MM-jalkapallo 2006: Suosikkipelaajasi?

  • 6 341
  • 70

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Kun kerran palstalla on jo inhokkipelaajista koostuva lista niin pitäähän sitä olla myös suosikkipelaajia käsittelevä lista. Eli tähän MM-kisoista löytyviä suosikkipelaajianne. Minä aloitan. Laittakaahan omia listojanne.

C. Ronaldo: Todella taitava pelaaja, nuori ja ennenkaikkea viihdyttävää jalkapalloa pelaava pelaaja. Toivotaan että onnistuu myös näissä kisoissa.

Zlatan Ibrahimovic: Niin, Zlatan kuuluu tähän listaan huikean taitonsa takia. Todellisen vakuutuksen mies teki Ajaxissa maalillaan jossa hassutti koko puolustuksen + maalivahdin. Yksi komeimpia maaleja ikinä. Lisäksi miehen röyhkeys on aivan omaa luokkaansa.

Fabio Cannavaro: Erittäin tyylikäs ja varma toppari. Ei ole koolla pilattu, mutta ei pelkää ketään. Pärjää myös ilmassa vaikka onkin erittäin lyhyt toppariksi. Filmitkään eivät yleensä kuulu "valikoimaan" joten tästä syystä erittäin miellyttävä pelaaja. Pelaa myös kovaa mutta oikein.
 

wilberto

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä vastine tuolle 'ärsyttävin pelaaja' -ketjulle. Kiitokset tästä Speedyelle. Omat suosikkini:

Adriano: Oma suosikkini Brasilian joukkueesta. Pirun taitava kaveri ja ihan järjettömän kova veto, mutta ei vedä kuitenkaan vertoja Roberto Carloksen hevosenpotkulle. Miehellä ei kuitenkaan ollut mikään maailman valoisin lapsuus, mutta hienosti hän on kuitenkin päässyt huipulle. Toivottavasti vie näiden kisojen maalipörssin.

Cesc Fabregas: Loistava pelaaja ikäisekseen, kaveri on syntynyt siis vuonna 1987. Pelasi jo paljon viime kaudella Arsenalissa ja luottoa löytyy. Varma keskikenttäpelaaja, raataa ankarasti ja riistää palloja vastustajalla hyvällä prosentilla. Toivottavasti saa peliaikaa näissä kisoissa, ettei pelkästään vaihtopelaajan rooli kutsu. Ihmetyttää, miten FC Barcelona on voinut päästää tämän todellisen helmen Lontooseen..

Juan Roman Riquelme: Huhhuh, mikä jamppa. Uskomaton pelisilmä ja hyvä esimerkki siitä, että maajoukkueeseen voi nousta myös hieman vanhempana. Tämän miehen vaparit ei ole kyllä helppoja torjuttavia kenellekään maalivahdille.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
MM-kisojen rakastetuin pelaaja

Kun tuolla ärsyttävimmän pelaajan ketjussa näyttää kuhinaa käyvän, niin tällaisena peruspositiivisena ihmisenä ajattelin myös antaa teille, arvon jalkapallon ystävät, mahdollisuuden kehua ja mainostaa rakastamaanne pelaajaa.

Ja polkaisen omilla ehdokkaillani ketjun käyntiin.

Ykkönen luonnollisesti Steven Gerrard. On vain uskomaton pelaaja ja johtaja.

Kakkosena Cafu. Mr Football I perintöprinssi (kuningas Paolo Maldinin jälkeen). Tyylikäs ja uskomaton pelimies. Ikä ei tunnu missään.

Kolmosena Carles Puyol. Ikitaistelija ja pelaa aina täydellä sydämellään.

Nelosena tulee Philip Cocu. Inhosin tätä miestä vielä joku vuosi sitten, mutta hänen peliään katsomalla olen joutunut tunnustamaan miehen neroksi. Tekee peliä niin vaivattoman näköisesti ja pelaa aina joukkueelleen.

Kyllähän niitä muitakin olisi, mutta tässäpä nämä nyt mieleen tulleet.

Kehu on vapaa.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Ah. Olinpa jäässä, kuten Frank Lampard maalin edessä T&T:a vastaan. Tuollahan on jo tällainen ketju... Tämän voi siis sulkea.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Ykkönen luonnollisesti Steven Gerrard. On vain uskomaton pelaaja ja johtaja.

Kakkosena Cafu. Mr Football I perintöprinssi (kuningas Paolo Maldinin jälkeen). Tyylikäs ja uskomaton pelimies. Ikä ei tunnu missään.

Kolmosena Carles Puyol. Ikitaistelija ja pelaa aina täydellä sydämellään.

Nelosena tulee Philip Cocu. Inhosin tätä miestä vielä joku vuosi sitten, mutta hänen peliään katsomalla olen joutunut tunnustamaan miehen neroksi. Tekee peliä niin vaivattoman näköisesti ja pelaa aina joukkueelleen.

Kyllähän niitä muitakin olisi, mutta tässäpä nämä nyt mieleen tulleet.
 

MOHJMTS

Jäsen
Luca Toni - Fiorentinan maalipyssy joka melkeinpä ainut italialainen jolle voi toivoa mestystä.

Richard Kingson - Ghanan maalivahti pelannut näissä kisoissa hyvin ja noussut yhdeksi suosikiksi...

Makelele - Loistava keskikenttäpelaaja...
 
Viimeksi muokattu:

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Toiset vihaa, toiset rakastaa, Pavel Nedved. Se on niin hyvä kaatuilemaan ja hankkimaan vapareita.

Totta puhuen itseeni on vedonnut aina tuo loistava tekniikka, juoksuvoima ja ennenkaikkea tuo älytön hevosenpotku, minkä Nedved omaa. Loistava pelaaja, ei voi muuta sanoa.

Edit. Ja se letti on kisojen komein.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Lauri kirjoitti:
Edit. Ja se letti on kisojen komein.

Roberto Carloksella on kisojen komein letti.

Ja suosikkipelaajat pelaavat Espanjan paidassa. Ikerman, maailman paras maalivahti Buffon-hehkutuksesta huolimatta, sekä kyseisen maan ja maailman kaikkien aikojen seurajoukkueen ikoni Raúl.

Myös Brasilian Lucio ja Espanjan Sergio Ramos ovat mukavia seurattavia kentällä. Tosin Ramos aika pienessä roolissa laidalla.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Puolustajista oma suosikkini löytyy Argentiinan vaihtopenkiltä. Fabricio Coloccini. Kovaa taklaava, sääntöjen rajamailla pelaava taistelija. Toinen puolustaja, jota kovasti arvostan on Espanjan Tarzan, Puyol, uskomattoman hieno pelaaja.

Keskikentältä voisi nimetä vaikka kymmenen pelaajaa (mm. koko Argentiinan joukkueen kk-pelaajat, myös penkillä istuvat), mutta kaksi on taitojensa puolesta ylitse muiden, Etelä-Amerikan kaksikko, Riquelme& Ronaldinho, ihan kuninkaita. Sen verran kovia jätkiä, että pakko fanittaa vaikka media koittaa fanitusta pilata ylihypetyksellä ;).

Hyökkääjäsuosikit löytyvät taas Ranskan maajoukkueesta. Henry, entinen inhokkini, on kyllä tämän kevään aikana noussut pelaajaksi, jota olen alkanut arvostamaan todella paljon. Toinenkin suosikki löytyy ranskalaisten joukoista, mies jonka kisat loppuivat jo ennenkuin kerkesivät alkamaan. Djibril Cisseä olen fanittanut siitä asti, kun ensimmäistä kertaa miehestä kuulin. Arvostusta kuitenkin tiputti viime talvinen uutisointi vaimon hakkaamisesta. Henkellekin propsit.

Maalivahdeista tällä hetkellä ei löydy ketään fanittamisen arvoista, toista se oli 90 -luvulla. Tomas Ravelli ja Jorge Campos <3.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaaha, nyt taitaa tulla pitkä lista:

Steven Gerrard

Riquelme, Messi, Crespo, Tevez, Heinze, Sorin, Ronaldo, Carragher, Gyah Asamoah, Frings, Schweinsteiger, Zidane, Kewell...No joo, parempi lopettaa tähän.

Tai vielä yksi...Jervis Drummond!!!
 

Kaivanto

Jäsen
Näiden kisojen pelaajista Zidanesta ei itselläni ole mitään negatiivista sanottavaa eikä yleisemminkään tarkasteltuna tunnu kehittyneen markittävää anti-Z-liikettä, toisin kuin supertähtien kohdalla yleensä käy. Tosin hän on MM-kisojen pidetyimmäksi pelaajaksi ehkä liian harmaa.

Myös kaikkien aikojen suosikkini Roberto Baggio oli urallaan laajalti arvostettu pelaaja ja hän oli Italiassa sikäli poikkeuksellinen tapaus, että hänestä pidettiin yli seurarajojen.

Edit: Jaaha, tämä oli vastaus "rakastetuin pelaaja"-ketjuun, joka on näemmä sittemmin yhdistetty toiseen ketjuun. Zidane ei ole varsinaisesti oma suosikkipelaajani ainakaan siinä mitassa, että mainitsisin hänet aktiiveista ensimmäisenä.
 
Viimeksi muokattu:

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Jokaiselta pelipaikalta yks plus vara.

King Henry: Arsenalin miehenä ainoa vaihtoehto kärkeen. Tyylikäs ja elegantti viimeistelijä. Nopein futaaja pallon kanssa. Miehen tyylikkyys menee välillä jopa ranskalaismaisen ylimielisyyden puolelle, mutta mitäs siitä kun homma toimii kentällä niin hienosti ja rehvakkaalle olemukselle löytyy vastinetta. Kentän ulkopuolella tosin ei ole ylimielinen. (Varalla Tevez)

Roman Riquelme: Enpä miestä Villarealissa ole arvostanut niin korkealle, mutta Argentiinan 6-0 voiton myötä oli pakko hypätä Romanin kelkkaan. Huikea pelisilmä, silkinpehmeä kosketus palloon ja sekä lyhyet että pitkät syötöt napsuvat kovaa kaverin lapikkaaseen. (Rosicky)

Fabio Cannavaro: Tyly 180-senttinen patukka, joka juoksee rinta kaarella ja pelaa uskomattoman kovaa, mutta sääntöjen rajoissa. Yksi vaikeimmin kierrettävistä puolustajista. Korvaa ponnistusvoimalla ja kovuudella lyhyytensä pääpalloissa. (Tarzan Puyol)

Jens Lehmann: Jos Klinsi luottaa, ei voi olla huono. Pelaa Saksan pitkälle, jos hommat menevät rankkariskabaan. (Buffon)
 

Jindebyne

Jäsen
Francesco Totti: Kunnossa ollessaan olisi koko kisojen paras pelaaja, vaikka jotkut puhuvatkin siitä jostain brassista. Tottin peliäly ja repertuaarin leveys on se mihin jäin koukkuun jo aikoja sitten. Vielä kun siihen lisää tietynlaisen tuittupäisyyden ja lemmikkilapsen leiman niin tämä pelaaja on lempipelaajani maailmassa niin kauan kun vaan pelaa.
 

snumi

Jäsen
Ronaldinho ja monta muuta

Sympatiaa saa tehokas hyökkäyspeli, oli sitten pelipaikka mikä tahansa. Eli ei välttämättä tarvitse olla kärki.

Ronaldinho eli Ronaldo Gaucho. Kikkailua ja upeita syöttöjä. Plussaa aina positiivisesta asenteesta: hänelle futis on hauska peli.

Sympatiaa: Kaká, Robinho, Messi.

Joissakin pelaajissa arvostan yhtä osa-aluetta, esim Beckham heittelee hienoja keskityksiä. Tai Philip Lahm: vasen pakki mutta hänen nousunsa ovat aina vaarallisia vastustajan puolustukselle.
 

JWill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teppo Winnipegs
Frank Lampard - Maailman paras keskikenttämies ja uskomaton joukkuepelaaja.

Didier Drogba - Pienen Norsunluurannikon taisteleva tähtipelaaja. Tsemppipisteet tänne.

Arjen Robben - Hollannin pelin ruumiillistuma ja kisojen väärinymmärretyin pelaaja tuomareiden silmissä. Sympatiapisteet tänne.
 

snumi

Jäsen
Jared Borgetti

Maalivainu vailla vertaa. Tulis vaan pelikuntoon ennenkuin Meksikon taivallus loppuu. Ehdoton suosikki olis Jared Borgetti. Ei minulle rakastetuin pelaaja, mutta olisi suosikki iskemään ratkaisumaaleja. Olis vaan pelikunnossa.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Thierry Henry, Filippo Insaghi, Kaká, nykyään Wayne Rooneykin. Puolustavista pelaajista ehkäpä jo useamman mainitsema Carles Puyol sekä ehdottomasti Claude Makelele.
 

sixtus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Barcelona
Muutama suosikki:

Carles Puyol: Maailman paras toppari at the moment.

Xavi: Omissa papereissa paras keskikenttäpelaaja at the moment.

Rosicky: Oon aina tykänny. Taitava, hyvä pelisilmä ja skode.

Messi: Uusi Maradona.

Ronaldinhoa ja Henrya ei tietenkään voi myöskään unohtaa.
 

Musta87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muutaman mainitakseni: Robben, Kuyt (miksei kentällä?), Nedved & Fernando Torres. Edellesiä rehdisti fanitan, mutta seuraavia ihailen: Puyol, Cafu, Nesta & Gerrard.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ayala, Albelda, Villa, Nesta, Pirlo, Totti, Rosicky, Galasek, Jankulovski... Onhan noita. On ollut mahtavaa nähdä myös Figo taas innoissaan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Varsinaisesti en ole kenenkään yksittäisen pelaajan fani, mutta toki monia suosikkipelaajia löytyy. Pannaan nyt tuohon muutamia pelipaikka kohtaisesti lyhyiden perusteluiden kera:

Maalivahdit
Casillas. Ikerman on aika jäätävä. Sen mitä Realin pelejä tässä parilla viime kaudella on lähinnä U-kanavalta nähnyt niin kyllä olisi RFC aika kusessa ilman Casillasta. Ehdottomasti maailman kolmen parhaan veskarin joukossa. Tekee todella näyttäviä torjuntoja.

Cech. Ghana-ottelussa oli lievästi sanottuna ilmiömäinen. Oli kyllä aika surkeita yrityksiä ghanalaisilta, mutta silti... Kylmän viileä kaveri.

Puolustajat

Nesta. Ollut aina suosikki tyylikkyytensä ansiosta. Aina on tukka hyvin ja peli kulkee. Ei ole sortunut mihinkään sikailuihin ja imago on puhdas. Maailman paras toppari.

Keskikenttäpelaajat

Pavel Nedved. Samat sanat kuin Nestasta. Varsinkin pari kautta sitten dominoi Juvessa.

Ronaldinho. Onhan se ihan kohtuullisen hyvä pelaaja.

Totti oli ehdoton suosikki ennen EM2004-episodia. Sympatiat lähti kyllä aika totaalisesti. Nykyään vaan yksi muiden joukossa.

Hyökkääjät

T.Henry. Ihan kuningas. Olisi vaan mennyt Barcaan. Nyt sädekehää himmentää merkittävästi pelaaminen Arsenalissa. Ei Thierry. Ei.

Ronaldo. Aika ristiriitaisia tunteita. Ollut ihan sysipaska näissä kisoissa. Näyttää kun Luiz-poikaa ei edes kiinnostaisi olla Saksassa. Ei olisi kuitenkaan suuri ihme jos tekisi finaalissa pari kaappia ja ratkaisisi mestaruuden Brasilialle. El Phenomeno, luonnonlahjakkuus vailla vertaa.

EDIT. Rooney unohtui. Ei varsinainen suosikki, mutta aivan helvetin hyvä pelaaja. Harvoin olen nähnyt sellaista dominointia yhdeltä pelaajalta kuin mitä Rooney esitti kuluneella kaudella Valioliigassa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Rutgerus Johannes Martinius van Nistelrooij, josta säälittävät runkuttelijat käyttävät myös nimiä Nisti, Hevonen, Leuka, Nilkkirooy ja niin edelleen. Kyllähän tuon vitutuksen ymmärtää, kun jumalainen van Nistelrooy on taas kerran pamauttanut voittomaalin roikuttuaan lähes koko ottelun ajan paitsioasemassa "mitään" tekemättä. Yksiselitteisesti maailman paras pelaaja rangaistusalueella.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
snumi kirjoitti:
Maalivainu vailla vertaa. Tulis vaan pelikuntoon ennenkuin Meksikon taivallus loppuu. Ehdoton suosikki olis Jared Borgetti. Ei minulle rakastetuin pelaaja, mutta olisi suosikki iskemään ratkaisumaaleja. Olis vaan pelikunnossa.
Nimi alle tähän, Borgettin loukkaantuminen oli ikävä takaisku mutta kyllähän Meksiko tässä sen verran pitkälle menee että Borgetti ehtii kuntoutua takaisin peliin mukaan.

Lisäksi luonnollisesti Carlos Teveziä odotin paljon kentälle, Juan Riquelme, Rafael Marquez - aina mukava seurata pelaamista.

Hienot suoritukset kuitenkin kelpaavat keneltä vain.
 

zelios

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Bayern München
Ballack. Pelaa sekä hyökäys että puolustuspäässä mahtavaa peliä, loistava pääpelaaja, osaa vetää oikealla ja vasemmalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös