Tila
Viestiketju on suljettu.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Nyt kun Suomen jatkoonpääsy varmistui ja puolivälierävastus selvisi, niin avaan otteluketjun puolivälierälle Kanada - Suomi.

Puolivälierä pelataan torstaina 22.5.2014 ja kellonajaksi on IIHF:n sivujen mukaan varmistunut tuoreeltaan klo 20.00 eli Suomi pääsee pelaamaan iltapelin. Se on hyvä se, sillä toinen vaihtoehto olisi ollut päiväpeli klo 16.00. Ottelu pelataan pienemmällä Chizhovka-areenalla.

Vanha sääntö on, että Suomelle sopii altavastaajan rooli. No, tätä enemmän altavastaajaksi Suomi tuskin voi enää mitenkään tulla. Vastassa arvokisojen yksi kovimmista peikoista, pelätty ja vihattu Kanada, joka on aina ennakkosuosikki ja tällä kertaa se on sitä entistä enemmän. Suomihan on pelannut kisat epävarman heikosti jopa siihen nähden, että ensikertalaisilta ja liigamiehiltä ei etukäteen voinutkaan liikaa odottaa.

Suomi on toisaalta ollut loppuun ajettu täysin järjettömän otteluohjelman takia (missä on Kale ollut kun näitä on päätetty?), kymmenessä päivässä seitsemän peliä on kova rasitus kenelle tahansa.

Nyt Suomella on kuitenkin ollut pari välipäivää aikaa palautua fyysisesti, ja henkisesti tilanteen luulisi olevan nyt helpompi kun odotus veitsenterällä on ohi eikä joukkueella ole enää mitään hävittävää. Juuri kukaanhan ei nyt enää odota mitään, ja jos tappio tulee kivikovaksi mielletylle Kanadalle, niin sitten tulee kuten niin usein ennenkin.

Mutta onko Kanada tällä kertaa kivikova? Maa on tehnyt lähinnä minimisuorituksen. Heikoimmat maat se on voittanut selvästi, mutta se hävisi Ranskalle ja pelasi kovempia maita vastaan maalin pelejä. Toki Kanadan rosteri on Suomeen verrattuna omassa kategoriassaan, mutta se ei ole kuitenkaan mitenkään mahdottoman kova yleisellä tasolla.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Suomella ei ole mitään menetettävää ja paineet vuosikymmenien fiaskosta ovat nyt ohi, joten pelaajat saattavat aivan hyvin pelata levänneinä ja vapautuneesti turnauksen parhaan ottelunsa tilanteessa, jossa turnaus on katkolla ja kaiken voi jättää jäälle. Tähän päälle onnistunut maalivahtipeli Pekka Rinteeltä, niin mahdollisuudet yllätykseen ovat olemassa.

Haluan uskoa positiivisesti, että Suomi kykenee nyt pelaamaan turnauksen parhaan pelinsä siinä altavastaajan roolissa joka sille niin hyvin sopii. Täten veikkaan, että Suomi vie ottelun varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen rankuille, jossa Pekka Rinne on ohittamaton ja Suomi etenee mitalipeleihin. 2-2 peliajan jälkeen, jonka jälkeen Rinne torjuu kaiken ja Kontiola iskee yhden rankkarin sisään.

Jos olen väärässä, niin ei siinä sitten mitään, turnaus päättyy Suomen osalta, mutta jos näin kävisi niin toivon Suomen häviävän kaikkensa antaneena paremmalleen eikä niin, että Suomi neppailee selkä suorana tai kenttämestarin erikoinen tai ruotsalainen tuomari ratkaisee ottelun.
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.
Suosikkijoukkue
Jouel Awrmiia
Miksi Kanada voittaa:
-Kanadalle tehdään vähän maaleja + Suomen heikkous maalinteko
-Kanada tekee paikoista maalit kovalla prosentilla + Suomen puolustukselle sattuu aika ajoin koomailuja
-Parempi materiaali
-Aikaisemmat esitykset lupaavampia kuin Suomella
-Kanada luistelee Suomen pakkien yli

Miksi Suomi voi voittaa:
-Kanada on ottanut paljon jäähyjä, jospa ylivoima toimisi
-Oman alueen peli on luokkaa Valko-Venäjä -peli potenssiin kaksi
-Reimer/Scrivens sulaa ja Rinne ottaa kaikki
 
he’s like a lizard, the way a lizard takes his tongue and sticks it as far as it does and retrieves what it was trying to do - Paul Fenton, 2019

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Jeremy Roenick, Tuukka Rask
Turnaus ei ole ollut pelillisesti hyvä, mutta eiköhän noi voiton ota. Suomelle on vaikea tehdä maalia, varsinkin kun Rinne on maalissa, mutta on se aina muutenkin. Kanada on pelaillu miten on pelaillu, tulokset hyviä, mutta ei vakuuta.

Suurin syy miksi uskon Suomen voittoon on se, että Suomelle voitto merkitsee enemmän. Kyllä kanukit varmaan täysillä pelaa, mutta en usko että pelien välit vietetään yhtä suurella vakavuudella kun Suomi. Ei Kanadan jengistä kukaan mieti paluulennolla vaikka ovat hävinneet puolivälierän, eikä Kanadassa muutenkaan kiinnosta miten pärjäävät. Suomessa kiinnostaa katsojia ja pelaajia ihan eri tasolla.

Toivottavasti saadaan hyvä peli. Kanadalla on peleissä tullu aika paljon isoja virheitä puolustuksessa joista paremmat jengit ois laittanu maaleja. Suomi puolustaa paremmin ja omaa hyvän ylivoiman, joten jos niitä koomailuja tulee taas niin eiköhän Suomi rankaise. Parempi voittakoon.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Suomi ja Kanada on kohdanneet pudotuspeli aikakautena 12 kertaa.
Viimeisin Suomen voitto on vuodelta 2006 pronssiottelusta. Myös vuonna 2000 Suomi oli pronssiottelussa parempi, samoin Naganon olympialaisissa.
Viimeisin kvartsi voitto onkin vuodelta 1992.

Kanada on ollut parempi puolivälierissä vuosina 1993,1996,2002 ja 2004
Lillehammerissa on ainoa semi-finaali kohtamiinen jossa Kanada oli parempi.
Finaalissa Kanada on vetänyt pidemmän korren vuosina 1994, 2004WC ja 2007.

Tilastot ei paljoa lupaa ja jonkinlainen mörkö on Kanada Suomelle ollut.
Tilastot on kuitenkin tilastoja ja Rinteen huippupelillä on saumat paras yhdestä sarjassa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Tilastot ei paljoa lupaa ja jonkinlainen mörkö on Kanada Suomelle ollut...

Jep, on selvää, että Kanada on ollut Suomelle vaikea vastus ja varmasti on nytkin.

Joskus vähän ihmetyttänyt se, että heitä vastaan pelataan mielestäni usein ihan ok peli, mutta ihan parasta ei tunnuta koskaan saatavan irti. Näin esim WC2004 finaalissa ja mm-finaalissa 2007.
 
Suomi ja Venäjä jakavat tällä hetkellä ideologisesti samat päämäärät: demokratian, ihmisoikeudet, oikeusvaltion ja hyvän hallinnon ja monta muutakin periaatetta. - Tarja Halonen

Sic

Jäsen
Jos puolustuspää saadaan tiiviiksi niin mahdollisuudet ovat vaikka mihin asti, kyllä siinä tapauksessa Rinne hoitaa loput. USA-matsissa se alun pomppu sekoitti kokemattoman joukkueen pakan ja siitä ei toivuttu oikein missään vaiheessa, ja jenkkien toinen maali pahensi tilannetta.

Nyt joukkue voi lähteä selkeänä altavastaajana tähän matsiin, mikä voi olla vapauttavakin juttu. Joukkue oli vielä eilen putoamisen rajamailla, mutta nyt ollaan yhä kolmen voiton päässä mestaruudesta. Kanadaa vastaan tiiviin viisikkopuolustuksen pitäisi purea, mutta jos homma repeää edes hetkeksi niin siinä pitää olla Rinteellä jumalamoodi päällä. Kliseisesti nyt voi todeta että ensimmäisen maalin merkitys on valtava. Jos tämä ensikertalaisia vilisevä leijonaporukka sen pääsee tekemään niin siitä voi tässä kohtaa irrota iso itseluottamusboosti.
 

ämjiijii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
Suomi ja Kanada on kohdanneet pudotuspeli aikakautena 12 kertaa.
Vaikka pudotuspeleistä puhutaankin niin mainitsen silti vielä 3 matsia, jotka pelattiin vuosin 1997-1999. Kaikki olivat ylemmän jatkosarjan matseja ja sikäli pudotuspelien asemassa, vaikka ihan suoraan eivät pakolta putoamista ratkaisseetkaan:

Vuonna 1997 ylemmässä jatkosarjassa josta ratkesivat suoraan finalistit ja pronssimatsin joukkueet Kanada voitti Suomen 1-0.
Vuonna 1998 Jatkolohkoissa joista kaksi parasta pääsi välieriin Suomi ja Kanada pelasivat tasan 3-3. Tappio olisi tiennyt Suomen kisojen päättymistä. Kanadalla ei tuossa vaiheessa ollut niin suurta panosta ottelussa.
Vuoden 1999 samalla systeemillä pelatussa jatkolohkossa Suomi voitti Kanadan 4-2. Sikäli "panokseton" ottelu että siinä ratkaistiin "vain" lohkon voittaja, kummatkin olivat jo varmistaneet välieräpaikkansa aikaisemmin.

-------------------------------------------------------------------------------

Kun katsoo noita SamSalin tilastoja keskinäisistä kohtaamisista, niin Kanada on toki ollut Suomelle peikko, mutta usein ottelut ovat päättynet yhden maalin tappioon. Toki monesti on saanut lukea otteluraporteista että Kanada on ollut reilusti hallitsevampi osapuoli ja jäädyttää peliä tehokkaasti johtoasemassa jolloin se yksikin maali on vaikea saada kiinni, mutta eihän se poista sitä tosiasiaa että yksikin tuuripomppu olisi tasoittanut pelin.

Tällä kertaa Kanadalla ei ole aivan kirkkaimpia tähtiä tuikkiva nippu mikä on kyllä näkynyt myös alkusarjan tuloksissa. Porukka koostuu peruslaadukkaista NHL-miehistä (jotka eivät ole ikinä mitään turhia äijiä), mutta eihän tuossa joukkueessa ketään sellaista vastuunkantajaa tai reppuselkään ottajaa varsinaisesti ole. Mutta niin, eipä niitä ole Suomellakaan jos Kontiola pimennetään ja Jokinen ei vieläkään nosta tasoaan. Kumpaakin joukkueetta yhdistää se, että he ovat - tietenkin "hiukan" eri mittapuilla mitattuna - verrattain nimettömiä ja kädettömiä porukoita. Kuka Kanadan joukkueesta oli tänä vuonna lähelläkään olympiapaikkaa? Suomelle etua tuo maalivahti, joka voi hyvinkin olla yksi ratkaisevista tekijöistä. Sen Pekka Rinne itsekin tietää että tämä peli pitäisi pystyä voittamaan tekemällä 2 maalia, sen enenpään ei Leijonat pakolta pysty, joten kerran saisi ihannetilanteessa soida omissa. Näiden kisojen vireessä pelaava Rinne jos kuka pystyy antamaan Suomelle mahdollisuuden voittoon. Kenttäpelaajien pitää pystyä se käyttämään.
 

Histo

Jäsen
Vuonna 1998 Jatkolohkoissa joista kaksi parasta pääsi välieriin Suomi ja Kanada pelasivat tasan 3-3. Tappio olisi tiennyt Suomen kisojen päättymistä. Kanadalla ei tuossa vaiheessa ollut niin suurta panosta ottelussa.
Voitto olisi varmistanut Kanadan välieräpaikan (toki pisteitä olisi voinut ottaa seuraavasta pelistä Ruotsilta), mutta kyllä Kanadalla oli panosta. Suomi tuli kahden viimeisen minuutin aikana 1-3 -häviöltä tasoihin.

Harvassa ovat ottelut, jotka Suomi ylipäänsä on voittanut Kanadaa vastaan arvokisoissa kaudesta 1991-92 lukien (pl. pronssipelit, jotka eivät kanadalaisia kiinnosta). Ennen tuota vuotta Suomella oli kaksi voittoa kymmenestä edellisestä kohtaamisesta (1986 Moskovan kisojen alkusarjassa ja 1988 olympialaisissa)

Voitot:
1992 pve 4 - 3
1999 jatkolohko 4 - 2
2006 (OK) alkusarja 2 - 0

Tasapelit 1991 (CC), 1998, 2005 ja 2009 (viimeisimmästä päälle rl-voitto). Kaikkiaan 19 kohtaamista, eli 3-3-13. Edellisen 30 vuoden aikana 5-3-21.

E: pronssipelejä tilasto ei siis sisällä.
 
Viimeksi muokattu:

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Mulla on vahva tunne että Suomi vie tämän 2-1. Jokseenkin liiankin herkulliset asetelmat. Kanada vahva ennakkosuosikki (kaatunut kuitenkin jo Ranskalle), vaikka pelannut vähintääkin ailahtelevaisesti. Suomi on tosin myös ailahdellut, mutta asetelmat puhuvat Suomen puolesta. Meillä on selvästi parempi veskari ja MM-kisoja alustanut EHT turnaus osoitti, että Suomi on parhaimmillaan kun veskari pidetään lämpimänä ja päästään iskemään vastaiskuista.

Olen aivan varma että tämän otteluparin voittaja pelaa finaalissa Venäjää vastaan. USA-Tsekki parin voittaja kelpaa välierissä kummallekin, sekä Suomelle että Kanadalle enemmän kuin hyvin.
 
"Antti Raanta kävi viime kesänä lomalla Kaukoidässä. Kiinan muuri halusi ottaa hänestä valokuvia." -Solmu Salminen

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Suurin syy miksi uskon Suomen voittoon on se, että Suomelle voitto merkitsee enemmän. Kyllä kanukit varmaan täysillä pelaa, mutta en usko että pelien välit vietetään yhtä suurella vakavuudella kun Suomi.
Eiköhän ne ole ainakin jo kymmenen vuotta vietetty yhtä suurella vakavuudella. Tuskin pelaajia enää löytää kaupungin yöstä baareista samalla tavalla kuin aikaisemmin. Olen joskus itsekin ollut samassa baarissa. Ennen oltiin eksoottisessa Euroopassa ihan vain lomalla, mutta nyt on nyt.

Suomen mahdollisuus jatkopaikkaan perustuu yksittäiseen otteluun. Paras seitsemästä sarja menisi 4-0 tai 4-1.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK,
Tuskimpa Kanukit ihan darrassa ottelua pelaa, mutta olihan se kaikkien tiedossa että MM-Kisoissa sekä 2012 että 2013 Helsingissä, Venäläiset ja Kanadalaiset dokasivat aika railakkaasti. Venäjälle viime kisat taisi olla pelkkä Ryyppyreissu.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Minä luulen ettei Kanada välttämättä ota tätä Suomea tosissaan, jos ja kun siellä on Leijonien pelejä katseltu. Ja peli kaukalossa tulee olemaan sen mukaista huomenna. Nikkarit tulevat jäälle ylimielisinä ja Leijonat kiittää.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Kädet ja varpaat ristiin, että Kanada pitää edelleen Reimerin maalissa.

Reimer: 4o, 3v, 2.20PMK, .911%
Scrivens: 3o, 3v, 1.31PMK, .954%

Ei mitään hajua mitä helvettiä siellä Kanadan valmennusportaassa ajatellaan, mutta Reimer on ollut tässä turnauksessa triplasti Scrivensiä huonompi.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näen itse kaksi skenaariota:

1. Suomi taistelee vähämaalisen tasapelin ja uskoo ja toivoo pääsevänsä rankkareille. Mitä pidempään tiukkaa, sitä parempi Suomelle.

2. Suomi tulee ottelun alkuun Kazakstan-moodissa ja Kanada hujauttaa 2-0 karkuun. Suomi tulee peliin vielä mukaan, mutta se päättyy 3-2, 4-2, 4-3.

--

Kanada on nyt neljästi putkeen pudonnut puolivälierävaiheessa, että kai nekin jonkun tilastovoiton kohta saavat. Varsinkin kun Kanada harvoin on se ihan heikoin ryhmä kuitenkaan.

Suomi taas on kolmissa edellisissä kisoissa selvinnyt puolivälierävaiheesta. Kanada on Suomen pahin painajainen, takana on heikoimmat kisat varmaan vuoden 1993 jälkeen (eikä 2000:kaan kovin mahtavaa ollut), joten se on siinä rajoilla ollaanko sopivasti altavastaajia vai valmiiksi hävinneitä.
 
"Suututtiin, kun juututtiin Ilveksen maalivahtiin" (mutta selvittiin lopulta).

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Harvassa ovat ottelut, jotka Suomi ylipäänsä on voittanut Kanadaa vastaan arvokisoissa kaudesta 1991-92 lukien (pl. pronssipelit, jotka eivät kanadalaisia kiinnosta).
Ota tilastoihisi kaikki tai ei mitään. Totta kai kanadalaisia kiinnostavat pronssipelit, kummasti oli Gretzkykin olympialaisissa 1998 kallella kypärin kun pronssipelin hävisi ja poistui ilman mitalia. Oma häpeänsä, jos ovat näitä hävinneet eivätkä kyvyt ole riittäneet.

Yhtä hyvinhän voisi poistaa tilastoista kaikki alkusarjapelit Kanadaa vastaan sillä periaatteella, että Kanada vasta verryttelee alkusarjoissa ja aloittaa tosipelit vasta pudotusotteluissa (ja tämä väite olisi tuota pronssipeliväitettä todenmukaisempikin, sillä nytkin Kanada hävisi Ranskalle heti kättelyssä ja on usein pelannut alkulohkojen pelejä vihkoon).
 
Perustuu alkuperäiskäsikirjoitukseen.
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
SamSalin tilastojen perusteella aika hankala peli tulossa. Suomen ja Kanadan väliset pelit on Kanadalle 8-1, jos panoksena on ollut joko kulta tai voitolla eteneminen turnauksessa kohti kultaa ja häviöllä ulos/pronssipeliin.

Vastaavasti pronssipelit Suomelle 3-0. Voihan sitä puhua kaikenlaista, mutta kyllähän tuo kertoo tylyä kieltä mentaalipuolen tärkeydestä. Jännästi voittoprosentti muuttuu 11%:sta 100%:tiin. Minusta kertoo siitä, että toisessa joukkueessa on vain kultamitali tavoitteena ja kaikki muu on turhaa. Toisessa joukkueessa ollaan kuitenkin alitajuisesti tyytyväisiä jos mitaleille ylipäätään päästään. Ja onhan se ihan ymmärrettävää kun muistelee turnauksissa ko. joukkueiden kokoonpanoja. Ja ollaanhan Suomessakin jo päästy aika lähelle tuota Kanadalaista ajattelutapaa. 90-luvulla oli vielä toisin ja ihmekös tuo kun niitä minkään värisiä killuttimia ei pahemmin vitriineissä komeillut.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kanada on nyt neljästi putkeen pudonnut puolivälierävaiheessa, että kai nekin jonkun tilastovoiton kohta saavat. Varsinkin kun Kanada harvoin on se ihan heikoin ryhmä kuitenkaan.
Minkä ihmeen tilastovoiton, voitko hieman tarkentaa? Ei ole olemassa mitään tilastovoittoja. Kanadan edelliset putoamiset eivät vaikuta tämän ottelun todennäköisyyksiin juurikaan. Sen verran se vaikuttaa, että ovat asiaan varmaankin kiinnittäneet huomiota ja se nostaa hieman motivaatiota.

Kanada lähtee otteluun selkeänä suosikkina ja todennäköisesti voittaa ottelun, ei sillä ole minkään edellisten tappiotilastojen kanssa yhtään mitään tekemistä.
 
"So never mind the darkness we still can find a way"
- Axl Rose

Gemondo

Jäsen
Totta kai kanadalaisia kiinnostavat pronssipelit, kummasti oli Gretzkykin olympialaisissa 1998 kallella kypärin kun pronssipelin hävisi ja poistui ilman mitalia. Oma häpeänsä, jos ovat näitä hävinneet eivätkä kyvyt ole riittäneet.
Ei muuten kiinnosta. Tai ainakaan tuo Naganon pronssi ei kiinnostanut, mikäli on Theoren Fleurya uskominen joka kirjassaan kertoo tuosta pelistä. Tiivistettynä suurinpiirtein näin: "Tavoite oli kultamitali, kaikki muu sen jälkeen on aivan sama, ei kiinnosta pätkääkään. Meillä Kanadassa on totuttu pelaamaan vain voitosta."
 
Kuukauden kunnianosoitus
Rich Pilon

SH67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tai sanotaanko näin että pientä Suomea on tottakai pronssikin aina kiinnostanut vastustajaa (erityisesti pohjoisamerikkalaisia) enemmän mikä tasoittaa kummasti muita voimasuhteita. Se mantra viiden prosentin keskittymisherpaannuksen vaikutuksesta nyt ihan itsestäänselvyys, ja tuota on lupa siteerata siksikin että vaikka tuokin Tami "Mun termi on..." Tammisen omima "fakta" niin ollut käytössä jo kauan ennen hänen cornereitaan.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Hurricanes, Meidän peli
Kanada on ollut Suomelle hankala vastus, mutta pitää muistaa että puolivälierästä on muodostunut aika vaikea vaihe nikkareille. Neljään vuoteen eivät ole välieriin päässeet, vaikka mukana on ollut sellaisiakin staroja kuin Giroux, Stamkos ja Perry sekä liuta muita erittäin kovia pelimiehiä.
 
Slovensko, Slovensko, héja héja héja, Slovensko!
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuten MM-kisoissa yleensäkin, alkuhöntsät on nyt höntsäilty ja tänään alkaa sitten pelaaminen. Kanada on luonnollisesti aina kova vastus kun jääkiekosta on kyse, mutta ei tuo tämän vuotinen Kanadan joukkue Kanadaksi mikään erityisen kova ole. Itse asiassa voisi sanoa että jopa harvinaisen nimetön nippu.

Suomi nojaa tutusti vahvaan maalivahtipeliin ja tiukkaan puolustukseen. Nämä pitää olla ehdottomasti kunnossa kun voitosta pelataan. Sen lisäksi nyt on se hetki kun Lehterän ja kumppaneiden täytyy ruveta lyömään ne avopaikat sisään. Kanadaa vastaan maalintekopaikat on vähissä joten onnistuminen niissä on sitäkin tärkeämpää.

Luotto on kova Leijoniin.
 
Oulu - Keski-Suomen pääkaupunki
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.