MM 2024: Saksa

  • 2 058
  • 6

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Viime vuoden hopeamitalisti Saksa näyttää saavan tuleviin kisoihin kovan joukkueen. Tällä viikolla ilmestyneessä artikkelissa Moritz Seider kertoi kiinnostuksestaan osallistua kisoihin, mikäli Detroit ei pääse pudotuspeleihin. Samasta jutusta selviää, että Philipp Grubauer, Tim Stützle, John-Jason Peterka, Nico Sturm ja Lukas Reichel ovat kaikki ilmaisseet halukkuutensa edustaa Saksaa kevään kisoissa. Heidän joukkueensa eivät ole menossa pudotuspeleihin, joskin Reichelin AHL-joukkue on varmistanut paikkansa pudotuspeleihin, joten oletettavasti Reichel pelaa AHL:ssä vielä jonkin aikaa. Kuitenkin, kasassa olisi ilman Reicheliakin todella kova ryhmä ja vakituisista NHL-pelaajista vain Draisaitl ei olisi mukana. Liitteestä löytyy ensimmäisen leiriryhmän kokoonpano. Dominik Kahun on ilmeisesti liittymässä joukkoon myöhemmin ja Leon Gawanke on kuulema kieltäytynyt tulemasta jo. Euroopassa pelaavista kasassa on jo kohtuu hyvä ryhmä.

Viimevuotinen hopea oli Saksalta huikea saavutus ja jos nuo NHL-vahvistukset toteutuvat, niin tämän vuotinen joukkue on vielä viime vuotista jengiä parempi. Saksalla olisi hyvä mahdollisuus ottaa toinen mitali putkeen jopa.
 

Liitteet

  • 20240405_114706.jpg
    20240405_114706.jpg
    357,3 KB · kertaa luettu: 154

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Katsoin myös että siellä on mahiksia kovaan joukkueeseen, mutta nyt jo ilmeni tummia pilviä. Stützle oli juuri viikonloppuna kaksi peliä sivussa ylävartalovamman vuoksi ja Reichelin suhteen komennus AHL-pleijareihin ei todellakaan olisi yllätys. Puolustuksessa varmaan suurimmat ongelmat olisivat. Gawanken puuttuminen on jo sitä, mutta näköjään DEL-semeissä Kai Wissmann ei pelannut viime pelissä, joka ei kuulosta järin hyvältä. Seider, Gawanke ja Wissmann ovat olleet kiekollisen pelin selvästi tärkeimmät palaset ja voi olla ettei kukaan olisikaan mukana. Tuohon sopisi se että Detroit menisi viimeisenä jatkoon.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Reichel menee pelaamaan AHL:n pudotuspelejä, joten ainakaan toistaiseksi häntä ei nähdä Saksan peliasussa.



Seiderkin keskittyy ensiksi jatkosopimuksen tekemiseen. En ollutkaan huomannut, että hänellä ei ole sopimusta ensi kaudeksi.



Stutzle jättää kisat välistä loukkaantumisen takia, niin kuin oli jo mainittu. Haaveilemani Saksan kokoonpano ei siis pitkälti ole toteutumassa. Olisi ollut hienoa nähdä Stutzle dominoimassa kisoja. Hän olisi tuonut Saksan hyökkäyspeliin aivan eri tason uhan kuin mitä viime vuonna nähtiin. No ehkä Edmonton tippuu aikaisin ja Draisaitl saapuu Saksan tueksi.

Sturmista ja Grubauerista ei ole vielä kuulunut mitään.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tekihän Saksa toisaalta viime vuoden kisoissa kolmanneksi eniten maaleja ja muutenkin hyökkäysosasto luisti hyvin. Eilen näköjään treenimatsi Slovakiaa vastaan päättyi 7-3 voittoon, joten hyökkäyksen suhteen näyttäisi ihan hyvältä. Totta kai Stutzle olisi tuonne ollut silti niin kova lisä. Tuo Reichelin AHL-komennus on kyllä väsynyt. Eikö kaveri ollut käytännössä koko kauden ylhäällä. Miten kauan sitä voi sinne farmiin vielä lähettää?

Viimeiset parit kisat loistavasti pelannut pakki Kai Wissmann palannut DEL-finaaleissa mukaan, joten ei tainnut olla sen pahempaa vammaa. Puolustajista muuten Max Szuber pelasi just viime viikolla ekan NHL-pelinsä Arizonassa ja ollut AHL:n puolella joukkueensa parhaita. Sielläkin alkavat pudotuspelit, mutta voisi olla vielä teoriassa vaihtoehto. Oli viime vuoden hopeajoukkueessa mukana,
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös