Tila
Viestiketju on suljettu.

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Hyvä turnaus Latvialta! Repaleisista lähtökohdista 3 maalin voittoa, 3 maalin tappiota ja suurempi tappio Venäjälle. Turnauksen lopusta jää toki huono maku suuhun, V-Venäjä pelin päätös oli aikamoinen farssi! Tämä joukkue ei kuitenkaan olisi yltänyt välieriin, pudotuspelipaikan menetys ei jää siksi kirvelemään aivan hirveästi. Suurin ero helmikuuhun syntyi ehkä siinä että pakisto oli nyt heikohko, maalivahteja ei pystytty suojaamaan yhtä hyvin kuin Olympialaisissa. Masalskis ja Gudlevskis eivät täten näyttäneet kovin erikoisilta tässä turnauksessa.


Kenttäpelaajien esitykset vaihtelivat laidasta laitaan, seuraavassa näkemykseni turnauksen hyvistä & heikoista suorittajista:

+++ Artus Kulda
Pelasi loistavan kauden maajoukkueessa! Joukkueen liideri kauden molemmissa turnauksissa. Pääsi esittelemään myös kiekollisia taitojaan vahvan peruspelin ohella MM-tasolla.

++ Mikelis Redlihs
Yksi harvoista kärkipelaajista joka suostui tulemaan kisoihin. Pelasi hienon turnauksen, vahvaa tekemistä illasta toiseen! Saa toivottavasti nostetta myös seurajoukkueuralleen.

+ Guntis Galvins
Hyvä paluu maajoukkueeseen vaikean kauden jälkeen. Ei meinannut löytää itselleen seuraa syksyllä, tippui tämän takia Olympiaryhmästä. Kevätkään ei mennyt täysin putkeen, silti totutun vahva pilari Latvian puolustuksessa.

(+) Kaspars Daugavins
Pelasi hyvän turnauksen heikosti menneiden Olympialaisten jälkeen. Daugavinsin piti nousta joukkueen johtajaksi ykkösketjun puuttuessa, mies vastasi huutoon varsin hyvin. Välillä keskittyminen tuntui kuitenkin menevän vääriin asioihin, olisi voinut olla vieläkin parempi! Pelaa ensi kaudella KHL:ssä, tuo sarja testannee miehen tämän hetken tason hieman paremmin kuin Sveitsin NLA.


--- Miks Indrasis
Heikko kausi maajoukkueessa Indrasisilta. Ei ottanut minkäänlaisia edistysaskelia tänä vuonna. Olympialaisten vaikeudet olivat ennustettavissa, mutta MM-tasolla olisi pitänyt näkyä enemmän. Toivottavasti mies ei luota liikaa lahjoihinsa, jos ei mukavoidu liikaa voi jälki olla vielä jonain päivänä tuhoisaa!

-- Ronalds Kenins
Ei päässyt vauhtiin tässä turnauksessa. Olisi ollut mahdollisuus napata suuri rooli tämän vuoden MM-joukkueessa. Lähtee ensi vuodeksi Vancouverin organisaatioon tavoittelemaan paikkaa auringossa. Soveltuu amerikkalaiseen pelityyliin harvinaisen hyvin latvialaiseksi, hänestäkin pitäisi olla hyötyä jatkossa!

- Herberts Vasiljevs
Vanha kapteeni ei pystynyt enää auttamaan joukkuetta toivotulla tavalla. Vaikka vuodet ovat vieneet parhaan terän Vasiljevsin pelistä, niin Latvia olisi kaivannut tehoja ylivoimalla. Laadukkaat erikoistilanteet olisivat siivittäneet joukkueen pudotuspeleihin.

(-) Zemgus Girgensons
Oli ihan ok. Kyseessä on nuori pelaaja, vielä ei voi vaatia ihmetekoja. Odotin silti suurempaa tasonnostoa Olympialaisiin nähden. Olisi pitänyt pystyä johtamaan joukkoja Spruktsin poissa ollessa. Tulevaisuudessa tärkeä palanen/suunnannäyttäjä uuden sukupolven Latviaa; loppuun asti taisteleva, luisteluvoimainen, fyysinen…Tästä on mukava lähteä kohti seuraavaa kautta, takana kaksi hyvää turnausta erilaisilla joukkueilla. Nolan pesi samalla kasvonsa, ura Latvian peräsimessä päättyi hyvään kauteen surkeiden vuosien jälkeen! Jos jotain on opittavaa, niin puolustukseen ei saa sattua noin paljon kärkimiesten poissaoloja kerralla. Tietyt hyökkääjät, Martins Karsums etunenässä, voisivat myös vastata MM-kutsuihin myöntävästi edes ajoittain..Jos Artus Kulda pelasi hyvät kisat, niin hänen veljellään Edgars Kuldalla pyyhkii myös varsin hyvin tällä hetkellä! Edgars kruunasi hienon piste/peli kautensa johdattamalla omalta osaltaan Edmonton Oil Kingsin Memorial Cupin mestariksi. Samassa rytäkässä Kuldasta leivottiin lopputurnauksen MVP! Tässä lieneekin Latvian seuraava NHL:ään varattu pelaaja. Gudlevskisin hyvä kausi voisi periaatteessa avata myös pienen takaportin yli-ikäisille Punnenovsille ja Merzlikinsille. Onhan viimeisellä kierroksella varattu kaiken maailman Puuruloita ja Similääkin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.