MM-jalkapallo 2006: lohko A

  • 1 725
  • 12

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pakko leikkiä palstapoliisia. Olisiko fiksumpaa keskittää keskustelu alkulohkojen otteluista ketjuittain, eikä ottelukohtaisesti? Muuten tulee peljon lyhyeksi jääviä ketjuja, joita ei jaksaisi etsiskellä.

A-lohkon ohjelmahan on:

9.6.
Saksa - Costa Rica
Puola - Ecuador

14.6.
Saksa - Puola

15.6.
Ecuador - Costa Rica

20.6.
Ecuador - Saksa
Costa Rica - Puola

Kädet tärisee jo avausta odotellessa. Ennakkotiedoista päätellen Costa Rica lähtee kyllä kehiin tosi puolustushenkisesti, joten pelistä ei välttämättä mitään juhlaa tule. Etenkin, jos Ballack ei pelaa. Haluaisi tosin kuulemma pelata, mutta jos ei pelaa niin maalit jäänevät erikoistilanteiden varaan. Klose-hehkutuksesta huolimatta en ole hirveän luottavainen germaanihyökkäyksen suhteen.

Puola-Ecuador-pelin häviäjä on kyllä heikoilla tässä lohkossa. Mutta periaatteessahan mikä tahansa jatkajakaksikko on mahdollinen. Hyvä startti olisi Saksalla elintärkeä.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Ok. Pannaan tännekin Skyn hehkutukset Ecuadorin "pikkupaholaisesta":

Sky nostaa esiin Christian Laran Diablito (Little Devil):

Christian Lara is quickly establishing himself as a key component of the Ecuador squad.

The attacking midfielder is blessed with a blistering turn of pace and he has an eye for goal which could cause opposing defences in Germany a problem.

The lively performer is highly-regarded in his native Ecuador and he has been likened in some quarters to Brazil's Robinho.


Skyn ennakoima kokoonpano ei sisällä Laraa avaukseen. Hurtado heitetty laitapakiksi ja De La Cruz toppariksi? Kämmi varmaankin.

Toivotaan vauhdikasta avausmatsia ja illan toiseen Ecuadorin voittoa. Ecuadorin voitto toisi mukavasti jännitettä tähän lohkoon.
 
Suosikkijoukkue
HPK, Chelsea
Samaa mieltä uusien ketjujen avaamisesta; paljon selkeämpää kun jokaiselle lohkolle on oma ketjunsa.

Saksalla on heti alkuunsa hirvittävät paineet. Costa Rican mahdollisuus on pitää 0-0 mahdollisimman pitkään ja saada näin saksalaiset hermostumaan ja heidän itseluottamuksen murenemaan. Eniten on ihmetyttänyt viime päivinä Saksan sivussa olevan kapteenin Michael Ballackin kommentit heikosta luotosta nuorta ja kokematonta joukkuetta kohtaan, joka ei kestä valtavia paineita. Tämän en ainakaan usko rohkaisevan nuoria jätkiä, kun joukkueen ainoa todellinen supertähti ja kapteeni antaa vastaavia lausuntoja.

Saksan ja Puolan voitoilla tästä liikkeelle lähdetään, mutta Saksan heikko esitys tai Ecuadorin voitto voivat mm. sekoittaa lohkon täysin ja jatkoon voi mennä ketkä tahansa.
 

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
Itse näkisin Ecuadorin kisojen potentiaalisena yllättäjänä. Tänään Veikkaus tarjoaa voitolle Puolasta 3.6-kerrointa jota tuli tykitettyä vähän isommalla panoksella. Ecuador voitti karsinnassa sekä Brasilian että Argentiinan kotonaan ja pelaa nopeaa kahden suunnan futista. Hyvän ja huonon päivän ero on tällä joukkueella suuri, mikä saattaa olla jopa hyvä asia tällaisessa nopeatempoisessa turnauksessa.
 

Lapander

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HPK
tilliliha kirjoitti:
Ecuador voitti karsinnassa sekä Brasilian että Argentiinan kotonaan ja pelaa nopeaa kahden suunnan futista.

Ymmärtääkseni Ecu pelasi kotiottelunsa huomattavasti korkeammalla kuin muualla. Siinä siis oli todellinen kotietu.

Mutta minäkin olen kavereiden kanssa veikkaillut Ecua kisojen yllättäjäksi. Ainakin alkulohkosta jatkoon!
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lapander kirjoitti:
Ymmärtääkseni Ecu pelasi kotiottelunsa huomattavasti korkeammalla kuin muualla. Siinä siis oli todellinen kotietu.
No jos Ecuador pelasi korkealla, niin Boliviahan se vasta korkealla pelasikin. La Paz sijaitsee nimittäin varsin korkealla merenpinnasta ja taitaa olla maailman korkeimmalla sijaitseva pääkaupunki, jos en ihan väärässä ole. Anteeksi offtopic.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Quito 2850 metriä
La Paz 3600 metriä


Bolivia MM-kisoissa 1994, Ecuador 2002 ja 2006

Kyllä mahtaa Chileä, Perua ja Uruguayta ottaa aivoon, kun tämän keinotekoisen edun vuoksi joutuvat antamaan Etelä-Amerikan (BRA-ARG lukuunottamatta) äärimmäisen tasaisissa karsinnoissa tasoitusta tälle veijarikaksikolle.
 

Kaivanto

Jäsen
Mane kirjoitti:
Quito 2850 metriä
La Paz 3600 metriä


Bolivia MM-kisoissa 1994, Ecuador 2002 ja 2006

Kyllä mahtaa Chileä, Perua ja Uruguayta ottaa aivoon, kun tämän keinotekoisen edun vuoksi joutuvat antamaan Etelä-Amerikan (BRA-ARG lukuunottamatta) äärimmäisen tasaisissa karsinnoissa tasoitusta tälle veijarikaksikolle.

Paikallisten ihmisten sopeutuminen paikallisiin maantieteellisiin olosuhteisiin "keinotekoinen etu"? Tällä logiikalla Suomen pelaaminen eurooppalaisilla mittareilla hyisissä oloissa on vastaava keinotekoinen etu.
 

Kaivanto

Jäsen
Ecuadorin toinen keskus Quiton ohella on rannikolla alangolla sijaitseva Guayaquil. Bolivian molemmat pääkaupungit sijaitsevat korkealla, alangolla olisi isoista kaupungeista vain Santa Cruz. Aika monissa maissa on kuitenkin outo tapa viedä merkittävimmät urheilutapahtumat pääkaupunkiin.
 
Viimeksi muokattu:

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Ecu rupeaa vaikuttamaan oikeasti hyvältä joukkueelta. Tänäänkin hyvää joukkuepeliä ja henki tuntuu olevan joukkueessa kohdallaan. Joukkueen taktinen kypsyys vakuuttaa. Hyökkääjät ovat saaneet onnistumisia ja itseluottamus omaan tekemiseen on korkealla. Seuraavalla kierroksella Englanti vastaan ja jättiyllätys on lähellä?

Kaviedes vetäisi maalinsa jälkeen pöksyistään? keltaisen naamarin ja pisti sen päähänsä. En ole aiemmin moista suoritusta nähnyt. Hauskaa tuntui olevan. Olikohan naamarilla joku tarkoitus tai sanoma?
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Halusi naamarilla kunnioittaa viime vuonna liikenneonnettomuudessa vain 25-vuotiaana kuolleen Otilino Tenorion muistoa. Tenorion lempinimi oli "Hämähäkkimies". Hänen tapanaan oli juhlia tekemiään maaleja tuolla supersankari-naamaritempulla. Tenorio tuli näissä MM-karsinnoissa kahdessa ensimmäisessä ottelussa vaihdosta kentälle ja oli palannut miehistöön juuri viimeiseen karsintamittelöön, jonka Ecuador pelasi ennen hänen kuolemaansa. (tosin ei siinä päässyt kentälle)
 
Viimeksi muokattu:

snumi

Jäsen
Englantia vastaan

Tästä lohkosta pääsee jatkoon Englantia vastaan. Ainakin Saksalle se on "Angstgegner" eli pelottava vastus. Muistetaan vaikka Saksa-Englanti 1-5 muutaman vuoden takaa.

Saksa-Ecuador on myös kunnian kysymys Saksalle, koska ovat luokitelleet Ecuadorin näin: "Ecuador voittaa vain vuoriston korkeuksissa,
täällä alavilla mailla ei jakoa". Eli jos tuota "pilipalia" (saksalaisten oma arvio) ei pysty voittamaan, niin kai se on vähintään kansallinen häpeä. Lisäksi vastaan tulisi seuraavassa matsissa oletettavasti Englanti. Molemmille maille luultavasti pettymys olisi melkoinen jos putoaa jo ekalla karsintakierroksella. Näiden maiden makuun olisi Saksa-Ruotsi ja Englanti-Ecuador.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös