MM-kisat 2022 – liveseuranta

  • 589 313
  • 18 217

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Japani voitti Saksan 2-1, Costa Rica Japanin 1-0 ja Espanja Costa Rican 7-0. Odotusarvoisesti siis Espanjan pitäisi löylyttää Saksa jotain 9-0?
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
ja näin lopussa ei voitakkaan japani
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Saksan laariin sataa tämä tulos jatkopaikan kannalta aika vahvasti.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Saksassa tykätään tästä tuloksesta. Mikäli Japani olisi voittanut, niin olisi Saksalla ollut käytännössä pakkovoitto.
Se on saksalle tämä tulos lyhyt ilo (toivottavasti)
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Marokko on saanut parsittua Mazraouin kasaan, ja myös Hakimi pelaa. Vähän sellainen fiilis, että Marokko saattaa tänään kolme pistettä. Belgia sai Kanadaa vastaan ehkä enemmän kuin se ansaitsi, vaikka paransikin toiselle puoliajalle. Mutta sellaista on turnausfutis.
 

Jupe#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mitä kettua…onko Minaminolla loukkaantumista vai miksi otettiin taas näin myöhään kentälle? Ehkä ei kuulu koutsin suosikkipelaajiin. Ei ollut ihan mallinmukainen tuo Japanin maalivahdin torjuntayritys. Teki itsestään pienen tai sanotaanko tässä tapauksessa lyhyen…
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Saksassa tykätään tästä tuloksesta. Mikäli Japani olisi voittanut, niin olisi Saksalla ollut käytännössä pakkovoitto.
Kyllä. Japani puolestaan meni hyvin pitkälle sössimään tuon Saksa-voittonsa täydellisesti. Vaikea uskoa että Japani saa pistettäkään Espanjalta. Costa Rican murskatappio ensimmäisellä kierroksella myös varmistaa sen, että heillä maaliero ei riitä vertailussa jos Saksa heidät voittaa vaikka Saksa Espanjalle häviäisi. Tietenkin Saksan tulisi voittaa Costa Rica suhteellisen suurinumeroisesti ja Espanjan rökittää Japani.

Ja näitähän ei edes tarvitse miettiä jos Saksa saa Espanjalta pisteitä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kaipaan 2010 kisojen Vuvuzeloja tuonne. Eiköhän FIFA:n napamies ne vielä saa tilattua tuonne myyntiin ja tuotto ohjataan......
 
Nämä kisat tullaan muistamaan monen suurmaan nöyryytyskisoina

Aika huonosti on sitten jäänyt esim. edelliset kisat mieleen, kun siellä Saksa sijoittui lohkonsa viimeiseksi. Vai muistetaanko kaikki kisat suurmaiden nöyryytyskisoina, kun melkein aina yksi tai useampi floppaa täysin?

Jos spekuloidaan jo vähän illan herkkupeliä, niin ehkä tuossa tullaan nimenomaan siihen eroon, mitä on valmentaa Saksan maajoukkueessa ja Bayernissa, ja miksi se Flickin pelitapa suht vaativat on. Muutenhan Saksan maajoukkue on aikalailla (keskikenttää ja hyökkäystä myöten) täynnä Bayernin miehiä, mutta jos nyt laittaa vertailuun tämän Saksan maajoukkueen puolustuslinjan versus se takalinja mikä Flickillä oli käytössä Bayernissa, nini ero on mielestäni jopa aika massiivinen, ja nimenomaan Bayernin hyväksi.

Laitapakkiosasto tässä Saksan maajoukkueessa on älyttömän heikko; Raum, Kehrer, Klostermann ja Günter. Ei riitä vain yksinkertaisesti taso, eikä laatu millään muotoa Flickin pelitapaan. Myöskin tämä Saksan toppariosasto Rüdiger, Ginter, Schlotterbeck, Bella Kotchap ja Süle kalpenee siihen, mitä Flickillä Bayernissa oli (parhaimmillaan). Etenkin Schlotterbeck on ollut tällä kaudella heikko ja on korkeassa linjassa, kuin räpiköivä kala kuivalla maalla. Paljon on spekuloitu, että tänään tuo takalinja olisikin muodossa Raum - Rüdiger - Süle - Kehrer. Laidoilla on siis aimoannos tilaa ja sauma Espanjalla hyökätä, kun tuhnukaksikko painaa menemään. Jotta Saksa saisi jotain balanssia pelistä, niin on myös spekuloitu Saksan aloittavan kolmella kk-pelaajalla eli Kimmich, Goretzka, Gündogan.

Müller valeysin ei toki toimi, joten saa nähdä, mihin hänen paikkansa asettuu. Todella hyvä uutinen on se, että Sané on eilen ollut treeneissä mukana ja näyttää vahvasti siltä, että hän pystyy kuin pystyykin pelaamaan tänään. Jos pystyy, niin hyökkäyspään peli on pitkälti Musiala-Sané duon varassa. Tuskin on Sané kuitenkaan 90min kunnossa. Jos pelataan kolmella kk-pelaajalla, niin Musiala-Müller-Gnabry lienee avauksen hyök.kolmikko, Gündogan 10-paikalla.

Saksan osalta illan peliin kaksi isointa kysymysmerkkiä on ehdottomasti A) hyökkäyspään tehokkuus ja kliinisyys, ja B) puolustuksen ja takalinjan pitävyys sekä vuotamattomuus. Flickin hyökkäyspelikirja on kyllä todella kovassa kondiksessa ja osaa sitä hyök.peliä valmentaa, ja se tuottaa vastustajia, kuin vastustajia vastaan kyllä paikkoja - kuten Japani-pelissä -, mutta nyt noista paikoista pitää vain laittaa kliiisesti ja tehokkaasti sisään. Bayernissa oli vain muuan Lewandowski päättämässä ne hyökkäykset, Japani-pelissä ei kukaan. Paikkoja kyllä luotiin ja hyökkäysketjut olivat hyviä, siihen hetkeen saakka, kun olisi pitänyt se tilanne päättää ja laittaa pallo maaliin.

Korkean takalinjan kanssa ei Flick tunnu joustavan missään tilanteessa ja paikassa, joten jääpä nähtäväksi, että miten Saksan suhteellisen heikko ja osin laaduton pakisto Espanjan hyökkäyksen klaaraa. Nyt pitäisi ottaa ehkä vähän vauhtia ja aggressiivisuutta pois ja pitää linjaa vähän alempana, mutta tuskin tapahtuu, kun ei ole tapahtunut tähänkään mennessä Flickin päävalmentajauraa. Myös Neuerilta vaaditaan nyt maalissa sitä johtamista, venymistä ja niitä game-savereita, koska suurella todennäköisyydellä se takalinja tulee nytkin - vähintään jonkun verran - vuotmaan ja antamaan niitä paikkoja. Neuerin pitää olla nyt mies tontillaan ja olla joukkueen selkäranka, sekä tarjota saumaa voittoon. Eväitähän Neuerilla tuohon toki on.

Hyvää analyysiä. Omasta mielestäni Saksan puolustuslinja on niin heikko, että Kimmich pitäisi tiputtaa takaisin laitapakiksi ja Goretzkan avata keskikentällä Gündoganin kanssa. Toisaalta ymmärrän myös, että Kimmich on yksi maailman parhaista keskikenttäpelaajista, ja siksi häntä jääräpäisesti peluutetaan "parhaalla pelipaikallaan". Onko tuo sitten joukkueen menestymisen kannalta se optimaalisin ratkaisu - mene ja tiedä.

Hyökkäyksessä Müller voitaisiin laittaa kärkipelaajaksi boksiin tekemään sitä, minkä osaa, eli etsimään tilaa. Tuossakin hän on toki parempi, jos siellä on joku toinen oikea kärkipelaaja edessä, eli ehkä Müllerin paikka sitten olisi kuitenkin nykyisessä systeemissä penkillä. Näin ei kuitenkaan tule tapahtumaan, sillä Müller on yksi näistä pelaajista, jotka ovat sementoineet paikkansa maajoukkuefutiksessa muista näytöistä ja tilanteesta huolimatta (kuten myös esimerkiksi Neuer, Busquets, Ronaldo yms.). Kyrväkästä olisi laittaa Füllkrug avaukseen Girourdin tapaiseksi tilaa tekeväksi roolihyökkääjäksi, ja antaa Bayernin kolmikon Sané-Musiala-Gnabry hoitaa hyökkäyspään pallollisen pelin omalla luovuudellaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös