MM 2024: Tsekki

  • 2 484
  • 3

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
MM-kisoja tänä vuonna isännöivä Tsekki aloittaa ensi viikolla MM-leirityksen toden teolla, kun pelaa harjoitusottelut Saksaa vastaan. Seuraavassa joukkue:

Maalivahdit:

Lukas Klimes
Jakub Malek
Dominik Frödl

Puolustajat:

Filip Pyrochta
Petr Zamorsky
Jan Scotka
Jakub Galvas
Daniel Gazda
Dominik Masin
Libor Zabransky
Jakub Sirota
Andrej Sustr

Hyökkääjät:

Roman Cervenka
Michael Spacek
Matej Stransky
David Tomasek
Jakub Flek
Radan Lenc
Ondrej Beranek
Jiri Cernoch
Tomas Filippi
Michal Kovarcik
Ondrej Kovarcik
Petr Kodytek
Jakub Rychlovsky
Adam Kubik
Jachym Kondelik

Hyökkäys on kyllä kertakaikkiaan kova. Kovin paljon laadukkaampaa hyökkäystä ei oikein edes pysty kasaamaan jo pudonneista pelaajista. Sanoisin, että Cervenka, Spacek, Stransky, Flek ja Tomasek tuntuisivat varmoilta kisapelaajilta sekä Cernoch, Beranek, Filippi ja Lenc omaavat myös hyvän sauman kisakoneeseen. Muilla voi taas tehdä tiukkaa, kun Euroopasta joukkueeseen lähes varmoja pelaajia seurajoukkuekauttaan jatkavista ovat ainakin Lukas Sedlak ja Daniel Vozenilek sekä laadukkaita kandidaatteja paljon muitakin kuten Jan Kovar, Tomas Hyka, Martin Kaut, Michal Repik, Filip Chlapik, Vladimir Sobotka ja Roman Horak. Änärin puolelta Ondrej Palat on varmaan mielenkiintoisin tyrkyllä oleva vahvistus hyökkäykseen runosarjaan jäävistä joukkueista. Dominik Kubalikista on hankalaa sanoa, kun oli viime kevään MM-kisoissa loistava, mutta tämä NHL-kausi on mennyt ihan vihkoon ja sopimus on katkolla. NHL:n ja AHL:n välimaastossa olevista pelaajista Jiri Smejkal, Radim Zohorna, Lukas Rousek ja Jiri Kulich ovat ihan mielenkiintoisia nimiä MM-spekulaatioon. Kaiken kaikkiaan kilpailutilanne hyökkääjän paikoista vaikuttaa erittäin kovalta.

Tsekin parhaat europakit aika isoilta osin jatkavat vielä pelejään seurajoukkueissa. Michal Kempny ja Tomas Kundratek lienevät ne varmimmat nimet Euroopasta MM-ryhmään sekä Pardubicen pakkikolmikko Thomas Dvorak, Jan Kostalek ja Libor Hajek ovat vahvoja kandidaatteja, kuten myös Pelicansin pakit Filip Kral ja Michal Jordan. Nykyisestä leiriryhmästä on vaikeaa nostaa esiin sellaista, joka olisi erityisen todennäköinen nimi lopulliseen joukkueeseen. Zamorsky on kandidaatti yv-rooliin, Scotka ja Sustr av-rooliin sekä Pyrochta ja Galvas taitavat olla enemmän yleispakkeja profiililtaan. NHL:n puolelta Jan Rutta ja Radko Gudas ovat mahdollisia vahvistuksia, kun joukkueidensa pelit päättyvät runkosarjaan ja sopimus ei ole katkolla. Gudasilla on toki tainnut olla vammoja viime aikoina. David Jiricek olisi varmasti haluttu vahvistus, mutta hänen edustama AHL-seura Cleveland taitaa tällä tietoa yltää pudotuspeleihin.

Veskariosasto Tsekillä lienee MM-kisoissa NHL-painotteinen. Karel Vejmelka ja Lukas Dostal lienevät ihan todennäköisiä vahvistuksia NHL:stä, miksei myös Petr Mrazek. Euroopan päässä Tsekin selkeä ykköskassari on Simon Hrubec, mutta hän ei ole tällä kaudella EHT:llä esiintynyt eikä välttämättä ole MM-kisoistakaan kiinnostunut, jos tarjolla olisi vain kolmosvahdin rooli NHL-kassarien takana.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tsekin leiritys jatkuu tällä viikolla otteluilla Itävaltaa. Outoa kyllä, ei ole tiedotettu mitään joukkueesta näihin peleihin. Voi kai siis olettaa ryhmän olevan sama kuin viime viikolla.

NHL:n suunnalta Devilsin hyökkääjät Ondrej Palat ja Tomas Nosek ovat ilmaisseet halunsa MM-kisoihin.

Euroopan suunnalta päävalmentaja Rulik teki melko kovan ratkaisun, kun ilmoitti, että maajoukkueen pitkäaikaista luottopelaajaa Jan Kovaria ei kutsuta leiriryhmään ollenkaan.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tsekin ryhmä ensi viikon Slovakia-matseihin on nimetty. Leiriryhmään uusina liittyvät puolustajat Michal Kempny, Jakub Krejcik ja David Spacek sekä hyökkääjät Filip Chlapik, Pavel Kousal, Ondrej Kase sekä Matyas Kantner. Leirivahvuudesta putosivat pakit Daniel Gazda ja Jakub Sirota sekä hyökkääjät Jiri Cernoch ja Adam Kubik.

Kaksissa edellisissä MM-kisoissa Tsekin nelosketjua sentteröineen Cernochin putoaminen jo tässä vaiheessa on kyllä iso yllätys. Toki Cernoch ei kauden mittaan myöskään EHT:llä esiintynyt, joten taitaa vain olla niin, että Rulik ei arvosta Cernochia läheskään yhtä paljon kuin Kari Jalonen.

Tsekin mediassa on ollut huhua, että lähipäivinä julkaistaan seitsemän NHL-vahvistusta. Vahvimmin uskotaan joukkueeseen liittyvän veskarit Mrazek ja Dostal, pakit Rutta ja Gudas sekä hyökkääjät Nosek ja Palat.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tsekki on julkaissut ryhmän tämän viikon EHT-turnaukseen:

Maalivahdit
Petr Mrazek (Chicago Blackhawks)
Karel Vejmelka (Arizona Coyotes)
Lukas Dostal (Anaheim Ducks)

Puolustajat
Libor Zabransky (Ässät)
Jan Scotka (Kometa Brno)
Dominik Masín (Ilves)
Michal Kempny (Sparta Praha)
Jakub Krejcik (Sparta Praha)
David Spacek (Iowa Wild)
Jiri Tichacek (Kladno)
Radko Gudas (Anaheim Ducks)
Jan Rutta (San Jose Sharks)

Hyökkääjät
Roman Cervenka (Rapperswil-Jona Lakers)
Ondrej Beranek (Energie Karlovy Vary)
Michael Spacek (Ambrì-Piotta)
David Tomasek (Färjestad BK)
Petr Kodytek (Ilves)
Jakub Flek (Kometa Brno)
Jachym Kondelík (Motor Ceske Budejovice)
Radan Lenc (HV71)
Michal Kovarcik (Jukurit)
Ondřej Kovařčík (Jukurit)
Matej Stransky (HC Davos)
Filip Chlapik (Sparta Praha)
Pavel Kousal (Sparta Praha)
Ondrej Kase (Litvínov)
Dominik Kubalík (Ottawa Senators)
Ondřej Palat (New Jersey Devils)
Tomas Nosek (New Jersey Devils)
Filip Zadina (San Jose Sharks)
Jakub Vrana (Springfield Thunderbirds)
Radim Zohorna (Pittsburgh Penguins)


Ihmeellisen laajalla hyökkäyksellä Tsekki vielä menee, kun 20 hyökkääjää on rosterissa. Lisäksi varmaan vielä Tsekin finalisteista ainakin Sedlak ja Vozenilek ovat tyrkyllä hyökkäykseen. Pakistoon varmaan voi tulla merkittäviäkin muutoksia, kun nähdäkseni Tsekin finalisteista Kundratek, Kostalek, Hajek ja Dvorak sekä Pelicansista Jordan ja Kral voisivat olla kandidaatteja MM-joukkueeseen. Tietenkään kaikki heistä eivät siihen mahdu, mutta osa varmaankin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös