Mun mielestä taas aika huono pointti. Siis silloin ei kritisoida epäkohtia jos kisat ovat urheilukulttuurimaissa? Kuten Brasiliaan ei kritisoitu juurikaan, vaikka tuhannet ihmiset menettivät kotinsa noiden kisojen vuoksi.
Brasilia epäkohdistaan (joita riittää...) huolimatta on kuitenkin "normaali valtio", jossa juurikin jalkapallolla on pitkät perinteet ja maa on ollut lajin huipulla koko MM-kisahistorian ajan.
Qatar taasen on muiden öljyrikkaiden arabimaiden tapaan omasta vinkkelistämme hyvin poikkeava tapaus. Yksistään jo tiukan autoritäärinen kaikkia mahdollisia ihmisoikeuksia sortava diktatuuri ja maan väestöpolitiikka, missä selvä enemmistö asukkaista on oikeudettomia siirtotyöläisiä, on kammottava yhteiskuntamalli. Rautalangasta siis, siinä missä Suomessa ja muualla lännessä maahanmuuttajat pyritään integroimaan yhteiskunnan tasaveroisiksi jäseniksi, myöntämällä kriteerit täyttäville myös kansalaisuus, on Qatarissa tiukka jako ja segregaatio etnisten qatarilaisten ja siirtotyöläisten välillä. Osalla siirtotyöläisistä olot ovat jossain suhteessa inhimilliset, mutta osa käytännössä modernin ajan orjia.
Brasilia toden totta on suuri valtio suurine ongelmineen ja vaikka 2014 futiskisojen ja 2016 Olympialaisiin liittyy lukuisia epäkohtia, en kuitenkaan puhuisi näistä kahdesta maasta mielellään samassa lauseessa.