MM 2024: Suomi

  • 262 489
  • 1 853

Tukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Maajoukkue
Vähän muuten tuntuu, että jos tuo jäähalli on todella niin kuuma kuin moni pelaaja väittänyt, niin siinäkin on pieni etu Ruotsille, kun ovat tottuneet jo siellä pelaamaan. Suomi pelaa ensimmäisen ottelun tuolla pätsissä, joten nesteytys, yms. voi nousta isoon osaan jaksamisen kannalta.

Enkä myöskään usko, että Ruotsi mitenkään takki auki tulee. Voi tulla kylmää kyytiä tänään.
 

Soutukorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vaikka joukkue oli melko nimetön 2019, ei peli ollut missään vaiheessa näin saakelin tahmeaa. Suomi löi esimerkiksi Venäjän huippunipun viimeisellä EHT:lla ennen kisoja oikein tasapainoisella esityksellä. Sekin jo antoi hyvän itseluottamusboostin joukkueelle silloin.

Tällä kertaa mikään ei oikein puolla Suomen voittoa. Ruotsi tulee viemään pelin 4-0.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ajattelin itsekin, että onhan tässä Suomen joukkueessa Olympiavoittajia pilvin pimein, mutta ei niitä tarkistettuani montaa ollutkaan. Jos laskin oikein niin maailmanmestaruus ja olympiakulta löytyy viideltä (Lehtonen, Säteri, Björninen, Pakarinen ja Mäenalanen) pelaajalta. Innala ja Kaski ovat noiden lisäksi maailmanmestareita. Niin ja Granlund, mutta hän ei tänään pelaa.
Pakariselta ei MM-kultaa löydy.

Lisäksi ilonpilaajana sanon, että Innala voitti MM-kullan "vain" ylimääräisen hyökkääjän roolissa. Ja Kaski oli ihan paska voittaessaan kullan, Säteri oli kakkosmaalivahti MM-kultaa voittaessaan ja Mäenalanen vain riiteli MM-kultaturnauksessaan. Toisin sanoen, me ollaan hävitty tää peli.
 

MegaForce

Jäsen
2019, silloin oli täsmälleen sama ennakkoonluovuttamisen mentaliteetti tälläkin palstalla menossa. Tänä vuonna toki Mörkö ei lyö sisään, mutta eiköhän Björninen Ruotsin kaada.
Mielestäni silloin ei ollut samanlainen tilanne alkuunkaan. Kanada oli kaatunut alkusarjassa, Kaapo Kakko oli kisojen kuumimmista nuorista pelaajista ja kisojen jälkeen taisi pari pelaajaa siirtyä NHL:n. Saksa-peli oli silloin heikko Suomelta, mutta puolivälierissä onnistuttiin parantamaan ja hieman tuurillakin tultiin tasoihin ja voitettiin.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Jalonen on nero.

Alkusarja läpsyteltiin menemään ja näytettiin mahdollisimman heikoilta. Jalosen pelikirja näytti samalta kuin ennen ja vastustajat osasivat neutralisoida Leijonien aseet. Joukkueen kokoonpanokin on täynnä duunareita luottomies Granlundia lukuunottamatta. Itseasiassa Rantanen ja Aho soittivat Jaloselle ennen kisoja, että tulevat mukaan, mikäli pudotuspeleistä pääsevät. Jalonen vastasi, että "älkää tulko, pilaatte vaan kaiken" ja löi luurin korvaan. Passit leimattiin heti, jottei Jalosen tarvitsisi mahdollisesti Barkovillekin kiusaantuneesti selittää, ettei hänelle ole näissä kisoissa käyttöä. Jo Sun Tzu tiesi sen "Näytä heikolta silloin kun olet vahva ja näytä vahvalta silloin kun olet heikko". Tämä kaikki on ollut vain osa Jalosen suurta suunnitelmaa.

Suomalaiset ovat tahallaan perseilleet kaukalossa kisojen läpi. Määttä on kadotellut kiekkoja ja Lehtonen on näyttänyt ylivoimalla vanhalta mieheltä. Rissanenkin muka unohti, miten puolustetaan. Hyökkäyksessä Puustinen on ollut kujalla ja Puistolakin hiihdellyt omilla reiteillään. Granlund jakeli huippupasseja, koska ei vaan mahda itselleen mitään, mutta Innala laukoi kiekot tarkoituksella päin helvettiä. Sveitsiä vastaan teki yhden, kun sai niin hienon syötön, ja tiesi että maalilla pääsee turnauksen highlighteihin.

Tappiot Kanadaa, Tshekkiä ja Sveitsiä vastaan olivat suunniteltuja. Brittejä sai nöyryyttää, koska jos peli olisi ollut tasainen, niin se olisi näyttänyt epäilyttävältä. Norjaa ja Tanskaa vastaan oltiin mukamas vähän pulassa, ja voitot otettiin vaikeannäköisesti tarkoituksella. "Kaikki sodankäynti perustuu harhautukseen" - Sun Tzu. Itävalta oli tarkoitus voittaa jatkoilla, mutta siinä kävi vahinko. Tappio kuitenkin sopi mainiosti Jalosen suunnitelmaan. Jukka nukkui yönsä rauhallisesti suomalaisen kiekkomedian kirjoittaessa paniikissa juttuja suomalaisen jääkiekon alennustilasta.

Suomi on koko kisojen näyttänyt huonolta ja pelaajavalintoja on kritisoitu. Kirsikkana kakun päällä Sveitsi -ottelun lopussa joukkueen paras pelaaja, kapteeni ja unelmavävy Granlund perseili pelikiellon arvoisesti Jalosen käskystä. Mikke ei ole oikein tottunut pahantekoon ja hänen piti pari kertaa antaa poikkaria ennen kuin osui tarpeeksi pahasti, että sai pelikieltoa. "En nähnyt mitä tapahtui" Jalonen selitteli tapahtunutta ottelun jälkeen toimittajalle. Nauroivat varmasti pukuhuoneessa Granlundin kanssa mahat kipeinä.

Nyt surkea Suomi kohtaa voittamattoman, NHL-pelaajilla varustetun Ruotsin puolivälierässä. Tilanne on kuin klassinen David vastaan Goljat -asetelma, jos Davidilta vielä puuttuisi molemmat jalat ja Goljatilla olisi rynnäkkökivääri. Tilanne sopii paremmin kuin hyvin Suomelle ja sen tietää Jalonen. "Jos tunnet vihollisen ja tunnet itsesi, sinun ei tarvitse pelätä sadankaan taistelun tulosta." -Sun Tzu. Ottelun tulos on jo selvä niille ketkä sen näkevät.

Jalonen on paljastanut jo ensimmäisen korttinsa. Hän lyö vihdoin ja viimein Jukuripelaajat samaan ketjuun. Koko kisojen ajan ovat keskustelupalstojen kiekkoexpertit huutaneet Jukuriketjua kasaan. Jalonen on hykerellen laittanut Jormakkaa nelosketjuun ja Heleniusta katsomoon. Nyt viimeinkin Leijonien kokoonpanossa lukee "Puistola-Helenius-Jormakka". Ruotsalaisille NHL-tähdille nämä nimet eivät sano vielä mitään. Ottelussa varmasti Hedman kyselee ennen aloitusta Puistolalta "Vem är du?" johon Puistola vastaa "Jag är din worst nightmare".

Myös muilla ketjuilla on taas lupa suorittaa täysillä. Kapasen on pitänyt pari peliä hillitä itseään, koska johti jo maalipörssiä. Nyt hän voi jälleen pelata täysillä ja jahdata maalipörssin voittoa. Innalan kudit uppovat verkkoon kuin Puljun kieli nenään. Rissanen jakaa makuupaikkoja maalin edessä ja Lehtosen luistin kulkee kuin ennen. Granlund istuu katsomossa ja virnuilee pelikatkoilla jumbotronilla ruotsalaisille, jotka ovat pulassa ilman kapteenia pelaavaa Suomea. Jalonen dominoi vastustajiaan kiekkokaukalossa ja mielissä.

Ruotsin kaataminen on yksi askel kohti kultaa, mutta hyvin valmisteltu on jo käytännössä voitettu. Sun Tzun teksteistäkin se on luettavissa "voitokkaat sotilaat voittavat ensin ja käyvät sitten vasta taistoon, joten kaljaa koneeseen ja Ukkometsoon".
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
On samaan aikaan jokseenkin välinpitämätön että myös toivoton olo. Odotan jotakin rökäletappiota, eikä se edes erityisemmin vituttaisi. Tullut niin paljon menestystä viime vuosina + nimetön ja mielenkiinnoton joukkue niin ei vain sytytä. Semmoinen mestaruuskrapula joka on jatkunut jo niistä 2011 kisoista saakka. *odottaa olympialaisia*

Kun on tämmöinen tunne niin eiköhän sieltä jymy-ylläri tule ja Ruotsin Fortsättningtid -keskustelupalstalla itketään yöllä tuomareista kun Suomi kairaa hmv-kiekolla itselleen välieräpaikan.
 

Pataanottaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät + respektit HIFK
Vähän muuten tuntuu, että jos tuo jäähalli on todella niin kuuma kuin moni pelaaja väittänyt, niin siinäkin on pieni etu Ruotsille, kun ovat tottuneet jo siellä pelaamaan. Suomi pelaa ensimmäisen ottelun tuolla pätsissä, joten nesteytys, yms. voi nousta isoon osaan jaksamisen kannalta.

Enkä myöskään usko, että Ruotsi mitenkään takki auki tulee. Voi tulla kylmää kyytiä tänään.
Ruotsin lehdistö (expressen yms) on joka tapauksessa jo aivan palttoo levällään. Kuten ennen legendaarista valko-venäjä -ottelua (jolloin tyynesti kirjoitettiin jo välierästä) tai 2011 MM-matsia (jolloin suomi piti syödä). Onkin ainoa suomen toivo, että tämä tarttuisi hiukan tre kronorin takaraivoon. Ei sitä tartte edes itse tiedostaa. Joku viisas on todennut: 90% asenne, 50% tulos ja oliko vielä: Win the right games! Ja tämä ainakin on right game, ja paineet on sinikeltaisilla. Todennäköisesti, hyvin todennäköisesti ruotsi voittaa, mutta...
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jalonen vitsailee jo pelin alla siihen malliin medialle, että taitaa tietää viimeisen pelin olevan kohta käsillä

"Puolituntisen jäävuoron aikana Leijonat ei treenannut ylivoimaa tai alivoimaa kertaakaan."

"– Emme halua näyttää Ruotsille, miten pelaamme ylivoimaa. Heillä ei ole mitään hajua. Se voi vähän auttaa meitä, päävalmentaja Jukka Jalonen avasi päätöstä."

Onkohan Jukalla itselläkään hajua miten pelaavat?

Jos Suomi tänään jollain ilveellä sattuisi voittamaan, niin mahtuuko Granlund enää kokoonpanoon :)
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Suomi pelaa jollain C- ja D-maajoukkueen sekoituksella. Ruotsilla on lähes paras mahdollinen Olympiatason puolustuksensa jalkeilla.

Eihän Suomella ole palan hiventäkään tuossa matsissa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Suomi pelaa jollain C- ja D-maajoukkueen sekoituksella. Ruotsilla on lähes paras mahdollinen Olympiatason puolustuksensa jalkeilla.

Eihän Suomella ole palan hiventäkään tuossa matsissa.
Kannattaakohan edes pelata? Mitä ne meistä ajattelee?
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Toivottavasti Jalonen antaa hieman siimaa Jukurit-ketjulle. Pojat ei tästä peruuttelusta oikein perusta. Kemiat kohtaa kyllä, jos annetaan pelata sielulla ja sydämellä!
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Win the right games jne.

Silti olen kyllä iiiiiihan vähän skeptinen noinko Suomi pystyisi Ruotsin voittamaan. Lähinnä pohjautuen siihen miltä Suomen peli on näyttänyt, ja miltä Ruotsin. Todellisuudessa sillähän ei ole merkitystä, jos Ruotsi pelaa paskemmin ja Suomi paremmin.

Lähtisin silti veikkaamaan, että joko tästä tulee Ruotsille näytöstyyliin voitto 5-0 tai sitten Suomi taistelee ja saadaan kairattua joku 1-2 voitto. Aina silti toivon viimeiseen asti Suomen voittoa!
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo jos Suomi olisi ollut hyvä alkulohkossa, niin tämä peli herättäisi toiveita, mutta tuon alkulohkon jälkeen, ja Ruotsin alkulohkon jälkeen asetelma on ihan karmea suomalaisittain. Ruotsissa vaikea nähdä floppi-riskiä tuolla rosterilla, ja Suomi on jo tavallaan floppaillut pitkin turnausta. Joo Sveitsi oli hyvällä rosterilla, mutta peli ei valehtele ja se Suomen peli on ollut huonolla tasolla.

No eipä ole paineita Suomella eikä kotikatsomoissa. Kristallipallot kertoo että Ruotsi menee jatkoon, ja niin varmaan käykin. E: Jos Jalonen jonkun kanin kaivaa hatusta ja peli voitetaan, niin patsas, samoin kaikille onnistuneille pelaajille.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Toivottavasti Jalonen antaa hieman siimaa Jukurit-ketjulle. Pojat ei tästä peruuttelusta oikein perusta. Kemiat kohtaa kyllä, jos annetaan pelata sielulla ja sydämellä!

Täytyy tietysti muistaa, että Jukurit oli SM-liigassa kuudes. Ei ehkä kannata ihan hirveitä odotuksia ehkä ladata NHL-Ruotsia vastaan ja varsinkaan perustella sitä sillä, että riittihän heidän kemiat ja sielulla ja sydämellä pelaaminen SM-liigassakin kuudenteen sijaan. Nyt on vähän kovempaa seppää vastassa kuin Mikkelissä, Tampereella tai Porissa.

Jos ketju pelaa oman pelinsä tasan, niin erittäin hyvin on tuloksellisesti mennyt.
 

Knipexi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku, Kupittaan puoli.
Toivottavasti Jalonen antaa hieman siimaa Jukurit-ketjulle. Pojat ei tästä peruuttelusta oikein perusta. Kemiat kohtaa kyllä, jos annetaan pelata sielulla ja sydämellä!
Vähän yliampuvaa ehkä toivoa, että B-luokan miehet saisivat meritoituneita NHL-pelaajia vastaan aikaan jotain, samalla kun heidät on keitetty kaikissa mahdollisissa liemissä.

Toki toivoa on aina hyvä olla.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola & Ruudut, Ässien sylkykupit
Kannattaakohan edes pelata? Mitä ne meistä ajattelee?
Ei kannata. Tämä peli on pelattu jo ennen kuin kisat alkoivat. Tämä peli hävittiin sillä hetkellä, kun ylimielinen Jalonen ei valinnut Liigan parhaimmistoa kisoihin ja nyt tahallaan kuppaa suomalaista kiekkoyleisöä.

Siinä on kolme mestaruutta pelkkää paperia, kun pelataan Jalosen johtamana tylsää anti-jääkiekkoa.

Lisäksi tämä Ruotsin kohtaaminen puolivälierissä tapahtuu jonkinlaisessa rinnakkaistodellisuudessa, koska todellisuudessa Suomi jäi varmuudella alkulohkoon.

Suomella ei ole tänään mitään mahdollisuuksia. Voiton todennäköisyys on alle prosentin luokkaa. Sanomattakin on selvää, että täältä luin.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Oikean kokoonpanon Jalonen on otteluun valinnut mutta eiköhän se ole liian myöhäistä.

Kisoihin valittiin väärät miehet ja kisojen aikana prosessi ei ole edistynyt, kun ei ole löytynyt ketjuihin kemiaa.

Olisiko Suomen kokoonpano voinut olla esimerkiksi alla olevan mukainen? Ei siltikään olisi ollut palaa Ruotsia vastaan mutta puolivälierässä oltaisiin voitu kohdata helpompi vastus

Granlund-Aho-Lambert
Puustinen-Aatu Räty-Aku Räty
Innala-Kapanen-Puljujärvi
Mäenalanen-Björninen-Pakarinen

Määttä-Niemelä
Lehtonen-Hatakka
Rissanen-Kaski
Vilen-Saarijärvi
 

Sakuraba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tässä tuo Mäenalasen tappelu Norjan Magnus Brekke Henrikseniä vastaan.


En näe videota, kun ei ole tiliä millä todentaa ikä. (Ja joo, oikeasti olen 12-vuotias).
Mutta, eikös tuo tappelu mennyt jotensakin niin, että Mäenalanen oli aluksi hyvin niskan päällä ja sai jokusen pommin sisään. Sitten loppua kohden jotenkin lopetti tappelemisen ja vain sitoi, ja norjalainen pääsi laittamaan muutaman. Tällainen mielikuva ainakin on, että Mäenalasella loppui kondis huitomiseen, tai sitten muisti kesken kaiken että kotiväki varmaan katselee, että antaakin olla.
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kuka sieltä välierissä mahdollisesti tulee vastaan jos Tre Kronor laitetaan lauluun Leijonien toimesta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös