MM-kisat 2008: Team Canada

  • 34 753
  • 122
Tila
Viestiketju on suljettu.

Voittaja

Jäsen
Toivottavasti kanadalaiset voittavat koko paskan oikein reippaasti, tosin tuolla porukalla ei muuta lähtökohtaa pitäis edes olla. On kyllä todella kova nippu kasassa MM-kisojen asteikolla, ainakin paperilla. Ja eiköhän tuo pelaaminen kiinnosta kun on kuitenkin kotikisat kyseessä. Iso pettymys kyllä jos eivät tuolla joukkueella voita mestaruutta.
 
Odottaakohan Kanadan johto vielä porukkaa NHL:n toiselta kierrokselta vai onkohan äijiä vielä tulossa kuinka paljon tuohon ryhmään? Phaneuf? Iginla? Redden? Joka tapauksessa ei tuohon montaa jätkää enää mukaan varmaankaan tule.

Pelottavan kova joukkue kasassa. Tuohan on jo All-Stars tasoa melkeinpä. Yllätykset ovat aina mahdollisia, mutta paljon pitää tapahtua jos tuon porukan aikoo pysäyttää. Tuossa oli juttua vähän aikaa sitten, että Kanadassa olisi nähty vihainen Leijonalauma ärjymässä... mielenkiintoista.
 

vili19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestarit lavan alla
Kovia nimiä jengissä, ei voi muuta sanoa. Toivottavasti rikkovat ties kuinka kauan kestäneen scheissen, etteikö kotijoukkue tuota paskaa voittaisi. Tietenkin tuossa bändissä on aina tilaa yhdelle Boogaardille ja toiselle Godardille, kun kerran vapaina miehinä taas tähän aikaan vuodesta Kanadan vihreillä kedoilla juoksentelevat.
 
Suosikkijoukkue
San Jose & NHL Western Conference
Tietenkin tuossa bändissä on aina tilaa yhdelle Boogaardille ja toiselle Godardille, kun kerran vapaina miehinä taas tähän aikaan vuodesta Kanadan vihreillä kedoilla juoksentelevat.

Tämä olisikin mielenkiintoista. Kunhan vain pelin tiimellyksessä muistaisivat, että pelaavat samassa jengissä. Sen verran nämä kaksi kilttiä poikaa on toisiaan mukiloineet. Olisi siinä hieno nelonen kanukeille Boogaard-Godard-Brashear. Siinä saisi Pekka Saravo keräillä polvisuojuksiaan kentältä.

On kyllä hirveä joukkue kasassa. Jos pelit oikeasti näitä staroja kiinnostaa, niin kulta on kyllä aika varma juttu. Pienen kysymysmerkin jättää maalivahdit, mutta kuten täälä jo joku kärjistäen sanoi, peli varmaan pyörii 55 minuuttia vastustajan päädyssä. Puollustus antaa mielestäni vielä hieman armoa muille maille, mutta eiköhän sekin tonttinsa hoida.

Itku tulee kun ajattelee pientä ja sisukasta leijona puollustusta, jonka vaahteralehti käärii hellään syleilyynsä.
 

MacInnis

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Kärpät, Shefki Kuqi
Pienen kysymysmerkin jättää maalivahdit, mutta kuten täälä jo joku kärjistäen sanoi, peli varmaan pyörii 55 minuuttia vastustajan päädyssä.

Tuskin sentään noin ylivoimaisia ovat, paitsi ehkä Sloveniaa ja muita rupujoukkueita vastaan. ;) Ja vaikka Brodeur ei tullut, niin Känädän joukkueessa on kisojen kovin ja tasaisin maalivahtikolmikko.
 

tiikeri

Jäsen
Kyllähän se on kansallinen häpeä ja hirvittävä katastrofi Kanadassa, jos se ei näitä kisoja tuolla rosterilla voita. Ties kuinka monta vuotta putkeen on kotikisojen paineet olleet liikaa isäntäjoukkueelle, mutta eiköhän se taika tänä vuonna vihdoin murru. Kanada kun osaa pelata myös paineen alla loistavasti joukkueena, toisin kuin esim. Venäjä tähtisikermällään viime vuonna.

Myös näitä jokakeväisiä glooryhunttereita näkyy kasautuvan vaahteralehtien taakse jo iso liuta. Mikäs siinä, jokainen valitkoon vapaasti suosikkinsa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
En oikein ymmärrä näitä "jos pelit kiinnostavat" kommentteja, toki se pitää paikkansa että mitään ei tule jos ei kiinnosta, mutta harva esimerkiksi Suomen kohdalla kommentoi että jos pelaajia kiinnostaa niin tulos on se ja se. Mitä näyttöä siitä on että kanadalaisia ei tänä päivänä kiinnosta MM-Kisoissa pelaaminen? Kanada on voittanut MM-Kisat 2003, 2004 ja 2007 sekä hopea 2005. Ei nuo viime vuosien tulokset paljon sitä indikoi että kiinnostusta ei ole.

Pelikirja on myös ollut kunnossa viime vuosina ja valmennusjohto mikä nyt on koottu on erittäin vakuuttava meriiteiltään sekä myöskin nykyisten pelikirjojen muodossa. Hitch on tehnyt hyvää työtä Columbuksessa.

Nuoria pelaajia on myös paljon mukana joilla varmasti on näyttöhaluja ajatellen myös Vancouverin kisoja, sekä perinteisiä kanadalaisia jarruketjun pelaajia löytyy. Eli onhan se totta että kiinnostus ratkaisee, mutta mielestäni se on oletusarvo että kiinnostusta löytyy.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
San Jose & NHL Western Conference
Mitä näyttöä siitä on että kanadalaisia ei tänä päivänä kiinnosta MM-Kisoissa pelaaminen? Kanada on voittanut MM-Kisat 2003, 2004 ja 2007 sekä hopea 2005. Ei nuo viime vuosien tulokset paljon sitä indikoi että kiinnostusta ei ole.

Tunnustan, että mitään näyttöä ei tästä minulla ole, kanukit on kyllä hommansa hoitanut jo monen vuoden ajan kunnialla. Lähinnä jätin pienen varauksen tälle "kiinnostamattomuudelle", se kun on USA:n ja Kanadan kohdalla ollut lähes aina pieni kysymysmerkki, etenkin jenkkien kohdalla.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Viimeksi muokattu:

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Kanadaa pidän itse ennakkosuosikkina vaikka kotikisat onkin.

Rick Nashistä sen verran että Fredrik Norrena toesi Hämeen Sanomien MM-extrassa että Nashillä on huonompi laukaus kuin Kai Nurmisella...
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kanadaa pidän itse ennakkosuosikkina vaikka kotikisat onkin.

Rick Nashistä sen verran että Fredrik Norrena toesi Hämeen Sanomien MM-extrassa että Nashillä on huonompi laukaus kuin Kai Nurmisella...

Ei kai tuo nyt niin ihme ole. Kyllähän tuo Nurmisen rannari on todella hyvä. Jos sitä lähelle pääsee, ranne on silloinkin erittäin hyvä. Nash vain on niin monipuolinen, kun löytyy voimaa ja nopeutta ja sitten kyky haistaa maalipaikat ja tehdä niistä maaleja. Hieno esimerkki oli se viime MM-kisojen tahtomaali, kun väänsi laatan väkisin taidolla ja tahdolla maaliin. Peli on vielä monipuolistunut Nashillä, kun puolustaakin nykyään jo hyvin. Veikkaan, että iskee kisoissa 8-9 maalia tänä vuonna. Paljon riippuu tietysti siitä, kuinka syttyy huonompia maita vastaan. Jos niissä peleissä mättää maaleja luku on nopeasti kaksinumeroinen. Loistava pelaaja.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Pelikirja on myös ollut kunnossa viime vuosina...

Aivan, pelikirja. Mitä olennaisia eroja näet Kanadan pelikirjoissa vuosilta 2007 ja 2006, menestys kun ei kuitenkaan ollut näissä kaksissa viime kisoissa aivan samanlainen?
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Mitä olennaisia eroja näet Kanadan pelikirjoissa vuosilta 2007 ja 2006, menestys kun ei kuitenkaan ollut näissä kaksissa viime kisoissa aivan samanlainen?

En minä mistään vuosien 2007 ja 2006 eroista puhunut vaan väitän että yleisesti ei voi puhua pelikirjasta minään heikkoutena Kanadan kohdalla. Tarkoittaen sitä että kovalla pelaajamateriaalilla ei saada mitään aikaan kun pelikirja lässähtää. Esimerkiksi Venäjän kohdalla voidaan tälläisestä ilmiötä jossain määrin puhua. Niin ja 2006 Kanada oli kuitenkin neljäs, suhteellisen nuorella joukkueella, joten eivät niissäkään kisoissa täysin flopanneet.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
...yleisesti ei voi puhua pelikirjasta minään heikkoutena Kanadan kohdalla.

Ei voi, ja pelikirjojakin on kovin erilaisia. Nyt alkaviin kisoihin valmentaja Hitchcock halusi Staalin pelaavan kakkosketjun sentterinä, Spezza vierellään. Kun Staal kuitenkin treeneissä ja treenipeleissä koko ajan hakeutui laituriksi, sanoi Hitchcock lopulta tälle ja Spezzalle, että päättäkää paikkanne itse. Kanadan näinkin epäselvää ja kuritonta pelikirjaa vastaan ei pitäisi yhdelläkään maajoukkueella olla mitään vaikeuksia. ;)
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Kanadaa nyt JA:ssa rakastetaan enemmän kuin Suomea, hmm, enemmän kuin mitään, ja maa on vuodesta toiseen viemässä etukäteen kaikki mestaruudet melkein pelaamatta, pelkkää rosteria lukemallahan nämä ratkotaan. Luulisi että meillä nyt olisi jo tarpeeksi empiiristä kokemusta siitä, ettei Kanada ole ohittamaton edes parhaiden maiden turnauksessa. Mitenkäs muuten kävi kun viimeksi Suomen ja Kanadan parhaat pelaajat kohtasivat - oliko se jossain Torinossa? Toki maa on aina turnauksen kuin turnauksen kestosuosikki, erittäin hyvistä syistä, mutta se on kaukana ohittamattomasta, etenkin näissä paras yhdestä -turnauksissa. Epäilemättä Kanadan pitäisi tällä hetkellä olla vähän kuin Neuvostoliitto aikoinaan ja voittaa kaikki turnaukset jollakin metronomin säännöllisyydellä, mutta näin ei nyt vain ole.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Oulun Kärpät
Nyt kun Detroit nuiji Coloradon ulos pudotuspeleistä, Joe Sakic vapautui Kanadan käyttöön. Onko jollain tietoa Sakicin halukkuudesta pelata kisoissa?
Kyllä Joe menee heittämällä tuohon Kanadan rosteriin, 2-3.ketjun sentteriksi.
 

Howitzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
En näe mitä järkeä Joe Sakicin olisi tulla mm-kisoihin. Eiköhän hän ole jo näyttönsä antanut ja sama antaa nuoremmille näyttöpaikka.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Onko tämä MM-kisojen tarkoitus? Antaa näyttöjä.

Tavallaan kanadalaisille kiekkoilijoille on, sillä näissä mm-kisoissa onnistuminen nostaa ihan varmasti pelaajien mahdollisuuksia nousta Vancouverin olympiajoukkueeseen. Tosin Sakic on mielestäni jo siinä asemassa, että miehen ei tarvitse vaivautua kun niitä meriittejä ja näyttöjä on muutenkin tarpeeksi.
 

expertti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kanada on saanut kotikisoihinsa lähes parhaan mahdollisen joukkueen kokoon. Joukkue on tasaisen vahva, kaikki osa-alueet ovat huippuluokkaa. Maalivahtiosasto sisältää kolme suhteellisen tasavertaista veskaria, joilla on takanaan hyvä kausi NHL:ssä. Heidän kokemuksensa kansainvälisistä peleistä on tosin vähäistä. Se tuskin kuitenkaan vaikuttaa Kanadan menestysmahdollisuuksiin, sillä ainakin yksi kolmikosta onnistuu varmasti.
Puolustus on täynnä monipuolisuutta. Sopiva määrä kiekollista taitoa, kokemusta, kokoa ja fyysisyyttä. Puolustus on ehdottomasti kisojen vahvin. Puolustuksen johtohahmoja ovat Jay Bouwmeester, Ed Jovanovski ja Steve Staios.

Hyökkäys on raudanluja. Lähes kaikki hyökkääjät ovat takoneet huikeita pistemääriä NHL:ssä. Hyökkäyksestäkin löytyvät kaikki elementit maailmanmestaruuden uusimiseen. On maalintekotaitoa, kokoa, fyysisyyttä, kokemusta ja voimaa. Tähän lisäksi vielä Kanadan loistava joukkuepelaaminen ja roolitus. Päävastuun hyökkäyksestä kantavat ainakin kapteeni Shane Doan, Rick Nash, Dany Heatley, Martin St. Louis, Jason Spezza ja Eric Staal. Nuori Jonathan Toews on myös erittäin vaarallinen. Ellei katastrofia tapahdu Team Canada on varma maailmanmestari.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Heidän kokemuksensa kansainvälisistä peleistä on tosin vähäistä.

Toisaalta heillä pelaa viime vuoden maailmanmestari maalivahti joukkueessa eli Cam Ward.

Ellei katastrofia tapahdu Team Canada on varma maailmanmestari.

Itse näen asian niin, että Kanadan suurin uhka on paras-yhdestä-pudotuspelit, jotka mahdollistavat huonon päivän sattuessa suuretkin yllätykset. Muuten en kyllä myöskään näe mitään heikkouksia tai uhkia Kanadan todennäköiselle kullalle.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Kanadaa nyt JA:ssa rakastetaan enemmän kuin Suomea, hmm, enemmän kuin mitään, ja maa on vuodesta toiseen viemässä etukäteen kaikki mestaruudet melkein pelaamatta, pelkkää rosteria lukemallahan nämä ratkotaan.

Joka on sinällään hieman omituinen ilmiö, koska aikanaan kun Tshekki vei maailmanmestaruuksia rutiinilla useamman putkeen, niin porukka Suomessa oli niin katkeraa, että huh(ainakin siis medioiden kautta aistittuna). Mutta jostain syystä sama ei päde Kanadan kohdalla, vaan näköjään näyttävät jotkin henkilöt jopa ensisijaisesti toivovan kanukkien mestaruusjuhlia. Toisin sanoen finaalitappio Kanadalle on siis ihan jees, mutta jollekin muulle maalle taas kiroilun ja masennuskännien paikka? Ei ymmärrä, toivottavasti ainakaan Suomen joukkueessa ei olla yhtä nöyrää Kanadan suhteen..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös