MM-Joukkue 2004

  • 115 756
  • 788

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
Tällä tietoa näillä mennään:

Peltonen - Jokinen - Rintanen - Nummelin - Niinimaa
Pärssinen - T.Ruutu - Kuhta - Karalahti - Söderholm
Kallio - Viuhkola/Immonen - Hagman - Tuulola - Niemi/Väänänen
Laaksonen/Nieminen - Aalto/Pakaslahti - Eloranta - Mäntylä
Hentunen

Nurminen
Norrena
Bäckström/Noronen/Markkanen

Aika kova joukkue saadaan siis liikkeelle vaikka NHL:stä ei runkosarjan päättymisen jälkeen tulisi yhtään uutta vahvistusta. Melko varmasti ilmasilta kuitenkin toimii ja varsinkin puolustukseen pari nhl-ukkoa lisää tekisi terää.

Varmoina kisoihin pidän seuraavia:
Peltonen, Jokinen, Rintanen, Nummelin, Niinimaa, Pärssinen, T.Ruutu, Karalahti, Söderholm, Kallio, Eloranta ja Nurminen. Vain loukkaantuminen pudottaa jonkun näistä.

Lähes varmoina kisoihin pidän Hagmania, Tuulolaa ja Mäntylää. Näiden kohtalo riippuu pitkälti myös NHL:stä pudotuspelien myötä vapautuvista pelaajista.

Viuhkolalasta ja Immosesta mahtuu vain toinen kisoihin. Summasen pelityylin tuntien uskon, että Mäntylällä on hyvät mahdollisuudet kisoihin. Niemi ja Väänänen kilpailevat puolustavan pakin roolista keskenään.
 

sheiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No joo!

Itse olen tullut nykyään niin kyyniseksi pelaajien suhteen,niiden jotka palaavat lähes poikkeuksetta maajoukkueeseen vanhoilla meriiteillä!Näitä ovat esimerkiksi:

Kiprusoff ja Tuulola

Lisäksi jättäisin joukkueesta pois omasta mielestäni lähes poikkeuksetta maajoukkueessa epäonnistuneet yksilöt!Näitä ovat esimerkiksi:

Mäntylä ja Koivisto

En myöskään kelpuuttaisi MM-kisoihin pelaajia joiden taidot riittävät kiistatta sm-liigaan mutta fysiikka ei aina edes sinne,tyyliin: Jari Korhonen!

Kaikki puolustajia!Sattumaako?Ei välttämättä?

Tiedän että em. mainituilla pelaajilla on omat kannattaja joukkonsa eikä mun kirjoituksesta kannata papua sieraimeen vetää! Saattaahan olla että olen niin väärässä kuin vain voi olla!
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Itse lähtisin rakentamaan joukkuetta seuraavan kaltaiseksi:

1. ketju
Peltonen - Koivu - Hagman/Nieminen
Timonen - Karalahti

2. ketju
Kuhta - Ruutu - Pärssinen
Väänänen - Nummelin

3. ketju
Kallio - Jokinen/Viuhkola/Immonen/Pirnes - Rintanen
Niskala/Söderholm - Lydman

4. ketju
Rajamäki/Nieminen - Pakaslahti - Laaksonen
Söderholm/Niskala - Viuhkola/Immonen

Maalivahdit:
Kiprusoff
Nurminen
Norrena/Bäckström

Eli ykkösessä näkisin hyvin mielelläni Saku Koivun, koska Montrealin uskon tippuvan ensimmäisellä kierroksella ja eiköhän Koivu ole halukas tulemaan maajoukkueen mukaan. Ykköseen laidoille voisi laittaa Peltosen sekä tilaa tekemään Niemisen tai Hagmanin, olettaen, että Calgary tippuu ensimmäisellä kierroksella. Pakkiparina olisi jo junnumaajoukkueista tuttu pari Timonen - Karalahti.
Kakkonen olisi viime kaudelta IFK:sta tuttu ketju, jonka takana Nummelin pelaa ns. neljäntenä hyökkääjänä ja Väänänän tukee Nummelinin nousuja.
Kolmoseenkin riittäisi aika hyvin taitoa Kallion ja Rintasen muodossa ja keskelle Jokinen, jos mies vain pääsee perhekiireidensä vuoksi. Mikäli OJ ei pääse voisi hänen tilalleen istuttaa Viuhkolan, joka mielestäni on ansainnut hyvän kauden jälkeen paikan MM-kisoihin. Pakkeina tässä kentässä olisivat Lydman ja toinen kaksikosta Niskala/Söderholm.
Nelonen olisi sitten puhtaasti jarrukenttä, joka pyrkisi pitämään vastustajan ykkösen kurissa.

Maalille luonnollisesti Kiprusoff, jos siis Calgary tippuu ensimmäisellä kierroksella ja Nurminen olisi mainio kakkonen.
Kolmoseksi mukaan voisi ottaa Bäckströmin tai Norrenan, sillä molemmat ovat pelanneet mahtavan kauden Euroopassa.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Toivotaan, että kisoissa nähdään uusia ja tuoreita nimiä. Tuomo Ruutu etunenässä, samoin Jari Viuhkola. Pitäisin heidän kisoihin pääsyä itsestään selvänä, koska meillä tuskin on ylitarjontaa sentteriosastolle. Myös Jarkko Immonen harkintaan.

Toivon myös, että Olli Jokinen tekisi itse päätöksen jäädä pois kisoista, ettei Ollia tarvitsisi sen isommin harkita joukkueeseen. On nimittäin fakta, että Olli ei maajoukkueessa ole liiemmin saanut urotekoja aikaan ja sitä taustaa vasten olisi uusien nimien aika näyttää. Näyttöpaikoista ei Ollilla ole pulaa ollut, mieshän on kahlannut keväästä 1998 miltei kaikki MM-kisat läpi.
 

Vaicci#63

Jäsen
Vaikka Peltosen Villellä varmasti on annettavaa joukkueelle, niin silti jättäisin hänet pois.
Nämä MM-kisat voisivat olla pienimuotoinen nuorien huippujen esiinmarssi. Ruudun ja Viuhkolan lisäksi esim. Jani Ritaa olisi kiva kokeilla maajoukkuekuvioissa, tosin, farmipeleissä taitaa Ritan kevät mennä.

Olisi kuitenkin piristävämpää nähdä uusia kasvoja joukkueessa. Taistelutahto ja luistelu ovat varmasti kovempaa nuorilla lupauksilla.

World Cuppiin sitten mukaan ne tutut kasvot.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Viestin lähetti Viltsu
Toivotaan, että kisoissa nähdään uusia ja tuoreita nimiä. Tuomo Ruutu etunenässä, samoin Jari Viuhkola. Pitäisin heidän kisoihin pääsyä itsestään selvänä, koska meillä tuskin on ylitarjontaa sentteriosastolle. Myös Jarkko Immonen harkintaan.

Toivon myös, että Olli Jokinen tekisi itse päätöksen jäädä pois kisoista, ettei Ollia tarvitsisi sen isommin harkita joukkueeseen. On nimittäin fakta, että Olli ei maajoukkueessa ole liiemmin saanut urotekoja aikaan ja sitä taustaa vasten olisi uusien nimien aika näyttää. Näyttöpaikoista ei Ollilla ole pulaa ollut, mieshän on kahlannut keväästä 1998 miltei kaikki MM-kisat läpi.
Juu,Viuhkola,Ruutu ja Immonen ilmanmuuta mukaan. Neljäs sentteri vois olla vaikka Santalan Tomppa,tai Raipe.

Ollin ottaisin muuten kyllä mukaan,mutta niinkuin useampaan kertaan sanottu OJ:lle syntyypi lapsonen samoihin aikoihin,joten jäänee kisoista pois kuitenkin.

Pakkeja ei edelleenkään ole NHL:stä kovin paljon tulossa,oikeastaan vain Väänänen. Se on mielestäni hyvä asia,sillä sen takia mm.Niskala päässee tiimiin. Nummelin,Karalahti ja Söderholm ovat varmoja valintoja.Jännä nähdä pääseekö Korkki vihdoin maajoukkueeseenkin...
 

Rocco

Jäsen
MM-kisojen mielenkiintoisin vaihe on viikko ennen kisoja.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähemmän Nhl pelaajia

Kyllä toivoisi että Summanen valitsisi enemmän Euroopassa pelaavia kavereita kisoihin 3-4 pelaajaa nhl:stä.

Mun mielestä aina homma on kaatunut siihen että on otettu NHL pelaajia jotka ei saa peliaikaa liikaa joukkueeseen nyt harkintaan nimet Ruutu, Laaksonen, Markkanen, Nurminen, Väänänen, Koivisto, Hagman.

Jokinen siis ilmeisesti jää rannalle lapsen synnytyksen takia?
Ollilla ei ole ollut tämä kausi niin hyvä että en usko että auttaisi joukkuetta samalla tavalla, valitettavasti homma kaatuu taas sentteri puutteeseen.

SM:liigasta harkintaan pakeiksi Söderholm, Karalahti, Helenius
Hyökkääjät Pärssinen ,Kuhta ,Immonen , Viuhkola, Eloranta.
Maalivahti Norrena

Euroopasta Peltonen, Nummelin, Rintanen, Kallio

Kuitenkin Hagman-Jokinen-Kallio kiinnostaisi nähdä taas...

Saapa nähdä mitä siitä tulee.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Samaa mieltä. Henkilökohtainen toive on ettei NHL:stä hankita yli kahta kentällistä pelaajia, kuten Aravirran aikana. Ja kannattaisin että joukkue olisi mahdollisimman hyvin kasassa jo ennen kisojen alkua, korkeintaan 1-2 pelaajaa kesken kisojen joukkueeseen.

NHL:stä tyrkyllä tällä hetkellä Pasi Nurminen, Olli Jokinen, Niklas Hagman, Tuomo Ruutu, Ossi Väänänen sekä Antti Laaksonen. Nämä playoffien ulkopuolelle jäävistä joukkueista. Noista joukkueeseen ehdottomasti ottaisin vain Pasi Nurmisen. Muiden kohdalla kannattaisi harkita, onko heistä todella joukkueelle hyötyä. Tuomo Ruutu olisi kiva nähdä, mitä mies saa aikaan aikuisten kisoissa.

Sveitsistä joukkueeseen liittynevät Ville Peltonen ja Petteri Nummelin. Kimmo Rintasta harkitsisin, mutta eiköhän Rintsikin joukkueeseen mahdu.

Elitserienin suomalaisarmadasta Tomi Kallio, ainakin. Muutenkin painottaisin joukkueen sille rungolle, mikä on Euro Hockey Touria pelannut.
 

Vagabond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors Idrottsförening Kamraterna, Penguins
1. Hagman-Koivu-Peltonen
2. Kuhta-T.Ruutu-Pärssinen
3. Kallio-Jokinen-Rintanen
4. Nieminen-Helminen-Eloranta

Puolustajia:

Timonen-Lydman
Karalahti-Söderholm
Niinimaa-Nummelin
Niskala-Tuulola

Maalivahdit:

Kiprusoff
Nurminen
Bäckström

Näillä saisi mennä. Sopiva yhdistelmä kaikin tavoin. Mutta Summanen ratkaisee...
 

kilonkingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kisakuume nousee näitä lukiessa. Mutta NHL:n ensimmäisen kierroksen varaan ei kannata luottaa liika koska ennsiksikään ei tiedetä vielä edes ensimmäisen kierroksen pudotuspeli pareja. Eikä joukkueiden kuntoa kun pleijarit nhl:ssä alkavat. Ja jos suomalaiset tippuvat niin kuinka motivoituneita he ovat MM-kisoihin kun tänä vuonna pelataan World Cupkin. Aikaerokin tekee tepposensa raskaan runkosarjan jälkeen. Ja aikaa jää vähän kuvioiden harjoittelemiseen. Joten minun mielestä sieltä ei kannata odottaa kuin aivan huippupelaajia ensimmäisen kierroksen jälkeen tyyliin Koivun/ Timosen/Kiprusofin tasoisia pelaajia eikä mitään änärin nelosketju miehii. Keskittyisin siis tänä vuonna enemmänkin SM-liigan kärki pelaajien debytointiin MM-kisoissa muutamalla NHL huipulla höystettynä. SM-liiga pelaajat ovat tottunneet kovaan jää aikaan ja vastuuseen toisin kuin nhl:n suomalaiset (lukuunottamatta huippuja).Antaa nhl pelaajien sitten hoitaa sen World Cupin.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Nämä NHL:n viime kierrosten siirrot eivät ainakaan parantaneet Suomen NHL-pelaaja tilannetta: Ossi Väänänen Coloradoon,joten nyt näyttäpi siltä,että meikäläiset ei saa yhtäkään pakkia NHL:stä(ainakaan ilman ensimmäistä kierrosta). Lähimpänä tippumista ovat Nashville ja Ny Islanders,mutta molemmat jo lähes selvillä vesillä.

No,ainakin tämä nostaa Niskalan osakkeita...
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sentterit: Ruutu,Jokinen,Helminen, Aalto ja Viuhkola.

Laiturit: Rintanen, Eloranta, Pärssinen, Kallio,Kuhta,Peltonen,Hentunen, kahdeksanneksi laituriksi joku Suomen tai Ruotsin pleijareissa loistanut.

NHL:stä on aivan turhaa rahdata mitään tusinavahvistuksia tyyliin Hagman, Laaksonen, Nieminen,... Varmasti ihan pelimiehiä kaikki, mutta NHL-pelaajien pitää mielestäni mahtua kahteen ekaan kenttään. Muihin rooleihin on tarjolla ihan yhtä päteviä ja kevyemmän kauden Euroopassa pelanneita pelaajia, joille Summasen systeemit ovat kauden mittaan jo tuttuja.

Pakit: Söderholm, Karalahti, Timonen, Nummelin, Niskala, Hulkkonen, ja taas joku pleijareissa loistanut.

Veskat:Norrena, Nurminen, kolmosveska voin olla vaikka minä, kun en kuitenkaan peliaikaa saa.

Onko tänäkin vuonna käytännössä sama sääntö, jonka mukaan toiselle kierrokselle saa ottaa vielä muutaman vahvistuksen. Tällöin kysymykseen tulisivat Koivu, Lehtinen, Sami Kapanen, Salo, Niinimaa ja Lydman.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Jos lähdetään siitä että katstaan ketkä ovat ajankohtaisia sen takia ettei NHL-joukkue pääse jatkoon niin suomalaisia mahdollisia nimiä olisivat:

Noronen
Nurminen
(Hurme)

Koivisto

Laaksonen
Hagman
T.Ruutu
Jokinen
Pirjetä

Eli eipä tuolla nimilistalla nyt pitkälle pötkitä. Varsinkaan jos OJ ei kisoihin tule. Toki tuo lista voi muuttua jos esim NYI, Nashville tai Calgary ei pääse pudotuspeleihin. T. Ruutulle on tarjolla iso rooli ja näyttäisi tuo puolustus olevan hyvin "eurooppalainen". Pakeista Nummelin, Söderholm ja Karalahti lienevät varmoja tältä mantereelta, hyökkäjistä ainakin Kallio, Pärssinen, Peltonen ja Rintanen.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Miten on tuon NHL:n ensimmäisen pudotuspeli-kierroksen kanssa? Ehtiikö se loppua kuinka hyvissä ajoin ennen kisojen alkua? Yleensähän se loppuu melkein viikon ennen MM-kisoja, jos en ihan väärin muista. Sieltähän todennäköisesti sitten vapautuisi sitten jo vähän parempia miehiä, kuten Koivu. Loppujen lopuksi harvempi suomalainen pelaa aivan kärkipään jengeissä, kuten Detroit, Colorado,...

Tuomo Ruudusta sen verran, että itse voisin kuvitella hänelle jopa isomman roolin kuin Jokiselle. Niin hyvin Tuomo on pelannut viime aikoina ja kaikilla on varmasti tuoreessa muistissa Jokisen huonot esitykset maajoukkueessa. Kuhta - Ruutu - Pärssinen toisaalta voisi olla hyvä kakkosketju.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Viestin lähetti Nikke
Jos lähdetään siitä että katstaan ketkä ovat ajankohtaisia sen takia ettei NHL-joukkue pääse jatkoon niin suomalaisia mahdollisia nimiä olisivat:

Noronen
Nurminen
(Hurme)

Koivisto

Laaksonen
Hagman
T.Ruutu
Jokinen
Pirjetä

Eli eipä tuolla nimilistalla nyt pitkälle pötkitä. Varsinkaan jos OJ ei kisoihin tule. Toki tuo lista voi muuttua jos esim NYI, Nashville tai Calgary ei pääse pudotuspeleihin. T. Ruutulle on tarjolla iso rooli ja näyttäisi tuo puolustus olevan hyvin "eurooppalainen". Pakeista Nummelin, Söderholm ja Karalahti lienevät varmoja tältä mantereelta, hyökkäjistä ainakin Kallio, Pärssinen, Peltonen ja Rintanen.

Meikäläisenkin mielestä NHL-apujen taso varsin heikko ilman ensimmäistä kierrosta. Tosin myös Markkanen vapautunee maalivahdeista,mutta niistä on muutenkin ylitarjontaa.

NHL:stä ottaisin tällä hetkellä Nurmisen,Norosen,Laaksosen,Ruudun,Hagmanin, ja Jokisen jos tulee.
 

Atte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Tampere United
Viestin lähetti Kapulainen
Kuhta - Ruutu - Pärssinen toisaalta voisi olla hyvä kakkosketju.

Niin ajattelin itsekin aluksi. Mutta jos mietitään IFK:n ykkösketjun peliä niin keskellähän on pelannut Harkins joka on nimenomaan peliä rakentava sentteri, kun taas Ruut fyysinen vääntäjä. Tuollaisenaan ei ketju välttämättä maajoukkueessa toimisi, joten voisi harkita keskelle jotakin Harkinsin tyylistä pehmeäkätistä syöttökonetta, joka pystyy ruokkimaan nopeita laitureita.
Aivan oikein, mielessäni oli todellakin Raipe Helminen jota tässä ketjussa jo aikaisemminkin ehdotettiin Pärssisen ja Kuhdan väliin.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Raipea en enää ottaisi mm-joukkueeseen. Muuten ihan hyvä vaihtoehto Kuhdan ja Pärssisen keskelle. Viuhkola voisi myös sopia hyvin. Ja Tuomosta vielä sen verran, että ainakin ennen loukkaantumistaan pelasi oikein hyvin viime kaudella Pärän ja Killen kanssa. Ketju oli pisteiden valossa aivan Miettinen-Santala-Somervuori- ketjun tasoa. Siis ennen kuin Ruutu loukkaantui... Kaverit ovat siis pelanneet ennenkin yhdessä, joten ei huono vaihtoehto mielestäni.
 

Laudo

Jäsen
1. Hagman-Koivu-Pärssinen <- yv
2. Kuhta-T.Ruutu-Peltonen <- yv / av
3. Kallio-Jokinen-Rintanen tai joku muu
4. Nieminen-Helminen tai joku muu-Eloranta <- jarru 7 av

Timonen-Lydman
Niinimaa-Nummelin
Hulkkonen-Tuulola
Karalahti/Salo-Söderholm

Kiprusoff
Nurminen
Bäckström

Miltäs näyttää???
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Viestin lähetti Laudo
1. Hagman-Koivu-Pärssinen <- yv
2. Kuhta-T.Ruutu-Peltonen <- yv / av
3. Kallio-Jokinen-Rintanen tai joku muu
4. Nieminen-Helminen tai joku muu-Eloranta <- jarru 7 av

Timonen-Lydman
Niinimaa-Nummelin
Hulkkonen-Tuulola
Karalahti/Salo-Söderholm

Kiprusoff
Nurminen
Bäckström

Miltäs näyttää???
No ihan ok,mutta mitäs Nieminen,Koivu ja Kiprusoff tuolla tekevät? Nämä kaverit ovat menossa NHL:n pleijareihin,niin että hujahtaa. Ekalla kiekalla tippuminen on sitten asia erikseen,mutta ehkä olisi järkevintä suorittaa nämä spekulaatiot suoraan änäristä tippuvilla suomalaisilla. No,jokainen taaplaa tyylillään,ei tästä kannata herneitä nenään vetää.

Nousi muuten hirmuinen kisakuume,kun kattelin videolta Prahan -92 puolivälierän ja välierän!
 

Pauli

Jäsen
Joitain valintojani kisoihin.

Maalivahdit:
1.Pasi Nurminen
2.Fredrik Norrena

Puolustajat:
Mika Niskanen - Jouni Loponen

Hyökkääjät:
Hagman - Jokinen - Laaksonen
Pirjetä - Tuomo Ruutu
Tarvainen - Peltola - Kallio

NHL:stä ei varmaan puolustajia heru ainakaan runkosarjan jälkeen.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä spekulaatio on tehty täysin ilman mitään vaikutusta Summasen mahdollisista valinnoista. Kaikki valinnat ovat omiani. Perustelut ovat kevyitä ja nopeasti kirjoitettuja, mutta kai niistä nyt jotain perustetta selviää.

Minä lähtisin kokoamaan joukkuetta pitkälti Euroopasta. Kuitenkin, niin että NHL:stä otetaan ne pelaajat, joilla on varmasti käyttöä joukkueessa. Seuraavassa alustavat valintani
pelipaikkoittain:

Maalivahdit:

Tämä on ehkä pelipaikka, jonka kilpailu on kovatasoisin. NHL:ssä suomalaiset maalivahdit ovat päässeet esille paremmin, kuin koskaan aiemmin ja Euroopassa Norrena ja Bäckström ovat olleet kovassa kunnossa. Kun kuitenkin tarkemmin ajattelee, ainakaan itselleni valinta ei tuottaisi suuria vaikeuksia. Pasi Nurminen on pelannut koko kauden ykkösmaalivahtina melko varmasti ja vapautuu jo NHL:n runkosarjan jälkeen. Hänellä on tuoretta kokemusta MM-kisoista ja ollut oikeastaan viime vuosina paras suomalainen maalivahti, jos sellaista nyt voidaan hirveästi vertailla. Kiprusoff on ollut loistava saatuaan siirron Calgaryyn, mutta jatkanee pelejään ainakin 1. pudotuspelikierroksen verran. Lisäksi on otettava huomioon, että Nurminen on taistelija, jonka asenteesta MM-kisoja kohtaan ei ole epäselvyyttä. Näin ei välttämättä ole Kiprusoffin kohdalla. Myös Noronen ja Markkanen päättänevät kautensa runkosarjaan, mutta heidän kutsumiseen en näkisi mitään tarvetta. Norrena ja Bäckström eivät ainakaan ole niin paljon huonompia, että raskaat kaudet siellä pelanneita vahteja kannattaisi heidän tilalleen ottaa.

Eli:

Pasi Nurminen
Fredrik Norrena
Niklas Bäckström


Puolustus:

Puolustuksen valitseminen on mielestäni melko selväpiirteistä viiden pelaajan kohdalla. Petteri Nummelin on vakiovalinta, ehkäpä paras suomalainen kiekollinen puolustaja. SM-liigasta selviksi valinnoiksi voi listata monipuoliset ja varmat peruspakit Marko Tuulolan ja Toni Söderholmin. Nashville on 90% varmuudella ulkona ainakin ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen, joten Kimmo Timonen lienee käytettävissä. Sitten meneekin vähän vaikeammaksi, paljon riippuu Niinimaan tilanteesta. Onko valmis lähtemään jne. Vähän mollivoittoisestihan kausi on hänen kohdaltaan sujunut, mutta siitä huolimatta, jos haluja kisoihin lähtemiseen on, yksi valinta pakistoon. Loput kaksi-kolme valitsisin sitten joukosta Jari Korhonen, Janne Niskala, Mika Strömberg, Erik Kakko yms. Laitan tähän nyt Strömbergin ja Korhosen.

Timonen-Tuulola
Söderholm-Nummelin
Niinimaa-Strömberg
Korhonen

Hyökkääjät:

Viimekautinen Hifk-kenttä voisi olla hyväkin valinta. Ruudusta en pidä, en pelitavan takia, enkä myöskään "jalat ilmassa" annettujen kommenttejen takia. Silti loppukausi oli hyvä, eikä liene sentteritilanteen ollessa, mikä on, mahdollisuuksia jättää Ruutua pois. Kuhta ja Pärssinen ovat olleet erittäin vakuuttavia Hifkin ykkösketjun laidoilla, ensin mainittu osoittanut EHT:llakin, että voisi olla kansainvälisissäkin peleissä erittäin potentiaalinen maalitykki.

Pärssinen-Ruutu-Kuhta

Toiseen kenttään laidoille hyvän kauden pelannut Peltonen ja Ruotsissa jälleen onnistunut Kallio. Keskelle jos vaan mahdollista Koivu, jos ei, Immosen kokeileminen tässä ei olisi huono idea.

Peltonen-Koivu(Immonen)-Kallio

Pirneksen tulokaskausi on ollut vaikea, mutta monipuolisella hyvin liikkuvalla pelaajalla on käyttöä MM-kisoissa. Laidoille Rintanen ja Hagman. Toinen tuo taitoa, toinen sitten enemmän luistelunopeutta, apuja karvaus- ja kulmapeliin, joten roolitus on suhtkoht kunnossa.

Rintanen-Pirnes-Hagman

Neloseen ei mielestäni pidä koota mitään selvää jarrukenttää, ehkä enemmän puolustavampi, mutta ei missään tapauksessa pisteiden tekoon kykenemätöntä koostumusta. Se ei ole turnausmuotoisissa kisoissa tarpeen. Laaksonen ja Nieminen pystyvät myös ratkaisuihin hyökkäyspäässä, vaikka ovatkin profiloituneet vahvasti puolustaviksi pelaajiksi. Viuhkola pystyy pelaamaan sekä puolustavassa, että hyökkäävässä roolissa. Kentän voi heittää vastustajan ykköstä vastaan, mutta taas vastaavasti se pystyy ihan hyvin olemaan hyökkäyspäässäkin jopa ratkaisuroolissa.

Laaksonen-Viuhkola-Nieminen



Sanoisin kuitenkin tuohon NHL-kysymykseen, että vaikka esimerkiksi Nashville menee 1.kierrokselle, on sen tippuminen siellä jopa erittäin todennäköistä, koska vastaan Detroit tai Colorado. Kyllä lähes paras mahdollinen joukkue lienee tänäkin vuonna käytettävissä, jos kieltäytymisiä ei tule liikaa.

Huomioon on otettava myös se, että suomalaisen kiekkoilun taso huipulla on erittäinkin laaja, eikä korvaamattomia tähtipelaajia löydy. Esimerkiksi Selänteen 99% puuttumisen en usko heikentävän joukkuetta oikeastaan yhtään. Melkein parempi, että on poissa, koska asenne MM-kisoihin on hänen kohdallaan arvoitus. Edes Koivun tai Jokisen puuttuminen ei olisi ollenkaan täydellisen korvaamatonta, vaikka ajateltaisiinkin sitä, että joukkueen on oltava paras mahdollinen. Suomen sentteritilanne on parempi kuin edellisinä vuosina ja Immonen, Viuhkola, Ruutu ja Pirnes voisivat muodostaa ihan toimivan kokonaisuuden. Mielestäni NHL:ssä pelaamista arvostetaan liikaa ja sille annetaan liikaa painoarvoa. Tottakai kaikki siellä pelaavat suomalaiset olisivat kovan luokan pelaajia Euroopassa, mutta eivät varmasti ylivoimaisia ja sehän tullaan näkemään tulevalla kaudella, jos lakko tulee. Tämä kappale oli siis tarkoitettu niille, joiden mielestä MM-kisat on pilipaliturnaus verrattuna syksyllä pelattavaan World-cupiin, jonne saadaan kaikki parhaat mukaan. Esimerkiksi Kanadan kohdalla tämä pitääkin hyvin paljolti paikkansa, mutta Suomen(ja ainakin Slovakian)kohdalla tilanne on toisenlainen. Valitettavasti se taas todistaa sen tosiasian, että Suomi ei ole tällä hetkellä ennakkoon aivan kärkimaiden joukossa, jos kaikki pelaavat parhailla kokoonpanoilla.

Edit: Muutamia kirjoitusvirheitä korjailtu.
 
Viimeksi muokattu:

Atte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Tampere United
Viestin lähetti PTS
paljon riippuu Niinimaan tilanteesta. Onko valmis lähtemään jne. Vähän mollivoittoisestihan kausi on hänen kohdaltaan sujunut, mutta siitä huolimatta, jos haluja kisoihin lähtemiseen on, yksi valinta pakistoon.

Edit: Muutamia kirjoitusvirheitä korjailtu.

Niinimaa kertoili Jääkiekkolehdelle Helmikuussa halustaan pelata MM-kisoja jos Islanders vain putoaa ajoissa.
 

danny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Suomi
Mäkiaho, Torkki

Näkisin mielelläni Torkin tai Mäkiahon 4.ketjussa antamassa pommeja ja ylivoimalla heittelemässä sveduja maalin edessä..!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös