MM-kisat 2022 – liveseuranta

  • 589 313
  • 18 217

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Aika kovan oppitunnin tarjosi Kroatia, mutta mielenkiintoista nähdä Kanadan joukkue sitten 4 vuoden päästä. Hienoa oli nähdä, että tulivat kisoihin pelaamaan omaa peliään, eivätkä selviytymään.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Olen tosi fani ja uskon #Canada nousuun. Enkä lähde pois telkkarin äärestä paria minuuttia ennen
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Se oli juuri sellainen 2.puoliaika kuin uumoilinkin, Kroatia nakuttaa ne pari tarvittavaa loppuun ja hoitaa pelin ilman sen suurempia ongelmia.

Jospa iltapelissä olisi taas vähän jännitystäkin.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Jaaa sitten onkin luvassa hyvää iltapalaa kun Espanja ja Saksa iskevät kiihkeästi yhteen. Saadaankohan taas yhtä kauhistuneita saksalaispelaajia kuviin kuin viimeksi...
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Espanjan avauskokoonpano on ennallaan, mutta nyt Rodri pelaa topparina ja Busquets tutulla paikallaan keskikentän pohjalla. Saksalla Müller kärjessä ja Gündogan kymppipaikalla. Havertz ja Schlotterbeck aloittavat penkiltä. Goretzka noussut avauskokoonpanoon.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Tässä vielä tuo Saksan kokoonpano illan Espanja-otteluun:

Formaatti: 4-2-3-1 (/ 4-3-3)

............................Müller..........................
..................................................................
.......Musiala....Gündogan....Gnabry.....
.................................................................
................Goretzka....Kimmich.............
................................................................
....Raum....Rüdiger....Süle....Kehrer....
...............................................................
............................Neuer (C)..................

Ei Sanéa avauksessa on iso isku Saksan hyökkäyspään pelille. Kolmen puhtaan kk-pelaajan avulla halutaan varmasti saada keskikenttää enemmän haltuun ja pakettia kompaktimmaksi puolustuksenin osalta. Ei varmastikaan haluta hävitä keskikenttän vääntöä tai antaa Espanjalle vaarallisia vastaiskun paikkoja nopeista käännöistä. Ehkä osin jopa Flickille hieman epätyypillisempi ja konservatiivisempi lähestymistapa. Kummatkin joukkueet perustavat pelaamisensa korkeaan pallonhallintaan ja syöttäpeliin. Saapa nähdä, miten tänään käy.

Jos (ja todennäköisesti kun) Espanja tänään hallitsee palloa enemmän, saapa nähdä, miten Flickin Saksa siihen sopeutuukaan. Saksa ja Flickin joukkueet tykkäävät prässätä todella rajusti ja korkealta sekä pitää pelin tiukasti ottessaan. Tänään pitää sopeutua hieman - tai jopa tyystin - erilaiseen pelaamiseen ja peliin, ja etenkin tuo asettaa Saksalle tänän todella ison haasteen ja vaateen.

Saksa joutuu tänään kenties isosti epämukavuusalueelleen ja pelaamaan Flickin futikselle aika paljonki epätyypillistä puolustusvoittoisempaa, konservatiivisempaa ja tarkempaa futista, jossa pitää sietää (jopa paljonkin) hetkiä, kun pallo ei ole omalla joukkueella, ei olla 'isosti' pelin päällä tai voida prässätä rajusti ja korkealta, vaan pitää vetäytyä keskikorkeaan muotoon tai jopa matalaan blokkiin. Koska Espanja haluaa hallita palloa hyvin paljon, määrätä pelin rytmin ja tempon, ja pitää syöttömäärät todella korkealla ja väsyttää vastustajiaan.

Miten Saksa ja Flick sietää ja sopeutuu tänään erilaiseen peliin ja vastustajaan, kuin mitä on totuttu? Siinä "sietämisen" ohessa on melkein pakko raapia myös se voitto sieltä (vaikka jatkomahdollisuudet elävät vielä tappiollakin), joten vaikea ilta Saksalle tänään tiedossa. Toki tämän voi nähdä osaltaan myös positiivisena asiana, koska tuo korkean linjan käyttä on ollut Saksan maajoukkuella heikkoa, eikä Flickillä ole maajoukkueessa käytössä yhtä laadukkaita puolustajia, kuin Bayernissa oli, joten voi olla hyvälin juttu, että tänään Saksalta ei nähtäisi tuota todella korkeaa linjaa, koska Saksan maajoukkueen takalinjan laatu ei valitettavasti sen pelaamiseen riitä. Johtajuutta kaivataan nyt tietyiltä pelaajilta, niin henkistä kovaa mentaliteetti ja taistelija-asenneta, mutta myös pelillistä johtajuutta ja tehokkuutta.

Tämän illan pelin voi nähdä uhkana tai mahdollisuuten. Näitä hetkiä vartenhan ne pelaajat treenaa eli isoja ja kovia paikkoja ja pelejä varten, ja nyt on näytönpaikka, kuka nousee esiin. Nyt niitä kovaluontoisia esimerkkipelaajia, joita Saksan edeltäväkin sukupolvi (ja koko futishistoria) oli täynnä, niin kaivataan nykyjoukkueesta. Rehellisyyden nimissä, niin jos tänään jo tässä vaiheessa turnausta, näin aikaisessa vaiheessa alkulohkoa, alkaa puntista valumaan ruskeaa, niin ei joukkue silloin mitään ansaitsekaan, ei ainakaan menestyä. Nyt on mahdollisuus kovassa paikassa vastat huuton ja näyttää paineensietokykyä. Iso mahdollisuus siis.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Espanja vs Saksa. Taas näitä ottelupareja, joista kumpikaan joukkue ei herätä mielenkiintoa. Toivon silti voittoa espanjalaisille, koska saksalaisilla on jo tarpeeksi mestaruuksia palkintokaapissa. Ja tällä tarkoitan siis maajoukkuetta, en seurajoukkueita.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Rehellisesti sanottuna aivan hirveästi ei luottoa löydy. Espanja tuntuu mututuntumalta todella vaikealta vastustajalta Saksalle, vaikkei niitä arvokisakohtaamisia aivan hirveän monta taida ollakaan.

Mutta toivotaan parasta ja aika näyttää sanoisi Ville Koistinen.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Espanja vs Saksa. Taas näitä ottelupareja, joista kumpikaan joukkue ei herätä mielenkiintoa. Toivon silti voittoa espanjalaisille, koska saksalaisilla on jo tarpeeksi mestaruuksia palkintokaapissa. Ja tällä tarkoitan siis maajoukkuetta, en seurajoukkueita.
Jep. Fuck Deutchland. Espanjan puolella on pakko olla koska olishan se Saksan taas jääminen alkulohkoon niin kovin ihanata.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Espanja voisi lyödä taululle samanlaiset lukemat kuin Costa Rica-pelissä, se on harras toive tästä ottelusta.
 

Götze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pitää myös jollain kierolla tapaa myöntää, että tämä uusi Espanja ei herätä enää samoja inhon tunteita kuin se menestys-Espanja. Busquets ja Alba pois, niin noitahan voisi melkein sympata. Eiköhän sekin muutu jos nuo pedrit ja gavit taas syöttelee pari pokaalia Espanjalle.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Deutschland über Alles kaikuu hienosti, jo kansallislauluista voi päätellä, kumpi näistä maajoukkueista on jalompi. Eka ottelu, jonka katson kisoista, eikä voisi herkullisempi olla - Saksa on ikuinen suosikkini, Espanja yhtä suuri inhokki, vaikka toki erinomainen jalkapallomaa.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Huh huh, tässähän jo vähän jänskättää. Parempi (Saksa) voittakoon!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös