MM-kisat 2022 – pudotuspelit

  • 21 187
  • 193

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Kun sydän on puhdas ja uskoo kovasti niin kaikki on mahdollista:D
Argentiinan voiton voi kääntää Italialle, kun Cholo Simeonen sydän sykkii ilmiselvästi Italialle. Ei se muuten olisi poikaansa laittanut Genoaan pelaamaan, tai antanut pojillensa selkeästi italialaiset nimet.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Finaalista odotetaan tasaista. Kun nopeasti tsekkaa kv bookereiden kertoimet, on jostain syystä Argentiina suosikki keskimäärin luvuin:
The latest Argentina vs. France odds from Caesars Sportsbook list Argentina as the slight +165 favorites (risk $100 to win $165) on the 90-minute money line. France are +185 and a draw returns +200.
Itse ajattelin, että Ranska olisi hienoinen suosikki. Ja en ajatellut lyödä vetoa. Antaa pelin näyttää, vaikka Argentiinan voittoa toki toivon, koska Mario Kempes.

Nyt ei kumma kyllä ainakaan vielä ole tullut muita mediasyöttejä kuin se Ranskan kamelirutto-huhu, joka oli ilmiselvä vedätys. Voisi samalla alkeellisella tiedotusstrategialla kuvitella että kohta tulee Argojen julki shokkiwau-uutinen Enzo Fernadezin nilkan murtumisesta.

Toki pelaajia valmennetaan (toivottavasti) mediapaskan suoltamisesta kaikesta tietoisuudesta ulos.

On vain finaali. On vain totuus ja tie kuolemattomuuteen. On vain hetki. On vain hetki, jolloin Jumalia luodaan. Nautitaan.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Yksi asia mikä tekee huomisesta hyvin mielenkiintoisen on se, että vaikkei kummankaan reitti finaaliin ole nyt vaikein mahdollinen ollut, niin finaalissa vastaan tuleekin molemmille sitten sitä ihan kovinta laatua. Jännä nähdä pystyykö toinen riisumaan toisen täysin aseista, vai nähdäänkö tasainen vääntö ihan viimeiseen pillin vihellykseen/rankkariin. En tätä paria todellakaan puolueettomasti yritä arvioida, mutta kyllä tämä alustavasti aivan 50-50 ottelulta vaikuttaa.

Kaikesta huolimatta on hyvin vahva usko, että tämä olisi Argentiinan vuosi, mutta huomenna se sitten nähdään.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyviä oli brasseilta myös 1994 ja varsinkin 2002 joukkueet, nuo kisat tuli jo sitten katseltua livenä. Ronaldo teki pari maalia finaalissa ja Saksa jäi jalkoihin.
Vähän – tai aika paljonkin – ketjun aiheen ohi, mutta tässä kun on ihmetelty brassien heikkoa pudotuspelimenestystä mm-turnauksissa noiden 2002 kisojen jälkeen niin tuolloinhan brasseilta ei puolestaan ennen turnausta odotettu juuri mitään. On ironista, että Brasilia ja Saksa, mm-historian kaksi menestyneintä maata, ovat mm-tasolla kohdanneet ainoastaan tuon yhden kerran, vuoden 2002 finaalissa, ja juuri se finaalipari juuri silloin oli silti yksi kaikkien aikojen yllättävimmistä finaalipareista.

Tuon ajan Saksan maajoukkuetta voi luonnehtia enintään keskinkertaiseksi. Saksahan jäi sekä 2000 että 2004 em-kisoissa alkulohkoon voittamatta yhtään ottelua. Myös mm-karsinnat 2002 kisoihin olivat vaikeat. Englannille Saksa hävisi kotonaan 1-5. Suomea vastaan Saksa venyi vieraissa 2-2 -tasapeliin oltuaan tässäkin ottelussa jo kaksi maalia tappiolla. Kotonaan Saksa pelasi Suomen kanssa 0-0 -tasapelin. Jatkokarsintojen kautta paikka mm-kisoihin lopulta kuitenkin aukesi.

Myös Brasilia oli pelannut historiansa heikoimmat mm-karsinnat ja selviytynyt lopputurnaukseen rimaa hipoen. Kisapaikka oli varmistunut lopulta viimeisessä karsintaottelussa Venezuelaa vastaan. Karsintojen saldona oli 9 voittoa, 3 tasapeliä ja 6 tappiota, kun esimerkiksi karsinnoissa näihin 2022 kisoihin Brasilia voitti 14 ottelua, pelasi niin ikään 3 tasapeliä, eikä hävinnyt kertaakaan, ja päästikin yhteensä vain viisi maalia. Edelliskesänä Brasilia oli osallistunut sekä maanosaliittojen turnaukseen että Etelä-Amerikan mestaruusturnaukseen, eikä ollut esiintynyt edukseen kummassakaan. Maanosaliittojen turnauksessa brassit tekivät neljässä ottelussa yhteensä kolme maalia voittaen Kamerunin, pelaaten tasan Kanadan ja Japanin kanssa sekä häviten Ranskalle. Copa Americassa pari päivää ennen turnauksen alkua mukaan kutsuttu Honduras voitti Brasilian 2-0 ensimmäisessä pudotuspeliottelussa. Alkulohkossa Brasilia oli ensin hävinnyt Meksikolle ja voittanut sitten Perun. Viimeisessä ottelussa Paraguayta vastaan brassit olivat kääntäneet pelin viimeisen puolen tunnin aikana ja tuloillaan ollut lohkon jumbosija vaihtuikin lohkovoittoon.

MM-lopputurnauksen alkaessa Argentiina oli suurin mestarisuosikki. Seuraavaksi suurin suosikki oli hallitseva maailman- ja Euroopan mestari Ranska. Muita eurooppalaissuosikkeja olivat kesän 2000 em-kisoissa edukseen esiintyneet Italia sekä historiassaan toista kertaa mm-lopputurnaukseen selviytynyt Portugali. Brasilia ja varsinkaan Saksa eivät olleet suosikkeja kenenkään papereissa. Edes brassit eivät itse odottaneet menestystä. Sitten vielä joukkueen kapteeni ja keskikentän pohjamies Emerson loukkaantui päivää ennen kisojen alkua. Myös kärkimies Ronaldon pelikuntoa pidettiin arvoituksena.

MM-kisojen lohkoarvonta oli Brasilialle helpotus, ainakin alkulohkosta pitäisi päästä helposti jatkoon. Ensimmäinen ottelu Turkkia vastaan ei odotuksia vielä nostattanut. Ensimmäisellä puoliajalla brassit olivat selvästi alakynnessä ja tauolle mentiin Turkin johdossa. Tauon jälkeen Ronaldo tasoitti. Sitten Rivaldo puski pallon Turkin maaliin, mutta linjamies liputti tilanteen virheellisesti paitsioksi. Aivan ottelun lopulla brassit saivat kuitenkin tuomarilta apua. Ensin Brasilialle tuomittiin rankkari metrikaupalla rankkarialueen ulkopuolella tapahtuneesta rikkeestä, ja Rivaldo upotti pallon pilkulta maaliin. Sitten Rivaldo vielä filmasi Turkin Ünsalille punaisen kortin.

Mestarisuosikeista vain Italia selvitti tiensä alkulohkosta rimaa hipoen jatkoon, mutta heilläkin kotimatka koitti heti tuomarin avustuksella heti ensimmäisessä jatko-ottelussa Etelä-Koreaa. Niinpä Brasilia ja Saksa pääsivät etenemään vaivihkaa lopulta aina finaaliin asti, vaikkei kummankaan peli ollut koko ajan mitenkään silmiä hivelevää. Saksa rimpuili finaaliin heikoilla esityksillä saavutetuilla 1-0 -voitoilla Paraguaysta, Yhdysvalloista ja Etelä-Koreasta. Varsinkin jenkkejä vastaan Saksa oli pelillisesti selvästi vastustajaa jäljessä, mutta Oliver Kahnin huipputorjunnat pelastivat. Ja silloin, kun Kahn ei ehtinyt pallon tielle, Torsten Frings torjui jenkkien laukauksen maaliviivalta kädellään, mutta tuomari armahti, eikä antanut punaista korttia eikä rankkaria.

Brasiliakin sai tuomareilta apua, kun ensimmäisessä jatko-ottelussa Marc Wilmotsin Belgialle tekemä johtomaali hylättiin virheellisesti. Belgian heikkotasoinen ja ikäloppu joukkue laittoi silti brassit ahtaalle, ja Brasilian lehdistössä joukkueen esitys haukuttiin maanrakoon. Brasilia syötti ottelussa vain 296 kertaa. Kuitenkin RRR-kolmikon henkilökohtaiset huippusuoritukset takasivat brasseille voitot muistakin jatko-otteluista.

Etukäteiskaavailuissa ei ole sen kooommin Brasiliaa kuin Saksaakaan koskaan myöhemmin pidetty läheskään yhtä heikkona kuin ennen 2002 kisoja.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kehitysjohtaja Kukkosen huippuorganisaatio, KuPS
On ironista, että Brasilia ja Saksa, mm-historian kaksi menestyneintä maata, ovat mm-tasolla kohdanneet ainoastaan tuon yhden kerran, vuoden 2002 finaalissa, ja juuri se finaalipari juuri silloin oli silti yksi kaikkien aikojen yllättävimmistä finaalipareista.
Ainoa keskinäinen finaali toki, mutta ei ainoa kohtaaminen. 2014 välierä nevö föget.
 

ReijoRotta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsänreuna since 1975!!
Illan asetelma on harvinaisen selkeä: Ranska vs. Urheiluromantikot(muu maailma). Toivottavasti ainakaan Ranska ei voita.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Illan asetelma on harvinaisen selkeä: Ranska vs. Urheiluromantikot(muu maailma). Toivottavasti ainakaan Ranska ei voita.
Kuulun siis vähemmistöön! Hienoa, altavastaajan asemasta on aina upeaa ponnistaa! Mulla tämä asetelma menee hivenen eri tavalla. Ranska vastaan huonot voittajat. Valitukseni FIFA:lle Hollantipelin epäselvyyksistä on edelleen käsittelemättä ja ne lällättelyt jäävät ikuisiksi ajoiksi tahraamaan ah niin puhtoisen jalkapallomaailman tahratonta julkikuvaa.

Seison siis vakaasti Ranskan, tuon kamelitautien runteleman maan vankkureissa. Nyt on aika, Pasila ja @FASlapsi, kajauttakaa Marseljeesinmarssi eetteriin!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kehitysjohtaja Kukkosen huippuorganisaatio, KuPS
No niinpä tietysti. Sitä silloin 2002 niin korostettiin ja hämmästeltiin, miten eivät olleet kohdanneet aiemmin, että unohtui, että ovathan ne myöhemmin kohdanneet.
Nojoo ja eipä tuo nyt sinänsä pointtia muuta. Kaksi kohtaamista on kuitenkin melkoisen vähän kun puhutaan näin menestyneistä maista, esim. Argentiina ja Hollanti on tainneet kohdata pelkästään vuodesta 1998 alkaen kolme kertaa.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Nojoo ja eipä tuo nyt sinänsä pointtia muuta. Kaksi kohtaamista on kuitenkin melkoisen vähän kun puhutaan näin menestyneistä maista, esim. Argentiina ja Hollanti on tainneet kohdata pelkästään vuodesta 1998 alkaen kolme kertaa.
Toisaalta kyllä, toisaalta ei. Vuosina 1950–2002 pelattiin vain yksi mm-finaali, jossa ei ollut mukana joko Brasilia tai Saksa, joten siinä mielessä on kyllä yllättävää, että vasta tuolloin maat osuivat ensimmäistä kertaa samaan aikaan finaaliin, kuten myös se, etteivät maat olleet koskaan pudottaneet toisiaan matkalla finaaliin. Sitten toisaalta taas tämän kestomenestyksen takia molemmat olivat yleensä olleet lohkojensa ykkössijoitettuja, joten kohtaamiset lohkovaiheessa eivät tulleet kyseeseen. Ylipäätään myös näitä suurten maiden kohtaamisia on mm-kisoissa aika vähän. Näissä meneillään olevissakin kisoissa vain finaali ja puolivälieristä Ranska–Englanti sekä Argentiina–Hollanti. Alkulohkossa sitten oli jo Saksa–Espanja myös. Tämähän johtuu siitä, että lopputurnauksen 64 ottelusta 56 on jo pelattu siinä vaiheessa, kun kahdeksan parasta maata ovat selvillä, eivätkä suuret maat ennen puolivälierävaihetta juurikaan osu vastakkain. Vain 1974, 1978 ja 1982 formaatti oli sellainen, että turnauksen loppuvaiheessa oli enemmän suurten maiden välisiä kohtaamisia, mutta tietysti ennen vanhaan mm-lopputurnauksen pienemmästä joukkuemäärästä johtuen suuret osuivat herkemmin vastakkain myös jo turnauksen alkuvaiheessa.

Mutta pointtina oli lähinnä se, että näin jälkikäteen voi helposti ajatella, että silloin 2002 on varmaan ollut todellinen goljatien kohtaaminen finaalissa, kun vastassa olivat mm-historian kaksi menestyneintä maata, niin se ei suinkaan ollut niin. Juuri siinä turnauksessa kummaltakaan maalta ei odotettu mitään. Brasilia oli ennen turnausta valtava kysymysmerkki. Saksa ei ollut, sillä Saksa tiedettiin huonoksi.

Muuten tuon 2002 turnauksen jälkeen onkin sitten pelattu vain yksi mm-finaali, jossa on ollut mukana joko Brasilia tai Saksa, ja sen osallistujan maat tosiaan ratkaisivat keskenään 2014 välierässä.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei olis kannattanu nauraa modejen perseilylle
Mutta pointtina oli lähinnä se, että näin jälkikäteen voi helposti ajatella, että silloin 2002 on varmaan ollut todellinen goljatien kohtaaminen finaalissa, kun vastassa olivat mm-historian kaksi menestyneintä maata, niin se ei suinkaan ollut niin.
Todelliset goljatit ovat kohdanneet mm-viheriöillä useasti ja finaalissakin. Ennen vuotta 2002 ne kohtasivat 1994, 1982, 1970.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eihän nyt kukaan kunnon jalkapallo- ja urheilufani voi toivoa Argentiinan aikuisvauvoille voittoa, Messi voi sitten tappion jälkeen haukkua joukkuekavereitaan pösilöiksi kuten Hollanti-voittonsa jälkeen haukkui hollantilaisia. Ja syödä purkista lisää kasvuhormoneita, josko sit vielä 4 vuoden päästä jaksaisi tulla vielä kerran lokaamaan legendansa itkemällä ja häviämällä taas kerran.

Mbappe > Messi

Sitä paitsi olen käynyt Strasbourgin katedraalissa katsomassa maailmaa, ja sieltä ei näkynyt Argentiinaan asti.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Eihän nyt kukaan kunnon jalkapallo- ja urheilufani voi toivoa Argentiinan aikuisvauvoille voittoa, Messi voi sitten tappion jälkeen haukkua joukkuekavereitaan pösilöiksi kuten Hollanti-voittonsa jälkeen haukkui hollantilaisia. Ja syödä purkista lisää kasvuhormoneita, josko sit vielä 4 vuoden päästä jaksaisi tulla vielä kerran lokaamaan legendansa itkemällä ja häviämällä taas kerran.

Mbappe > Messi

Sitä paitsi olen käynyt Strasbourgin katedraalissa katsomassa maailmaa, ja sieltä ei näkynyt Argentiinaan asti.

Tähän pitäisi tägätä muutama aikuisvauva, jotka voisivat tulla vänisemään, että menikö ihon alle tms. osuvaa.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Eihän nyt kukaan kunnon jalkapallo- ja urheilufani voi toivoa Argentiinan aikuisvauvoille voittoa, Messi voi sitten tappion jälkeen haukkua joukkuekavereitaan pösilöiksi kuten Hollanti-voittonsa jälkeen haukkui hollantilaisia. Ja syödä purkista lisää kasvuhormoneita, josko sit vielä 4 vuoden päästä jaksaisi tulla vielä kerran lokaamaan legendansa itkemällä ja häviämällä taas kerran.

Mbappe > Messi

Sitä paitsi olen käynyt Strasbourgin katedraalissa katsomassa maailmaa, ja sieltä ei näkynyt Argentiinaan asti.

Ei mene sulla vahvasti edelleenkään. :D
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ja syödä purkista lisää kasvuhormoneita, josko sit vielä 4 vuoden päästä jaksaisi tulla vielä kerran lokaamaan legendansa itkemällä ja häviämällä taas kerran.
Eihän se kait sitä kasvuhormonia enää ota, vaan se oli kasvuiässä lääkärin määräyksestä hoitona käytössä.

Vähän vaikea kritisoida sitä että hoitoa annettiin, tai ainakaan toivoakseni palstalla ei ole ihmisiä, jotka ei haluaisi samaa hoitoa lapselleen, jos tämä olisi samassa tilanteessa.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Eihän nyt kukaan kunnon jalkapallo- ja urheilufani voi toivoa Argentiinan aikuisvauvoille voittoa, Messi voi sitten tappion jälkeen haukkua joukkuekavereitaan pösilöiksi kuten Hollanti-voittonsa jälkeen haukkui hollantilaisia. Ja syödä purkista lisää kasvuhormoneita, josko sit vielä 4 vuoden päästä jaksaisi tulla vielä kerran lokaamaan legendansa itkemällä ja häviämällä taas kerran.

Mbappe > Messi

Sitä paitsi olen käynyt Strasbourgin katedraalissa katsomassa maailmaa, ja sieltä ei näkynyt Argentiinaan asti.

Aikuisvauvat. Hihhihii.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eihän se kait sitä kasvuhormonia enää ota, vaan se oli kasvuiässä lääkärin määräyksestä hoitona käytössä.

Vähän vaikea kritisoida sitä että hoitoa annettiin, tai ainakaan toivoakseni palstalla ei ole ihmisiä, jotka ei haluaisi samaa hoitoa lapselleen, jos tämä olisi samassa tilanteessa.
Ihan varmana vetää vieläkin testoa ja steroideja purkista joka aamu. Piikittää nandrolonia sydämeen. Hemohessiä snorttaa, syö enemmän banaaneja kuorineen kuin Stig Wetzell ja talonmies syöttää purkkikaupalla buranaa koska eihän nyt vittu mikään talonmies tiedä mikä on järkevää douppausta.

Tää on tämmöstä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös