MM 2024: Puola

  • 1 327
  • 6

Aleesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ville Mäntymaan povitaskut
Mitä helvettiä, eikö tällä jääkiekon suurmaalla ole omaa ketjua. Täytyy korjata tämä erhe.

Vakavammin ottaen, Puola palaa siis MM-tasolle peräti 22 vuoden tauon jälkeen, ja luottavat pääasiassa kokeneisiin, kotimaan liigan pelaajiin, ja joukkue onkin koko turnauksen ylivoimaisesti vanhin. Joukosta löytyy myös pari Tshekin liigan peluria, sekä pari pelaajaa Saksan kakkostasolta.
Joukkueesta varmaan suomalaisille tutuimpia nimiä ovat Sport-legenda Marcin Kolusz, ja Suomeen moneen otteeseen huhuttu Patryk Wronka. Joukkue pelaa B-lohkossa, ja Puolan pelit alkavat tänään ottelulla Latviaa vastaan.


Puolan miehistö näissä kisoissa:

Maalivahdit:
Tomas Fucik (GKS Tychy)
John Murray (GKS Katowice)
David Zabolotny (EHC Freiburg, DEL2)

Puolustajat:
Mateusz Bryk (GKS Tychy)
Bartosz Ciura (GKS Tychy)
Paweł Dronia (Ravensburg Towerstars, DEL2)
Kamil Górny (JKH GKS Jastrzębie)
Marcin Kolusz (JKH GKS Jastrzębie)
Arkadiusz Kostek (JKH GKS Jastrzębie)
Patryk Wajda (JKH GKS Jastrzębie)
Maciej Kruczek (GKS Katowice)
Jakub Wanacki (GKS Katowice)

Hyökkääjät:
Krystian Dziubiński (Re-Plast Unia Oświęcim)
Patryk Krężołek (Zagłębie Sosnowiec)
Alan Łyszczarczyk (GKS Tychy)
Filip Komorski (GKS Tychy)
Krzysztof Maciaś (Prince Albert Raiders, WHL)
Bartosz Fraszko (GKS Katowice)
Mateusz Michalski (GKS Katowice)
Grzegorz Pasiut (GKS Katowice)
Dominik Paś (JKH GKS Jastrzębie)
Maciej Urbanowicz (JKH GKS Jastrzębie)
Kamil Wałęga (HC Ocelari Trinec, CZE)
Patryk Wronka (Podhale Nowy Targ)
Paweł Zygmunt (HC Litvinov, CZE)
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Puolan onneksi terveystilanne näytti ainakin hetki ennen turnausta mainiolta. Kärkipelaajista loukkaantuneena poissa ainoastaan Bartlomiej Jeziorski.

Joukkueen keski-ikä on melko korkea. Puolassa pidetään jalat maassa ja toivotaan kisapaikan uusiutuvan. Tässä mielessä pisteitä pitäisi nyhtää mahdollisimman paljon otteluista Latviaa, Ranskaa ja Kazakstania vastaan. Itse veikkaan tiedossa olevan kylmää kyytiä matkalla takaisin divisioonakisoihin.

John Murrayn pitäisi pystyä torjumaan unelmaturnaus, jos Puola aikoo edes fantasioida kisapaikkansa pitämistä. En lähtökohtaisesti näe kuitenkaan minään ihmeempänä maalivahtina.

Hyökkäyspäässä Puolalta voi löytyä ajoittain juonikkaitakin ratkaisuja, mutta maalipaikat tulevat kyllä oletettavasti jäämään vähiin.

Puolan pelaajille uusi juttu pelata näin kovatempoinen turnaus läpi lyhyessä ajassa. Iskeekö jossain kohtaa kisaväsy?
 

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat, Ukraina
Joukkueesta puuttuu syystä tai toisesta myös HC Olomoucin Aron Chmielewski.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Muistan Puolan 2002 kisoista A-sarjasta Suomen lohkosta Göteborgin kisoista ja olihan meno tuolloin melko villiä. Silloinkin joukkue oli hyvin iäkäs, heikosti liikkuva ja täydellinen bussilätkäjoukkue todellisella anti-jääkiekollaan ja koko hommaa kuin alleviivasi NHL-kovanyrkki Krysztof Oliwa, joka ilmensi koko taktiikkaa.

Huvittavinta oli, että hän oli koko joukkueen taitavin pelaaja, mutta eniten taidettiin jännittää, että milloin Oliwa ajaa jonkun kylmäksi tai aloittaa oman oikeudenjaon. Peli päättyi jotain 8-0 ja yhtä heikkotasoista hiihtelyä en hetkeen ole nähnyt maajoukkuetasolla Leijonilla. Ehkä seuraavan vuoden Suomi-Slovenia 12-0 pääsi lähelle. Mariusz Czerkawski kai tuolloin oli takuumies sille, että Puola nousi A-tasolle, mutta mikä on maan jääkiekon taso nykyään ja mikä on Puolan liigan taso? Onko siirrytty kivikaudelta tähän päivään vai vieläkö tulee mailaa, polvikamppia ja päähän kohdistuvia pommeja vaihdosta toiseen?
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Yllättävän tiukille polakit Latvian pisti ja ensimmäinen kisapiste plakkariin heille ja peräti 4 tehtyä maalia.
PS. Ville Peltosen kädenjälki näkyi heti Latvian suorittamisessa, kun HIFK:sta tutulla tavalla pelasivat ennakolta heikomman vastustajan tasolla.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
mutta mikä on maan jääkiekon taso nykyään ja mikä on Puolan liigan taso? Onko siirrytty kivikaudelta tähän päivään vai vieläkö tulee mailaa, polvikamppia ja päähän kohdistuvia pommeja vaihdosta toiseen?

Eilen se tuli nähtyä. Puola keskittyy nykyään ihan itse pelilliseen näpertelyyn. Viime vuosina Puola on esittänyt raikasta luistelevaa peliä MM-divisioonakisoissa. Nyt taso kovenee pykälällä. Yllättävän hyvin Puola eilen Latviaa vastaan kykeni pelaamaan. Tuolla pelillä voisi haastaa Ranskan näissä peleissä.

Ja nyt voi kyllä sanoa onnettarenkin olleen tavattoman suotuisa Puolan kohdalla. Kiekko pomppi kerta toisensa jälkeen hyökkäyspäässä Puolan hyväksi. Viimeistä silausta vaille valmiiksi jäi, kun kiekko kilahti sitten jatkoajan puolella tolpasta ulos.

Loistava paluu Puolalta varsinaisten MM-kisojen puolelle. Tuo piste voi osoittautua ties kuinka tärkeäksi taistelussa putoamista vastaan. Voitolla Ranskasta olisi sarjapaikan uusiminen todella lähellä. Kovaa oppikoulua kuitenkin luvassa Ruotsia ja muita lohkon kärkisiivun porukoita vastaan.

Puolan sarja ottanut askeleita kohti parempaa. Tasoa nostamassa lukuisat suomalaiset Mestis-tason pelaajat.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös