MM 2023: Suomi

  • 358 731
  • 2 327

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Itsekkin otan mielummin Laineen ennen Armiaa, mutta ymmärrän miksi joku voisi ottaa myös Armian ennen.
Joo ymmärrän ja ilman muuta kumpikin mahtuu minun joukkueeseen jopa jos joskus pelataan olympialaisissa änärimiehillä. Tarkoitin nimenomaan ykkös yvtä, että Laine on aina minun papereissa edellä. Vaikka Kimmo Kuhta oli asiantuntijana YLEllä mikä oli niin sen verran lainaan häntä junnu mm kisoista, kun Laine oli jälleen yhden onetimerin paukuttanut yvllä oliko puolivälierässä Kanadaa vastaan: "on se vaan tyhmää olla käyttämättä sitä", viitaten Laineen laukaisu uhkaan.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tottakai Laine menee tärkeysjärjestyksessä ennen Armiaa.

Mutta Armia on kyllä varsin korvaamaton peluri tälle(kin) tasolle, ja se nähtiin viime kisoissa. Teki isoja maaleja, ja on eliittitason puolustava pelaaja joka näkyy alivoimilla ja ihan hyökkäyspään hyökkäyspelissä, harvoin vastustaja saa kiekkoa Jopelta pois tai Armia itse sitä menettää. Kulmapelissä ihan kingi. Todella hieno pelaaja.

Ja Laineelle iso peukku. Nousee kyllä harkkapelienkin arvo, mikäli ja kun Laine niissä pelaa. Katsotaan ketä muita sieltä tulee vielä, toivotaan että muutkin maat saisivat hyviä NHL-vahvistuksia.
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Nyt vielä Florida ja Dallas lauluun niin voi tulla aika päheet kinkerit
Minä taisin jo aiemmin luvata etten änäri avuilla hehkuta, kun pelit on kesken, mutta lupaus meni tänään jo aiemmin makustellessa ykkösketjua Laine - Barkov - MiG niin jatketaan. Ajattelet siis, että Suomen sentteristö on mallia Barkov - Hintz - Luostarinen - Björninen. Tuohon päälle vielä Manninen ja mahdollisesti Filppula niin täyttä on. Manninen onneksi kykenee mitä ilmeisemmin laidassa pelaamaan niin heitetäänkö me Luostarinen vai Hintz laitaan? Olisihan tuo aika julma keskikaista, puhumattakaan mitä pakistoon tulisi, mutta pidän vielä housut jalassa ja toivon kaikille suomalaisille menestystä meren taakse omiin peleihin.
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Ma.Granlund-Manninen-Hartikainen
Pesonen-Ruohomaa-Laine
Ruotsalainen-Suomela-Oksanen
Kapanen-Björninen-Anttila
 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
Mulla on ristiriitainen fiilis. En jaksaisi nähdä kisoissa enää Ma.Granlund, Manninen, Hartikainen, Anttila, Olkinuora, Säteri kuusikkoa. Kaikki kunnia näille isoille Suomen sankareille, mutta vaihtelu virkistää ja he voittivat jo "kaiken". Toisaalta olisi järjetöntä jättää näitä pois, jos/kun halutaan menestyä.
 

PeeloPata

Jäsen
Mulla on ristiriitainen fiilis. En jaksaisi nähdä kisoissa enää Ma.Granlund, Manninen, Hartikainen, Anttila, Olkinuora, Säteri kuusikkoa. Kaikki kunnia näille isoille Suomen sankareille, mutta vaihtelu virkistää ja he voittivat jo "kaiken". Toisaalta olisi järjetöntä jättää näitä pois, jos/kun halutaan menestyä.

Ei tainnut Ma.Granlund pelata viime vuoden kotikisoissa kun mestaruus voitettiin, joten ainakin se MM kulta häneltä puuttuu.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Kyllä meidän pitää nähdä Granlundin veljesten voittavan kultaa yhdessä.

Hieno juttu, että Laine tulee kisoihin. Aloin olla skeptinen asian suhteen. Toivottavasti saadaan pian kuulla lisää hyviä uutisia.
 
Markus Granlundilla tosiaan vain yhdet aikuisten arvokisat takana. Ei häneen voi olla vielä kyllästynyt. Toki on sanottava, ettei ainakaan itselle jäänyt mitään muistijälkeä Granlundin pelaamisesta Olympialaisissa, vaikka ykkösketjussa pelasikin.
 

Rantsukoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onhan tuolla Liigassa sellaisia yksittäisiä kavereita, joita toivoisi näkevänsä kisoissa. Mm. Mikael Seppälä ja Aatu Jämsen kiinnostaisivat itseä kovasti nähdä Suomen kisakoneessa.
Seppälä pystyisi pelaamaan oman roolinsa. Filmi - Jämsen on taas todella kaukana näiden kisojen vaatimasta tasosta.
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
En millään usko, että Columbus päästäisi Patea kisoihin, ellei olisi täysin kunnossa. Enkä myöskään jaksa uskoa Paten lähtevän kisoihin, ellei olisi täysin terve. Pelituntumaa tietenkään ei voi olla täysin 100%, mutta onhan kaikilla pienestä kaukalosta isoon kaukaloon hyppäävillä niitä sopeutumisongelmia muutamanät vaihdot. Patrik Laine MM-tasolla on ihan järjettömän kova vahvistus.

Edit. Itseasiassa olen Paten tasosta niin varma, että jos jotain kiinnostaa ottaa vastaan veto "Patrik Laineen sijoitus MM-kisojen pistepörssissä top 5" tai top 3 maaleissa (annetaan jollekin ylläreille mahdollisuus) niin otan mielelläni kiinni. Summa voidaan sopia erikseen
Ei ole top 3 maaleissa. 100€
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiekkoliiton talouden kannalta Laine on lottovoitto.
Pelillisesti esimerkiksi Armia ja Pärssinen olisivat arvokkaampia.
Laine on aivan helvetisti yliarvostettu kiekkoilija.
Tää runo ei oikein nyt rimmannut.

Laine - kuten myös mielestäni Armia - ovat parempia ison jään pelaajia kuin pienen askin. 120 lisäneliötä tulee hyötykäyttöön Laineelle. Luotto myös Jaloseen, jotta löytää oikeat pelaajat ympärille.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Mulla on ristiriitainen fiilis. En jaksaisi nähdä kisoissa enää Ma.Granlund, Manninen, Hartikainen, Anttila, Olkinuora, Säteri kuusikkoa. Kaikki kunnia näille isoille Suomen sankareille, mutta vaihtelu virkistää ja he voittivat jo "kaiken". Toisaalta olisi järjetöntä jättää näitä pois, jos/kun halutaan menestyä.
Mitähän pelaajia sinne sitten pitää valita jos ei parhaita kelpuuteta mukaan? Otetaanko sinne SaiPan viimekauden miehet, että saadaan jännittää mahdollista tippumista B-sarjaan? Virkistääkö se?

Manninen on tasoltaan niin kova pelaaja, että ei sitä yksinkertaisesti ole varaa jättää ulos kisoista, jos siellä halutaan voittaa jotain. AHL-status hämää pahasti, kyllähän kaverissa olisi ainesta sinne NHL-kaukaloihin asti, mutta näytön paikkaa ei valitettavasti Vegasissa siunautunut. Alempien ketjujen vääntäjä kyy ei ole, vaan kyllä siellä täytyy olla hyökkäävä rooli tarjolla, että hänestä saadaan paras irti. Ja se roolihan hänelle Leijonissa on aina suotu. Markus Granlund on myös täysin NHL-tason kaveri, joka pystyisi pelaamaan siellä änärissä ihan yhtä hyvin kuin Kakko tai Kotkaniemi. 19 maalin kausi Vancouverissa kertoo, että potentiaalia oli myös pärjätä taalaliigassa. Raha ja isompi vastuu veti sitten KHL-liigaan, eikä paluu änäriinkään varmasti kaukana ole. Kyllä Makke on kehittynyt pelaajana huimasti noista NHL vuosistaan. Hartikainen on myös työmyyränä/ roolipelaajana sitä tasoa, että pystyisi luultavimmin pelaamaan NHL:ssä siinä missä vaikka Armiakin pystyy. Varmasti haaste olisi tuolle tyylille astetta kovempi kun laitetaan isot jätkät vastaan, mutta toisaalta NHL-kaukaloissakin se pelaajien koko on pienentynyt ja Härski on poikkeuksellisen vahva väännöissä ja kulmapelissä. Leijonissa yksikään pelaaja ei pysty suojaamaan kiekkoa ja voittamaan aikaa kavereille samaan malliin, tai no ehkä Anttila pystyy silloin kun kiekkoon ensimmäisenä kerkeää.

Säteri ja Olkinuora puolestaan ovat aina maajoukkuueessa täyttäneet ruutunsa loistavasti. Varmasti NHL-kaukaloista kartoitetaan sitä nimellistä ykkösvahtia kisoihin, mutta nyt kun Saros jättäytyi pois niin ei siellä yksinkertaisesti ole niin tasokasta kaveria, että ykkösen paikka vaan nimetään ennen kisoja. Parhaita otteita esittävä maalivahti sinne tullaan jatkopeleissä laittamaan oli se sitten Lankinen, Olkinuora, Säteri tai Larmi. Korpisalo saattaisi olla vapautuessaan selkeä ykkönen, mutta on niin kovassa vireessä, että taitaa tiputella Öljyn ulos pleijareista heti alkuunsa.

Anttila on kyllä pelaajana mielenkiintoinen ilmiö. Jokaisena vuotena sen mukana oloa ensin ihmettelee ja pohtii, että nyt varmaan viedään viimeisiä kisoja. Noh lopulta sitten sen mukana oloa ylistää ja ihmettelee kun kaveri pelastaa Leijonat vaikeissa hetkissä joko maalilla tai kolmemetrisellä mailalla. Kömpelöltä selviytymiseltähän se meno usein näyttää, mutta vaikeimmissa paikoissa tuntuu tapahtuvan aina oikeita asioita. Katkoo syöttöjä alivoimalla, haistelee itsensä läpiajoihin jokaisessa pelissä, toimittaa kiekon varmasti pois omasta päästä, on vittumainen kaveri kulmissa, ja kuten viimekausi osoitti niin osaa myös tarvittaessa tehdä niitä maaleja. Henkilökohtaisesti uskon, että Anttila on kisoissa mukana neloskentässä ellei Armia päätä lähteä mukaan. Jos Armia lähtee, niin sitten Anttilan paikka saattaa olla maskottina 13 hyökkääjänä. Kuitenkin tuossa sinun listassasi Anttila on ainoa pelaaja, jonka pudottamista pois kisajoukkueesta on syytä miettiä. Vaikka Florida ja Dallas putoaisivat molemmat laulukuoroon ensimmäisellä kierroksella, niin silti kolmikolle Makke-Manninen-Hartikainen on roolia tarjolla kolmosessa ja nelosessa. He ovat yksinkertaisesti Suomen parhaimmistoa ja heidät olisi hulluutta sivuuttaa kokoonpanosta.
 

Majoneesi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki voijjaan tuhota
Tää runo ei oikein nyt rimmannut.
Totta. Pyysin chat gpt:ltä parempaa:

Pysy armas, kuulepas nyt, kertomus sulle kerron, Armia ja Pärssinen on nimi heidän, joita kehutaan kovasti.

Jäällä he kiekkoo taitavasti kuljettavat, vastustajien puolustajat ohittavat, komeat maalit he tekevät, voiton juhlaa he meille tuovat.

Patrik Laineenkin nimi kyllä kuuluu, mutta näihin kahteen hän ei yllä, sillä heidän taitonsa ja nopeutensa, Laineen edelle selvästi jäävät.

Ei Laine kuitenkaan huono ole, hänkin maalinteossa kunnostautuu, mutta Armia ja Pärssinen, he ovat parempia jääkiekkoilijoita suomalaisia.
 

Drewiske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos itse pyörittäisin Jääkiekkoliiton viestintää, pudottelisin huomioarvon vuoksi näitä NHL-pelaajien julkistuksia ripotellen ennen kisoja. Eli eiköhän siellä todellisuudessa ole jo nimet tiedossa, mutta medianäkyvyys maksimoidaan ja yleisön mielenkiinto pidetään kisoissa sopivasti ajoitetuilla pullanmuruilla. Toki pudotuspeleissä vielä jatkavat tuovat oman mausteensa tähän keitokseen.

Mielestäni Patrik Laine ei ole lainkaan yliarvostettu jääkiekkoilija. Aika realistinen kuva hänen kyvyistään tuntuu suurimmalla osasta palstaa olevan + medialla. Ei kai kukaan Lainetta minään Jeesuksena pidä, toki on ylivoimaisesti kiinnostavin persoona, kun ei jauha jokaisessa haastattelussa samoja jargoneita kuin lähes kaikki möttöset.
 

PeeloPata

Jäsen
Maajoukkueleiritykseen muutoksia, mukaan tulivat: Roope Taponen, Mikko Lehtonen, Petteri Lindbohm, Juho Lammikko, Iiro Pakarinen ja Tommi Tikka. Puolestaan leiritykseltä putosi Arttu Pelli, Markus Hännikäinen, Eetu Liukas, Patrik Puistola ja Jerry Turkulainen.

Eiköhän Lehtonen, Lindbohm ja Lammikko ole käytännössä varmasti kisakoneessa, sen verran hyvin ovat Jalosen aikana mukana olleet. Yllätyksenä, että Turkulainen putosi jo näin aikasin. Jotkut taisivat häntä jopa pienenä jokerina heittää lopulliseen kisakoneeseen.
 
Tommi Tikka olisi sellanen leksakomarov hämmentäjä.
Hiukan kuitenkin pelottaa kuinka se pääkoppa kestää ettei oma peli tai joukkueen peli mene täysin sekaisin. Jos homma pysyy omalle joukkueelle suotuisana niin Tikka voisi olla jokerikortti.

En kuitenkaan usko että riittää kisakoneeseen. Neloseen on esim. Anttilaa ja Björnistä jotka on kiveen hakattuja kokoonpanossa, vaikka peli ei sujuisi.
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Tommi Tikka olisi sellanen leksakomarov hämmentäjä.
Hiukan kuitenkin pelottaa kuinka se pääkoppa kestää ettei oma peli tai joukkueen peli mene täysin sekaisin. Jos homma pysyy omalle joukkueelle suotuisana niin Tikka voisi olla jokerikortti.

En kuitenkaan usko että riittää kisakoneeseen. Neloseen on esim. Anttilaa ja Björnistä jotka on kiveen hakattuja kokoonpanossa, vaikka peli ei sujuisi.
Juu eiköhän just vaikka Pakarinen ole parempi vaihtoehto tuohon neloseen Anttilan ja Björnisen kanssa.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Tässä vielä tämänhetkinen leiriryhmä:

Maalivahdit
LEHTINEN Lassi
OLKINUORA Jussi
TAPONEN ROOPE

Puolustajat
FRIMAN Niklas
LEHTONEN Mikko
LINDBOHM Petteri
MATINPALO Nikolas
OHTAMAA Atte
POKKA Ville
PULLI Valtteri
RIIKOLA Juuso
SAARIJÄRVI Vili
TUOMISTO Antti

Hyökkääjät
AALTONEN Juhamatti
ANTTILA Marko
BJÖRNINEN Hannes
GRANLUND Markus
KAPANEN Kasperi
KUOKKANEN Janne
LAMMIKKO Juho
LIEDES Heikki
MATTILA Julius
OKSANEN Ahti
PAKARINEN Iiro
PESONEN Harri
RUOHOMAA Mikael
RUOTSALAINEN Arttu
SUOMELA Antti
TIKKA Tommi

+ Laine, Manninen ja Määttä.

Kova joukkue jo tällä hetkellä kasassa. Pakistoon vielä toivoisi vahvistuksia esimerkiksi juuri Välimäkeä edelleen kaipailen. Monena vuonna tuo jo nyt kasassa oleva porukka voisi hyvin olla se lopullinen joukkue. Tänä vuonna Jalonen joutuu tekemään muutamia kovia päätöksiä, että kuka joutuu seuraamaan kisat kotisohvalta käsin.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oon miettinyt, että kysytäänkö Joel Armiaa mukaan näihin kisoihin, kun alla on kuitenkin haastava kausi eikä kone lähtenyt kunnolla käyntiin. No nyt kun Tommi Tikkaa kysyttiin mukaan leirille, niin eiköhän Joel Armian pitäisi olla aika no-brainer.

Omaa pohdintaa tulevista ketjuista nykyisen ryhmän perusteella.

Laine - XXX - XXX
Ma. Granlund - Manninen - XXX
XXX - XXX - Kapanen
XXX - Björninen - Anttila

Lehtonen - XXX
Määttä - XXX
Lindbohm - XXX
Ohtamaa - Pokka

XXX
Olkinuora

Paljon on siis vielä kysymysmerkkejä ja liikkuvia palasia. Esimerkiksi Harri Pesonen on sellainen nimi, jonka voi heittää melkein jokaiseen ketjuun, mutta en heittänyt vielä mihinkään. Hänen paikkansa kun riippuu täysin siitä, että tuleeko NHL:stä millaista sakkia. Mannisen vierelle olisi tosi helppo heittää Hartikainen. Härski kertoi muutama päivä sitten haastattelussa, että häntä MM-kisat kiinnostavat. Todennäköisesti on siis mukana. Vatanen on pystynyt pelaamaan Sveitsin finaaleissa ja olisi juuri sopiva palanen Lindbohmin vierelle.

Dallas Starsilla on ollut yllättäen vaikeuksia Minnesota Wildia vastaan. Lienee sanomattakin selvää, että varsinkin puolustus kokisi kovan mylläyksen, mikäli sieltä Dallasin alakerran ukot tulisivat kisoihin.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Joo, Armialla oli vaikeahko kausi etenkin loukkaantumisten vuoksi, mutten ymmärrä miten se estäisi muka kisoihin tulemisen kun teki samat 14 pistettä kuin viimekaudellakin pelaten 17 ottelua enemmän. Myös tehotilasto oli tällä kaudella puolet parempi eli -7.
Kausi oli vieläpä nousujohteinen kun pisteistä 11 tuli tämän vuoden puolella, perus pelaaminenhan Armialla on aina ollut ihan hyvällä tasolla.

Esimerkkinä vielä Lammikko viimekaudelta, 15 pistettä 75 peliin ja hyvin mahtui mukaan kuten todennäköisesti Sveitsistä tänävuonnakin, tai sitten 2x kultasankari Manninen joka ei edes saanut peliäkään NHL:ssä tällä kaudella.
Eli vaikka aiempiin kausiin verrattuna joku voisi sanoa ettei sujunut, niin kun perus taso on niin kova että mahtuu vakio NHL kokoonpanoon huonommallakin pelillä niin en väittäisi hetkeäkään etteikö mahtuisi MM-kisa joukkueeseen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös