MM-kisat 2010: Tsekki

  • 13 518
  • 33

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tsekki on turnauksen heikoista peleistään huolimatta esiintynyt myös hyvin. Ruotsi- ja Kanada-ottelut ovat olleet jopa erinomaisia, joissa Tsekki on ottanut selkeästi pelin hallinnan itselleen. Myös alivoimissa hyökkäyshanakkuutta löytyy ja jopa kovuudessa Tsekki laittoi tosissaan hanttiin Kanadalle.

Jos pietilämäinen helpotuksen huokaus on vähänkään esillä Suomen joukkueessa siitä, että Tsekki tulee vastaan, niin Suomen turnaus päättyy torstaina. Mielestäni Suomen pakka on paljon enemmän levällään näiden kuudensien otteluiden jälkeen kuin Tsekin.

Suomen pääargumentti ei ainakaan voi olla se, että Vancouverissakin voitettiin...
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Tsekki on turnauksen heikoista peleistään huolimatta esiintynyt myös hyvin. Ruotsi- ja Kanada-ottelut ovat olleet jopa erinomaisia, joissa Tsekki on ottanut selkeästi pelin hallinnan itselleen.

Ruotsi-peli oli kiistatta hyvää peliä ja ei se huonolta näyttänyt eilenkään. Mutta ei kyllä Kanadaan ihan kauheasti kiinnostanut eilen pelata. Siitä puuttui sellainen viimeinen tappamisen maku, joka varmasti kaivetaan seuraavaan peliin esiin. Sanotaan näin, että Kanada olisi pelannut aivan toisella tavalla, jos ottelulla olisi ollut mitään merkitystä myös heille. Nythän merkitys oli ainoastaan Tsekillä, joka saikin hienon hengen päälle ja ansaitsi voittonsa.

Tsekki on kyllä pelannut näissä kisoissa lähinnä ailahtelevasti eli on toki ollut hyvääkin, mutta sitten on koomailtu todella huolella. En minäkään sitä käy aliarvioimaan, sillä on mahdollisuudet huomenna. Mutta täysin lyötävissä se on ja odotan kyllä voittoa. Se pitää ottaa helevetillisen työnteon kautta.

Tässähän on nyt hyvä mahdollisuus ottaa kolme todella makeaa voittoa putkeen. Tsekki, rakas Ruotsi ja voittamaton Venäjä, siten saisimme voittaa MM-tittelin, jota väheksyttäisiin lähinnä sen takia, että jotain muutakin on pelattu tänä vuonna :)

Mutta mitään ei tule huomenna ilmaiseksi. Hieno asetelma tsekki-peliin.
 

Fat Jesus

Jäsen
Numeron fontti

Ei varsinaisesti joukkueeseen liity mutta millä fontilla on nuo pelipaitojen numerot Tsekillä? Erittäin hienot. Nimethän on kaikilla joukkueilla samalla fontilla.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Aika huikeasti tsekki pelasi turnauksen. Ei yhtään tappiota koville maille ja 4 voittoa "kuolemanpeleistä". Nyt voi olla tyytyväinen Eliaksen ja kumppaneiden poisjäämiselle. Jagr sai olla ykköshyökkääjä ja näytti olevan vielä 38-vuotiaanakin yksi maailman dominoivimmasta pelaajista. Harmi, että Jags päätti jatkaa Omskissa. Kyllä noilla esityksillä tulisi vielä kovaa jälkeä NHL:ssäkin. Tiedä sitten riittääkö kunto vetämään 82 runkosarja ottelua + mahdolliset pleijarit, kun nyt jo valitteli haastattelussa olevansa vähän väsynyt kovaan ottelutahtiin.

Vokoun osaa kyllä yllättää. Periaatteesa todella varma hyvä maalivahti, mutta itse en ainakaan pysty yhtään luottamaan, kun aikoinaan HIFK:ssa upposi joka puolelta. Nyt kuitenkin loistava esitys mm-finaaliin ja muutenkin erittäin hyvä turnaus.

Oli mukava lukea otteluseurantaketjua ja huomata, että joku oli ihan Rotzivalia kehunut varmaksi ja rauhalliseksi. Toivottavasti kulta nostaa taas Rotzivalin tasoa ja ehkä joku GM haluaa miehen hommata. :)

Voracekki oli kyllä aika härkä. Vähän samanlainen pelaaja kuin Jagr, tykkää pitää kiekkoa ja pystyy tulemaan röyhkeästi maalilla.

Tsekkien europelaajat ovat varmasti nyt haluttua tavaraa NHL:ään ja saa nähdä kuinka monta mestarijoukkueen pelaajaa siirtyy taistelemaan NHL-paikasta.
 

pitktat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks & Real Madrid
Oli mukava lukea otteluseurantaketjua ja huomata, että joku oli ihan Rotzivalia kehunut varmaksi ja rauhalliseksi. Toivottavasti kulta nostaa taas Rotzivalin tasoa ja ehkä joku GM haluaa miehen hommata. :)

Tsekkien europelaajat ovat varmasti nyt haluttua tavaraa NHL:ään ja saa nähdä kuinka monta mestarijoukkueen pelaajaa siirtyy taistelemaan NHL-paikasta.

Eikös Rozsival ole pelannut aivan kelpo kauden (82 peliä, päälle 20 min jääaikoja) New York Rangersissa ja jatka siellä?

Luulisi ainakin Kärppien Kasparista herättävän kiinnostusta atlantin takana. Pelasi aivan huikeat kisat!

Hienoa, että Tshekki sai katkaistua punakoneen ylivallan mm-jäillä!
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Ei kai Roszivalissa mitään suurempaa vikaa ole, ihan hyvä peruspuolustaja, mutta eikös miehellä ole todella ylihintainen sopimus?
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On muuten aika kettu tuo Jaromir Jagr. Ruotsi-pelissä heitti mailan, protestoi tuomiota kovin sanoin ja sai vain kakkosen vaikka olisi ansainnut myös kympin, mutta eihän tuomari uskaltanut sitä tuossa tilanteessa antaa. Tuomarille jäi kuitenkin "huono amatunto" ja niinpä hän hyvitti kohta tuon Jagrin kärsimän "vääryyden" antamalla Ruotsille rangaistuksen.
Eilen finaalissa keskialueen yhteentörmäys ei aiheuttanut jäähyjä, mutta kuinka ollakaan Emelinin puhtaan perstaklauksen jälkeen Jagr jäi makoilemaan "tuskissaan" jolloin peli keskeytettiin ja Emelin sai käsittämättömän 5+20 minuutin jäähyn. Jagr ei enää palannut kaukaloon, mutta luisteli voitonjuhlissa kevyen näköisesti jäällä. Taisi tuo veijari ajatella ensi kautta. Jos hän oisi vielä tuossa lopussa pelannut niin eipä olisi ensi kausi KHL:ssä varmaankaan ollut helppo!
Vielä sellainen huomio että taisipa tuo Emelinin jäähy jyskyttää tuomariparin päässä kun antoivat lopussa selvän "hyvitysjäähyn" Tshekille (en nyt muista nimeä) huitomisesta. Se toinen jäähy (kampitus) oli kylläkin selvä!
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Emelinin puhtaan perstaklauksen jälkeen Jagr jäi makoilemaan "tuskissaan" jolloin peli keskeytettiin ja Emelin sai käsittämättömän 5+20 minuutin jäähyn. Jagr ei enää palannut kaukaloon, mutta luisteli voitonjuhlissa kevyen näköisesti jäällä.

Niin, puhdas polvitaklaus, josta jäähy Emelinille oli aivan oikea. Jagrin tuskista voi lainausmerkit ottaa pois, sillä mies ei enää kaukaloon palannut vaikka ilmeistä näki, että mieli teki kentälle koko ajan. Jos kyse olisi ollut vammojen filmaamisesta tai pienemmästä tällistä, niin Jagr olisi kentälle palannut. Jagr jatkoi peliä mm. olympialaisissa Ovetskinin rajun taklauksen jälkeen eikä jäänyt voivottelemaan, vaikka olisi voinut kannattaakin jäädä - siis jos Jagr olisi ns. kuoleva joutsen luonteeltaan. Kovempi sälli Jaromir on kuin jääkiekkoilijoiden enemmistö, ei kuka tahansa pelaaja jatka uraansa näin pitkään tai ole edelleen paras eurooppalainen pisteidentekijä NHL:ssä. MM-kisoissa Jagr oli jo 1990, siitäkin sopii ottaa mallia pelihaluista.

Voitonjuhlissa kuka tahansa luultavasti luistelee kevyen näköisesti jäällä, sillä voitosta saatava euforia ja adrenaliinipurkaus edesauttavat liikkumista kummasti. Sitä paitsi kentällä liikkuminen voitonjuhlassa on ihan eri asia kuin luistella täysillä ja vääntää jossain kulmassa kesken pelin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös