Nämä ekat pelit olivat aika odotetun kaltaisia. Valko-Venäjän kiekollinen peli romahtaa jos edes 2 ensimmäistä ketjua puuttuu joten he joutuivat lähinnä puolustumaan. Suomi olikin parempi taidon ja luistelun puitteissa. Toisaalta kun V-Venäjän rivipelaajat ovat (esim Latviaan tai Norjaan) verrattuna aika vahvoja ja puolustusvoittoisia, niin se puoli heillä oli hallussa. Kun taas Suomessa pelataan hyvin epäfyysistä sählyyn verrattavissa olevaa lätkää, jossa kontaktit ovat lähinnä ronkkimista ja mailalla hakkaamista, niin ei ollut yllätys että kaksinkamppailut ja maalinedustat olivat vieraiden hallinnassa. Vieraiden kannalta on jännä nähdä mitä heidän yleensä vahvalle veskaripelille tapahtuu nyt kun Andrei Mezin ja ostoveska Kevin Lalande ovat lopettaneet uransa. Karnauhov ei tänään oikein onnistunut ja Kulbakov tippui talven mittaan Columbuksessa 5.veskariksi, joten menneiden vuosien tapaista joukkueen kantamista ei ole odotettavissa.. Suomen joukkue taas muuttuu käytännössä kokonaan ennen kisoja, joten nämä matsit ovat lähinnä kivaa viihdettä harvinaisemmissa halleissa.
Et ole väärässä, sillä muutamaa KHL-kärkijoukkuetta (SKA:t ynnä muutama muu) lukuun ottamatta keskimääräinen KHL-pelaajastatus taitaa olla vahvasti ylimainostettu ja -arvostettu. Sitähän luulisi, että Putin-liigaa edustavat pelaajat olisivat kovasti edellä SM-liigapelaajia, mutta varsin päinvastaistahan tuo kentällä oli V-Venäjän jatkoaikavoitosta huolimatta. Pääosin V-Venäjä nahisteli, peruutteli ja koukkaili kykenemättä kuin ajoittaisiin hyökkäyksiin ja vastaiskuihin, vaikka vastassa tosiaan oli "liiga-Suomi" eikä Suomen varsinainen MM-joukkue (tai edes olympiajoukkue). Ennustan V-Venäjälle heikkoa lopputulosta MM-kisoissa.
Jos jaksoi katsella ottelun pelaajalistoja edes hetken, niin näki aika nopeasti, ettei Valko-Venäjällä ole mukana kunnollisia KHL-miehiä. Ylipäätään tuttuja nimiä V-Venäjän maaotteluista oli vain Drozd, Pavlovich, Kitarov, Korobov, Lisovets, Graborenko, Stepanov ja pahasti ikääntyvä Linglet. Hälytyskellojen pitäisi soida jos näkee Valko-Venäjän pitkävetokertoimen olevan näissä matseissa 6 ja 8 välillä. Kun tietää millä ryhmällä Suomi oli liikkeellä, niin kerroin olisi ollut hieman toista luokkaa jos mukana olisi ollut KHL-laatua. Nyt kyseessä oli SM-liigan kärkiketjujen miehet vs yhdestä KHL:n heikosta jengistä valitut alaketjujen puurtajat + rotaatio/farmimiehet.
Tällä hetkellä on menossa vasta MM-leirien ensimmäiset viikot, joten on ihan ymmärrettävää että parhaille pelaajille annetaan aikaa perheiden kanssa raskaan kauden jälkeen. Laatumiehet tuppaavat muutenkin kieltäytymään nykyään kisoista kun niitä pelataan niin tiuhaan. Jos he vielä joutuisivat leireilemään yhteensä pari kuukautta, niin prosentit olisivat vielä suurempia. Jos katsoo tällä viikolla pelattavien harkkamatsien kokoonpanoja, niin Tshekki peluuttaa jonkin verran hyviä miehiä, koska he haluavat miellyttää kotiyleisöään. Kaikki muut vetävät sen sijaan vielä hyvin repaleisesti koska valmistavia otteluita on jäljellä vielä 6-9 kpl/joukkue.
Tämän V-Venäjän vertaaminen KHL:n yleistasoon on yhtä järkevää kuin vetää siitä suuria johtopäätöksiä jos Suomi lähtee joskus pelaamaan näitä ensimmäisiä kevään otteluita Itävaltaan tai Sloveniaan ja kokoaa ryhmän pelkästään Ilveksen, Jukureiden ja Sportin 4-5 ketjun pelaajista. Jotta kokoonpano saadaan täyteen loput 1-2 kenttää sitten nuoria mestispelaajia, jotka eivät ole mitään NHL-varauksia tms. Vaikka Itävallan liigan kärkipelaajat pyörittelisivät näitä heppoisesti hankitulla Liiga-statuksella kulkevia kavereita, ei se kuitenkaan kerro sarjan perustasosta yhtään mitään. Samoin kuin KHL:n 8 parasta joukkuetta ovat niin kivenkovia, ettei niitä tarvitse edes nostaa tähän keskusteluun. Jos haluaa nähdä perustasoa, kannattaa katsoa keskikastin jengejä. Moskovan Spartak sekä Dynamo, Neftehimik, Vitjaz, Sotchi, Sevestral ja Sibir ovat sellaisia ja onhan niitä pelejä mukava katsoa kun tekeminen saadaan näyttämään helpolta kun perusasioita ei tarvitse enää opetella ja taitoa löytyy myös kärkiketjun takaa. Roiskiminen, huiskiminen ja rikkonaisuus jää pois, asioita joita näkee liian usein SaiPan, Pelicansin, Ässien yms Liigan keskikastin taistoissa, alakerrasta puhumattakaan..
Myös Suomen seuraava vastustaja Latvia voisi halutessaan peluuttaa tämän viikon Valko-Venäjän tapaista ”KHL-jengiä”. 2 ketjua olisi junnuja sekä Euroopan alasarjoissa pelaavia keskinkertaisuuksia. Ylemmät kentät olisivat taas KHL:n jämärooleista ja rotaatiosta. Hyökkääjät Gegeris, Batna, Pavlovs, Skvorcovs, Jevpalovs ja E.Kulda sekä pakit Jerofejevs, Balinskis, Zile ja K.Redlihs kulkevat kyllä KHL-statuksella, mutta he eivät pelaisi sarjassa ellei maassa olisi köyhää joukkuetta jolla ei ole varaa maksaa valtion parhaille pelaajille. He karkaavatkin Venäjän eri kokoisiin jengeihin tai jos taso ei riitä Venäjän seuroihin (ulkomaalaiskiintiö) niin sitten muihin Euroopan suuriin sarjoihin. Nuo matsit pelataan kuitenkin Rigassa, joten todellisuudessa Latvia tulee peluuttamaan yhtä tai kahta vakavasti otettavaa ketjua jotta kotiyleisö saisi jotain nähtävää. Loput paikat menevät sitten näille viimeisistä kisapaikoista taisteleville tai tulevia vuosia varten kokemusta kartuttaville junnuille.
Siinä olet oikeassa että Valko-Venäjälle ei voi odottaa hirveän ruusuista tulevaisuutta. He tuntuvat tippuvan hyvien pikkumaiden kyydistä hitaasti mutta varmasti. Leveyttä ei ole juuri nimeksikään, joten vaikka kärkiukot tulevatkin mukaan, niin tälläkin viikolla pelanneesta ryhmästä tullaan näkemään (liian) monta miestä lopullisessa joukkueessa. Belarussialla onkin mahdollisuus pudota pian Itävallan, Slovenian, Italian ja Kazakstanin tapaiseksi hissijengiksi. Toivottavasti he eivät kuitenkaan ratkaise ongelmaansa rahalla kuten viimeksi kun sukupolvi alkoi vanheta. On erittäin typerää että V-Venäjä ja Kazakstan voivat ostaa 4-6 kpl Kanadaa/USAa ja ratsastaa sitten heidän avullaan näennäisen kovana pikkumaana!