pitäisin että @Vatanen kategorioista "varmat" ja "jaksaako lähteä" on kokonaisuudessaan mukana, jos ei vammoja osu kohdalle. Jopa Ristolainen on huhujen mukaan ilmoittanut kiinnostuksesta kisoihin, ja Armia ja Donskoi varmasti kiinnostuneita hakemaan kaudelle positiivista päätöstä. Säteri on ns. Jalosen poppoota.

Kolmannesta kategoriasta voi olla mahdollisuuksia kisoihin, mutta leirityksen kautta. Ehkä Kuokkanen ainoa jolla saattaisi riittää ilmankin, mutta Euroopan tason ollessa näin kova vaatii varmaan häneltäkin osallistumista Ruotsin EHT:lle. Heinola/Thomson olisi mielenkiintoista nähdä mukana, mutta niinkuin edellä mainittua, puolustuksen taso on kova.

Laine olisi mahtava lisä Suomelle, ja kisat kotikaupungissa varmaankin houkuttelee suuresti. Edessä samalla todella suuret sopimusneuvottelut, eli mielenkiintoista nähdä mihin ratkaisuun mies päätyy. Muista pelaajista Ruotsalainen pelasi hyvin viime kisoissa, mutta ei varmaan hänellekään tämän kauden näytöillä ole suoraa polkua kisajoukkueeseen.

Varmaan Jukka jättää pari passia leimaamatta aluksi, jos vaikka Stars putoaisi viimeistään avauskierroksella (todennäköistä) vapauttaen Hintzin ja Heiskasen. En usko että kentällisen verran pelaajia ruvetaan paikalle kutsumaan kesken kisojen.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mä haluaisin uskoa että SKA on vaan jengi josta ei syystä tai toisesta ole päässyt lähtemään. Sieltähän ei yksikään ulkomaalainen pelaaja ole lähtenyt sodan alettua, pl. loukkaantunut Kemppainen.
En tiedä onko uskottavaa, että joku taho tai siis FSB olisi Lehtosta estänyt hyppäämästä Allegroon ja palaamaan Suomeen, kun sieltä niitä venäläisiäkin tuli junien täydeltä. Tai varmaan sillä autokin on. Jollain Määtällä Siperiassa vähän eri tilanne.
Teoriassa varmaan riittäisi että pääsisi Allegroon tai rajalle asti ja sitten ilmaisisi että on Suomen kansalainen ja haluaa palata.
Jos nämä skenaariot ei ole mahdollisia, eli Lehtosella oikeasti on syytä pelätä oman tai läheistensä turvallisuuden takia tai hänen liikkumistaan rajoitetaan, niin sitten hänen pitäisi tietysti joko ilmoittaa olevansa loukkaantunut tai pelata niin päin vittua ettei kokoonpanoon ole asiaa.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Mä haluaisin uskoa että SKA on vaan jengi josta ei syystä tai toisesta ole päässyt lähtemään. Sieltähän ei yksikään ulkomaalainen pelaaja ole lähtenyt sodan alettua, pl. loukkaantunut Kemppainen.

Haluaisin uskoa samaan, mutta tähänastinen kokemus kiekkoilijoiden poliittisista (ml. ihmisoikeudet) kannanotoista ja niiden välttämisestä ei ikävä kyllä tue uskoani. Valitettavasti tässä kohtaa vahvemmalla on ajatus pään tunkemisesta pensaaseen ja asian järkeilystä itselleen keskittymisenä vain jääkiekkoon. Ne, jotka pelkäsivät omansa tai läheistensä turvallisuuden puolesta, tai epäilivät asioiden kehittyvän heitä uhkaavaan suuntaan, lähtivät pois, ja he, joilla samaa tunnetta ei ollut, jäivät keskittymään jääkiekkoon.

Tämä nyt vain on sellainen tilanne, jossa ei voi olla "valitsematta puolta" ja pelata Z:n alla. Tämä ei vertaudu millään tasolla Valko-Venäjän kansannousuun ja sen kommentointiin. He tekivät valintansa ja he kantakoot vastuun valinnastaan. Niin paljon kuin haluaisinkin heitä maajoukkueessa nähdä, ei SKAn pelaajilla ole minusta sinne enää mitään asiaa. Voivat sitten keskittyä rauhassa jääkiekkoon Pietarissa myös tulevina vuosina.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Olisiko edes? Onhan Björninen aivan timanttisen kova neloskentän sentteri ja sanoisin, että Lammikon NHL-statuksista huolimatta viiksivallu menee kyllä edelle tuohon rooliin. Täydellinen pelaaja.

Olisi, parempi kysymys mun mielestä on se, että miksi Björnisen pitäisi olla 4 sentteri? Noilla viiksillä pystyy johtamaan kaikkea muuta kuin UFA-ketjua.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Voisiko Lammikko pelata Björnisen laidassa? Hän on kanssa pelannut vasenta laitaa ja olisi minusta hyödyllistä, jos nelosketjussa olisi kaksi hyvää aloittajaa, jotka jaksavat vääntää.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Voisiko Lammikko pelata Björnisen laidassa? Hän on kanssa pelannut vasenta laitaa ja olisi minusta hyödyllistä, jos nelosketjussa olisi kaksi hyvää aloittajaa, jotka jaksavat vääntää.
Varmaan voisi pelata, mutta veikkaan että Jalosen papereissa on edelleenkin aika kovaa valuuttaa ketju Mäenalanen-Björninen-Anttila. Se on ollut nyt kuitenkin yhdet MM-kisat ja olympialaiset suorastaan erinomainen nelosketju joka kykenee pimentämään vastustajan ja samalla myös silloin tällöin tekemään tulostakin.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Varmaan voisi pelata, mutta veikkaan että Jalosen papereissa on edelleenkin aika kovaa valuuttaa ketju Mäenalanen-Björninen-Anttila. Se on ollut nyt kuitenkin yhdet MM-kisat ja olympialaiset suorastaan erinomainen nelosketju joka kykenee pimentämään vastustajan ja samalla myös silloin tällöin tekemään tulostakin.

Sanoisin, että Lammikko on vielä napsun verran parempi kuin Mäenalanen, niin siinä olisi kasassa vielä parempi nelosketju. Toisaalta voisi sitä Lammikkoa kolmosketjuunkin miettiä. Ei ole mitenkään kirkossa kuulutettu pelipaikka luvassa Lammikollekaan tänä vuonna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös