MM-kisajoukkueiden harjoitusottelut

  • 35 545
  • 214
Tila
Viestiketju on suljettu.

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Ei lupaa kovin hyvää jos O.J on meidän ykkössena. Paljon jää M.Koivun harteille, sillä O.J ei ole mihinkään suurin tekoihin.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Siis eikö Herra Selostaja sönkännyt että Suomalaiset toivoo että Selänne tulee kisoihin eli ei asiaan ole viellä mitään varmistusta.

Hyvää pyöritystä tossa lopussa. Jokiselle kyllä tarjottiin monta paikkaa, samaa mieltä siitä että Jussi Jokinen olisi ollut parempi vaihtoehto laittamaan rankkaria.
 

Hanslankari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aktiivinen aloitteellinen rohkea sakki
Ja selostajan mukaan myös TEEMU SELÄNNE tulee Suomen avuksi![/QUOTE

Selostajan mukaan myös Bäckstrom ja Koistinen liittyvät "luultavasti" että se siitä. Mutta toivottavasti tulee, olihan tuo niin onnetonta viimeistelyä tai sen yritystä..
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ensin metri kiekkoa taaksepäin ja sitten suoraan patjoihin niin paljon kuin ranteista lähtee.. vittu, ei uponnut.

Itse ainakin kun huomasin Ollin menevän vetämään, niin näin jo sieluni silmin tuon Jokisen tulevan ratkaisun. Itseasiassa en ole koskaan muita ratkaisuja häneltä rankkarissa nähnytkään.

Erittäin hyvä peli Suomelta ja ihan viihdyttävää katsottavaa. Se maalin tekeminen vaan näyttää olevan todella tuskaista niin kuin aina. Suomi paransi loppua kohden ja Kanada oli välillä hätää kärsimässä, mutta Leclair pelasi kyllä voiton Kanadalle. Lennu ja Salmela olivat loistavia samoin kuin Peltonen. Eipä taideta näitä kahta -84 syntynyttä kaveria enää ensikaudella SM-liigassa nähdä, ikävä kyllä.
 

ICE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ehdottomasti positiivista, että Suomen peli oli selvästi nousujohteista. Kehnon avauserän jälkeen tämä kolmas erä oli jo melkoisen mukavaa katsottavaa. Yritys ei loppunut missään vaiheessa, eikä tasoituskaan lopulta kaukana ollut.

Ja Petelle ottelun parhaan Suomi-pelaajan palkinto, vaikkei näissä peleissä aikuisten oikeesti riitäkään.
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
O.J:lta yhtä luokaton rankkari kuin aikanaan Itävallan kisojen rankkukisassa, liian kova vauhti ja rannari suoraan päin. O.J:n olisi parempi jättä jatkossa rankut muiden harteille.

Kuitenkin kokkonaisuudessaan yllättävänkin hyvä peli Suomelta, kun tuolta saadaan vielä vapaamatkustajat pois ja huippuvahvistukset tilalle, niin tulostakin on odotettavissa.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikähän mahtaa olla tässä(kin) matsissa hyvät näytöt antaneen Immosen kohtalo M. Koivun liittyessä kokoonpanoon?

Kanada veti pelin rutiinilla, Suomelle hyvästä yrityksestä arvosana 8.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Ja Petelle ottelun parhaan Suomi-pelaajan palkinto, vaikkei näissä peleissä aikuisten oikeesti riitäkään.

Jees, Dogi on varmaan sopinut ennen matsia palkintoraadin kanssa, että Pete pitää palkita jotenkin siitä, ettei saa sitten itse kisoissa pelata peliäkään. Onpahan nyt sitten joku laatta kotiintuomisiksi.

Pieni kaukalo, ei NHL-kokemusta jne. jne.
 

*Sniper*

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Arvio ottelusta

Suomi-Kanada ystävyysharjoitusmatsi saatiin siis loppuun. Tämä oli taas viihdyttävä matsi ja peliin saatiin uutta mielenkiintoa viime minuuteilla. Kuitenkin Kanada oli Suomea edellä pelillisesti joka osa-alueella. Kanadalaisten syöttöpeli oli ihailtavaa ja heillä riitti maltti syöttää pienestäkin tilasta. Suomen syöttöpeli oli toki paljon parempaa kuin EHT-turnauksissa, mutta siitä vielä puuttui jotain.
Maalivahtipeli:
Vehanen pelasi hyvän ottelun ja torjui ne mitkä hänen oletettiinkin torjuvan. Maalit menivät lähinnä puolustajien piikkiin. Kanadan veskat olivat niin hyviä, kuin osasin odottaa ja maalit saatiin läheltä runnomalla sisään.
Puolustus:
Suomen pakisto kaipaa vielä uudistuksia, jos halutaan menestyä. Tästä ryhmästä Salmela pelasi aivan loistavan ottelun, kun taas Saravon peli hirvitti. Hän oli omassa päässä ongelmissa, eikä saanut omaa miestään oikein pidettyä kiinni. Väänänen pelasi perusvarmasti ja Pitkänen oli Suomen johtohahmoja (vaikka pari hasardia syöttikin). Kanada sai pyöritellä kiekkoa melko palon Suomen päädyssä ja leikkiä meidän pakkiemme kanssa. Heidän puolustus oli esimerkillistä ja syötöt olivat varmoja. Meidän hyökkääjämme eivät päässeet pelaamaan kuin kulmissa, jonne Kanadan pakit meidät ohjasivat.
Hyökkäys:
J.Jokinen-O.Jokinen-Peltonen näytti esimerkkiä ja kantoi vastuuta hyökkäyspelissä. Vedot olivat melko tehottomia, mutta kiekkoa saatiin Kanadan päätyyn. Muut kentät eivät koonaisuudessaan erityisemmin vakuuttaneet, mutta eräitä yksilöitä nousi esiin, kuten Bergenheim, T.Ruutu ja Petrell. Ruutu loi kaikkein vaarallisimmat tilanteet Kanadan maalille ja Bergennheim esiintyi pirteästi pelin kahdessa ensimmäisessä erässä. Petrell taas osoitti tekevänsä parhaasa kun maajoukkueeseen pääsee. Tuli ihan Pihlström mieleen viime vuodesta, siksi olisikin hienoa nähdä 4. kentän koostumus muodossa Pihlström-Hahl-Petrell.
Erikoistilanteet:
Suomen av ei ollut erityisen hyvää, mutta toisaalta Kanada käytti omat ylivoimansa todella hyvin. Suomen yv oli taas parempaa kuin EHT:ssä, mutta laukusten laatu olisi voinut olla vielä parempaa ja ehkä maalille olisi voinut tehdä maskia. Siitä täytyy olla tyytyväinen ettei Suomi jäähyillyt paljoakaan, kuten EHT:ssä.
Suomi kaipaa siis vielä pakkeja ja sellaisia hyökkääjiä, jotka osaavat rakentaa maalipaikkoja. Tämä hyökkäys oli jo hyvää, mutta Koivulla ja Selänteellä höystettynä se olisi vielä parempaa. Ja onneksi Koistinen tulee auttamaan puolustuspäätä. Lepistö olisi myös oivallinen lisä joukkueeseen.
 

Erik Loka

Jäsen
O.J:lta yhtä luokaton rankkari kuin aikanaan Itävallan kisojen rankkukisassa, liian kova vauhti ja rannari suoraan päin. O.J:n olisi parempi jättä jatkossa rankut muiden harteille.

Kuitenkin kokkonaisuudessaan yllättävänkin hyvä peli Suomelta, kun tuolta saadaan vielä vapaamatkustajat pois ja huippuvahvistukset tilalle, niin tulostakin on odotettavissa.

Peliähän en nähnyt, mutta miksei Jussi Jokinen laukonut rankkia? Siinähän on kuitenkin jonkinmoinen rankkarispesialisti, joten miksei tuota erikoisosaamista hyödynnetty?

Entäpä millaiset näytöt antoi Immonen?
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin pisteet ovat korkeintaan välttävät, kun mies kuitenkin pelaa 1.senana, jolloin sitä vastuutakin tulee paljon. Toissa kaudella sentään yli 90 pongoa. Myös valmentaja Martinilta tuli ansaitusti kritiikkiä.

Niin, että noihin pisteisiin pääsee aika lailla pelaaja kuin pelaaja NHL:ssä jos vain vastuuta tulee noin paljon?
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Niin, että noihin pisteisiin pääsee aika lailla pelaaja kuin pelaaja NHL:ssä jos vain vastuuta tulee noin paljon?

Missä olen antanut noin muka ymmärtää?
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Vain YLE:n koosteen nähneenä, täytyy sanoa että tulipa karmea flashback Wienin kisoista OJ:n rankkarissa. Miten noin hyvä pelaaja voikin olla noin saatanan surkea rangaistuslaukauksissa? Toivottavasti Sheddenillä riittää kantti jättää Olli laukaisijalistan ulkopuolelle jos kisoissa rankkareihin joudutaan.

Muilta osin eilisiltainen esitys oli lukemani ja näkemäni perusteella varsin positiivinen. Taalakaukaloiden tekijämiehet saavat kyllä pelin pyörimään valmentajasta huolimatta. Ja ehkäpä Sheddenin taktiikat vaativat vaan riittävän tasokkaat toteuttajat?

Viimeistely vaikutti murheenkryyniltä, mutta kun Koivu, Koistinen ja mahdollisesti myös Selänne liittyvät joukkueeseen, saadaan siihen rutkasti apua.

EDIT: Lisätään nyt vielä sen verran, että itse laittaisin rankkareita ampumaan tällä hetkellä Peltosen, J.Jokisen ja Koivun. Selänne tuosta toki jonkun syrjäyttää jos mukaan tulee.
 

mir

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vain YLE:n koosteen nähneenä, täytyy sanoa että tulipa karmea flashback Wienin kisoista OJ:n rankkarissa. Miten noin hyvä pelaaja voikin olla noin saatanan surkea rangaistuslaukauksissa?

Niinpä. Toisaalta taas epäilen Sheddenin haluavan kokeilla pelaajia jollain tavalla antamalla mahdollisuuden ampua rankkareita. En kyllä osaa selittää tätä paremmin... Tulee vaan mieleen Hyvösen kaksi rankkaria viimeisessä harjoituspelissä.

Jos tuo rankkari olisi oikeasti haluttu sisään, niin toinen Jokinen olisi ollut ampumassa sitä. Vai miten J Jokisella on sujunut rankkarit menneellä kaudella? Edellisellä kaudella ne taisivat upota ainakin todella hyvällä prosentilla.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Tuo on oikeastaan aina mielenkiintoinen juttu, että valmentajat luottavat tiettyihin pelaajiin rangaistuslaukauksia vaikka he eivät erityisen hyviä siinä edes olisi. Ei tarvitse mennä kuin Westerlundin aikakaudelle, jolloin tällaista jo nähtiin lähes joka turnauksessa. Sama trendi näyttää jatkuvan Sheddenin aikakaudella.

Minua ihmetyttää myös se, miksi suomalaiset pelaajat saattavat onnistua NHL:ssä ihan hyvin rankkareissa, mutta arvokisoissa heidän yrityksensä ovat todella luokattomia. Jotenkin sellaisia, että "kunhan nyt jotenkin vedetään".

Jos tästä MM-joukkueesta hyviä rangaistuslaukausten vetäjiä etsii, niin itse kääntyisin Jussi Jokisen, Niko Kapasen, Mikko Koivun ja kenties Esa Pirneksen puoleen. Pahoin vain pelkään, että siellä on vuoren varmasti vetämässä myös Ville Peltonen ja Olli Jokinen. Myös rightin pelaajille on aina oma kiintiöpaikkansa rankkareita ammuttaessa.
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Tuossahan se aika suoraan lukee:

Edelleen siinä ei lukenut, että kuka tahansa lataa päälle 70 pistettä jos saa paljon vastuuta. Luetun ymmärtäminen ei vissiin ole sitten teikäläisten vahvuuksia?

En halua dissata Jokista, mutta ymmärrän kyllä täysin Martinin kommentit ja turhautuneisuuden Jokisen otteisiin.
 
Suosikkijoukkue
RL, CC, MS, SB-A, MN, CO, GL, ST,HG, BG
Edelleen siinä ei lukenut, että kuka tahansa lataa päälle 70 pistettä jos saa paljon vastuuta. Luetun ymmärtäminen ei vissiin ole sitten teikäläisten vahvuuksia?

Mitä ihmettä?

Aivan suoraan kritisoit Jokista, koska teki välttävät tehopisteet, vaikka vastuuta tulikin runsaasti.

Jos taas käännät kelkkasi, ja sanot ettei NHL.ssä moni pääse noihin tehopisteisiin, vaikka pelaisi runsaasti, miten Jokisen tehopistemäärä on välttävä?
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Mitä ihmettä?

Aivan suoraan kritisoit Jokista, koska teki välttävät tehopisteet, vaikka vastuuta tulikin runsaasti.

Jos taas käännät kelkkasi, ja sanot ettei NHL.ssä moni pääse noihin tehopisteisiin, vaikka pelaisi runsaasti, miten Jokisen tehopistemäärä on välttävä?

Välttävä suhteessa siihen potentiaaliin ja odotuksiin joita itse ja näköjään myös valmentaja Martin on odottanut näkemvänsä Jokiselta. Joltain Sean Averyltä n.70 pongoa olisi loistosuoritus, mutta Jokiselta ei, koska miehellä on kykyjä paljon parempaan.
 
Suosikkijoukkue
RL, CC, MS, SB-A, MN, CO, GL, ST,HG, BG
Välttävä suhteessa siihen potentiaaliin ja odotuksiin joita itse ja näköjään myös valmentaja Martin on odottanut näkemvänsä Jokiselta. Joltain Sean Averyltä n.70 pongoa olisi loistosuoritus, mutta Jokiselta ei, koska miehellä on kykyjä paljon parempaan.

Ah, tämä selvensi huomattavasti. Sitten olen kyllä samaa mieltä, miehellä on rahkeita parempaankin kyllä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Parin erän jälkeen tuo peli näytti jo taputellulta, mutta löytyihän Suomelta sentään kirivaihde. Kolmas erä oli jo varsin pirteää pelaamista ja ei tuo tasoituskaan kaukana ollut.

AV pelaaminen oli todella surkeaa alussa ja siksi omissa pari kertaa kolisikin. Kolmannessa sekin jo alkoi sujuamaan. Ilman kassaria Suomi pelasi muuten todella pirteästi.

Huippumaita vastaan tullee tuo maalinteko nousemaan todella suureksi ongelmaksi. Nytkin paikkoja oli, mutta ei vaan ollut pelaajia jotka moisista pistää kiekon sisään.

Vehanen palkittiin aivan ansaitusti Suomen parhaana napaten mm. yhden läpiajon kiinni. Pitkänenkö se nyt oli joka tuon vapauttavan syötön antoi? Pesonen antoi viimeksi. Tälläisiä mokia ei kyllä Suomella ole varaa tehdä, jos menestyä aikoo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös